אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. התלהבתי קצת מdirt וgrid לאחרונה ובא לי קצת להחיות את המשחק עם הגה זרוק שיש לי בארון כמה כמה שנים, אבל יש מספר בעיות בהגה שצריך לפתור ופה אני צריך את עזרתכם. בנוסף אני מעוניין לבצע כמה שדרוגים, במידה והם אפשריים. מה צריך לתקן: תיקון: 1.דוושת הבלימה (נשבר הקפיץ) 2.ידית הילוכים(שבורה לשתיים) 3.לחצן תפיסה לשולחן - חסר חלק (לא להתייחס, תיקון פשוט) מה אני רוצה לשדרג 1.לנתק את ידית ההילוכים מההגה ולבנות לידית "בית" נפרד 2.הגדלת ההגה (אולי לקחת הגה ממכונית ישנה) 3.להתקין בתחתין משטח הדוושות תמיכה שלא יחליק בשימוש. תמונות של ההגה: ידית ההילוכים השבורה הסיבה שמשטח שמחליק כל הזמן הקפיץ שחסר, איזה פיתרון תוכלו להציע? ומלמעלה
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אז ככה גדול שחור וכסוף (מתקלף) על גלגלים בלי דלתות צד ועם פאנל קדמי מעפן והכי חשוב עצות לגבי מכסה עליון פעם הוצע ל SSR לעשות חלק עליון כזה : נורא אהבתי את העיצוב אבל יש לי בעיה מתחת למכסה יש עוד מתכת כזה (תמונות מצורפות) כך שאני לא אוכל להכניס לשם את המאורר וכבר יש לי חריצים למאוורר (אגב האם זה בסדר אם אממש את העיצוב ? ) דבר ראשון כל המכסה ישתייף יהיה נקי מכל מזיק מחפש להוריד את שאר הצבע מהמארז .. פתרון נחמד יהיה לזרוק את כולו למיכל טרמפנטין (בעיה שאין לי כזה) כנראה שאצתרך לפרק את כולו ולשייף את הכל הרבה פריימר וצבע וגם לקה אם צריך תודה לכל המייעצים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מנסה לבדוק בנייה של מכשיר דרך הנחיות של אתר באנגלית. אני לא מבין גדול במונחים באנגלית ואשמח אם מישהו יודע מה המונח המקביל בעברית והיכן ניתן למצוא/לקנות רכיבים כאלו באזור המרכז: 1. 12VDC Negative Ion Generator 2. Reed Switch 3. Neo-Dymium Magnet 4. Heat Shrink Tubing or Electrical Tape תוד'ה!
-
- 2 תגובות
- 895 צפיות
-
-
לפני עשר דקות החלטתי להתחיל לבנות פאנל שליטה למאוררים - כיבוי - הדלקה, שליטה על המהירות. השאלה היא כזו, איזה כפתור אני צריך בשביל לשלוט על המהירות? אחרי שאני קונה את הכפתור הזה, אני פשוט מחבר אותו באחד מהחוטים של המאורר? או ב - + או ב -?
-
- 5 תגובות
- 895 צפיות
-
-
יש דרך כלשהי לחבר דיסק קשיח USB ואני לא מתכוון לקנות משהו
-
- 4 תגובות
- 895 צפיות
-
-
איפה אני יכל לקנות את הלדים ub האלו ופרספקס במחיר הכי זול שיש ורצוי באשקלון?כי אני לא רוצה לשלם דמי משלוח של 45 שקל על הזמנה של 50?.
-
- 5 תגובות
- 894 צפיות
-
-
יש לי ממיר של הוט שיש לו יציאה של RS232 ויש לו גם RCA ולמסך יש רק VGA. האם יש אפשרות מVGA לRS232 או דרך אחרת? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לחבר לדים למקלדת הבעיה היא שאין לי מוסג כיצד לעשות זאת, מישהוא יודע מה היא נקודת החשמל במקלדת וכמה וולאט זה? ואני גם רוצה לשנות את הלד בעכבר האופטי ללד בצבע אחר מישהוא יודע פרטים על הלד שנמצא בעכבר? עכבר מיקרובלוף (Micro$oft) זאת אומר כמה וואלט הלד וזה..?
