עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by avivlyaviv,

טוב קודם כל אני נוב רציני בחשמל אבל אני יכל לעשות כמעט הכל[ומה שלא אני אז אבא שלי] בתנאי שיהיה מובן ...אז לבעיה: יש לי לד ממנו יוצאה שני כבלים של 3 פינים, אני מחבר אתזה לקופסא כחולה שהיא מתאמת בין ה3 PIN ל2PIN, ה2NIP שיוצאה מהצד השני מחובר שני כבלים אורכים בשחור ואדום השחור הולך לחיבור הזה שמחברים לספק[4PIN] האדום מתחבר למתג עכשיו במתג יש גם חוט צהוב שהחוט הצהוב מחובר ל4PIN מה שמחברים לספק שמחוברים אליו החוט השחור. עד עכשיו זה עבד טוב אבל אחישהו הכבל הצהוב[במחובר למתג] יצאה לי. עכשיו אני זה לא עובד[לא ממש ניסתי אבל לא נראה לי שזה יעבוד] חשבתי על 3 אפשריות: א. לחבר את החוט האדום לצהוב ישירות ב. לחבר את החוט הצהבו ישרות ל4PIN [זה שנמתחבר לספק] ג. להלחים את החוט הז…

• 2 תגובות
    • 683 צפיות
  2. Started by Nitro,

פירקתי כמה לדים מאיזה טלפון ישן, היה גם LCD אבל הבקר היה מולחם על הלוח, אז ויתרתי עליו. לקחתי כמה לדים, בעקרון בשביל לעשות את המוד של המולקסים הזוהרים.. אבל איך אני יודע אם הוא של 5V? האם יש דרך לבדוק? נדב.

3. Started by adielfr,

שלום, ראיתי את הסרטון הבא באינטרנט: http://vimeo.com/96738184 האם לדעתכם האב טיפוס המודגם נראה לכם אמיתי או שזה תעלול? אם כן, האם אתם מצליחים לזהות את הרכיבים (ואת היצרן)? כמובן שאני לא מדבר על המתנד, הקבלים והנגדים שרואים שם אלא על הרכיבים המאסיביים יותר. תודה

4. Started by nimrods,

האם צריך לעשות לאורות אילו שבמערכת של המחשב מפסק?

• 2 תגובות
    • 698 צפיות
  5. Started by nimrods,

האם יש מדריך כול שהוא לעשות כבל לכונן CDrm שהיה חיצוני יענו צד אחד שמתחבר לUSB וצד אחד לכונן?? תודה מראש..!

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  6. השאלה היא אם זה לא יגרום לו נזק כלשהו בגלל שהסוללות חזקות יותר מרגילות. תודה

• 2 תגובות
    • 942 צפיות
  7. http://www.pokia.com/ אני מניח שהוא מחבר את זה כמו שמחברים דיבורית (לי בפלאפון אין חיבור לאוזניות ויש בתמונות שם חיבור ישיר לדיבורית גם) למישהו יש רעיון? נראה ממש מגניב אני רוצה להכין לעצמי אחד

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by 114508534,

היי רציתי לדעת איזה כבל מוציא מה , יש 4 חוטים שחור אדום ירוק וכחול נראה לי אם אני לא טועה בכל אופן שחור זה מינוס אני יודע עכשיו מה כל השאר מסמלים, כמה V מוציא כל אחד ומה המקסימו שיכול לצאת בחיבור USB תודה

• 2 תגובות
    • 3.7k צפיות
  9. הוספתי מאוורר בנוסף למאוורר המעבד והמארז. אבל אין לו חיישן. זה משנה\ חשוב\ קריטי?

• 2 תגובות
    • 978 צפיות
  10. נמאס לי שהזרת נגררת על הפאד של העכבר ולא בא לי להוציא 600 ש"ח על עכבר כמו R.A.T 7 או Func MS-3 כדי לפתור את זה. רעיונות? עריכה: משהו כזה יכול להיות נחמד, גם אם לא מאוד אסתטי.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אני מעוניין לצבוע מארז ללבן מבריק השאלה אם אני צריך לשייף את כל הצבע ואז עם ספריי צבע, לצבוע את המארז ואז למרוח לקה על המארז? ואם ידוע לכם על מקום בירושלים שמוכר פרספקס וחנות נוספת שיכולה לחתוך את המארז ולהדביק את הפרספקס ואם לא אז איך אני יכול לחתוך את המארז ולהדביק את הפרספקס בעצמי... תודה,

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by Yehudaa,

צירפתי את המעגל . בA מחובר מודד זרם בV מחובר מודד מתח . כל תא הוא 2 V עם התנגדות פנימית של 0.5 אום השאלה כמובן מה יראו המודדים האם כשחיברנו את מודד הזרם הוא קיצר בין השתי הנקודות ואז יש לעשות את החישוב בהתאם ? לקוח מספר יסודות תורת החשמל של חיים גרון ע"מ 281 תודה לעונים . [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by mat770,

