עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by g2a2l2,

יש לי מסך lcd עם תאורה ועברית ובקר מאחורי המסך כתוב ככה itm-1602d-04 ic2- ks0062 ic1- ks0066 רציתי לדעת עם החיבור שלו זה באותה דרך כמו שמסבירים באתר או שזה דרך אחרת חיברתי את המסך כמו שכתוב במדריך והוא לא עובד . הוא נדלק אבל לא רואים כלום ,חשבתי אולי זה בגלל שלא חיברתי את הפוטנציומטר נכון אז הורדתי אותו ועדיין לא רואים כלום בדקתי את החיבורים אלף פעם הכול מחובר כמו שכתוב אבל המסך עדיין לא מגיב . יכול להיות שצריך להגדיר את הlpt דרך הביוס או שזה לא קשור ? את המסך קיבלתי מתנה מחבר שהביא אותו מאיזה מעבדה [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 902 צפיות
  2. Started by yakovkz,

שלום לכולם יש למישהו דפי מידע מפורטים מפורטים מפורטים על אינפרא אדום העוסקים בחשמל ובאלקטרוניקה, איך קובעים את המרחק וכו. דרך אגב אני צריך את המידע הזה לפרוייקט שלי באלקטרוניקה והאם יש אפשרות לדוגמה אם יש 4 משדרים ו 4 מקלטים שהמשדרים עומדים בשורה והמקלטים גם כן אז אם משדר מספר 1 משדר אות שרק מקלט מספר 1 יקלוט? אם אפשר הסבר זה יעזור מאוד. תודה מראש יעקוב

• 1 תגובה
    • 902 צפיות
  3. לחבר שלי התקלק הספק במארז של טרמלטק ומי שבנה אותו העביר את אחד הכבלים מאחורי הלוח. זה מארז ללא ברגים ויש צורך בידית מיוחדת בשביל לפרק את לוח האם מהמארז. למישהו יש כזו? עדיף מישהו קרוב לכפר סבא...

• 6 תגובות
    • 902 צפיות
  4. Started by Aviko,

מישו יודע איפה יש חנויות בניורק של מודינג ומחשבים... בבקשה לינק וכתובת יעזור, תודה

• 2 תגובות
    • 902 צפיות
  5. רציתי לדעת אם אני יצליח להפוך די וי די רגיל לנייד כמובן שאני יוסיף מסך וכ'ו אבל מה שיותר מעניין אותי זה אם יהיה אפשר לחבר אותו לסוללת ליטיום או אפילו למצת באוטו.... תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 902 צפיות
  6. *המוד הוא רק לדגמים שבאים עם הצינור הסגול שמחובר לדלת* מתחילים בלהוציא את הצינור הסגול ואת הגריל פלסטיק שבצד השני. גילית שהחור מתאים בול למאוורר 80מ"מ וכל מה שצריך זה ברגים ארוכים עם אומים. מסדרים את המאוורר ככה שאפשרת להבריג 3 ברגים (אי אפשר להבריג 4, אבל 3 זה מספיק) מחזקים את האומים ויש לכם מאוורר על הדלת. קל פשוט וללא קידוחים. אני התקנתי מאוורר לדים ירוק של TT, הם גם באים עם ברגים ארוכים ואומים התוצאה לפניכם: פה אתם יכול לראות איפה צריך להשחיל את הברגים: פה אפשר לראות את ההברגה: הערות, טענות ובקשות לעוד תמונות יתקבלו בברכה

• 3 תגובות
    • 902 צפיות
  7. Started by gilad0327,

יפה לא?... [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 902 צפיות
  8. Started by barzanger,

אני הולך לעבוד על פרוייקט חדש משו יותר רציני מהאחרון אחד מהדברים שאני רוצה זה PAINT JOB על רמה הייתי בתערוכת מכוניות שנה שעברה והיה שם רובוט כזה שצובע לפי תמונה של מחשב (החברה מישראל היא הציגה את המכונה שלהם בתערוכה בגני התערוכה) מישהוא יודע את שם החברה או חברה אחרת שיכולה לעשות עבודה דומה? צירפתי סרטון שצילמתי של המכונה אבל את המספר שלהם שכחתי כל מי שטוב בגוגל ויכול לעזור בחיפוש קטן אני אשמח http://www.youtube.com/watch?v=DD37ofZJQCg

• 4 תגובות
    • 901 צפיות
  9. Started by Goldlm,

שלום, יש ברשותי את הספריי הזה ורציתי לדעת מה אתם אומרים עליו? האם הוא טוב לצביעת ברזל? מארז? פלסטיק? האם הוא צובע טוב? האם מישהו מכיר אותו בכלל וניסה אותו והשתמש בו? תודה רבה מראש.

• 0 תגובות
    • 901 צפיות
  10. יש 6 חוטים( 3 שחורים 2 כתומים ואחד אדום) הם יוצאים ישר מהספק והם לא מחוברים לכלום... מה הם עושים ומה המתח שלהם?

• 2 תגובות
    • 901 צפיות
  11. Started by eizik26,

שלום אנשים יש לי CDROM ושני רמקולים למחשב. השאלה שלי היא האם אפשר לנגן שירים מהכונן אל הרמקולים בלי ספק כוח של מחשב (אבל עם מקור מתח אחר) ובלי לחבר אותו למערכת סטריאו?

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  12. מארז בז' סטנדרטי . עבודה שעשיתי לבחורצ'יק . מאווררים 9.2סמ מאחור ו12סמ קדימה - חתכתי בפנל האחורי מקום ל12סמ (מבלי לפגוע בחיזוקים של המארז) והייתי חייב לחתוך ולהתאים את הפלסטיק של ה12סמ שיתאים ושלאימנע סגירה של הדלת הצדדית. בנוסף, הסרתי את הגריל מקדימה והרכבתי שם את ה9סמ עם גומי לשיכוך ויברציות. קרור מים BIG WATER של ThermalTake במקום להתקין הכל בתוך המארז , הבחור שעשיתי לו את הפרויקט קנה צנרת ומשאבה, מיכל המים והרדיאטור יהיו מחוץ למארז , כך שמבלוק הקירור יוצאים שני צינורות שמתחברים לצנרת האחרת כ 60סמ מחוץ למארז. כמובן שזה דרש הארכת החוטים של המאוורר של הרדיאטור והמשאבה . המשאבה מדווחת על מהירות סיבוב ! מאד שימושי לבקרה עליה. פנל קדמי - המערכת קרור מגיעה עם פוטנציומטר …

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  13. שלום בשביל מוד שאני עובד עליו אני צריך כבל IDE ארוך מאד {2 מטר לפחות}. מחיפושים שעשיתי לא מצאתי כזה כבל ארוך , למישהו יש ידע או רעיון כיצד להכין כזה כבל? האם ניתן לקנות את החוט ממנו עשויים כבלי IDE לפי מטר ולהכין לבד?

14. Started by StreetRacer,

שלום חברים. לאחר שביצעתי חיפוש בפורום לגבי חיווי טמפ' על ידי צג דיגיטלי, לא מצאתי את מבוקשי. אני עובד בתחום הרכב אך אוהב גם אלקטרוניקה ומחשבים. אני נמצא בתחום שיפורי הרכב כבר זמן מה. רציתי להנאתי לבנות מעגל אשר יכלול חיישן טמפ' שימדוד את כניסת האוויר למנוע (כן, קיים חיישן כזה כבר ברכב אך אם נתעסק איתו הוא יכול לתת קריאות לא נכונות למחשב הניהול ברכב) וייתן חיווי מספרי בצג דיגיטלי שיורכב בסביבת הנהג. אילו רכיבים אני צריך (אני מחפש בתחום המחירים הסביר) ואם אפשר שמישהו יעלה מעגל חשמלי אם הוא מכיר. אודה על העזרה! שמוליק

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  15. שלום יש לי מארז cm690 ואני רוצה להוסיף קורא כרטיסים, מבחינת האיך לחבר סבבה קלי קלות אבל אני כבר רואה שהולך להיות לי בעיה עם המארז מכיוון שהקורא כרטיסים הוא יותר צר מהכוננים הרגילים ואין לי את המכסה כמו שמוצג בתמונה http://www.siz.co.il/my.php?i=zrtayzzhnyu3.jpg (מה שמוקף בעיגול אין לי ומה שמוקף במרובע יש לי) מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב... מה יש לי לעשות? האם אפשר לאלתר משהו? (שלא יהיה מכוער ) או שאני חייב לקנות מהחברה? בבקשה עזרה [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 901 צפיות
  16. Started by Googleness,

שלום לכולם, אני מעוניין לבנות למחשב החדש שלי מארז בשביל להשיג מספר מטרות: 1 - שהיה שקט 2 - זרימת אוויר טובה למען בריאות וקירור הרכיבים 3 - שלא יהיה אבק בכמות מופרזת 4 - שיהיה נוח לשימוש מבחינת המבנה יש לי כרגע את המפרט הבא: AMD 64 3000+ Venice Core Gygabyte K8NF-9 NFORCE4 Twinimos DDR400 2.5 CL 256 MB X4 - total 1024mb ATI X300SE Western Digital 80GB SATA Floppy 1.44 LG Super Multi Drive זה מה שצריך לדעת לא? בעיקרון הכל עובד כרגע בתוך מארז שקניתי מKSP שהגיע עם ספק 400 וולט והרבה מאווררים של 80 מ"מ שעושים המון רעש ומפוצץ באבק. אז אני צריך עזרה בתכנון, דרך אגב לאמא שלי יש סטודיו לאומנות אז יש לי הרבה חומרים בבית.

17. Started by jazzman,

כמה משמעותי ההבדל ביניהם?? אם אני מחבר כבל מתאם בין חיבור הHDMI במחשב לDVI שבמסך - האם האיכות תשתפר (בצפיית סרטים נניח)??

• 2 תגובות
    • 901 צפיות
  18. מחפש אתרים טובים של מודינג + מדריכים לקבלת רעיון לפני התחלת המודינג.. מעוניין להתחיל מודינג ורוצה לקבל רעיונות. גם אלקטרוניקה וגם עיצוב. חיפשתי הרבה ולא מצאתי אתרים ממש טובים.. אם הנסיון שלכם אי בטו ח שאתם מכירים קצת יות טוב ממני! מחכה להמו אתרים ומדריכים..... תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 901 צפיות
  19. Started by RunX,

חחחחחחחחח מישהו מסוגל על המודינג המטורף שעשיתי למחשב שלי ? מי שרוצה מדריך איך לעשות מודינג כזה מוזמן לפנות אלי בפרטי חחח ועכשיו בנימה קצת יותר רצינית : את המדבקה קיבלתי בבוגרשוב [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  20. Started by מאפיונר,

יש לי במארז כרגע מאוור 120 עם 4 לדים כחולים על הצד של המארז (תמונה בסוף ההסבר)ועוד 4 רגליות כחולות אני רוצה לדעת עם אני יקנה קתודה קרה uv יראו אותה עדיין וכשאני ישים Cable Sleeving Kit ו- SUNBEAM Molex Light יראו את זה? והכול יצא יפה? האור הכחול עם הסגול(uv) http://i15.tinypic.com/2j3r34j.jpg

21. Started by domiel,

אני מתכוון לעשות חלון במארז,עכשיו אין לי דרמל או כל דבר דומה,יש לי רק מספרי פח (יצא מגעיל) וג'יגסו. נגיד ואני משיג ראש בשביל פח,האם החיתוך יצא יפה? (יש לי הרבה ניסיון עם ג'יגסו)

• 8 תגובות
    • 901 צפיות
  22. Started by HiperPsY,

יש בידי שבב אלקטרוני עליו יש שלושה לדים ירוק,צהוב,כחול בין לד ללד יש סוללה קטנה (כמו של שעון) ניראה לי 1.5V פשוט לא רשום עליה יש כאלה 3 סוללות (בין כל לד) המעגל הוא טורי . יש דרך איך שהוא שהשבב הזה יעבוד ע"י חיבור מולקס? תודה מראש. אם יהיה ממש קשה לבין את תיאור השבב אני יביא תמונה.

• 10 תגובות
    • 901 צפיות
  23. קניתי 10 נגדים+10 לדים ועוד דברים כמו דיודות, קבלים וכד'... אני רוצה לעשות נגיד פאן באס.. (ממש קטן, מאורר אחד, תציעו מה עוד אפשר להשים במערכת חוץ מזה...). אם אני מחבר את הנגד 180 אוהם+לד+מאורר+מפסק (3 מצבים)-> לחוט הצהוב והשחור של החיבור מולקס כל העסק אמור לפעול? או שמה הנגד חלש/חזק מדי עבור המערכת? עוד שאלה שקשורה ללוח הלחמה... קניתי לוח הלחמה נראה לי 10 על 10 (משהו די גדול)... איך אני מפעיל לתוכו דברים, אני חייב להלחים ואז לראות את התוצאה? כי ניסיתי נגיד להשים לד שמחובר בפנים ושמתי מתח שחמל (סוללות) על אותו טור (פס) של הלד.. והלד לא פעל למה? מה צריך לעשות נגיד שהוא יפעל? האם אני יכול לגזום מלוח ההלחמה חתיכה קטנה יותר על מנת ליצור בתוכו אינפרא אדום (כמו במדריך) או שמה…

• 5 תגובות
    • 900 צפיות
  24. Started by R9547655G,

שלום לכולם יש לי שאלה חשובה מאוד ... אז ככה יש לי מאוורר 220V 235CFM SYM BANG - A17251V2H אני רציתי לדעת אם אני שם אותו במארזהוא לא יגרום לכך ש ה HDD שלי יהרס ?

• 9 תגובות
    • 900 צפיות
  25. Started by XGALX,

אני רוצה לקנות מין כבלים זוהרים משו כזה: Thermaltake XR-Cable Floppy UV 45cm Orange (אני לא מבין בזה כלום) אני לא יודע איזה כבלים אני צריך גודל סוג וכו' תקציב 80-100 שקל (כמה שיותר פחות) תנו כמה אפשרויות זה המפרט של המחשב: TMS: לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 599 1 מארזים 1 NZXT Lexa Aluminum No PSU ¤626 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤ 125 1 ספק כוח 1 Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 399 קירור למארז Zalman F3 120MM Case Fan ¤ 49 1 קירור לקשיחים1 Thermaltake Cyclo HD Fan A2427 ¤ 44 קירור לזיכרונות 1 Thermaltake Cyclo Memory Cooling CL-R0023 ¤ 49 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤446 קשיחים למחשבים שו…

• 6 תגובות
    • 900 צפיות

דיונים חדשים בפורומים