אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
קראתי את המדריך שבאתר (זה) :http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/3/ ובטבלה שמסבירה מה מתחבר לאן כתוב פין מספר חמש בLCDמתחבר לפין מספר אחד בכבל הפרללי ופין מספר שש בLCD מתחבר גם הוא לפין מספר אחת בפרללי זה נכון או שזו טעות? עריכה: הלחמתי הכל לפי המדריך חיברתי את המסך למחשב והתקנתיאת התוכנה והדרייבר אבל חוץ משני השורות של ההפעלה והתאורה אנילא מצליח להפעיל כלום בתוכנה מישהו נתקל בבעיה דומה ויכול לתת רעיונות?
-
- 9 תגובות
- 884 צפיות
-
-
שלום יש לי מצלמה קטנה ויש לה בטריה שנראת ככה: http://sizmedia.com/my.php?i=mn1utjeyyxyz.jpg חלשה מאוד אני רוצה לשים לה בית בטריה חדש כמו זה: http://sizmedia.com/my.php?i=xoyqa0dnkjdz.jpg האם זה אפשרי??
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
-
-
-
טוב הסיפור מתחיל ככה... כמו שכולכם יודעים אחד התחביבים שלי זה אלקטרוניקה.. ובניהם זה מערכות רכב... יש לי באוטו בבית מערכת עם מגבר נחמד אבל הבעיה בה שהיא רדיו טייפ, עכשיו מכוון שאני לא ממש יכול להיסתדר עם רדיו הייתי חייב להכניס איזה שיפצור למערכת... נכון אומנם בהתחלה רציתי להשקיע ככה איזה 800 שקל על מערכת נחמדה של פיוניר, אבל אבא שלי לא ממש רצה שאני יגע במערכת של האוטו.. למה? לא יודע.. הוא פשוט לא רוצה שיגעו לו בדברים באוטו :? בקיצור יש רמקולים טובים וכל הסאונד באוטו סבבה.. אבל אין מקור סאונד משובך... לכן עשיתי את הדבר הבא... קניתי באיזה חנות נידחת בתל אביב משדר FM מטורף שמשדר באיכות ממש מציונת. למשדר יש טווח רדיוס של 20 מטר. קניתי ביחד עם זה זרוע לפאלם והתחלתי לעבוד…
-
- 10 תגובות
- 884 צפיות
-
-
שלום חברה מה קורה?? יש לי שאלה קטנה... יש לי פלאפון מסוג SIMENS עכשיו החיבור של המטען נשבר לי רציתי לשאול אם זה אפשרי לטעון את הסוללה ישירות מהשנאי של המטען... בדקתי והמתח הוא בדיוק 6.65V. על הסוללה יש 3 חיבורי חשמל + - ואמצעי כמובן שהוא אדמה האם אפשרי לחבר את החוטים מהשנאי ל + ול - או שזה לא יטען את הסוללה כי בתוך הפלאפון יש עוד כל מיני נגדים וחרטא שמורידים את המתח עוד...? תודה לעוזרים אם לא מובנת השאלה למרות שנראה לי שהיא מובנת אני יצרף תמונה של הסוללה ושל השנאי(דר"א השנאי הוא כמובן של הפלאפון).
-
- 1 תגובה
- 884 צפיות
-
-
טוב, אני מודה שאני לא מלך המודינג או משהו כזה אבל אני די מבסוט מהעובדה שהצלחתי להכניס את המחשב שלי לוידאו הישן הזה 8)(מכוער ככל שיהיה), ממה שאני לא מבסוט, כמו שאפשר לראות בתמונה, שמאחר ושעשיתי את את תקע החשמל בצד הוא לא מצליח להיכנס לארון. רציתי לדעת, לפני שאני עושה שינויים מרחיקי לכת במארז אם למישהו יש רעיון מקורי שאולי יוכל לעזור, משהו שלא כולל את לקיחת הספק אחורה או שינוי של מיקום הספק (כי אין מקום אחר). בתודה מראש, רן. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 5 תגובות
- 884 צפיות
-
-
שלום. אני שוקל רכישת דרמל זול (100 ש"ח מינוס) לפרויקט שלי. אני לא אשתמש בו הרבה (פעם-פעמיים בשנה למשך יום). העיקר שיהיה זול מאוד ומוכן לשימוש. קניה בי-ם או באינטרנט. תודה, Zzzz
-
- 3 תגובות
- 884 צפיות
-
-
כי שמתי לב שהיא משתמשת בלדים רגילים, אבל אני רוצה לשים שם אחד כחול שצורך 3V.. השאלה אם הוא ידלק בכלל?
