עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, ברצוני לירכוש מחשב נייד שאינו כולל כונן DVD. חשבתי ליקנות כונן DVD ולהפוך אותו למתאים . אפשרי להישתמש בכבל הזה ככבל נתונים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=538&CatCode=66 האם יש איזשהו מתאם או ספק בעל חיבור מולקס יחיד ? האם אפשר לקמבן משהו ?

• 9 תגובות
    • 3.6k צפיות
  2. אני קונה מנורת לבה שתשתתף בפרוייקט המודינג הבא שלי (כבר דאגתי לקירור מבחינת במארז והחום שהמנורה פולטת) יש אפשרות לחתוך את הראש לחשמל (תקע) ולהחליף אותו בחיבור מולקס? אם כן אני צריך עם נגד כלשהו או פשוט להלחים? אפשר סקיצה להלחמה ולנגד אם צריך ולהכל?

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by yahavon028,

יש לי בנתיים צורב שאני משתמש בו בתור כונן סידי. יש ברשותי כונן נוסף אך כשאני מחבר אותו המחשב לא מזהה את שני הכוננים. אני יודע שאני צריך ליצור איכשהו קצר, אבל אני לא יודע בדיוק איך. כי אם אני אעשה את זה לא נכון הלוח אם עלול ללכת לי... אני אודה לכם אם תגידו לי במדוייק איך לחבר את החתיחת מתכת עטופה פלאסטיק (אני לא יודע איך קוראים לה) כך שייוצר קצר נכון. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  4. Started by Vega,

לחבר לפטופ לחשמל של הרכב- הכיצד? האם זה אפשרי בכלל? תצאו מנקודת הנחה שאני לא מבין מהחיים שלי באלקטרוניקה ודברים כאלה (אבל אבא שלי כן ויש לי מלא חברים שכן... אבל אין מצב שהוא יתן להם להתעסק באוטו אלא אם זה ממש ברור איך לעשות). יש מתאמים למצת של הרכב אולי או משהו כזה?

• 2 תגובות
    • 906 צפיות
  5. שלום לכולם .. יש לי מקדחה של טושיבה דיי ישנה אבל עובדת חשבתי לעשות לה כמה מודים קטנים הרעיון הוא כזה סוללות חדשות לד כחול שמצביע על כך שהמקדחה פועלת ושיהפוך לאדום אם הסוללות ריקות צבע חדש קצת שימונים וניקויים למנוע חוטים חדשים+הלחמות הסוללות של המקדחה כבר ישנות עובדות אבל מרוקנות את עצמן אחרי טעינה ניזכרתי בכך שפעם הייתי עוסק בטקטיקבול למי שמכיר הכלים הללו יורים כדורי BB ומופעלים ע"י מנוע וסוללות בדיוק הטייפ של הסוללות שאני מחפש .. ניכנסתי לאתר של הכלים הללו וחיפשתי סוללות להפתעתי מצאתי סוללות שמתאימות לי בול במחיר הוגן למדיי הסוללות העכשוויות הם 6 סוללות(7.2V) ניקל קדיום NI-CD VT Cs (מהסוג הגדול .. ) חשבתי לעבור לסוללות 7.2 ניקל מטאל לדעתם זה יזיק למנוע…

• 34 תגובות
    • 14.2k צפיות
  6. Started by Stanly,

איפה ניתן למצוא חנויות לאקטרוניקה באינטרנט? חוץ מאריהב שהם מוציאים לי את המיץ...

• 4 תגובות
    • 716 צפיות
  7. Started by ariel1k1,

שלום לכולם לפני מספר ימים קניתי קניתי לוח ארדואינו לא מקורי שאני מנסה לעבוד איתו התוכנה של הארדואינו נותנת לי שגיאה " avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 " למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות ? תודה אריאל

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Stanly,

אני צריך להלחים את החוט לבפנים או סתם לדחוף לקוות שזה לא יפול?

• 5 תגובות
    • 717 צפיות
  9. Started by J0n1,

שלום. בניתי כמו במדריך מעגל IR, רק שהוספתי לו עוד קבל בין הGRN לIN (דוד שלי אמר לי שעדיף) בכל מקרה בדקתי את המתח והעינית מתח, אבל ניסית עם UICE וGIRDER והוא לא מזהה כלום... שאני לוחץ על Initialize הוא לא מביא שגיאה... אבל עדיין הוא לא ממלא את הפס בכלל. מה יכולות להיות הבעיות? איך אפשר לנטר מה הבעיה? :-\ יש אולי אפשרות לגרום לעינית לשלוח פולסים ואז אני אבדוק עם מצלמה אם זה עובד? תודה

• 34 תגובות
    • 3.2k צפיות
  10. Started by Moty_p,

אני רוצה להזמין חלקים ולבנות מקלט אינפרה בדיוק כמו פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=73896.0 זה מדריך ההמשך: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=83932.msg716684#msg716684 רק שבמקום עינית אחת אני רוצה לחבר 3 עניות לצורך קליטה טובה יותר, הרבה יותר איך אני עושה את זה? איך התרשים שלי יראה אחרי שאני יוסיף עוד 2 עניוות?

