אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
מישו יודע מאיפה קונים מפתח למנעולים של המחשב הישנים של לפני 6 שנים????? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 908 צפיות
-
-
יש אפשרות לעשות מוד לשלוט על נורות הלד, על ידי כפתור?
-
- 1 תגובה
- 908 צפיות
-
-
מצאתי אצלי בבית מקדלת ישנה ו"חידשתי אותה" (ניקיתי אותה). עכשיו למקדלת יש חוט המחבר אותה למחשב בצורת סלסול (כמו חוט טלפון) ואני לא אוהב את זה כלכך. אז אני רוצה לדעת כיצד נקרא החיבור של החוט בצד של המקלדת (תמונות בהמשך) וכמה כזה חוט יכול לעלות? הנה תמונות של החיבור: הנה תמונה של החיבור במקלדת: ושאלה נוספת: אם מה צובעים את הפאנל של המקלדת? (צבע לפלסטיק?) וכמה כזה דבר יכול לעלות? אם זה משהו אחר כתבו את שמו ואת המחיר. תודה.
-
- 3 תגובות
- 908 צפיות
-
-
יש לי 3 לדים UB שאני לא יודע לכמה V לחבר אותם כי פירקתי אותם מכמה מכשירים איך אני יכול לדעת על כמה V הם עובדים ניסיתי לחבר 2 לדים לסוללה של 9 V עכשיו פעם אחת שניהם עבדו ביחד ושהחלפתי אחד מהלדים בלד אחר הוא לא יכול לעבוד עם השני אז לפי מה שבהתי יש שני לדים שהם עובדים על יותר V והם לא יכולים לעבוד ביחד על 9 V ואחד שעובד על פחות ויכול לעבוד עם שניהם אני רוצה לחבר אותם ישירות למולקס זה אפשרי אם אני מחבר את שלושתם על אותו חיבור??
-
- 4 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אני רוצה להבין דבר אחד... מולקס: +12 GND GND +5 אני מתנצל אם משהו חושב שיש כאן בדיחה, אבל אני באמת לא מבין, ה GND משמש כ "-" או כהארקה?
-
- 2 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום, הפאן באס עולה לי על העצבים, הוא מהבהב כל הזמן חשבתי אם אני יחליף פוטנציומטר לאח טוב יותר זה יעבור, יש מצב שההשערה שלי הגיונית? איזה פוטנציומטר אני צריך? תודה מראש, אלי.
-
- 6 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום יש לי פרוייקט מסוים שאני עובד עליו ואני רוצה להשתמש ברכיב הבא אם מישהו יוכל לתת לי עזרה במה התפקיד שלו ואיך להשתמש בו יש לי רקע בדברים אני אבין הסברים תנסו בבקשה לפרט כמה שיותר זה יעזור לי מאוד. תודה רבה לכל מי שיעזור שם הרכיב MAX 2981 מצורפים המפרטים ומה ההבדל בינו לבין MAX2986 תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
שלום לכולם. ראיתי שלהרבה אנשים יש את המאווררים האלה [נראה לי קוראים לזה לאדים] והם בצבעים נגיד כחול מתי שהם מסתובבים. זה עושה אפקטים יפים ובכלל מגניב לעין. בכל מקרה זה מאווררים שצריכים לקנות? יענו אלה מאווררים שאפשר לקנות בצבעים שונים שיעשו נגיד אור כחול? ואיפה אפשר לקנות/ובכמה?
-
- 3 תגובות
- 907 צפיות
-
-
יש לי את התוכנה EAGLE אבל אני לא מצליח להבין איך להשתמש בה... אני רוצה לבנות שם את המעגל של המקלט אינפרא אדום אבל אין לי מושג איך. מישהו יכול לעזור לי בבקשה?
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
יש ברשותי מנורה שהיתה פעם שולחנית כלומר פלורוסנט קטנה ממש יפה שאם זה יסתדר אני אכניס אותה למוד עם פרספקס והכל שאני מתכנן אפשר לחבר אותה במחשב? רשום עליה 9 V אם אני אחבר אותה ישירות לחיבור של ה5 V היא תדלק? ואם לא,יש סיכוי שהיא תיצור קצר שישרוף חלקים?
-
- 0 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום לכולם.....מי פה מבינכם אוהב להתעסק עם אלקטרוניקה??....יפה אז כולם פה שמעו על פאן-באס ידני...ז"א מפסקים אם נגדים וכו'......מה אתם אומרים על תוכנה עם שבב שתתן לכם שליטה על המאוררים???? זה סתם משהו חמוד שכל אחד יכול אבל זה טיפונת מסובך ודורש הלחמה וקצת ידע בשפת תיכנות....(או שאני פשוט יתן לכם את התכונה שבניתי...) אם אתם רוצים מדריך כזה תגידו ואני ינסה להכניס לאתר...(אם יתנו לי...)... וווואאאאאאאייייייייייי אווופפפפססססס לא ראיתי איפה הכנסתי את זה............איך אני מעביר לאלקטרוניקה ומודינג???????????????????????
-
- 6 תגובות
- 907 צפיות
-
-
לחבר לפטופ לחשמל של הרכב- הכיצד? האם זה אפשרי בכלל? תצאו מנקודת הנחה שאני לא מבין מהחיים שלי באלקטרוניקה ודברים כאלה (אבל אבא שלי כן ויש לי מלא חברים שכן... אבל אין מצב שהוא יתן להם להתעסק באוטו אלא אם זה ממש ברור איך לעשות). יש מתאמים למצת של הרכב אולי או משהו כזה?
