אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי מארז די טוב אבל מיושן יחסית של Thermaltake והחלטתי לשפר את הסירקולציה במארז, במיוחד לאחר ש-MBM5 הראה לי שהטמפרטורה של המעבד היא 51 מעלות במנוחה ושל הלוח בערך 43. למרות שזה פרסקוט, ולמרות שאני גר בדרום בלי מזגן, זה עדין נראה לי קצת גבוה מדי . אז החלטתי לעשות קצת מודינג על הדרך, דבר ראשון קניתי שני מאווררים למארז מסוג Arctic Fan 12, החלטתי לשים אחד שיכניס אוויר מהדלת, ולחתוך חור להוצאת אוויר מלמעלה, הבעיה שזה מאוורר שרק מוציא אוויר, ובנועה מחשבים ובאתר החברה לא טרחו לציין את זה בגדול ובולט, יצא שהייתי צריך להבריג את המאוורר מעל הדלת ולא בתוך המארז, כמו שתכננתי.. בכל מקרה, לאחר שעשיתי את זה החלטתי להחליף חלק ממאווררי ה-80 מ"מ שיש לי בתוך המארז כי אחד מה…
-
- 5 תגובות
- 806 צפיות
-
-
זה הכרטיס מסך שלי מה - EVERST Field Value Graphics Processor Properties Video Adapter nVIDIA GeForce 6200 AGP BIOS Version 5.44.A2.10 GPU Code Name NV44AGP PCI Device 10DE-0221 / 0000-0000 Transistors 77 million Process Technology 0.11 um Die Size 110 mm2 Bus Type AGP 8x @ 8x Memory Size 256 MB GPU Clock 351 MHz (original: 350 MHz) RAMDAC Clock 400 MHz Pixel Pipelines 4 TMU Per Pipeline 1 Vertex Shaders 3 (v3.0) Pixel Shaders 4 (v3.0) DirectX Hardware Support DirectX v9.0c Pixel Fillrate 1404 MPixel/s Texel Fillrate 1404 MTexel/s Memory Bus Properties Bus Type DDR Bus Width 64-bit Real Clock 199 MHz (DDR) (original: 200 MHz) Effective Clock 398 MHz Bandwidth 3184 MB/s n…
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
-
-
הבנתם את השאלה שלי נכון אני מתכוון אם אני יוכל להתקין לDVD כונן ארדיסק וUSB שאני יעביר מהמחשב שלי לארדיסק את הסרטים ובמקום שהDVD ילך לכונן ה-CD שלו אז הוא ילך לכונן הארדיסק והארדיסק יהיה ריק למעשה מפורמט והDVD יזהה אותו בתור כונן CD מדומה ... אני חושב שהבנתם אותי עכשיו השאלה המעשית אם יש פה אנשים שכן יודעים לעשות את זה ויוכלו לעזור לי לדעתי זואתי משימה מאתגרת ...
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-
-
היי, התחלתי להתעניין במודינג למחשב, והחלתתי לשפצר אותו קצת. הבנתי שעם מסור ברזל לא יהיה ממש נוח לחתוך מארז ( או שכן ?) אז אני צריך דרמל. מאיפה אני יכול לקנות אחת כזה ? כמה בערך זה צריך לעלות ? יש מותגים וחברות ? או שקונים משהו סיני מחנות חומרי בנייה ? ואני גם צריך פרספקט. מאיפה אני יכול לקנות ? חנויות יצירה אולי ? (פשוט אין לי מושג איפה לחפש...) תודה רבה !
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-
-
ברצוני לבנות את הפרויקט הבא: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ אני גר בכפר סבא. אני צריך שתסבירו לי אילו חומרים אני צריך לקנות ואם מישו יודע על חנות באיזור כפר סבא רעענה הרצליה שיש את החומרים אז שיגיד לי.
-
- 8 תגובות
- 805 צפיות
-
-
בוקר טוב! אם אני חוצה להאריך כבל של טלפון, ואני חותך אותו, מאריך אותו ומלחים. האם זה יגרום לי להפרעות בקו (טלפון / אינטרנט)? כמו כן, אני רוצה להעביר כבל לטלפון בין 2 חדרים ועוד כבל בשביל האינטרנט (מהראוטר למחשב השני). אם אני קונה כבל עם 4 מוליכים אני יכול לשים להם 2 תקעים בכל צד כדי שיתאים לי למצב. השאלה שלי היא: האם תיהיה הנחתה כלשהיא על כבל של 5 מטר? האם יהיו הפרעות כלשהם בין 2 הקוי המידע (טלפון ואינטרנט)? תודה
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
יש לי שני מנורות במחשב שכל באחת מהן יש 3 לדים שמחוברים בטור אלה שבתמונה: עכשיו אני רוצה לבנות להם בקר שבו אני יוכל לשלוט על העוצמה שלהם ולהדליק ולכבות אותם יש לי מפסק ויש לי פוטנציומטר B10K והנה השרטוט של המעגל: השאלה שלי אם הפוטנציומטר מתאים למעגל הזה ואם אני יכול לחבר עוד לדים למעגל הזה? תודה עוזרים!
