אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני צריך המלצה לקניית מולטימטר עד 100 ש"ח עם אפשרות חריגה לעד 150 ש"ח מחנויות שנמצאות בחיפה\קריות. תודה מראש, דני ליסיאנסקי.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אממ עם צבע פח כבר פחות או יותר הסתדרתי הבעיה העיקרית שלי היא הצביעה על הפרונט כי הוא מפלסטיק.. ושיוף נראה לי יהרוס את הגימור ויעשה "חורים" בדקתי.. עם מספר ניירי זכוכיות עדינים וכולים יוצרים לי חורים מוזרים על פלסטיק שהשתמשתי לניסוי עכשיו הצבע יכסה חורים אלה?? או שעדיף לוותר על השיוף...? בתודה מראש,
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מסך(ישן) דק של LG שהפסיק לעבוד (לא נדלק) בחנות אמרו לי שרוב הסיכויים שהספק הלך ובמחיר של החלפת או תיקון ספק עדיף כבר לקנות מסך חדש. אני מסרב להתייאש ממנו. פתחתי אותו ומצאתי את הכרטיס של הספק, מסתבר שאחד הקבלים הנתפח השאלה שלי היא מהן התכונות של קבל נפוח? קיבול גבוה יותר? נמוך יותר? נתק? האם זה יכול להיות הגורם לבעיה לפי דעתכם? בנוסף חיברתי את המעגל לחשמל בלי לחבר אותו לעומסים שלו ובמוצא שהוא אמור לספק 5V למעגל הלוגי של המסך באמת יש 5V אבל כשאני מחבר אותו ל"עומס" (הכרטיס הלוגי) אז המתח יורד ל 0V . (אין זרם למעגל בכלל) מה דעתכם? מצורפת תמונה של המעגל: AIP-0108 בתודה מראש! [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ניסיתי לבנות אמבילייט עם ארדואינו. עבדתי לפי המדריך הנ"ל http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=192609&postdays=0&postorder=asc&start=0 הכל מחובר כמו שצריך ולפי המדריך: Arduino Uno LED STRIP WS2801 5m 32LED/m 5V ספק 5V 10A Data pin:13, Clock pin 11, GND מחוברים. לפעמים כאשר אני מחבר את הלדים לחשמל כולם נדלקים עד שמגיע סיגנל מהארדואינו שמכבה אותם (כנראה) - כולם תקינים ומחוברים. כאשר אני צורב לארדואינו את התוכנה של Adalight, התוכנה מדליקה את 25000 הלדים הראשונים באדום כחול וירוק כבדיקה שהכל מחובר. הבעיה אצלי היא שרק 25 הלדים הראשונים נדלקים לי. בדקתי את זה בתוכנות נוספות - FastLED ודומים. תמיד נדלקו רק 25 לדים (למרות שהיה…
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
חבר שלי הביא לי מעגל חשמלי להרכבה שהוא לא ידע איך להרכיב אותו! והבעיה היא שאני גם לא יודע איך להרכיב אותו ואין לו את ההוראות שלו העלתי לפה את התמונות של החלקים אולי תוכלו לעזור לי!! (מצטער על האיכות צולם בפלאפון) אני מקווה שתעזרו לי לגלות מה המעגל הזה אמור לעשות?! ואיך מרכיבים אותו?! ואם יש לכם אתרים או מדריכים שונים בנושא אני ישמח לקבל אותם ואם תרצו אני יוכל לכתוב לכם את הרשימה המפורטת של כל החלקים!!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעביר את החדר שלי שיפוץ קטן ובדיוק נכנס לי איזה רעיון לראש... חשבתי על משהו בסגנון של הרובוטים האלה שמצלמים אותך בכניסה לCITY 17 ב-HL2 ;D יש לי פליקר שאין לי ממש שימוש בו, אז חשבתי לקחת אותו ולחבר אותו לאיזה מעגל ככה שכשאני פותח את הדלת הוא יהבהב פעם - פעמיים (מלווה בצליל צילום מHL2 צריך עוד לחשוב איך לגרום גם לצליל להשמע באותו הזמן...) מה דעתכם על הרעיון? יש דרך לעשות את זה? אשמח להצעות / הערות עריכה.. הוספתי תמונה שכולם יבינו למה אני מתכוון... *יש מצב אני יוסיף לו גם מצלמת אבטחה שתוסיף ריאליזם [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חשבתי שאם מים מזוקקים לא מוליכים חשמל הם לא יעשו קצר ברכיבים נכון? אז יש סיכן בשילוב של הרכיבים עם המים המזוקקים?