• 0 תגובות
    • 601 צפיות
  11. שלום בשל צורך אני צריך מסך LCD מבוסס LED שאוכל לפרק יחידה כלשהיא ולתמרן אותה. אין לי כזה בנמצא, מה שכן יש לי זה שני פאנלים של מחשב נייד מבוסס לד, שמקבלים אות בכניסת LVDS. האם קיים PCB מסויים או כל דבר אחר שיוכל לעזור לי לקבל שליטה על המסך באמצעות כניסת VGA? נגיד לדוגמא לעשות המרה ממעגל של מסך LCD רגיל (שכזה יש לי) ולהתאים אותו?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by d-undertaker,

איך אני משיג אותם וכמה זה עולה אה ונגיד והשגתי כאלה לאן אני מחבר אותם?

• 2 תגובות
    • 777 צפיות
  13. Started by Blinker,

ובכן זהו פרויקט חדש ... לא בהכרח פרויקט מודינג .. תקראו לו איך שבא לכם זהו פרויקט שלא קשור למה שראיתם עד עכשיו או תראו בעתיד (מהעבודות שלי) הכירו את האקווריום שלי : וזה מה ששולט עליו : מה הכוונה שולט ? קופסא זאת בעזרת הספק שרואים לידה שולטת על כל מה שקשור לאקווריום: תאורה משאבת אויר הזרמת CO2 פילטר חימום השליטה על התאורה האויר והCO2 היא בעזרת טיימר בו אני קובע את השעה להדלקת האור וכיבויו ברגע שהאור נדלק גם מופעל השסתום שעל המיכל CO2 (שרואים מתחת לאקוורים בתמונה) ברגע שאור נכבה נדלקת משאבת האויר הסיפור : עד עכשיו קופסת השליטה עבדה כמו שצריך עד שיום אחד הספק בפנים החליט להישרף ביינתיים אילתרתי חיבור חיצוני לא יציב במיוחד ואתמול מצאתי מארז חד…

• 20 תגובות
    • 10.9k צפיות
  14. היה פה משהו באתר ולקחתי ממנו תרעיון יש לי DVD שלא משתמש בו. ומחשב ישן לוח אם זכרונות הראדיסק, הכל בפנים והכל עובד.... יש לי עוד לוח למקרה שיקרה משהו ועוד זכרונות וכרטיסי קול יש לי אוסף של כל החרא הזה:\ עכשיו מה שאני רוצה לשאול איך עושים אם אפשרי כמו זה: http://www.hwzone.co.il/gallery/album111?page=2 תודה לעזורים!

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  15. Started by Bashash,

אוקיי... אחרי מחשבה מרובה לבסוף החלטי לצבוע באמצע המארז מאחורי הרשת השחורה שני פסים לבנים! (כמו במכונית ספורט...) אני ממש עומד לסיים אבל נגמר הצבע השחור שרציתי לצבוע איתו את גוף המתכת. הנה כמה תמונות! כמה תיקונים... אני מקווה שמחר אני כבר יסיים וישלח תמונה של כל המחשב מורכב. עדכון:

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by yosi-m,

מישהו מוכן להסביר מ-א עד ת איך פועל טרנזיסטור ? איך משתמשים בו למיתוג (וגם הגברה אם אפשר להסביר...), כי אני קצת תקוע תודה

• 13 תגובות
    • 18.4k צפיות
  17. שלום ראיתי באיביי את המתאם הבא: http://www.ebay.com/itm/IIC-I2C-TWI-SPI-Serial-Interface-Module-Port-For-Arduino-1602-LCD-Display-Black-/170922188594 הם כותבים שם Compatible for 1602 LCD האם זה רק ל-16x2? או שלמתאם לא אכפת מהנתונים שעוברים, והוא פשוט ממיר מ-I2C או SPI ל-Parallel, ולמעשה אפשר לחבר כל מסך שעובד ב-Parallel? אני שואל את זה כי אני מעוניין לחבר את המתאם הזה למסך 20x4 הבא: http://www4.buyincoins.com/new_en/details/new-2004-204-20x4-character-lcd-module-display-for-arduino-product-13100.html תודה card

