עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שמעתי על החומר שנקרא Instant Rust אבל אין לי מושג איפה להשיג בארץ חשבתי להזמין מחול,אמשח עם למישהו יש מדריכים לאפקט חלודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום אני צריך מודול לעינית לייזר 650NM (אני חושב שזאת המידה שלה היא מצורב DVD של ASUS) שהכי חשוב שהיא כבר תהיה מפוקסת לנקודה וכמה צריך להיות המתח לדיודת לייזר? 3.5V? תודה לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. שלום אשמח אם למישהו יש את המידות המדויקות של החורים של הסוקטים השונים ביחס למיקום המעבד בעיקר AM2 ו775 אבל אשמח לקבל גם יותר ישנים זה למען גוף קירור שבניתי תמונות בקרוב תודה מראש sa_ka

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  4. Started by Black_eagle,

שלום. אני צריך מידע על איך ה 555 עובד, ולא דפי הנתונים שלו אלא איך הוא בידיוק עובד כמו מה צריך לחבר לאן.. רצוי מאוד מאוד חומר בעברית כי זה הגשה לבצפר, ואין לי כח לפרש את כל המידע.. אז אם למישהו יש חומר בעברית על זה בבקשה שיתן לינק.. תודה רבה...

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by spider272,

שלום..נהרס לי רסיבר של kenood krf 7030d והרכיב שאני חושד בו זה stk//עכשיו השאלה שלי אם אני מזמין חלק כזה מה המיספק הקטן למעלה oh13 אומר?זה חשוב?או לר משנה?תודההה

6. לקטע של מודים וזה כי סבבה קראתי את על המודים שלמעלה וכול זה אבל לא הבנתי איך נגיד אנ ייכול לשים את זה למחשב נגיד שיתן יותר חשמל אמ נגיד סתם למעבד ואפשר גם חנויות של מודים ולא את הקטודות וזה אלה מודים למהרה וכול זה בקיצר המטרה שלי זה לאיזה היפרו 5 : בבקשה לרציניים בלבד

• 9 תגובות
    • 883 צפיות
  7. Started by bluz,

בנוגע למארז שרציתי לבנות.. דרמל שאין לי - 300 שקל שצריך להחשיב ועוד פלטות (ירדתי מאלומיניום, זה בפח): 2 * 35*50 ס"מ 2 * 30*50 ס"מ 2 * 35*30 ס"מ ועוד 3 מאווררי 80 מ"מ (לא חשוב לדים) + מאוורר אחד של 120 + קצת פרספקט (נמצא מאיפה לקנות)... כמה הכי נמוך אני יכול לצאת מזה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  8. א. עם איזה ניירות זכוכית לשייף? ב. אפשרי עם מכונת שיוף? או שלא מומלץ? ג. איזה סוג צבע? תודה רבה לעוזרים....

• 4 תגובות
    • 959 צפיות
  9. כמו בכותרת אני מחפש מלחם שמיועד ללוחות אם לתיקון מספר קבלים נפוחים, מה מומלץ אני ממש לא מבין בזה, יש לי ניסיון קל בהלחמה, לא של לוחות. באותה היזדמנות אים אפשר המלצה לבדיל לאותה המטרה, תודה.

• 39 תגובות
    • 8.8k צפיות
  10. אני מנסה לחבר מחשב למצבר של רכב. בהתחלה חשבתי לבנות ממיר מתחים אבל הסתבר לי שלא כדאי לי ללכת בכיוון הזה. אז חשבתי על רעיון ואני מבקש שתחוו את דעתכם על הרעיון. כאמור מצבר פולט DC, ויש (אפילו בארץ) ספקים למחשב שמותאמים לשיטה האמריקאית. הכוונה היא שהאינפוט שלהם הוא זרם ישר. אז פשוט מה שאני אעשה הוא לחבר למחשב שלי ספק כזה ואז כל מה שאני אצטרך לבנות זה בסך הכל מעגל שממיר מתח של 12V ל150V ואז זה יתחבר לספק.(במצבר יש 60A לעומת 2-3A שאני צריך). מה אתם אומרים? יש לכם הצעות יותר טובות? ???

