עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. מישהוא יודע אולי מאיפה אני יכול להשיג את החלק הזה שיש פה במדריך? http://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/ ואגב אם אני מחבר לד רגיל ל 12V אז נגד של כמה אום אני צריך להשים עליו?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Hitman_47,

אז ככה אני רוצה לעשות קירור למחשב יש לי במיקלט מקרר ישן שאבא רוצה ליזרוק והוא שאל עם אני יכול לקחת את הקירור מישם והכניס אותו למחשב אז אמרתי רעיין מענייין! עכשין העם זה אפשרי אני חושב לחבר רק למעבד ולכירור של הלוח והכרטיס מסך עכשיו העם זה נישמע בסדר כיאלו זה לא ידפוק את המחשב ????

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by infer73,

טוב ככה, עוד איזה יומיים בערך (בתקווה,אולי קצת יותר) אני אמור לקבל מארז חדש עכשיו ברוח חגיגית זו, אני רוצה לעשות קצת כיף על חשבון המארז הישן שלי וגם להתנסות בקצת דברים חדשים אז חשבתי על לעשות חלון ואם אולי אפילו ייצא לי יפה,אולי אני אעשה אחד גם במארז החדש (זה בטח יהיה מכוער ממש...) טוב בכל מקרה, אז מישהו יכול להסביר לי איך עושים חלון למארז? או להביא איזשהו מדריך טוב? (אפשר גם באנגלית,אבל עדיף שלא) עריכה: אם למישהו יש עוד רעיונות טובים על איך אפשר להתעלל במארז הישן שלי,שיעלה אותם כאן

• 2 תגובות
    • 934 צפיות
  4. שלום אני רוצה ללמוד קצת על הדרכים לשילוב צ'יפים דיודות וכל שאר המוליכים למחצה במעגל חשמלי. כמו כן,מה זה רכיב 555? מה הוא עושה? תודה (אם זה מעניין מישהו,אלקטרוניה זה סתם תחביב אני לא מתכנן לבנות משהו מסויים...)

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. הקוד הבא אמור לגרום לLED להבהב בקוד מורס את השם דניאל באנגלית. עם ההפעלה הנורה מהבהבת מהר פעמים וזהו. מישהו יכול לעזור, היכן הטעות? הערה: void loop נמצא בסוף הקוד, אבל זה לא משנה אם הוא בתחילתו, זה לא עובד גם כך. העתק הדבק הפך את הסדר, אבל אין שגיאות קומפילציה, הנורה לא מהבהבת (והיא כן מהבהבת אם מופעלת תוכנית הדוגמא blink) תודה void setup() { pinMode(13, OUTPUT); } void writeD() { writeLine; writeDot; writeDot; } void writeA() { writeDot; writeLine; } void writeN() { writeLine; writeDot; } void writeI() { writeDot; writeDot; } void writeE() { writeDot; } void writeL() { writeDot; writeLine; writeDot; writeDot; } void writeDot() { int sho…

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. שלום

7. הפורום מארזים וספקים דיי מלא בבקשות ושאלות אל מגיני ברקים ו UPSים, אנשים רוצים המלצות, שאלות וכו. והתחום דיי מבולגן ומלא בדיסאינפורמציה אם יש לכם מגן ברקים או UPS, אתם יכולים לעזור : צילום מבפנים - תפתחו את המגן וה UPS ותצלמו אותו, ותביאו את התמונות. ניתן להעריך לפי התמונות את איכות הבניה, למה ניתן או לא ניתן לצפות ממנו וכדומה, ומה רמת ההגנות ב UPS ובמגיני ברקים מסוימים יכול להיות מתח גבוה גם כשהוא לא מחובר לחשמל. תפתחו אותו רק אם יש לכם מספיק ידע כדיי לעשות את זה בצורה בטוחה פתיחת מגן ברקים או UPS יכולה לבטל את האחריות שלו במגן ברקים תמונות של המגן מבחוץ - לזיהוי המעגל מבפנים (רצוי מ 2 צדדים) ואיך הוא מחובר למגעים של השקע/תקע הרכיבים שנראים כמו בתמונה כך שרואים מה כתוב א…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by yarin153,

אני רוצה לעצב קצת את הקירור מים שלי אני רוצה להכניס את הצינורות הקיימים לתוך צינורות בצבע אדום כדי לשפר את המראה של המחשב הדגם של הקירור Corsair Hydro H55 Quiet CPU Cooler אני רוצה לכסות אותם בצינור אדום PVC אבל גם שלא יהיה ענקי רעיונות?

