אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי מוד שמתעכב כבר הרבה זמן בגלל שאני לא מצליח למצוא מקור לקנייתי אלומניום. ראיתי כמה פרוייקטים יפים פה, של חברה שבנו עם פלטות אלומניום. וראיתי בקשות שעדיין לא נענו. מי שיודע איפה אפשר להזמין אלומניום 2מ"מ חתוך באיזור המרכז או ירושלים או ראשון לציון - הצילו !
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום הנושא הזה לא קשור למחשבים, אבל קשור לאלקטרוניקה אז אולי מישהו יוכל לעזור. אני מתקן כלי נגינה (לדוגמא סקסופון) וצריך מנורה מסויימת לצורך עבודה. אפשר לקנות כאלה אבל הן יקרות, ונראה לי שהרבה יותר זול, וגם מעניין וכיף לבנות לבד. אני צריך שני סוגים - החשובה יותר היא נורת פלורסנט דקה ולא ארוכה מדי (בערך 20 ס"מ זה טוב) כדי שתיכנס לתוך גליל חלול (סקסופון). המטרה היא לבנות נורה שתהיה מחוברת לחשמל רק בקצה אחד, על ידי כבל, ושהקצה השני יהיה חופשי. הנורה צריכה להיות חופשית ולא מחוברת לתושבת המתכת שבדרך כלל מחוברת אל כאלה נורות. המנורה השנייה שאני צריך היא אותו דבר, אבל במקום פלורסנט מאורכת הנורה היא כל נורה קטנה ודקה, שתיתן אור שמיקום יותר מרוכז מאשר הפלורסנט (לדוגמא אולינורה כמו…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
לקחתי חוט USB וראיתי שיש בו חוט אחד ירוק אחד לבן אחד שחור אחד אדום ועוד מלא חוטי נחושת חסופים מישהו יכול להגיד לי איזה חוט מעביר 5V ואיזה חוט הוא המינוס
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אנשים! מישהו יכול להביא לי בבקשה את התרשים של איך בונים את המעגל עם הלדים וה7404? זה שהלדים רצים
-
- 2 תגובות
- 632 צפיות
-
-
שלום רב לכולם, אני מתכנן לקנות מערכת חדשה, ובפרט את המארז Chieftec Mesh Black כאשר הספק יהיה או Liberty ELT500AWT 500W או ToughPower W0103 600W PFC בכל אופן, שני הספקים מגיעים עם מאוורר וגריל עליונים, ופולטים אוויר כלפי מעלה. שאלתי היא האם יש צורך בפתיחת פתח אוורור עליון במארז לשם כך? כך או כך, אשמח לקבל חוות דעת תודה מראש למגיבים
-
- 2 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אני מחפש חלקים של מחשב לתוכנת sketchup לא חשוב איך הם נראים יותר במובנים של גדלים של הכל. אם מישהו יודע זה יעזור מאוד.
-
- 2 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום לכולם! קיבלתי מספר תרגילים באלקטרוניקה ואני צריך מעט עזרה בהם. 1. שני נגדים בטור: 1K ו4.7K. המתח: 9V. חשב את הזרם הכללי ואת המתח על כל נגד. אני עניתי: I=1.57A לא הצלחתי להגיד מה המתח על כל נגד. 2. שני נגדים במקביל: 1K ו1K. המתח: 9V. חשב את הזרם הכללי ואת המתח על כל נגד. אני עניתי: I=18A R1[1K] = 4.5V R2[2K] = 4.5V 3. שני נגדים במקביל: 1K ו1K. אחריהם נגד בטור של חצי K. המתח: 9V. חשב את הזרם הכללי ואת המתח על כל נגד. אני עניתי: I=9A R1[1K] = 2.25V R2[1K] = 2.25V R3[1\2K] = 4.5V תודה.