שלום, אני תלמיד בכיתה י"ב במגמת אלקטרוניקה. יש לי יידע די בסיסי בשפת C ולאחרונה התחלתי לעבוד עם ARDUINO UNO . נבחרתי לבנות פרוייקט בשיתוף עם הטכניון המבוסס על הארדואינו. החלטנו לבנות בעזרת הארדואינו segway שיהיה בנוי מ VEX . בינתיים אין לי עוד ממש רעיונות להתחלה ורציתי לבקש עזרה ,הכוונה כלשהי או רעיונות באילו חיישנים להשתמש. תודה רבה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 3.8k צפיות
  14. Started by DJPOWER,

הרצתי חיפוש באריהב על פוטנציומטר ומצאתי מלא עכשיו מישהו יכול גם להריץ חיפוש ולומר לי מה מתאים לבניית פאן באס אני רוצה לשלוט על עוצמה מ6-5V עד 12 תודה מראש יונתן נ.ב קישור לאריהב www.arihav.com

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  15. טוב אז אני מרכיב HTPC והחלטתי לחבר לו שלט רחוק כדי שיהיה מקצועי נתקלתי בבעיה של הדלקת המחשב (כיבוי זה פשוט) ולאחר חיפוש בגוגל הדבר שהכי מצא חן בעיני היה המוצר שלהם www.SIMEREC.com הזמנתי את הרכיבPCS 1 החיבור היה פשוט מאוד יש הוראות באתר למי שמעוניין מקבלים איתו גם שני פלסטיקים נוחים לחיבור לספק מבלי לחתוך את הכבלים של הספק אלא רק לחרוץ אותם קצת עובד מצויין הכיול של איזה כפתור שאתה רוצה מתבצע על ידי כפתור שנמצא ברכיב ואז לחיצה על השלט יש לד שמראה לך שאתה מצליח מומלץ בחום! מצורף תמונות [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. מספק הכח שלי יוצאים חמישה חיבורים (כמו אצל כל אחד אחר אני מתאר לעצמי) החיבור המלבני ללוח האם החיבור הריבועי ללוח האם חיבור לכונן דיסקטים חיבורי מולקס ועוד חיבור אחד לבן שמורכב מארבעה חוטים... הוא נראה כמו החיבורים ללוחות האם הממש ישנים של פנטיום 1 וכאלה... הוא סתם מפריע לי... אפשר לוותר עליו? אילו מתחים הוא נותן? אולי יהיה אפשר לנצל אותו... אם אתם לא מבינים למה אני מתכוון תגידו אני אתן תמונה או משהו

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  17. אני צריך קודם לשייף אותו? ואם כן אז עם מה ואיזה סוג צבע זה?

• 2 תגובות
    • 880 צפיות
  18. Started by GreenHorse,

דבעיה שנתקלתי בתוכנה הזו היא העובדה שאין את כל הרכיבים שאני צריך (OPAMPS). איך אני יכול לדעת אם יש OPAMP דומה לאותו אחד שאני מחפש? במקרה הספציפי הזה אני מדבר על KA4558

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by dany_tab,

זה לא ספאם!!! הייתי אתמול בחנות בדיזנגוף סנטר שיש שם קיטים לבנייה עצמית, קניתי רדיו FM לבנייה עצמית אז מי שרוצה יש תמונה של הרדיו ושל המחירים של כל הקיטים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by ye_3333,

אז ככה חברה בעיקרון השקעתי המון כסף בשביל המערכת מחשב שייש לי.. אבל פשוט נהייה לי חשק לאיזה שיפור במארז שלי xaser 3 super tower v2000d חוץ ממאווררים מוארים מה כבר אני יכול לעשות שיגרום לזרימת אווירר אולי יותר טובה ובכלל לגורם למחשב שלי להיראות יותר טוב חחח והחוטים אצלי כבר מסודרים ממזמןם...

• 2 תגובות
    • 737 צפיות
  21. Started by eyalgp,

מחיפושים רבים בגוגל אני רואה שיש פה ידע רב בנושא אינפרא אדום ואני מחפש מקלט irDa לצורך העלאת נתוני אימון משעון דופק פולאר f55 לתוכנת weblink קניתי שעון במאות שקלים רק בשביל לגלות שהוא מתקשר עם המחשב באינפרא. אם יש למישהו שמוכן למסור מקלט כזהusb או port במחיר סמלי אני ישמח גר באבן יהודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by IlanF,

Glo-Plug 1.5 volts איפה אפשר להשיג אותו בארץ ומה המחיר לאחד כזה? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 789 צפיות
  23. Started by yarkoni,

אתם מצטערים על זה שלמדתם אלקטורוניקה [מה שניראה שלא] אבל אני כיתה י [כן כן אני צעיר] וחשבתי ללכת ללימודי אלקטורניקה אבל אני לא בטוחח אשמח לתגובות ולא זה לא נושא טיפשי בעייני

• 2 תגובות
    • 843 צפיות
  24. Started by DJPOWER,

אני רוצה לחבר שני ספקים על פי המדריך הזה http://www.picard.demon.co.uk/atx/ עכשיו זה משנה איזה כבלים שחורים אני מחבר??? תודה מראש יונתן 8)

• 2 תגובות
    • 657 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.