אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי DMX512 ואני מעוניין לחבר אליו רצועת לדים אדרסבילית (שניתן לשלוט על כל נורה בנפרד), הבנתי שעל מנת לחבר את הDMX לרצועות לדים רגילה צריך דיקודר אבל אני לא בטוח שזה המצב גם לרצועות האדרסביליות. האם אפשרי לשלוט בעזרת הDMX בסוג כזה של לדים? והאם יש לו הגבלה מבחינת כמות הנורות שהוא יכול לשלוט עליהם (אני לא מדבר על העומס, אלא על איך זה עובד מבחינת ערוצים)?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
חיפשתי ברשת המון ולא מצאתי.. אם יש למישהו לינק או קתובת של חנות במרכז זה יעזור. תודה
-
- 2 תגובות
- 848 צפיות
-
-
אני מבין ש WATT זה עוצמה. VOLT זה מתח, וAMPER תכלס לא יודע מזה. אבל אם מישהו ירשום פה איזשהו הסבר נחמד שיבהיר לי אחת ולתמיד מה ההבדל אני אשמח מאוד תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה....זה הפרוייקט הראשון והיחיד שלי בינתיים אבל כבר אני בשלבים של פרוייקט נוסף.... תמונות יהיו רק מחר כשאני אקבל חזרה את המצלמה מאבא שלי אבל בינתיים קבלו פירוט: חתכתי חלון בצד חתכתי למעלה חלון קניתי מאווררים שיהיו בשני החלונות....80 מ"מ למעלה ו-120 בצד הכנתי פאנל אורות עם שני מפסקים לשליטה צבעתי את המארז בכחול (הצבע האהוב עליי) אני עכשיו בשלבים של הרכבת שני המאווררים וסידור תאורה למחשב מחר אני אביא תמונות של מה שעשיתי בינתיים וכל פעם כשאני אעשה עוד משהו אני אעדכן בתמונות
-
- 2 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מסך LCD של מחשב ניד יש מצב לחבר אותו ולא חשוב לי איך למחשב שאני ושהוא יעבוד
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה, ממש מזמן צבעתי את המארז בצבע כסף, וכשעשיתי חורים למאווירים לא מזמן שרטתי את הצבע :'( עכשיו במקום לשייף את הכל חשבתי לצבע את הכל בשיכבה עבה של לקה, למלות את כל השריטות ,ועל זה לתת את הצביעה שוב . מה דעתכם? או שאולי עדיף להוריד את כל הצבע (לא לא לא).
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום הגיע לי היום הקתודה שהזמנתי מאיביי ורציתי לדעת איך לחבר אותה למחשב.. ז"א לאיזה צבעים בספק, שחור זה אחד, והשני<? הקתודה צריכה 12v..
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הפיוז הזה שימש כמנורה לתצוגה של מגבר סטראו ישן ( אני זקוק ל חמישה כאלה ) מאיפה אני משיג כזה ? כתוב עליו כך stanley 7v0.3a sp תודה עוד משהו , אני יכול לשים במקום זה לדים ? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי חברה מישהו יכול להזכיר לי את הנוסחה לחישוב בתנגדות כוללת במעגל כאשר: 1. הנגדים הטור 2. הנגדים במקביל (נידמה לי מחברים אני כבר לא כל כך זוכר) תודה
-
- 2 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
טוב אז ככה במהלך חיפושיבגולל אחר משהו נתקלתי בדבר הזה: http://raysbeambots.solarbotics.net/walker.htm ונדלקתי עליו, אז אני רוצה לבנות אחד דומה אבל אני צריך למצוא מנוע קטן (שניים לייתר דיוק- אחד קדמי והשני אחורי). מאיפה אני יכול להשיג אחד כזה? ד"א בלינק שהבאתי יש גם סירטונים מגניסים על איך שהוא הולך... ועוד משהו, אל תגידו לי להסתכל בפורייקט פיניקס כי הוא לא עזר לי (הוא ענק מדי..)
