עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי שאלה קטנה , האם אפשר לבנות את זה : על ידי ארדואינו ? ואם כן אז איזה רכיבים עוד אני צריך . תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by flying_g,

טוב, כבר שנה שאני רוצה להרכיב את העניין הזה, בסופו של דבר גם הצלחתי. קודם כל אנחנו עושים אומרים תודה לred dragon שלא רוצה שידעו מה השם האמיתי שלו, הוא חפר איתי על המחשב הזה 8 שעות ברצף אתמול. המפרט הנוכחי: CPU: AMD Phenom 2 Quad core 965 black at 3.4Ghz stock CPU cooler: XSPC RASA RAM: Kingston 2X2GB Hyper X MB: GA-MA790FXT-UD5P GPU: 2X Radeon 5770 Vapor-X at 900/1350 HDDs: WD Black 1TB Samsung 1TB for storage PSU: Chieftec 750W Modular Case: CM 690 Mark II Fan Controller: Kaze Master Pro Radiator: RS240 Pump+reservoir: X20 750 את הקיט קירור מים קיבלתי לפני שבוע בגרמניה, אבל הטמבלים לא שלחו לי את הערכת חיבור לAMD, אז היינו חייבים לאלתר, כי הגוף קירור כבר יר…

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by dormo0,

שלום, אני מעוניין להרכיב מערכת שברגע שאני יחייג אליה (לכרטיס הסים שימצא במערכת ) המערכת תשלח ליציאה שלי מתח שיפעיל את המפסק וברגע שאני שוב יתקשר היא תכבה את המפסק. איזה רכיב אני צריך לקנות שיבצע את הפעולה של קליטת השיחה מהטלפון שלי והוצאת מתח (פעם "0" פעם "1"). תודה לעוזרים אני חדש בפורום ואני צעיר אני לומד את נושא האלקטרוניקה בתיכון..

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by itayassa,

איך אני יכול לשים רדיאטור360 בPHANTOM? ראיתי מלאה אנשים עושים אתזה אבל עם מודינג ממש כבד.. אני יכול להשתמש בשני הברגים האלה שאליהם מבריגים את ה"מחזיקים" של הרדיאטור 240, אבל 4 ברדים מעפנים לא יחזיקו את הרדיאטור שאני קונה ועוד 3 מאווררים.. אני צריך משו חזק.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by liram21,

שלום לכולם, אחרי שנה עם המחשב - הגיע הזמן לשפץ קצת את המארז (CM 690II B). אני רוצה להחליף אותו לצבע לבן באיזורים הבאים: כל התושבת של הלוח אם בפנים, ללבן מוחלט. את הרשתות למעלה (הברזל) להחליף או ללבן או לאדום. דלת בצד שמאל גם בלבן, אבל לחתוך ולהשים חלק פרספקס. אז יש לי כמה שאלות: 1. באיזה דגמים של צבע אני יכל להשתמש ? שיראה כאילו זה בא מהחנות (מט). 2. אני אצטרך לצבע בסיס ? (בגלל ההחלפה המוחלטת משחור ללבן) 3. כמה בערך יעלה לי פרקספקס (100% שקוף) 35x35 (ס"מ) ? תודה !!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אני חדש בתחום, רציתי להתייעץ לגבי מה בדיוק אני צריך לקנות, על איזה דברים צריך לחשוב וכו'. ראשית הפרוייקט, אני מתכנן להתקין מאוורר שישמור על רמת לחות נמוכה באמבטיה, התוכנית היא שהבקר יקבל מידע מחיישן לחות ובהתאם יכבה/ידליק את המאוורר. מס' שאלות: 1. חשבתי לקנות את הUNO, אני מבין שזו ספינת הדגל של ארדואינו, יש סיבה ללכת דווקא על משהו אחר? 2. לא ברור לי מה צריך בשביל החיבוריות. מתי צריך מגן? מתי משתמשים במטריצה? אפשר להתחבר ישירות לבקר? אם מתחברים ישירות לבקר צריך להלחים או שאפשר להתחבר עם "חיבור זכר" כמו של מטריצה? 3. חשבתי לקנות את החיישן לחות הזה, נראה לכם בסדר? 4. בשביל לשלוט במאוורר אני מבין שאצטרך ריליי, איך לבחור אחד כזה? 5. יש עוד רכיבים שאצטרך ולא חשבתי עליהם? (בהינת…

