אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שאאאללום אני בקרוב אתחיל איזשהו פרוייקט מודינג קטן לאח שלי ורציתי כמה מעגלי לדים נחמדים ופשוטים כאלה , לא מסובכים . יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה .. הו, ואם אפשר ,שזה יהיה טיפה מהר,אני רוצה לקנות מחר את הרכיבים תודה רבה רבה מראש :]
-
- 4 תגובות
- 931 צפיות
-
-
-
קראתי את המדריך שבאתר (זה) :http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/3/ ובטבלה שמסבירה מה מתחבר לאן כתוב פין מספר חמש בLCDמתחבר לפין מספר אחד בכבל הפרללי ופין מספר שש בLCD מתחבר גם הוא לפין מספר אחת בפרללי זה נכון או שזו טעות? עריכה: הלחמתי הכל לפי המדריך חיברתי את המסך למחשב והתקנתיאת התוכנה והדרייבר אבל חוץ משני השורות של ההפעלה והתאורה אנילא מצליח להפעיל כלום בתוכנה מישהו נתקל בבעיה דומה ויכול לתת רעיונות?
-
- 9 תגובות
- 930 צפיות
-
-
אז ככה אני בונה איזה גוף קירור מיוחד למחשב נייד משהו עם מאוררים של מעבדים חזק במיוחד אני צריך ספק של מחשב עכשיו יש לי פה מחשב ישן המתח להדלקת הספק עובד דרך הלוח אם זאת אומרת אם הספר לא מחובר ללוח אם מתג ההדלקה שלו לא פועל בכלל איך אני עוקף את זה ומוציא את הספק לגמריי מהמחשב ומפעיל אותו בכוחות עצמו שיספק לי את ה 12 VDC כמו שצריך ושאלה נוספת למאורר של מעבד יש 4 צהוב, שחור, ירוק כחול ויציאה של ספק יש גם 4 אדום 2 שחורים וצהוב שמתי לב שאם אני מחבר את המאורר ישירות ללוח אם הוא עובד יותר מהר מאשר אני מחבר אותו לספק אילו מגעים צריכים לינגוע אחד בשני בדיוק על מנת שהמאורר יעבוד ב 12 וולט?
-
- 4 תגובות
- 930 צפיות
-
-
החלפתי את המאוורר בספק ורציתי לדעת עם זה יכול לעשות בעיות?
-
- 7 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום, יש לי מצלמה Xiaovv 1080P USB כזאת: עד עכשיו השתמשתי בסוללת גיבוי להפעלת מצלמה שהספיק לי למספר ימים עד הייתי צריך להטעין סוללה מחדש. החלטתי להעביר מצלמה לזינת חשמל רצופה. יש לי כבל USB וקניתי מפסק בנוסף בשביל הפעלה/כיבוי פשוט. זו המצלמה שאני רוצה להציב על גבי ארון אבל לא יודע איך יותר טוב לקבע אותה במקום שלא תזוז. מארז שלה מתחמם ואני חשבתי אולי נמכר קונטיינר שעשוי מחומר שמקרר כמו אלומיניום ואופציונלית מאפשר זרימת אוויר. יש דבר כזה? גם מבחינת בטיחות... אם אני אטוס לחו"ל לחודש ואשאיר מצלמה מופעלת... יש מצב שמצלמה תעלה באש עקב עומס חשמל? או אם מגן יתר מתח או ממיר פנימי במטען …
-
- 0 תגובות
- 930 צפיות
-
-
רציתי לדעת האם אפשר לחבר 2 ספקים ואני לא שואל סתם בשביל ידע אני רוצה לחבר... אם אפשר תגובות מאנשים שמבינים ואולי אפילו עשו את זה תודה מראש DJ POWER 8)
-
- 9 תגובות
- 930 צפיות
-
-
