עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני חדש בתחום של מודינג והחלטתי להתחיל אם חיתוך חלון במארז ולבינתיים זה מה שעשיתי... http://elad.my-php.net/uploaded/3.peg אכשיו אני צריך לשים גומי U ואני לא יודע מאיפה לקנות (אני גר בתלפיות) והיום היתי ב 15 חנויות וחיפשתי דסקיות לדרמל ורק בהום-סנתר היה ,אבל לא את מה שאני צריך אז אם מישהו יודע איפה אפשר לקנות אותם שיכתוב תודה

• 0 תגובות
    • 597 צפיות
  2. Started by J0n1,

שלום. יש לי מינימיני (ממש קטן) בר בחדר. הדלת שלו עשויה מפלסטיק לבן ואני רוצה לשים עליה מן מדבקה על כולה של משהו שאני אבחר. המידות של הדלת היא 34*27~ ס"מ והשאלה שלי היא מאיפה אפשר להשיג במחיר הגיוני שירות שידפיס לי תמונה באיכות גבוהה למקרר.. שיראה כמו תמונה או משהו. או אם יש לכם עוד רעיונות אני אשמח. תמונות בקרוב...

3. מישו יודע איפה אני יכול בארץ להשיג גרילים שנראים טוב?? כמו נגיד הגרילים של סאן בים עם חיתוך לייזר?? או כמו הגרילים שראיתי באינטרנט שיש בחול שהם צבעוניים כאלה...צבועים ביד?? יש כאלה בכלל בארץ?? או שיש רק את הפשוטים העגולים...אם כן אז איפה אני יכול להשיג בארץ?? מעדיף באזור המרכז... ובקשר ללדים... באתר הזה www.lsdiodes.com יש מידע על הלדים...מישו מוכן להסביר לי מה זה forward voltage ומזה reverse voltage ומה ההבדל ביניהם?? תודה מראש לכל העוזרים...

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. אני לא בטוח אם זה הפורום המתאים אבל אני אנסה בכל זאת לא מזמן מצאתי טלויזית LCD של האייר דגם L20AV6-A0 במצב מעולה ונראה על פניו תקין - הבעיה שאין לו שנאי מתאים הוא דורש שנאי מיוחד של 12V 5A וחיבור מיוחד בעל 4 פינים (מזכיר קצת את הSVIDEO) הוא נראה פחות או יותר ככה: http://www.laptopbatteryinc.co.uk/new-dc-12v-10a-ac-adapter-power-supply-lcd-monitor-tvcord-p-3331.html חשבתי להזמין מהאתר הנ"ל רק שאני לא יודע אם הם שולחים לארץ ואני גם מעדיף לקנות פיזית מחנות. יותר בטוח בשבילי. אודה למי שיתן לי מידע איפה אני אוכל להשיג כזה שנאי בארץ (רצוי באזור המרכז)

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. עריכה: המשך בראש הדף השני, הצג מגיב למחשב אבל כותב שטויות.. כנראה בעיה באופציות, תודה הודעה מקורית: אוקי אז חיברתי את הLPT למחשב, חיברתי אותו ל0 ו5V בספק כוח הוא מראה ריבועים ריבועים - עד כה הכל נראה תקין בביוס הוא מוגדר בתור EPP ו378 התוכנה LCD SMARTIE לא רצתה לעלות בגלל שאמרה שיש בעיה עם הדרייברים של ה I\O אז הורדתי מהמדריך LCD באתר את הדרייבר סבבה התוכנה עולה, אני קובע לה "פירללי" נדמה לי שהמסך זה 2X16 אז זה מה שקבעתי רושם תוכן טקסט (מסמן ב ENABLE) ולוחץ אישור על הבדיקה הגרפית בתוכנה באמת הכל נראה תקין (רואים את הטקסט זז) אבל המסך LCD לא מגיב! מה עושים? תודה.

• 10 תגובות
    • 941 צפיות
  6. יש לי את המארז הזה http://www.pbase.com/baluta/image/34573638 מקדימה יש לו את הפלסטיק הכחול הזה. יש לכם רעיון אולי מה לעשות איתו במודינג? כי אני רוצה לצבוע את המארז וזה לא מתאים לי בכלל אתם יכולים להגיד לי אולי איך לצבוע אותו? (את הפלסטיק הכחול הזה) ישר לרסס עליו? או איך?