• 6 תגובות
    • 861 צפיות
  11. Started by guyk,

מישהו יודע איפה אפשר להשיג מסכים קטנים כאלה? יש לי העדפה למסכים מונוכרומיים או פאסיביים....

• 4 תגובות
    • 848 צפיות
  12. Started by iakovl,

אני צריך מעגל שהופך כפתור PUSH TO MAKE (כל עוד לוחצים עליו המעגל סגור) לכפתור ON/OFF רגיל...

• 0 תגובות
    • 692 צפיות
  13. אני רוצה לראות את המחשב ואת הממיר בטלוזיה, אבל עם פעולת מפסק כשאני בצד אחד של המפסק אני יראה את הממיר ושאני בצד השני של המפסק אני יראה את המחשב. בניתי כבר מעגל כזה אבל מסתבר שהוא לא טוב, יש לי תמונה על תמונה, אני רואה גלים של השידור שני כל הזמן, וכדי למנוע את זה אני צריך להוציא כל פעם את החיבור וידאו השני. מה לעשות?????? הסרטוט הוא ככה, מכל מכשיר חשמלי יוצא כבל וידאו שיש בו 2 חוטים 1.סיכוך 2.פנימי אם תבקשו מה הסיכוך ומה הפנימי אני יוסיף...

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. היי, אני רוצה לבנות איזה מעגל אלקטרוני סתם בשביל הכיף, איזה מעגל אתם ממליצים לי לבנות? לא זה עם הלדים מהבהבים לפי מוזיקה. אותו כבר עשיתי וגם לא את מקלט ה IR תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. אני רוצה לבנות איזשהו מעגל שבעצם יתפקד כמעין שילוב של פונציומטר ו RELAY, שאני יוכל לשלוט על העוצמה. למעשה, אני מנסה לבנות קירור למעבד, אבל אני לא רוצה שהוא יפעל כל הזמן במלוא העוצמה, אלא יעבוד ע"פ טמפ' הצ'יפסט, כלומר המטרה היא לקרר כמה שיותר חזק, אך בלי לרדת מתחת לטמפ' הצ'יפסט(שדומה מאוד לטמפ' החדר) בכדי למנוע עיבוי. רעיונות יתקבלו בברכה. בתודה מראש, RazorJunior ד.א. קראתי את התרד הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=59997.0 אבל עדיין יש הרבה דברים שלא ברורים לי, כי המטרות פה הם מעט שונות...

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by aviran_n,

אני צריך מעגל לפאן באס, ואל תגידו לי להריץ חיפוש כי לא מצאתי בחיפוש משהו שעונה על הדרישות. אני צריך מעגל שיעמוד ב4-5 אמפר לערוץ, יאפשר כיבוי של המאוררים ויתן משחק עם המתח שלהם בין 5V ל12V בעזרת פונטציומטר.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by SHAKED286,

אני רוצה לבנות בקר מאוררים שאנ ייוכל לקבוע באיזה מהירות לשים כל מאורר אבל מה שמיוחד זה שהיה מעל כל עיגול כזה שמסתובב לד ואני רוצה שהאו יפעל לפי המאורר כשהמאורר מסתובב מהר אז האו יהיר חזק וכשהוא לאט אז האו ידלק חלש מבינים ? עכשי והשאלה שלי היא כזאת האם מישהו כבר עשה את זה פעם ויש לו מעגל כזה (שרטוט של איך לבנות) יש לי ידע באלקטרוניקה אבל אנ יעדיין צריך את המעגל בשביל להכין כזה. אשמח לעזרה מכמה שיותר אנשים שקד

• 2 תגובות
    • 981 צפיות
  18. Started by Nick_Less,

אז ככה,אני רוצה לבנות מעגל פשוט (ללא מעגל מודפס) ומה שאני רוצה שיהיה בו זה אלה: סוללות - לא יודע כמה צריך,שיהיו אלה שיש בשעונים המעגל לא אמור להתחבר למחשב מפסק 2 מצבים (סגור/פתוח) 5 לדים אולטרא ברייט ,אם זה יותר מידי אז אפשר להוריד רק שיהיו כמה שיותר חזקים נגד(ים) אם צריך,איזו עוצמה,כמה וכו' אם אפשר שהחלקים יהיו מאריהב וצירוף של סירטוט מה שאני צריך עכשיו זה רק חישוב של כמה בטריות ואיזה ערכי נגדים צריך תודה ;D

