עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי Smartq V5 שזה בגדול PDA עם יכולות של streamer (כמו 1080p דרך HDMI) אבל הבעיה היא שיש לו סוללה של 1900mah~ שלא ממש מספיקה. אז חשבתי אולי לקנות לו סוללת usb חיצונית ולחבר אליו עם מתאם מusb ל2.5mm הבעיה היא שרוב בסוללות האילו מוציאות לרוב 350mA -500 mA . לפי מה שקראתי זה אפשרי להטעין את ה V5 עם סוללה חיצונית אבל הוא לא יכול לרוץ ממנה . יש איזה פתרון שאני יכול לעשות? אני יודע שאפשר למשוך מ LI-ION אפילו פי שניים מהקיבולת שלה אבל רצוי שלא (בכלל להתעסק איתם זה מסוכן). האם אפשר לקחת כמה מטעני USB מDX או משה ולחבר אותם במקביל ?!. הקטע הוא איך לחבר את כולם ביחד?! אפשר פשוט לקחת כבל Y?

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. פשוט מצאתי שלשום בלילה גג של מלונה והחלטתי לעבוד עליו. מהיום בבוקר עשיתי ניסויים וזה...פעם ראשונה שלי. עבדתי רק עם סכין יפנית סרגל ומסקינטייפ. http://www.facebook.com/album.php?aid=2049394&id=1545933288&l=1323c4e0b8 זה לא ממש מסודר כרונולוגית בפנים מצטער... אני סתם רוצה חוות דעת על איך זה נראה מה אפשר לשפר וכאלה זה פנטיום 4 עם 256 ראם וראפטור ממש ישן של 40 ג'יגה... העסק ממש לא מתחמם

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by Moty_p,

מכמה לוחות אם שפירקתי יש לי כמה ביתי סוללות, חיבורים של AUX, COM, USB, LPT ועוד מסילות של PCI, AGP שעושים ברגע זה שימוש כמגן על הפינים של הכרטיס עכשיו, אני בטוח שאני לא יעשה עם זה שימוש כל שהוא השאלה בכמה אני יכול למכור את זה כי למכור באחדים המשלוח יעלה יותר! ולמכור כמות זה לא ילך כי יש לי כמה בודדים מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. שלום לכולם אני מחפש מדריכים ברשת לאלקטרוניקה שיתחילו מאפס ויסבירו חוק אום קבל נגד קירכהוף וכולי עד ל TROUBLE SHOOTING לטכנאי אלקטרוניקה הממוצע . אפשר גם באנגלית אבל גם בעברית לא יזיק . תודה

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by efiyak,

במתאם יש רק 4 חוטים בחיבור SATA יש 5 חוטים מה עם החוט הכתום? הוא מיותר? תודה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by yariz123,

שלום לכולם בניתי מעגל באמצעות הרכיב MT8841 שמתחבר לקו הטלפון הביתי שלי ברגע שמתקבלת שיחה הרכיב מזהה את השיחה ושולח למיקרו בקר את המידע על השיחה (תאריך שעה מספר הטלפון של המתקשר) את המידע הרכיב שולח ברגל הDATA שלו השאלה שלי היא: אחרי שקיבלתי את המידע 8bits למיקרו איך אני יודע מה המספר של המתקשר באמצעות המידע שקבלתי ?? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by Cilay,

הזמנתי את זה: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14962 אני חושב שיש לו קונקטור של מאוורר של מחשב , יש דרך לחבר את זה למתאם כלשהו ואז לחשמל ביתי?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by grove,

וזו הקבוצה http://mnpctech.com/

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by NuXeR,

שלום לכולם, אני מתכנן לבנות "מסנן RF ו-EMI" לטובת מערכת סטריאו יוקרתית. לקחתי קופסא של DVD תקול שהיה לי בבית, ואני מעוניין להשתמש בה כיוון שהיא תראה טוב יחד עם שאר הציוד... מה אני צריך ? פאנל קדמי ואחורי חדשים. רצוי - אלומיניום, הבעיה היא שצריך "לחתוך" בו צורות וחורים לפי דרישה שלי. (תקעי חשמל, לדים במקומות מסויימים, וולט-מטר וכו'...) האם מישהו יודע היכן ניתן לעשות זאת? או מכיר שירות נוח? מצאתי אתר בחו"ל שעושה זאת עם תוכנה שאפשר לשרטט בדיוק מה אתה רוצה, אך העלות יקרה מאוד (50EURO בערך לפני משלוח) תודה

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. Started by Aviko,

היי, עבר קצת זמן מאז ידיי נגעו בכל מה שקשור למודינג, אך בעקבות פרוייקט חדש (בקרוב תראו ב יומני פרוייקטים), אני מבקש את עזרתכם. קצת שכחתי איך יוצרים מעגל מקבילי של לדים UB מהמולקס במחשב. אם אני זוכר נכון, צריך לחבר את הלדים במקביל כאשר על ה+ של כל לד צריך להוסיף נגד,כמה התנגדות צריך? ועוד שאלה, לאיזה חוט לחבר אותו? לחוט האדום של ה5V או לחוט הצהוב של ה12V? תודה מראש על עזרתכם בנושא, בברכת יצירה מ-ו-ש-ל-מ-ת,

