אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי מסך שחבל לי מאוד לוותר עליו ויש בו בעיה.. המסך ברגע שמדליקים אותו כאילו סובל מנפילות מתח וברגע שמדליקים את המחשב הוא נכבה לגמרי... עכשיו פתחתי אותו ויש בפנים כמה קבלים מנופחים..מה שבמוביל אותנו לשתי שאלותעם סעיפים ;D ) 1.איפה אני משיג את הקבלים האלה?אפשר להזמין מאיזה אתר באינטרנט? 2.יש איזה משהו שאני יכול לבדוק בנתיים כדי לראות אם המסך יעבוד בכלל עם קבלים? אני יכול לחבר קבל שונה ממה שיש שם עכשיו? תודה רבה לעונים צריך את זה דיי דחוף :-\
-
- 17 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אוקיי מאוד משעמם לי ואני רוצה לעשות את הפרוייקט הראשון שלי אני לא ממש יודע מזה מחשב HTPC אבל לפי מה שהבנתי זה כמו DVD לא? קיצר פירקתי עכשיו מחשב ישן ויש לי כמה רדיוים ישנים כאלה ואני רוצה לעשות מזה מן DVD קיצר מה אני צריךך לעשות ?! איך אני יוכל בכלל לחבר את זה לטלוויזיה בכלל? איזה חלקים צריך? קיצר תעזרו לי פליזזז..
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני רוצה לחבר כמה לדים לכבל כזה של הספק כוח (הלבן הזה) עכשיו אין לי הרבה ידע באלקטרוניקה אבל למשל שרציתי לחבר מאוור חיברתי אותו לשחור אדום כי אני יודע שזה + - אז אם אני רוצה לחבר לד גם ככה הוא לא ישרף לי? ואני יכול לחבר ביחד לד + מאוור לאותו חיבור? לא ישרוף לי שום דבר? תודה!
-
- 5 תגובות
- 803 צפיות
-
-
תגידו לי כמה בערך הספק יש ל: מעבד , כרטיס מסך , הרדיסק ולוח אם וזכרון? אבל של כל אחד בניפרד?
-
- 4 תגובות
- 685 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות את המעגל שממש את הווינאמפ בעזרת לדים לפי המדריך הזה: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 אבל עם כמות גדולה יותר של לדים, הבנתי שLPT לא מספיק חזק אז חשבתי על הגברת הזרם בעזרת טרנזיסטורים היום קראתי בסטיקי שבפורום פה על שער NOT וחשבתי שאולי יהיה קל יותר להגביר את הזרם למעגל שאני רוצה לבנות בעזרת השער הזה צדקתי? או שיותר קל בעזרת טרנזיסטורים?
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד חדש אני רוצה שבעסק ישמעו מוזיקה מהנייד אבל על הרמקולים של המערכת בשל שאין לי אפשרות לחבר בצורה אסטתית את המחשב למערכת pl ל rca אני רוצה לחבר את המחשב למשדר FM סטנדרטי אבל אני לא רוצה שישתמש בסוללות אלא יקבל מתח מה usb (עניין של נוחות). לא מצאתי כאלה משדרים בzap או בחנויות (לא לבלבל עם משדרים לרכב שנותנים מתח לusb). אז החלטתי לעשות מוד קטן לקנות אחד שמופעל ע"י סוללות ולשנות את החיבור לusb. החיבור למקור אודיו יהיה דרך יציאת האוזניות הסטנדרטית במחשב כך שלא מדובר על usb audio (החיבורים מאוד קרובים לא אכפת לי שיצאו שני כבלים קצרים מהמחשב למשדר ואני לא מעוניין באלו שאפשר לחבר לשנאי שוב הרעיון הוא פתרון אסטתי ונוח). יש לי ידע באלקטרוניקה ברמה בסיסית ומוד כזה…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני בטוח שיש המון אבל רציתי דווקא חנות שיש לה גם אתר באינטרנט שאפשר להזמין דרכם באינטרנט לבוא לקחת את ההזמנה יש לי חבר שהתנדב בשבילי להביא לי את ההזמנה אם זה באזור תל אביב אז אשמח אם תמליצו לי על איזו שהיא חנות??? נ.ב. אם אתם מכירים רכיבים שבדרך כלל צריכים אותם תכתבו לי כאן שאני יזמין אותם (חוץ מלדים כי את זה אני קונה בטוח)
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
-
-
חברים תעזרו לי בזה כי זה חשוב לי
-
- 7 תגובות
- 798 צפיות
-
-
הנגד הוא בעצם בא לחליש את הזרם נכון? או שאני טועה..? דוגמה: מנוה של 12 V אם נשים נגד הוא יחליש את העוצמה שלה ל5 V? או שאני דפוק?