-
- 5 תגובות
- 805 צפיות
-
-
חשבתי אולי להדפיס על איזה משהוא מיוחד ולגהץ אבל אני רוצה משהוא עם גימור יפה אז חשבתי אולי צריך לעשות לקה אחרי זה. יש למישהוא ניסיון בעסק ולהגיד לי במה צריך להיזהר ואולי דרך נוספות לעשות את זה?
-
- 2 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום אני צריך אתרים של מדריכים למודינג בבקשה (חוץ מ metku.net) תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום. יש לי כרטיס מסך פשוט עם זלמן, והבעיה היא שהוא מפזר את האוויר לכיוון ההארדיסק ולכייון הדלת. אני מעוצבן מזה כי זה סתם מחמם לי את האוויר במארז , דבר שיוצר התחממות כללית של כל החלקים. עכשיו, חשבתי לבנות קופסא שתסיט את האוויר לכייון התחת של המחשב ומשם יצא כל האוויר החם! איזה חומרים כדי לי להשתמש כדי שלא ישרפו\ ימסו\ יהרסו... ואיך אני בדיוק מדביק את זה ללוח? בעזרת הסלוטייפ המיוחד הזה ( שחכתי את השם...יש לי פול גלילים של זה בבית אבל השם תמיד בורח). הבעיה בסלוטטייפ הזה שהוא מאוד חלש , ושהוא מתחמם הוא פשוט משתחרר. מחכה להצעות!
-
- 3 תגובות
- 805 צפיות
-
-
אני מדגיש לא אני כתבתי את הקובץ הנ"ל זה העתק של איזה אתר בענייני אלקטרוניקה שנסגר ואני הורדתי את המידע שבו לקובץ הנ"ל הלינק http://rapidshare.com/files/81901912/AKEKTRONIKA.doc
-
- 2 תגובות
- 805 צפיות
-
-
חזרתי לפני כמה ימים מארה"ב והחלטתי לקנות דרמל בארץ(ההורים לא הסבימו להביא אחד מארה"ב) אבל אני לא יודע איפה אפשר לקנות אחד אז אני ישמח לקבל שם של חנות+ מיקום ש מוכברת דרמלים
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
טוב אז הנה המודינג שעשיתי : ככה הדלת הייתה לפני שכיסחתי לה את הצורה ;D והנה תמונות של הדלת המוכנה כולל פרספקס מה אתם אומרים ? נ.ב. אני מזמין את הקטודות האלה בקרוב מאוד http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_1173&products_id=8782 ותשימו לב לביקורת עליהם ! עריכה: כדאי לפתוח את התמונות בחלון חדש כדי לראות אותם בגודל המלא.
-
- 3 תגובות
- 805 צפיות
-
-
אני יכול לעשות חורים במארז עם מקדחה .? לא יהיה נזק או משהו נכון ? .. אני רוצה שיתאוררר יותר ..
-
- 4 תגובות
- 805 צפיות
-
-
אנשים היום סוף סוף אחרי הרבה בירורים רציתי לעשות כמה מודים למחשבים שיש לי בבית ... אז סידרתי את החוטים עם אזיקונים ועטפתי אותם עם צינור מזגן שכתחתי בספירל ... ואז הגעתי לקטע של הדרמל ועשיתי גריל למאוורר 80 מ"מ אבל מפלסטיק שקוף , אבל החיתוך עם הדיסקית החומה היה ממש לא נקי והחתכים לא ניראו טוב וזה גם היה דיי קשה לעשות כל מיני צורות ממש קטנות , וגם כל פעם כשחתכתי קו ישר יתאסף לי מעל החתך גושים של פלסטיק שאת חלקם לא הצלחתי להוריד אחר כך ידנית .. אז מישהו יכול להביא לי כמהה טיפים לחיתוך נקי עם דרמל ?????????????????
