אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
חשבתי על רעיון פאן באס מוסתר לאדע אם יש כזה דבר אבל רציתי לנסות.. כמו שאתם רואים למטה את הציור רציתי לעשות פאן באס מוסתר כאשר A זה איפה ששמים את הCD-ROM הבסיס שם. בלוח A יש חור מעל לוח B כיוון שבB יש פוטנציומטרים אז שיהיה מקום. בפתיחה רואים את B C מכסה את כל העסק הזה. כל החלקים ABC עשוים מפרספקס. בC יש עליו פלטה קטנה של אלומיניום שיהיה מוסתר. לא הלך לי ממש לעשות את זה יש למישהו אולי רעיונות איך לבצע את זה? [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
עשיתי פאס באס 1 חח כדי להשתיק את המאווררים בלילה זה פיצץ לי את המוח [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 936 צפיות
-
-
הי, בכל הפאן באסים שניתקלי ראיתי שהם מגיעים רק עם חיבורי PWM למאווררים, אצלי במארז יושבים מאווררי מולקס. מה כן תומך?
-
- 2 תגובות
- 949 צפיות
-
-
זה הפאן באס שהיום בניתי הכפתורים הלבנים לחיצה אחת על הכפתור גורמת למאוורר להסתובב חלש (8V) ולחיצה שנייה גורמת למאוורר להסתובב במלוא הכוח (12V) כל הלדים האלה מהבהבים לפי המוזיקה. הכפתור באמצעי שולט על 2מאווררים, וה2כפתורים שבצדדים כל אחת שולט על מאוורר... (יש לי 5 מאווררים במארז לא כולל הספק ואני שולט עם הפאן באס רק על 4) איך יצא? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 928 צפיות
-
-
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_158&products_id=2272 מה אתם אומרים?
-
- 7 תגובות
- 890 צפיות
-
-
המאווררים שלי במארז חופרים עכשיו אני רוצה לבנות פאן באס פשוט רק של מתגים אפילו בלי לדים אין לי ידע בכלל באלקטורניקה אני יודע רק להלחים וכל מה שמסביב אני לא יודע איך לעשות את זה, חשבתי לקחת מתג דו מצבי ולחבר אליו את ה+ וה - של המאוורר וזהו זה נכון לעשות ככה?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
וויסות המאווררים פועל, הלדים הדו צבעיים לא. חיברתי מולקס יחיד לבדיקת המערכת וזה דווקא פועל לא רע. הבעיה היחידה היא שאין אינדיקציה של אדום / ירוק בפעילות. למה חששתי שזה מה שיקרה? כי בבדיקת הצבעים בלדים, החוט האמצעי היה +, חוט ימני היה GND או חוט ימני GND. אם חיברתי את ה(+) לאמצע, ואת ה(-) לאחד הצדדים, זה פעל לפי זה (אם חיברתי לירוק זה פעל לירוק ולהפך). חשבתי לשנות את הסכמה אבל זה מאלץ אותי להוסיף דוידות לכל יציאה בלד. מישהו יודע מאיפה באה הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 774 צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה לעשות אחד שיהיה ל 4 מאווררים וגם להוסיף לו שני מתגים לקטודות אני רוצה שלכל מאוורר יהיה פטינציומטר(לא בעיה) אבל אני לא רוצה עם מפסקים(on/off) אז מה עוד אפשר להוסיף? זה נראה לי שיהיה משעמם מידי בלי אורות אבל אני לא רוצה אורות ללא מטרה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סתכלו אני רוצה לקנות מד טמפ' למארז כי אין לי תקציב למארז חדש אז ככה הוא עולה 157 ש"ח זה סביר או שלא שווה לקנות ? הנה זה http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=13000221&Cat2Cat1ID=23&Cat2ID=140 אם אתם מוצאים בשבילי יותר זולים או יותר טובים אז אני אשמח,ואודה לכם אם תביאו מחנויות כמו LogicPC/Pandas/KSP
-
- 1 תגובה
- 822 צפיות
-
-