• 2 תגובות
    • 745 צפיות
  19. היי היה לי מחשב נייד ישן P1.. אז הוצאתי לו את המסך ואני רוצה לעשות מודינג.. מישהו יכול להגיד לי מה כל חוט / יציאה וכו'? הדגם של המסך הוא שוב: sharp LM80C361 עוד מספר שהיה על המסך: 96F04650W / 96Fo465oW (אחד משניהם, לא הבנתי אם זה או (O) או אפס (0) תודה רבה לכולם פורום ענקקקקקקקקקקקק :yelclap: :yelclap:

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  20. אויי ככה קניתי את הקירור לכ"מ של TT ה דואורב והוא בא עם חיבור 4 פינ מולקס רגיל זכר, אני צריך לחבר אותו לפאן באס של זלמן שיש לי אבל הוא מקבל רק 3 פינים נקבה כאלה כמו מה שמחברים ללוח אם, תודה מראש על העזרה, הנה כמה תמונות להבהיר את הסיפור duOrb connection החיבור של הפאן באס נראה לי שזה מה שאני צריך אבל אני לא מוצא אותו: or something like this

• 3 תגובות
    • 963 צפיות
  21. Started by jeyjey,

שלום זה הפורום הכי מתאים לשאלה שלי לדעתי בכל מקרה, אני רוצה לקנות משאבה לקירור מים מחו"ל: http://www.dangerdenstore.com/product.php?productid=40 שימו לב שהיא צריכה מתח 110V ובארץ משתמשים ב220V מה אני עושה כדי להתאים אותה לארץ? באריהב מצאתי כמה דברים: http://www.arihav.com/indexheb.asp (תכתבו בחיפוש "110V") יש שם משהו שיכול לעזור לי? תודה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Thunder^,

שלום! אני לא יודע אם זה מתאים לפה ......אם לא אז אני מצטער......כי פה זה נראה לי הכי מתאים... אני צריך נייר שיוף בשביל להבריק ולהחליק בסיס נחושת של גוף קירור למעבד.... מי יכול להגיד לי מה המספר המתאים?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום אני רוצה לבנות מטען לאייפוד כדי שאני אוכל להטעין אותו מהשקע ולא רק דרך המחשב השאלה שלי היא האם יש למישו את המטען המקורי של אפל המיועד לטעינת האייפוד מרשת החשמל. אני אשמח לדעת את הנתונים שלו כגון: מתח עבודה והזרם מקסימלי. (הם רשומים בקטן על המטען) תודה רבה ניר

• 3 תגובות
    • 636 צפיות
  24. כן אני יודע זו בקשה מוזרה מעט אבל אולי מישהו פה יודע איפה אפשר למצוא שרטוט או סכמה של הבורד לקשיח של מקסטור? הדגם הוא : maxtor diamondmax10 model: 6l200so 200gb sata 150 hdd מה שכתוב על הבורד 302006101 sabre/sata/rohs ניסיתי כמובן לחפש בגוגל אבל ללא הצלחה מרובה תודה ענקית מראש

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by bezangeloo,

יש לי פנס שעובד על 4 סוללות 18650 מחוברות יחד, כשכל העסק בנוי בצורה כזו שיוצא כבל מהפנס עם קונקטור בקצה, וארבעת הסוללות מולחמות יחד ומהם יוצא כבל עם קונקטור בן-זוג. למה אני טוחן את כל הסיפור? כי המטען שבא יחד עם הסוללות בשביל לטעון אותן, לא עובד מהקופסא. אני יודע שהערכים שלו לא סטנדרטיים (בכותרת), אבל מישהו יודע איפה אפשר למצוא אחד כזה ומקסימום להלחים לו את הקונקטור הנכון? הפנס מדגם P7 מDX, אם מישהו מתעניין. תודה רבה!

• 12 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים