עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Mr Gadget,

איך זה למעשה עובד הרי UV היא קרינה נכון?(לא אמור להיות לה צבע) אז איך זה שראיתי קטודה בצבע ירוק UV?

• 1 תגובה
    • 833 צפיות
  2. Started by mosheva,

שלום!!! בטח כבר השאלה הזאת נשאלה מלא פעמים אך בכל זאת לא מצאתי תשובה מספקת וחד משמעית בחיפוש.... אז ככה אני רוצה לחבר שני מאווררים ביחד לשם חסיכה בחיבורי מולקס... רציתי לדעת איך בדיוק (אדום לאדום שחור לשחור וזהו???) ואם זה לא יהווה בעיה למחשב מבחינת צריכת כוח מהספק... והאם אפשר גם לחבר שני סמארט פאן ביחד (יש לי שניים של ונטק) תודה רבה!!!

• 7 תגובות
    • 833 צפיות
  3. Started by Thunder^,

סליחה טעות בפורום....

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  4. Started by AmStAf-,

אהלן D: מממ אני רוצה לבנות מערכת לשליטה עם המאוורים + לד לכול מפסק [ ביחד 4 מאווררים ] מממ אח'כ אני פשוט מחבר את המאוורר לרגל של המפסק לאן שמחובר הלד . ככה אני עושה X 4 אין לי מושג מה ההספק של המאווררים , אני לא רוצה לשנות מהירות ולא כלום אני רק רוצה On/Off וכשזה ON הלד דולק . השאלה שלי אם אני צריך גם לשים נגד למאוורר למרות שאני לא רוצה להוריד את מהירותו ולא לשנות שום דבר . המאווררים הם של Antec 900 עם מתג מהירות מובנה , היציאה של החשמל היא Molax . והאם הנגד הבא : 4.65Kohm יתאים לי לבנייה הזו . הלד הוא לד פשוט 5mm בצבע שקוף אשר מפית אור כחול . אם עשיתי משו לא בסדר אנא תקנו אותי . תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 833 צפיות
  5. Started by Iko89,

תראו בסרטון הבא : לא הצלחתי להבין בדיוק מה הוא עושה .. יש לי סורק שאינו בשימוש ואינו עובד .. אשמח אם תעזרו לי להפוך אותו לקטודה כמו בסירטון

• 1 תגובה
    • 833 צפיות
  6. Started by oded6188,

המחשב הנייד שלי היה שרוף שנה וחצי עד שהחלטתי לטפל בו, ותיקנתי אותו בכוחות עצמי. אבל בגלל שמשהו היה חייב להידפק - נדבק לי כבל שמעביר את נתונים של של מנורות החיווי והטאצ'פאד (העכבר). ככה נראה הקצה של הכבל: אפשר למצוא כאלה דברים בחנויות אלקטרוניקה? או שחייב לפנות לחברה של המחשב? תודה.

• 7 תגובות
    • 833 צפיות
  7. Started by doker,

יש לי שאלה כמה בערך עולה מסך lcd HD4478 עם תאורה ותמיכה בעברית ואם אתם יכולים להגיד לי מכיר לכל גודל (לא הגדולים, הסטנדרטים)

• 4 תגובות
    • 833 צפיות
  8. Started by lion03,

אני עושה חלון במחשב ואני רוצה לדעת אם לצבוע לפני החיתוך או אחרי?

• 3 תגובות
    • 833 צפיות
  9. Started by dany_tab,

שלום, אני רוצה לבנות mono vu meter כזה של 10 לדים אני ישמח אם מישהו יוכל להשיג לי את המעגל של זה.

• 2 תגובות
    • 832 צפיות
  10. יש לי מערכת מוזיקה 12V ובקיצר אני רוצה מעגל פשוט שיגיד לי כמה נשאר מהסוללה ויהיה על לדים בטור או שיגיד לי בערך מספרי על צג 7 סגמנט ואם אפשר גם מעגל קטן שאני יחבר בין המצבר למטען ושיסיים להטעין עד הסוף תידלק נורה וההטענה תיפסק. תודה מראש למומחים

• 4 תגובות
    • 832 צפיות
  11. Started by D.M.XXX,

אני צריך לבנות מעגל שקולט אור במשך 10-20 שניות ושידליק לד בסיום . תודה

• 3 תגובות
    • 832 צפיות
  12. הנה כמה רעיונות למודינג לימי הקיץ המשעממים. http://www.mivzakon.co.il/fun/b.aspx?b=173 לדעתי המנוע V8 אדיר - מקווה שהפרופלור לא מסתובב . . .

