אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום ח'ברה זה שוב אני יש לי תכניות להתבסס על משהו בסגנון הזה: http://www.ebay.com/itm/DC-DC-HRD-Converter-DC-12v-24v-36v-step-down-5v-3A-/170689225402? pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27bddee2ba דעות? בכל אופן הכיוון הוא הורדת מתח מסוללה (או כמה סוללות ה' יודע) של אופניים חשמליות (36V 10Ah) ל-5V כדי לחבר מטען של GPS. השאלה הגדולה היא לא האם זה יעבוד אלא כמה טעינת מכשיר GPS\סללורי סטנדרטי יפגע בכזאת סוללה גדולה? (אין לי מושג כמה זמן לוקח להטעין את המכשיר ממצב ריק למלא) השאלה נשאלת מכיוון שטווח נסיעת האופניים לפני שהסוללה מתרוקנת הוא באיזור ה-50KM +- ואין כל כך רצון לאבד את זה. האם יש דרך לדעת?
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני רוצה להכין מטען סוללות לאייפוד.. לפי מה שמעתי זה אמור להעיך בהרבה את זמן ההאזנה.. יש למישו מדריך איך לעשות כזה? אני לא חושב שצריך להיות שם הרבה דברים... ואם כבר המנגנון של מניעת טעינת הית נמצא באייפוד או במטען (מחשב/שקע)?
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
הזמנתי X-Controler של טרמלטק, לפני כשבוע עם החוסר מזל שלי הגיע לי כמובן פאנל פגום (פעם במאה שנה יש רכיב אחד פגום והוא נפל דווקא אצלי :) בכל מקרה היום הגיע החדש, פאנל ממש חביב, עיצוב יפה תאורה יפה שליטה נוחה הכל סבבה, הכפתורים רגישים מידי לטעמי (לא מבחינת רגישות השליטה אלא מבחינת עמידות הכפתורים, הם נראים לי חלשים מידי ואם משתמשים ביותר מידי כוח אפשר לגרום לנזק). המינימום זה 6.5V שזה לדעתי לא משהו, אבל בסדר. הכפתורים ארוכים מידי, ממש גבולי, אפשר לסגור את המכסה של הפאנל אבל הוא לא נסגר בקלות.. אם היו עושים מילימטר פחות זה היה מושלם. קשה לכוון לאמצע (המצב הירוק) כי הוא ברדיוס מתחים ממש קטן וסיפור להתיצב על זה, אבל זה לא כל כך קריטי. הפאנל הרדקנו2 של טרמלטק, בתמונות ממש …
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קראתי את הדיון הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=102286.0 והרכבתי את המעגל. רציתי לדעת איך אני צריך לחבר את השקע (חיבור נקבה כמו שיש על הלוח אם) של ה-USB שיש לי, כלומר איזה פין זה + ואיזה זה -. אני רוצה לחבר את הנגן שיש לי כדי שיקבל מתח האוטו, אבל אני מפחד לשרוף אותו. חיפוש באינטרנט העלה את הסכמה הבאה: 4.שחור - אדמה 3. נתונים + 2. נתונים- 1. אדום 5V. מה שרציתי לדעת זה האם הסכמה הזו נכונה (תקראו אותה משמאל לימין)? כדי למנוע ממני בלבול מיותר ושאלות טיפשיות (שלי) אח"כ, כשאני אומר משמאל לימין אני מתכוון לזה שיש לי כבל USB שקניתי ואני מחזיק את השקע מולי כאשר הפלטה עם החיבורים נמצאת בחלק התחתון של השקע, והחיבורים עצמם פונים כלפי מעלה. תודה רבה לעוזרים, אביע…
-
- 6 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות אלקטרודות כחולות למחשב... מאיפה ניתן לקנות כאלו? (מחנות טובה...)
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שמתי יד על מסך מגע של מחשב כף יד... יש לו בקר והכל, אבל לא הצלחתי למצוא עליו יותר מידי מידע... מסך 3.52" QVGA מגדם LQ035Q7DB03A של SHARP בקר LZ9FC23 גם של SHARP מצאתי רק אתרים של היוצרים / מפיצים... אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי למצוא מה אפשר לעשות איתו... זה המסך עצמו, על המסך מגע רשום במדבקה 56012T ולא יותר. תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 751 צפיות
-
-
היי לאחרונה בניתי מקלט IR שמתחבר לחיבור סיריאל במחשב. עקב כך חשבתי .שבמקום שלט יהי אפשר לחבר שלט בעל חיישן תנועה כמו ב WII האם זה אפשרי? האם יש תוכנה שתומכת בכך ? אשמח אם מישהו יודע לומר לי היכן קיים מדריך בנושא תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים הייתי מעוניין לדעת האם ניתן לחבר צג LCD לחיישנים ברכב , לדוגמא חיישן טמפרטורה , חיישן מהירות וכ'ו או שיש צורך במחשב שינוט את המידע לצג .
-
- 2 תגובות
- 889 צפיות
-
-
יש איזשהוא מעדל שיכול להפוך חיבור IDE של הארד דיסק ל USB ככה שהמחשב יזהה את הארד דיסק ככונן נייד?
-
- 1 תגובה
- 783 צפיות
-
-
תראו, אני מנסה לחבר מעגל חשמלי פשוט, אבל זה פשוט לא עובד. יש לי סוללה, 2 חוטים ונורה. הלחמתי את החוטים לנורה, ואז אני מחבר את החוטים ל+ ו- של הסוללה. הבעיה היא שהנורה לא נדלקת :s05: אני מרגיש שהחוטים חמים-ז"א שעובר זרם במעגל ז"א שהמעגל סגור. הבעיה היא שהמנורה פשוט לא נדלקת לא משנה כמה סוללות אני שם. ניסיתי את זה על כמה נורות שהמתח המקסימלי עליהם הוא 2.4V והזרם 0.5A.. הסוללות שלי הם 1.5V.. החלפתי חוטים, נורות, וסוללות..כלום לא עובד. יש הסבר? ???
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי באתר של TT שיש להם חוץ מקטודות UV גם קטודות "PURPLE" סגולות יפיפיות (לפי התמונה, בתקווה שבמציאות זה לא יוצא ורוד). הבעיה שלי היא שיש לי תאורת לדים כחולה ואדומה ומאוררי לדים אדומים, והקטודות של סאנבים, שרשומות ככחולות אבל בתכלס הם תכלת, דיי הורסים ת'אווירה החמימה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם תודה רבה קודם כל וסליחה אם אני שואל לא במקום.. (אני מנסה לסדר מעגל של מדפסת בחיפוש מצאתי עליה במקרה דיודה אחת שרופה לחלוטין ומעבירה לכל צד ב0 התנגדות. הפרדתי את החלק מהמעגל כדי להיות בטוח ובאמת זה מקצר כנ''ל.) רציתי לשאול אם מישהו יכול לומר לי עם איזה דיודה אני יכול להחליף אותה, (עם סדרה/שם /מספר/תמונה וכדו' או עוד פרט שיראה לי את הדרך..). המידות של הדיודה הם 4.5mm x 2mm העליתי תמונות על מה מדובר אבל הפורום לא נותן לי לשים את הלינקים.. . תודה רבה .
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
בעקבות הסידור מאווררים החדש שלי: והרצון שלי להפעיל את המחשב ובו-זמנית לישון , אני רוצה להכין לי מפסק שיתן לי אפשרות לקבוע אם המאווררים יקבלו מתח של 7v או 12v, הכנתי סקיצה : אני רוצה לדעת האם הדרך שתכננתי בסדר? מה שיש לי לקנות זה רק מפסק SPDT ON/ON, כל שאר החומרים הם ממה שיש(מיחזור).