-
- 2 תגובות
- 907 צפיות
-
-
OK אז זה העסק חברה ......אם תבדקו אם אמפרמטר מאורר שלוא מחובר לכלום ומסתובב בכוח האצבע תסימו לב שהvolt מגיע בערך ל 0.20 בקושי VOLT. עכשיו זה לא מספיק רגיש לשום ממסר שאני מכיר .....ווהרעיון הוא שאני רוצה לבנות מתג מסיבובי המאורר...אז אני חושב שצריך לבנות איזשהו מגביר זרם...... עכשיו לבעייה......אין לי מושג באלקטרוניקה!!!! איך עושים משהו כזה עזרה תתקבל בברכה!
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
אז ככה יש לי רעיון לפרויקט נחמד אני מחפש מסך LCD קטן משהו כמו 1-2 אינץ לא צריך רזולוציה מהממת אבל צבעוני חובה. מישהו יודע איפה אפשר להשיג אחד מוכן לקנות לא בארץ
-
- 0 תגובות
- 907 צפיות
-
-
מאיפה אני יכול לקינות אחד כזה הבנתי שמוכרים אותו עם מארז אבל ליקנות מארז רק ביגלל זה ? לא שווה יש איזה חנות שאפשר ליקנות את זה בניפרד ? או להזמין ? http://www.hwzone.co.il/gallery/album149/aau
-
- 5 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות בלוקים לקירור מים והייתי רוצה לרכוש כמה לוחיות נחושות בכדי לעשות את הבלוקים, אין לי מושג איפה אני משיג את זה ! בבקשה תעזרו לי
-
- 2 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שמתי לב שיש לי בלוח אם חיבור 3 פינים ל- System Fan. שתי שאלות: 1) האם יש מיקום מיוחד בשביל המאוורר עצמו (לדוגמה, ה-Cpu Fan צריך להיות על ההיטסינק של המעבד וה-Chipset Fan צריך להיות על ה...צ'יפסט)? 2) איזה חיבור אני מחבר ליציאת 3 פינים הזאתי? האם יש מאווררים מיוחדים והאם באותם מאווררים יש רב חיבור 3 פינים או גם חיבור מולקס? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 906 צפיות
-
-
אז ככה. חיברתי למחשב מסך LCD של 2 שורות והבעיה שאני רוצה להחליף אותו למסך בעל 4 שורות אבל אני לא מצליח להשיג מסך שכזה, השאלה שלי היא : האם אני יכול לחבר 2 מסכים אחד לשני, ושהם יתחברו למחשב, ובתוכנה פשוט אני אגדיר שיש לי 4 שורות? אגב, מישהו יודע איפה אפשר להשיג מסכי VFD בירושלים? תודה לעונים...
-
- 2 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום קניתי לא מזמן מסך lcd 20X4 עם בקר HD44780 חיברתי הלחמתי וכל מה שצריך,העלתי את התוכנה של קריסטל פונטז ואני רואה שהכל בסדר,ופתאום אני רואה שהכל מלא כל מיני חירטושים מוזרים כאלה....מזה? יש למישהו פיתרון?אני ממש לחוץ על זה....
-
- 3 תגובות
- 906 צפיות
-
-
אממ שאלה.. לא בטוח שזה אפשרי.. אבל ההגיון אומר שכן =] אז ככה.. יש לי ספק כח ישן.. ועשיתי מוד לכוננית שעומדת ליד המיטה.. איפה ששים את כל הדברים הקטנים אתם יודעים =] שמתי מאוורר לדים וקטדוה.. דווקא יצא אחלה =] אולי אחרי זה אני אשים תמונות... בקיצוררר.. בספק הוצאתי את הכבל הירוק וחיברתי לאחד השחורים.. בשביל שיוכל לפעול גם בלי להיות מחובר למחשב.... עכשיו השאלה שלי.. האם אני יכול לחבר לספק מתג בשביל לכבות\להדליק? כי זה דיי מתסכל להוציא כל פעם את השקע מהתקע... אשמח לעזרה =] תודה
-
- 4 תגובות
- 906 צפיות
-
-
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=pacman
-
- 1 תגובה
- 906 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות לדים?... הייתי בחנות החשמל הקרובה לביתי ולא היה להם האם זה מצרך שקשה להשיג ?.... ואם לא באיזה חנות אני יכול לקנות,בחנות מחשבים ?
-
- 8 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום לכולם! קיבלתי מספר תרגילים באלקטרוניקה ואני צריך מעט עזרה בהם. 1. שני נגדים בטור: 1K ו4.7K. המתח: 9V. חשב את הזרם הכללי ואת המתח על כל נגד. אני עניתי: I=1.57A לא הצלחתי להגיד מה המתח על כל נגד. 2. שני נגדים במקביל: 1K ו1K. המתח: 9V. חשב את הזרם הכללי ואת המתח על כל נגד. אני עניתי: I=18A R1[1K] = 4.5V R2[2K] = 4.5V 3. שני נגדים במקביל: 1K ו1K. אחריהם נגד בטור של חצי K. המתח: 9V. חשב את הזרם הכללי ואת המתח על כל נגד. אני עניתי: I=9A R1[1K] = 2.25V R2[1K] = 2.25V R3[1\2K] = 4.5V תודה.
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מחפש בנרות איך נקרא החלק הבא בעברית: והיכן ניתן להשיגו בארץ? תודה רבה רבה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום, יש לי עונן אופטי בן ואני עומד לקנות מארז שחור. רציתי לצבוע אותו באיזשהי דרך (את הכונן). חשבתי על ספריי. מה אתם ממליצים? תודה
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-