אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
באופן כללי מה שאני צריך זה איזושהי דוושה נוחה שתשדר למחשב משהו שיקלט כלחיצה מטווח מסויים עד טווח מסויים דרגות לחיצהכמו ג'ויסטיק, או דרך מידי, או כל דרך אחרת שיכולה להתפרש כמקש ותיקלט ואני אוכל אחרי זה להשתמש בזה לשליטה. אני משחק עם התוכנה גיטר ריג ואני לא רואה סיבה לקנות פדל בהמון כסף כשהמנגנון צריך להיות נורא פשוט. אין לי בעיה להסב מקלדת למקשים יש לי תוכנה שעושה את הגישור נפלא אבל מקשים לא ממש מעניינים. עכשיו יש לי שני פדלים של משחק מירוץ שפירקתי, הבעיה היא שהוא לא נוח וציר התנועה שלו מחולק בין שני פדלים ואי אפשר לכוון. ציר התנועה של ההגה גם לא התאים לדוושה מכיוון שיש לו טווח שונה. ממה שידוע לי כרטיס הקול שלי מכיל רק כניסת מידי דרך FIREWIRE שכחתי לציין חלק חשוב, מוכר בחנ…
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אמנם אני לא מהתחום אבל מוכן ללמוד (תחביב בלבד), אני מעוניין ליצור מערכת של 2 אורות -לדים- שתתחבר לאקסל, שהוא בלי קשר מחובר לנתונים חיצוניים. זה אפשרי?עד כמה זה מסובך? אשמח להפניות או הכוונה בנושא, "מתחיל" זוכרים? תודה
-
- 3 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אהלן, אני מתלבט מאיפה להזמין פילטרים למאווררים שלי, למישהו יש ניסיון עם אחת מהחנויות ויכול להמליץ?
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
הוצאתי VU METER מטייפ ישן מעוד נירא לי שנת 80 ומשהו... אבל זה לא הקטע... כך הוא נראה מקדימה: וכך מאחורה: מה שסימנתי באדום זה חיבורים למשהו שדומה ללד מקדימה(בין שני המדדים) עכשיו השאלה היא איך ולאן אני מחבר כל דבר? ואם אני אצליח לחבר אני העלה מדריך עם תמונות... נ.ב. אני מבקש סליחה על הפעם הקודמת שלא התנהגתי יפה!
-
- 0 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום, יש לי DVD APEX 811 והלפני כמה חודשים הסאונד שלו התחרפן. הוא ניהיה מאוד חלש וכדי שימשעו משהו צריך להגביר את הטלויזיה להכי חזק וגם אז לא שומעים כל כך חזק. דבר שני כאשר יש צליל חזק אז שומעים קרטועים. השאלה שלי האם אפשר לתקן אותו (באופן עצמאי) לפני שאני קונה חדש?
-
- 9 תגובות
- 853 צפיות
-
-
יש את הלוחות נחושת שאיתם אפשר להכין מעגל מודפס אז האם מוכרים את זה באריה"ב?
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
חשבתי ליצור ספק מודולארי, הבעיה היחידה היא שאין לי מושג איפה ניתן למצוא את האמצעים המתאימים. בין אם זה מולקס 4 פינים,6 ו8. אם אתם יודעים איפה ניתן להשיג דברים שכאלה, אשמחה מאוד!
-
- 5 תגובות
- 853 צפיות
-
-
מצאתי היום משהו בארגז (הדברים המסומנים באדום) שרשום עליו דרמל זה יכול לעזור לי במודינג למישהו יש כזה?(הדרמל לא מוזר הוא "מיוחד") (נרגילה אם צריך להעביר את זה אז תמחוק את זה כי רציתי לדעת אם אפשר לעשות אם זה משהו למטרות מודינג..)