כאמור פאנל חדש עם לדים דו צבעים - כחול ואדום לשליטה על מערכות שונות במחשב (משאבה, קתודות, כבלי EL, תאורות שונות ועוד...) תהנו, אשמח לתגובות אטשמח לתגובות, אבנר
-
- 15 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
אני רוצה להכין אחד כזה: איפה אני יכול למצוא פאנל סולארי מתאים? [עדיף בארץ] אם לא אפשר קישור לאיביי? הוא אומר שם שזה לא עולה הרבה[3$]
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש בנרות אתר או חנות שבה ניתן לקנות פאנל קדמי למחשב משהו שכולל, כפתור הדלקה, אתחול ונורות חיווי חיפשתי בכל רחבי האינטרנט\זאפ\moddiy וכו' אבל אני פשוט לא מוצא מישהו יכול בבקשה לעזור לי? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה להכין פאנל קדמי של USB2 למחשב שלי. קודם כל, לקחתי לוח הרחבה של USB1 שהיה לי במחשב הקודם(מוסיף 2 כניסות מאחורה) וניסיתי לחבר אותו ללוח אם. חיברתי אליו רכיב USB1 והוא עבד בסדר. ניסיתי לחבר רכיב USB2 והוא לא זוהה. חיברתי לאותו חיבור על הלוח אם הרחבה של USB2 שקיבלתי עם הלוח אם והרכיב USB2 עבד(ההרחבה הזאת זה רק שני כבלים, אין מעגל כמו ב USB1). עד כמה שאני יודע אין הבדל בחומרה בין USB1 ל USB2 (ברמת החיבורים) אז לקחתי וולטמטר והתחלתי לבדוק את החיווטים הפנימיים של שני החיבורים. הלחמתי (והארכתי את הכבל) על הלוח של ה USB1 בצורה כזאת שעקפתי את המעגל אבל נשאר לי הלוח(כדי שיהיה לי איך לתפוס אותו מקדימה). חיברתי שוב ללוח אם, USB1 עובד ועדיין ה USB2 נשאר לא מזוהה. מישהו יו…
-
- 2 תגובות
- 906 צפיות
-
-
אני מכין מפרט של מחשב רוצח שיחזיק לכמה שנים טובות, ומאחר ואני עם אותו מחשב כמה שנים טובות, בחרתי בקירור מים(להשוויץ, שיראו אותו) ויש את הפאנל הקידמי של gatewatch, http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=7755 עכשיו, בגלל שיש קירור מים וחלק מהפאנל מיועד למאווררים, האם זה יהיה ביזבוז, או שזה משתלם(אחרי הכל, הוא יתריע אם המערכת מים תחליט לשבות פתאום)
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
האם קיים פאנל שליטה לשישה מאווררים אשר נכנס במפרץ של כונן הדיסקטים? אם כן, אז איפה ניתן לרכוש אותו? בתודה, DanyL
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
מה דדעתכם עליו? ZALMAN ZM-MFC1 עולה 148 שקל מפנדה.. שווה? אמשח לקבל עוד הצעות לגבי פאנלים.. תודה
-
- 0 תגובות
- 798 צפיות
-
-
כמו שאתם רואים זה הפאנל הסופי ל 2 מאוררים, כרגע הלדים לא עובדים - בעיה כלשהי שאין לי כח לבדוק מהי עכשיו. תעזבו את הסימונים והכל, אני הולך לצבוע את הכל פשוט אני עובד על המארז במגרש של התיקונים של האוטובוסים של החברה אז ככה שאין שם מחשב לבדוק ואני לא יביא את שלי לבדוק שם חח הלדים יסודרו, זה בעיה רק במחשב שלי כי שבדקתי את זה על ספק כח אחר שיש במגרש זה עבד מצוין, מחר אני יבדוק את העניין. אז... מה דעתכם?
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ניקיתי היום את המחשב מבפנים ובמהלך הניקוי פגעתי בטעות (ובעדינות) בצלעות הקירור של הלוח האם, ושמתי לב שכמה מהם זזו במ"מ אחד או שניים. יש ממה לחשוש? תודה מראש, וכן אני יודע שאני פדנט. נ.ב הלוח-אם הוא DG35EC של אינטל אם זה משנה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אין הרבה מה להגיד , התמונות מדברות בעד עצמן. ובקרוב יעלה מדריך ב פי סי ארינה.
