עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום!!! אני מקווה שזה המקום הנכון כי כתוב אלקטורניקה אז ככה יש לי בעיה במגעים ביציאה של האוזניות במיני דיסק ואין לי מושג איך לתקן את זה אם למישהו יש רעיון אז פליזז עזרו לי.... תודה

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  2. כיאילו מה שאני שואל בעצם זה איזה היתנגדות הוא נותן עד כמה וכמה

• 0 תגובות
    • 624 צפיות
  3. Started by gggilad13,

השאלה היא בקשר למפסק טוגל, המפסק הזה עם הידית ממתכת. אני צריך שכאשר אני מעביר את המפסק ממצב פתוח למצב סגור, הוא יעביר מתח לזמן קצר מאוד (חצי שנייה עד שנייה), וההפך. אפשר לבנות איזשהו מעגל שיגרום לזה לקרות? אולי מוכרים כזה מפסק מוכן?

• 25 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. Started by IG,

אני רוצה לקנות לדים UB כדי שיאירו את החריטה שעשיתי, אני רוצה לחבר אותם במקביל, ולחבר אותם ליצאה פנוייה על הלוח שמיועדת לחיבור של לדים של המארז (כמו הלדים שמהבהבים כשהHD עובד, או הלד של הPOWER...). השאלות: האם המתח יספיק? האם כדאי לי לחבר אותם בטור והאם אני צריך לשים גם נגדים? בגדול אני רוצה לקנות שני חיבורים נקבות, ואחד זכר, ולעשות חיבור ליד הלדים עצמם, כדי שיהייה לי יותר נוח לנתק אותם כשאני רוצה לפתוח את הגג (ששם החריטה...) ועוד שאלה: אני צריך כבלים מיוחדים או שכבלים פשוטים ודקים יספיקו?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. חברה, ראיתי באיזה פורום באינטרנט הצעה או בעצם מדריך על חיבור ממש פשוט של שליטה על מאורר בודד. פשוט לחבר בין הקבל הצהוב של החשמל מהספק למאורר נגד משתנה ובכל פעם שאני מסובב את הכפתור בעצם ההתנגדות משתנה ואפשר ככה לשלוט על מהירות הסיבוב של המאורר הרעיון נורא נורא קל ליישום ורק רציתי לדעת אם יש נגד זה איזה שהם הערות? לא בטיחותי או משהו כזה... עוד משהו, במדריך ההוא צויין להשתמש בנגד משתנה של עד 20אוהם. הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לחשב את התנגדות הנגד שאני צריך לקנות (את הפוטנציומטר) ע"י הנתונים של המאורר שלי. תודה רבה, לירן

• 5 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. Started by g2a2l2,

זה המוד הראשון שלי מערכת לשליטה ב 4 מאווררים עם תאורה מתחלפת מאדום לירוק (זה ירוק לא יודע למה בתמונה זה נראה לבן ) הורדת המתח של המאווררים עד למצב של כיבוי אתם מוזמנים לתת דעה www.g2a2l2.pic.co.il

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. חיברתי את המאוורר והוא פשוט לא עובד.... בהתחלה ראיתי שמשהו מפריע שם ואז הוצאתי ואין שום סיבה שהז לא עיבוד וניסיתי בשני מחשבים והוא לא עובד... בדקתי את החיבורים והם מחובירם מה יכול לגרום לזה?? מאוורר 80MM שקיבלתי בבאנדל עובד מצוין וגם הספק עובד חיה... מולץ מאוד דרך אגב זה הPOLO12... תדוה מראש, ניר.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by ranc80,

אני רוצה לבנות גוף קירור באמצעות אפקט Peltier ורציתי לדעת עד כמה זה אפשרי. נתקלתי במאמר הזה: http://www.digit-life.com/articles/peltiercoolers/ לפי מה שהבנתי העיקרון די פשוט והבעיה העיקרית היא אולי החומרים ובעיקר הביצוע שנראה כמו עבודת נמלים. מה שרציתי לדעת זה: * איפה אפשר להשיג מוליכים למחצה, האם זה דבר יקר ואיזה בדיוק אני צריך לקנות?. * מאחר וזה מאוד קשה, עם הכלים שיש לי, לבנות משהו בקנה מידה קטן שכזה, כמה ישפיע קנה מידה גדול יותר על האפקטיביות של הקירור?. * או כל דבר אחר שיכול לעזור. בתודה מראש, רן.

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by sunny,

בביקורת "סליבים אולטרה ושאר ירקות" נסקר PSU Modding Tool Kit אני משער בתור קולורבי, לא מצאתי איפה אפשר לקנות אותו, (חיפשתי במספר חנויות מחשבים ואצל הירקן). האם קיבלתם את הקיט מחנות בארץ או מחו"ל ?

