עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by PhoenixBoy,

במדריך הנ"ל: http://www.heatseekerz.net/index.php?page=articles&id=4&pagenum=3 יש נגד... איזה נגד זה? כי עוד כמה שעות אני הולך לקנות רכיבים אז אני צריך לדעת...

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  2. Started by oded6188,

המחשב הנייד שלי היה שרוף שנה וחצי עד שהחלטתי לטפל בו, ותיקנתי אותו בכוחות עצמי. אבל בגלל שמשהו היה חייב להידפק - נדבק לי כבל שמעביר את נתונים של של מנורות החיווי והטאצ'פאד (העכבר). ככה נראה הקצה של הכבל: אפשר למצוא כאלה דברים בחנויות אלקטרוניקה? או שחייב לפנות לחברה של המחשב? תודה.

• 7 תגובות
    • 824 צפיות
  3. יש לי מארז MIDI ואחרי שמישהו ראה את המחשב שלי אמר לי שאני חייב להחליף מהר את המארז אחרת הוא פשוט יעלה באש. בתוך המארז יש מעבד AMD 2000 וספק שלא יושב מעליו אלא בצד בצמוד למעבד עצמו ואין מאוורר בקופסא אז האם אני יכול (במקום לקנות קופסא חדשה) לעשות חור במארז ולחבר את הספק בלמעלה (כלומר מעל הקופסא) ולהוסיף מאוורר שיכניס אוויר לתוך הקופסא ?

• 5 תגובות
    • 824 צפיות
  4. Started by tal_levi1000,

איפה אני יכול לקנות ספוט לדים כמו שיש ב CHAMELEON של SUNBEAM כדי לחבר אותם ל LIGHTBUS של SUNBEAM ??? (הכוונה לחנויות מקוונות)

5. הנה כמה רעיונות למודינג לימי הקיץ המשעממים. http://www.mivzakon.co.il/fun/b.aspx?b=173 לדעתי המנוע V8 אדיר - מקווה שהפרופלור לא מסתובב . . .

• 4 תגובות
    • 823 צפיות
  6. Started by Moty_p,

שני לדים (ירוק וכחול) הפחו לסדים בגלל שחיברתי את ה - 9 הלדים הפשוטים ללדים לאותו הנגד (390 אוהם מ - 9V) אני לא מבין למה זה קרה כי סה"כ הנגד צריך להביא לכל אחד מהלדים 3V או לחלק את הלחץ שווה בשווה למה זה קרה?

• 9 תגובות
    • 823 צפיות
  7. Started by mosheva,

שלום!!! בטח כבר השאלה הזאת נשאלה מלא פעמים אך בכל זאת לא מצאתי תשובה מספקת וחד משמעית בחיפוש.... אז ככה אני רוצה לחבר שני מאווררים ביחד לשם חסיכה בחיבורי מולקס... רציתי לדעת איך בדיוק (אדום לאדום שחור לשחור וזהו???) ואם זה לא יהווה בעיה למחשב מבחינת צריכת כוח מהספק... והאם אפשר גם לחבר שני סמארט פאן ביחד (יש לי שניים של ונטק) תודה רבה!!!

• 7 תגובות
    • 823 צפיות
  8. חברה מה דעתכם לגבי הדרמל הזה האם הוא שווה 300 ש"ח? האם הוא מקצועי או בין המקורי ובין החיכוי ? האם הוא יעמיד זמן ( אני רק רוצה לעשות מוד אחד או שנים ) אם יש אחד שנשה אותו אשמח מאד לקבל דעותיו http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=VR1415.1&sp=