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. (אולי זה מתאים יותר לפורום מודינג, אבל עקב חוסר פעילותו אני מעריך שיש כאן יותר אנשים שיוכלו לעזור) תראו איך הם עטפו את הכבלים בתוך צינורות מפלסטיק שחור: צינורות בכל מיני גדלים שונים מישהו יודע איפה אפשר להשיג כאלה, או אולי איזה פתרונות אלטרנטיביים לניהול כבלים של ספקי כח לא מודולריים? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by DanyL,

אני רוצה להדביק כד פלסטיק לקבר של סבתי המנוחה, ניסינו כבר להדביקו בעזרת סיליקון, אך ללא הצלחה. האם יש למישהו הצעה בעזרת מה אפשר להדביקו? תודה מראש, דני.

20. Started by xcalibur,

אהלן, רציתי להתייעץ אתכם. מה מומלץ על מנת ליצור פילטרים למאווררים? חבר המליץ לי לקנות רשת נגד יתושים לגזור ולהדביק עם סקוטשים אבל הבנתי שמקובל להשתמש בספוגים בימינו. האם יש משהו מומלץ? תודה

• 10 תגובות
    • 3.6k צפיות
  21. Started by CyberBot,

http://www.shavers.co.uk/shopping.php?product_id=152 מישהו יכול להגיד לי מה הגודל שלה AA או AAA ומה המתח/זרם כי מה מה שמצאתי באיבי זה רק 1.2V ו 700mAh זה בישביל מכונת גילוח

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by Jook,

אז ככה, אני מתכנן לבצע הזמנה מג'אב טק בימים הקרובים ורציתי לברר עניין מסוים. ההזמנה שלי היא סכום של 40 דולר לכל המוצרים בלבד ללא המשלוח. עם המשלוח זה יוצא 53 דולר. רציתי לדעת האם אני אני אשלם 17אחוז מע"מ או שסכום ההשמנה הוא ללא המשלוח ואז אני לא צריך לשלם מע"מ. אני מבקש מאנשים שמבינים בנושא זה ויצא להם להזמין משם לכתוב פה, תודה רבה אגב, כתבתי פה את זה בגלל שלא מצאתי פורום אחר מתאים יותר מפה, מפני שפה סביר להניח נמצאים האנשים שמבינים בעניין. תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Badi_Mami,

בן דוד שלי הביא מחו"ל מסך LCD כחול והוא נהרס ככה לפי מה שהוא טוען שהשנאי חשיבה הלך או משהו יש אפשרות לתקן באיזה מעבדה?הוא אולי מישהו שמבין באמת באלקטורניקה?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום, היום סוף סוף הגיע לי מכשיר סיני בהספק צנוע של 5 וואט. הקשר שלי לרדיו הוא מקרי בהחלט, כל מה שאני רוצה לקבל זה שידור וקבלה של שידור בשטח פתוח בטווח המקסימלי שרק אפשר. איזה תדרים רצויי להישתמש, ובאיזה אורך אנטנה? עד כמה שהבנתי אורך האנטנה תלויי בתדר שמשתמשים בו. יש אפשרות לרכוש אנטנה ארוכה http://www.ebay.com/itm/NAGOYA-NA-771-SF-antenna-BaoFeng-UV-5R-UV-5RA-UV-5RB-UV-5RC-UV-5RD-UV-5RE-RADIO-/111024474204?pt=US_Radio_Comm_Antennas&hash=item19d993085c תודה.

• 8 תגובות
    • 19.9k צפיות
  25. פרוייקט ראשון: Courage Knows No Fear - קופסא לחרב סמוראים מתנת יום הולדת לידידה שרצתה חרב (אחרי Kill Bill והסמוראי האחרון - מי לא רצה?) חומרים: דיקט עץ בעוביים שונים, קרמיקה, ספריי צבע פשוט של יעקובי, דבק. התקנתי פונט סיני, חיפשתי כל מני ובסוף מצאתי משפט מתאים ותרגמו - Courage Knows No Fear. ניתן לתרגם משפטים בעזרת האתר Baebelfish: http://babelfish.altavista.com/babelfish/tr העדפתי סינית כי לדעתי היא ניראת יותר "מגניב" מיפאנית. חישבתי בערך את המידות לקופסא ואמרתי לנגר מה לעשות, וזה מה שקיבלנו. לאחר חיתוך במכונת ה-Waterjet, לעבור על כל האותיות במחשב ולוודא שיצא לי חיתוך חלק לקח בערך יומיים (זה לעבור ברמה של פיקסלים). החיתוך עצמו לקח בסב…

• 51 תגובות
    • 7.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.