-
- 6 תגובות
- 853 צפיות
-
-
זה המודלינג הראשון שלי... אז כצאת רחמים אם כתבתי משהו לא נכון :s05: המחשב הוא מנטיום 4 (אני לא יודע יותר מיזה על הלוח M) 512 ראם (לפי דעתי זה DDR) כרטיס קול כרטיס קול Live 5.1וCreative- הכי זול שיש, כיוון שזאת הבניה הראשונה לא רציתי סתם להוציא כסף... חשבתי לקנות את הכרטיס הגרפי הזה- nVIDIA GeForce PX6200TC 256MBוLeadtek אבל אני לא סגור עם זה מה שאני צריך. ממה שהבנתי לכרטיס הזה יש יציאה של HDTV מה שיאפשר לי בעתיד לחבר אותו לLCD תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אני הייתי רוצה לדעת באיזה פוטנציומטר להשתמש כדי לשלוט על עוצמת המוזיקה כמובן שלסטריאו אני ישתמש בפוטנציומטר כפול וגם אני ראיתי פעם באתר שמישהו נתן מדריך לבנית לדים שמהבהבים לפי יציאת 3.5 מ"מ תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 852 צפיות
-
-
אני כרגע מתכנן איזהו פרויקט של מערכת שמע כלשהי יש ברשותי את הרמקולים האלה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=577005 עכשיו יש בתוכם מגבר שמגביר את עוצמת השמע (מן הסתם) המגבר מחובר לחשמל (בקיר)....יש לו שנאי בתוך הרמקול וכתוב שהשנאי מוציא 10v 1.5a הרעיון הכללי הוא להפעיל את המגבר על סוללות כדי שכל העסק יהיה נייד.... עכשיו לשאלות: 1) איך אני יכול להפעיל את המגבר על סוללות (או משהו נייד דומה) 2) אם אני יפעיל את המגבר על 6v 0.5a למשל...הוא יעבוד אבל יגביר פחות? לא יעבוד בכלל? או...? 3) רעיונות אחרים כיצד להפעיל את המגבר כך שיהיה נייד תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום, אני בתהליכי בדיקה של תכנות דרך ה-LPT לכן אני עושה ניסויים קטנים כדי להתקדם הלאה.. אז התקנתי את כל האישורים של הפורט המקבילי 378 וכבר לא יודע מה עובד אם בכלל עובד אבל יש לי בעייה מוזרה... עשיתי תוכנית קטנה שרק תוציא לי נתון תקח שניה הפסקה ותוציא נתון אחר... בנתון הראשון אין בעייה ואכן יוצא הנתון, אז בהוצאת הנתון השני יש הודעת שגיאה כאילו הפורט לא פתוח... הנה התוכנית: void main() { int i=0; for(i;i<10;i++) { _asm { mov dx,378h mov ax,8d out dx,ax } clock_t start_time, cur_time; start_time = clock(); while((clock() - start_time) < 1 * CLOCKS_PER_SEC) { } _asm { mov dx,378h mov ax,0 out dx,ax } } …
-
- 3 תגובות
- 852 צפיות
-
-
יש לי ספק HEC 300W ששוכב אצלי בצד (אם מישהו מעוניין) אני שוקל לעשות לו מודינג נרחב (לתרגל קצת) ולמכור אותו הרעיונות שאני מקווה לישם: צביעה - כחול או שחור סליבינג - שחור או כחול UV החלפה של כל המולקים למינהם מודליזציה (אפשרות להסרה של הכבלים המיותרים) חלון + תאורה החלפה של מאווררי ה80 מ"מ יש עוד רעיון למישהו?
