אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
חשבתי הרבה זמן על קירור לכ.מסך כדי שאני יוכל לעשות עליו אובר קלוק.. ובכן אני לא יכול לשחק על 15 fps בסאנ אנדרס..אפילו נמוך מזה.. אז החלטתי לעשות קירור גם לכרטיס הישן שלי גי פורס 2 וגם לחדש שאני הולך לקנות בכל מקרה הקירור יעבור לחדש כשאני יקנה אותו לכן הוא צריך להתאים לסטנדרטים של הכרטיס ולגודל.. אז הלכתי וקניתי מאורר של 120 ממ פעם ראשונה שמתעסק עם גודל כזה, ב25 שקל דיי זול.. לקחתי כרטיס מסך ישן של אי טי אי, הוצאתי ממנו תפלטה והשארתי רק תחיבור מלפנים, מכיוון שהמאאורר 120 ממ גדול מדי לפלטה של הכרטיס מסך, החלטתי לשים אותו על חתיכת פרספקט בגודל המתאים חיברתי מאורר אל הפרספקט, ותפרספק לחיבור של הכ.מסך שממנו הוצאתי תפלטה כמה ברגים פה ושם,ליטוש וחול' והנה קירור אולטמטיבי לכרטיס…
-
- 4 תגובות
- 775 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות גוף קירור באמצעות אפקט Peltier ורציתי לדעת עד כמה זה אפשרי. נתקלתי במאמר הזה: http://www.digit-life.com/articles/peltiercoolers/ לפי מה שהבנתי העיקרון די פשוט והבעיה העיקרית היא אולי החומרים ובעיקר הביצוע שנראה כמו עבודת נמלים. מה שרציתי לדעת זה: * איפה אפשר להשיג מוליכים למחצה, האם זה דבר יקר ואיזה בדיוק אני צריך לקנות?. * מאחר וזה מאוד קשה, עם הכלים שיש לי, לבנות משהו בקנה מידה קטן שכזה, כמה ישפיע קנה מידה גדול יותר על האפקטיביות של הקירור?. * או כל דבר אחר שיכול לעזור. בתודה מראש, רן.
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי ממצב אחים שלי שמעו יש לי בפן לשיער שלוש פונקציות: חימום,סופר חימום וקור... אז רציתי לשאול איך עובד הקור הזה האם יש שם איזה ברזל שמתקרר כמו במקרר ואז מפזר את זה.... או שזה הקור שהמאוורר מפיק סתם....
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום מה מצב??? טוב אז ככה כמו שראיתי לפני כמה ימים כאשר פתחתי את המארז לכמה דקות הטמפ' ירדה באיזה 6-7 מעלות אז חשבתי העם זה אפשרי לבנות למארז דלת עשויה רק ממסנן אבק? תודה לעונים
-
- 4 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש דרכים יצירתיות לקרר חלל קטן לא גדול במיוחד.. מטר וחצי גובה 70 סמ רוחב ועומק של 60 פחות או יותר.. הציעו לי לקחת גוף קירור של מיני מקרר, זה בכלל אפשרי ? יש עוד הצעות אולי ?
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי! שאלה מוזרה.. אפשר לשים משחה טרמית על זיכרונות??? או שרק את המדבקות?
-
- 7 תגובות
- 911 צפיות
-
-
סוף סןף סיימתי את פרויקט קירור המים הראשון שלי לאחר הרבה עבודה סיימתי עם זה, מאוד נהנתי להתנסות בזה בפעם ראשונה, היו לי מלא תקלות בדרך מלא נזילות עד שמצאתי מתאמים מתאימים ורק אחרי שהמערכת עבדה 24 שעות ללא נזילה חיברתי אותה למחשב. וחישוב התכנון שלי תכננתי שזה יהיה מתחת לשולחן אבל במהלך הפרויקט הבנתי שזה כבד מידי וצריך להשים לו ממש רגליים שלא יפול. חלקים שהשתמשתי הם דיי גדולים : רדיאטור של הונדה, משאבה LPH4000 מיכל 11 ליטר בלוק דיי פשוט, בקר מאווררים וכמה מאווררים. להזמין מחו"ל היה קצת בעייתי בשבילי כי לא היה לי סבלנות לחכות ואני חשוב שלמדתי לקח מזה, לדוגמה :הבלוק שקניתי בצנרת של 1/4 אני חושב שבניתי מערכת מספיק חזקה שבעתיד אני אזמין בלוקים מחול לכרטיס מסך וללוח אם לסגו…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב, כבר שנה שאני רוצה להרכיב את העניין הזה, בסופו של דבר גם הצלחתי. קודם כל אנחנו עושים אומרים תודה לred dragon שלא רוצה שידעו מה השם האמיתי שלו, הוא חפר איתי על המחשב הזה 8 שעות ברצף אתמול. המפרט הנוכחי: CPU: AMD Phenom 2 Quad core 965 black at 3.4Ghz stock CPU cooler: XSPC RASA RAM: Kingston 2X2GB Hyper X MB: GA-MA790FXT-UD5P GPU: 2X Radeon 5770 Vapor-X at 900/1350 HDDs: WD Black 1TB Samsung 1TB for storage PSU: Chieftec 750W Modular Case: CM 690 Mark II Fan Controller: Kaze Master Pro Radiator: RS240 Pump+reservoir: X20 750 את הקיט קירור מים קיבלתי לפני שבוע בגרמניה, אבל הטמבלים לא שלחו לי את הערכת חיבור לAMD, אז היינו חייבים לאלתר, כי הגוף קירור כבר יר…
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מה הדרך הטובה ביותר לקרר נוזל? (שמן או מים) אני מחפש דבר כזה שהוא יהיה מוט ברזל בגודל 40 סנטים וברגע שאני מחבר אותו לחשמל הברזל מגיע למינוס איזה 40 מעלות יש כזה דבר?
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב אז ככה, אני למדתי פיסיקה ואחד הנושאים שלנו היה כמובן חשמל. אחרי שדיי התלהבתי ממה שאפשר לעשות עם חשמל, חשבתי סתם להשתגע ולעשות קישוט לעכבר. עם זאת, אני צריך לדעת מספר דברים : 1) פתחתי את העכבר של המחשב וראיתי שיש עליו 3 נגדים, כאשר שני הנגדים הם 820 אוהם (זה הגיוני בכלל) והאחר הוא 120 אוהם. את ההתנגדות של כל אחד מצאתי לפי הצבעים והסדר שהם מצויירים. בנוסף לזאת, היה שם קבל שהקיבול שלו הוא 10 מיקרו פאראד והוא יכול להכיל 25 וואלט. אני נרתע מלעשות שם משהו, מכיוון שאני חושש שאני אקבל זרם מהקבל. לכן, רציתי לדעת האם אני צריך לדאוג מהקבל? 2) במידה ואין צורך לדאוג מהקבל, האם אני אוכל לחבר במקביל לאחד הקבלים האלה נורה מתאימה, כמובן שאני אוכל להתאים את הזרם על הנורה במידה וצריך ע"…
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
למישהו יש מושג איך אפשר להמיר וידאו מרספברי פיי ל"שפורפרת אינטרקום" אנלוגי ?
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום בניתי תוכנית שתפקידה לרשום מספרים על צג 7 לדים ורציתי לא שהיא תריץ סתם ספרות אלא שזה יהיה עקב פקודה כמו לחצן על מטריצה או מספר במסך סריאל של התוכנה למי יש רעיון או מדריך לעשות את זה אני חסר ניסיון בתחום זה היה הפרוייקט הראשון שלי והתחלתי אותו ממש בלי כלום
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אם אני קונה לד צבעוני יש מקום ספציפי לחבר אותו ? כזה ... הירוק ...
-
- 4 תגובות
- 726 צפיות
-
-
מאיפה אפשר לקנות בארץ? אני צריך בדחיפות שהמוצרים יהיו אצלי עד יום שישי . אאסוף את החלקים באופן עצמאי אם יש אפשרות לכך . חשוב לי שהמחיר יהיו זול כמובן אך הזמינות ודחיפות החלקים חשובים לי הרבה יותר. בנוסף האם יש אנטנות ל- GSM SIM 900 שהיא קטנה יותר ממה שמגיע במקור ? תודה רבה ויום מעולה .