-
- 3 תגובות
- 758 צפיות
-
-
עכשיו שמסתכלים לי על המחשב לא מבינים מי נגד מי ומה הולך לאן אז אני רוצה לסדר אותו קצת עם איזה חומרים אתם חושבים שאפשר ??
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
גלשתי קצת באתרי מודינג ומה ראיתי את זה!!! העיניים שלי יצאו מהחורים הרשת מדהימהההההההההה!!!!!!!!!משהו יודע איפה אפשר להשיג כזה חומר בארץ?
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
ראיתי את זה: http://www.bit-tech.net/modding/2001/12/10/adding_fan_speed_control/1.html ואני לא כל כך טוב באנגלית, אז מישהו יכול להגיד לי איזה פוטנציומטר אני צריך? 20 או 50? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי קטודה ומשום מה היא באה עם ספיקר, למה הוא משמש???? ועוד משהו: עשיתי חורים בלוח הקידמי של המארז (בשיטה פרימיטיבית ביותר) כדי לשים שם מאוורר ואז נזכרתי שאין לי איך לחתוך חלון עגול, כי אין לי דרמל ואין לי מקדח כוס איך בכל זאת אפשר לחתוך חלון ? ? ? תודה !
-
- 7 תגובות
- 726 צפיות
-
-
יש לי ספק ישן פירקתי אותו והוצאתי את המאוורר יש לי 2 חוטים אדום ושחור ואני רוצה לדעת איך צריך לחבר אותך למולקס אני לא רוצה לחבר אותם לחיבור של ה פלופי כי אין לי עוד מקום בלוח אם בשביל מאווררים
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אפשר לפצל מ firewire 9 pin שיהיה גם 9 pin וגם 4 pin ראיתי דבר כזה מגיע עם כרטיס pci של לוח אם של gigabyte לחיבור onboard של firewire איך אפשר לפצל מחיבור molex 12v כוח ללדים שיפעלו בעת הפעל המחשב כאילו יש את 4 פינים שם את מה אני צריך לפצל אולי התמונה הזאת תעזור אבל אני לא יודע אם לבחור 12 או 5 ? נראה לי 5 ואיזה נגד אני צריך כדי להגביל את ה 5 v למתח שאני צריך כדי להפעיל 11 לדים של 5 מ"מ בטור?
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
יום טוב, אני רוצה להכין חיישן טמפרטורה שיתחבר למולקס בשביל מתח ויוציא את המידע אל שתי רכיבי 7 סיגמנט רגילים. חיפשתי באתרים מדריכים אך לא מצאתי משהו שללא תוכנה. אני מוכן לעשות מדריך אם זה יעבוד כמובן,לא להמליץ על אחד בנוי כי זה סתם לא שווה כלום,מוזר איך לא מצאתי אחרי חיפוש ארוך מאד. תודה על העזרה!
-
- 16 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום רב לכל האלקטרונאים. יש לי אורגן אורות אשר יש לו חיבור ליציאת רמקול וכך כאשר כשמגבירים את העוצמה האורגן מתחיל להבהב בעיה?.... צריך להגביר את ווליום מאוד גבוה כדי שהאורגן ,יהבהב בווליום נמוך הוא אינו מהבהב. שאלה.... האם יש רכיב אלקטרוני שיגביר לי את העוצמה ביציאה של הרמקול לחיבור של האורגן כך שבווליום נמוך הוא יתחיל להבהב עם האורות ? תודה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! הייתי בהום-סנטר וב-ACE ובאף אחד מהם לא יודעים מה זה Bondo רציתי לדעת מהם התחליפים המומלצים ל-Bondo מארצנו, מאלו ממכם שכבר עבדו עם תחליף, ומכירים את תכונותיו.. כמובן שאשמח לשמוע את המחיר שלו. אני יודע שלתום (alianyn) יש ניסיון עם בונדו, ובפרוייקט שלו הוא אכן ציין את המילה בונדו, אז אשמח לשמוע גם ממך מה החומר שעבדת איתו.. בנוסף, ראיתי בהום-סנטר את החומר פריימר (זה יותר נכון נוזל, בתוך פחית), האם זה ה-primer שמשתמשים בו בחו"ל? על החבילה רשום - בסיס לחומרי איטום ועוד... תודה.
