עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי מחשב נייד ישן P1 233MHZ, המסך שלו תקול, ולא נשאר לי כל כך מה לעשות איתו, חשבתי אולי לפרק לו את הצורה..רציתי לדעת האם ניתן לפרק, ובצורה כלשהיא להוציא את המקלדת והעכבר ואיכשהו לחבר למחשב רגיל?

• 3 תגובות
    • 731 צפיות
  2. Started by PCguy,

קיבלתי UPS חדש מארה"ב הבעיה היא......נכון כמו שחשבתם-שקעים אמריקאים מה עושים?? חבל לי לוותר עליו כי הוא די טוב ויקר יש אפשרות לשתמש במתאמים?? או לא?

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  3. מטר על מטר בעובי של 3 מ"מ לא נשמע לי הגיוני...

• 4 תגובות
    • 6.9k צפיות
  4. Started by gilboash,

אהלן אני קצת חדש בעולם הארדואינו ואשמח לעזרה מהמנוסים פה- אני מעוניין שהארדואינו יתקשר עם תחנת בסיס באופן אלחוטי, בעזרת WIFI E802.11 עשיתי קצת חיפוש ברשת וראיתי שיש כרטיס שנקרא WiShield 2.0 של חברת AsyncLab שיודע להתממשק בעזרת SPI לארדואינו Duemilanoveהבעיה שלא מצאתי שום מקום שאפשר לרכוש אותו. האם מישהו מכם מכיר מקום לרכוש את הכרטיס תקשורת הזה? או כל כרטיס תקשורת WIFI אחר שעובד טוב עם הארדואינו? תודה !

• 11 תגובות
    • 4.6k צפיות
  5. Started by dany_tab,

יש לי על המעבד מאוורר 60 מ"מ רועש מה יקרה אם אני ישים עליו מאוורר 80 מילימטר שקט? ואיך מחברים ? עם דבק חם?

• 5 תגובות
    • 709 צפיות
  6. Started by Nick_Less,

יש לי את העכבר Microsoft Intellimouse ואני רוצה לעשות לו קצת מודינג (ראשון שלי) 1) לצבוע את גוף העכבר באפור ואת הלחצנים הצדדים בשחור. איך אני מפרק את הלחצנים בצדדים?,איזה צבע לקנות 2) אני רוצה לחליף את הלדים מאדום לכחול אולטרא ברייט. איזה עוצמה חייבת להיות המינימום ללד? יש בעכבר 2 לדים אדומים אחד שסורק ואחד מאוחרה ליופי נראה לי אני יכול להחליף את שניהם או רק את האחורי מבלי לפגוע ביכולת של העכבר תודה

• 5 תגובות
    • 936 צפיות
  7. Started by R L,

כרגיל למי שזוכר אותי נדבקתי בחיידק נוסף הרעיון הכללי הוא לקחת מערכת רדיו דיסק של רכב (כולל מגבר ורמקולים) ולחבר אותה בקופסת תחמושת ישנה (מעץ, של פגזים, חוקי לגמרי) השאלה שלי היא מבחינת חשמל עם איזה הספק אני צריך להתמודד? והוולטאז'? נראה לכם בר עשייה?

• 3 תגובות
    • 840 צפיות
  8. Started by eegg,

יש לי את הקופסה הזאת ויש בה משחת הלחמה 50 גרם ואני צריך לדעת איך משתמשים בה. היא מאייס משחת הלחמה ובאנגלית כתוב soldering paste של חברת steel works. צריך [glow=red,2,300]עזרה[/glow]

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. זה לא בדיוק מסך. אני לא יודע איך קרואים לזה. מצאתי את זה על פאנל של מחשב ישן. זה מתחבר לכפתור שנקרא turbo. אפשר לעשות עם זה משהו? (חוץ מלזרוק לפח..). אולי זה יכול להראות טמפ'?

• 2 תגובות
    • 741 צפיות
  10. במידה ואני הולך לטכנאי או מוכר הכי אהבל שיש... איך אני מסביר לו בדיוק מה אני צריך? אני צריך נגד משתנה, הוא יקבל 12V ויהיו לו 3 מצבים: 12V 5V OFF איך ניקראים הנגדים המישתנים האלו... ואם אפשר לקבל קישור למוצר בחנות אלקטרוניקה ברשת כמו אריהב... מודה לכם מאד... המשך חופש נעים

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by kkffiirr,

היום הרכבתי מעגל שסימלצתי קודם בMULTISIM הבעיה שהוא לא פעל, החשש שלי הוא שאחד משני המוספטים שהכנסתי פגומים בבי פולארי בודקים תקינות על ידי בדיקת מתח בסיס אמיטר שיהיה באיזור 0.6, אבל כיצד בודקים האם מוספט תקין? תודה