-
- 22 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
אוקי זהו הוא פד לעכבר מפרסקס אני עדין עובד עליו אבל כבר התחלתי אז אני יוסיף עוד תמונות בערב כשיהיה חושך!!! תגובות בקשה!!! אני משתדל לעבוד עם כפפות כדי לא לעשות טביעות אצבעות על הפרספקס http://planet.nana.co.il/tulicooli/monster1.JPG אלו שלבי השרטוט... http://planet.nana.co.il/tulicooli/monster2.jpg http://planet.nana.co.il/tulicooli/monster3.jpg זהו סיימתי לסרטט http://planet.nana.co.il/tulicooli/monster4.jpg וכמו שאמרתי בהתחלה בערב אני יוסיף עוד תמונות (עם לדים ובלי) לפניות הצעות ושאלות איסיקיו 174724290 תגובות בקשה הוספתי עידכון נוסף תירדו להודעה 6 בערך יש שם עוד 5 תמונות חדשות...
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב,אז ככה : אציג את עצמי קודם,למרות שאני כמעט בטוח שיש אנשים שמכירים אותי פה. שמי psycotix , בן 22, והתעניינתי במודינג הודות לאתר שלכם,בזמנו. כבר כמעט שנתיים שמודינג הפך לתחביב שלי, ואני מנצל כל הזדמנות של זמן חופשי שיש לי (ואין הרבה,עם לימודים ועבודה) . החלטתי לחלוק איתכם כמה המצאה ( פרי עטי) של מודינג מקיף ויפה (לדעתי) למחשב,ויותר ספציפית - לעכבר. המדריך שאפרסם פה פורסם גם לפני הרבה זמן באתר מודינג רוסי בשם modding.ru. כיוון שאני לא בדיוק אדם שמסוגל להסביר איך הוא עשה מה בשפה מאוד מקצועית,אבקש את סליחתכם מראש,ומונחים מסויימים ארשום באנגלית, או שאפילו ארשום אותם בשפת דיבור רגילה. אז ככה - קשה לי לתת שם ספיציפי לפרוייקט הזה. המטרה הייתה לבצע משטח עבודה נוח וגדול מס…
-
- 12 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שלום אנשים דוד שלי סיפר לי על "חיישן מצב מצערת", זהו פוטנציומטר שפועל ע"פ מצב הציר שאליו הוא מחובר... רציתי לדעת אם שמעתם על זה, ואם כן, אשמח לקבל מידע איפה ניתן לקנות את זה ומידע כליי על הרכיב... אני בונה משהו למחבש, ופוטנציומטר זה יקל עליי מאוד לכן אני מודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
היי, אני צריך להשיג פוטנציומטר למאוורר מארז. לפי החישוב שעשיתי דרוש פוטנציומטר 150 אוהם, 2W. החישוב לפי: 12V/0.08A לגבי הסוג נראה לי שמדובר בלינארי אבל אני לא בטוח. השאלה היא איפה אפשר להשיג ואיזה סוג אני צריך? אודה על כל תשובה. ניסיתי לקרוא הרבה לפני שפרסמתי את השאלה ואני כבר מיואש... ב-EBAY אני רואה רק עם K שלהבנתי מסמן 1000 כך שזה ממש מחוץ לטווח. זה קצת מוזר כי בתמונות אלו לא נראים פוטנציומטרים כאלו מאסיביים אבל קטונתי...
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הכרטיס מסך שלי מרעיש כי יש לו מאוורר של 2 חוטים (אין שליטה על מהירות) וגם לא בא לי להוציא 150 שקל על קירור פסיבי בשביל כרטיס מסך ש99% מהזמן בidle. ראיתי את הפתרון של פוטנציומטר, אני לא מבין באומים, התנגדויות וולטים וכל המושגים האלה, ואני מעדיף לחבר את הפוטמנציומטר בטור בצורה הכי פשוטה שיש. אז מישהו יכול בבקשה לכתוב לי איזה ערכים צריך שיהיו לפוטנציומטר? ואם יש סכנה כלשהיא במוד הקטן הזה? וגם 2 מתוך ה3 רגליים של הפוטנציומטר הולכים לחוט של המאוורר עצמו (אני מתאר לעצמי), מאיפה אני מביא את החוט השלישי? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-