-
- 0 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
dealextreme מישהו פה מכיר את האתר כי אני מסתבך עם הקנייה ממנו אני רוצה לקנות בצורה הכי פשוטה רק לשים אישראקרד פרטים וזהו בלי ליצור משתמשים ששמור הכרטיס שלי עליהם ובלי שטויות אחרות כמו ברוב האתרים אני לא רוצה שהאישראכרד של אמא שלי יהיה שמור על משתמש של פייפאל קיצור זה האופציות שלי מי שמבין בבקשה לענות לי פה מי שרוצה לראות את הכל עם הלינקים פשוט תכנסו לדיל אקסטרים ותנסו לקנות איזה משהו זה יהיה רשום בצד תודה....
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מחפש barcode wand לקנייה בחנות מסויימת בארץ חיפשתי בגוגל ולא מצאתי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, האם אתם יודעים איכן ניתן לקנות Led Holder בסגנון של התמונות המצורפות ? רצוי מקום בישראל. תודה. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מקום שאפשר לקנות בו את הברגים הנ"ל(לצורך התקנת SSD במחשב נייד). מישהו מכיר מקום כזה(עדיף עם אתר אינטרנט).
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
הלכתי להום סנטר לקנות דיסקיות מחוזקות ואין להם הייתי צריך לקנות את כל החבילה (50 שקל) שבאה עם הדרמל רק בשביל 10 דיסקיות לא מחוזקות הייתי חייב כי נגמרו לי הרגילות מאיפה אני יכול לקנות דיסקיות מחוזקות? כי ראיתי שפה אמרו הוםסנטר אבל איך יכול להיות שאצלנו בעיר אין?
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חסר לי דיסק מסויים בערכה של המולטיטול שלי ובדקתי באייס ובהום סנטר ויש להם שם רק ערכות גדולות ויקרות ואין מכירת פריט בודד או קיט קטן (מספר פריטים קטן). האם יש עוד מקומות שאפשר לנסות חוץ מה 2 האלה והאם קיים בכלל מכירה של חלקים כאלה בבודדים? תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 769 צפיות
-
-
מישהו יודע איפה אפשר לקנות דלת למארז חלקה שעליה אני יכול לעשות את המודינג שאני ירצה?? את שאר החלקים כבר מצאתי איפה לקנות אבל לא מצתי איפה לקנות דלת... תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 762 צפיות
-
-
השאלה הזאת לא מכוונת למודינג, היא ממכוונת יותר לקניית דראמל, וכיוון שאני יודע שרבים מעושי המודינג משתמשים באחד כזה, מצאתי לנכון לשאול פה. אני מחפש דראמל לקניה, צריך הצעות לקניה באזור חיפה.
-
- 6 תגובות
- 930 צפיות
-
-
היי, אני מחפש דרמל פשוט וזול אך איכותי, המטרה היא חיתוך שיוף וליטוש. יש המלצות?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם הדרמל הזה: http://megabuyit.co.il/tools/electric-power-tools/dremel/dremel-125w-300ja.html נחשב לכדאי במחיר? אני אציין שרוב העבודות שלי יהיו לקידוח חורים לברגים במארז (באותו גודל של בורג למאוורר). כמו כן, איזה סוג של תוספות כדאי לי לרכוש? למיטב הבנתי הראשים שבאים עם הדרמל לרוב לא ממש עושים את העבודה.
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
קראתי כאן בפורום שניתן לקנות דרמל ב100-200 ש"ח מקומות שכדאי לחפש בהם - הום סנטר וACE הייתי בשבת ( שעברה האמת ) בACE והדרמל היחידי שיש בכל החנות עולה 500 ש"ח - עם הרבה חלקים ועוד כל מיני שטויות מה אתם אומרים ? עוד לא הצלחתי להגיע להום סנטר, נראה לכם ששם אני יכול למצוא משהו יותר הגיוני ?
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-