עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Anonymics,

שלום לכולם.. כל דבר כמעט שאני בונה(ואני בונה די הרבה דברים חחח) עשוי מכל מיני דברים שפירקתי בעבר או שאני מפרק בשביל מה שאני בונה... לדוגמא מערכת שפותחת את הדלת ע"י האייפון על ע"י קוד נבנתה מכספת חוטים כמה מנועים(ששימשו בתור ריליי) ומנוע של מנעול לאוטו.. עכשיו מה שאני רוצה להכין זה שלט שלחיצה על כפתור בו תסגור מעגל.. והמטרה היא לעשות את זה מדברים שיש לי כבר.. אז לצורך העיניין רציתי לדעת אם יש לכם רעיונות לדבר כזה מדברים שיש בבית.. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 911 צפיות
  2. Started by bbnbbn,

פעם הייתי באיזה מסיבה ביתית והיה שם DJ שהיתה לו קופסה שהוא עשה ששולטת במהירות של 3 אורות (יענו כמו VOLUME שהוא מגביר המעבר בין אור לאור יותר גדול). רציתי לדעת איך בונים דבר/מעגל כזה? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אני בטוח שיש המון אבל רציתי דווקא חנות שיש לה גם אתר באינטרנט שאפשר להזמין דרכם באינטרנט לבוא לקחת את ההזמנה יש לי חבר שהתנדב בשבילי להביא לי את ההזמנה אם זה באזור תל אביב אז אשמח אם תמליצו לי על איזו שהיא חנות??? נ.ב. אם אתם מכירים רכיבים שבדרך כלל צריכים אותם תכתבו לי כאן שאני יזמין אותם (חוץ מלדים כי את זה אני קונה בטוח)

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  4. Started by nyefet,

שלום רב לכל האלקטרונאים. יש לי אורגן אורות אשר יש לו חיבור ליציאת רמקול וכך כאשר כשמגבירים את העוצמה האורגן מתחיל להבהב בעיה?.... צריך להגביר את ווליום מאוד גבוה כדי שהאורגן ,יהבהב בווליום נמוך הוא אינו מהבהב. שאלה.... האם יש רכיב אלקטרוני שיגביר לי את העוצמה ביציאה של הרמקול לחיבור של האורגן כך שבווליום נמוך הוא יתחיל להבהב עם האורות ? תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. יש לי מגבר (זול ושמתאים למחשב בלבד) שאין לו ווליום, ויש לי ווליום של מערכת מיני סוני ישנה, ורציתי לשים אותו במגבר. הווליום הוא כמובן לא דיגיטלי וכבר מצאתי את 2 הנקודות שנמצאות עליו שההתנגדות בהם משתנה (יש סכ"ה 8 פינים שכנראה משמשים לדברים אחרים). הבעיה היא שההתנגדות נעה בין 20 אוהם ל 173 קילו אוהם כאשר ה 173 לא מצליח להשתיק את המערכת (גם לא כמעט) מה שנראה לי די מוזר כי המגבר הזה לא כל כך חזק ומערכת הסוני הישנה גם הגיעה לווליומים חזקים. נב: בנוסף ל 173 הקילו אוהם הוספנות עוד נגד של 42 קילו אוהם ואפילו זה לא הצליח להשתיק את המערכת. האם יתכן שאני מחבר את הפוטנציומטר לא כמו שצריך?. קראתי ד"א בפורום וראיתי שלפוטנציומטר צריך להיות 3 רגליים, יכול להיות שאני אמור למצוא עוד רגל? א…

• 2 תגובות
    • 922 צפיות
  6. Started by lion03,

אני רוצה לעשות דגם של משהו אני צריך כנראה ליצוק את זה אבל לזה צריך תבנית איך אני מכין אחת?

• 2 תגובות
    • 972 צפיות
  7. לפרויקט שאני עושה אני צריך שליטה כלשהיא לממשק ובמקום כפתורים רגילים חשבתי לשים רכיב כמו שיש בסטריאו ברכב גלגלת (כזאת שמסתובבת בלי סוף) עם אפשרות לחיצה החיפוש של איך קוראים לזה הרג אותי ... כל פעם זה נותן לי נגד משתנה ומחזיר לי מוצרים של גיטרות איך קוראים לזה? באנגלית תודה !!

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by ביז'ו המוס,

שלום לכולם, יש לי שתי קטודות של סנבים ולא מזמן נשרף לי הסטרטר =( יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג את הסטרטר הזה? ואם למישהו באיזור כפ"ס יש קטודה אחת עם סטרטר כפול שיפנה אלי בפרטי ונקנה סט של סטרטר כפול ואני יקח את הסטרטר והוא את הקטודה

• 2 תגובות
    • 780 צפיות
  9. שלום לפני כמה זמן קראתי שכדאי לחבר מיקרו-בקר למחשב, דרך USB Hub, כך המחשב מוגן במקרה של "בעיה" שמתרחשת לנו במיקרו-בקר. האם באמת צריך לדאוג בקטע הזה? תודה card

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. אני יודע מה יהיו התגובות שלכם (יש פה מדריך באתר,לא שלא תקנה וכו..) אני יודע שזה קשה אבל קראתי כמה ספרי אלקט' מהפעם שרציתי לעשות מפסקים למאוררים..) אני כמעט בטוח שאי אפשר אבל אולי יש כאן כמה שניסו או קראו על זה באיזשהו מקום.. תודה רבה מראש!

• 2 תגובות
    • 878 צפיות
  11. Started by SUB-ZIRO,

חבר'ה משהוא נותן לי במתנה אפשרות לקנות רכיבים אלקטרונים ב200 ש"ח ורציתי לשאול אותכם איזה רכיבים בדרך כלל משתמשים למודינג חוץ מלדים ונגדים כמובן על איזה עוד חלקים הייתם ממליצים לי לקנות מפסקים וכו' רעיונות יתקבלו בברכה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. הבהרה חשובה!! אני יודע שהיו לפחות 10 דיונים כאלה עד הדיון שלי וקראתי את כולם ולא מצאתי את התשובה שמענינת אותי!! אז בבקשה מכם. בגלל שזה מוד מסוכן העלול לשרוף את היציא המקבילית (להלן י"מ) בלוח אם (ולא ממש בא לי כי הלוח הוא לא שלי כאילו הוא כן אבל אפ אני יחזיר אותו אני יקבל כסף בחזרה בעצם לא משנה אפילו אם זה היה הלוח שלא לא ממש בא לי לשרוף יציא מקבילית) אני יוצר עוד דיון על מנת לקבל את כל התשובות הדרושות לי. ידוע לי שהמוד יכול עד 8 לדים מקסימום אשר יתחברו לפינים 2-9 ברגלם החיובית ולפין 25 ברגלם השלילית. אם עד כאן משהוא לא נכון תקנו אותי. ידוע לי גם שלכל אחד משמונת הלדים יתחבר נגד, וגם שהלדים חייבים להיות עד 30 מיליאמפר מקסימום. אם עד כאן משהוא לא נכון תקנו אותי. מה שמעניין …

• 2 תגובות
    • 719 צפיות
  13. היי, אשמח לתרשים לספק כוח מעבדתי. כלומר, ספק כוח עם שני פוטנציומטרים: אחד למתח ואחד לזרם. ראיתי גם אנשים ששמו בזה מדד אלקטרוני (לא מולטימטר שלם, מסך lcd קטן עם יכולת מדידה. אפשר קישור גם לזה?

• 2 תגובות
    • 4k צפיות
  14. Started by hmjmvhcvh,

אני מעוניין לבנות מעגל שיפעל בצורה כזאת במצב שיש 11.30v שהוא ישנה נגד מסויים ל5ohm ובמצב שיש 13.50v הוא משנה ל30ohm בדרך אני צריך שהוא ישנה עוד פעם אחת (אם אפשר יותר זה מעולה) לפחות את אותו "נגד" לדוגמה ב12.50v הוא ישנה ל20ohm זה לא אמור להיות מעגל מסובך במיוחד פשוט יש לי בלאק אאוט בקטע של מעגלים בסגנון כזה תודה אנשים

• 2 תגובות
    • 894 צפיות
  15. Started by PCguy,

קיבלתי UPS חדש מארה"ב הבעיה היא......נכון כמו שחשבתם-שקעים אמריקאים מה עושים?? חבל לי לוותר עליו כי הוא די טוב ויקר יש אפשרות לשתמש במתאמים?? או לא?

