עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by lior12,

היי , אני בונה מגבר בעזרת TDA2005 . לאן לחבר את הפונציומטר ? מישהו רשם לי ככה: חיבור 1: לleft או right חיבור 2: להמשך של המעגל חיבור 3: לאדמה לא הבנתי איפה זה להמשך של המעגל. תודה לכם.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Red-AnGel,

שלום, היום קיבלתי לדים שהזמנתי ואני רק רוצה להיות בטוח שהנגדים שאני הולך לקנות מתאימים אז ככה המאפיינים של הלדים הם: Product Description * Emitted Colour : ULTRA RED * Lens Colour : Water Clear * Peak Wave Length (nm) : 640 ~ 645 * Forward Voltage (V) : 1.8 ~ 2.2 * Reverse Current (uA) : <=30 * Luminous Intensity Typ Iv (mcd) : Average in 5000 * Life Rating : 100,000 Hours * Viewing Angle : 20 ~ 25 Degree Absolute Maximum Ratings (Ta=25°C) * Max Power Dissipation : 80mw * Max Continuous Forward Current : 30mA * Max Peak Forward Current : 75mA * Reverse Voltage : 5~6V * Lead Soldering Temperature : 240°C (<5Sec) * Operating Temperat…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by ElemenTal,

סימתי עכשיו לחתוך פתח בדלת של המארז ורציתי לדעת עם מה נכון לשייף ? כבר שייפתי אבל לא משנה... קיצר בהתחלה השתמשתי בזה: פעם אחת עשיתי עם זה ב 90 מעלות רגיל, פעם נוספת בזווית כלפי חוץ ופעם נוספת בזווית כלפי פנים (יענו שישיף לא את האצמע אלה את הצד) ועשיתי עוד הפעם עם זה: עם הראש 8153. גם, סיבוב אחד רגיל, ועוד כמה סיבובים בזווית כזה את החלק החיצוני. יצא טוב, אחרי שעשיתי עם השני היו חלקים שהיו ממש חלקים, החלקים שהיו פחות חלקים כראה לא ערבתי שם מספיק... אז אני רוצה לדעת אם זה בסדר, או שסתם עשיתי פעמים כי אולי הפעולות של שתי הראשים בכלל מנוגדות, או השם עושים כמעט אותו הדבר... אני רוצה שהחיתוך יצא חלק ומעוגל, כמו הקצוות של המארז... במה להשתמש ?

• 2 תגובות
    • 684 צפיות
  4. Started by yamamoto,

אם כבר התחלתי אז אני ימשיך לקבל המלצות מחברי הפורום ...לפני שבוע anatoli המליץ לי על רב מודד טוב Uni T UT61E וכבר הזמנתי מאיביי לפני כמה ימים כי בארץ זה לפחות 150 שקל יותר עכשיו אני רוצה לקנות בדיל איכותי ודק וגם פלאקס טוב נוזל או שפורפרת ( לא יודע מה עדיף ) ובכלל אני מעוניין לדעת מאיפה אפשר לשיג דברים טובים בזול בארץ אני מתכוון לדברים כמו חוטים להלחמות, מחברים עדינים למתח, ושרינקים... פערי המחיר בין קניה בארץ לקניה בחו"ל של כל הג'אנק הזה זה הבדל רציני?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by nimrods,

שלום לכולם יש לי שאלה ? משהוא יודע איפה אני יכול למצוא מדריך לתאורת לדים יותר פשוטה מזאת שיש פה תודה לכולם העוזרים...!!

• 2 תגובות
    • 923 צפיות
  6. Started by MalGano,

שלום, שאלות נובים - יש לי כמה מאווררים ג'נריים וכל אחד מהם בעל זרם אחר 0.12, 0.14, 0.18 אמפר וכו. אני מודע לכך שככול שהזרם גדול יותר כך המאוורר הוא עצמתי יותר אבל האם ישנה איזו הגבלה או איזה סטנדרט מקובל? תודה