-
- 14 תגובות
- 4k צפיות
-
-
טוב אז כמו רובנו פה אני כול היום חושב מודינג יש לי דרמל ומקדחה אבל ממש ממש לא הייה לי בא לי לקנות מקדח כוס ב130 שקל אז חשבתי בראש איך אני קודח חורים עגולים ויפים בלי מקדח כזה ועם הכלים שיש לי מתברר שאפשר וזה יוצא דווקא מושלם עם הידיים הנכונות כמובן בכול מקרה לקחתי את הדלת של המארז והתחלתי סירטוטים כמו כול התחלה של מוד איפה למקם מה למקם פה שם.. http://img364.imageshack.us/my.php?image=0820080631hm7.jpg אחרי שסימנתי איפה בדיוק אני רוצה את החורים התחלתי לקוח עם מקדח שחשוב לציין הייה חדש דנדש ואני ממליץ בחום למי שעשה ככה שיקנה מקדח חדש בחמישה שקלים זה מונע ''טיולים'' של מקדח על הלוח וגם לעבוד עם קרנר לא להיות עצלנים לסמן עם קרנר מאוד חשוב וככה המקדח לא יברח כמה מי…
-
- 22 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי, אז ככה יש לי מפסק שמדליק את האור בשרותים (2 חוטים חום וכחול) אני רוצה לחבר למעגל הזה שלט עם תאורה שידלוק כאשר התאורה בשרותים פעילה ויהיה כבוי כאשר התאורה בשרותים גם כן כבויה ניסיתי לחבר את זה בכל מיני תצורת אבל בסופו של דבר זה תמיד יצא לי הפוך: כשיש מישהו בפנים (כשהאור דלוק בתוך השירותים) התאורה כבויה,ואילו כאשר אין אף אחד התאורה דולקת. חיברתי את זה במקביל כרגע למפסק. משיטוט באינטרנט הבנתי שאני צריך ממסר אולי, אשמח עם מישהו יוכל להסביר לי איך לחבר את זה על מנת להשיג את התוצאה הזו. יש לי רקע באלקטרוניקה אבל אני רוצה לעשות את זה כמה שיותר פשוט ולא להסתבך עם בקרי אורדיאנו תודה לעזורים
-
- 4 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מגבר (זול ושמתאים למחשב בלבד) שאין לו ווליום, ויש לי ווליום של מערכת מיני סוני ישנה, ורציתי לשים אותו במגבר. הווליום הוא כמובן לא דיגיטלי וכבר מצאתי את 2 הנקודות שנמצאות עליו שההתנגדות בהם משתנה (יש סכ"ה 8 פינים שכנראה משמשים לדברים אחרים). הבעיה היא שההתנגדות נעה בין 20 אוהם ל 173 קילו אוהם כאשר ה 173 לא מצליח להשתיק את המערכת (גם לא כמעט) מה שנראה לי די מוזר כי המגבר הזה לא כל כך חזק ומערכת הסוני הישנה גם הגיעה לווליומים חזקים. נב: בנוסף ל 173 הקילו אוהם הוספנות עוד נגד של 42 קילו אוהם ואפילו זה לא הצליח להשתיק את המערכת. האם יתכן שאני מחבר את הפוטנציומטר לא כמו שצריך?. קראתי ד"א בפורום וראיתי שלפוטנציומטר צריך להיות 3 רגליים, יכול להיות שאני אמור למצוא עוד רגל? א…
-
- 2 תגובות
- 923 צפיות
-
-
יש אולי איפה שהאו מדריך ל ג'י קוד בעברית? ועם מישהו מכיר את התוכנה מאח 3 אפשר אולי הסבר קטן איך עושים דברים בסיסים? כמו לדוגמה איך לעשות צרות בסיסיות וכאלה...
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה להכין מקלט אינפרא אדום אבל לא מצאתי מאריך ליציאה של ה-9 פינים. אולי אפשר במקום זה לחבר את המעגל ליציאה פראללית? אם כן איך? הנה אתר שאולי יכול לעזור לכם לתת לי תשובה: http://b.domaindlx.com/obaid/pport/parallel_port.asp
-
- 1 תגובה
- 877 צפיות
-
-
-
מה כל אחד מהצבעים אומר (לגבי VOLT) והאם כשאני מחבר לקוטב השלילי זה משנה לאיזה חיבור שחור אני מחבר...? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 4 תגובות
- 901 צפיות
-