• 6 תגובות
    • 823 צפיות
  9. Started by AmStAf-,

אהלן D: מממ אני רוצה לבנות מערכת לשליטה עם המאוורים + לד לכול מפסק [ ביחד 4 מאווררים ] מממ אח'כ אני פשוט מחבר את המאוורר לרגל של המפסק לאן שמחובר הלד . ככה אני עושה X 4 אין לי מושג מה ההספק של המאווררים , אני לא רוצה לשנות מהירות ולא כלום אני רק רוצה On/Off וכשזה ON הלד דולק . השאלה שלי אם אני צריך גם לשים נגד למאוורר למרות שאני לא רוצה להוריד את מהירותו ולא לשנות שום דבר . המאווררים הם של Antec 900 עם מתג מהירות מובנה , היציאה של החשמל היא Molax . והאם הנגד הבא : 4.65Kohm יתאים לי לבנייה הזו . הלד הוא לד פשוט 5mm בצבע שקוף אשר מפית אור כחול . אם עשיתי משו לא בסדר אנא תקנו אותי . תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 823 צפיות
  10. מספק הכח שלי יוצאים חמישה חיבורים (כמו אצל כל אחד אחר אני מתאר לעצמי) החיבור המלבני ללוח האם החיבור הריבועי ללוח האם חיבור לכונן דיסקטים חיבורי מולקס ועוד חיבור אחד לבן שמורכב מארבעה חוטים... הוא נראה כמו החיבורים ללוחות האם הממש ישנים של פנטיום 1 וכאלה... הוא סתם מפריע לי... אפשר לוותר עליו? אילו מתחים הוא נותן? אולי יהיה אפשר לנצל אותו... אם אתם לא מבינים למה אני מתכוון תגידו אני אתן תמונה או משהו

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  11. Started by bluz,

ראיתי באתר ביקורת על פאנל ששולט בעוצמת האור במארז לפי RGB, ודיי נדלקתי על הרעיון. אני מעוניין לעשות כזה דבר (לקנות 3*3 לדים מכל צבע ולחבר בכמה מקומות במארז), עם פוטנציומטרים. שקלתי לשים קודם נגדים של 470 אום ואחריהם פוטנציומטר, השאלה איזה צריך? יש הבדלים בניהם?

• 5 תגובות
    • 823 צפיות
  12. עשיתי את הלוח כמעט בדיוק (עוד מעט אני יפרט למה כמעט) איך שהיה כתוב במדריך, בדקתי שאין שום בעיות בהלחמה, חיברתי את הכבל למחשב, הדלקתי את המחשב, נכנסתי לתוכנה uice, בחרתי ב "lirc basic device", נכנסתי ל hardware setup ולחצתי על initalize והוא לא מצא כלום, בחרתי ב com2 ושוב ניסיתי ועדיין כלום, ניסיתי לכבות את המחשב, להוציא ולהכניס את הכבל ועדיין כלום, הוא לא מזהה אותו. ההלחמות בסדר, החלקים מאריהב ובדיוק לפי המק"טים, כיווני הדיודה, הקבל, וכל החלקים האחרים בסדר, הדבר היחיד שלא הייתי סגור עליו הוא זה: בציור הזה: במקום לחבר את מה שנראה בציור כחוט "1" חיברתי את החוט שמשמאלו וזה מהסיבה שחשבתי שיש בציור טעות כי באותו חור שמסומן בציור "1" אין חוט, זו נקודה ריקה בחיבור של העכבר …

• 9 תגובות
    • 823 צפיות
  13. יש לי מערכת מוזיקה 12V ובקיצר אני רוצה מעגל פשוט שיגיד לי כמה נשאר מהסוללה ויהיה על לדים בטור או שיגיד לי בערך מספרי על צג 7 סגמנט ואם אפשר גם מעגל קטן שאני יחבר בין המצבר למטען ושיסיים להטעין עד הסוף תידלק נורה וההטענה תיפסק. תודה מראש למומחים

• 4 תגובות
    • 822 צפיות
  14. אני חייב תמונות יפות של דרקונים אבל ממש יפות כי אני רוצה לעשות חריטה חיפשתי בגוגל וכאלה אבל לא ממש מצאתי משהו חזק ביותר אני יודע שאתם תעזרו לי תודה לכל מי שיעזור לי מי שיעזור לי בעצם יהיה שותף בDragon Project תודה

