עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. מעוניין להזמין- מישהו אולי יודע לגבי מסים מעודכנים?

• 0 תגובות
    • 788 צפיות
  2. מהספק יוצא כבל שבקצהו יש 4 פינים שלא מתחבר לכלום. 2 צהוב. 2 שחור. יש לי 2 מאווררים שאני מעוניין לחבר לחיבור הזה. מאוורר אחד לחבר צהוב לצהוב ושחור לשחור. ומאוורר שני לחבר אותו דבר רק לשני החוטים האחרים. זה יהיה בסדר נכון? אם זה חשוב יש לי מאווררים כאלה: (ולא נשאר מקום לחבר על הלוח).

3. Started by DaTHE,

שלום, יש ברשותי פלאפון Telit , הפלאפונים מהדור הקודם של חברת פלאפון - מה שאומר שאין לו סים. אז כך: זה פלאפון צדפה עם מסך קידמי ומסך אחורי - המסך האחורי עובד והמסך הקידמי עבד עד לא מזמן. כאשר הוא סגור ואטום באריזה שלו המסר נדלק ומראה לבן על כל המסך, כאילו רק התאורה פועלת אבל התצוגה מתה. כאשר אני פותח את הפנל החיצוני ומדליק את הפלאפון חצי צג עובד כמו שצריך וחצי השני מרצד (כמובן הפנימי - החיצוני עובד נהדר). מה שמאוד שימח אותי הוא שהצג משנה מסכים בהתאם לפעולות שעושים איתו (עוברים לתפריט, ליומן וכו'). לא היה לי מספיק זמן לפרק אותו לעומק, אבל ההתרשמות הראשונה שלי הוא שיש בעית מגע. שני הצגים מחוברים על פרינט גמיש שמחובר ללוח מקשים דרך פרינט גמיש מאוד קטן ודק. בנוסף יש סדק בפנל א…

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. Started by נור,

איך אני חותך חלון במארז שלי עם הדרמל? ז"א אני יודע עם איזה סכין והכל פשוט רציתי לדעת אם יש איזה שיטות מיוחדות לחתוך. אם זה משנה אני רוצה לעשות חלון. תודה.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  5. יש לי מסך עם בקר (לא יודע בדיוק איזה) ולפי המדריך צריכים להיות 16 פינים (15-16 של תאורה) בבקר שלי יש 18 האם יש מדריך לזה? הנה תמונות

• 0 תגובות
    • 738 צפיות
  6. Started by doker,

לפני כמה זמן בניתי מסך עם המדריך של האתר עכשיו יש לי בעיה פירקתי את הזכוכית ועכשיו אני לא מצליח לחזק את זה אם זה לא ממ חזק לא רואים טוב מה אני יכול לעשות תודה

• 7 תגובות
    • 823 צפיות
  7. היי, יש לי מסך JHD 162A שאי מחבר אותו לארדואינו ושם תוכנית שהמסך יראה לי טמפ' או מרחק אז לאחר כמה זמן של פעולה (נגיד אני בודק טמפרטורה במשך שעה) אז לאחר כמה זמן על המסך נהיה גיבריש ואז צריך לנתק את המתח מהארדואינו ולחבר אותו שוב הינה דוגמא לתוכנית שבודקת טמפרטורה: #include <LiquidCrystal.h> LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2); int sensorPin = 0; void setup() { Serial.begin(9600); lcd.begin(16, 2); } void loop() { int reading = analogRead(sensorPin); float voltage = reading * 5.0; voltage /= 1024.0; float temperatureC = (voltage - 0.5) * 100 ; float tempC = (5.0 * reading * 100.0)/1024.0; lcd.print(tempC); Serial.print…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. היי, עלה במוחי רעיון,אולי נעשה תרד כזה ישיהיו בו מדריכים של מודינג מקוריים שלכם,לא משהו מוכר או שראו,משהו שאתם הכנתם!!! לדעתי דבר כזה יכול לתרום הרבה למודינג בישראל!!! מקסימום זה לא יצא לפועל,לא סוף העולם...

• 2 תגובות
    • 736 צפיות
  9. Started by nir_ofer,

אני רוצה לחבר למחשב מסך כמו שמתואר במדריך: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=lcdguide5 יש לי יציאה נוספת בכרטיס מסך ואני רוצה לדעת האם אתם חושבים שהמסך הזה יצאים: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=32826&item=5775574030&rd=1&ssPageName=WDVW או על זה: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7975306495&category=38650#ShippingPayment או זה? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7975306872&category=38650 בקיצור על איזה ללכת??? איזה יהיה לי יותר קל להתאים למחשב?? 5.6 אינטש זה לא גדול, או שזה בסדר???

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  10. Started by שורטי,

מצאתי אתך המארז הישן ששכב אצלי בבית והחלטתי לעשות לו מוד עצבני אבל בגלל שזה פעם ראשונה: 1. אני לא יודעכ אם הוא יצא כל כך עצבני 3. אני אצטרך ממכם קצת עזרה ולשאלות: 1.אתם יכולים להסביר לי איך לצבוע את המארז? (אל תגידו לי תריץ חיפוש כי חיפשתי) 2.גם את הפלסטיק של הפאנל הדמי צריך לשייף 3.מה זאת אומרת לשיף? כאילו אני מבין מה זה אומר אבל עד מתי לשייף? עד לאיזה שלב? 4.מה זה נייר מים? מה אני יצטרך לצביעה הזאת? ואיפה אני אוכל להשיג את זה?

• 2 תגובות
    • 912 צפיות
  11. אני מדבר על המדריך שפה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 רציתי לדעת אם אפשרי (ואם כן איך) לעשות כמו בממירים של יס למשל שכשהמקלט קולט אות מסויים יהיה לד שיהבהב. יש מצב?

• 3 תגובות
    • 641 צפיות
  12. Started by Gosha,

התחלתי לתכנן תיאורטית את המודינג הראשון שלי ונזכרתי ב-iPod מהדור הראשון הבלתי שמיש שזרוק לי בארון. עכשיו, האם ישנה אפשרות לשלב את המסך LCD הזה במודינג שלי ע"י החיבור הסטנדרטי שיש במדריך באתר כך שגם התאורה הלבנה שלו תפעל, או שהוא עובד אחרת?

• 6 תגובות
    • 938 צפיות
  13. אהלן כולם יש לי מגבר ישן של ימאה Yamaha Twentyfive 112 amp model G25-112 מגבר נחמד מאוד, חזק ושירת אותי נאמנה עד ש.. באזים בכפתורים היו ממזמן, הייתי בטוח שזה עניין של מגעים ותכלס זה גם לא הפריע. כרגע המצב הוא שאם אין איפקט מהגיטרה (זאת אומרת בפריטות חלשות או מתי שמשתמשים בסינגלים קדמיים וכו) אז הצליל (עוצמה) דועך בצורה משמעותית מאוד ומהר. אני לא מבין גדול באלקטרוניקה אבל אם הייתי צריך לנחש, האות שיוצא מהגיטרה, ככל שהוא חלש יותר (כגון שימוש בפיקאפים קדמיים (גשר) ואי שימוש באחוריים או בקדם מגברים וכו) הוא דועך משמעותית, הייתי אומר אפילו אקפוננציאלית (חננה שכמותי). פתחתי את המגבר לראות אולי יש שמה איזה קבל נפוח או משהו כזה שנראה לא טוב אבל לא מצאתי כלום. מה אפשר לעשות??הממי…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by alfred133,

שלום לכולם אני לומד הנדסה ובאחד המעבדות שלי קיבלתי לעשות פרוייקט . הפרוייקט : צריך שיהיו 9 לדים כאשר שלוש מהם אדומים שלוש ירוקים ושלוש צהובים. מה שצריך ש בהתחלה הם ידלקו כולם בו זמנית ואחרי זה כול פעם שלישיה אחרת ניחבת מה שאמור לצאת זה מין צל כזאת רצה. בבקשה תעזרו לי איך לבנות את המעגל הזה? יש לי עד יום חמישי להגיש את הפרוייקט תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 938 צפיות
  15. Started by ElEmEnt,