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  7. Started by Electric Boom,

האם חיבור לדים במקביל משמעו רגל קצרה של לד אחד לארוכה של השני ולהפך וכך הלאה...או פשוט כל הרגליים הארוכות בטור וכל הקצרות בטור?האם זה לא יקרא מקביל במקרה השני? כמו שאמרתי אני צריך תשובה מהר

8. Started by doker,

יש לי פלאפון C902 מטען לרכב שיש יציאה לUSB וכבל שמחבר את הפלאפון למחשב כשאני מחבר את הפלאפון למשב הוא לאחר שאני בוחר העברת נתונים כשאני מחבר את הפלאפון לרכב הוא פותח לי את האפשרות לבחירה אני בוחר העברת נתונים והוא לא נטען. המתח תקין. חשבתי שאולי יש איזה אפשרות לעשות בין כבלי הDATA ו 3 4 ושהוא יטעין אבל זה לא עובד.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Danix60,

אני לא ידעתי לאן זה קשור אז פתחתי פה הנה כמה תמונות : http://up42.siz.co.il/up1/nlkjzdyownhz.jpg http://up31.siz.co.il/up3/mh4mbkgjmtvu.jpg http://up32.siz.co.il/up1/yxzwwtqmmyyu.jpg ויש לי כמה קליפסים כאלה שאפשר לחבר למארז ולתפוס בהם חוטים תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 906 צפיות
  10. Started by hmjmvhcvh,

אני מעוניין לבנות מעגל שיפעל בצורה כזאת במצב שיש 11.30v שהוא ישנה נגד מסויים ל5ohm ובמצב שיש 13.50v הוא משנה ל30ohm בדרך אני צריך שהוא ישנה עוד פעם אחת (אם אפשר יותר זה מעולה) לפחות את אותו "נגד" לדוגמה ב12.50v הוא ישנה ל20ohm זה לא אמור להיות מעגל מסובך במיוחד פשוט יש לי בלאק אאוט בקטע של מעגלים בסגנון כזה תודה אנשים

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  11. Started by ychamp,

אני חושב על להפעיל חלק מאוורר עם LED של מחשב בלי המחשב אבל האספקת חשמל לא פועלת מחוץ למחשב מישהו יכול לתת לי מדריך או משהו איך להפעיל אספקת חשמל בלי המחשב? ??? ???

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  12. שלום חברים קניתי בוסטר לרכב ואחרי משחקים לצערי הלוח נשרף כרגע נשארה לי הבטריה שלו (עם חיבורים לתניני רכב ) שזו הסיבה לרכישה שלו בגדול אשמח לדעת איך להטעין את הסוללה הזו ללא החיבור ללוח השרוף אלא ישירות מהחוטים מצרף תמונות של הסוללה המון תודה חברים

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Dunul,

שלום לכולם, אני צריך לחתוך חלק מהכלוב של הדיסקים במארז שלי כדי לפנות מקום לכ. מסך חדש. לצערי אין לי דרמל כדי לבצע את הנ"ל. האם יש מישהו שמוכן לבצע את העבודה, אפילו תמורת תשלום? זה לא צריך לקחת יותר מ-5 דק'. דניאל.

14. היי קיבלתי התקן להארדיסק ממישהו אבל ללא החיבור לחשמל כלומר בין ההתקן לספק החשמלי. בעוד ביציאה של החשמל מההתקן מצויים ארבע חוטים בצבעים - אדום-כחול-לבן-לבן יש לי חיבור חשמלי(ממאוור ישן או משהו דומה) שצבע החוטים שלו הם אדום-צהוב=שחור-שחור. אפשר לנחש שהאדום הולך לאדום, הצהוב לכחול ונשארו רק שתי זוגות של לבן-לבן ו-שחור-שחור...מי הולך למי ?? יש למישהו רעיונות ?

