עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Pure-Gold,

זה מיקרו-בקר שיודע לדבר עם USB. יש מישהו שהשתמש עם הבקר הזה בעבר ? בעקרון מה שאני רוצה להכין איתו זה דבר מאוד פשוט, מעגל קטן שבעזרת תוכנה אני אכבה ואדליק לדים וכמו כן אקבע את העוצמה שלהם. את החלק של התוכנה אני אכתוב ב CSharp מצאתי איזו תוכנית הדגמה. מה שאני צריך זה תכנון של המעגל.

• 1 תגובה
    • 982 צפיות
  2. Started by IlanF,

יש לי כמה שאלות... איזה ראש חריטה הכי טוב בשביל לחרוט על פרספקס? עם איזה דיסקית הכי טוב לחתוך מתכת? וקצת לא קשור.. כמה עולה חבילה של דיסקיות מחוזקות? אם אפשר תמונות, יהיה נחמד..

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  3. התכנון שלי הוא לבנות מפסק חיצוני שבערתו אני אוכל לאפס את הביוס מבלי לפתוח את המארז לשלוף את הקייג' של הדיסקים ואז רק לאפס מה אתם אומרים ?

• 3 תגובות
    • 937 צפיות
  4. Started by Pure-Gold,

הזמנתי לפני קצת יותר משובעיים מספר קונקטורים מאתר שמצאתי בחו"ל לקראת פרוייקט שאני מתכנן. עשיתי הזמנת ניסיון כדי לראות את האמינות והשרות של האתר וגם על הדרך לראות אם החלקים הם מה שאני צריך. קצת תמונות: קונקטורים של SATA להלחמה על PCB: RCA להלחמה: בית סוללה דקה, USB להלחמה וחיבור מולוקס זכר: כל הרכיבים עלו לי בסה"כ 3$ והמשלוח עוד 6$ שבועיים לאחר קבלת התשלום הם ביצעו את המשלוח. כתובת האתר: http://www.4uconnector.com

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. מצטער על האיכות , צולם בעזרת מצלמת וידאו ;D כרטיס TV של פינקל :\

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by SD Project,

אז ככה, לא מזמן בניתי קופסאות לשתי סאבים שהיו זרוקים לי בחדר, יצא קטלני... עכשיו אני יודע שאם אני מחבר אותו ככה ישיר למגבר הוא נותן את כל הצלילים (נמוכים, בינוניים וגובים)... האם מיש'ו יודע או יכול לעזור לי למצוא מדריך לבניית קרוסאובר (מפצל צלילים) לסביבות ה100-150 וואט Rms שאני יוכל לשמוע בהם רק צלילים נמוכים... תודה רבה (פתחתי את הת'רד הזה גם באודיו וקולנוע ביתי לא ידעתי לאיפה זה שייך)

• 1 תגובה
    • 950 צפיות
  7. Started by shaibeny,

זאת קריאה להצבעה על הרעיון שלי לרמקול קטן ( 10סמ ) לביטול רעשים מממכשירים כמו : מקרר , מזגן , מדיח , מכונת כבישסה , מייבש , מאורר והוא כמובן יכול לבטל רעשים מהמחשב . https://www.quirky.com/invent/1170218/action/vote/query/view=trending&categories=all שי

8. שלום תופעה מאד מוזרה: חיברתי ל-A0 חיישן אור http://www.electrodragon.com/?product=mini-photocell (מחלק מתח, עם נגד של 10K) חיברתי ל-A1 חיישן טמפרטורה אנלוגי - LM35D http://www.electrodragon.com/?product=lm35d-to-92-temperature-sensor אם אני כותב תוכנית שקוראת רק את אחד מהם, הכל בסדר. דוגמא: החיישן אור לבד: החיישן טמפרטורה לבד: אבל אם אני כותב תוכנית שקוראת את שניהם, אז תראו מה קורה: יש לציין שכל המדידות ב-3 ה-screenshots האלו נעשו באותו זמן.. בהפרש של כמה שניות בינהם. לא רק שהטמפרטורה קפצה ב-5-6 מעלות, אלא שהיא גם לא יציבה עכשיו. יש באמצע פתאום "17 מעלות", "16 מעלות" וכו'.. כמו כן, המעגל לא משתנה בין כל אחת מהתוכניות - הוא זהה, ושני החיישנים כל הזמן …

• 38 תגובות
    • 5.2k צפיות
  9. Started by kimkash,

שלום לכולם =] אני יחסית חדש לכל תחום הארדואינו אבל יש לי ידע באלקטרוניקה ובתכנות-לא מקצועי,אבל ידע... אני מנסה לרשום תוכנית שבמסגרתה אוכל לזהות לחיצה בודדת על לחצן. ישנה את תוכנת הניסוי באתר של הפרויקט שנקראת debouce A שעובדת מעולה ומזהה לחיצה אחת אבל כמה שניסיתי להבין אותה לא הצלחתי-לא הבנתי למה נעשה שם שימוש בטיימר\תזמון כלשהוא ולא הבנתי ו/או הצלחתי ליישם את הקוד הזה בתוכנית שלי אודה לכם על העזרה,ואם למישהו מכם יש ניסיון עם אותו רעיון וקוד יותר פשוט,אשמח לשמוע וללמוד =] בתודה,דולב

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  10. אני מבין ש WATT זה עוצמה. VOLT זה מתח, וAMPER תכלס לא יודע מזה. אבל אם מישהו ירשום פה איזשהו הסבר נחמד שיבהיר לי אחת ולתמיד מה ההבדל אני אשמח מאוד תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. האם יש אפשרות לקחת קישח שעובד ולהפוך אותו לנגן MP3? שמעתי שאפשר אם כן איך?!

• 34 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by threeme2189,

יום אחד עלה לי רעיון בראש!!! רציתי להכין מאוורר ממשהו שמסתובב מהר ועלה לי בראש הקשיח!! תחשבו מה יקרה אם יהיה לי מאוורר 120 שמסתובב ב 5400 ארפיאם או יותר!!! :silly: צריך לפתוח אותו להוציא את העינית המעצבנת הזאת להוציא את כל הפלטות חוץ מהעליונה ולהפוך אותה למאוורר!!! (לחתוך בכמה מקומות ולעקם כדי שזה יראה כמו מבנה של מאוורר) ענק ענק ענק!!!!!!!!!!!! אולי כאן הסברתי יותר טוב!

• 29 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. Started by טולה,

כמה עולה קתודה סטנדרט? וכמה זמן היא יכולה להחזיק מעמד?והאם אפשר לעשות אותה כך שתהבהב לפי קצב המוסיקה?

14. Started by re5pect,

החסרתי הרבה מהפורום בזמן האחרון אבל חזרתי יש לי 3 קתודות אחת מהן עשתה בעיות אז ניסיתי לבדוק אם יש בעיית מגעים ואז שניסיתי להוציא אותה יצאו החוטים החוצה וכעת יש לי חוטים בנפרד וקתודה בתוך הפלסטיק "מכזה" הזה. אבל עדיין יש לי בפניים קצוות של החוטים.. איך אני יכול להוציא את הקתודה בלי להרוס את המכסה?

• 0 תגובות
    • 695 צפיות
  15. Started by re5pect,

הרגע קיבלתי קתודה בצבע סגול שנשלטת גם ע"י קול היא ממש חלשה גם אם אני מגביר את הפוטנציומטר זה לא משנה אז חשבתי שהיא אולטרא סגול אבל היא לא מאירה שום דבר כגון חולצה לבנה ,דברים לבנים אחרי.. בנתיים אין לי תמונות.. תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 802 צפיות
  16. בשעת ציור בגן חובה שלי גיליתי לראשונה מה קורה עם מקשקשים ביחד עם הטוש הכחול והצהוב - יוצא צבע ירוק! בהחלט תגלית מדהימה! האם יצא אותו הדבר אם אני אוסיף קתודה צהובה למארז עם הקתודה הכחולה שכבר יש לי?

• 4 תגובות
    • 845 צפיות
  17. Started by starline,

שלום ברצוני לשים למחשב קתודה כחולה שתפיץ יותר אור מהחלון צד.. כרגע עשיתי חיפוש ולא מצאתי הרבה אתרים בארץ שמוכרים את זה חוץ מפנדה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_3118&products_id=25756 המוצר נראה סבבה אבל הבעיה שהסתכלתי בסרטונים ביוטיוב והם מחברים את הקתודה למין קופסא כחולה כזאת ואז לספק או משהו כזה.. אשמח לקבל טיפה יותר פרטים על העסק.. בלינק שהבאתי הקופסא הזו מגיעה גם? יש עוד חנויות שיש בהם בארץ? הום סנטר וכאלה? המחשה לקופסא: תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Bose,

שלום, אני צריך המלצה לקתודה עם כבל באורך מטר+-/כבל מאריך בשביל שאני אוכל לתלות אותה בחדר. המחיר לא רלוונטי אני רק רוצה לדעת אם קיים כזה דבר. תודה.

19. שלום כולם, לאחר שבוע לא קל של חיפושים אין ספור במרבית החנויות באזור חיפה והצפון(10 במספר)התייאשתי והחלטתי לבקש עזרה! אני יודע שהקתודה יצאה כבר "מהאין" אבל אני רוצה כזו(ולא אני לא רוצה לקנות מארז חדש-רק קתודה) אני צריך שתיים בצבע כחול שמופעלות עפ"י סאונד. במרבית האתרים שהפורום מפרסם אין במלאי,ולאלה שיש אין שנאי אלא רק נורה! איך אפשר להשיג את המוצר הזה? חיפשתי כבר ב-ebay וגם שם מתעקשים לא לשלוח את המוצר לארץ! אני באמת צריך את עזרתכם! כל חנות/המלצה תתקבל בברכה! תודה מראש יוסי

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אני יכול לשים קתודה רגילה בצבע ירוק נגיד וקתודה UV אחת ליד השני אחת תשפיע על הצבע של השניה או שאם יהיו דברים רגישים לאולטרא סגול אז הם יהיו בצבע סגול וכל השאר ירוק...?

• 4 תגובות
    • 770 צפיות
  21. Started by X-ShaY,

נשרפה לי קתודה לפני יומיים בערך והיה גם ריח של שרוף.. חוט שרוף או משהו.. הקיצר השאלה יש מצב שהספק (או איך שקוראים לזה לא זוכר..) הקטן שמקבלים עם הקתודה נשרף או שזה הקתודה? יכול להיות גם שמשהו השתחרר שם .. ??

• 7 תגובות
    • 844 צפיות
  22. Started by Globalization,

בוקר אור, רציתי לשאול מאיפה ניתן להשיג קתודה או לדים למארז שלי? חיפשתי המון באילת (בעיר שלי), ולא מצאתי קתודות . יש מקום שאתם ממליצים לי להזמין ממנו? מקווה שזה המקום לשאלות הללו משום שלא מצאתי מקום אחר שמתאים. תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by Tov_Tov,

אני רוצה להאיר את המחשב שלי ב UV כי יש לי כבר לא קצת דברים רגישים במחשב לUV ואני לא יודע במה לבחור בקתודות או לדים ? מה יאיר בצורה יותר אחידה ? וולמה יש פחות סיכויים להשרף ? אני יותר נוטה לכיוון הלדים מכיון שזה זול וגם אני יוכל לשים אותם בתוך מאוררים, ולפי מה שהבנתי כדי להאיר מארז כמו שצריך אני יצטרך 2 קתודות :\ ומה הסיכון של לדים ומה הסיכון של קתודה שישרפו ויקחו איתם חלק מן המחשב.. ועוד משהו, יש לי מאורר לדים במחשב שקיבלתי עם המארז, האם אני צריך לפרק אותו כדי שהוא לא יפגע באפקט ה UV ?

• 31 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. Started by Big_Guy7,

יש לי זוג קתודות יירוקות של Sunbeam. יש לי אותם כבר כמה חודשים ועכשיו ראיתי שכתוב עליהם באיזה חנות את המשפט הזה: "Compatible with Sound control module" מה זה אומר??

• 3 תגובות
    • 761 צפיות
  25. Started by Dvich,

אני על סף קניית צמד קתודות למחשב שלי ויש לי התלבטות בין קתודות כחולות לבין UV. מצד אחד, יש לי לוח מסדרת הLANParty של DFI שהרבה חלקים שלו רגישים לUV וכמו כן הכבלים שמגיעים איתו, ולכן פולטים אור כשמוקרנת עליהם קרינת UV וזה נראה מדהים, אבל מצד שני אני לא מעוניין באור הסגול שמפיצות קתודות הUV. מה שכן, אני מאוד מעוניין באור כחול וזה בעצם מה שהקתודות הכחולות יתנו לי, גם ראיתי שחלקים על הלוח והכבלים גם כן מגיבים לאור הכחול של קתודה רגילה (אמנם פחות מUV) ככה שזה דיי משנה את המאזן לטובת הקתודות הכחולות. מה אתם מציעים לי לקנות? (בהנחה שאני לא רוצה אחת כחולה ואחת UV ושיש לי מארז עם חלון, מאורר 80ממ שקוף בחלון, 120ממ שקוף מאחור וTt TB כחול מקדימה.) תודה.

• 1 תגובה
    • 737 צפיות

דיונים חדשים בפורומים