-
- 14 תגובות
- 894 צפיות
-
-
אני מחפש מקום בארץ או בחול אם הם עושים משלוחים לארץ חוץ מאיביי אני רוצה לקנות פלטייר 12ולט בשביל כמה פרויקטים תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
הי אנשים כמובן שמי שרוצה לעשות מודינג למחשב צריך לחשוב הרבה ולאיזה כיוון הוא רוצה לעשות אני חשבתי הרבה ואפילו יותר מידי כי אחרי זה קשה להתחרט על מכונית של פרארי על דופן הכונן אני כרגע יתאר לכם איך בניתי ובהמשך אני יתן לכם תמונות אז נתחיל קניתי מחנות כול שהיא תמונה של מכונית אני בחרתי מכונית ספורט מדגם פרארי כמובן שכול אחד יכול לבחור מה שבא לו חתכתי את המארז בצורת חלון והדבקתי פרספרקט לאחר מכן לקחתי את התמונה וחתכתי לה את כול החלקים שאני רוצה שהבלטו באולטרה אני לקחתי את החלקים העיקרים ספוליר חציות טמבון פנסים וגלגלים(לפנסים ולגלגלים נחזור מאוחר יותר אבל גם אותם חתכתי ) ואת כונס האויר הדבקתי את התמונה על גב הפרספרקט במקום הגלגלים שמתי שני מאוררים קטנים ככה ש…
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
בפרוייקט המודינג הראשון שלי לקחתי מארז ג'נרי פשוט ועשיתי לו: חלון בגג בצורה של Crop Circle שמתי מאוורר 80 מ"מ תאורה כחולה חלון מרובע פשוט בצד עם תאורה כחולה 120 מ"מ וכדי "לנקות" את החור למאוורר עשיתי חיפושי מתכת עם טקסטורה... יצא ב"ז (המבין יבין) צבעתי את כל המארז בכחול אחיד חלק בניתי שני פאנלים קדמיים עם תאורות לכונני 5 אינץ (יש 2 פנויים) שיפרתי את זרימת האוויר ועשיתי סליבינג. המודינג הזה גמור יש לי בבית מארז ג'נרי נוסף שקניתי יש לי בבית פרספקס יש לי צבעי מקצועי חינם (חבר של אבא שלי) יש לי דרמל ובכלל יש לי כמעט הכל אבל אין לי רעיון ואני לא רוצה לעשות סתם מודינג אקראי כמו שעשיתי בנוכחי שלי יש למישהו רעיונות מקוריים ויפים למודינג? (וברי ביצוע)
-
- 0 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עושה מודינג לאקס בוקס שלי ואני צריך פרספקס עם המידות הבאות: 35x30x0.5 אני גר בראש העין , אני נוסע למרזבית שבפ"ת אבל אני לא יודע איזה דגם אני צריך לקחת. כלומר, קראתי על סוג מסוים ושכחתי את השם של החברה. אז מה להגיד לו שיביא לי ? כי אני רוצה משהו איכותי שיעמוד בדבק חם ועוד משהו, כמה אתם חושבים יעלה לי עם הסוג שננתם לי והמידות ?
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
-
יש לי מארז ג'נרי (Codegen 604) עם מסך LCD מובנה שמציג את הטמפרטורה ושעה וכו'... רציתי לדעת האם ישנה אפשרות שבה אני יוכל לשנות את מה שרשום במסך? תודה רבה. קישור למארז: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_2403&products_id=16321&PHPSESSID=e815617dbdee0c144fc4bcd3a6ca2b13
-
- 4 תגובות
- 894 צפיות
-
-
קראתי את המדריך שבאתר (זה) :http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/3/ ובטבלה שמסבירה מה מתחבר לאן כתוב פין מספר חמש בLCDמתחבר לפין מספר אחד בכבל הפרללי ופין מספר שש בLCD מתחבר גם הוא לפין מספר אחת בפרללי זה נכון או שזו טעות? עריכה: הלחמתי הכל לפי המדריך חיברתי את המסך למחשב והתקנתיאת התוכנה והדרייבר אבל חוץ משני השורות של ההפעלה והתאורה אנילא מצליח להפעיל כלום בתוכנה מישהו נתקל בבעיה דומה ויכול לתת רעיונות?
-
- 9 תגובות
- 893 צפיות
-
-
יש לי עכבגר שהכבל שלו נהרס אבל יש לי עכבר אחר,אני יכול לתקן את זה אבל חשבתי שאם יש איזשהו רובוט או משהו יצירתי יותר שניתן לבנות בעזרת החיישנים במעגל וכ"ו..
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
היי אני זקוק לדפי נתונים של שני הצ'פים האלו כמו כן אני מחפש גם דף נתונים על הצג HITACHI LCD עם שני הצ'יפים האלו .