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. Started by oreinis,

כל פעם שאני מתחיל משחק כבד המחשב שלי מכבה את עצמו ועולה מחדש. מפרט מחשב: מעבד INTEL CORE I7 920 לוח אם ASUS P6T זיכרונות PATRIOT 4GB 1333MHZ CL7 כרטיס מסך NVIDIA BFG GTX 280 1GB ספק כח APEVIA 680W זה חשוב אז תודה למי שיעזור

• 2 תגובות
    • 847 צפיות
  10. Started by Reze,

לקחתי חוט USB וראיתי שיש בו חוט אחד ירוק אחד לבן אחד שחור אחד אדום ועוד מלא חוטי נחושת חסופים מישהו יכול להגיד לי איזה חוט מעביר 5V ואיזה חוט הוא המינוס

11. Started by DannyBoy1904,

האם תוכלו לעזור לי למצוא דרייבר למקלט אינפרא אדום שבניתי מהמדריך באתר... כי אם אני ישיג דרייבר אני יוכל להשתמש בתוכנה של הפלאפון שלי SK ודרך האינפרא יהיה אפשר להעביר אנמציות וילצולים...

• 2 תגובות
    • 911 צפיות
  12. Started by GOVNER_T.S.Y,

שלום, לאחרונה התבשם מזלי, וזכיתי לקבל אוזניות מהדגם לעיל. אמנם האוזניות משומשות אבל הסאונד שלהם ממש לטעמי! למרבה הצער הבד שמצפה את כריות האוזן התקלף והוא מתפורר משהו נורא. האם יש דרך לתקן את הבד הזה או להחליף את כריות הריפוד הללו? אם כן מהיכן ניתן להשיג כריות כאלה ? אני מוכן להשקיע כסף בשיקום האוזניות הללו, אני ממש אוהב איך שהם יושבות לי על הראש ואת הסאונד.. בתודה מראש govner_t.s.y

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. Started by blackbeard,

שלום חברים. עוד לא יצא לי ללמוד את השפה [לא לימדו אותה בתקופת ההנדסאי שלי] אבל שאלתי היא האם אתם יכולים לכתוב לי איזושהי תוכנית קטנה עם הערות בצד תוכנית שמייצרת גל סינוסואדלי ע"י זיכרון של 1024 הדוגם כל פעם תא אחר תא [תדר נמוך] עד FFFF וחוזר חזרה ל FFFE וככה הלאה על מנת שיווצר איזשהו גל סינוס וע"י הזנה של נתון למשל +5 הדגימה תקפוץ בין כל נניח 5 תאים [משמע תדר גבוה יותר] האם ניתן לכתוב תוכנית מסוג זה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by BARAKDAB,

איך ואיפה אני יכול להוסיף מאורר לספק כוח .(שהמאורר יהיה בתוך הספק)ולאן אני יחבר אותו?

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  15. היי, אז כמו שכתוב בכותרת, אני מחפש 2 כבלים שכל אחד מהם יהיה pcie 8+6 pin, אני מעדיף צבעים לבן + אדום, אבל אפשר גם שחור ואדום אם אין ברירה. (האדום זה בגלל 2 כרטיסי מסך MSI). מצאתי את זה: מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי חדש!!! - מודינג: 199 ₪ - * חדש * - Cable Kit - White-Red מחיר סופי: 199 ₪ למזומן 202 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים אבל אין לי צורך בשני הכבלים הנוספים שמגיעים עם זה (כפול 2 יוצא 4 כבלים מיותרים!), בזבוז כסף כנ"ל לגבי הזמנה מותאמת מכאן (יוצא 230 ש"ח כולל משלוח): https://cablemod.com/products/?filter_models=rmi-rmx&filter_color=blac…

16. היי לכולם ! אני מעוניין בסטריפ לד שיחליף צבעים אוטומט.. האמת היא שאין לי צורך במחשב צמוד אם יש לכם מושג איך עושים טיימר בלי מחשב , ואם כבר עם מחשב .. מה המצרכים שלי ? .. מחשב שהפרוייקט יהיה פשוט כמה שיותר http://www.ledcontroller.de.vu/ זה ממש מורכב בשבילי .. תודה דור

