עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני מעוניין ליישם תאורה בתוך ארון מטבח שיש לו דלת. כאשר הדלת תפתח אז חיישן תנועה HC-SR501 יזהה זאת ויגרום להפעלת פס לדים לזמן קצוב. אורך פס הלדים שנדרש הוא 5.5 מטרים. האם ניתן ליישום ללא ממסר? איזה סוגי פס לדים קיימים? (תאורה הכי לבנה שיש) תודה רבה

• אהבתי!
    • 1 תגובה
    • 836 צפיות
  2. Started by ShowstoppeR,

אהלן. חבר שלי (מהנדס אלקטרוניקה) מצא אצלו בעבודה 2 מסכי LCD קטנים. לאחר שהסברתי לו את פוטנציאל המודינג שלהם הוא נדלק והשיג הסברים מפורטים על איך בדיוק לחבר את המסך ליציאת מדפסת וכמעט סיים (המסך עבד אך ה קונטרסט היה גבוה מידי) יש לי כמה שאלות: 1. עזרה בזיהוי ה LCD, דגם מדוייק, מפרט טכני 2.איך לסדר את בעיית הקונטרסט. חבר שלי אומר שצריך פוטנציומטר הוא פשוט לא יודע איפה לתקוע אותו במסך. 3. האם זה אפשרי לחבר מסך כזה דרך יציאת USB. אם כן מישהו יכול לתת קישור למדריך מפורט? להלן התמונות של המסך:

• 7 תגובות
    • 836 צפיות
  3. Started by uvdude,

איך אני יכול בעזרת מולטימטר לדעת בדיוק כמה ניצלתי מהבטריות שלי? ניקח לדוגמה בטריה רגילה של 1.5V איך אני מחשב כמה ניצלתי כבר מהבטריה וכמה עוד נשאר לה? תודה

• 1 תגובה
    • 836 צפיות
  4. Started by -Ryu,

אפשר לנעול..

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  5. Started by bamenny,

שלום, אני רוצה לבנות כפתור ווליום חיצוני (פאסיבי) לכרטיס הקול שלי הוא צריך להיות ממש פשוט (כניסת סטראו -> פוטנציומטר -> יציאת סטראו) והוא צריך להיות הכי הכי הכי הכי הכי איכותי שאפשר. 1. האם באמת כל מה שאני צריך זה כניסה ויצאה סטריאו ופוטנציומטר? 2. איפה אני יכול למצוא את הרכיבים האלו ברמה הכי גבוהה שיש? אשמח לעזרתכם, מני.

• 0 תגובות
    • 836 צפיות
  6. Started by dj shay 30010,

יש לי מסך LCD 20X4 שקניתי דרך אתר ישראלי בארץ מסך בצבע ירוק מסך רגיל אני רוצה עוד LCD 20X4 אבל עם תאורה כחולה יש איזה אתר ישראלי או חנות בארץ ???

• 4 תגובות
    • 836 צפיות
  7. Started by yarkoni,

אתם מצטערים על זה שלמדתם אלקטורוניקה [מה שניראה שלא] אבל אני כיתה י [כן כן אני צעיר] וחשבתי ללכת ללימודי אלקטורניקה אבל אני לא בטוחח אשמח לתגובות ולא זה לא נושא טיפשי בעייני

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  8. Started by itaysp,

דוד חיבר לי מסך LCD גרפי, 2X16 אני חושב. אני משתמש בוינדוס אקס פי. כשאני מחבר אותו לחשמל של המחשב ולחיבור של המדפסת יש חיבורים על חצי מהמסך, ולאט לאט הם מתבהרים עד שהם נעלמים. ניסיתי להציג נתונים על המסך עם CrystalFonts PowerLCD LCD smartie ובאף אחת מהם זה לא עבד. התקנתי את הדריבר של I/o.. זה לא עזר. עכשיו אני נזכר, שאני בניתי את מסך ה LCD שלי, 2 שורות ולא גרפי, הייתה אותה בעיה אבל אני חשבתי שבניתי את המסך לא נכון! מישהו יכול לעזור?

