אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
איזה ראש מומלץ לשיוף פח? אני מעוניין בראשים ממתכת ולא מסדרת ה-SANDING וה-GRINDING על-מנת שיחזיק להרבה זמן ובגלל שאני צריך ראש דק יחסית (כמו 9904 שיוכל לשייף חיתוך שאני עושה בגג המארז) מישהו שחתך עם ראש דומה המליץ על -9904 לשיוף ו-9909 לחיתוך בפח, רציתי לדעת האם הם באמת מתאימים לזה..?
-
- 0 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה קטנה שמצריכה ממני חלק מסויים להשבוע הקרוב ולכן אני נאלץ לחפש חנויות בארץ או יותר נכון להעזר בכם במציאת חנות שיש לה את מה שאני צריך. מה שאני צריך בגדול זה מחבר IDE שבצד אחד הוא נקבה ובצד השני הוא זכר כמו שיש בקשיח לדוגמה, פשוט פינים חשופים. אני צריך את זה כי אני רוצה להלחים חוטי חשמל מהזכר שבקשיח אבל זה קשה כי הפינים שם שקועים ולכן אני צריך מחבר שיהיה נקבה ויתחבר לקשיח ומהצד השני יהיה זכר חשוף. תמונה להמחשה מאיביי איפה אני יכול למצא כזה דבר בין רחובות לת"א? מצאתי באיביי אבל יקח לזה לפחות שבועיים להגיע לארץ ואני קצת קצר בזמן ולכן מעדיף לקנות בארץ.
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
רציתי להתייעץ אתכם לגבי התקנה חדשה של מאוררים וכבילה. האם כדאי להתקין מאוררים(עם לדים בצבע אדום) , וכבלים בצבע כחול כגון: http://www.frozencpu.com/products/16297/cab-862/MaxFinder_Triple_Braided_8-Pin_12V_EPS_Motherboard_Extension_Cable_-_50cm_-_Blue_MF-OBL-C08-50.html או שעדיף לעשות את הכל בצבע אחיד? מה לדעתכם יפה יותר?
-
- 0 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום יש לי FAN גדול רשום 12V 0.74 AMPERES מישהו אמר לי ליקנות נגד של 220 אוהם אבל זה לא מתאים אני רוצה להשאיר אותו דולק על 1000 סל"ד (הו 5500 סל"ד)
-
- 5 תגובות
- 905 צפיות
-
-
קודם כל אחלה מדריך, מסודר ומפורט. כל הכבוד!! עכשיו יש לי שאלה. אני רוצה לצבוע את העכבר שלי בשני צבעים, אדום ברקע, ושני פסי מירוץ לבנים מעל באמצע, איך אני משלב את שני הצבעים עם כל השיופים וכו'...?
-
- 6 תגובות
- 905 צפיות
-
-
קראתי את הת'רד של "כל מה שרציתם לשאול אל אלקטרוניקה..." ומאוד התעניינתי אז רציתי לשאול, האם יש מאמר כזה עם עוד הסברים על מתח והתנגדות ? (ואיך לדעת איזה נגד אני צריך לכל דבר) תודה.
-
- 1 תגובה
- 905 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי מהמדריכים עם יש לי 3 לדים ואני מחבר אותם בטור זה אומר שהם צורכים 9v ושאני צריך לחבר אותם ל ספק בחיבור של 12v אז אני צריך נגד של 150אום השאלה שלי היא 150 אום זה מקטין את צריכת החשמל ב 3v? לא? ככה שאם אני רוצה לחבר בטור 2 לדים ל 12V אז אני צריך נגד של 300 אום? או 2 של 150?