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
-
-
לפני עשר דקות החלטתי להתחיל לבנות פאנל שליטה למאוררים - כיבוי - הדלקה, שליטה על המהירות. השאלה היא כזו, איזה כפתור אני צריך בשביל לשלוט על המהירות? אחרי שאני קונה את הכפתור הזה, אני פשוט מחבר אותו באחד מהחוטים של המאורר? או ב - + או ב -?
-
- 5 תגובות
- 884 צפיות
-
-
אהלן אנשים! אני רוצה לחתוך את הפאנל, לשים שם חלון שקוף ומנורות לד בצבעים כחול, ירוק, כתום ואדום. אני רוצה לעשות שהמנורה הירוקה תדלק שה-CPU מנצל 0-25% שהוא מ-25% עד 70% יהיה אור כחול מ-70% עד 90% אור כתום ומ-90 עד 100% אור אדום. השאלה אם יש מן מכשיר או אפילו תוכנה שיכולה להדליק את המנורות כאשר ה-CPU מגיע לכך. ועוד שאלה: כמה עולה מסך מגע למסך 18"? ואיך אני מתקין אותו? מחבר ב-USB + שם דריבר וזה פועל?
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לחבר לדים למקלדת הבעיה היא שאין לי מוסג כיצד לעשות זאת, מישהוא יודע מה היא נקודת החשמל במקלדת וכמה וולאט זה? ואני גם רוצה לשנות את הלד בעכבר האופטי ללד בצבע אחר מישהוא יודע פרטים על הלד שנמצא בעכבר? עכבר מיקרובלוף (Micro$oft) זאת אומר כמה וואלט הלד וזה..?
-
- 14 תגובות
- 883 צפיות
-
-
-
אני ראיתי שזה נראה כמו מן אולטרה כזה וקראתי שזה מקרר את המחשב שלך או משהו כזה מישהו יכול להסביר לי מה זה?
-
- 7 תגובות
- 883 צפיות
-
-
פעם ראשונה שהרכבתי הכל , אחרי שקיבלתי את המארז החדש לא היה לי סבלנות לחכות לבן אדם שיבוא ויעשה את זה.. אז הרכבתי לבד , כמו כן היו קצת בעיות בדרך , הקבל 4 פינים למעבד (ATX V12) לא הספיק והוא היה ממש ממש מתוח ובקושי הגיע למעבד וזה ממש הפריע לי לסידור הכבלים... וואי הכרטיס מסך נראה עקום בתמונה לא ידוע למה.. זה כל מה שהצלחתי לעשות כרגע... טיפים? המארז הוא ANTEC 1200 אנשים התמונות ענקיות אני שם בלינקים זה הורס את העמוד לפני : http://up40.siz.co.il/up2/xyn2zirqmznj.jpg אחרי: http://up42.siz.co.il/up2/mzjym5nk5ydb.jpg http://up41.siz.co.il/up3/xwq2mqozmgyw.jpg
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-
-
מארז בז' סטנדרטי . עבודה שעשיתי לבחורצ'יק . מאווררים 9.2סמ מאחור ו12סמ קדימה - חתכתי בפנל האחורי מקום ל12סמ (מבלי לפגוע בחיזוקים של המארז) והייתי חייב לחתוך ולהתאים את הפלסטיק של ה12סמ שיתאים ושלאימנע סגירה של הדלת הצדדית. בנוסף, הסרתי את הגריל מקדימה והרכבתי שם את ה9סמ עם גומי לשיכוך ויברציות. קרור מים BIG WATER של ThermalTake במקום להתקין הכל בתוך המארז , הבחור שעשיתי לו את הפרויקט קנה צנרת ומשאבה, מיכל המים והרדיאטור יהיו מחוץ למארז , כך שמבלוק הקירור יוצאים שני צינורות שמתחברים לצנרת האחרת כ 60סמ מחוץ למארז. כמובן שזה דרש הארכת החוטים של המאוורר של הרדיאטור והמשאבה . המשאבה מדווחת על מהירות סיבוב ! מאד שימושי לבקרה עליה. פנל קדמי - המערכת קרור מגיעה עם פוטנציומטר …
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-
-
היום משום מה נזכרתי שיש לי פאלם דיי ישן מלפני 3 שנים M100 חמוד ניסיתי להפעיל אותו והוא קצת מת.. מחר אני אפתח אותו (יש לו את הרגים המשושים כך שלא היה ברשותי היום את המברג הנכון) נראה מה גורם לו לא לפעול (לא זה לא הסוללות) עכשיו השאלה זה האם כדאי לי להשתמש בו למחשב (בתוך מסך קטן) או לשלוח את הפאלם לתיקון? אחרי הכל זה מסך דיי גדול רק שהוא שחור לבן, מסך נגע כל שאפשר לעשות איתו הרבה דברים.. אז מה אתם ממליצים ? :s07:
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לעשות מודינן למגבר שלי - NEW CASE. המארז שלו היה עומד והוא היה יותר קטן בהרבה ממה שהוא עכשיו. הוא יבנה כולו מפרספקס (לא שקוף). שהאלה שלי היא כזו אם האני יעביר את השנאי המתח של המגבר למיקום כפי שמצויון בתמונה האם זה יכול לפגוע בתיפקוד חלקים אלקטרינים אחרים? זה סליל ונוצר בו שדה אולקטרו מגנטי ולכן אני חושש.