• 2 תגובות
    • 835 צפיות
  9. Started by mosheva,

שלום לכולם...! מצאתי אתמול מחשב ישן והחלטתי לחלץ ממנו את המאורר שישב על צלעות הקירור של הCPU ואת המאורר מספק הכוח... (מצורף תמונה) הבעיה היא כזאת לשניהם אין חיבור מולקס ככה שאין לי לאן לחבר אותם... רציתי לדעת האם ישנה דרך לשנות להם את החיבור כך שאני יוכל להשתמש בהם והאם אין סיכון בליקיחת רכיבים ישנים למחשב חדש...? תודה!!! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 5 תגובות
    • 835 צפיות
  10. Started by black tiger,

משהו יכול להסביר לי איך אני בונה שלט למשהו? אם תוכלו שלחו את התשובה ישירות אלי לדואר: dani2500@walla.com תודה

• 3 תגובות
    • 835 צפיות
  11. Started by sh_bmw,

פירקתי מDVD את התצוגה הקדמית שלו, אני מעוניין לחבר אותו למחשב מודינג. מישהו יכול לעזור לי למוא מידע איך לחבר אותו למחשב? :s05: -יש לי ידע רחב באלקטרוניקה אז אני לא אסתבך עם מעגלים- תמונות: החיבור - http://www.zix.co.il/viewer.php?id=978218401.jpg כתוב ליד המעבד - http://www.zix.co.il/viewer.php?id=742995077.jpg מודל - http://www.zix.co.il/viewer.php?id=149532390.jpg מצד שמאל נמחקה חצי מילה, רשום "KEME" המעבד - http://www.zix.co.il/viewer.php?id=958694291.jpg אם לא מובן מה שכתוב על המעבד: TYK-2031 16312 637ZC01P

• 0 תגובות
    • 835 צפיות
  12. Started by DARK_KNIGHT,

שלום לכןלם יש לי שאלה מאוד חשובה : ההורים שלי נוסעים לארצות הברית הייתי רוצה לדעת אם שווה לי לקנות דרמל בארצות הברית ואם כן מה הדגם המדויק???????????????

• 4 תגובות
    • 835 צפיות
  13. Started by Cereal Killer,

אהלן, משעמם לי והחלטתי שלא בא לי לנתר מהקירות. אני מחפש רעיון למוד ל932HAF. ביינתים חשבתי להכניס לדים אדומים למאווררים הלא לדיים שלו (יש מקום ללדים ותעלות לכבלים, השאלה זה איך כל העניין יראה על מאורר שחור ולא שקוף). יש למישהו רעיונות חוץ מזה?

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  14. היי,לאחרונה אני קורא על הרבה אנשים המחפשים רשתות של רמקולים במטרה למודינג. ובכן, אתמול יצאתי לסופר ובמקרה נתקלתי ברשת כזאת.. המוצר עצמו זהו מכסה[מרשת שחורה] לסיר בישול...אני חושב שאפשר להשיג את המכסה הזה בכמה גדלים מקווה שעזרתי למי שחיפש ... אסף.

• 0 תגובות
    • 835 צפיות
  15. Started by IlanF,

יש לי מפצל USB לגרסה 1.1 כזה: יש דרך לגרום לו לעבוד כמו מפצל USB 2.0? או שבכלל עדיף לקנות מפצל חדש?

• 4 תגובות
    • 835 צפיות
  16. Started by eegg,

רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש בזה כמו בונדו על מתכת ופלסטיק?

• 2 תגובות
    • 835 צפיות
  17. Started by simla101,

יש לי בלוק קירור מים של TT שיש לי כבר איזה שנה והוא אכל אחושרמוטה לכלוך (לא בטוח אם זה קורוזיה או לא)... עכשיו אני רוצה לשייף אותו כדי להוריד את השכבות העליונות לפחות... הבלוק הוא מנחושת איזה ניירות שיוף אני צריך להשתמש והאם יש טכניקה מסויימת שכדאי לי להשתמש בה בשביל הלאפינג?