• 7 תגובות
    • 822 צפיות
  15. כידוע לכולם הפתגם הישן שאומר "מטעויות לומדים" אז אני פותח תרד שבו כל אחד ירשום את הטעויות שהוא עשה בזמן שעשה מודינג או בנה איזה מכשיר אלקטרוני (זה לא חייב להיות מניסיון) שכולם יוכלו ללמוד מה לא כדאי ומומלץ בחום לא לעשות וחובה אפילו לא לנסות בזמן שמתעסקים במודינג/אלקטרוניקה. אני יתחיל: 1. לא להגיד לאבא שאתם יכולים לתקן את הכבל המעריך כי אחרי "תיקון" כל הבנינין יוצא בצעקות החוצה למה אין חשמל (זה מניסיון בטעות לא שמתי לב והשארתי את את הכבל של המסה ואת האדמה חשופים אז מן הסתם אתם יודעים מה קרה) 2. כשמשעמם לכם לא להכניס מהדק לשקע כי השמל בבית נעלם ישר (גם מנסיון תודה לאל לא קרה לי כלום) 3. לא לחבר צורב/הארד/פלופי כשהמחשב עובד. במקרה הטוב יהיה בום קטן והמחשב יתכבה. במרה ה…

• 9 תגובות
    • 822 צפיות
  16. רציתי לדעת לאיזה כיוון הדיודות שבירשותי מוליכות זרם אין שום סימון מצב א: או מצב ב?:

• 1 תגובה
    • 822 צפיות
  17. חג שמח, אני קונה גיימ בוי SP יד שניה אמריקאי,המוכר אמר שהקבל המטען הוא עם חיבור שונה מהארץ עם היציאות הדקות יותר,השאלה שלי אם יש לי בבית מן מפצל שלאיו מכניסים את היציאות הדקות וממנו יוצאות יציאות לשקע שמתאים לארץ זה צריך לעבוד? או שהמטען עובד רק על 110 וצריך איזהו שנאי?

• 3 תגובות
    • 822 צפיות
  18. http://www.electronics.up.co.il

• 3 תגובות
    • 822 צפיות
  19. Started by AnoxiA,

אוקי שתי שאלות..אבל לפני בשביל שיהיה נוח בואו נציב משתנה קטן: ממ"כ = מפסקים\מתגים\כפתורים :) הראשונה היא האם יש אתר או משהו שאפשר לראות סוגים שונים של ממ"כ? והשנייה היא היכן בארץ אפשר לקנות ממ"כ ?האם יש חנות שכוללת את כל הסוגים? חחחחח..תודה מראש לעונים..

• 6 תגובות
    • 822 צפיות
  20. בהמשך לאשכול הקודם שדיבר על חיישן של עכבר אופטי, נוכחתי שהשמות המדוברים ביותר כבר לא מיוצרים. חשבתי לנסות לראות באיזו מערכת משתמש שואב אבק כדי לנטר את נתוני התנועה שלו?

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  21. אני רוצה לעשות חלון למארז וחשבתי על לצבוע את המאווררים שיש לי לצבע בולט (כמו כחול או משהו כזה). אבל רציתי לדעת קודם אם אני אצבע את המאווררים בצבע בספריי רגיל הם יכולים להיפגם?

• 3 תגובות
    • 822 צפיות
  22. Started by Iko89,

תראו בסרטון הבא : לא הצלחתי להבין בדיוק מה הוא עושה .. יש לי סורק שאינו בשימוש ואינו עובד .. אשמח אם תעזרו לי להפוך אותו לקטודה כמו בסירטון

• 1 תגובה
    • 822 צפיות
  23. Started by doker,

יש לי שאלה כמה בערך עולה מסך lcd HD4478 עם תאורה ותמיכה בעברית ואם אתם יכולים להגיד לי מכיר לכל גודל (לא הגדולים, הסטנדרטים)

• 4 תגובות
    • 822 צפיות
  24. Started by lion03,

אני עושה חלון במחשב ואני רוצה לדעת אם לצבוע לפני החיתוך או אחרי?

• 3 תגובות
    • 822 צפיות
  25. Started by יעקב_י,

אני באמצע פרוייקט שבו עשיתי מארז מפרספקס. והMOBO יושב ישר על אחד הלוחות. היה לי סיוט לנסות להעשות חורים בדיוק במקום בלי שבלונה. בעזר השם אני רוצה לעשות עוד ועוד מארזים, ואני רוצה שיהיה לי שבלונה/הספקה של מגשים כאלה. אז אולי יש למשהו שבלונה שרטוט מדוייק שאפשר להוריד, להדפיס ולחתוך בהתאם. או שאולי מישהו יכול להציע לי דגם זול ממש שממנו אפשר להוציא? כי היה לי מארז מגעיל, אבל הוא היה מפח דק ולא הצלחתי להוצי ממנו שום דבר.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.