עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכולם, חשבתי לעשות במארז הנ"ל בחלון שלו חור למיקום מאוורר אשר יכניס אוויר(יש לי אחד שמכניס ואחד שמוציא)ורציתי לשאול אם זה יועיל מאוד לסרקולציית האוויר במארז? דבר שני הוא איזה כלים אני צריך להתחיל עם המוד..מתוכנן מאורר 80ס"מ ולפניו רשת אשר תודבק/תמוסגר ע"י עשיית מסגרת עם 4 פינים להחזקת הרשת הצעות למישהו??תיקונים למינהם?

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  2. מישהו יודע היכן ניתן להשיג Sunbeamtech Laser Led Blue חוץ מאצל פנדה, אין להם צבע כחול ולא אצל PCCOOL, לא יודע אם הם קיימים בכלל. אם אפשר קישורים והמלצות ללד כחול בוהק, לא חייב Sunbeamtech. תודה.

• 2 תגובות
    • 644 צפיות
  3. Started by shikasha,

שלום, אני מעוניין בפתרון שידע לנתב 2 כניסות ל3 יציאות. במקרה שלי 2 גיטרות שינותבו למגבר או למחשב. את הפתרון הנאיבי של מפסקי ON ON DPDT אני יודע לעשות, אבל מרגיש לי קצת פשוט מדי. אני מחפש פתרון יותר מתוחכם שגם ידע למנוע מכמה כניסות להתחבר לאותה היציאה. כמו כן, אני מעדיף מאד פתרונות שלא דורשים מתח. תודה.

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. Started by tulicooli,

האם אפשר לעשות חור במארז עם דרמל או שלא אני פשוט לא רוצה שהוא יהרס תודה מראש טל

• 2 תגובות
    • 788 צפיות
  5. Started by PhoenixBoy,

מהו צורב רכיבי PIC16F84? מה הוא עושה?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by nadav275,

אני מאמין שכולכם מכירים את המארז של chenbro המכונה xspider. ובכן בבעלותי אחד כזה ואני מתכנן לעשות גרילים בצורת האות "B" שעל חלון המארז הזה http://www.bestplayer.de/images1/GECB_002_2g.jpg כמו הB הזו למי שלא הכיר... אני זקוק לסקיצה של הגריל, כמה שיותר מדוייקת(תתחשבו בניובי...) אפשר עם ה"גבה" ההיא או בלי... חשוב שיבינו את הכוונה ל"B' הספציפית הזו ולא שתהיה סתם אחת, כלומר כמה שיותר דומה לזו שעל החלון... נדב

• 2 תגובות
    • 684 צפיות
  7. שלום בעיה ראשונה הרכבתי במכונית שלי זמזם 12V שמתחבר לאור הילוך אחורי. הזמזם עובד ברצף והייתי רוצה לבנות מעגל שיגרום לו לזימזום מקוטע. בעיה שניה קניתי שלושה לדים צבעוניים גדולים, שעובדים על 3V ואני רוצה לבנות מעגל שכולל פוטנציומטרים משתנים כדי לשלוט על עוצמת התאורה של כל אחד בנפרד לצורך הדגמת חיבור צבעים באור. ראיתי שיש כאן מומחים בתכנון מעגלים, האם מישהו יכול לעזור לי בתוכנית והסברים מכיוון שאני לא מבין את הסימנים המוסכמים בשרטוט מעגלים שמציינים לד, נגד וכו'. תודה איתן

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. יש לי את מסך שהוצאתי ממערכת רדיו דיסק ישן(הקטנים)והמסך בנוי משני Seven Segments כאילו יש שם שתי ספרות 14 segments חחח אפשר לחבר אותו למחשב כמוד ואז להראות בו איזה משהו כמו חום המעבד או משהו כזה?

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  9. Started by assafiles,

ב"ה שלום חברים האם ניתן לחבר שעון של דוד למפסק של מנורת חשמל בחדר יש 2 כניסות ו 2 יציאות לאחר שחיברתי השעון לא עבד לי אבל הכפתורים שלו כיבו והדליקו בסדר מה פיספסתי בחיבור שצריך לגרום לשעון להסתובב ?