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. תמיד אומרים שהזרם זורם מההדק החיובי להדק השלילי אבל בהדק החיובי יש מטען חיובי כלומר חוסר באלקטרונים ובהדק השלילי יש עודף אלקטרונים אז זה לא אמור להיות כיוון תנועה הפוך ? קצת התבלבלתי תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. הפורום מארזים וספקים דיי מלא בבקשות ושאלות אל מגיני ברקים ו UPSים, אנשים רוצים המלצות, שאלות וכו. והתחום דיי מבולגן ומלא בדיסאינפורמציה אם יש לכם מגן ברקים או UPS, אתם יכולים לעזור : צילום מבפנים - תפתחו את המגן וה UPS ותצלמו אותו, ותביאו את התמונות. ניתן להעריך לפי התמונות את איכות הבניה, למה ניתן או לא ניתן לצפות ממנו וכדומה, ומה רמת ההגנות ב UPS ובמגיני ברקים מסוימים יכול להיות מתח גבוה גם כשהוא לא מחובר לחשמל. תפתחו אותו רק אם יש לכם מספיק ידע כדיי לעשות את זה בצורה בטוחה פתיחת מגן ברקים או UPS יכולה לבטל את האחריות שלו במגן ברקים תמונות של המגן מבחוץ - לזיהוי המעגל מבפנים (רצוי מ 2 צדדים) ואיך הוא מחובר למגעים של השקע/תקע הרכיבים שנראים כמו בתמונה כך שרואים מה כתוב א…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by arkadur,

חברים שלום. מה שאתם רואים הינו מארז שנועד לתת מענה למשתמשים התובעניים ביותר. אומנם המארז מזכיר את MM, אך אני לקחתי אותו צעד אחד קדימה. מדובר במקרר בגודל של 50X50X70 CM, לא קטן בכלל. כאשר הוא עשוי אלומיניום כולו. פאות גג + רצפה: חומר בעובי 3MM בכדי לתרום לחוזק המבני של המארז. פאות ימין + שמאל: חומר בעובי 2 MM, אין צורך להחזיק משקל פאות חזית + גב, עובי חומר 3MM, והם למעשה השדרוג שלי למארזי MM. החזית מורכבת מיחידה קבועה בחלקה העליון (מפסקים וחיבורים), ובנוסף, 4 פלטות בגובה של 15 CM. הפלטות יכולות לשמש למגוון תצורות עבור המשתמש: - תמיכה במאווררים בלבד - תמיכה ברדיאטור +מאווררים - תמיכה בכוננים קשיחים (או תמיכה של במבנה של רדיאטור + מאווררים) - פלטה בעלת צמד מפרצ…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. שלום יש לי מסך סמסונג בן 4 שנים + דגם 731bf שבע עשרה אינץ' אלסידי , בחודשים האחרונים מתי שאני מדליק את המחשב המסך מהבהב באוינדאוס 7 ואחרי כמה שניות בערך דקה 2 הוא מפסיק מה כדי לעשות ? אחריות נגמרה. לפני שבוע גם החלפתי ספק בגלל סיבה שהמחשב לא היה נדלק ב5 פעמים ניסיון ועכשיו הכול טוב חוץ מהמסך...

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by meiked,

שלום. אני חדש כאן אני מאזור חיפה אני בונה כרגע מארז מחשב עם אורות עכשיו אני מחפש חנות שתמכור לי נורות לדים אני גם מעוניין בפסקים עגולים עולים ויורדים לא כאלה שזזים מצד לצד מפסק "טייס" יעני אלה כמו במטוס שאתה מעלה או מוריד להדליק ולכבות ומאווררים איכותיים... אין לי בעיה של תקציב אבל אני לא מעוניין להתפרע יש חנות שמוכרת את מה שרשמתי באזור חיפה ? תודה על העזרה

• 2 תגובות
    • 6.3k צפיות
  16. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני מחפש תוכנת סימולציה חינמית של מעגלים, אני מעדיף שתהיה לה אפשרות לנתח כמה שיותר סוגי מעגלים ותהיה מקיפה כמה שיותר, למרות שהדגש הוא על מעגלי DC בעיקר. בתודה מראש, מייק.