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by Ancient1,

היי אני מעונין לבנות מטען לסוללת Li-ion 3.7 אחת , ושיהיה קטן ככל שניתן. יש כל מיני צ'יפים יעודיים כמו MAX1555 של MAXIM או MCP73831 של MICROCHIP ולפי מה שראיתי ברשת , המעגל הנדרש הוא מאד פשוט ( 3 נגדים במקרה אחד). אני מאמין שאוכל לבקש דוגמה (: . ואם יהיה לי מזל אז להשיג רכיבי IC קטנטנים . איפה ? אבל הבעיה היא אמינות מוכחת כמובן . לא משהו שעובד, אלא עבד יפה כמה חדשים. תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by dbzu,

שלום לכולם אני רוצה לבנות פנס מלדים כמו זה שלמטה אתם יכולים להגיד לי מה צריך ולתת לי סכימה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 696 צפיות
  19. Started by pc student,

חברה היום סיימתי את המוד שלי (תודה ליבגני) שבו שיפרתי את הקירור לradeon 9200 se אז ככה חתחנו את גוף הקירור המקורי כדי שלא יסתיר את הזכרונות (הגוף אפילו לא מקרר אותם).הדבקנו גופים לזיכרונות ולבסוף שני מאווררים של 45 מ"מ מקררים את כל העניין העבודה נעשתה בתנעים סטריליאים תמונות בקרוב

• 2 תגובות
    • 703 צפיות
  20. אני רוצה ליקנות את זה http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19071 עכשיו השקע שלו לחשמל זה של ארה"ב (שטוח) אם אני יחבר לו מתאם שהופך את זה לשקע של הארץ(עגול) זה יעבוד לי??? כי רשום שמה 100-240V ואני יודע שבארץ זה 220 ובחול 110 תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by dr computer,

למדתי בכיתה מזה קבלים אבל אני לא מבין דבר אחד למה הם עוזרים? במקום שיאגרו מתח אפשר לשים נגד לא?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by DaMn18,

לאחר שהסתנוורתי קשות מהלד הכחול החזק שבמחשב SB75G2 מבית SHUTTLE, החלטתי להחליפו.. השאלה היא - איפה אני יכול למצוא חנויות שמוכרות מגוון רחב של לדים באזור השרון/ תל אביב ? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אני רוצה להשתמש במחשב שלי כסקופ וכמחולל באמצעות תוכנה דוגמת audio city ביציאות המיקרופון והרמקול. יש לי מספר שאלות. מה המתחים האופייניים שרמקולים צורכים (היציאה מהמחשב) כדי לדעת כמה הגברה אני אצטרך עם מגבר שרת (או טרנזיסטור אם הוא מוציא זרם). איך המיקרופון פועל? האם על שינוי התנגדות וזרם קבוע או מתח קבוע? איך אוכל לחבר את הכניסה כדי לקבל את האות? מה הזרם המקסימאלי שאני אוכל לשים על הכניסה בלי לשרוף את הלוח אם? אם הרעיון הכללי הוא לגמרה אחר, האירו את עיני. תודה מראש לעוזרים!!!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by shuy,

ומה ההבדל בינו לבין מקדחה שולחנית? מישהו יודע? עריכה: מדובר כמובן על כלי העבודה, ולא על רכיב הרשת באותו השם.

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  25. Started by iakovl,

טוב כבר הרבה זמן הMK3 שלי מדשדש לו ולא עושה כלום (לא לדאוג הפרויקט לא מת, מצאתי פתרון לבעיה שלי, עוד מעט יהיה עדכון בנושא) אז בנתיים החלטתי לקחת את ה HEC-300AR-TF שיושב לי בצד ולעשות ממנו ספק ניסויים (שיחליף את הקיים) הייתי היום בעיר בטבריה על מנת לעשות כמה שיפצורים ראשוניים (אחד מהאנשים שרציתי להיפגש איתם לא היה אז קצת נדפקתי) מה יצא מזה? הורדתי את רוב הכבלים שהיו בספק ועשיתי את הקצר שמאפשר לי להפעיל את הספק ללא לוח אם (החוט הירוק בחיבור 20 פינים לכל חוט COM שחור) תמונות: הספק לפני הניתוח הקיצוץ הראשוני ציפוי הקצוות ב HEATSHRINK הקורבנות שהוקרבו התוצר הסופי לבנתיים בדיקת מתחים המתחים לא משהו לעומת הספק שיש לי במחשב אבל עומדים בתקן של ATX שעומד ב10%, אולי…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.