-
- 6 תגובות
- 805 צפיות
-
-
מה דדעתכם עליו? ZALMAN ZM-MFC1 עולה 148 שקל מפנדה.. שווה? אמשח לקבל עוד הצעות לגבי פאנלים.. תודה
-
- 0 תגובות
- 804 צפיות
-
-
מישהו בבקשה יכול להביא מדריך להכנת פד מואר לעכבר....עם תמונות עדיף אני מת להכין אחד כזה ואין לי מושג איך.....
-
- 4 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שאלה פשוטה - יש לי מאורר של SUPERRED בגודל 120 על 38 מ"מ עם 3 חוטים שיוצאים ממנו. המאורר לא יהיה מחובר למחשב, אבל לפי מה שאני זוכר אחד מהחוטים קשור איכשהו למד טמפרטורה. זה באמת חיישן טמפרטורה שם? איך אני יכול להשתמש בו בלי מחשב? נגיד אם אני רוצה שהמאורר ידלק שהטמפרטורה עוברת את ה23 מעלות. יש איזה אפשרות לחבר לו נגד כלשהו או משהו כזה?
-
- 3 תגובות
- 804 צפיות
-
-
יש לי 5 HD ורק 4 מקומות יעודיים במארז - איך אפשר לחבר HD בשקע של DVD או CD?
-
- 5 תגובות
- 804 צפיות
-
-
הנה המספרים שיש על הפלאפון (כל השורה הזאת נמצאת על המסך) 0186633P01 2A 412TU05310 בבקשה תעזרו אם צריך עוד מספרים תגידו לי ואני יראה איפה הם תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות אוזניות לPS3 ויש לי כמה בעיות הבעיה היא שPS3 מוציא סאונד דרך חיבור אדום לבן וצאט (הדיבור של האנשים וקליטה של הדיבור שלך דרך המיקרופון) דרך usb אז חשבתי לקנות אוזניה עם מיקרופון בעלת שני חיבורים (אחד למיקרופון ואחד לאוזניות) ולחבר לדבר כזה http://www.hometheater.co.il/files/(23984)_usb-sound-card-3d.jpg אבל עכשיו יש בעיה שאני ישמע רק את הצאט ולא את הסאונד של המשחק אז מה שחשבתי זה לקנות רכיב כלשהו שקולט שני חיבורי pl (העגול) ומשלב אותם לחיבור pl אחד ככה שאני יוכל לחבר גם את היציאה של הסאונד מהחיבורי ימין שמאל (הסאונד של המשחק) וגם מהכרטיס קול החיצוני (הסאונד של הצאט) ושזה יחבר את שניהם לחיבור pl אחד (אם יש אפשרות למשהו שאני גם יוכל לשלוט בעוצמה של כל …
-
- 0 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום לכולם השגתי מארז של וידיאו לקחו ממנו את כל החלקים מבפנים אז חשבתי במקום מסך LCD לשים 7 seg שיראה טמפרטורה מישהוא בבקשה מוכן לעזור לי למצוא סכמה של מעגל כזה שלא יהיה מסובח מידי אם אפשר תודה אילון
-
- 1 תגובה
- 804 צפיות
-
-
שלום יש לי תמונה על המחשב ואני רוצה לשנות לה את הצבעים לפני שאני מדפיס אותה. מהתמונה אני רוצה לעשות חריטה על פרספקX אז אם למישהו יש תשובה לזה...בבקשה.
-
- 9 תגובות
- 803 צפיות
-
-
יש פה את כל הנתונים של המסך http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=26206&item=3862346729&rd=1&ssPageName=WD1V אני חושב על הכיוון של לקנות אותו השאלה איך מוצאים מדריך לחבר אותו למחשב.. תודה
-
- 0 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מכשיר DVD מדגם DVP 608. לפני מספר ימים שיחקתי בהגדרות שלו דרך מקש ה-Menu שבשלט, מכיוון שהוא לא קרא סרטים מהתקן DOK. במשחק זה ביצעתי טעות, ושיניתי הגדרה בשם Display, או משהו כזה, וכתוצאה מכך המסך מראה רק אור כחול בוהק ואין באפשרותי לראות את חלון התפריט כדי להחזיר מצב זה לקדמותו. רפרפתי ב-Manual אבל לא מצאתי דרך לעשות Reset או לסדר את הבעיה בדרך אחרת. Sony Dvd-CD Player - Dvp-ns508p Series http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:eL9i8Gzzx9MJ:www.scribd.com/doc/13199583/Sony-DvdCD-Player-Dvpns508p-Series+DVP+608+MANUAL+%2BRESET&cd=1&hl=iw&ct=clnk&gl=il&source=www.google.co.il אשמח לקבל את עזרתכם בהקדם. תודה!
-
- 2 תגובות
- 803 צפיות
-