• 2 תגובות
    • 793 צפיות
  7. Started by Blinker,

אז ככה גדול שחור וכסוף (מתקלף) על גלגלים בלי דלתות צד ועם פאנל קדמי מעפן והכי חשוב עצות לגבי מכסה עליון פעם הוצע ל SSR לעשות חלק עליון כזה : נורא אהבתי את העיצוב אבל יש לי בעיה מתחת למכסה יש עוד מתכת כזה (תמונות מצורפות) כך שאני לא אוכל להכניס לשם את המאורר וכבר יש לי חריצים למאוורר (אגב האם זה בסדר אם אממש את העיצוב ? ) דבר ראשון כל המכסה ישתייף יהיה נקי מכל מזיק מחפש להוריד את שאר הצבע מהמארז .. פתרון נחמד יהיה לזרוק את כולו למיכל טרמפנטין (בעיה שאין לי כזה) כנראה שאצתרך לפרק את כולו ולשייף את הכל הרבה פריימר וצבע וגם לקה אם צריך תודה לכל המייעצים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 894 צפיות
  8. המדפסת היא hp j6413, כשסורקים איתה מקבלים במקום תמונה, רעש. מה יכול להיות הגורם לכך? האם זה בר תיקון?

• 2 תגובות
    • 693 צפיות
  9. Started by dids22,

יש לי חישן טמפ' בבית שקיבלתי פעם עם מאורר הקיצר יש אפשרות לחבר אותו ללוח אם ואז לקרוא ממנו את הטמפ'? יש לו חיבור מוזר אבל חשבתי אולי לעשות לו מודינג ולחבר אותו ל pin3 מה נראה לכם?

• 2 תגובות
    • 732 צפיות
  10. שלום. פירקתי וידיאו והוצאתי את המסך,המסך בא עם סט של 9 חוטים אפורים ואחד שחור + סט של 4 חוטים אפורים. יש מצב לחבר את זה למחשב? איך מחברים? תודה

11. Started by CyberBot,

אני רוצה לבנות פליקר כמה שיותר פשוט אין לי ידע גדול באלק' אבל נראה שיש מספיק בגדול אני רוצה שיהיה גם ווסת מהירות להבהוב(נגד משתנה) ושיוכל להאיר חדר בינוני אני לא יענה היום

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. היי, עלה במוחי רעיון,אולי נעשה תרד כזה ישיהיו בו מדריכים של מודינג מקוריים שלכם,לא משהו מוכר או שראו,משהו שאתם הכנתם!!! לדעתי דבר כזה יכול לתרום הרבה למודינג בישראל!!! מקסימום זה לא יצא לפועל,לא סוף העולם...

• 2 תגובות
    • 736 צפיות
  13. Started by שורטי,

מצאתי אתך המארז הישן ששכב אצלי בבית והחלטתי לעשות לו מוד עצבני אבל בגלל שזה פעם ראשונה: 1. אני לא יודעכ אם הוא יצא כל כך עצבני 3. אני אצטרך ממכם קצת עזרה ולשאלות: 1.אתם יכולים להסביר לי איך לצבוע את המארז? (אל תגידו לי תריץ חיפוש כי חיפשתי) 2.גם את הפלסטיק של הפאנל הדמי צריך לשייף 3.מה זאת אומרת לשיף? כאילו אני מבין מה זה אומר אבל עד מתי לשייף? עד לאיזה שלב? 4.מה זה נייר מים? מה אני יצטרך לצביעה הזאת? ואיפה אני אוכל להשיג את זה?

• 2 תגובות
    • 912 צפיות
  14. אהלן כולם יש לי מגבר ישן של ימאה Yamaha Twentyfive 112 amp model G25-112 מגבר נחמד מאוד, חזק ושירת אותי נאמנה עד ש.. באזים בכפתורים היו ממזמן, הייתי בטוח שזה עניין של מגעים ותכלס זה גם לא הפריע. כרגע המצב הוא שאם אין איפקט מהגיטרה (זאת אומרת בפריטות חלשות או מתי שמשתמשים בסינגלים קדמיים וכו) אז הצליל (עוצמה) דועך בצורה משמעותית מאוד ומהר. אני לא מבין גדול באלקטרוניקה אבל אם הייתי צריך לנחש, האות שיוצא מהגיטרה, ככל שהוא חלש יותר (כגון שימוש בפיקאפים קדמיים (גשר) ואי שימוש באחוריים או בקדם מגברים וכו) הוא דועך משמעותית, הייתי אומר אפילו אקפוננציאלית (חננה שכמותי). פתחתי את המגבר לראות אולי יש שמה איזה קבל נפוח או משהו כזה שנראה לא טוב אבל לא מצאתי כלום. מה אפשר לעשות??הממי…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by oceans68,

שלום לכולם. אני מנסה לבדוק בנייה של מכשיר דרך הנחיות של אתר באנגלית. אני לא מבין גדול במונחים באנגלית ואשמח אם מישהו יודע מה המונח המקביל בעברית והיכן ניתן למצוא/לקנות רכיבים כאלו באזור המרכז: 1. 12VDC Negative Ion Generator 2. Reed Switch 3. Neo-Dymium Magnet 4. Heat Shrink Tubing or Electrical Tape תוד'ה!

• 2 תגובות
    • 894 צפיות
  16. Started by RoNeR,

במדריך מבקשים את הדיודה 1N4148... יש לי שקית עם כמה דיודות.. אני לא מבין גדול באלקטרוניקה הדיודה היחידה שהצלחתי לזהות היא 1N4001 שלא ניראלי תתאים יש בשקית עוד כמה דיודות שקופות עם פס צהוב וחלק עם פס שחור הדיודה היחידה שהיה כתוב עליה משו מלבד 1N4001 היו כתובים עליה 3 ספרות 784 למישו יש מושג איך מזהים את הדיודיות ?!?

• 2 תגובות
    • 780 צפיות
  17. נתקלתי באתר הזה כשחיפשתי קצת מודינג ברשת ואני חושב שזה יעזור: http://www.skippari.net/phpBB2/viewtopic.php?t=474

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. חשבתי אולי להדפיס על איזה משהוא מיוחד ולגהץ אבל אני רוצה משהוא עם גימור יפה אז חשבתי אולי צריך לעשות לקה אחרי זה. יש למישהוא ניסיון בעסק ולהגיד לי במה צריך להיזהר ואולי דרך נוספות לעשות את זה?

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  19. Started by arikam,

אז ככה, יש לי מאוורר D12SH-12 של חברת Yate Loon, אותו קיבלתי עם ה 6A19 שקניתי לאחרונה, אלו הנתונים שלו מאתר היצרן: # Air Flow: 88 CFM # Fan Speed: 2200 RPM # Noise Level: 40 dBA # Current: 0.30 Amps # Fan Size: 120x120x25 MM יש לו חיישן ירוק כזה, שאם אני מבין נכון הוא בעצם נגד שמשתנה כתגובה לחום הוא דיי דומה לזה: עכשיו השאלה שלי זה איך אני יכול להשתיק אותו בלי מוד 7V כי הבנתי שזה לא ממש בריא לספק כח, אולי אני יכול לחתוך את החיישן ולשים במקומו נגד או נגד משתנה?

• 2 תגובות
    • 846 צפיות
  20. היי , רציתי להמליץ לכם על ערכה של ראשי יהלככום לדרמל. הערכה מכילה 25 ראשים בציפוי אבקת יהלום . הדיסקיות בערכה הם רב פעמיות {לא יכולות להישבר} והם חותכות כל דבר אבל כל דבר. הערכה נקנתה מאייבי במחיר של 50 ש"ח בערך והיא הגיעה מאנגליה בשבוע בערך התשלום הוא בפאונדים הינה הקישור: http://www.ebay.com/itm/190556999619?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. אפשר עזרה ? יש לי איזה 50 לדים ורציתי להשתמש בחלק מהם כדי להאיר את המארז.. הלדים הם לא אולטרה ברייט הם בצבע אדום רגילים.. http://wuarchive.wustl.edu/pub/aminet/pix/misc/warp-led.jpg

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  22. Started by sa_ka,

שלום יש לי במחשב ויסטה ואני לא מצליח להפעיל את הLCD אולי מישהו יודע איך? המסך כבר עבד הרבה זמן על XP והוא תקין לחלוטין שזה רק הויסטה שעושה המון בעיות נראה לי בסוף אני יחזור לXP

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  23. Started by Arziv,

שלום אנשים דוד שלי סיפר לי על "חיישן מצב מצערת", זהו פוטנציומטר שפועל ע"פ מצב הציר שאליו הוא מחובר... רציתי לדעת אם שמעתם על זה, ואם כן, אשמח לקבל מידע איפה ניתן לקנות את זה ומידע כליי על הרכיב... אני בונה משהו למחבש, ופוטנציומטר זה יקל עליי מאוד לכן אני מודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Moty_p,

אני מחפש אם קיים דבר כזה שאני מחבר עליו מתח והוא אומר לי כמה מתח זה ואני מחפש גם מחשיר לבדוק כמה אמפר הלד או רמקול לדוגמה צריך יש כזה דבר?

• 2 תגובות
    • 607 צפיות
  25. טוב הכותרת די מסבירה... אם מישהו יכול להסביר או לתת קישור ליצירת מאוורר שולחני קטן עם חיבור ישיר לחשמל..... הרבה תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.