-
- 0 תגובות
- 893 צפיות
-
-
פעם ראשונה שהרכבתי הכל , אחרי שקיבלתי את המארז החדש לא היה לי סבלנות לחכות לבן אדם שיבוא ויעשה את זה.. אז הרכבתי לבד , כמו כן היו קצת בעיות בדרך , הקבל 4 פינים למעבד (ATX V12) לא הספיק והוא היה ממש ממש מתוח ובקושי הגיע למעבד וזה ממש הפריע לי לסידור הכבלים... וואי הכרטיס מסך נראה עקום בתמונה לא ידוע למה.. זה כל מה שהצלחתי לעשות כרגע... טיפים? המארז הוא ANTEC 1200 אנשים התמונות ענקיות אני שם בלינקים זה הורס את העמוד לפני : http://up40.siz.co.il/up2/xyn2zirqmznj.jpg אחרי: http://up42.siz.co.il/up2/mzjym5nk5ydb.jpg http://up41.siz.co.il/up3/xwq2mqozmgyw.jpg
-
- 3 תגובות
- 893 צפיות
-
-
טוב הסיפור מתחיל ככה... כמו שכולכם יודעים אחד התחביבים שלי זה אלקטרוניקה.. ובניהם זה מערכות רכב... יש לי באוטו בבית מערכת עם מגבר נחמד אבל הבעיה בה שהיא רדיו טייפ, עכשיו מכוון שאני לא ממש יכול להיסתדר עם רדיו הייתי חייב להכניס איזה שיפצור למערכת... נכון אומנם בהתחלה רציתי להשקיע ככה איזה 800 שקל על מערכת נחמדה של פיוניר, אבל אבא שלי לא ממש רצה שאני יגע במערכת של האוטו.. למה? לא יודע.. הוא פשוט לא רוצה שיגעו לו בדברים באוטו :? בקיצור יש רמקולים טובים וכל הסאונד באוטו סבבה.. אבל אין מקור סאונד משובך... לכן עשיתי את הדבר הבא... קניתי באיזה חנות נידחת בתל אביב משדר FM מטורף שמשדר באיכות ממש מציונת. למשדר יש טווח רדיוס של 20 מטר. קניתי ביחד עם זה זרוע לפאלם והתחלתי לעבוד…
-
- 10 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום חברה מה קורה?? יש לי שאלה קטנה... יש לי פלאפון מסוג SIMENS עכשיו החיבור של המטען נשבר לי רציתי לשאול אם זה אפשרי לטעון את הסוללה ישירות מהשנאי של המטען... בדקתי והמתח הוא בדיוק 6.65V. על הסוללה יש 3 חיבורי חשמל + - ואמצעי כמובן שהוא אדמה האם אפשרי לחבר את החוטים מהשנאי ל + ול - או שזה לא יטען את הסוללה כי בתוך הפלאפון יש עוד כל מיני נגדים וחרטא שמורידים את המתח עוד...? תודה לעוזרים אם לא מובנת השאלה למרות שנראה לי שהיא מובנת אני יצרף תמונה של הסוללה ושל השנאי(דר"א השנאי הוא כמובן של הפלאפון).
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
טוב, אני מודה שאני לא מלך המודינג או משהו כזה אבל אני די מבסוט מהעובדה שהצלחתי להכניס את המחשב שלי לוידאו הישן הזה 8)(מכוער ככל שיהיה), ממה שאני לא מבסוט, כמו שאפשר לראות בתמונה, שמאחר ושעשיתי את את תקע החשמל בצד הוא לא מצליח להיכנס לארון. רציתי לדעת, לפני שאני עושה שינויים מרחיקי לכת במארז אם למישהו יש רעיון מקורי שאולי יוכל לעזור, משהו שלא כולל את לקיחת הספק אחורה או שינוי של מיקום הספק (כי אין מקום אחר). בתודה מראש, רן. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 5 תגובות
- 893 צפיות
-
-
אני שונא את המסך שלי. אני לא שונא את המסך עצמו כמו שאני שונא את הזוועה שניורון החליטו לעשות למארז של מסך LCD טוב. אז חשבתי להחליף את כל המארז החיצוני (כל הפלסטיק) במארז של מסך אחר. האם זה אפשרי? במה יש להתחשב? ביקורות חובה!
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-
-
כי שמתי לב שהיא משתמשת בלדים רגילים, אבל אני רוצה לשים שם אחד כחול שצורך 3V.. השאלה אם הוא ידלק בכלל?
-
- 2 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחר מבחן באלקטרוניקה מחר על התמונות שצירפתתי חומר המבחן כיתה יב'. התמונות הם על של פרויקט אני בונה וצריך להסביר על הרכיבים וכל זה (אני לא מבין בזה חייב את עזרתכם) אם מישהו יוכל להסביר בפירוט את הרכיב ותפקידיו מדובר על הרכיבים שמודגשים בצהוב , שהם אותו הדבר כעקרון.. התמונות: יש תרשמים מלבנים , הפרוייקט תורידו רווחים משו מה הפורום חוסם את זה : (בין ה // לפני אחרי ה הנקודה הראשונה ולפני ה נקודה השניה) http:/ /www. siz.co .il/my/ejwft0fnymtz.jpg http:/ / www. siz.co .il/my/2mqwgfdzlomj.jpg
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
אפשר לקחת מקדחה רגילה ולחבר לה ראש של דרמל? ולעשות מודינג איתה: כגון חימתוך המארז יישור פינות שנחתכו לא ישר וכו' ? תודה על העזרה, דני
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-