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  16. זה לא בדיוק מסך. אני לא יודע איך קרואים לזה. מצאתי את זה על פאנל של מחשב ישן. זה מתחבר לכפתור שנקרא turbo. אפשר לעשות עם זה משהו? (חוץ מלזרוק לפח..). אולי זה יכול להראות טמפ'?

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  17. Started by omer.b,

עד כמה שהדבר נשמע מטומטמם משהו בלדים שלי לא מסתדר... מטעמים של נוחות ושיקולים אחרים חיברתי 5 לדים בחיבור מקבילי לשנאי לקיר של נוקיה(מטען ישן של פלאפון שיש לו 350MH) ממה שראיתי. חיברתי לי את הלדים והכל טוב ויפה עם הנגדים המתאימים והכל והם פעלו בסדר גמור לבערך 10 דקות(כלומר הנגדים בסדר וגם הלדים). כל המערכת בודדה כמו שצריך אבל לאחר שהייתי צריך לעשות איזה שינוי קטן והלחמתי מחדש את החוטים הם עבדו שוב אבל פתאום כמה מהם החלו לתת אור חלש וחלש יותר עד שכבו. בדקתי את המגעים-הם בסדר ומצאתי שלפעמים ההזת הרגל של הלד פתאום גרמה להם לעבוד(למרות שהכל מולחם ומבודד כמו שצריך) האם ידוע למישהו תופעה של לדים באיכות נמוכה שדועכים ככה סתם?מה יכולה להיות הסיבה? כי זה לא יכול להיות קצר...

• 2 תגובות
    • 752 צפיות
  18. אני מעוניין לדעת איך אפשר לחבר למאוורר פוטנציומטר... אין לי תמונה שלו אבל למי שמבין זה B5K..(משהו כזה עם 3 רגליים שקניתי לביצפר.. ;D הוא מתחבר על המטריצה) ואם אפשר בכלל לחבר אם סוג כזה של פוטנציומטר...

• 2 תגובות
    • 910 צפיות
  19. Started by Little_AKA_Or,

שלום.. לאחרונה דלת המארז שלי עברה מודינג ובמהלך החיתוך היא נשרטה בכמה מקומות. אחרי הצביעה עדיין ניתן לראות את השריטות. מה עליי לעשות ואיך עליי לצבוע בשביל שהצביעה תיהיה נקיה ללא שריטות?

• 2 תגובות
    • 662 צפיות
  20. Started by שמוליק82,

זהו הפרויקט הראשון שלי בתחום. רכשתי לוח Arduino uno R3 . חברתי את הלוח באמצעות הכבל (הנורה דולקת). איני מצליח לעשות deploy לקוד על גבי הלוח וזאת כאשר אני משתמש בדוגמאות הקוד שמובנות בתוך ה IDE. אשמח לעזרה. תודה, שמוליק

21. Started by Moty_p,

שלום לכם לא מזמן גזרתי כבל של איפון וראיתי שיש שם: חוט כחול עבה חוט ירוק עבה חוט אדום דק חוט ירוק דק חוט אדום-כחול דק חוט זהב דק חוט כחול דק רציתי לדעת מה עושה כל כבל או לפחות אני מאוד רוצה לדעת מה ה +5V והמינוס תודה לעונים!

• 2 תגובות
    • 978 צפיות
  22. אני מציע תמורה כספית למי שיכול לעזור לי בבניית G-CODE..לסרטוט המצורף [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום חברים הייתי מעוניין לדעת האם ניתן לחבר צג LCD לחיישנים ברכב , לדוגמא חיישן טמפרטורה , חיישן מהירות וכ'ו או שיש צורך במחשב שינוט את המידע לצג .

• 2 תגובות
    • 888 צפיות
  24. Started by IlanF,

יש לי כרגע סוללה שהיא 1000mAh ראיתי סוללה שאני רוצה לקנות שהיא 1500mAh, זה משנה משהו או מה זה בעצם אומר, שהיא תחזיק לי יותר זמן?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by zerocool15,

מישהו יודע מאיפה אני יוכל להשיג פלטה כמו שיש לכרטיסי מסך שעליה בנוים כל השבבים.. פלטה נקייה כזאת בלי שבבים... אני רוצה לשים עליה מאוורר אולי של 120 ממ רגיל או 80 כדי לקרר אותה מתחת לכרטיס מסך כשאני יקנה אותו...

• 2 תגובות
    • 787 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.