-
- 12 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום. אני צריך מידע על איך ה 555 עובד, ולא דפי הנתונים שלו אלא איך הוא בידיוק עובד כמו מה צריך לחבר לאן.. רצוי מאוד מאוד חומר בעברית כי זה הגשה לבצפר, ואין לי כח לפרש את כל המידע.. אז אם למישהו יש חומר בעברית על זה בבקשה שיתן לינק.. תודה רבה...
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לחתוך צורה מסוימת בחלק העליון של המארז הבעיה היא שהצורה מורכבת מכמה צורות קטנות כמו משולש בגודל ס"מ +\- שאותם אני ממש לא יודע איך לחתוך ראיתי בגלריה כמה אנשים שחתכו במארז צורות מאוד מורכבות אני אשמח אם תסבירו לי איך עושים את זה וגם כמה טיפים לא יזיקו...
-
- 4 תגובות
- 965 צפיות
-
-
ליום הולדתי הקרב ובא (1.2) רציתי לקנות דרמל P: אני לא יודע אם כדאי להשקיע במקורי או לקנות של וולף. אפשר חוות דעת? זה ממש חשוב :ס
-
- 3 תגובות
- 775 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דרמל חדש אני לא יודע איך לבחור...... מישהו יכול להמליץ לי על דגם מסוים מאיזה שהיא חנות עדיף מאיזור המרכז
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מישהו יודע אולי איפה באיזור פ"ת (או באיזור המרכז) אני אוכל למצוא מישהו שיכול ליצוק לי פלסטיק לפי שרטוט שאני אספק לו?
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לחרוט על פרספקס ציור. מישהו פה יכול להביא לי קישורים לציורים שאפשר לצייר על פרספקס שהם שחר לבן ועשויים מקווים?
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין להתחיל לבנות מעגילם מורכבים,אני מאוד אודה למי שיתן לי טוטוראיל לאיך להתחיל להסתכל על סכמות.
-
- 1 תגובה
- 747 צפיות
-
-
שלום תשמעו אני עושה בבית הספר פרויקט באלקטרוניקה ואני צריך לסכם על מספר רכיבים ורציתי לדעת אם אתם מכירים ספרים שאני יכול למצוא בו חומר על הג'קים. זה די דחוף כדי שאני יוכל לצלם מחר בבית הספר כי הסיפריה בעיר די רחוקה מאפו שאני גר. נ.ב אם זה חשוב לכם הרכיבים הם A/D 0809 ג'וק 555 חוצץ 74244 מגבר 741 תודה מראש לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בניתי מעגל ואני צריך לדעת איך מחשבים כמה נופל V על המעגל בסוף כלומר כמה V מוריד הנגד איך מחשבים זאת תודה מראש!!
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות שלט אוניברסלי ויש לי בעייה ש IR קולט מהשלט אבל לא משדר נכון תודה רבה לכל מי שיכול לעזור לי . אורי
-
- 8 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום אני עובד היום על פרויקט יחסית גדול בשבילי התקנת PC במארז של מחשב Macpro (הישן הענקי אם לא טועה 2012) עכשיו כל המחשב מותאם למערכת של אפל אני מתכנן להתקין שם לוח אם וכרטיס מסך יהיה מחובר ללוח בכבל בגלל שאין לי מקום להתקנה על הלוח כמה שאלות: האם שני הברגים שאיתם אני מבריג את הכרטיס ליציאות PCIE במארז מספיקים בשביל להחזיק כרטיס 960 mini? כמה ברגים אני צריך לחבר איתם את הלוח אם למארז(? השאיפה היא שכולם אבל בלתי אפשרי בגלל תצורת המארז שמותאם ללוחות מסוימים מאוד) בהתחלה על הלוח יהיה רק ראם,מעבד וקירור בהתחלה סטוק ובעתיד אשדרג. הבנתי שכדי לבודד את התושבות של הלוח אם מהמארז אם לא מחוברים בשביל למנוע קצר אם צריך לעשות את זה? האם מישהו יודע על מתאם לפאנל הקידמי ל''חיבור רגיל…
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
יש לי מארז מתכת פשוט ,בלי חלון,ורציתי לעשות חלון אבל הבנתי שזה ממש סיבוך,וגם ככה המחשב עומד בתוך מקום כזה שרואים רק ת'מקדימה שלו ולא ת'צדדים,אבל מה שאני רוצה לעשות זה אוליי לצבוע אותו,בכחול קהה או שחור! אז רציתי לדעת אם מותר לצבוע גם ת'קטע הקדמי של המארז איפה שהסידירום וגם עם איזה ספריי להשתמש?