-
- 2 תגובות
- 741 צפיות
-
-
קיבלתי 3 פנסי LED לגינה (כאלה שיש להם LED לבן ותא סולרי שמטעין סוללה), מתוכם 1 לא עובד פירקת אותו. אחד מהחוטים בפנים מנותק מהתא הסולארי - יש טיםה של בדיל על החוט אבל הטיפה התנתקה מהמשטח המתכתי שאליו היא אמורה להיות מולחמת על הצד האחורי של התא התא עשוי מזכוכית שכל המרכיבים של התא הם כמו ציפויים על הצד האחורי שלו. הנקודה להלחמה היא משטח מתכתי - יש לו צבע מתכתי, ברק מתכתי ואם אני נוגע בו אם החוט המנותק הפנס עובד תקין אבל אני פשוט לא מצליח להלחים אליו - ניסיתי להחזיק זמן ארוך, לשייף ולהלחים... כלום הבדיל פשוט לא רוצה להיתפס עליו אפילו לא יוצר טיפה או ציפוי, רק מתלכלך אם הפלאקס זה לא קטע של לשונית מתכת שבורה, החוט אמור להיות מולחם ישר למשטח בלי לשונית או משהוא איך אני מלחים את…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מי שזוכר את המארז השקוף שלי שהיה בתחרות מודינג בגני התערוכה אולי גם זוכר שהלוח שהיה לי שמה היה שרוף אז סוף סוף הבאתי את המחשב הזה למצב שהוא לא רק נראה טוב אלא גם עובד טוב הנה המפרט: Sunbeam Acryllic Case AC-T A.C. Ryan Ryan Power 2 550W Modular PSU Asus P4C800E-Deluxe Intel Pentium 4 2.4eGHZ (אולי אני אעשה לו איזה אוברקלוק) Thermalright XP120 עם מאורר Thermaltake 120 Tri Color RGB 2XCorsair VS256MB400 (סך הכול 512) Gainward GeForce FX5200 128MB (גם אולי יעבור איזה אוברקלוק) Western Digital 80GB 7200RPM 8MB Buffer LG DVD Black 16X48 אני אשלח בקרוב תמונות לגלריית המודינג אבל קודם כל אני צריך להתקין עליו Media Center ולחבר אותו לטלויזיה
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
משיו יכול להגיד לי מזה ה Transferite paper שמשתמשים איתו לצביעת המארז ? או אולי איך קוראים לו בעברית? [שפה שהמוכר יבין ] [נראה ככה: ]
-
- 2 תגובות
- 662 צפיות
-
-
אני חושב על לעשות משו מגניב במארז שלי.. אז השאלה היא אם יש את כל הכלים בהום סנטר..?? משו כמו למשל במדריך הזה. http://hwzone.co.il/guides/casedoor_mod/ בתודה מתן... ועוד שאלה.. איפה אני יכול לקנות תאורה למארז?? ומישהו יכול להביא לי מדריך איך לעשות את זה?
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום לכם... מישהו יודע איך להכין חומרה/מכשיר כזה שנגיד אני רוצה לפתוח את החדר או לפתוח את המגירה אז אני יצטרך להקיש קוד מסוים ואם זה שגוי אז הוא לא יתן לי, ואם כן אז הוא ירשה לי.... מן מכשיר זיהוי כזה... אני לא מבין משהו כזה, נגיד אני בונה מכשיר מסוים, איך אני מכניס לתוכו את התוכנה שאני רוצה (נגיד איזה תוכנה בשבפת C), איך אני מחבר אותו למחשב? יש למישהו מדריך? או בגוגל ע"פ מה לחפש את זה...? איזה חומרים ועוד... תודה...
-
- 2 תגובות
- 780 צפיות
-
-
פירקתי מגבר לשם מודינג של HTPC כזה ובדרך ראיתי שיש לו נגדי משתנים אז פירקתי אותם: עכשיו יש לי שניים של 100K ואחד של 250K איך אני יכול לחבר אותם למאוורר למשל כי יש להם איזה 6 רגליים. ולאיזה עוד שימושים אני יכול להשתמש בהם
-
- 2 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום לכולם, היום הסתובבתי בחצר ומצאתי רכיבי אלקטרוניקה ישנים, אשמח אם תאמרו לי מה הם. יש פה איזה מעגל בנוי, מזהים מה זה? ומה כל אלה? ופוטנציומטרים: וזה מה שכתוב להם מאחור: העניין הוא, שלפני יומיים קניתי מאווררים "שקטים" של AC שהמתח שלהם 0.13A שלבסוף מסתבר שהם יותר רועשים ממה שהיה לי קודם (ג'נרי 0.30A , אך עם SpeedFan הורדתי אותם ל15% והיו שקטים יחסית). אני רוצה לבנות פוטנציומטר כדי לשלוט על מהירות המאוררים של AC, מתי שאני על המחשב - אנמיך לכרבע ממה שהם עושים, וכך אוכל לעבוד בשקט. א. רציתי לדעת האם ניתן לעשות זאת עם מה שיש לי כבר, או שעליי לקנות רכיבים נוספים? ב. החיבור של המאוררים הוא 3 פינים ללוח האם, האם צריך מתאם למולקס לצורך בניית ה Fan Bus ? ג. …
-
- 2 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום חברים.. שמי דניס.. (חדש פה) :s05: ואני הולך לעשות פרוייקט קירור מים.. ותוספות של קטודות, ומאווררים. המארז הוא Thermaltake kandalf, full tower (יבוא אישי מחו'ל) היה לי פעם קירור מים.. למארז (מקורי).. אחרי חודשיים נהייתה לי נזילה במחשב.. לקחו לי את זה למעבדה.. לתקן. (ivory) אמרו שאי אפשר להחזיר קירור מים והתקינו לי מאוורר ענק על המעבד (מאוורר OCZ) ברצוני להתקין קירור מים בעצמי..( יש לי כבר 3 ראדיאטורים מותקנים במחשב) חסר רק את המערכת של המים. אז החלטתי לשתף אותכם בפרוייקט.. אגב המפרט שלי: CPU E8400 3.0 4GBkit ram OCZ video card 9800GT motherboard p45 platenuim screen: 26'HD samsung
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מדריכים ברשת לאלקטרוניקה שיתחילו מאפס ויסבירו חוק אום קבל נגד קירכהוף וכולי עד ל TROUBLE SHOOTING לטכנאי אלקטרוניקה הממוצע . אפשר גם באנגלית אבל גם בעברית לא יזיק . תודה
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברה, התחלתי בפרוייקט אישי של עיצוב מחדש של מארז, פעם ראשונה שלי אגב. השאלה שלי היא כזאת, האם ישנה דרך קלה להוציא את הברגים במארז שהם למעשה נטמעו במארז ולא הוברגו? או שמא זה פשוט בכוח? מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך. תודה.
-
- 2 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום אני מנסה לעשות את המדריך שיש באתר למקלט IR. יש לי רכיב LM7805 שהוא לא זהה בדיוק לרכיב שמתואר במדריך. חיפשתי את הdatasheet שלו באינטרנט וראיתי שהרגליים הפוכות ממה שמתואר במדריך. איך אני יכול לוודא שזה נכון? אם אני אחבר הפוך זה יכול לשרוף לי את המעגל? צירפתי תמונות של הרכיב. בנוסף על הרכיב כתוב: MC 7805ct nlax923 תודה מראש לכל המגיבים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, רוצה לשים מצלמת הבטחה נסתרת במארז אלומיניום ולמקם על גבי ארון. לדעתי זה יקרר אותה טיפה יותר. אם תפרוץ אש האם מארז אלומיניום ימנע התפשטות שלה? מצלמה הבטחה: https://www.banggood.com/Xiaovv-1080P-WIFI-AP-USB-Mini-IP-Camera-140-Wide-Range-AI-Human-Body-Detection-V380-Pro-128G-SD-Card-Cloud-Storage-CCTV-for-Home-Secure-Surveillance-Camera-p-1784776.html
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי כבל סאטא צהוב זוהר ככל הניראה עכשיו אמרתי לעצמי אם כבר אז כבר מה אני צריך בשביל שיזהר? יש לי קדוטה אדומה מאוור עם לד כחול ואדום ומאוורר זלמן שלי הוא עם עם לד כחול אף אחד מהם לא גורם לזהור וכילמה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 843 צפיות
-
-
אני רוצה ששתי המחשבים שלי יגיבו בו-זמנית למקלדת אחת כלומר שהמקלדת תשפיע על 2 המחשבים... איך אני יכול לחבר מקלדת אחת ל2? אני יודע שאפשר בעזרת מפצל ואין לי כסף לקנות וחשבתי יותר בכיוון של להכין בבית... מישהו יודע איך? תודה.
-
- 1 תגובה
- 685 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מאוורר תקרה מארה"ב שנועד כביכול ל- 110V/60HZ אבל המנוע שלו הוא DC לפי מה שהבנתי. האם קיים חשש שמה לא יעבוד או יעשה תופעות מוזרות לחיבור 220V/50HZ בארץ? זה המאוורר: http://www.ebay.com/itm/Quorum-International-81725-8-Vector-72-Ceiling-Fan-With-Light-In-Studio-White-/201401648797?hash=item2ee479469d:g:JaAAAOSw9N1VwlO3&autorefresh=true אודה לתשובה מקצועית..
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-