• 4 תגובות
    • 832 צפיות
  13. חברה מה דעתכם לגבי הדרמל הזה האם הוא שווה 300 ש"ח? האם הוא מקצועי או בין המקורי ובין החיכוי ? האם הוא יעמיד זמן ( אני רק רוצה לעשות מוד אחד או שנים ) אם יש אחד שנשה אותו אשמח מאד לקבל דעותיו http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=VR1415.1&sp=

• 6 תגובות
    • 832 צפיות
  14. כידוע לכולם הפתגם הישן שאומר "מטעויות לומדים" אז אני פותח תרד שבו כל אחד ירשום את הטעויות שהוא עשה בזמן שעשה מודינג או בנה איזה מכשיר אלקטרוני (זה לא חייב להיות מניסיון) שכולם יוכלו ללמוד מה לא כדאי ומומלץ בחום לא לעשות וחובה אפילו לא לנסות בזמן שמתעסקים במודינג/אלקטרוניקה. אני יתחיל: 1. לא להגיד לאבא שאתם יכולים לתקן את הכבל המעריך כי אחרי "תיקון" כל הבנינין יוצא בצעקות החוצה למה אין חשמל (זה מניסיון בטעות לא שמתי לב והשארתי את את הכבל של המסה ואת האדמה חשופים אז מן הסתם אתם יודעים מה קרה) 2. כשמשעמם לכם לא להכניס מהדק לשקע כי השמל בבית נעלם ישר (גם מנסיון תודה לאל לא קרה לי כלום) 3. לא לחבר צורב/הארד/פלופי כשהמחשב עובד. במקרה הטוב יהיה בום קטן והמחשב יתכבה. במרה ה…

• 9 תגובות
    • 832 צפיות
  15. אני מדגיש לא אני כתבתי את הקובץ הנ"ל זה העתק של איזה אתר בענייני אלקטרוניקה שנסגר ואני הורדתי את המידע שבו לקובץ הנ"ל הלינק http://rapidshare.com/files/81901912/AKEKTRONIKA.doc

• 2 תגובות
    • 832 צפיות
  16. Started by HaEsrimVeArba,

איזה גריז תרמי לקנות? והיכן ניתן לרכוש כזה באזור ראשלצ?

• 3 תגובות
    • 832 צפיות
  17. היסתכלי במעגל הזה ואני מעוניין ליבנות אותו: http://www.elecdesign.com/Files/29/2476/Figure_01.gif עכשיו יש לי מספר שאלות: 1. איך אני יכול לחבר את המעגל הזה למחשב על מנת שיראה לי את הטמפרטורה על פני ה-7segment? 2. ומה זה אומר ה-4MHz...אני צריך לחבר לו תדר של 4MHz ואם כן איך אני יכול לחבר לו את התדר הנידרש?

• 7 תגובות
    • 832 צפיות
  18. Started by AnoxiA,

אוקי שתי שאלות..אבל לפני בשביל שיהיה נוח בואו נציב משתנה קטן: ממ"כ = מפסקים\מתגים\כפתורים :) הראשונה היא האם יש אתר או משהו שאפשר לראות סוגים שונים של ממ"כ? והשנייה היא היכן בארץ אפשר לקנות ממ"כ ?האם יש חנות שכוללת את כל הסוגים? חחחחח..תודה מראש לעונים..

• 6 תגובות
    • 832 צפיות
  19. אני רוצה לעשות חלון למארז וחשבתי על לצבוע את המאווררים שיש לי לצבע בולט (כמו כחול או משהו כזה). אבל רציתי לדעת קודם אם אני אצבע את המאווררים בצבע בספריי רגיל הם יכולים להיפגם?

• 3 תגובות
    • 832 צפיות
  20. Started by shaks,

אני רוצה לחבר 3 לדים (באותו הצבע) בחיבור מקבילי למקור מתח של 5V איזה נגד אני צריך בשביל זה?

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  21. ומה הדרך הכי טובה לצבוע מקלדת נורמלית פשוטה...?

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  22. אני חייב תמונות יפות של דרקונים אבל ממש יפות כי אני רוצה לעשות חריטה חיפשתי בגוגל וכאלה אבל לא ממש מצאתי משהו חזק ביותר אני יודע שאתם תעזרו לי תודה לכל מי שיעזור לי מי שיעזור לי בעצם יהיה שותף בDragon Project תודה

• 7 תגובות
    • 831 צפיות
  23. Started by eegg,

• 5 תגובות
    • 831 צפיות
  24. Started by Moty_p,

שני לדים (ירוק וכחול) הפחו לסדים בגלל שחיברתי את ה - 9 הלדים הפשוטים ללדים לאותו הנגד (390 אוהם מ - 9V) אני לא מבין למה זה קרה כי סה"כ הנגד צריך להביא לכל אחד מהלדים 3V או לחלק את הלחץ שווה בשווה למה זה קרה?

• 9 תגובות
    • 831 צפיות
  25. Started by J0n1,

יש לי Data Sheet שכנראה יתאים למסך שברשותי, אבל אני לא ידע מה לחפש. זה הלינק http://www.datasheetpro.com/108994_download_LTM10C273_datasheet.html זה יכול לעזור לי?

• 1 תגובה
    • 831 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.