-
- 4 תגובות
- 707 צפיות
-
-
יש לי לוח פרספקס אבל יש עליו מלא שריטות קטנות... אני מועניין לבצע עליו חריטה: א.באיזה כלי לבצע את החריטה? ב. אם אני אאיר את החריטה עם לדים, השריטות הקטנות יבלטו גם? ג. אם אפשר אתרים של ציורים שאפשרי לעשות עליהם מהם חריטות. תודה לעוזרים, אבי
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
אני התחלתי בתהליכים ראשונים של תכנון מוד למארז כרגע אני מתלבת בין סילברסטון, אנטק או כולר מאסטר או בכלל לבנות מארז חדש מעץ (אני יודע את הבעיות של עץ עם חום). החלטתי כבר על כמה דברים שאני רוצה: הפיכת לוח אם כדי ש הדלת הימיני תהיה הדלת הראשית למארז ושם יהיה גם החלון. תאורה עדינה של ספוטים של לדים לבנים מערכת חשמל ייחודית כבר בתהליכים סופיים. כמובן סליבינג שחור אולי מסך 20x4 עם רקע שחור ואותיות לבנות הצבע של המארז יהיה שחור מט עם חלקים כתומים ולבנים. אולי מחזיק דיסיקם פנימי (חשמלי) אל תדאגו לכמה זמן כל זה יקח כי זה מתוכנן לחופש הגדול ואז כנראה יהיה לי גם מחשב חדש אז המפרט שבפרופיל שלי כנראה תהיה זו אבל קחו בחשבון שאין לי תקציב גדול חוץ מהמארז שגם הוא יהיה רק כ500 כרגע אני מב…
-
- 2 תגובות
- 817 צפיות
-
-
היי. אז ככה. פעם היה לי אתר,שאני בטוח שהוא מוכר לכל,אני פשוט לא מוצא אותו בגוגל. יש בו גלריות של אלקטרוניקה ומודינג ל-SketchUp,כגון - כרטיסים למינהם,מארזים,מאווררים,ערכות מים וכו'. אשמח אם תוכלו להביא לי את האתר. MuTaTiOn.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם אי פעם מישהו ניסה פה לבנות מחשב שלם בלי מארז ושהוא יפעל כמו שצריך כי חשבתי שבעצם אולי לא חייבים את המארז הרי כול מה שהמארז עושה זה מחזיק את הכול בצורה מסודרת בתוך המחשב. אבל אם אני רוצה אני לא צריך את המארז אני יכול להוציא את הכול ולחבר את הכול מחוץ למארז ואז אם אני שם את כול החלקים בצורה חכמה ומסודרת החלקים לא יתחממו בכלל כי הם יהיו בחוץ (אני ישים אותום במקום מאוורר בבית נגיד באזור חלון או משהו) וככה אני לא יצטרך איוורור בכלל. אז רציתי לדעת אם מישהו מכם אי פעם עשה את זה או חשב אם זה אפשרי, ולדעת האם אתם חושבים שזה יכול לפעול ואם לא אז למה לא?
-
- 17 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
השאלה בכותרת. אני מחפש משהו כזה: למי שלא הבין אין למסך הזה שורות. יש לו רזולוציה רגילה. (במקרה הזה 128x64) נראה לי שקוראים לזה dot matrix.במקרה הגרוע אין לי בעיה שיהיו גם שורות. אבל אני פשוט לא מצליח למצוא מסכים כאלו בארץ. וגם באיביי לא ראיתי משהו נורמלי. עוד שאלה, מחברים את המסך הזה כמו במדריך שבאתר? תודה לעזורים
-
- 2 תגובות
- 987 צפיות
-
-
היה פה איזה מוד לספק כוח עם חלון וגומי, ניסיתי לחפש וכל מה שמצאתי זה מודים לספק בלי גומי... מישהו זוכר ? תודה
-
- 0 תגובות
- 711 צפיות
-