טוב ככה, אני רוצה לבנות פאן באס של 12/7/0 אבל כל זה לא חשוב, בכל מקרה, רציתי לדעת אם אני קונה מחברי מולקס (גם זכר וגם נקבה) ופינים מתאימים, האם אפשר להכניס אותם פנימה עם פלייר או דרך אחרת שלא צורכת קנייה של מכשיר מיוחד להכנסת הפינים? פשוט אני מעוניים לבנות פאן באס שנוח להוציא ולחבר ולהעביר ממארז למארז (כי אני אולי מעוניין למכור אותו לחבר שלי ולכן אני רוצה שהוא יתחבר דרך חיבור מולקס לספק,ולא עם הלחמה)
-
- 9 תגובות
- 930 צפיות
-
-
מה אני צריך בשביל לבנות סאב? יענו חלקים, מגברים, מעבירי נמוכים, סלילים וכו'... אני צריך הוראות איך מגדירים הגדרות לסאב והאם מספרי הרכיבים משנים את ההגדרות של הסאב.. קיצר, מה הרכיבים, איך עושים הגדרות, והוראות, עם יש.. תודה רבה לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 930 צפיות
-
-
-
-
בפרוייקט המודינג הראשון שלי לקחתי מארז ג'נרי פשוט ועשיתי לו: חלון בגג בצורה של Crop Circle שמתי מאוורר 80 מ"מ תאורה כחולה חלון מרובע פשוט בצד עם תאורה כחולה 120 מ"מ וכדי "לנקות" את החור למאוורר עשיתי חיפושי מתכת עם טקסטורה... יצא ב"ז (המבין יבין) צבעתי את כל המארז בכחול אחיד חלק בניתי שני פאנלים קדמיים עם תאורות לכונני 5 אינץ (יש 2 פנויים) שיפרתי את זרימת האוויר ועשיתי סליבינג. המודינג הזה גמור יש לי בבית מארז ג'נרי נוסף שקניתי יש לי בבית פרספקס יש לי צבעי מקצועי חינם (חבר של אבא שלי) יש לי דרמל ובכלל יש לי כמעט הכל אבל אין לי רעיון ואני לא רוצה לעשות סתם מודינג אקראי כמו שעשיתי בנוכחי שלי יש למישהו רעיונות מקוריים ויפים למודינג? (וברי ביצוע)
-
- 0 תגובות
- 930 צפיות
-
-
כי אני רוצה להוריד את הצבע מהדלת של המארז ואין לי כוח לשפייף אז חשבתי על מלטשת ציר,כמה שאלות העם זה משתלם? אני אוכל ללטש עם זה את הדלתות\גג מה שלא יהיה נכון?
-
- 0 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום רב, נאי זקוק לעזרה קלה היות ואיני אלקטרוניקאי מדופלם אלא מתמצא בכך באופן בסיסיץ. בקובץ המצורף יש שרטוט של מעגל פשוט האחראי להפעלה\כיבוי של שתי מנורות באמצעות סוויץ' 3 מצבים (כבוי, מנורה א', מנורה ב'). אני רוצה להחליף את הסוויץ' בשני כפתורים שכל אחד בנפרד יהיה אחראי על מנורה באופן עצמאי. הכפתור הנדרש הוא מסוג אלו שמעבירים חשמל רק בעת לחיצה. הווה אומר, העזרה שאני צריך היא לבנות את מעגל בו למעשה לחיצה של הכפתור תנתק או תחבר את הזרם לכל נורה. מקווה שכוונתי ברורה ושמישהו יוכל לעזור לי. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 930 צפיות
-
-
http://www.raspberrypi.org/archives/2180 לכל מי שמתעצל לקרוא, גירסת הB שודרגה ל512MB זכרון. כל מי שעדיין לא קיבל את הלוח שלו ישודרג אוטומטית. בנוסף, בקרוב תצא גירסת אנדרויד 4.0 לPi.
