אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קודם כל אחלה מדריך, מסודר ומפורט. כל הכבוד!! עכשיו יש לי שאלה. אני רוצה לצבוע את העכבר שלי בשני צבעים, אדום ברקע, ושני פסי מירוץ לבנים מעל באמצע, איך אני משלב את שני הצבעים עם כל השיופים וכו'...?
-
- 6 תגובות
- 896 צפיות
-
-
קראתי את הת'רד של "כל מה שרציתם לשאול אל אלקטרוניקה..." ומאוד התעניינתי אז רציתי לשאול, האם יש מאמר כזה עם עוד הסברים על מתח והתנגדות ? (ואיך לדעת איזה נגד אני צריך לכל דבר) תודה.
-
- 1 תגובה
- 896 צפיות
-
-
אני רוצה להבין דבר אחד... מולקס: +12 GND GND +5 אני מתנצל אם משהו חושב שיש כאן בדיחה, אבל אני באמת לא מבין, ה GND משמש כ "-" או כהארקה?
-
- 2 תגובות
- 896 צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מחפש בנרות איך נקרא החלק הבא בעברית: והיכן ניתן להשיגו בארץ? תודה רבה רבה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
לקטע של מודים וזה כי סבבה קראתי את על המודים שלמעלה וכול זה אבל לא הבנתי איך נגיד אנ ייכול לשים את זה למחשב נגיד שיתן יותר חשמל אמ נגיד סתם למעבד ואפשר גם חנויות של מודים ולא את הקטודות וזה אלה מודים למהרה וכול זה בקיצר המטרה שלי זה לאיזה היפרו 5 : בבקשה לרציניים בלבד
-
- 9 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום רציתי לברר קצת בקשר לסליבינג: 1. סליב עובד כמו היט-שרינק? ז"א מתכווץ? 2. חייבים להסיר את הראש של החוט אם הפתח של הסליב לא מספיק גדול בשביל לעבור דרכו? אפשר לגזור ולהדק? מישהו ניסה? 3. מאיפה הזמנתם את שלכם? כמה עלה? חייב לברר אחת ולתמיד... :s05:
-
- 4 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך עזרה לבנות מד חום דיגיטלי, ביתי, מהרגילים, שיראה מעלה וחצי מעל הנתון האמיתי.. יש מצב לדבר כזה? או אולי ללכת אפילו צעד קדימה ולהוסיף לו כפתורים שמחליטים כמה להוסיף. מוכן לשלם למישהו אם הוא מוכן לעשות לי את הפרוייקט הזה, אם לא, אז לפחות לדעת איזה חומרים בכלליות אני צריך תודה!
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אוקי אז הסיפור הוא שאני הולך לתומי בבית ופתאום מבחין במשהו נוצץ שאני בדיוק רציתי.. מה זה? 1.כוס קולה אם קרח. 2.משחה להורדת יבלות מהרגל. 3.שלוש כריות אם ציורים של צבי הנינגה. בעעעעעעע אף אחד מהם..מצאתי טלפון ישן... מה היה כל כך מועיל הטלפון הזה? 1.זה הטלפון שסבתא רבה שלי התקשרה למד"א כשאמא שלי צרחה מצירים. 2.הטלפון מנותק ולכן אפשר היה לזרוק אותו על השכנים או פשוט לתת לחתולה לאכול את הרכיבים ולראות אם היא הופכת לרובוקופ. 3.אח שלי נורא נורא עיצבן אותי ובדיוק זה נפל לי לידיים אז... כן כן גם פה אף אחד מהם...היה בו צג קטנטן ובדיוק נזכרתי באיזה מדריך פה מה שאפשר לעשות אם צגים. אז עכשיו אין לי מושג איזה צג זה ואם אפשר לעשות איתו משהו...אז הנה תמונות תגידו לי מזה..ואם אפשר לעשות א…
-
שלום יש לי סוללה ניקל מטל חדשה, ללא מטען. האם אני יכול לחבר אותה עם שנאי מתאים ישר לזרם החשמל ? הסוללה 13.2V 4500mAh, האם אני יכול לקחת שנאי 13.2V (או 14V) ולחבר את הסוללה ישירות לשקע ? אין צורך במטען מיוחד ? אם השנאי הוא 1000mAh, אז הטעינה תהיה 4.5 שעות ? המון תודה
-