10. Started by MacGyver,

אחרי הרבה מאוד זמן שלא פירסמתי משהו חדש...... הנה GLOWPAD חדש שהכנתי לחבר שלי..... ייש בעיה עם לייקוס..... איתן [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by DARK_KNIGHT,

יש לי בעיה אם אל סי די שפירקתי מתרגומנית של רומטק מישהו אמר לי שהוא גם פירק כזאת והיא עובדת אז אם מישהו יכול להביא לי סכמה שתתאים למסך שלי כי אני עבדתי ע"פי הסכמה של האתר והמסך לא עובד

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. קראתי כאן http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=96802.0 ולא ממש הבנתי- מישהו יכול להגיד לי מה זה ובעיקר מאיפה קונים??? נדב

• 13 תגובות
    • 3.1k צפיות
  13. אורח praetorianster
    Started by אורח praetorianster,

יש לי כיסוי פלסטיק גדול שאני צריך לצבוע, ואני חייב שהוא יראה הכי טוב שאפשר, יהיה הכי נעים למגע שאפשר.. בקיצור שלא היו פאשלות בכלל כי הולכים לגעת בכיסוי הזה הרבה והוא גלוי לעין כמובן שיש את האפשרות לסתם ספריי צבע ואחרי זה ספריי לקה, אבל אני מחפש אופציות מוצלחות יותר במידה ואין אופציות אחרות אני אשמח לקבל כמה שיותר טיפים שיעזרו לי להגיע לתוצאה הכי טובה שאפשר דרך אגב כבר קראתי את המדריך לצביעת מארזים והוא לא ממש עזר לי, אז הימנעו מלקשר אותי לשם שוב (:

• 15 תגובות
    • 15.1k צפיות
  14. אורח praetorianster
    Started by אורח praetorianster,

יש לי קופסאת פח כלשהי שאני רוצה להפוך אותה למארז השאלה שלי היא איך אני אחבר את הלוח אם ככה שההלחמות מאחורה לא יתקצרו תיהיה בעיה לקדוח חורים במקומות הנכונים, חשבתי על ספוג או משהו בסגנון (הלוח אם שוכב ככה שהוא לא צריך תפיסה חזקה במיוחד) מה אתם ממליצים, העיקר שיתן פיתרון פשוט שניתן להשיג בכל מקום, ובטיחותי במאה אחוז. תודה רבה. כדרך אגב, הסינק שלי דיי כבד ככה שהחומר שעליו יונח לוח האם צריך להיות דיי דחוס שלא יתקמט ויגרום למגע עם לוח הברזל.

• 30 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. Started by ranyr,

אני רוצה לחתוך צורה מסוימת בחלק העליון של המארז הבעיה היא שהצורה מורכבת מכמה צורות קטנות כמו משולש בגודל ס"מ +\- שאותם אני ממש לא יודע איך לחתוך ראיתי בגלריה כמה אנשים שחתכו במארז צורות מאוד מורכבות אני אשמח אם תסבירו לי איך עושים את זה וגם כמה טיפים לא יזיקו...

• 4 תגובות
    • 944 צפיות
  16. השגתי מאוור גדול וקטלני עכשיו איך אני מחבר אותו לספק שלי (זהו מאוורר שמקרר ארונות חשמל ממוחשבים) *במידה ואני צריך לשנות חיבור תדריכו אותי איך עושים זאת.... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 1 תגובה
    • 730 צפיות
  17. שלום, אני מעוננין לדעת כמה זמן יחזיקו 5 לדים מחוברים לסוללת 9 וולט.... תודה.

• 1 תגובה
    • 623 צפיות
  18. Started by iakovl,

אני מתכנן פרויקט "קטן" שיצריך שימוש בפרספקס אבל אני יודע שיש עוד חומרים כאלה (שקופים) אך יותר חזקים פוליקארב משהוא הייתי רוצה לדעת מה המחירים של החומרים הללו ואת התכונות שלהם תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by arkadur,

קראתי את המדריך לבניית לדים, ונתקעתי! 1. למה צריך את הפרספקט? 2. לאן בדיוק אני מחבר את הלדים? (לצד השני של השוקולד?) 3.האם זה באמת חזק? דחוף! אני באמצע המודינג!