• 10 תגובות
    • 835 צפיות
  18. Started by Netanel o_0,

מתי לד נדלק הכי טוב? זה תלוי במתח עליו או בזרם שהוא מקבל? מתי לד נדלק יפה? (נגיד לד אדום רגיל) כשיש עליו מתח של X וולט או זרם של X אמפרים. למשל: לד מחובר לנגד בטור לספק של 5V. אני צריך לדאוג שעל הלד יפול מתח של X וולטים או שהזרם במעגל יהיה X מיליאמפרים?

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  19. Started by -neo-,

שלום לכל פורום אלקטרוניקה ומודינג! אז ככה - יש לי 2 שאלות: 1. יש אפשרות להכין גריל בעצמי למאוורר? 2. יש אפשרות להוסיף דלת למארז שאין בו דלת? ברור ששניהם אפשריים תאורטית, השאלה היא כמה אני יסתבך איתם........ תודה רבה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  20. שלום, אחלה פורום! השאלה בכותרת , אני מעוניין לחבר מסך ה LCD למחשב השולחני... יש לי נסיון קטן אם הלחמות וקצת אלקטרוניקה , אם תסבירו לי מה לחתוך ומה לעשות.. יהיה סבבה.. תודה ממש תודה לכל מי שעונה!

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  21. Started by wons,

טוב אז אני מתכנן חלון למחשב P2 אם מארז מידי נידמה לי, די מעצבן בכל מיקרה יש לי כמה שאלות: 1 מאיפה אתם קונים את הזכוכית מאחורה? 2 מאיזה חומר היא?- קראתי כמה אנשים שקוראים לה פרספקס, אבל זה הרי החומר שמרכיב את רוב הכלי המעבדה הכימית... שזה נורא שביר מה שלא נירא ממש הגיוני 3 מה העובי של הזכוכית הזאת? 4 איך אתם מחברים אותה? SNOW

• 9 תגובות
    • 834 צפיות
  22. Started by Ori The Man,

יש אפשרות לעשות שלט למחשב? יש לי אינפרא אדום מחובר למחשב (שדרכו אני מעביר דברים לפאלפון) יש דרך לעשות שמתי שאני לוחץ נגיד על להדליק את הטלוויזיה זה בעצם ידליק את המחשב? אפשרי לעשות את זה עם שלט של hot?

• 6 תגובות
    • 834 צפיות
  23. מה המצב חברים ...אז ככה : בשעה טובה התחלתי את הפרוייקט השלישי שלי לאחר שכבר עשיתי מוד למחשב ובניתי מארז שקוף הפרוייקט החדש נקרא THE MAZE (המבוך) המוד בעצם מבוסס על מבוך שמתפרס על כל חלקיו של המחשב בינתיים אני עומד לסיים את הדלת הראשונה אבל תמונות יבואו רק מחר כאשר אני יקנה מצלמה. בנוסף נגמרו לי דסקי החיתוך של הדרמל ורציתי לדעת איפה אני יכול לקנות וכמה זה יעלה לי תודה תמונות ----> http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=115018.0

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  24. אני רוצה לחבר את המסך LCD של NEC MODEL : NL8060BC26-12 יש למישהו הסבר

• 4 תגובות
    • 834 צפיות
  25. Started by MightYaad,

יש לי מאוורר 80mm שאלה הפרטים שלו: V:12 A:0.16 לפי חישוב פשוט יוצא 75 OHM עכשיו האם זה החישוב הנכון? ואם כן זה 75 או 75K (כי שאלו אותי על זה בחנות ולא ידעתי לענות)? בעיקרון איזה נגד משנתה אני צריך.

• 2 תגובות
    • 834 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.