- 2 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום תשמעו היום התחברנו לטלפונים של HOT אבל נשארנו עדין עם בזק. עכשיו מה שקוראה בזק משמש לשיחות נכנסות וHOT ליוצאות. שזה יצר מצב שיש לי שני טלפונים בחדר (בגלל שהחיבור לקיר מקום לא נוח) עכשיו רציתי לדעת אם יש אפשרות לבנות מעריך שבעזרתו אני יכול פשוט עם ברת מתג או משהו כזה(או אפילו לנתק את הכב מאחד ולעבור לשני) ובצורה כזאת אני עובר בין הקייו של HOT לקיו של בזק. אם יש כזה דבר תגידו לי אני מעדיף לקנות. אם אין וזה אפשרי, תוכלו להסבר בכללי אך לבנות? מקווה שזה קשור לפה ותודה מראש
-
- 4 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אני רוצה להוציא את כונן הדיסקטים כבר הרבה זמן ולאחרונה חשבתי על פיתרון ל"חור" שישאר לאחר שאני יוציא את הכונן: לחתוך חתיכת פח וחתיכת פרספקס (מהשאריות כמובן... ) בגודל של החור, לשים את הפרספקס מעל הפח , לעשות בשניהם 2 חורים למפסקים (אחד לקטודות ואחד עם 3 מצבים: 1) מעל הלדים לתאורה. 2) מעגל אורגן אורות. 3) כיבוי.), 3 חורים ללדים שיראו מה פועל ומה לא ולשים בין הפרספקס לפח שקופית שתגיד מה כל דבר עושה. אבל בשביל זה אני צריך לחתוך חלקים מאוד קטנים, מה שעם הדרמל נראה לי בילתי אפשרי (כמובן שללדים אני יעשה חור פשוט עם מקדחה..), יש לכם אולי הצעות אייך אפשר לעשות זאת עם הדרמל? בתודה מראש, DanyL, דני ליסיאנסקי.
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
יש לי מארז עם מחשב דיי ישן ועד המחשב החדש אני רוצה לעשות עליו ניסויים לראות איך ילך פעם ראשונה... איך זה בתור התחלה לעשות רק בצד ריבוע שיהיה שקוף..זה דיי קל נכון? אז יש לי דיסק שאני קצת מפחד להשתמש בו אז אני רוצה להתחיל עם מספרי פח...איך אני עושה חור באמצע המארז שאני יוכל להתחיל לחתוך ממנו... אני יכול להתחיל לחתוך מהצד אבל הרעיון שיהיה ריבוע באמצע תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 895 צפיות
-
-
האם חיבור לדים במקביל משמעו רגל קצרה של לד אחד לארוכה של השני ולהפך וכך הלאה...או פשוט כל הרגליים הארוכות בטור וכל הקצרות בטור?האם זה לא יקרא מקביל במקרה השני? כמו שאמרתי אני צריך תשובה מהר
-
- 7 תגובות
- 895 צפיות
-
-
צבעתי במארז שלי את שני הדלתות לכסוף נוצץ עשיתי 2 שכבות של צבע אחד לבן ועליו הכסוף בשביל מראה מושלם עכשיו דלת אחת יצאה מושלמת ואחת יצאה לא כולכך טוב כי בהתחלה עשיתי קרוב בטעות ופתאום נגמר הצבע וכו ועכשיו שצבעתי טוב יש מלא סימנים וכו מדובר במארז CM690 ובקרוב אני יעלה תמונה בנתיים הדלתות יושבות בחוץ בשביל להתייבש מה אתם אומרים אפשר לעשות עם הדלת שלא יצאה טוב זאת דווקא הדלת שיושבת מול המערכת זאת השמאלית ודווקא זאת שיצאה מושלמת בצד שלא רואים הימיני תודה לעוזרים :]
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
טוב אז החלטתי להסיר את המתכת שמכסה את חורי האיוורור במארז בשאיפה להפחית את רעש המאווררים למינימום הבעיה ניגמרו לי דיסקיות החיתוך מהמוד האחרון שלי.... אני מחפש דיסקיות חיתוך למתכת(מארז) במחיר סביר באיזור הקריות\חיפה מישהו שמע על מבצע טוב שיש באחת החנויות או שיש חנות זולהה שהוא נוהג לרכוש בה בדרך כלל ? ואם כן ראיתי כל מיני דגמים בסטיקי על איזה אתם ממליצים? תודה מראש מורן
-
- 4 תגובות
- 895 צפיות
-
-
השאלה בכותרת. תודה רבה לכולם. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
יש אפשרות לעשות מוד לשלוט על נורות הלד, על ידי כפתור?