-
- 5 תגובות
- 905 צפיות
-
-
היי, מודינג זה נושא שמעניין אותי, אבל אף פעם לא עשיתי מודינג בעצמי. לפעם הראשונה, החלטתי פשוט לצבוע את המארז בכחול (כמה מסובך זה כבר יכול להיות?..) anyway, אני רוצה שיווצר מעין אפקט "מראה" (כלומר שיהיה צבע כחול מבריק). הבנתי שאפשר לעשות את זה עם שיוף של המארז לפני כל שכבה. רציתי לדעת, כמה צריך לשייף את המארז? ממש עד שיראו שהוא כסוף, או שמספיק לעבור עם נייר שיוף גס כמה פעמים? עוד שאלה קטנה, הוצאתי את הפאנל הקדמי, ואת הפאנלים הצדדיים של המארז, ואין לי בעיה לשייף ולצבוע אותם, אבל החלק העליון של המארז שלי מחובר במין ניטים כאלה.. (אשתדל להעלות תמונה ברגע שהפאקינג אינטרנט שלי יזוז :-\) מה אפשר לעשות? יש דרך פשוטה להוציא אותם ולהחזיר אותם בחזרה? האם אפשר להשאיר את הפאנל העליון מ…
-
- 1 תגובה
- 905 צפיות
-
-
שלום רציתי לברר קצת בקשר לסליבינג: 1. סליב עובד כמו היט-שרינק? ז"א מתכווץ? 2. חייבים להסיר את הראש של החוט אם הפתח של הסליב לא מספיק גדול בשביל לעבור דרכו? אפשר לגזור ולהדק? מישהו ניסה? 3. מאיפה הזמנתם את שלכם? כמה עלה? חייב לברר אחת ולתמיד... :s05:
-
- 4 תגובות
- 904 צפיות
-
-
מצאתי offline UPS קטן של אדוויס. ה UPS עצמו תקין הסוללה המקורית שלו דפוקה - 12V 4AH יש לי סוללה גדולה יותר 12V 7AH וכן מצבר של אוטו 12V 40AH. הייתי רוצה להוציא מה UPS 2 חוטים ולחבר את אחד מאלה אליו (במקרה שאני אשתמש במצבר אני מוסיף ל UPS מאוורר לקירור - הוא מגיע בלי) הבעיה היא כזאת - במעגל בתוך ה UPS ניתן לראות קווים במעגל שהולכים (כל אחד דרך כמה נגדים ודיודות) מה 240V IN ולתוך החלק של המעגל שעובד במתח נמוך (ומכיל את הסוללה) מסקנה - כשה UPS עובד המתח מהסוללה לאדמה יכול להיות 240 V ! הסוללה עצמה עשויה מפלסטיק ואני יכול להשתמש ב UPS בלי לגעת ב + - של הסוללה. אבל אם נוצר קצר כלשהוא מהסוללה לאדמה (למשל נזילה של אלקטרוליט שנוגעת באדמה או חוט שמתנתק ונופל) המעגל מתח נמוך של ה U…
-
- 0 תגובות
- 904 צפיות
-
-
אוקי אז הסיפור הוא שאני הולך לתומי בבית ופתאום מבחין במשהו נוצץ שאני בדיוק רציתי.. מה זה? 1.כוס קולה אם קרח. 2.משחה להורדת יבלות מהרגל. 3.שלוש כריות אם ציורים של צבי הנינגה. בעעעעעעע אף אחד מהם..מצאתי טלפון ישן... מה היה כל כך מועיל הטלפון הזה? 1.זה הטלפון שסבתא רבה שלי התקשרה למד"א כשאמא שלי צרחה מצירים. 2.הטלפון מנותק ולכן אפשר היה לזרוק אותו על השכנים או פשוט לתת לחתולה לאכול את הרכיבים ולראות אם היא הופכת לרובוקופ. 3.אח שלי נורא נורא עיצבן אותי ובדיוק זה נפל לי לידיים אז... כן כן גם פה אף אחד מהם...היה בו צג קטנטן ובדיוק נזכרתי באיזה מדריך פה מה שאפשר לעשות אם צגים. אז עכשיו אין לי מושג איזה צג זה ואם אפשר לעשות איתו משהו...אז הנה תמונות תגידו לי מזה..ואם אפשר לעשות א…
-
שלום תשמעו היום התחברנו לטלפונים של HOT אבל נשארנו עדין עם בזק. עכשיו מה שקוראה בזק משמש לשיחות נכנסות וHOT ליוצאות. שזה יצר מצב שיש לי שני טלפונים בחדר (בגלל שהחיבור לקיר מקום לא נוח) עכשיו רציתי לדעת אם יש אפשרות לבנות מעריך שבעזרתו אני יכול פשוט עם ברת מתג או משהו כזה(או אפילו לנתק את הכב מאחד ולעבור לשני) ובצורה כזאת אני עובר בין הקייו של HOT לקיו של בזק. אם יש כזה דבר תגידו לי אני מעדיף לקנות. אם אין וזה אפשרי, תוכלו להסבר בכללי אך לבנות? מקווה שזה קשור לפה ותודה מראש
-
- 4 תגובות
- 904 צפיות
-
-
ראיתי בכמה פורומים פרוייקטים שבהם העבירו את החוטים של הספק אל מאחורי הלוח אם וזה מה שבעצם רציתי לדעת : איך עושים את זה לעזאזל ??? תודה !
