אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
מצאתי פוטנציומטר של Thermaltake ואני רוצה לחבר אותו בטור לשני מאווררי 80 מ"מ שמחוברים יחד (במקביל, כנראה). יכולה להיות בעיה מבחינת עומס?
-
- 2 תגובות
- 993 צפיות
-
-
לוח פרספקס 0.5 בגודל 63X95 ב90 ש"ח. איך זה? אני פשוט לא מבין בגרוש במחירים של זה.
-
- 2 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות חלון במארז..השאלה היא איך לחבר את הפרספקס לדלת? בעזרת ניטים שזאת עבודה פשוטה או בעזרת הגומי הכפול הזה שאין לי מושג איפה להשיג.. יש איזה מדריך אולי לעבודה הזאת? ואיפה ניתן להשיג את הגומי? תודה!
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אני הולך להסתובב שבוע בחו"ל עם Google maps. גישה לחשמל לצורך טעינת הטלפון תהיה לי רק בלילות. אני צריך Power Bank שיוכל להטעין לי את המכשיר שלוש ארבע פעמים ביום. (Xiaomi Mi4C) בeBay יש הרבה מטענים זולים, עם נתונים מפוצצים כמו זה: http://www.ebay.com/itm/Universal-100000mAh-Dual-USB-Portable-Solar-Battery-Charger-Power-Bank-For-Phone-/401043432303?hash=item5d600d236f:g:TZAAAOSwSdZWcn7o מה אני צריך לחפש? האם עדיף לקנות של חברה מוכרת? כמו זה? : http://www.ebay.com/itm/Original-Xiaomi-Portable-USB-Power-Bank-Charger-5000-5200-10000-10400-16000mAh-/171849642560?var=&hash=item2803097240:m:mKpsmrHaYYGOqYhizFtxdJQ …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יכול להיות 1VOLT עם 1000WATT? והיכן אפשר ללמוד אלקטרוניקה כדי למנוע שאלות newbie בעתיד? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אני מחיל לעצב את המשחב מחדש ואני רוצה להתחיל עם דלת... קיצר יש לי כמה חתיכות פרספקט ואין לי מושג עם איזה כלי לחתוך אותם ולקדוח בהם... צריך עזרה. לגבי האלומיניום שהקייס עשוי ממנו אני צריך גם אותו לחתוך אז כנ"ל איזה כלי עדיף לחיתוך... לגבי גומי אני גם צריך עזרה כי דבר ראשון אין לי משוג מאיפה להשיג ודבר שני אין לי משוג איך להתקין אותו ולכן נכון להיום אני חשוב לעשות איזה שהוא ציפוי ולחבר בהברגה... ולגבי תוספת פילטרים? איזה חומר טוב בשביל סינון אבק? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 699 צפיות
-
-
היי חבר'ה יש לי ספק שאני רוצה להפעיל מחוץ למחשב, הספק הוא מסוג DPS-185DB של דלטא אלקטרוניקס. יש לי מחבר 20 פין שאני זוכר שצריך לקצר בו שני חוטים אומנם אני לא זוכר איזה מישהו יכול לעזור? החיפוש לא מצא יותר מידי תוצאות רלוונטיות
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב אז המעגל מורכב והכל עובד מצויין.. אבל מה שמפריע לי זה שהמעגל מגיב רק לערוץ הימני.. אם אני יחבר את הערוץ השמאלי והימני ביחד, מה תיהיה התוצאה? עוד שאלה לידע כללי. מחוברים עכשיו 4 לדים בטור משמע 3 וולט על כל אחד. אבל איך נקבע הזרם שיעבור דרכם? כמה זרם הספק נותן? כי חשבתי לחבר עוד 4 לדים במקביל אבל השאלה אם לא יפול עליהם 10 מילי אמפר כי הזרם מתפצל?
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום דבר ראשון אני מקווה שזה מתאים לפה... היה לי היום מגן בפיזיקה והייתה לנו שאלה שבא נתון מעגל חשמלי(כמו בתמונה) שניתן לטעון ולפרוק אותו. עכשיו יש את הגרף של V כפונקציה של I והשאלה היא הגרף הוא בטעינת קבל פריקה של קבל או שאי אפשר לדעת. אני אומר שזה בפריקה חבר שלי בטעינה... מה אתם אומרים? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
יש לי סידירום ישן שהיה מורכב בפנטיום 2.. ובסידירום יש כפתור אחד שמוצאיאים את הדיסק ומכניסים ושקע של אוזניות עכשיו השאלה היא איך אפשר להכניס דיסק של שירים ולשמוע? כי אין כפתור של PLAY יש רק כפתור אחד של להכניס ולהוציא את הדיסק ושקע של אוזניות..? אני לא צריך את זה בשביל לישמוע שירים יש לי מחשב חחח אני סתם שואל איך עשו דבר כזה בלי כפתור PLAY הנה תמונה מגוגל איך עכשיו לוחצים PLAY כדי להפעיל את הדיסק? http://it.pedf.cuni.cz/prakcin/imag...s/hw/CD-ROM.JPG איך מפעילים את השירים?
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
-
-
אני מנסה לחבר תכבל הזה לדרמל ואחר כך הקצה של הכבל לא מסתובב אולי לא חיברתי נכון?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב שקניתי מאייבורי והוספתי לו כרטיס מסך 9800gt xxt אבל זה לא משנה בימים האחרונים המחשב ממש חם ובדקתי וגיליתי שאייבורי הגאונים שמו את כל המאווררים מוציאי אוויר ויש לי את המארזים הרגילים האלה ופתחתי את הצד קיצור יש מאוורר 72 מילימטר מקדימה שמוציא אוויר החוצה(לאן ?!) ועוד מאוורר 45מילימטר(נראלי) שגם מוציא אוויר החוצה ועל הדלת של המארז לא קיבלתי מאורר קיצור לא נראלי שיש מקום בלוח אם לעוד מאורר ? מה לעשות ? המערכת שלי : מעבד : DualCore AMD Athlon 64 X2, 2800 MHz (14 x 200) 5600+ לוח אם MSI K9N6PGM-F/FI / K9N6SGM-V / K9N6VGM-V (MS-7309) צ'יפסט לוח אם nVIDIA nForce 6100-4xx, AMD Hammer זיכרון 2GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-4-4-10 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 20…
-
- 2 תגובות
- 878 צפיות
-
-
-
קניתי משהו שנראה בדיוק כמו זה http://www.frontx.com/diy_1.gif עכשיו חיברתי ללוח אם וסבבה אבל כל הקטע זה שזה לא מגיע לקדימה של המארז (לא יודע מי המהנדס הדפוק שקרא לזה פרונט יו אס בי ועשה שזה לא יגיע) אפשר להאריך את זה איכשהו? עם סתם חוטי טלפון של 40 אגורות למטר? או שצריך איזה משהו איכותי כמו כבל IDE ישן ?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי לפני כמה זמן את ה Sunbeam Cold Catchode הכולל קטודה ומאורר עכשיו היום קיבלתי UV ATA133 Cables+ UV Floppy Cable של TT ועוד כמה דברים מה אני צריך בשביל שהכבלים האלה יזהרו? ה Sunbeam לא מספיק?
-
- 2 תגובות
- 922 צפיות
-
-
-
נשפך לי תה על המקלדת, פתחתי אותה על מנת לנקות אותה. הוצאתי גם את כל מקשים. אחרי שהחזרתי הכל יש מספר מקשים שלא ממש עובדים טוב, אלה מקשים שיש להם "עזר" מברזל; מקש ארוך, אנטר ועוד כמה. אני לא ממש מבין איך להחזר בצורה נכונה את המקש. תודה...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ש לי טראנספורמר ואתם מבנים שהוא עושה קצת רעש אז רציתי לדעת אם יש אפשרות ליקנות משהוא שישלוט במהירות של מאוורים עד לרמה שאפשר לכבות אותם ל3 מאוורים לפחות ואם זה קשה לעשות אחד לבד (לי אין ידע אבל לאבא שלי ואח שלי יש טיפה ידע בחשמל)
-
- 2 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום לכולם. זקוק לטיפ איך לחבר מונה בינראי לקוצב זמן, כך שהמונה יספור מספר מסויים של פולסים (מספר שאני מגדיר לו) ולאחר מיכן יתן פולס בעצמו. או יותר נכון אני אני פשוט רוצה ליצור delay. תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! מקווה שתוכלו לעזור לי. סיימתי לא מזמן כיתה יג' אלקטרוניקה ויצא לי להתעסק קצת עם כל הקטע של וידאו... אני מתכנן לבנות מעגל שממיר את יציאת הוידאו של המחשב VGA ליציאת CVBS או בקיצר בננה... מצאתי את הרכיב שיכול לעשות משהו דומה...הוא ממיר ל S-video אני פשוט צריך ממיר מ אס וידאו ליציאת הבננה. אני פשוט לא בטוח... אם מה שאני חושב נכון אז יציאת ה C של האס וידאו והאדמה שלה היא בעצם האות וידאו שאפשר לחבר לבננה...לא? אשמח אם תוכלו לעזור לי. בתודה מראש! ד"א אני יודע שאפשר פשוט לקנות כרטיס משך חדש עם היציאות האלה ויותר...אבל מה כיף בזה?
-
- 2 תגובות
- 639 צפיות
-
-
יש לי שנאי חשמל רגיל כזה יש לי שאלה בקשר למחבר של השנאי אני רוצה לדעת אם המוט באמצע הוא פלוס או מינוס ומה החיצוני תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כשאני בונה מעגל משולב כזה לזרמים של 10 A על 220 V AC האם יש צורך לחבר את ה TRIAC לאיזה סופג חום HEATSINC ??? אם כן , אז מאיזה חומר , איפה קונים ..... מה היתרונות והחסרונות של שימוש במעגל כזה לעומת ממסר RELAY לזרמים גבוהים , מלבד המחיר ??? תודה מראש לכל העונים....
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. השאלה שלי לא קשורה ממש למודינג אבל קשורה לאלקטרוניקה אז חשבתי אולי תוכלו לעזור לי. אז ככה: אם אני קונה מוצר מסויים בארה"ב (נניח מסך LCD ) שיש לו שנאי מתח פנימי אוניברסלי שתומך במתחים בין 100-240 V, אז אני יכול להשתמש בו גם בארץ ללא מתאם או שנאי מיוחד? אני שואל זאת מכיוון שהחיבור במסך עצמו הוא זכר בדיוק כמו שיש במארז המחשב (חיבור ספק הכוח לחשמל חיצוני - שלושת הפינים בתצורת משולש) של כולנו, ונראה לי שאם המסך עובד בכל המתחים והכבל חשמל של המחשב שלי מתאים לו בדיוק מבחינת הצורה, אין שום סיבה שהמסך לא יעבוד בארץ (אם אקנה לו כבל נוסף כמו של חשמל המחשב) נכון? באתר היצרן גם מצויין שלמסך יש בורר מתח פנימי אז אין צורך לכוון שום דבר וכו'... האם מכל הנתונים האלה ניתן לה…
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
תגידו יש אולי איזה תוכנה או איזה דרך לעלות את מהירות הסיבובים של המאורר? וגם יש דרך לשים מאוור בדרך ביתית על כ.מ ג'י פורס 5300 של ניוודיה? (להדביק או משהו)
-
- 2 תגובות
- 763 צפיות
-