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. אני רוצה לבדוק כמה ספקים גנריים (אם הם מחזיקים / כמה הם מתחממים וכו) להערכה, אל ידיי חיבור עומס דמה (מנורות ליבון של אוטו - לא מתאים לי לשרוף מחשב אם אני שורף את אחד מהספקים בבדיקה) את המסילה 12 V אני הולך לבדוק בכל רמות העומס אבל כמה להעמיס את ה 5 V כדיי שיצא בערך עומס של מחשב ? (את ה 3.3 אני לא הולך להעמיס כי הוא גם ככה מיוצר מה 5 V, ולא נראה לי שמחשב בכלל מנצל את המסילות האלה עד הסוף אפילו בספק גנרי)

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by nyefet,

שלום רב לכל האלקטרונאים. יש לי אורגן אורות אשר יש לו חיבור ליציאת רמקול וכך כאשר כשמגבירים את העוצמה האורגן מתחיל להבהב בעיה?.... צריך להגביר את ווליום מאוד גבוה כדי שהאורגן ,יהבהב בווליום נמוך הוא אינו מהבהב. שאלה.... האם יש רכיב אלקטרוני שיגביר לי את העוצמה ביציאה של הרמקול לחיבור של האורגן כך שבווליום נמוך הוא יתחיל להבהב עם האורות ? תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by golda,

שלום רב, מכיוון שאני לא מבין בתחום (אני מתכנת) באתי לשאול אותכם כמה שאלות. אני מעוניין לבנות (או שמישהו יבנה לי ) מעגל חשמלי עם מצלמה זעירה פשוטה (בסיסית ביותר) אני יודע מבחינת תיכנות נטו כיצד לבצע זאת , אולם אין לי מושג איך זה עובד באלקטרוניקה .... עד כמה זה מסובך? הרעיון הוא לצלם רק ברגע נתון , לפי אלגוריתם מסויים שכתבתי. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by zxor,

מצאתי בeBay טרנזיסטור TIP31, כתוב עליו ככה: 3A הבנתי. אבל כתוב 100V, זאת אומרת שהמקסימום הוא 100V? אפשר להעביר בו גם 9V והוא יעבוד?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by frenchfrize2,

שלום, ברשותי מכשיר DVD מדגם DVP 608. לפני מספר ימים שיחקתי בהגדרות שלו דרך מקש ה-Menu שבשלט, מכיוון שהוא לא קרא סרטים מהתקן DOK. במשחק זה ביצעתי טעות, ושיניתי הגדרה בשם Display, או משהו כזה, וכתוצאה מכך המסך מראה רק אור כחול בוהק ואין באפשרותי לראות את חלון התפריט כדי להחזיר מצב זה לקדמותו. רפרפתי ב-Manual אבל לא מצאתי דרך לעשות Reset או לסדר את הבעיה בדרך אחרת. Sony Dvd-CD Player - Dvp-ns508p Series http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:eL9i8Gzzx9MJ:www.scribd.com/doc/13199583/Sony-DvdCD-Player-Dvpns508p-Series+DVP+608+MANUAL+%2BRESET&cd=1&hl=iw&ct=clnk&gl=il&source=www.google.co.il אשמח לקבל את עזרתכם בהקדם. תודה!

• 2 תגובות
    • 787 צפיות
  22. שלום. מארז מסוג Corsair 800D, שיש בצבע קצת פיצוצים.... כיצד אוכל לתקן זאת? איזה צבע עלי לרכוש, ומאין? בנוסף על כך - בעקבות טמטום טהור, נשארו באחורי המארז שאריות הדבק מהמדבקות שבהם השתמשו לסידורי הכבלים. ואני לא מצליח כל כך להוריד את זה על ידי שטיפה במים או שימוש במטלית לחה. האם יש הצעות איך נפתרים משאריות הדבק האיום הזה?

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  23. Started by zxor,

אהלן, נניח ויש לי חומר נפץ, אני רוצה להצית אותו בעזרת חשמל (כמובן שזה לא אמיתי ), אוכל לעשות זאת בעזרת בטריית 9V? איך יראה המעגל? האם הוא מחומרים ביתיים? אשמח לדעת. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  24. אהלן חבר'ה, שאלה לי יש לי מארז Antec P182 ואני רוצה להוסיף לו חלון צד, אם אפשר גם שהחלון הזה יהיה על איזה ציר קטן שיהיה אפשר לפתוח אותו מבלי לפתוח את הברגים של המארז מאחורה, בנוסף אני רוצה לעשות לו סידור כבלים. ניסיתי לסדר את הכבלים בעצמי אבל לא הצלחתי להגיע למראה נקי מספיק ולגבי חלון צד לא נראה לי שיש לי את הכלים לעשות את זה בעצמי, האם יש מישהו שנותן את השירותים האלה ויכול להרכיב לי חלון צד במארז + לעשות לי סידור כבלים מקצועי? שואף להגיע למראה כזה: http://iforce.co.nz/i/d54a9fc5f6b579ba35b18233885f573c.jpg תודה ;D

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Moty_p,

הרבה פעמים מעגלים שונים נמצאים בכל מיני הודעות שונות ואחר כך קשה מאוד למצוא אותם לדוגמה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=495125.msg4240799#msg4240799 ההצעה שלי אומרת שכל מגעל אלקטרוני יכנס לתרד הזה תחת כותרת מתאימה וכו' אני בהחלט מצפה לראות פה מגעלים כמו TIP31 מדריז מקלט IR מדריך לריאובאס קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 וכו', בניגוד לתרד של ריכוז דיונים ומדריכים לפי נושאים תרד זה יכיל אך ורק מעגלים אלקטרונים משמע סדר בבלגן.. מי בעד ומי נגד??

• 2 תגובות
    • 921 צפיות

דיונים חדשים בפורומים