עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by dj shay 30010,

שלום אני רוצה ליבנות מד RPM שמחברים את ה FAM מהוא אומר לך כמה RPM על מסך LCD ( אני רוצה ליבנות את זה ביחידה ניפרדת כי יש לי כבר LCD שמחובר ל LPT ) יש למישהו לינק

2. Started by mikko,

טוב יש אנשים שמשעמם להם מקור: http://sexornot.blogspot.com/2005/11/diodsex.html

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  3. שלום אני רוצה להתחיל מוד חדש שבשבילו אני צריך מטר וחצי רבועים של יריעת אלומיניום בעובי מ"מ. מישהו מכיר מקומות שמהם אני יכול לקנות יריעות אלומיניום לפי מידה (1.2X0.85 ו0.9X0.5 ליתר דיוק) ומה אמורים להיות בערך המחירים? ועוד שאלה אם כבר פתחתי ת'רד.. בונדו משמש רק כחומר עיצוב ומילוי חורים או שאני יכול גם להשתמש בו בתור "דבק" לחיבור מתכות (כמובן שלא ברמה של ריתוך או הברגה, אבל חיבור פשוט שלא יופעל עליו לחץ כמעט בכלל)

• 2 תגובות
    • 924 צפיות
  4. Started by yonib88,

שלום יש לי פרוייקט מסוים שאני עובד עליו ואני רוצה להשתמש ברכיב הבא אם מישהו יוכל לתת לי עזרה במה התפקיד שלו ואיך להשתמש בו יש לי רקע בדברים אני אבין הסברים תנסו בבקשה לפרט כמה שיותר זה יעזור לי מאוד. תודה רבה לכל מי שיעזור שם הרכיב MAX 2981 מצורפים המפרטים ומה ההבדל בינו לבין MAX2986 תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 924 צפיות
  5. Started by PhoenixBoy,

יש לי את התוכנה EAGLE אבל אני לא מצליח להבין איך להשתמש בה... אני רוצה לבנות שם את המעגל של המקלט אינפרא אדום אבל אין לי מושג איך. מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

• 1 תגובה
    • 924 צפיות
  6. Started by Vega,

לחבר לפטופ לחשמל של הרכב- הכיצד? האם זה אפשרי בכלל? תצאו מנקודת הנחה שאני לא מבין מהחיים שלי באלקטרוניקה ודברים כאלה (אבל אבא שלי כן ויש לי מלא חברים שכן... אבל אין מצב שהוא יתן להם להתעסק באוטו אלא אם זה ממש ברור איך לעשות). יש מתאמים למצת של הרכב אולי או משהו כזה?

• 2 תגובות
    • 924 צפיות
  7. יש אפשרות לעשות מוד לשלוט על נורות הלד, על ידי כפתור?

• 1 תגובה
    • 924 צפיות
  8. מצאתי אצלי בבית מקדלת ישנה ו"חידשתי אותה" (ניקיתי אותה). עכשיו למקדלת יש חוט המחבר אותה למחשב בצורת סלסול (כמו חוט טלפון) ואני לא אוהב את זה כלכך. אז אני רוצה לדעת כיצד נקרא החיבור של החוט בצד של המקלדת (תמונות בהמשך) וכמה כזה חוט יכול לעלות? הנה תמונות של החיבור: הנה תמונה של החיבור במקלדת: ושאלה נוספת: אם מה צובעים את הפאנל של המקלדת? (צבע לפלסטיק?) וכמה כזה דבר יכול לעלות? אם זה משהו אחר כתבו את שמו ואת המחיר. תודה.

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  9. Started by psycho killer,

יש לי 3 לדים UB שאני לא יודע לכמה V לחבר אותם כי פירקתי אותם מכמה מכשירים איך אני יכול לדעת על כמה V הם עובדים ניסיתי לחבר 2 לדים לסוללה של 9 V עכשיו פעם אחת שניהם עבדו ביחד ושהחלפתי אחד מהלדים בלד אחר הוא לא יכול לעבוד עם השני אז לפי מה שבהתי יש שני לדים שהם עובדים על יותר V והם לא יכולים לעבוד ביחד על 9 V ואחד שעובד על פחות ויכול לעבוד עם שניהם אני רוצה לחבר אותם ישירות למולקס זה אפשרי אם אני מחבר את שלושתם על אותו חיבור??

• 4 תגובות
    • 924 צפיות
  10. המראה המשעמם של המקלדת והעכבר נמאס אז התחלתי לעבוד על מוד למקלדת ולעכבר שהוא!.... מוד למקלדת!!!!!! *פרוק כל המקלדת ! *הכנת מבנה למקלדת מפרספקס ! *החלפת הלדים של המקלדת ע"י לדים אחרים חשבתי על כחול...וגם חשבתי לעשות תאורה לכל המקלדת בצבע כחול או שכל קבוצת מקשים תיהיה בצבע שונה וגם להוסיף כפתור ON ו OFF כדי שאני יוכל להדליק תתאורה מתיי שמתחשק לי בעיקר בלילה...!!!! *בניית כפתורים שטוחים מפרספקס לפחות אני ינסה לעשות את זה במקרה הכי גרוע אני ישים תכפתורים המקוררייים של המקלדת....! **על זה אני עוד לא סגור אבל אני רוצה להוסיף 2-3 מאווררים קטנים זוהרים למקלדת לאיוורור של האצבעות ...***עוד חושב על זה*** *** והשלב הסופי אחרי שאני יעשה בהצלחה מה שאני רוצה לעשות חיבור המלקדת והפעלתה…

• 5 תגובות
    • 923 צפיות
  11. Started by DimaX,

הי! רציתי לדעת מה עושות דיסיקות השיוף של הדרמל של WOLF שבאות יחד איתו כבנדל... (קראתי את המדריך למעלה וגם חיפשתי לפני הפוסט)

• 9 תגובות
    • 923 צפיות
  12. Started by dany_tab,

איפה קונים דבק טרמי וכמה עולה?

• 1 תגובה
    • 923 צפיות
  13. Started by JSK,

שלום, יש לי עונן אופטי בן ואני עומד לקנות מארז שחור. רציתי לצבוע אותו באיזשהי דרך (את הכונן). חשבתי על ספריי. מה אתם ממליצים? תודה

• 2 תגובות
    • 923 צפיות
  14. אורח

אוקי אז הסיפור הוא שאני הולך לתומי בבית ופתאום מבחין במשהו נוצץ שאני בדיוק רציתי.. מה זה? 1.כוס קולה אם קרח. 2.משחה להורדת יבלות מהרגל. 3.שלוש כריות אם ציורים של צבי הנינגה. בעעעעעעע אף אחד מהם..מצאתי טלפון ישן... מה היה כל כך מועיל הטלפון הזה? 1.זה הטלפון שסבתא רבה שלי התקשרה למד"א כשאמא שלי צרחה מצירים. 2.הטלפון מנותק ולכן אפשר היה לזרוק אותו על השכנים או פשוט לתת לחתולה לאכול את הרכיבים ולראות אם היא הופכת לרובוקופ. 3.אח שלי נורא נורא עיצבן אותי ובדיוק זה נפל לי לידיים אז... כן כן גם פה אף אחד מהם...היה בו צג קטנטן ובדיוק נזכרתי באיזה מדריך פה מה שאפשר לעשות אם צגים. אז עכשיו אין לי מושג איזה צג זה ואם אפשר לעשות איתו משהו...אז הנה תמונות תגידו לי מזה..ואם אפשר לעשות א…

• 3 תגובות
    • 923 צפיות
  15. טוב שמעו, קניתי מארז חדש בשביל המחשב שלי, המארז הוא מארז Full-Tower. טוב אז המארז הישן שלי שאני משתמש בו כרגע הוא מארז של אייבורי רגיל שהכפתור כיבוי שלי נמצא למטה תמונה - ובמארז החדש שלי הכפתור כיבוי נמצא למעלה תמונה - *הכפתור נמצא בכיס הנפתח אז איך אני מעביר את הכפתור מלמטה למעלה ? תודה לעוזרים, נועם

• 11 תגובות
    • 923 צפיות
  16. Started by luluv,

מישהו מכיר חנות בחו"ל שעושה משלוחים לארץ?, אני רוצה להזמין ראשים לדרמל (בעיקר חיתוך וחריטה), מכיוון שהמחירים בהום סנטר הם מטורפים לגמרי... ושאלה נוספת למישהו יש מדריך טוב לדרמל, שמפרט (מלמד מה שיש כאן באתר), את השימוש של הראשים השונים של הדרמל, לאילו חומרים הם מתאימים ובאיזה מהירות צריך לעבוד עם כל ראש/חומר. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 923 צפיות
  17. יש ברשותי מנורה שהיתה פעם שולחנית כלומר פלורוסנט קטנה ממש יפה שאם זה יסתדר אני אכניס אותה למוד עם פרספקס והכל שאני מתכנן אפשר לחבר אותה במחשב? רשום עליה 9 V אם אני אחבר אותה ישירות לחיבור של ה5 V היא תדלק? ואם לא,יש סיכוי שהיא תיצור קצר שישרוף חלקים?

18. Started by Electrobunny,

OK אז זה העסק חברה ......אם תבדקו אם אמפרמטר מאורר שלוא מחובר לכלום ומסתובב בכוח האצבע תסימו לב שהvolt מגיע בערך ל 0.20 בקושי VOLT. עכשיו זה לא מספיק רגיש לשום ממסר שאני מכיר .....ווהרעיון הוא שאני רוצה לבנות מתג מסיבובי המאורר...אז אני חושב שצריך לבנות איזשהו מגביר זרם...... עכשיו לבעייה......אין לי מושג באלקטרוניקה!!!! איך עושים משהו כזה עזרה תתקבל בברכה!

• 1 תגובה
    • 923 צפיות
  19. Started by ofsher,

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=pacman

• 1 תגובה
    • 923 צפיות
  20. לפני עשר דקות החלטתי להתחיל לבנות פאנל שליטה למאוררים - כיבוי - הדלקה, שליטה על המהירות. השאלה היא כזו, איזה כפתור אני צריך בשביל לשלוט על המהירות? אחרי שאני קונה את הכפתור הזה, אני פשוט מחבר אותו באחד מהחוטים של המאורר? או ב - + או ב -?

• 5 תגובות
    • 923 צפיות
  21. איפה אני יכל לקנות את הלדים ub האלו ופרספקס במחיר הכי זול שיש ורצוי באשקלון?כי אני לא רוצה לשלם דמי משלוח של 45 שקל על הזמנה של 50?.

• 5 תגובות
    • 922 צפיות
  22. Started by Sarlula,

שלום רציתי לברר קצת בקשר לסליבינג: 1. סליב עובד כמו היט-שרינק? ז"א מתכווץ? 2. חייבים להסיר את הראש של החוט אם הפתח של הסליב לא מספיק גדול בשביל לעבור דרכו? אפשר לגזור ולהדק? מישהו ניסה? 3. מאיפה הזמנתם את שלכם? כמה עלה? חייב לברר אחת ולתמיד... :s05:

• 4 תגובות
    • 922 צפיות
  23. מצאתי offline UPS קטן של אדוויס. ה UPS עצמו תקין הסוללה המקורית שלו דפוקה - 12V 4AH יש לי סוללה גדולה יותר 12V 7AH וכן מצבר של אוטו 12V 40AH. הייתי רוצה להוציא מה UPS 2 חוטים ולחבר את אחד מאלה אליו (במקרה שאני אשתמש במצבר אני מוסיף ל UPS מאוורר לקירור - הוא מגיע בלי) הבעיה היא כזאת - במעגל בתוך ה UPS ניתן לראות קווים במעגל שהולכים (כל אחד דרך כמה נגדים ודיודות) מה 240V IN ולתוך החלק של המעגל שעובד במתח נמוך (ומכיל את הסוללה) מסקנה - כשה UPS עובד המתח מהסוללה לאדמה יכול להיות 240 V ! הסוללה עצמה עשויה מפלסטיק ואני יכול להשתמש ב UPS בלי לגעת ב + - של הסוללה. אבל אם נוצר קצר כלשהוא מהסוללה לאדמה (למשל נזילה של אלקטרוליט שנוגעת באדמה או חוט שמתנתק ונופל) המעגל מתח נמוך של ה U…

• 0 תגובות
    • 922 צפיות
  24. Started by bluemail,

יש לי שעון סולרי והסוללה נגמרה כמה זמן יקח לו להיטען ?

• 2 תגובות
    • 922 צפיות
  25. שלום לכולם.....מי פה מבינכם אוהב להתעסק עם אלקטרוניקה??....יפה אז כולם פה שמעו על פאן-באס ידני...ז"א מפסקים אם נגדים וכו'......מה אתם אומרים על תוכנה עם שבב שתתן לכם שליטה על המאוררים???? זה סתם משהו חמוד שכל אחד יכול אבל זה טיפונת מסובך ודורש הלחמה וקצת ידע בשפת תיכנות....(או שאני פשוט יתן לכם את התכונה שבניתי...) אם אתם רוצים מדריך כזה תגידו ואני ינסה להכניס לאתר...(אם יתנו לי...)... וווואאאאאאאייייייייייי אווופפפפססססס לא ראיתי איפה הכנסתי את זה............איך אני מעביר לאלקטרוניקה ומודינג???????????????????????

• 6 תגובות
    • 922 צפיות

דיונים חדשים בפורומים