• 6 תגובות
    • 939 צפיות
  20. Started by aviaderi,

שלום לכולם, יש לי כרטיס (FireWire (IEEE 1934 ויש לי כבל שבצד אחד יש לו 4 פינים שמתחבר למצלמת וידאו דיגיטלית (DV) , ובצד השני 6 פינים שמתחבר לכרטיס. אני רוצה להשתמש בו כדי ללכוד תוכניות יש מהטלויזיה אבל אין לי חיבור כזה בטלויזיה. האם אפשרי להפוך את הצד שמתחבר למצלמה לפלאג RCA/BNC/RF/S-VIDEO או כל חיבור אחר? אם זה אפשרי בבקשה תסבירו לי איך, עדיף עם שרטוטים. תודה לכולם.

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. טוב אז ככה לא יודע למה נפל עלי כול היום המחשבה הזאת מה אני עושה עם המחשב... ככה הינה התמונה של המחשב שלי... טוב אז ככה.... מה שאני רוצה לעשות... זה איך שהוא למזג את המחשב עם השולחן.. חשבתי על זה.. לעשות חריצים בשוחן או אולי לעשות בשולחן איזה הגבהה כזה של משולש שיהיה טיפה שיפוע בשיפוע להכניס את סידירום והצורב כוננן דיסקטים + כפתור ריסט + הפעלה ולשים טפט חדש על השולחן שהכול יראה כאילו זה נבלע בתוך השולחן.... אני צריך עצות רעינות.. כול דבר שיכוללעזור לי.. המטרה העיקרית שלי שזהיתפוס כמה שפחות מקום ויהיה יפה... אם יש לכם רעיונות אחרות שאנייכול לעשות גם סבבה מחכה לתגובות.. תודה רבה לכולם...

• 12 תגובות
    • 981 צפיות
  22. Started by Black_eagle,

שלום. אני צריך מידע על איך ה 555 עובד, ולא דפי הנתונים שלו אלא איך הוא בידיוק עובד כמו מה צריך לחבר לאן.. רצוי מאוד מאוד חומר בעברית כי זה הגשה לבצפר, ואין לי כח לפרש את כל המידע.. אז אם למישהו יש חומר בעברית על זה בבקשה שיתן לינק.. תודה רבה...

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום לכולם.. ברשותי מארז supertalent אדום וברצוני לעשות לו מודינג או יותר נכון קצת צבעים.. אני צריך עזרה לגבי איורור המארז חלקים וכבלים.. טוב אז נתחיל:דבר ראשון יש לי 4 מאוררים במארז 2 מאוחרה 1 בצד ועוד אחד מקדימה ברצוני לקנות 2 מאוררים חזקים ביותר ועוד 2 מאוררים עם לדים וכמובן איך לשים כל מאוורר שיוציא או יכניס דבר שני אני צריך בקר מהירות לכל ארבעת המאררים פלוס המאורר של המעבד דבר שלישי 2 קתודות אדומות+כבלים של פלופי וIDE עגולים (אם יכנס בתקציב אז זוהרים) המארז הוא אדום לדעתי יהיה חמוד שבתוכו יראו אדום אבל אני עדיין לא בטוח לגבי זה אם יש לכם רעיונות של שילוב צבעים או צבע אחר זה יתקבל בברכה אני חושב שאמתי הכול אם אני יזכר במשו אז אני יגיד..התקציב לכל חלקים אלו הוא 500 ש…

• 3 תגובות
    • 923 צפיות
  24. מחפש שותף או שותפה ( ) מאזור ראשל"צ לפרוייקט לכל המעוניין : imdjx@mail.co.il בעיקרון זה ככה... חברה מסויימת הציע לי סכום נכבד בתמורה למארז מעוצב אני מחפש שותף כדי לעשות מוד רציני ביותר והרווח הייה 50-50 המארז הייה למחשבי פנטיום 4 וצריך שהייה בו לפחות 4 מאווררים. ספק של לפחות 400 והוא צריך להיות בצבע כסף או כל צבע בהיר מי שחושב שהוא מודר טוב ומי אזור ראשל"צ מוזמן להיצטרף אלי אבל אני כבר אומר שההוצעות היו עלינו ולבקשת אחראי הפורום אני לא יכול להוסיף בקשר לכסף בקיצור שלחו לי מייל מי שרוצה זמן העבודה המוקצב הוא עד 25-01-05

• 2 תגובות
    • 867 צפיות
  25. Started by g2a2l2,

כדי לחבר מסך חייב להשתמש בRibbon Cable או שאפשר לחבר את זה עם החוטים של הכבל של המספסת ? ועם כן אז צריך לחבר את זה ישירות לפינים ? והאם יש הגבלה לאורך הכבל ? לא הסברתי את עצמי נכון אני מדבר על חיבור של מסך lcd קטן ועם כבר מדברים על זה שאלתי שאלה על חיבור מסך של מכשיר roland canvas sc-8850 על המסך כתוב hd 66206te ונראה לי שהוא מדגם pwb51026a-vo של חברת optrex

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.