-
- 2 תגובות
- 888 צפיות
-
-
אני עושה פרוייקט גמר שלי לכיתה י'ד ואני צריך לצייר את המעגל של הפרוייקט שלי בתוכנה orcad ואין לי מושג איך אני אודה לכם עם מישהו יכול להביא לי איזה מדריך שיוכל לעזור לי בזה דחוף בבקשה בתודה אורן!!!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך עזרה ממכם.... אני רוצה להכניס עוד מאוורר בחלק העליון של המארז ואמרו לי שאם אין לי שם חור אז צריך לקדוח, עכשיו איך בדיוק אני קודח ? אם יש לכם איזשהם מדריכים אז תתנו לי בבקשה
-
- 2 תגובות
- 580 צפיות
-
-
אנא עזרו לי... :-)
-
- 2 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום. פירקתי וידיאו והוצאתי את המסך,המסך בא עם סט של 9 חוטים אפורים ואחד שחור + סט של 4 חוטים אפורים. יש מצב לחבר את זה למחשב? איך מחברים? תודה
-
- 2 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום, ראיתי את המדריך הזה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ כמה שאלות: 1.מה זה tip31? (אני יכול להגיד למוכר שיביא לי את זה והוא ידע שזה זה או שיש לזה שם אחר?) 2.p2 זה החיבור אוזניות\רמקולים כן? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי את התוכנית המצ"ב.. האם הפקודה SWAP הופכת בין האחדות לעשרות באופן בינארי או שהיא הופכת "1" ל- "0" ? והאם לאחר ANL אני מקבל רק את ספרת האחדות ואז כאשר אני מציב אותו בתא החדש האם הוא דורס את הנתון או שהוא רושם את ספרת האחדות ליד העשרות של הקיים בתא אליו היא מועברת ? ומדוע ? תודה אנשים ! [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מערכת מהסוג הטוב והישן כמו שצריך שמחוברת למחשב.. שמחברים אליה לדים ליציאה של הרמקולים הם נדלקים לפי הקצב אבל הבעיה שהם לא עובדים קבוע כיאילו רק על ווליום מסויים הם עובדים יותר מהווליום הזה הם נישרפים עכשיו השאלה שלי איך אפשר לתת ללד מתח קבוע שידלק גם על ווליום נמוך ולא ישרף על גבוה אין לי ידע באלקטרוניקה.... אבל אני ימצא איזה חבר שיעשה לי את זה... מישו יודע איך אפשר לקבוע מתח קבוע?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אנשים!!! לכל מי שחשב שאני מת וכבר לא פעיל בעולמנו טעיתם הצבא הורס אותי אבל אני משתמש כבר בטקטיקות קשות בשביל להילחם על החיים שלי (ראו קב"ן וכלא) בקיצור אני מתכנן את MK3 הפרויקט היחיד שלי שיהיה ללא גבולות ויושלם כראוי בלי קשר לזמן ולתקציב שאני אהיה חייב להוציא עליו התכנון בעיקרו שילדת אלומניום עם מסגרת עץ הדבר הזה יכונה גוף 1 ויכיל בתוכו את כל המחשב חוץ מהספק שישב בשילדה דומה אבל נפרדת מהשילדה הראשית בשביל כל העסק אני ככל הנראה מזמין מגש ללוח אם MINI ATX מחו"ל ועוד כמה חומרים לבניית מארז DIY הדבר החשוב בשבילי הוא ההכנה של השילדה מהאלומיניום אני צריך שיטה (ואם יש למישהו גם מקום שעוסק בזה אז בכלל טוב) לחבר פרופילים של אלומניום (אני רוצה להשתמש בL אבל אם אין ברירה אז O סגורים…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מציע תמורה כספית למי שיכול לעזור לי בבניית G-CODE..לסרטוט המצורף [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם אתם בעלי מסך LCD (לפעמים גם CRT) תורידו קצת את הראש רואים את כפתור ההפעלה שלו עכשיו אני מחפש מעגל שיעבוד על אותו פרינציפ לוחצים פעם אחת - נדלק, פעם שניה נכבה מצאתי מעגל כזה אבל הוא דרש רכיבים מסובכים - אז הבנתי שזה לא ממש מתאים לי מצאתי מעגל נוסף אבל בו יש שני כפתורים אחד לON ו אחד ל OFF מבוסס על שני טרנזיסטורים NPN ו PNP שני נגדים מקור וכמובן כפתורים לא ממש הצלחתי לגרום לו לעבוד אז מה שאני מחפש עכשיו זה מין מעגל שמורכב מ 4 כפתורי PUSH וכל אחד ישנה למצב אחר OFF LOW MID HIGH בעצם אחרי לחיצת הכפתור הOUT של המעגל יעבור למתח אחר 0V 1V 2V 3V כמובן שכל מתח יסופק למעגל בנפרד כך שלא יצתרך ניגוד וכל מיני כאלה שאלה נוספת היא מה עושה הרכיב LM2576T-ADJ (חיפשתי אבל לא ממש הבנתי מ…
-
- 2 תגובות
- 795 צפיות
-
-
מישו יודע איפה יש חנויות בניורק של מודינג ומחשבים... בבקשה לינק וכתובת יעזור, תודה
-
- 2 תגובות
- 858 צפיות
-
-
הנה: http://warnet.ws/news/12948/ ממש חמוד אבל דורש סובלנות.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הבנתם את השאלה שלי נכון אני מתכוון אם אני יוכל להתקין לDVD כונן ארדיסק וUSB שאני יעביר מהמחשב שלי לארדיסק את הסרטים ובמקום שהDVD ילך לכונן ה-CD שלו אז הוא ילך לכונן הארדיסק והארדיסק יהיה ריק למעשה מפורמט והDVD יזהה אותו בתור כונן CD מדומה ... אני חושב שהבנתם אותי עכשיו השאלה המעשית אם יש פה אנשים שכן יודעים לעשות את זה ויוכלו לעזור לי לדעתי זואתי משימה מאתגרת ...
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
למישהו יצא להתנסות במולטימטר של זיקו ויכל לתת דעה עליהם במקרה הדגם שמעניין אותי זה ZI-9320
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מהו בעצם מופע. האם הוא משרעת הגל? 2. מהי תנועת האלקטרונים בזרם חילופין?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מחפש איזה קיט מעניין אין משהו ספציפי עשיתי 2 פרוייקטנים עד עכשיו (במסגרת בית ספר ) ועוד כמה על המטריצה . מעדיף משהו על מוזיקה ולדים וכדומה . עד 50 שקל . תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי את המוצר הזה: http://www.gadgetline.co.il/?page=product&p_id=85 מתאם בין וידאו למחשב. אבל החיבורים שלו לא מתאימים לוידאו שלי זה החיבורים ויש לי אותם חיבורים גם בוידאו. איך אני יכול להשיג מתאם לדבר הזה? נגיד משו כזה בארץ?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-