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-
-
מישהו יודע איפה אפשר להשיג מסכים קטנים כאלה? יש לי העדפה למסכים מונוכרומיים או פאסיביים....
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום לכולם. התלהבתי קצת מdirt וgrid לאחרונה ובא לי קצת להחיות את המשחק עם הגה זרוק שיש לי בארון כמה כמה שנים, אבל יש מספר בעיות בהגה שצריך לפתור ופה אני צריך את עזרתכם. בנוסף אני מעוניין לבצע כמה שדרוגים, במידה והם אפשריים. מה צריך לתקן: תיקון: 1.דוושת הבלימה (נשבר הקפיץ) 2.ידית הילוכים(שבורה לשתיים) 3.לחצן תפיסה לשולחן - חסר חלק (לא להתייחס, תיקון פשוט) מה אני רוצה לשדרג 1.לנתק את ידית ההילוכים מההגה ולבנות לידית "בית" נפרד 2.הגדלת ההגה (אולי לקחת הגה ממכונית ישנה) 3.להתקין בתחתין משטח הדוושות תמיכה שלא יחליק בשימוש. תמונות של ההגה: ידית ההילוכים השבורה הסיבה שמשטח שמחליק כל הזמן הקפיץ שחסר, איזה פיתרון תוכלו להציע? ומלמעלה
-
- 0 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אני מכין מפרט של מחשב רוצח שיחזיק לכמה שנים טובות, ומאחר ואני עם אותו מחשב כמה שנים טובות, בחרתי בקירור מים(להשוויץ, שיראו אותו) ויש את הפאנל הקידמי של gatewatch, http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=7755 עכשיו, בגלל שיש קירור מים וחלק מהפאנל מיועד למאווררים, האם זה יהיה ביזבוז, או שזה משתלם(אחרי הכל, הוא יתריע אם המערכת מים תחליט לשבות פתאום)
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
שלום, אני מעונין במקלט מיניאטורי על צ'יפ שמסוגל לקלוט אות ממרחק של מאות מטרים או קילומטר שניים ולתת אינדיקציה שהאות נקלט. המטרה: שליטה בעזרת משדר תואם מרחוק בפונקציה .ON/OFF אני לא סגור בקשר לפרטים כמו תדר, העברת נתונים נוספים בין משדר למקלט וכדומה. כרגע אני פתוח להצעות. המגבלות היחידות הם: גודל - צ'יפ, יתכן עם כמה רכיבים תומכים מסביב. טווח - לא משהו של עשרות מטרים, לפחות מאות מטרים, רצוי קילומטר לפחות. מחיר - משהו שאוכל להרשות לעצמי, ובקיצור כמה שפחות ושיענה על הדרישות. תודה על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
כל מי שמכיר אתרים המכילים שירטוטים או שיש לו המתאימים ל LCD גראפיים , לא משנה אילו שיעלה בבקשה
-
- 6 תגובות
- 883 צפיות
-
-
יש לי ממיר של הוט שיש לו יציאה של RS232 ויש לו גם RCA ולמסך יש רק VGA. האם יש אפשרות מVGA לRS232 או דרך אחרת? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
השנה אני כיתה יב' ואנחנו עושים פרוייקט גדול כותבים תוכנה והכל ממש גדול בסדר גודל של הנדסאים..( אל תפחדו לתת פרוייקט קשה מדי ) עכשיו אנ יוחבר שלי חשבנו לבנות שער שניפתח כמו שיש בכניסה למקומות עבודה אבל יש מאגר של מספרי טלפון ואנחנו מתקשרים מהמספר שלנו לטלופון של השער ואם יש את המספר שאנחנו מתקשרים ממנו במאגר של המספרי טלפון שבשער אז השער ניפתח... ואנחנו גם נוסיף לו חיישן שכשיש אור אז השער תמיד פתוח ומכמות מסויימת של אור הוא נסגר ומתחיל לפעול עם המספרי טלפון.. כמו שיש שערים בקיבוצים שבלילה מתחיל לעבוד אבל אנחנו לא שלמים עם ההחלטה תנו לי עצות לפרוייקטי טובים ... תודה מראשש אחים שלי
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-