עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by dash78,

יש לי בית מברגה שהבטריה שלה גמורה 18v אני רוצה לחבר אותה לחשמל איזה ספק אני צריך? על הבטריה כתוב 2.0ah. תהייתי האם הספק שבקישור יספיק https://he.aliexpress.com/item/110-220v-AC-To-DC-12V-15V-16V-18V-19V-20V-24V-Laptop-Charger-Adapter-96W/32665875580.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.262.c07HYv

• 2 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. Started by elad13net,

ככה יש לי שלט שלא עובד.. ויש לו מסך LCD הבעיה היא שאין לו חיבורים כמו שיש כאן במדריך באתר... אז השאלה שלי היא כזאת האם אני עדין יכול לחבר אותו או שאני צריך מסך אחר.. אשמח אם תעזור לי.. אלעד,

• 2 תגובות
    • 581 צפיות
  3. זה הראשון: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=719 איך הוא? יחזיק 4 מאווררים של 120? ויש עוד אחד שאני לא יודע אם הוא בכלל קונטרולר, זה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=720 יש מידע עליו?

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  4. לא מצאתי באתרי אינטרנט. מישהו יכול להביא לי לינק? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 975 צפיות
  5. http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 זה המדריך... מה דעתכם? מה אפשר לשפר? מה לשנות? מה למחוק? מד דעתכם האישית עליו? האם הוא גורם לכם לרצות לבנות אותו?

• 2 תגובות
    • 915 צפיות
  6. Started by -AKEL-,

אני רוצה לבדוק את הספק כח בשעת מאמץ אחרי שהמסך קורס אם אני יחבר את החוטים בזמן שהמחשב דולק, לא יהיה קצר או משהו? (לא לכוון רק לחבר)

• 2 תגובות
    • 676 צפיות
  7. Started by Mike-,

אהלן, כבר זמן מה אני צופה בווידאו בלוג של בחור אוסטרלי בשם דייב ג'ונס. בבלוג הוא מדגים ומראה אין לתכנן מעגלים, עושה ביקורות לצב"ד, מתלונן על הרבה דברים ועוד. [eevblog.com] לפני כמה ימים נתקלתי בבלוג חדש נוסף שמתעסק יותר בתיאוריה וניסוים שמעביר איזה פרופסור מאונברסיטה כלשהי. [thesignalpath.com/blogs] מאוד מומלץ לראות על מה מדובר לכל מי שמתעניין באלקטרוניקה. מישהו מכיר עוד בלוגים בסגנון ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by aviram20,

היי הספק שלי יושב בתחתית המראז והכבלים של ה 4 פין שמתחברים ללוח בנוסף ל24 מאוד קצרים איפה אוכל להשיג כבל הארכה כזה? אם אפשר בארץ.. בחו''ל או מאיביי לא עוזר לי תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  9. רציתי לדעת האם תיאורטית ומעשית קיימת אפשרות לחבר את הפקס לחיבור 3.5MM סטנדרטי ישירות לפלאפון כך שאחרי החיוג (שיבוצע בפלאפון) הפקס יפקסס? באמצעות בקר אני מניח שזה אפשרי לבנות ממשק שידמה, השאלה אם שימוש בחיווט רגיל, ללא בקר, יספיק לפחות על מנת לשלוח פקסים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by eladhor7,

שלום, אני חדש כאן בנושא ואני צריך עזרה. אני זקוק לנגד שהיתנגדותו 40 אוהם. 1. כמה נגדים אני צריך ואיזה בדיוק הסוגים? 2. איך להרכיב את הנגדים?, מה כאילו לקנות לוח קטן שיתאים? תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 593 צפיות
  11. חיפשתי ומצאתי לקניה רק כבלים מעוגלים ATA133. ההארדיסק שברצוני לקנות הוא ATA100 (הרגיל) האם הכבלים האלו יתאימו לו? אם לא, איפה אפשר לקנות כבלים עגולים מתאימים? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  12. Started by Nike`,

הי.. אני בימים הקרובים מתחיל לשדרג את המארז ואני צריך עזרה אם חלק אחד. עם החלק של התמונה. אני רוצה לצבוע את המארז ולצייר עם שבלונה תמונה של גולגולת או משהוא יפה כזה. עכשיו הבעיה שלא מוכרים דברים כאלה . ואני לא יודע מאיפה להשיג. קניתי נייר קרטון למדפסת אני אוכל להדפיס תמונה שאני אמצא.. מה שאני צריך ממכם זה : אם אתה מכירים אתרים שיש שם כאלה ציורים במיוחד לשבלונות. כול אתר יתקבל ואני צריך לדעת אם איזה כלים אני צריך לעבוד כדי לעשות 2 שני חורים של 80 MM לחלון של המארז . [או של 120 MM] תודה רבה לעוזרים .

• 2 תגובות
    • 603 צפיות
  13. Started by jeyjey,

מחר אני הולך לקנות הרבה פרספקס (כדי לבנות מארז) כמה יעלו לי בערך 6 חתיכות בגודל 50X50 ס"מ בעובי 5 מ"מ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Rיה,

בבקשה הסבר.זה לא עוטף את החוטים במחשב?