• 2 תגובות
    • 902 צפיות
  10. Started by doreiny,

שלום לכולם אני רוכש את ה aerocool gatewatch רק בעיה אחת קטנה יש לי איתו.. מקבלים איתו חיישני חום איפה בדיוק שמים אותם? במעבד?מתחת למאוורר? בכרטיס מסך? מתחת למאוורר של המעבד? בהארד דיסק? להדביק את זה ישיר עליו? ובמארז? איפה מומלץ לשים?

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  11. שלום לחברי הפורום הנכבדים, יש לי מערכת עם מספר סולונואידים שאני מעוניין לתת להם פיקוד דרך המחשב כמובן בעזרת ממסרים. הסולונואידים צריכים לקבל 24V. אשמח אם תוכלו לעזור לי ב: 1. איזה סוג של ממסרים, רכיבים, והאם יש מעגל כזה באינטרנט מוכן? 2. האם אפשרי לעשות זאת באמצעות יציאת תקשורת (COM) או יציאת המדפסת (LPT). 3. את התוכנה שתנהל את העסק אני אבנה ב-VB.NET, יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת? יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה, ידע בתכנות. אם אתם זקוקים לעוד מידע רק תבקשו. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום יש לי ווקמן ממש חדש. יש לי אותו לא מעט שנים...אבל בקושי השתמשתי בו. הרדיו עובד טוב. רברס עובד טוב. FF עובד דיי טוב. וplay לא עובד משום מה. מה הבעיה לדעתכם? ניסיתי לנקות את הראש. ניקיתי את גליל הגומי שליד הראש (שמזיז את הסרט?)... אם כפתור הפליי חצי לחוץ זה מריץ פליי מהר מאד (נשמע כמו "סינית") אבל שהכפתור לחוץ עד הסוף זה פשוט לא זז. (הסוללות חדשות. ניסיתי מספר קסטות. במערכת סטריאו זה רץ טוב).

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  13. שלום אני מחפש חנויות בארץ או בחו"ל בשביל להזמין רכיבים אלקטוניים לפרוייקט. מחפש חנות זולה... אם אפשר להוסיף טלפון שלהם או אתר.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by enemia design,

שלום לכם, אני שוקל עם להוסיף למארז בעל החלון השקוף קתודות למען הארה ויופי שאלה מספר 1- המארז יכלול שני מאווררים בעלי לדים כחולים. אני שוקל להוסיף 2 מנורות קתודות, אילו צבעים אתם ממליצים לשלב \לשים? אני יודע שזה שאלה של טעם וריח, אבל על פי נסיונכם, ועל פי תוצאות שונות שראיתם, מה השילוב הכי יפה? והאם בכלל לשלב צבעים או צבע אחד? שאלה מספר 2- האם אפשר בבקשה תמונות בהן רואים מארז עם קתודה ירוקה+כחולה, וקתודה אדומה+כחולה ? שאלה מספר 3- הקתודה\קתודות שאני אקח הן: http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=18&Cat2ID=0&pid=TT-D0013 שמתי לב כי יש SOUND CONTROL ושזה יכול להאיר לפי שמע. ניתן לשנות את זה שיאיר תמיד, על פי צליל או מכובה על ידי "שלט" שמגיע עם הקתודה ומחובר אל…

• 2 תגובות
    • 667 צפיות
  15. שלום אני במגמת אלקטרוניקה בכיתה יא' והשנה אנכו צריכים להכין פרויקט שהוא היה בעצם הבגרות שלנו(5 יח"ל) ואין לי ממש רעיון אנכנו צריכים לציר משהו שתהיה עליו שליטה ואני יוכל לנהל אותו... אני לא ידוע אם יש כאן משהו שעבר אבל בכול זות אני מחפש רעיות ולשבוע להגיד למורה שלי על מה שאני עובד ואם אני לא ימצא הוא יתן לי משהו שהוא רוצה שאני יעשה אז אם יש למשהו רעיון בשבילי זה יכול להיות לעזור לי מאוד מקווה שזה פסדר שאני מפרסם את זה פה(כי זה המקורם המתאים ביותר כי זה פרויקט באלקטרוניקה) נ.ב נגיד אחד בשנה שערבה הכין מנעול אלקטרוני על 4 ספרות צופן שיכול לפתוח כספת. תודה רבה למי שעונה פה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by iakovl,

יש לי פאלם M100 ישן זרוק עובד 100% בלי בעיות חשבתי לעצמי, יש לו הרי צג גרפי (ומגע ;D) די טוב והוא מתחבר למחשב דרך החיבור הCOM (לא זוכר את השם העיברי ליציאה הזאת) מישהוא מכיר איזה מדריך או משהוא אחר שבו הפכו פאלם לצג LCD ?