-
- 0 תגובות
- 929 צפיות
-
-
יש לי ממיר של הוט שיש לו יציאה של RS232 ויש לו גם RCA ולמסך יש רק VGA. האם יש אפשרות מVGA לRS232 או דרך אחרת? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 929 צפיות
-
-
שלום לכולם . יש לי רמקולים קיטים של שנות ה 70 שניתן לראות פה Marantz 2226 in excellent condition אמנם זה רק סרטון , אבל מרגישים בעוצמת הבאס ובשרניות הסאונד . מאוד מאוד אהבתי אותם . אחרי הסרטון שמתי להם מידים וטווטרים חדשים . מאיזה רמקולים מדפיים שמצאתי . את הוופרים המקורי השארתי . הקרוס אובר נשאר כמו שהוא . עכשיו הם מנגנים בסדר . אבל קשה לא לשים לב שהבאס נהיה חלש באיזה 50 אחוז פחות יותר . ואני לא מצליח להבין למה . חשבתי לעצמי בלאו הכי הקרוס שלהם נראה על הפנים . אז אבנה להם קרוס חדש וזהו . אני אשמח לקבל מימכם המלצה לסכימה של קרוס 3 WAY פשוט זול יעיל ונציל . הייתי רוצה שתדרי החיתוך יהיו 800 5000 תודה סופ"ש טוב
-
- 2 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך עזרה לבנות מד חום דיגיטלי, ביתי, מהרגילים, שיראה מעלה וחצי מעל הנתון האמיתי.. יש מצב לדבר כזה? או אולי ללכת אפילו צעד קדימה ולהוסיף לו כפתורים שמחליטים כמה להוסיף. מוכן לשלם למישהו אם הוא מוכן לעשות לי את הפרוייקט הזה, אם לא, אז לפחות לדעת איזה חומרים בכלליות אני צריך תודה!
-
- 3 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אני ראיתי שזה נראה כמו מן אולטרה כזה וקראתי שזה מקרר את המחשב שלך או משהו כזה מישהו יכול להסביר לי מה זה?
-
- 7 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום אני חדש פה בפורום ובכלל במודינג יש לי מספר שאלות : 1) איזה מסך לקנות? 2) מאיפה ? 3) איך לחבר את המסך ראיתי מדריכים והם לא אומרים לי כלום? 4) מה עוד צריך חוץ ממסך?
-
- 3 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אני מנתניה רציתי לדעת איפה אפשר לקנות לדים מתגים מולקסים וכל מיני דברים כאלה תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 929 צפיות
-
-
כותרת מצאתי את זה: http://www.coolaler.com/forum/showthread.php?t=123334 אבל זה בשפה זרה,וראיתי שם שלא סתם חיברו את החוט הצהוב ממקום למקום אלא לעוד מכשיר, הייתי שמח לדעת מה זה. תודה רבה לכולם!
-
- 6 תגובות
- 929 צפיות
-
-
כי שמתי לב שהיא משתמשת בלדים רגילים, אבל אני רוצה לשים שם אחד כחול שצורך 3V.. השאלה אם הוא ידלק בכלל?
-
- 2 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לעשות מודינן למגבר שלי - NEW CASE. המארז שלו היה עומד והוא היה יותר קטן בהרבה ממה שהוא עכשיו. הוא יבנה כולו מפרספקס (לא שקוף). שהאלה שלי היא כזו אם האני יעביר את השנאי המתח של המגבר למיקום כפי שמצויון בתמונה האם זה יכול לפגוע בתיפקוד חלקים אלקטרינים אחרים? זה סליל ונוצר בו שדה אולקטרו מגנטי ולכן אני חושש.
-
- 3 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אז ככה, ברשותי פאנל התאורה Sunbeam Chameleon, אחלה פאנל, עושה מעולה את מה שהוא יועד לעשות. אבל מה, יש לו חסרון אחד. הכבלים של הלדים שלו קצרים, מה שגורם לפשרה בעניין סידור החוטים במארז. אחרי בירור בחנות האלקטרוניקה הקרובה, והבנה שקונקטורים מתאימים להכנת כבל מאריך אני לא אמצא, ישבתי וחשבתי מה מה אפשר לעשות עם הכבלים הסוררים. אז ככה, מצרכים להכנת כבל מאריך לפאנל Sunbeam Chameleon: 1 כונן אופטי תקול \ חסר שימוש, לצורך לקיחת פינים מחיבור הIDE מאחורה (או כל רכיב עם חיבור IDE זכר, או אפילו לקנות קונקטור כזה ) 1 כבל USB לפרונט פאנל. בידוד מתכווץ, לצרכי אסתטיקה בלבד. הסבר מפורט לא נראה לי צריך פה, כי התמונות שוות יותר ממילים. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 929 צפיות
-