• 2 תגובות
    • 766 צפיות
  15. Started by Madboy,

פירקתי מפקס ישן lcd ככל הנראה 2x40 ( הערכה שלי ) אני צריך עזרה בזיהוי הפינים וחיבור שלו לlpt אני קצת הסתבכתי איתו פשוט הנה תמונות שלו : יש עליו 3 בקרים אחד מהם הוא Toshiba T7394 - רשום מעליו LCDC הDatasheet שלו : http://www.semicon.toshiba.co.jp/td/en/ASSP/Display_Driver_ICs/en_20030618_T7934_datasheet.pdf ושניים מהם הם Toshiba T6A92 - רשום מעל אחד מהם XD1 ומעל השני XD2 הDatasheet שלהם : http://www.semicon.toshiba.co.jp/td/en/ASSP/Display_Driver_ICs/en_20030618_T6A92_datasheet.pdf לפי הdatsheets הבנתי שהt7394 הוא הבקר הראשי וה2 האחרים הם להוספת השורות ( זה מתאים ככה גם עם הכיתוב מעל ) אני צודק ? יש לו 14 פינים ובצד עוד 2 פינים כפי שאפשר לראות בתמונה …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שמתי לב שנגיד המאוור של המעבד מתחבר יש ללוח אם עם שקע קטן כזה שמעליו כתוב CPU FAN אותו דבר גם למאוורר של הצ'יפסט -CHEST FAN שמתי לב שיש גם שקע אחד פנוי שכתוב עליו משהו כמו CHAZ FAN ושום דבר לא מחובר אליו ידוע לכם במה מדובר? כמו כן יש לי מאוור 120 מ"מ שיש לא גם יציאה קטנה כזאת שמסוגלת להיכנס ללוח אם האם ניתן להכניס אותו ליצאיה הזאת בלי שכלום יקרה?

• 2 תגובות
    • 804 צפיות
  17. Started by guy3,

שלום לכולם, אני דיי חדש כאן ואני מתכנן חלון למארז יש לי כבר את כל הציוד ואני רוצה להשתמש בגומי U למישהו יש מושג איזה עובי הוא צריך להיות?

• 2 תגובות
    • 786 צפיות
  18. אהלן חבר'ה, שאלה לי יש לי מארז Antec P182 ואני רוצה להוסיף לו חלון צד, אם אפשר גם שהחלון הזה יהיה על איזה ציר קטן שיהיה אפשר לפתוח אותו מבלי לפתוח את הברגים של המארז מאחורה, בנוסף אני רוצה לעשות לו סידור כבלים. ניסיתי לסדר את הכבלים בעצמי אבל לא הצלחתי להגיע למראה נקי מספיק ולגבי חלון צד לא נראה לי שיש לי את הכלים לעשות את זה בעצמי, האם יש מישהו שנותן את השירותים האלה ויכול להרכיב לי חלון צד במארז + לעשות לי סידור כבלים מקצועי? שואף להגיע למראה כזה: http://iforce.co.nz/i/d54a9fc5f6b579ba35b18233885f573c.jpg תודה ;D

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Gal&Gal,

הזמנתי מאווררים מאיביי למארז אבל אני רוצה לצבוע את המאוורר , ראיתי מדריכים והכל אבל הסוגיה היא שמישהו זרק באחד הדיונים ש"צביעת המאוורר מכבידה עליו ועלולה להוציא אותו מאיזון וידה ידה ידה ידה ותהרוס אותו" אני לא מסכים , ורציתי לשמוע את דעתכם או מהנסיון שלכם : אם אני צובע כמו שצריך בשכבה אחידה ודקה ולא מגיע צבע לחלקים המכאנים לא צריכה להתעורר בעיה נכון? לצורך העניין זה הצבע :

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by Moty_p,

שלום לכם, רציתי לדעת מזה חשמל תלת פאזי חשמל חד פאזי (חשמל רגיל של בית??) וחשמל דו פאזי (יש דבר כזה??) ואיך אפשר לחבר חשמל חד פאזי לתלת פאזי תודה לכל העונים מראש.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by arkadur,

אז ככה. חיברתי למחשב מסך LCD של 2 שורות והבעיה שאני רוצה להחליף אותו למסך בעל 4 שורות אבל אני לא מצליח להשיג מסך שכזה, השאלה שלי היא : האם אני יכול לחבר 2 מסכים אחד לשני, ושהם יתחברו למחשב, ובתוכנה פשוט אני אגדיר שיש לי 4 שורות? אגב, מישהו יודע איפה אפשר להשיג מסכי VFD בירושלים? תודה לעונים...

• 2 תגובות
    • 906 צפיות
  22. Started by alon091,

שלום לכולם, פירקתי את אחד מחיישני המשקל של משקל אדם דיגטלי (מצ"ב תמונה). מישהו יודע איך אני יכול למדוד מתח משתנה או התנגדות משתנה מהחיישן הזה בהתאם למשקל או העומס שמשנה. אציין כי ניסיתי למדוד מתח (כאשר הוספתי סוללה) או התנגדות בין כל זוג חוטים ולא קיבלתי איזשהו פרמטר משתנה (מתח או התמגדות) בתלות בעומס (קיבלתי רק התנגדות קבועה של 1k). מישהו יודע כיצד ניתן להפיק התנגדות או מתח משתנה מהחיישן המצ"ב. תודה לכולם. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  23. Started by Dror Gershon,

שנאי מ220V ל110V שעליו כתוב 500KVA , מה ההספק בוואטים שהוא מספק והאם ניתן לחבר אליו מכשיר שההספק שלו 1800 W

24. http://www.ocforums.com/showthread.php?t=351815 לפי מה שהבנתי הוא עושה שהמאווררים יהיו יותר חזקים או משהו כזה

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  25. Started by doker,

יש לי את המסך pvc160205agn קניתי אותו ואמרו לי שאני יכול להשתמש פה וגם ראיתי פה בפורום מישהו השתמש עם המסך הזה מישהו יודע אם אני יכול להשתמש איתו ואיך אני מחבר אותו(זה כמו במדריכים?) תודה

• 2 תגובות
    • 816 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.