• 2 תגובות
    • 913 צפיות
  7. שלום לכולם . יש לי רמקולים קיטים של שנות ה 70 שניתן לראות פה Marantz 2226 in excellent condition אמנם זה רק סרטון , אבל מרגישים בעוצמת הבאס ובשרניות הסאונד . מאוד מאוד אהבתי אותם . אחרי הסרטון שמתי להם מידים וטווטרים חדשים . מאיזה רמקולים מדפיים שמצאתי . את הוופרים המקורי השארתי . הקרוס אובר נשאר כמו שהוא . עכשיו הם מנגנים בסדר . אבל קשה לא לשים לב שהבאס נהיה חלש באיזה 50 אחוז פחות יותר . ואני לא מצליח להבין למה . חשבתי לעצמי בלאו הכי הקרוס שלהם נראה על הפנים . אז אבנה להם קרוס חדש וזהו . אני אשמח לקבל מימכם המלצה לסכימה של קרוס 3 WAY פשוט זול יעיל ונציל . הייתי רוצה שתדרי החיתוך יהיו 800 5000 תודה סופ"ש טוב

• 2 תגובות
    • 876 צפיות
  8. היי כולם, לאחרונה הבנתי שכל החלק הקדמי שמוקדש לכוננים במארז שלי לא ממש נחוץ ואני די מעוניין להיפתר ממנו. עם כניסת כונני SSD כבר לא צריך מקום לדיסק קשיח שכן הם מאוד קטנים ואפשר לדחוף אותם בכל מקום בלי בעיה, הדבר השני זה שאני לא משתמש בצורב כמעט בכלל, וגם אם כן אז יש לי כונן חיצוני, וגם עברתי דירה והמקום מועט אז זה רעיון טוב להקטין את המארז. מדובר בחלק הקדמי של הכוננים כמו שאמרתי וניתן לגלח משם 20 סמ בערך. המארז שלי אגב זה מארז זול מאוד שקניתי ב100 שח, משהוא ממש זבל אבל עובד טוב. עכשיו לחלק הקצת יותר בעייתי, אני מאוד בעד מודינג והייתי רוצה לעשות את זה בעצמי, אבל אין לי כלים מתאימים, כן יש לי מקדחה ודברים פשוטים, אבל אין לי מסור ודרמל, למישו יש רעיון מה אני יכול לעשות? בעיקר…

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  9. Started by yakirsh4,

זה אפשרי לחבר rca (החיבור הצהוב) לcomponent? ואם כן איך?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום, רציתי לדעת אם יש מישהו שיכול לעזור לי בנוגע לשימוש בטיימרים במיקרו בקר 80C31 ( הוא עובד כמעט כמו כל בקר ממשפחת 8051). מה אני רוצה שזה ייעשה: ככה, אני מכניס לרגל במיקרו בקר (פורט 1.5) מוצא של גלאי IR, כשיש פעולה בגלאי הוא מוציא ירידת שעון למשך זמן מסויים. הבעיה היא שאני לא מצליח למדוד את הזמן הזה בעזרת המיקרו בקר, פחות או יותר עשיתי שימוש ב- TMOD=1 (16 bit) s והבנתי שצריך לעבוד עם TL0 ו TH0. יותר מזה לא הצלחתי. אשמח אם מישהו יוכל לעזור או לתת דוגמא. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by yakirsh4,

שלום, אני משתמש בכרטיס הקלטה בעל חיבור קומפוננט לPS3 שלי שכרגע מתחבר לכרטיס הקלטה דרך הגבל הזה: http://www.newline-el.co.il/topics.php?id=5&productId=260&topicId=36 ואני מנסה עכשיו להשיג את האיכות הכי טובה מהכרטיס ואחרי חרישה של האבה סירטונים על כל מיני הגדרות לתוכנה חשבתי דווקא לחזור לבסיס אז השאלה שלי היא אם אני יקנה את הכבל הזה http://ksp.co.il/?enter_zap=1&uin=14306 (הכבל המקורי של סוני) או את זה http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=PS3CVFO10&Cat2Cat1ID=101&Cat2ID=504&aff=Zap〈=HE# יהיה איזה הבדל באיכות או שפשוט להישאר עם שלי?