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by omer.b,

עד כמה שהדבר נשמע מטומטמם משהו בלדים שלי לא מסתדר... מטעמים של נוחות ושיקולים אחרים חיברתי 5 לדים בחיבור מקבילי לשנאי לקיר של נוקיה(מטען ישן של פלאפון שיש לו 350MH) ממה שראיתי. חיברתי לי את הלדים והכל טוב ויפה עם הנגדים המתאימים והכל והם פעלו בסדר גמור לבערך 10 דקות(כלומר הנגדים בסדר וגם הלדים). כל המערכת בודדה כמו שצריך אבל לאחר שהייתי צריך לעשות איזה שינוי קטן והלחמתי מחדש את החוטים הם עבדו שוב אבל פתאום כמה מהם החלו לתת אור חלש וחלש יותר עד שכבו. בדקתי את המגעים-הם בסדר ומצאתי שלפעמים ההזת הרגל של הלד פתאום גרמה להם לעבוד(למרות שהכל מולחם ומבודד כמו שצריך) האם ידוע למישהו תופעה של לדים באיכות נמוכה שדועכים ככה סתם?מה יכולה להיות הסיבה? כי זה לא יכול להיות קצר...

• 2 תגובות
    • 753 צפיות
  13. צריך המלצה לחריטה על פאנל קידמי פאנל של כונן

• 4 תגובות
    • 786 צפיות
  14. שלום כשמפרקים את המחשב, אז המחברי Female Dupont בפנים מכילים כיתוב של מה כל אחד מהם, למשל: יש לי מחברי Female Dupont שלא כתוב עליהם כלום, ואני מחפש משהו שמאפשר לכתוב.. האם אתם מכירים משהו כזה? תודה card

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by dor_g,

שלום. התחדשתי בהארדיסק חדש. לאחר שכל המחשב שלי הלך. המארז שלי: http://cdn.overclock.net/2/2b/2bd8050a_vbattach112525.jpeg Cooler Master-STORM הספק שלי: Cooler Master GX-550W כמו שאתם רואים בתמונה הספק נמצא בתחתית המארז וכונני הדיסקים (מן הסתם) נמצאים למעלה. לספק יש 6 חיבורי SATA. החיבורים נראים כך הם לא נפרדים אלא בשלשות. חיבור אחד עובר מלמטה ומתחבר ל 3 הארדיסקים עכשיו אני צריך לחבר הארדיסק רביעי הארדיסק נוסף כמו שאמרתי החיבורים הם בשלשות. ישנם 6 חיבורים הבעייה היא שה 3 האחרים עולים למעלה ליחבור של כונן הדיסקים חשבתי להשתמש במתאם IDE אבל כל חיבורי ה IDE במחשב תפוסים ומשתמשים במאווררים. (לא הוספתי מאווריים יש במארז 4 מאווררים (כולל זה של המעבד). האם יש איז…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by jeyjey,

שלום קראתי את המדריך באתר ויש לי שאלה הפינים שצריכים להתחבר להארקה, אפשר לחבר את כולם לאותו כבל שחור במולקס? http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=lcdguide3.php עריכה: עוד משהו לא ברור לי, בציור יש נגד משתנה 100ohm שמתחבר לפין 16 ומתחת לטבלה כתוב לחבר את 16 לנגד משתנה 10ohm. איזה נגד אני צריך?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by lllliiioor,

כרגע יש לי רדיאטור 480MM מאחורה, עומד על הריצפה בכיף שלו אני רוצה לוח עץ פשוט שלא יתחיל להתקלף לי מקצת מים מן הסתם באורך 90 סמ וברוחב של 30-35 סמ. עובי של סמ אם זה משנה.. בכל מקרה, איפה אני יכול להשיג דבר כזה? אני חשבתי על משהו בסגנון כזה לגבי הפינה החדה, זה ליופי, אפשר לעגל את זה או משהו בסגנון, לא חובה. ואחרי זה לשים 5 גלגלים 4 בכל צד של המחשב, ואחד איפה שהרדיאטור. איפה אני קונה גלגלים? הום סנטר או כל דבר בסגנון? שיהיה בגובה של 5 סמ בערך אם ישתפו את הרצפה המחשב יהיה מוגן... וחשוב שהרדיאטור ישב על הקרש הזה, שאם אני ארצה להזיז את המחשב הוא יבוא איתו. אז, איפה אני יכול להשיג כזה? אין לי בעיה להביא סרטוט למישהו בכדי שהוא יכין לי אחד, ואם יש אפשרות להכין את …

• 9 תגובות
    • 3.1k צפיות
  18. טוב שלום חברי פורום אלקטרוניקה ומודינג,כפי שראיתם בכותרת אנוכי רוצה לקנות את הלד הבא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=5154 אז שאלתי היא כזאת,איזה נגד אני צריך לצורך חיבורו למולקוס?! תודות רבות לעוזרים . עריכה:כדי להקל קצת ואולי לזרז את התהליך,הינה השם המלא,Blue 5mm LED 4000 Mcd.

• 15 תגובות
    • 3.5k צפיות
  19. Started by nighthawk_ok,

יש לי שאלה אני רוצה להפעיל לד, כל המדריכים מדברים על הפעלת לד למחשב, והכוונה שלי שהוא היה מחובר לבטרייה, כמה בטריות השאלה היא אם כן, במדריכים למחשב רשום שמחברים להארקה, צריך את זה גם במעגל אחר?

• 7 תגובות
    • 757 צפיות
  20. Started by ccc,

נשרט כמו גדול.. אין לי כוח שוב לחתוך ולעשות לו חור של מאוווררררררר כל פעם אין איזה משחה אנערף

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. ככה. יש לי מחשב נייד ACER ישן כלשהו. למחשב אני מחבר אוזניות, וכשהוא מחובר לחשמל אני מקבל זרם מהאוזניה הימנית. האוזניות הם אוזניות יקרות של סנהייזר, ואני מאוד אשמח להמשיך ולהשתמש בהן. הן גם גדולות ולא ניתן להלביש עליהן ספוג. חשוב לומר שבעבר הסרתי את קו הארקה של המטען, כדי לקבל חוט יותר דק עם שני גידים, ולא הכבל העצום המקורי. אני מניח שסוג של פתרון יהיה להשתמש בכבל עם הארקה, אבל אני מחפש משהו דק. הכבל המקורי היה קצת יותר גדול מכל המחשב :\

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by Sarlula,

טוב, אני רוי אני בן 16 וכו' וכו'.. התחלתי להתעניין בכל התחום הזה של המודינג, קראתי הרבה וסוף-סוף התחלתי להכין משהו לעצמי: היה לי מארז של DELL, שחור ומגעיל שנפתח בצורה מיוחדת ואי אפשר לעשות עליו כלום. אז קניתי מארז ב-180 ש"ח שבא עם מאוורר לדים קדמי, מאוורר למעבד, ואולטרות בצדדים. העברתי הכל פנימה. מה שאני מתכננן לפרוייקט: ^ 1. צביעת הכוננים האופטיים (1 כבר צבעתי) ^ 2. הוספת מאוורר 120 מ"מ (מהמארז הקודם) 3. חלון פרספקס + קטודות כחולות מלמעלה ולמטה. ^ 4. פאן באס. ^ 5. פאנל קדמי שישלוט על הכפתור הפעלה (הסבר בהמשך) ^ 6. מסך LCD חיצוני (שכבר עשיתי והוא נכנס תחת הפרוייקט הזה) 7. סליבינג. 8. אולי OC. הנה המארז החדש בלי הפאנל של הכונן האופטי השני שמתייבש מהצביעה ובל…

• 100 תגובות
    • 11.5k צפיות
  23. Started by 114508534,

היי יש לי דרמל של רוקסן ויש לי אליו התקן של רוטר ואני לא יודע מה השימושים שאני יכול לעשות בעזרת התקן הנ"ל . תודה על העזרה

• 0 תגובות
    • 932 צפיות
  24. Started by card,

שלום להלן שני Breadboard Power Supply modules: http://www.electrodragon.com/?product=breadboard-dc-power-module http://imall.iteadstudio.com/im120525004.html ניתן לראות שהמודול הראשון כולל קבל מהסוג הרגיל, שרואים כמעט בכל מקום, מנגד השני כולל קבל שנראה יותר איכותי.. רואים כאלה הרבה פעמים על לוחות אם. מה ההבדל בינהם? רק היצרן? או גם משהו בסוג שלהם? ואם רוצים לקנות סט של הסוג הטוב יותר, איפה אפשר? תודה רבה card

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by yambtz,

חשבתי להמליץ על תוכנה פשוטה מאוד הנקראת sketchup 3 בעקבות תכנונים שאנשים עושים פה ב MSpaint. התוכנה מיועדת לארכיטקטים במקור אך נהדרת גם למודרים. מה שטוב בה להבדיל מתוכנות תלת מימד אחרות זה קלות השימוש. לבד יהיה לכם קשה להבין אותה, אבל אחרי שעה של סרטוני הסבר באתר התוכנה תוכלו ליצור מחשב תוך חצי שעה עד שעה. ב bit-tech.net יש ת'ראד עם רכיבי מחשב ואפילו כמה מארזים שאנשים יצרו כדי שלא כל אחד יצטרך לעשות לבד. התוכנה יקרה מאוד אבל טובה ל 8 שעות עבודה חינם במצתבר, אז תסגרו אותה כשאתם לא משתמשים. ואל תתחילו לדבר פה על קראקים, כולנו יודעים שיש, כולנו יודעים שחלק משתמשים בזה, אבל זה לא המקום. אתר התוכנה: www.sketchup.com הת'ראד בביט-טק: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.