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
צבעתי את העכבר שלי לפני חודש בערך ויצא ממש מגניב. עכשיו הבעיה היא שהעכבר נהייה דביק כזה ומלוכלך וכשמורידים את הלכלוך זה מוריד גם את הצבע... אם איזה צבע מומלץ לצבוע את העכבר? צבעתי עם ספריי כמה שכבות ועל זה שתי שכבות לכה בספריי... תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 895 צפיות
-
-
טוב יש אנשים שמשעמם להם מקור: http://sexornot.blogspot.com/2005/11/diodsex.html
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
-
ראיתי בכמה פורומים פרוייקטים שבהם העבירו את החוטים של הספק אל מאחורי הלוח אם וזה מה שבעצם רציתי לדעת : איך עושים את זה לעזאזל ??? תודה !
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
מי שמכיר את המחשבים הישני ישנים היה להם מארז כזה אם סט של שני כפותרים, מין KEYLOCK, וצג אנלוגי המציג שני מספרים ושני נקודות. עכשיו למזלי מצאתי צג כזה שעובד (אני יודע שהוא עובד 100%). עכשיו הצג כולל 7 פינים ורציתי לשאול איך לחבר אותו למחשב? אני ינסה להדגים התמונות איך נראה הצג: LCD My זה תמונה של הצג מלפנים. התמונה השנייה זה מאוחר שימו לב שהקטע המסומן באדום לא אמור להיתקלד הם לא מחוברים הלבנים מאחור זה מין פינים שאליהם אמור להיתחבר הכבל זה משו כזה לא יודע איך יצא מקווה שתוכלו לעזור לי! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
היי, מודינג זה נושא שמעניין אותי, אבל אף פעם לא עשיתי מודינג בעצמי. לפעם הראשונה, החלטתי פשוט לצבוע את המארז בכחול (כמה מסובך זה כבר יכול להיות?..) anyway, אני רוצה שיווצר מעין אפקט "מראה" (כלומר שיהיה צבע כחול מבריק). הבנתי שאפשר לעשות את זה עם שיוף של המארז לפני כל שכבה. רציתי לדעת, כמה צריך לשייף את המארז? ממש עד שיראו שהוא כסוף, או שמספיק לעבור עם נייר שיוף גס כמה פעמים? עוד שאלה קטנה, הוצאתי את הפאנל הקדמי, ואת הפאנלים הצדדיים של המארז, ואין לי בעיה לשייף ולצבוע אותם, אבל החלק העליון של המארז שלי מחובר במין ניטים כאלה.. (אשתדל להעלות תמונה ברגע שהפאקינג אינטרנט שלי יזוז :-\) מה אפשר לעשות? יש דרך פשוטה להוציא אותם ולהחזיר אותם בחזרה? האם אפשר להשאיר את הפאנל העליון מ…
-
- 1 תגובה
- 894 צפיות
-
-
היי. אני מעוניין לעשות את האורגן לדים (אפשר לקרוא לזה) שמתחבר לLPT ראיתי הרבה שירטוטים למעגלים אבל כולם מדברים על לדים רגילים. מישהוא יודע אם זה אפשרי לחבר 8 לדים UB? כמה מתח יוצא לכל לד בכלל ביציאת LPT? תודה מראש...
-
- 7 תגובות
- 894 צפיות
-
-
יש לי מערכת פלטת DJ פיוניר 400 ומיקסר 400 הבעיה היא שאני עוזב לארה''ב והמערכת מתאימה רק לוולטים של אירופה( ישראל (230V)) (אין סוויץ' של הוולט) האם יש מכשיר שאני יוכל לקנות כדי להתאים את הוולטים שאני מקבל בתקע של ארה''ב ל230V שיתאים לפלטה? אשמח לפתרונות נוספים.
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-