• 0 תגובות
    • 737 צפיות
  15. Started by Dr__MIKO,

שלום אני צריך לבנות מעגל עם 9 לדים אולטרא ברייט (3V, 0.02I) מקור המתח שלי מספק 6V ו- 0.3I לכל לד אני מחבר בטור נגד R וכל הלדים מחוברים במקביל למקור המתח...(9 לדים ו-9 נגדים) יצא לי שכל נגד צריך להיות 2.25 אוהם... כלומר כל כך נמוך שלא צריך נגד בכלל?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by N0mad,

ת'אמת, אני לא ממש יודע אייך לקרוא לזה, אז אסביר. יש לי מארז TT Tsunami Dream הלדים שבחזית היו נדלקים יופי טופי עם הספק של TT, כי הוא הגיע עם כבל שהיה מיוחד ללדים. לפני חודשיים הספק הלך, אז עברתי לספק של "הק" זפיר, ואין לו כבל כמו שהיה בTT, אז ללא שום הבנה(אין לי שמץ באלקטרוניקה), חיברתי אותו לקבל מולקס 12W, הלדים נשרפו, ולקח לי יומיים לשים להבחין בזה, לא הבנתי מה גרם לזה, אז קניתי לדים חדשים, הלחמתי וחיברתי אותם לאותו מולקס, שוב נשרפו, פה הבנתי שהחיבור לא נכון. ראיתי אצל חבר מין קבל מולקס 12W עם כמו רכיב אלקטרוני שמווסת את הכוח, איפה אני יכול להשיג כזה אחד? אייך קוראים לזה? בתודה מראש.

• 7 תגובות
    • 896 צפיות
  17. טוב,אז ככה - אני כעת בתחילת ביצוע מוד שבו אני בונה מערכת קירור מים (את רוב החלקים),בהזמנת לקוח (הלקוח הראשון שלי! - חבר טוב! ;D) נכון לעכשיו,יש לי מערכת TT Bigwater 745 . למערכת הזאת עתידים להיות מחוברים CPU,קירור southbridge , קירור HDD , קירור כרטיס מסך,קירור זכרונות. עכשיו אנחנו מגיעים לשאלה העקירית. זהו הזיכרון שיש - OCZ DDR2 PC2-9200 FlexXLC Edition (הבחור עובד בחברת סטרט-אפ ומתעסק במודלים תלת-מימדיים,לכן הוא צריך את זה). הבעייה היא שלזיכרון הזה יש חיבורי 1/4" . ולכל מערכת הקירור יש חיבורי 3/8" . האם קיים איזשהו מנגנון שמסוגל לחבר בין צינור 1/4" לצינור 3/8"? בבקשה תעזרו לי... ;D

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Gohan,

בסרטוט זה המעגל שיש לי הכשיו , זה 4 מעגלים חשמליים נפרדים ודיודות שגורמות למעגלים לא לידלק אם הפלוס או המינוס לא מהמעגל שלהם. יש דרך ליצור את זה עם רכיב כלשהו ולא עם 4 מקורות מתח? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 576 צפיות
  19. Started by dbzu,

שלום לכולם! אני צריך לעשות עבודה במדעים(אין לי מושג למה אני עושה אותה כי היא דבילית!)אני בכיתה ו ונתנו לנו עבודה כזאת משעעמת עכשיו יש המון חלקים ממעגלים קודמים יש לי נגדים קבלים ומהם יש לי המון מכל הסוגים הנה החלקים שאני משתמש בהם(למטה,אם אני צריך עוד חלקים רק תגידו) אני מתכן משהוא כזה יהיו 2 מנורות שיאירו את הצולפן ומנוע שיסובב גלגל שעלב יהי ספקטרום צבעי הקשת וכך שהמנוע יסתובב יראו צבע לבן , עכשיו מה שאני צריך זה שתעזרו לחבר הכל ביחד בלי שהכל יתפוץץ אני עובד עם בטריה 9v אני צריך שתגידו לי איזה נגדים אני צריך כדי שהמעגל לא יתפוץץ לי בפנים , לא אכפת לי מהמהירות של המנוע היא די בסדר אבל אני רוצה שבלחיצה אחת המנוע ידלק ולחיצה שניה הוא יכבה וכךגם עם המנורות. תודה אילון

• 4 תגובות
    • 799 צפיות
  20. שלום לכולם, שכחתי לצערי שיש לי מקלט אינפרה מובנה במחשב הנייד שלי ועכשיו היתי מת להפעיל אותו עם איזה שהיא תוכנה כדי שאני יהיה יכול לשלוט על המחשב דרך איזה שהוא שלט שאלה חשובה האם שאני לוחץ עם השלט התוכנה אומרת לי איזה אות שלחתי למחשב ואז צריך להגדיר לאות הזאת פעולה מסוימת? תודה לכל העונים מראש..