• 2 תגובות
    • 973 צפיות
  12. שלום לכולם, אני מנסה לתכנת בקר atmega328p-pu נקי ללא בוטלואדר בעזרת ארדואינו אונו, סביבת פיתוח 1.0.1 attiny 2313 הצלחתי לתכנת. אלה הצעדים שעשיתי: הורדתי תוכנת arduino isp לאונו שמתי קבל 10uf בין הריסט לגראונד הוספתי לוח של atmega328p on breadboard בחרתי אותו. programmer: arduino as isp חיברתי מיסו מוסי קלוק ריסט ומתח ניסיתי להעלות את תוכנת בלינק ואני מקבל את השגיאה הבאה avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding כנל לגבי burn bootloader עזרתכם בבקשה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by card,

שלום כשמפרקים מוצרים אלקטרוניים, למשל צעצועים, הרבה פעמים רואים בפנים לוח שמכיל עליו כל מיני רכיבים אלקטרוניים, ובינהם גם כמה ג'וקים חשמליים. ברוב המקרים הג'וקים החשמליים האלה הם בצורה מלבנית, שחורים, עם רגליים בצבע כסף, והרגליים מולחמות ללוח. כלומר הג'וק הוא ממש רכיב נפרד, שרגליו הולחמו אל הלוח, כמו שאר הרכיבים. אבל.. לפעמים, נתקלים במצב, שיש את הלוח, ואין עליו ג'וק חשמלי רגיל, כלומר צורה מלבנית, רגליים בצבע כסף, וכו', אלא, רואים כמו יציקה עגולה/אליפטית של חומר שחור וחזק, שאם מגרדים אותו(מספיק חזק, עם מברג למשל), אז רואים בפנים את הלוחית הקטנה, שמוצאים בתוך כל ג'וק חשמלי. (כשמפרקים ג'וק חשמלי. למי שניסה פעם) הלוחית הזו צמודה ללוח. השאלה שלי: איך נקרא הסוג השני הזה? תודה …

• 2 תגובות
    • 982 צפיות
  14. Started by alfa100,

למישהו יש סימולטור של ארדינואו שהוא ממש טוב?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by yakirsh4,

שלום, ראיתי את המדריך לארדואינו פה באתר וראיתי שמתכנתים לארדואינו עם C++ ורציתי לדעת אם יש אפשרות לתכנת עם #C

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Ash Binary,

קיבלתי 3 פנסי LED לגינה (כאלה שיש להם LED לבן ותא סולרי שמטעין סוללה), מתוכם 1 לא עובד פירקת אותו. אחד מהחוטים בפנים מנותק מהתא הסולארי - יש טיםה של בדיל על החוט אבל הטיפה התנתקה מהמשטח המתכתי שאליו היא אמורה להיות מולחמת על הצד האחורי של התא התא עשוי מזכוכית שכל המרכיבים של התא הם כמו ציפויים על הצד האחורי שלו. הנקודה להלחמה היא משטח מתכתי - יש לו צבע מתכתי, ברק מתכתי ואם אני נוגע בו אם החוט המנותק הפנס עובד תקין אבל אני פשוט לא מצליח להלחים אליו - ניסיתי להחזיק זמן ארוך, לשייף ולהלחים... כלום הבדיל פשוט לא רוצה להיתפס עליו אפילו לא יוצר טיפה או ציפוי, רק מתלכלך אם הפלאקס זה לא קטע של לשונית מתכת שבורה, החוט אמור להיות מולחם ישר למשטח בלי לשונית או משהוא איך אני מלחים את…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Gonk,

שלום אני מנסה לגרום לארדואינו לעבוד עם צ'יפ זכרון 93LC66. זהו צ'יפ זכרון של 4K, די ישן ובמקרה יש לי אותו. למי שמעוניין, זה ה datasheet שלו: http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/21712b.pdf חיפשתי ברשת ובאופן לא מפתיע, עוד לא ניסו לבצע את החיבור הנ"ל לארדואינו, אך ישנן דוגמאות לשימוש בבקרים אחרים: 1. http://www.jimfranklin.info/microchipdatasheets/00560.pdf 2. http://www.eetasia.com/ARTICLES/2002MAR/2002MAR01_MEM_PL_AN.PDF?SOURCES=DOWNLOAD הקוד שלי טכנית זהה לקוד שלהם. עברתי על ה datasheet והוא ברור למדי. הבעיה מתחילה כאשר אני מנסה לקרוא מידע מהצ'יפ. כל החיבורים שלי נכונים, ואין לי בעיה בהגדרת הפרוטוקול (זה בעצם SPI, רק שאני לא משתמש בספריה של הארדואינו). את הרגל…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Runny,