-
- 3 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום זה שוב אני יש לי מחשב פנטיום 4 2.4ghz עשיתי לו חלון עם פרספקס הוספתי נאון ומאוורר צבעוני האם אתם יכולם להציע לי מה עוד כדי לי לעשות??. בתודה d.j-m
-
- 12 תגובות
- 904 צפיות
-
-
האם חיבור לדים במקביל משמעו רגל קצרה של לד אחד לארוכה של השני ולהפך וכך הלאה...או פשוט כל הרגליים הארוכות בטור וכל הקצרות בטור?האם זה לא יקרא מקביל במקרה השני? כמו שאמרתי אני צריך תשובה מהר
-
- 7 תגובות
- 904 צפיות
-
-
צבעתי במארז שלי את שני הדלתות לכסוף נוצץ עשיתי 2 שכבות של צבע אחד לבן ועליו הכסוף בשביל מראה מושלם עכשיו דלת אחת יצאה מושלמת ואחת יצאה לא כולכך טוב כי בהתחלה עשיתי קרוב בטעות ופתאום נגמר הצבע וכו ועכשיו שצבעתי טוב יש מלא סימנים וכו מדובר במארז CM690 ובקרוב אני יעלה תמונה בנתיים הדלתות יושבות בחוץ בשביל להתייבש מה אתם אומרים אפשר לעשות עם הדלת שלא יצאה טוב זאת דווקא הדלת שיושבת מול המערכת זאת השמאלית ודווקא זאת שיצאה מושלמת בצד שלא רואים הימיני תודה לעוזרים :]
-
- 1 תגובה
- 904 צפיות
-
-
לחובבי המודינג - לאחר הפסקה ארוכה (למיטב ידיעתי) - לוחות VIA שוב נמכרים בארץ. למי שלא מכיר, חברת VIA מייצרת לוחות בתקן miniITX בגודל 17cmx17cm שפופולריים בהרבה מאד מודים (www.mini-itx.com). חלק מהלוחות נמכרים עם קרור פסיבי ללא מעבד, וחלקם עם מאוורר קטנטן. הביצועים לא מי יודע מה, אבל הגודל ממש קטן. המחירים לא ממש זולים (בערך 20% יותר ממה שעלו אותם הלוחות בלמיר לפני חצי שנה עד שנה!) הלוחות נמכרים בפלונטר http://www.plonter.co.il/stores/main.tmpl?store=VIA
-
- 1 תגובה
- 904 צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לעשות מודינן למגבר שלי - NEW CASE. המארז שלו היה עומד והוא היה יותר קטן בהרבה ממה שהוא עכשיו. הוא יבנה כולו מפרספקס (לא שקוף). שהאלה שלי היא כזו אם האני יעביר את השנאי המתח של המגבר למיקום כפי שמצויון בתמונה האם זה יכול לפגוע בתיפקוד חלקים אלקטרינים אחרים? זה סליל ונוצר בו שדה אולקטרו מגנטי ולכן אני חושש.
-
- 3 תגובות
- 904 צפיות
-
-
מי שמכיר את המחשבים הישני ישנים היה להם מארז כזה אם סט של שני כפותרים, מין KEYLOCK, וצג אנלוגי המציג שני מספרים ושני נקודות. עכשיו למזלי מצאתי צג כזה שעובד (אני יודע שהוא עובד 100%). עכשיו הצג כולל 7 פינים ורציתי לשאול איך לחבר אותו למחשב? אני ינסה להדגים התמונות איך נראה הצג: LCD My זה תמונה של הצג מלפנים. התמונה השנייה זה מאוחר שימו לב שהקטע המסומן באדום לא אמור להיתקלד הם לא מחוברים הלבנים מאחור זה מין פינים שאליהם אמור להיתחבר הכבל זה משו כזה לא יודע איך יצא מקווה שתוכלו לעזור לי! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 904 צפיות
-
-
השאלה בכותרת. תודה רבה לכולם. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בבניית מעגל להפחתת המתח של מצת הרכב(ואת הזרם, אם צריך?) למתח(וזרם) של USB, תודה.
-
- 8 תגובות
- 904 צפיות
-
-
אהלן, מישהו יודע איפה אפשר לקנות תאים פוטו אלקטריים ומה בערך המחירים ? בלי איביי וכו'. זקוקים להם בזמן הקרוב ואין זמן לחכות למשלוחה...
-
- 0 תגובות
- 904 צפיות
-
-
צבעתי את העכבר שלי לפני חודש בערך ויצא ממש מגניב. עכשיו הבעיה היא שהעכבר נהייה דביק כזה ומלוכלך וכשמורידים את הלכלוך זה מוריד גם את הצבע... אם איזה צבע מומלץ לצבוע את העכבר? צבעתי עם ספריי כמה שכבות ועל זה שתי שכבות לכה בספריי... תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 904 צפיות
-
-
כמו שראיתם( או שלא ראיתם זה לא ממש משנה ) כיסיתי את הפאנל הקדמי של המחשב עם איפוקסי, התחלתי לשייף אותו וירדה ממנו השכבה העליונה והוא לא מסכים לרדת עוד בגובה אני צריך להמשיך לשייף עד שאני יצליח להחליק את כל החורים (מין הסתם...) וכלום לא קורה הלכתי היום לקנות נייר שיוף קניתי 24 וזה גם בקושי מזיז לו הדבר היחיד שמזיז לו זה הדרמל אבל אי אפשר להגיע איתו לתוצאה שאני רוצה יש פה אולי מישהו שמכיר דרך טובה לשייף שפכטל איפוקסי אולי לרכך אותו איך שהו או משהו תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 903 צפיות
-
-