• 4 תגובות
    • 612 צפיות
  21. Started by CASIOMAN,

שלום רב, יש לי מסוק אלחוטי חשמלי הפועל על סוללת 9.6 פאק (דומה לסוללות שהיו פעם לטלפונים אלחוטיים של פנאסוניק) עכשיו הסוללה כבר דיי מתה והיא גם חלשה 800mah חשבתי על לחבר 3 סוללות של פלאפון ביחד אבל זה יוצא 11.1 וולט אני יודע שאפשר לחבר נגד שיוריד את המתח ל 9.6, אז כמה שאלות בנושא: האם זה יעיל? האם זה נכון בכלל מה שאני אומר? האם יש דרך טובה יותר? אגב הסוללה שבמסוק כרגע היא מסוג ni-cd והסוללות של הפלאפון (למשל נוקיה) הן li-on בתודה רבה, איתי שרוני.

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. בעיקון כבר יש דבר כזה ואפילו מדריך להכנתו (יחסית קל) אלא שאני רוצה לעשות תחכום בעיקרון, אני רוצה לקחת פעמון דלת אלחוטי שזה בעקרון ממסר אל חוטי שנסגר ברגע שאני לוחץ על הכפתור שלו אני רוצה להרכיב שם עוד ממסר בשביל שברגע שאני לוחץ הוא סוגר את המעגל של הלוח אם, ומפעיל את המחשב עד כאן זה יחסית קליל ובלי בעיות אבל!!! אני רוצה להוסיף עוד ממסר שיקצר את הDVD שלי, ויגרום לו להיפתח, בלחיצה על אותו כפתור של הפעמון דלת אבל הפעם הוא לא יכבה את המחשב, אלא בגלל שהמחשב כבר דלוק ויש כבר זרם של 12 או 5 וולט, הוא יסגור במקום זה את המעגל של הDVD ויגרום לו להיפתח. בגלל שהידע שלי באלקטרוניקה יחסית נמוך הייתי רוצה עזרה בנושא

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by IlanF,

יש לי ספק לכונן חיצוני (משהו סיני זול, כנראה בגלל זה הוא הפסיק לעבוד), הוא פתאום הפסיק להפעיל את הכונן. בדקתי עם מולטימטר את המתח שיוצא ממנו, ומה שקיבלתי הוא שבמקום 12v אני מקבל 2.3v~ ובמקום 5v אני מקבל 1v~ מבפנים הוא נראה בסדר, אין קבלים מנופחים או משהו, והאמת שאין לי מושג מה לחפש שיכול להרוס אותו... אני אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי מה אני יכול לעשות כמה תמונות:

• 18 תגובות
    • 2.8k צפיות
  24. Started by HiperPsY,

יש בידי שבב אלקטרוני עליו יש שלושה לדים ירוק,צהוב,כחול בין לד ללד יש סוללה קטנה (כמו של שעון) ניראה לי 1.5V פשוט לא רשום עליה יש כאלה 3 סוללות (בין כל לד) המעגל הוא טורי . יש דרך איך שהוא שהשבב הזה יעבוד ע"י חיבור מולקס? תודה מראש. אם יהיה ממש קשה לבין את תיאור השבב אני יביא תמונה.

• 10 תגובות
    • 865 צפיות
  25. יש לי שני מאווררים (מתוך 4 במארז לא כולל זה של המעבד) שאני רוצה לעשות להם מתג כך שאני אוכל לשלוט על הפעולה שלהם בלי לפתוח את המארז וכאלה... השאלה שלי היא מה דעתכם על הרעיון של לקחת 2 חיבורי מולקס כמו של מאוורר (כשיש אחד זכר ואחד נקבה) ולחבר את הזכר למתג ומהנקבה למשוך את החשמל למאוורר הראשון ומהמאוורר הראשון למשוך לשני... ? או שיש לכם דרך אחרת יותר טובה לחיבור מתג יחיד לשני מאווררים ? נ.ב זה מתג עם נורה בפנים ככה שאני לא צריך לד ונגד וכל מיני שטויות פשוט חיבור ישיר...

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים