אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
רציתי לדעת אם אני יצליח להפוך די וי די רגיל לנייד כמובן שאני יוסיף מסך וכ'ו אבל מה שיותר מעניין אותי זה אם יהיה אפשר לחבר אותו לסוללת ליטיום או אפילו למצת באוטו.... תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום קניתי ערכת סליבינג. הרכתבי הכל חוץ מדבר אחד-המחבר הגדול(אני חושב atx) מה אני עושה אם אין לי את הערכה של הוצאת החוטים? אני לא יודע איך אני יכול להוציא את החוטים מהמחבר... איך אני יכול לפתור את זה? בתודה מראש ליאור .ג.
-
- 6 תגובות
- 894 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בצג של טלפון משרדי בתור lcd ? ורציתי לדעת גם: אם יש לי צג איך אני יכול לראות טמפ' אם אין חיישנים ? ו........... רציתי לדעת גם כמה וולט לוקח הצג של הטלפון ???
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
*המוד הוא רק לדגמים שבאים עם הצינור הסגול שמחובר לדלת* מתחילים בלהוציא את הצינור הסגול ואת הגריל פלסטיק שבצד השני. גילית שהחור מתאים בול למאוורר 80מ"מ וכל מה שצריך זה ברגים ארוכים עם אומים. מסדרים את המאוורר ככה שאפשרת להבריג 3 ברגים (אי אפשר להבריג 4, אבל 3 זה מספיק) מחזקים את האומים ויש לכם מאוורר על הדלת. קל פשוט וללא קידוחים. אני התקנתי מאוורר לדים ירוק של TT, הם גם באים עם ברגים ארוכים ואומים התוצאה לפניכם: פה אתם יכול לראות איפה צריך להשחיל את הברגים: פה אפשר לראות את ההברגה: הערות, טענות ובקשות לעוד תמונות יתקבלו בברכה
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
כי אני רוצה להוריד את הצבע מהדלת של המארז ואין לי כוח לשפייף אז חשבתי על מלטשת ציר,כמה שאלות העם זה משתלם? אני אוכל ללטש עם זה את הדלתות\גג מה שלא יהיה נכון?
-
- 0 תגובות
- 894 צפיות
-
-
אני מתכוון לעשות חלון במארז,עכשיו אין לי דרמל או כל דבר דומה,יש לי רק מספרי פח (יצא מגעיל) וג'יגסו. נגיד ואני משיג ראש בשביל פח,האם החיתוך יצא יפה? (יש לי הרבה ניסיון עם ג'יגסו)
-
- 8 תגובות
- 894 צפיות
-
-
יש בידי שבב אלקטרוני עליו יש שלושה לדים ירוק,צהוב,כחול בין לד ללד יש סוללה קטנה (כמו של שעון) ניראה לי 1.5V פשוט לא רשום עליה יש כאלה 3 סוללות (בין כל לד) המעגל הוא טורי . יש דרך איך שהוא שהשבב הזה יעבוד ע"י חיבור מולקס? תודה מראש. אם יהיה ממש קשה לבין את תיאור השבב אני יביא תמונה.
-
- 10 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה חשובה מאוד ... אז ככה יש לי מאוורר 220V 235CFM SYM BANG - A17251V2H אני רציתי לדעת אם אני שם אותו במארזהוא לא יגרום לכך ש ה HDD שלי יהרס ?
-
- 9 תגובות
- 893 צפיות
-
-
יש 6 חוטים( 3 שחורים 2 כתומים ואחד אדום) הם יוצאים ישר מהספק והם לא מחוברים לכלום... מה הם עושים ומה המתח שלהם?
-
- 2 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום חברים. לאחר שביצעתי חיפוש בפורום לגבי חיווי טמפ' על ידי צג דיגיטלי, לא מצאתי את מבוקשי. אני עובד בתחום הרכב אך אוהב גם אלקטרוניקה ומחשבים. אני נמצא בתחום שיפורי הרכב כבר זמן מה. רציתי להנאתי לבנות מעגל אשר יכלול חיישן טמפ' שימדוד את כניסת האוויר למנוע (כן, קיים חיישן כזה כבר ברכב אך אם נתעסק איתו הוא יכול לתת קריאות לא נכונות למחשב הניהול ברכב) וייתן חיווי מספרי בצג דיגיטלי שיורכב בסביבת הנהג. אילו רכיבים אני צריך (אני מחפש בתחום המחירים הסביר) ואם אפשר שמישהו יעלה מעגל חשמלי אם הוא מכיר. אודה על העזרה! שמוליק
-
- 3 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום יש לי מארז cm690 ואני רוצה להוסיף קורא כרטיסים, מבחינת האיך לחבר סבבה קלי קלות אבל אני כבר רואה שהולך להיות לי בעיה עם המארז מכיוון שהקורא כרטיסים הוא יותר צר מהכוננים הרגילים ואין לי את המכסה כמו שמוצג בתמונה http://www.siz.co.il/my.php?i=zrtayzzhnyu3.jpg (מה שמוקף בעיגול אין לי ומה שמוקף במרובע יש לי) מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב... מה יש לי לעשות? האם אפשר לאלתר משהו? (שלא יהיה מכוער ) או שאני חייב לקנות מהחברה? בבקשה עזרה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שאלום לכולם, יש לי בעיה, כאשר אני מנסה לעשות חור במארז, המקדח כוס תופס את המארז ומסובב אותו איתו.. חחחח רק שאלה ליתר בטחון, כאשר עשיתם חור בגג המארז יצאו גיצים? ועוד משהו, האם יש איזה דרך לתפוס את המארז בשביל שהוא לא יעוף..?
-
- 6 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבנות למחשב החדש שלי מארז בשביל להשיג מספר מטרות: 1 - שהיה שקט 2 - זרימת אוויר טובה למען בריאות וקירור הרכיבים 3 - שלא יהיה אבק בכמות מופרזת 4 - שיהיה נוח לשימוש מבחינת המבנה יש לי כרגע את המפרט הבא: AMD 64 3000+ Venice Core Gygabyte K8NF-9 NFORCE4 Twinimos DDR400 2.5 CL 256 MB X4 - total 1024mb ATI X300SE Western Digital 80GB SATA Floppy 1.44 LG Super Multi Drive זה מה שצריך לדעת לא? בעיקרון הכל עובד כרגע בתוך מארז שקניתי מKSP שהגיע עם ספק 400 וולט והרבה מאווררים של 80 מ"מ שעושים המון רעש ומפוצץ באבק. אז אני צריך עזרה בתכנון, דרך אגב לאמא שלי יש סטודיו לאומנות אז יש לי הרבה חומרים בבית.
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
כמה משמעותי ההבדל ביניהם?? אם אני מחבר כבל מתאם בין חיבור הHDMI במחשב לDVI שבמסך - האם האיכות תשתפר (בצפיית סרטים נניח)??
-
- 2 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום מה מצב?? טוב אז ככה קודם כל אני חדש במודינג אוקי אז ככה כנראה בקרוב הולך להיות לי המארז של TT הV7000 או משהו כזה ורציתי לדעת איזה תוספות אני יכול להוסיף למארז אבל שלא יהיה בהרבה כסף נ.ב יש לי ניסיון באלקטוניקה ובחשמל יש לי ידע רב
-
- 2 תגובות
- 893 צפיות
-
-
יש לי במארז כרגע מאוור 120 עם 4 לדים כחולים על הצד של המארז (תמונה בסוף ההסבר)ועוד 4 רגליות כחולות אני רוצה לדעת עם אני יקנה קתודה קרה uv יראו אותה עדיין וכשאני ישים Cable Sleeving Kit ו- SUNBEAM Molex Light יראו את זה? והכול יצא יפה? האור הכחול עם הסגול(uv) http://i15.tinypic.com/2j3r34j.jpg
-
- 6 תגובות
- 893 צפיות
-
-
http://www.metacafe.com/watch/400937/candle_power_who_needs_batteries/ יפה הא?
-
- 6 תגובות
- 893 צפיות
-
-
יש אפשרות להפעיל אותו מהספק של המחשב? ואם לא איזה אפשרות בכלל יש לי להפעיל אותו? כתוב לי עליו ככה 115V ~ AC 50/60 HZ .21/.19A המאורר הוא NMB 4715FS-12T-B50 עזרה בבקשה...
-
- 8 תגובות
- 893 צפיות
-
-
קניתי 10 נגדים+10 לדים ועוד דברים כמו דיודות, קבלים וכד'... אני רוצה לעשות נגיד פאן באס.. (ממש קטן, מאורר אחד, תציעו מה עוד אפשר להשים במערכת חוץ מזה...). אם אני מחבר את הנגד 180 אוהם+לד+מאורר+מפסק (3 מצבים)-> לחוט הצהוב והשחור של החיבור מולקס כל העסק אמור לפעול? או שמה הנגד חלש/חזק מדי עבור המערכת? עוד שאלה שקשורה ללוח הלחמה... קניתי לוח הלחמה נראה לי 10 על 10 (משהו די גדול)... איך אני מפעיל לתוכו דברים, אני חייב להלחים ואז לראות את התוצאה? כי ניסיתי נגיד להשים לד שמחובר בפנים ושמתי מתח שחמל (סוללות) על אותו טור (פס) של הלד.. והלד לא פעל למה? מה צריך לעשות נגיד שהוא יפעל? האם אני יכול לגזום מלוח ההלחמה חתיכה קטנה יותר על מנת ליצור בתוכו אינפרא אדום (כמו במדריך) או שמה…
-
- 5 תגובות
- 892 צפיות
-
-
אני מעוניין ליישם תאורה בתוך ארון מטבח שיש לו דלת. כאשר הדלת תפתח אז חיישן תנועה HC-SR501 יזהה זאת ויגרום להפעלת פס לדים לזמן קצוב. אורך פס הלדים שנדרש הוא 5.5 מטרים. האם ניתן ליישום ללא ממסר? איזה סוגי פס לדים קיימים? (תאורה הכי לבנה שיש) תודה רבה
-
-
- 1 תגובה
- 892 צפיות
-
-
אני מנסה לחבר מחשב למצבר של רכב. בהתחלה חשבתי לבנות ממיר מתחים אבל הסתבר לי שלא כדאי לי ללכת בכיוון הזה. אז חשבתי על רעיון ואני מבקש שתחוו את דעתכם על הרעיון. כאמור מצבר פולט DC, ויש (אפילו בארץ) ספקים למחשב שמותאמים לשיטה האמריקאית. הכוונה היא שהאינפוט שלהם הוא זרם ישר. אז פשוט מה שאני אעשה הוא לחבר למחשב שלי ספק כזה ואז כל מה שאני אצטרך לבנות זה בסך הכל מעגל שממיר מתח של 12V ל150V ואז זה יתחבר לספק.(במצבר יש 60A לעומת 2-3A שאני צריך). מה אתם אומרים? יש לכם הצעות יותר טובות? ???
-
- 6 תגובות
- 892 צפיות
-
-
שלום אנשים יש לי CDROM ושני רמקולים למחשב. השאלה שלי היא האם אפשר לנגן שירים מהכונן אל הרמקולים בלי ספק כוח של מחשב (אבל עם מקור מתח אחר) ובלי לחבר אותו למערכת סטריאו?
-
- 3 תגובות
- 892 צפיות
-
-
יש לי מחשב P4,שאני משתמש בו כמן htpc. חבר שלי העלה רעיון להכניס אותו לתוך מארז של DVD ישן שאני לא משתמש בו(הוא ישן והוא די רחב). הבעיה שלי היא איך לסדר שכרטיסי הPCI לא "יבלטו" החוצה מן המארז,מכיוון שאני הולך להניח את לוח האם. מישהו יודע האם ישנם כבלים אשר מתחברים בצד אחד של הPCI ובצד השני ניתן לחבר כרטיס ,או שיש פתרון זמין אחר?
-
- 1 תגובה
- 892 צפיות
-
-
שלום אני מקווה שזה שייך לכאן ניסיתי לחבר משהו למארז לא נרחיב מה עכשיו הבעיה היא ששמתי בתוך הברגה אום וההברגה נשחקה קצת, יש להברגה 2 צדדים האום נתקע בתוכה עכשיו יוצר מצב שאני לא יכול להוציא את האום מתוך ההברגה זה נשאר תקוע מישהו יודע איך אני יכול להוציא את זה?
-
- 5 תגובות
- 892 צפיות
-
-
האם אפשר לחבר לחיבור אחד של פאן באס כמה מאווררים (ולשלוט על כמה עם פוצימטר אחד)? במה זה תלוי?
-
- 2 תגובות
- 892 צפיות
-