-
- 7 תגובות
- 852 צפיות
-
-
מחר אני אבנה את מעגל הIR שבעזרתו ניתן לשלוט על המחשב. אני רוצה לעשות מן מארז יפה, אבל אין לי רעיון איך. המידות של המארז הנדרש הן כ5X4 ס"מ וגובה כ3-4 ס"מ חשבתי לקחת פרספקס שחור דק וליצור מארז, אבל אין לי מאיפה להשיג. יש לי רק שקוף ודי עבה (במקור לדלת מחשב) יש לי פח מגולבן אבל זה לא יצא יפה, ולא כ"כ קל לעבוד איתו. יש לכם רעיונות? אני רוצה לשים את המעגל על השולחן ולכן אני רוצה מארז מתאים. תודה
-
- 6 תגובות
- 852 צפיות
-
-
מישהו יודע איפה אפשר להשיג מסכים קטנים כאלה? יש לי העדפה למסכים מונוכרומיים או פאסיביים....
-
- 4 תגובות
- 852 צפיות
-
-
לקחתי ממחשב יש את המסך הקטן שכותב HI ו LO עכשיו מאחורה יש 7 רגליים 5+ שזה החיבור המתח G אדמה H קובע שעל המסך יהיה כתוב HI L קובע שיהיה כתובLO C האדמה של H ו L ויש T+ ו T- מזה בכלל?
-
- 2 תגובות
- 852 צפיות
-
-
ניסיתי לעשות בעזרת השבלונה חור נוסף למאוורר במארז כלשהו, אבל נורא התקשתי לעשות זאת עם סכין יפנית (יותר מדי זמן..) וגם אני לא בטוח מה אני אעשה בחורי הברגים.. יש למישהו רעיון? אין לי כלים חשמלים כלשהו שאני יכול להשתמש בהם..
-
- 5 תגובות
- 852 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר 7 לדים ככה רגילים איזה נגדים אני צריך להם ואיזה עוד חומרים בשביל לבנות את כל זה על פאנל? תסבירו קצת..
-
- 3 תגובות
- 851 צפיות
-
-
יש לי 8600GT פסיבי של גיגבייט ורציתי לדעת איך אפשר לחבר אליו מאוורר שיהיה יציב וגם אם יש אפשרות שהמאוורר יסתובב לפי הטמפרטורה?
-
- 6 תגובות
- 851 צפיות
-
-
-
יש לי מאווררים שמתחברים ישירות לספק. ב- 12V הם קצת מרעישים, וב- 5V הם חלשים. חיברתי אותם ל- 7V (מינוס ל- 5V ופלוס ל- 12V). האם זה יכול לגרום לנזק / בעיות במערכת?
-
- 2 תגובות
- 851 צפיות
-
-
מחפש אתרים טובים של מודינג + מדריכים לקבלת רעיון לפני התחלת המודינג.. מעוניין להתחיל מודינג ורוצה לקבל רעיונות. גם אלקטרוניקה וגם עיצוב. חיפשתי הרבה ולא מצאתי אתרים ממש טובים.. אם הנסיון שלכם אי בטו ח שאתם מכירים קצת יות טוב ממני! מחכה להמו אתרים ומדריכים..... תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 851 צפיות
-
-
כבר מזמן חשבתי לקנות דרמל. ופתאום ראיתי את זה מה אתם אומרים שווה או לא מגיע ל3000 סל"ד (לא רע אני חושב)פלוס מגיע עם 87 אביזרים השאלה האם הדיסקיות של דרמל יתלבשו על זה? http://shopping.walla.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1274873
-
- 3 תגובות
- 851 צפיות
-
-
בשעת ציור בגן חובה שלי גיליתי לראשונה מה קורה עם מקשקשים ביחד עם הטוש הכחול והצהוב - יוצא צבע ירוק! בהחלט תגלית מדהימה! האם יצא אותו הדבר אם אני אוסיף קתודה צהובה למארז עם הקתודה הכחולה שכבר יש לי?
-
- 4 תגובות
- 851 צפיות
-
-
יש לי רק כבלים שרגישים ל UV עכשיו אני מתלבט אם לקנות קטודה רגילה שתאיר את כול המארז או לקנות קתודת UV לכבלים הייתי קונה את שתיהם אבל לא הולך ביחד
-
- 4 תגובות
- 850 צפיות
-