אני מדבר על הכבלים של החשמל לא על הכבליי ATA תודה מראש ניר

• 22 תגובות
    • 4.9k צפיות
  16. צריך כמה תמונות אחדות לא יותר,הסיבה שאולי אני יעשה אחד גם.(יש לי כמות לא קטנה של פרספקס ציבעוני בבית,בחלקים לא הכי גדולים אבל נסתדר) אגב איך כותבים פרספקס באנגלית ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by bneli,

אני צריך שירטוט של הפינים של הספק מודולי החדש שלי את רוב החיבורים שהייתי צריך לשנות בחוטים המוסלבים חיברתי (עברתי חוט חוט עם רב מודד מהצמה מקורית והעתקתי לצמה המקוסטמת אבל יש 2 חוטים שאני לא בטוח לגביהם.. עדי אולי אתה ? ;D

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. ראיתי בזמן האחרון שהרבה אנשים החליטו לבנות פאן באס (וביקשט פה מדריכים וכו'), אז גם אני החלטתי לבנות אחד. קראתי המום מדריכים לבניית פאן באס אבל כולם ממש מסובכים, חוץ מהמדריך הזה שנכתב ע"י IAF.ofek: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=67677.0 קראתי את המדריך והוא ממש קל, כבר יש לי את כל החומרים בבית (חוץ ממפסקים הל הפעלה וכיבוי), רק יש לי מספר שאלות קטנות: 1) במדריך כתוב שצריכים לחבר שתיי חוטי חשמל למתג ההפעלה והכיבוי, אחד לרגל האמצעית והשני לאחד הרגליים הקיצוניות, ולהלחים אותם שם. רק לא כתוב איזה צבע צריכים להיות החוטים? כי בזמן האחרון די הבנתי שכל חוט חשמל הוא שונה. 2) לפי המדריך, אני צריך לחבר את שתי חוטי החשמל שחיברתי למתג ההפעלה והכיבוי, לחוט האדום של המא…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. האם יש אפשרות להחליף את המאוורר בטוניק?למשו יותר יעיל?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by OmEr.il,

שלום. מישהו פה יכול להמליץ לי על ספר(ים?) ללימוד אלקטרוניקה שמסביר איך לבנות מעגלים בסיסיים ושימוש בנגדים טרנזיסטורים וכ'ו? תודה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by Mr Gadget,

בשעה טובה ומוצלחת קניתי היום דרמל של WOLF 60 חלקים וציר גמיש ב 110 שקל עכשיו אני ממש חדש בעניין של דרמל ורציתי לשאול כמה שאלות לפני: החלקים שבאים עם הדרמל לחיתוך חזקים מספיק? שמעתי ממוכר בחנות שדיבר משהו על יהלום(שהוא מתאים לחיתוך והוא ממש חזק) אם מישהו יוכל לעזור לי בכול העירפול הזה אודה לו מאוד וד"א האם כפפות ומשקפיים להגנה חובה? או שתלוי בסוג העבודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by MacGyver,

1) למה החומר משמש?? 2) איך משתמשים בו?? תודה רבה איתן

• 6 תגובות
    • 790 צפיות
  23. Started by Vatos-Locos,

האמת התלבטתי אם לשים בקירור או במודינג, החלטתי בסוף לשים במודינג כי הלאפינג בכל מקרה לא יהיה לגוף קירור אני רוצה לדעת איך להחליק בצורה מושלמת מתכת, כמו שעושים לתחתית של היטסינקים. יש לי נייר: waterproof: abrasive paper 1200 תודה (:

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. מה אני צריך לדעת כדי להתחיל בבנייה, אם יש מישהו שיכול להסביר לי, או להפנות אותי למדריכים אז תודה

• 7 תגובות
    • 877 צפיות
  25. Started by oceans68,

שלום לכולם. אני מנסה לבדוק בנייה של מכשיר דרך הנחיות של אתר באנגלית. אני לא מבין גדול במונחים באנגלית ואשמח אם מישהו יודע מה המונח המקביל בעברית והיכן ניתן למצוא/לקנות רכיבים כאלו באזור המרכז: 1. 12VDC Negative Ion Generator 2. Reed Switch 3. Neo-Dymium Magnet 4. Heat Shrink Tubing or Electrical Tape תוד'ה!

• 2 תגובות
    • 894 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.