אני מעוניין להכניס פרוייקט ארדוינו שבניתי לתוך קופסת פלסטיק קשיח. לשם כך אני צריך לחתוך מספר חורים לכניסת החשמל והרשת. בנסיון לחתוך את הפלסטיק : 1. החיתוך יוצא גלי. 2. אני מאד מתקשה להישאר בקוים שקבעתי (הפס הראשוני מחליק ויוצר שריטות מסביב). אשמח לעצות חיתוך או כל אלטרנטיבה אחרת. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 3.8k צפיות
  19. שלום יש לי לוח של GigaByte שכולל הרבה כניסות USB, ומתוכן, 2 הן USB3. אותן 2 שהן USB3, נגישות רק מהחלק האחורי של המחשב. (הן מולחמות על הלוח, ביחד עם שאר השקעים שמגיעים built-in על הלוח) הא יש דרך להביא את 2 ה-USB3 האלה (או לפחות אחד מהם) קדימה, ל-Front של המחשב? לא בצורה של להתחיל לעשות מודינג לפלסטיק, אלא יותר אולי בצורה של איזה פלסטיק מוכן שנכנס לתוך מקום של כונן 1.44, ואז מעביר את ה-USB3 בעצם קדימה.. יש לציין שאין לי על הלוח את הפינים שמאפשרים לקחת USB3. יש רק של USB2, והרבה, חלקם אפילו לא מנוצלים עדיין. זה אומר שאם אעביר USB3 אחד או שניים קדימה, אעשה את זה "י לקחת את אחת הכניסות שקיימות מאחור, ואז להעביר אותה קדימה.. תודה card

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  20. Started by BeBest,

אהלן, יש לי מארז CM Storm Sniper. העברתי אותו אתמול ניקוי מאסיבי עם שואב אבק, ובטעות שאבתי את אחת הרשתות הרשת נראית כך: '>http://jpg.co.il/view/50663702d165e.jpg/"] אפשר להשיג רשת כזו (צפיפות דומה או גבוהה יותר) באיביי או באתר דומה? המידות שאני צריך הן בערך 10x2 ס"מ (כן זה נשאב לי מחלק קטן יחסית). תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by derey1derey1,

שלום מבקש רעיון לקבלת יציאה בת 30 שניות לאחר לחיצה ריגעית בכניסה תודה

22. בבקשה לנעול אשכול זה! הוא לא רלוונטי!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by super-MC,

שלום אני צריך להגדיר לחצן מומנטור שבזמן לחיצה לד 1 עובד קבוע והלד השני מהבהב לשני שניות אני עשיתי תוכנית אני לא יודע בדיוק מה לא בסדר איתה משהוא יכול לעזור לי ? int swich = 7 ; int momntor = 8; int ledPin = 13; int ledPin1= 9; boolean lastButton = LOW; boolean currentButton = LOW; boolean ledOn = false; void setup() { pinMode(swich, INPUT); pinMode(momntor, INPUT); pinMode(ledPin, OUTPUT); pinMode(ledPin1, OUTPUT); } boolean debounce(boolean last) { boolean current = digitalRead(momntor); if (last != current) { delay(5); current = digitalRead(momntor); } return current; } void loop() { currentButton = debounce(lastButton); if (lastButton == LOW &&a…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by al3xz,

שלום חברה, התחלתי בפרוייקט אישי של עיצוב מחדש של מארז, פעם ראשונה שלי אגב. השאלה שלי היא כזאת, האם ישנה דרך קלה להוציא את הברגים במארז שהם למעשה נטמעו במארז ולא הוברגו? או שמא זה פשוט בכוח? מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך. תודה.

25. Started by oren5511,

שלום לכולם קניתי ארדואינו אונו ואני לא מצליח להפעיל אותו. הורדתי את התוכנה מהאתר ניסיתי דרך האתר צעד אחר צעד ואני לא מצליח למצוא את "Arduino UNO (COMxx)" ובמנהל ההתקנים חסר דרייבר. תודה לעוזרים אורן

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים