עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by WhatUp,

מישהו יכול להסביר בצורה מפורטת מזה לעזאזל מודינג על כל פרטיו אבא שלי מבין אותי

• 3 תגובות
    • 890 צפיות
  2. ניסיתי לבנות את המקלט....חיברתי אותו והוא לא פועל.... עכשיו לקחתי לד אדום ULTRA BRIGHT..ו(לא IR..) ושמתי אותו על הלוח בלחמות ובכל מקום..הוא דולק(חזק..) HELP? איתן

• 4 תגובות
    • 890 צפיות
  3. Started by The Modder,

יש לי דרמל, ויש לי את הדיסקיות. הדרמל מבית Wolf. עכשיו יש לי בעיה, אין לי את הבורג שאמור להתברג על התושבת הארוכה מאלומניום. זה בורג קטן, מה אני יכול לעשות? אני לא יכול לחתוך אם אין לי את הבורג הקטן הזה. :-[

• 7 תגובות
    • 890 צפיות
  4. שלום , יש לי משאבה מסוג Danger Den 12v-d4 , שצורכת 18 וואט בחיבור 12 וולט, ואני מעוניין לחבר לה פוטנצימטר על מנת לשלוט על העוצמה שלה. האם תוכלו להמליץ לי על אחד מוכן (רק לקנות) בזול עדיף בלי פאנל , סה"כ אני מתעצל לחפש בחנויות אלקטוריקה ולחבר לבד, אני מעדיף שזה יראה מקצועי ולא מאולתר כמו שאר העבודות שלי....חחח.. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 890 צפיות
  5. שלום חברים הייתי מעוניין לדעת האם ניתן לחבר צג LCD לחיישנים ברכב , לדוגמא חיישן טמפרטורה , חיישן מהירות וכ'ו או שיש צורך במחשב שינוט את המידע לצג .

• 2 תגובות
    • 890 צפיות
  6. Started by Unix,

שלום לכולם. ברשותי המעבד: pentuim E2160 עשיתי לו אוברקלוק... הגעתי איתו עד ל-3.2GHZ. ויציב בבדיקות מאמץ,הוא מגיע לטמפרטורה של 65 60 במאמץ. ברשותי הקירור therlmaltek V1. יש אפשרות להנמיך את הטמפרטורה?

• 4 תגובות
    • 889 צפיות
  7. Started by tamos,

ראיתי פה את המדריך באתר ואני לא מבין משהו למי אני פשוט לא יכול לחבר את ה+ וה- של המאורר למפסק רגיל וזהו? שם שמים לי נגדים בלאגנים זה אפשרי או שזה מזיק למאורר?

• 8 תגובות
    • 889 צפיות
  8. Started by Odedb52,

יש לי מסך שבניתי לפני לא מעט זמן.... (LCD קטן בחיבור LPT) כרגע הוא נמצע על המארז בלי שום.... "כיסוי". רציתי להכניס אותו באחד הפאנלים של ה- CD ומכיוון שאין לי דרמל או משהו בסגנון רציתי לדעת אולי יש לכם רעיונות איך לחתוך את הפאנל. חשבתי על קידוח הרבה עיגולים עם המקדחה שבבית, אבל אז שוב נזכרתי שאח"כ לא יהיה לי איך לפתוח את זה... בקיצור, תציעו רעיונות... תודה, עודד

• 6 תגובות
    • 889 צפיות
  9. Started by aviram20,

יש לי שתי מאוררים שרציתי לחבר למחשב מהספק יוצא חוט בצבע צהוב שחור של 12 V ובסופו יש חיבור אחד של פין 3 במאורר יש גם פין 3 וזה מתחבר ועובד הבעיה היא שאני רוצה לחבר שתי מאורריםםם לפיין הזה אם אני יחתוך את שתי החיבורים ויחבר אותםפ ביחד צבע בצבע ואחבר להם רק חיבור של פין 3 אחד כאילו שמחיבור פין 3 אחד אני יחבר שתי מאוררים אמור להיות עם זה בעיה לספק? זה יעשה בעיות משהו ? יש לי ספק 400 W מה אומרים ?

• 1 תגובה
    • 889 צפיות
  10. שלום.! עשיתי מעין פאנל לחור של סידי. עכשיו נוצר רווח ביון הפרספX לבין האנל עצמו. עכשיו אני צריך חומר כזה בצבע אדום/שקוף(העדפה לאדום) כמו פימו אבל שמתיבש אחרי כמה זמן-כמו דבק עכשיו איזה אפשרות יש לי לעשות בלי לקנות חומר מסוים.? נגיד דבק בצבע אדום או לעשות דבק בצבע אדום. תודה מראש.!

• 9 תגובות
    • 889 צפיות
  11. Started by H_a_R_e_L,

החלטתי לעשות למחשב שלי סליווינג, אבל היו לי כמה בעיות.. הספק שלי: קודם כל, יש את החלק שבו צריך להכניס את ה"שרוול" עד לחלק הכי קרוב לספק, ולדלג על החיבורים שלפני (כמו בתמונה הבאה..). אני מוציא את החיבורים (המולקסים), שם עליהם נייר דבק, ואז אמור לעבור דרך שלושת הראשונים כדי להגיע אל זה שהכי קרוב לספק. בשיטה הזאת זה יוצא מאוד עבה (אפילו אם אני מחלק ל-2,2) וזה קשה לעבור דרכם. הצלחתי לעשות את זה איכשהוא אבל זה היה מאוד מסובך, ואני מתאר לעצמי שיש שיטה הרבה יותר פשוטה. אם יש, אני אשמח לשמוע. התמונה: דבר שני: יש את החיבור שיוצא מתוך הספק אל הלוח אם (צירפתי גם תמונה של זה..). הבנתי שאני אמור לנתק את החוטים עם סיכות של מהדק, אבל לא הצלחתי לעשות את זה/ לא הבנתי את השיטה. לפי…

• 11 תגובות
    • 889 צפיות
  12. אוקיי אז מה קרה?? קניתי מארז חדש משהו שמגיע כבר שחור עם חלון פצצתי ו-4 מאווררים בכל מקום שאפשר לשים (בגג ,2 בחלון,ואחד ענקי מאחורה) עכשיו כל מה שנישאר לעשות זה לעשות מוד מהמארז הישן אז מה עשיתי פרקתי אותו לגורמים והתחלתי עם זה שעשיתי חור למאוורר בדופן אחרכך רציתי לצבוע לשחור אז קניתי ספריי צבע ב-10 שקל אצל טמבור של ריינבו למי שמבין אבל אחרי הצביעה מספיק שעוברים עם הציפורן כל הצבע מתקלף איתה.... מישהו יודע מה עושים איזה חומר ששמים על או משהו בבקשה לשלוח תגובות ולעזור לייייי

• 11 תגובות
    • 889 צפיות
  13. http://www.raspberrypi.org/archives/2180 לכל מי שמתעצל לקרוא, גירסת הB שודרגה ל512MB זכרון. כל מי שעדיין לא קיבל את הלוח שלו ישודרג אוטומטית. בנוסף, בקרוב תצא גירסת אנדרויד 4.0 לPi.

• 0 תגובות
    • 888 צפיות
  14. Started by Chura,

היום באתי בבוקר, וגיליתי ש2 הקטודות שלי לא עובדות... איך אני יכול לדעת אם הם שרופות ? האם זה ייתכן בגלל ששמתי עליהם אזיקון אחד באמצע, לא לוחץ מידי כמובן.... ?

• 7 תגובות
    • 888 צפיות
  15. Started by dany_tab16,

http://www.youtube.com/watch?v=2Vvpn0GaRpI זה המודינג שעשיתי. חתכתי את הרובה אוויר בעזרת דרמל תראו גם את זה: http://www.youtube.com/watch?v=7NEymY_D8hY איך לבנות חץ מעפרון (חח זה הכל בהומור אל תקחו קשה)

• 7 תגובות
    • 888 צפיות
  16. מארז בז' סטנדרטי . עבודה שעשיתי לבחורצ'יק . מאווררים 9.2סמ מאחור ו12סמ קדימה - חתכתי בפנל האחורי מקום ל12סמ (מבלי לפגוע בחיזוקים של המארז) והייתי חייב לחתוך ולהתאים את הפלסטיק של ה12סמ שיתאים ושלאימנע סגירה של הדלת הצדדית. בנוסף, הסרתי את הגריל מקדימה והרכבתי שם את ה9סמ עם גומי לשיכוך ויברציות. קרור מים BIG WATER של ThermalTake במקום להתקין הכל בתוך המארז , הבחור שעשיתי לו את הפרויקט קנה צנרת ומשאבה, מיכל המים והרדיאטור יהיו מחוץ למארז , כך שמבלוק הקירור יוצאים שני צינורות שמתחברים לצנרת האחרת כ 60סמ מחוץ למארז. כמובן שזה דרש הארכת החוטים של המאוורר של הרדיאטור והמשאבה . המשאבה מדווחת על מהירות סיבוב ! מאד שימושי לבקרה עליה. פנל קדמי - המערכת קרור מגיעה עם פוטנציומטר …

• 3 תגובות
    • 888 צפיות
  17. Started by Aviko,

מישו יודע איפה יש חנויות בניורק של מודינג ומחשבים... בבקשה לינק וכתובת יעזור, תודה

• 2 תגובות
    • 888 צפיות
  18. Started by idani1983,

היכן ניתן לקנות כבל שיחבר לי בין הקירור של הכ.מ עם 2 פינים לfanmate 2 של zalman עם 3 pin? יש לי מארז NZXT HUSH, איתו קבלתי 2 מאווורים אשר מחוברים עם חיבור מולקס ישן (כמו של ההארד דיסקים של פעם). אני רוצה לחבר את המאוורים לחיבור שיש לי על לוח האם על מנת שאוכל לנטר ולשנות את המהירות שלהם. יש לי ep35-ds3r שיש לו כמה חיבורים למאוררים על הלוח אבל זה חיבור קטן עם 3 פינים, כיצד אני יכול לחבר בינהם? תודה

• 0 תגובות
    • 888 צפיות
  19. Started by electricity86,

אני מעוניין לרכוש סליל מסדר גודל של 10mH - 1H, שיוליך זרם של 2Arms. נכנסתי לאתר מסויים ממנו אני בד"כ רוכש רכיבים, אולם בדאטאשיט של כל סליל אני רואה רק מאפיין של Max. DC Current, ולא Max. AC Current (או Max RMS current). חיפשתי זאת תחת power inductors. האם מדובר רק בסלילי DC? או שניתן להסיק ממיגבלת DC על מיגבלת AC? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 888 צפיות
  20. Started by AmL1,

ראיתי פעם איפשהו אני לא זוכר איפה מישהו שהעביר את המחשב שלו לתוך וידאו ממ מישהו שמע על זה? יש לו לינק אולי? תודה=]

• 3 תגובות
    • 888 צפיות
  21. Started by JUNGLE,

Im using this calculator for the led below plz help me to calculate the resistor i need for one single led. im using 3-1.5V C batterys . i just dont know what to write in voltage drop [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 887 צפיות
  22. Started by g2a2l2,

יש לי מסך lcd עם תאורה ועברית ובקר מאחורי המסך כתוב ככה itm-1602d-04 ic2- ks0062 ic1- ks0066 רציתי לדעת עם החיבור שלו זה באותה דרך כמו שמסבירים באתר או שזה דרך אחרת חיברתי את המסך כמו שכתוב במדריך והוא לא עובד . הוא נדלק אבל לא רואים כלום ,חשבתי אולי זה בגלל שלא חיברתי את הפוטנציומטר נכון אז הורדתי אותו ועדיין לא רואים כלום בדקתי את החיבורים אלף פעם הכול מחובר כמו שכתוב אבל המסך עדיין לא מגיב . יכול להיות שצריך להגדיר את הlpt דרך הביוס או שזה לא קשור ? את המסך קיבלתי מתנה מחבר שהביא אותו מאיזה מעבדה [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 887 צפיות
  23. Started by urinka,

הי אני רוצה לבנות HTPC ממחשב P3 שצריכים להביא לי בעוד שבועים אני רוצה לדעת הכל לפני שאני מתחיל כשאני אומר הכל אני מתכוון מבחינת התוכנה: אני צריך תוכנה שתענה על כמה שיותר צרכים חשוב גם שתדע להקליט אני גם צריך לדעת מה חומרה שאני צריך זאת אומרת אני יודע שאני צריך יציאה לטלביזיה וגם כניסה אבל איזה כרטיסים ראיתי כל מני ואני לא ממש יודע מה אני צריך אהההה כן ואיך אני אמור לבנות את המארז ראיתי כאן כל מני דברים אבל אני לא ממש בטוח מה אני רוצה קיצור אני צמא לידע ורעיונות אז תודה מראש אורי

• 2 תגובות
    • 887 צפיות
  24. Started by guysoft,

היי לכולם, חשבתי לפרסם כאן שקריקטור (שזהשעזרתי בטעות להקים) יוצא בפרויקט האקינג. בגדול חשבו לרכז הרבה פרויקטים מגניבים. יש ווידאו שמסביר את כל הרעיון כאן (כן זה אני מופיע) וגם כתבתי על זה בבלוג שלי אשמח אם אנשים כאן ייקחו חלק. יש לנו סיכוי להרים קהילה נוספת להאקינג ואלקטרוניקה.

• 0 תגובות
    • 887 צפיות
  25. יש לי רשימה של דברים לפרוייקט החדש שלי שמסתכמים לסכום לא קטן וחשבתי לנסות את האופציה של הזמנה מחו"ל כדי לצמצם עלויות. הבעיה שלי היא שאני לא יודע מאיפה להזמין ומאיפה אקבל את המחירים הכי טובים. אשמח לקבל המלצות, תודה.

• 5 תגובות
    • 887 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.