• 2 תגובות
    • 748 צפיות
  17. Started by TAsraf,

אני מת אני רואה את המלה הזאת בכל פינה פה אז תסבירו לי בבקשה מזה... ואולי גם על הדרך מזה לעזאזל "ת'ארד"

• 2 תגובות
    • 855 צפיות
  18. אני מסיים עכשיו בניה של שלד. קניתי בeBay מנורות לד, וזה מצא חן בעיני מאוד. אני רוצה לקנות פאנלים סולארים, ולהתקין על הגג, ולתת חשמל לתאורה בבית. יש המלצות לגבי רכיבים? ביצוע? אני רוצה לחסוך בעלויות כמה שיותר, כך שאעשה בכל לבד. אין לי יותר מידי ידע, אבל ראש טכני מעולה, וגם ידיים. אשמח לקבל קצת ידע, אם יש למישהו כאן ניסיון.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by novice,

מישהו מכיר את המודר המפורסם BenHeck ? http://www.benheck.com

• 2 תגובות
    • 709 צפיות
  20. Started by anatoli,

אחרי שפרסמתי בפורום "יומני פרוייקטים" קצת תמונות ומידע על ה-CNC שבניתי, החלטתי להוסיף גם כמה מילים על האלקטרוניקה שדוחפת את הכל. עם זאת, אני חושב שזה רלוונטי יותר לפורום אלקטרוניקה מאשר ליומני פרוייקטים לכן אני פשוט אוסיף זאת כאן ואקשר לדיון בת'רד השני. אני לא רוצה לחפור יותר מדיי מסביב (שזה מה שאני נוהג לעשות בדר"כ), אבל אני כן רוצה להוסיף כמה מילים בנושא המעגלים שצריך כיוון שבעבר כבר היו כמה דיונים על מכונות CNC בפורום. באופן כללי מכונת CNC צריכה בקר שייתן את הפקודות (יכול להיות מיקרו-בקר, או כל דבר אחר - אפילו מחשב שלם), הרכיב הזה יהיה אחראי על נתינת פקודת הכיוון והצעד ברגע הנכון ובציר הנכון (הלייטנסי של הבקר מגביל את המהירות). דבר שני שצריך הוא לוח דרייבר שיבצע את המ…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by benyben,

האם מתאים?

• 2 תגובות
    • 995 צפיות
  22. Started by ratzabi,

שלום! רציתי לדעת אם בכל צג טמפרטורה שקונים מקבלים איתו חישנים שאותם צריכים להכניס לאיפה שרוצים למדוד את הטמפ', או שיש כאלה שפועלים על החיישנים שקיימים כבר על הלוח אם ועל ה-Hard Disc. כי אני רוצהלקנות צג טמפ' (LCD) ואני לא רוצה לשחק עם המעבד וכל החלקים שבמחשב (מחשב חדש, חב להרוס). אם יש צגים שפועלים על חיישנים קיימים מישהו יכול להביא לי? אם אפשר להביא גם לינקים (רצוי מאוד). תקציב, לא יותר מ-200 ש"ח. ושהצג יהיה גם יפה...המארז שלי בצבע אפור ושחור, אם יש צגים עם צבעים תואמים אז עדיף. אבל גם אם הצבעים לא תואמים אז זה בסדר גמור. תודה גדולה מראש לכל העוזרים.

• 2 תגובות
    • 717 צפיות
  23. עם מדריכים למודינג? תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 824 צפיות
  24. שלום, קיבלתי במתנה טלפון פנסוניק דגם kx-tg4023 שנקנה בארה״ב ומן הסתם מתאים למתח החשמלי שם שהוא 110v . מה עליי לעשות על מנת להתאימו לשימוש בארץ? להחליף שנאי? לקנות איזשהו מתאם?

• 2 תגובות
    • 880 צפיות
  25. Started by nachman,

שלום יש לי רמקול קטן כמו של דיבורית ואני רוצה להרכיב לו פוטנציומטר הרמקול הוא 5w 8Ω רציתי לברר איזה פוטנציומטר אני צריך לקנות ואיך מחברים אותו (אני צריך להרכיב אותו אחרי המגבר) תודה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.