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
*כותרת* [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אני די מתחיל בכל העיניין של האלקטרוניקה וכאלה ועכשיו יש לי שאלה האם אפשר שזה: http://www.*צונזר*/my/zmjjjlmidzni.jpg יפתח ויסגור את זה : http://www.*צונזר*/my/jyk2mztthu2j.jpg בהתאם לכמה שאני ירצה יעני אם אני יפעיל רק חצי אז יפתח חצי... מקווה שאפשר ומקווה שאתה מבינים.. (אם יש אפשרות למקור כוח אחד אז מצויין אם צריך שתיים כמו שראיתי באיזה מדריך אז גם סבבה ) ועוד בקשה אם אפשר תעשו לי רישום של זה כי אני קצת קשה הבנה חח סליחה על החפירה ותודה על העזרה (דרך אגב אם זה לא לפה אז סליחה לא ידעתי איפה לפתוח אתזה) עריכה: תחליפו את ה צונזר ל S-i-z . c-o . i-l (לא ידעתי איך לעלות תמונות....) להוריד רווחים ומכפים כמובן חח
-
- 5 תגובות
- 929 צפיות
-
-
-
כמו שהכותרת אומרת... לקחתי את כבל המידע של כונן הדיסקטים וביצעתי בו sleeving בדרך קצת לא שגרתית. הקורבן במהלך הניתוח, בבלגן לא קטן של חוטים (אפשר להפריד את החוטים ביד, אבל עדיף עם יפנית - יותר מסודר): חומר ה sleeving. חיפשתי משהו בבית להשתמש בו ומה שנפל לי ליד היה שק פק"ל (אל תשאלו למה). מי שלא יודע מה זה, שיסתכל בלינק הזה. האדם בתמונה נשען על שקי פק"ל מלאים בחול (לא מהסוג שאני השתמשתי בו): את הרצועה הזאת חתכתי מהשק ואז תפרתי עם מכונת תפירה כדי ליצור את השרוול שאפשר לראות בתמונה הרביעית: התוצאה הסופית: בעקרון המוד הזה לא נועד לשרת מטרה מיוחדת והוא בעיקר היה לתרגול, מתישהו אני אעשה את זה גם לכבלי ה ide שלי. הצבע של שק הפק"ל לא משהו, אני כבר אקנה ספרי שחור ואצב…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חלקים : בלוק למעבד: ek supremacy nickel csq בלוקים לכרטיסים: ek fc6970 nickel משאבות: mcp35x2 מחברים:ek nickel , bitspower aqua link צנרת: primoflex advanced lrt מיכל: ek csq 150ml רדיאטורים: xspc rx480 , xspc rx360 זו התנסות ראשונה שלי עם מים אז זה עדיין לא נראה מושלם אבל ככה לומדים.. תמונות: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us …
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אוקי , יש לי מעגל קטן שברגע שהוא נסגר אני רוצה שהוא יפעיל מעגל אחר , הבעיה היא שהמעגל השני הוא בחיבור ישיר לחשמל בניגוד לראשון שפועל על בטריות .. מישהו מכיר איזה רכיב או מעגל פשוט שיעשה את העבודה ?
-
- 6 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום לכולם...החלטתי קצת להיכנס לתחום המודינג אז בתור התחלה התחלתית מאוד עשיתי סליבים עם איזולירבנג יצא ,אפשר להגיד ,נחמד אבל כמובן יש מה לשפר דבר שני זה הוספת מאוורר לכיוון הכרטיס מסך,ואחרון היה הוספת דלת מפרספקס במקום החלון שהיה לי... בקרוב..אני יוסיף לדים אדומים,אולטרה ברייט,מולקסים זוהרים(מקווה להצליח) ונראה איך ייצא.. חח אני מקווה שרואים פרספקס,כי הוא "קצת" שקוף
-
- 21 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום כל פעם כשאני מסתכל על רכיבים ומודולים שאפשר לחבר לארדואינו(או מיקרו-בקרים בכלליות), אני נתקל מידי פעם במודול Accelerometer, ואחר כך מודול אחר Gyroscope, ואח"כ עוד מודול, שהוא בכלל "9-axis", ואח"כ עוד מודול באותו סגנון.. מישהו יכול לעשות קצת סדר מה ההבדל בינהם? ואם כולם משיגים את אותה תוצאה, אז מתי אחד עדיף ומתי השני? (או השלישי או הרביעי..) להלן רק שתי דוגמאות קטנות: http://www.fasttech.com/products/0/10000007/1012002-mma8452-three-axis-acceleratoraccelerometer-shield http://www.fasttech.com/products/0/10000007/1012003-l3g4200d-3-axis-gyroscope-sensor-shield-module-for תודה רבה card
-
- 9 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקדוח חורים בשביל מאווררים במארז אבל אין לי שום כלי מתאים. רק מקדחה כזו רגילה שאפשר לקדוח איתה בקיר ובעוד שלל דברים אולי גם מתכת או פח?אין לי שום כלי מלבד זה. יש דרך לעשות חורים למאוורר עם המקדחה שלי? תודה..
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם אני יכול לשלוח הודעהת סריאל ל2 מקומות שונים ? ולקבל תגובה מ2 מקומות שונים? זאת אומרת שהמחשב יהיה רק "צופה" מהצד - וככה אוכל לדעת איפה אני נתקל בבעיה ,איזה צד לא מגיב לי?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
[glow=red,2,300]היי..[/glow] אני רוצה לקנות פאנל קדמי למחשה מסוג Sunbeam זה התמונה שלו זה הקישור לאתר pc cool שממנו אני רוצה לקנות... http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa [glow=red,2,300]השאלה שלי היא:[/glow] בפאנל יש חיבור מולקס אחד או 4 או 8 אני לא יודע יש לי במחשב 12 מאווררים מי שיודע או מי שיש לו את זה בבקשה תעזרו לי.... [glow=red,2,300]ערן[/glow]
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-