עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אוקי אז חשבתי לפתוח נושא חדש כי באמת חסר פה הסבר מרוכז על כל המושגים שאתם מעלים כאן. אז תסלחו לי על הכותרת. אז פה כל אחד יעלה את המושגים שהוא מכיר וככה לא ישאלו יותר מדי שאלות נוביות. אני אערוך כאן בתגובה הראשונה את המושגים ואסדר אותם ואכתוב תאריך עדכון אז אז יאללה תתחילו לרשום!.

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by yonib5,

חסכתי לעצמי את הטימטום הכרוך בתיאור שלהם אז לקחתי מצלמה ועשיתי מעשה הנה הוא לפניכם: השאלה שלי היא למה הם משמשים? כי יש את המולקס שאיתו תמיד יש שימוש אבל למה הם קיימים? תודה [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. היי יש לי חיישן IR ושלט לארדואינו. איך אני שולט על נניח לד\סרבו בעזרת השלט?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  4. Started by spide220,

אממ אני צריך לדים אינפרא אדום מאיפה ניתן להשיג? לדים כאלה: http://www.radioshack.com/product/index.jsp?productId=2062565&cp תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 682 צפיות
  5. הכותרת ממצה את עצמה נכון?? טוב אז אני מחפש מדריך לבניית משדר\מקלט אינפרא אדום, ולא, אני לא רוצה לקנות אחד מוכן, ולא אני לא רוצה רק מקלט, מחפש בנרות ומקווה שאולי יש פה מישהו שבכל זאת יודע איפה אני יכול למצוא מדריך. תודה

• 4 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. Started by SAAM007,

שלום, ברשותי היה מחשב נייד מסוג Compac Presario 714EA שישרת אותי נאמנות במשך מספר שנים (רבות) שלפני שבועיים במהלך העבודה התחיל לעלות ריח של שרוף ומאז לא נדלק. מאחר שהיו לו בעיות רבות ומשונות (החל מסוללה שלא מחזיקה 2 דקות, כונן DVD שלא תמיד קורא דיסקים, הכפתור השמאלי של הפד לא תמיד נלחץ וכו') לא חשבתי בכלל לתקן אותו ופירקתי אותו לגורמים. כעת יש בשרשותי את הפנל של המסך וחשבתי שיהיה מגניב לגרום לו עבוד באמצעות כרטיס מסך רגיל ואם זה יקרה אני יחתוך את הצד של המארז וישתיל שם את הפנל הזה שיעבוד מספר חודשים (או אולי יותר) עד שישרף. מדובר בפנל הזה: http://www.displaze.com/PDF/LCD/AUO/B141XG03V2.pdf שהכן יש לו 2 חיבורים: 1. עם מספר רב של כבלים (צריך להיות 20) שנקרא במדריך בשם CN1 ו…

• 1 תגובה
    • 650 צפיות
  7. Started by jazzman,

כמה משמעותי ההבדל ביניהם?? אם אני מחבר כבל מתאם בין חיבור הHDMI במחשב לDVI שבמסך - האם האיכות תשתפר (בצפיית סרטים נניח)??

• 2 תגובות
    • 885 צפיות
  8. Started by Rule The Pc,

אהלן.... יש לי עכבר אופטי רגיל (לא אלחוטי) ורציתי לדעת אם אפשר להחליף את הצבע האדום של האופטי הזה (איך זה בכלל פועל?) לצבע כחול?

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  9. Started by M7a,

זה משהו שאני מת להכין כבר מלא זמן אבל אין לי שום מושג שבעולם על אלקטרוניקה... למי יש אולי מדריך להכנת צג שמראה טמפרטורה... ע"י מסך LCD קטן, חיישן טמפרטורה וכל המסביב... תודה

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  10. Started by zivtal,

שלום רב, אני מחפש מסך מחשב זהיר במיוחד להתקין על שרת, עקב חוסר מקום בארון השרתים והשימוש הדל במחשב זה... רצוי מסך שאפשר להתקין אותו בתוך מארז מחשב (מסך בגודל 3 כוננים 5.25") דומה למסכים שמגיעים עם מארזי ה HTPC, האם מישהו נתקל במסך כזה ? תודה מראש ובכבוד רב, זיו טל

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by OR22,

אהלן ! יש לי שאלות בקשר לדרמל (ולפי חיפוש עושה רושם שפה זה פורום דרמל ) אז ככה אני רוצה לקנות דרמל (לא משנה כרגע חברה ) השאלה שלי האם אפשר להרכיב תפסנית 1/4 לדרמל גם לזיופים למינהם ? אני יודע שהכלי שהכי יתאים לי זה המשחזת ציר פנאטומית אז קניתי כזאת אבל רבאק יש לה צריכת אוויר של 300+ ליטר לדקה לכל השואלים למינהם למה דרוש לי תפסנית יחסית גדולה , אז אני ממש רחוק מכל מה שקשור למודינג ככה שדיסקים קטנים מאוד ונירות לטש בגודל אצבע זה לא זה . תודה לעוזרים . אור

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by Griffin,

שלום לכולם. במסגרת השיפוצים שאני עושה בחדר בזמן האחרון החלפתי את המסך מחשב (19 אינצ' רחב) לטובת מסך 32 של סמסונג. כעת המסך נשאר בצד ומרגיש לבד. אני מעוניין בכל זאת לעשות איתו משהו,לא עולים לי כרגע רעיונות יצירתיים אז אני אבקש את עזרתכם. כל ההצעות יתקבלו בברכה,בין אם הוא ישמש אותי עם המחשב ובין אם לעשות איתו משהו יפה לחדר. תודה

• 38 תגובות
    • 5.5k צפיות
  13. Started by gggil,

יש לי קירור של מעבד פנטיום4 LGA775 והכרטיס מסך הוא 9500GT בגרסא הפאסיבית. הכרטיס מסך במנוחה על 55-50 מעלות ובמאמץ עולה מהר ובלי בעיה על 60-64. אז רציתי לשים איכשהו את המאוורר של הקירור סטוק של הפנטיום4 על הקירור של הכרטיס מסך שיקרר אותו הכי טוב. עוד איזה חצי שעה ככה אני יעלה תמונה אבל בעיקרון, איך הכי עדיף לחבר?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Moty_p,

אני רוצה לקנות דרמל ב 400 שקל.. איזה דרמל לקנות הכי טוב של חברה טובה.. ואת הציר הגמיש וכל זה צריך לקנות בנפרד? אגב מה אפשר לעשות עם דרמל חוץ מלהשחיז ולחתוך? הוא יכול לעבוד כמו מברגה כזאת?

• 5 תגובות
    • 969 צפיות
  15. Started by Moty_p,

אוקי, אחרי הרבה שאלות שחוזרות על עצמם כאן בפורום תמיד שואלים איזה דראמל הוא עדיף יותר, וטוב יותר למשתמש המתחיל והמקצועי כאחד אז אני פותח את השירשור הזה כדי לסגור את הנושא הזה באופן חד משמעי ואני מבקש ממשתמשים עם נסיון עם מספר דראמלים מחברות שונות כדי להגיב אוקי אני לא התעסקתי אם הרבה סוגים של דראמלים בכלל קניתי לא מזמן דראמל של סקייל ב 300 שקל ב ACE קנה והרוס ת'בית איתו עשיתי את החלון למחשב שלי (קניתי דיסקיות מחוזקות) ואין לו הרבה בעיות ההפך הוא ממש דראמל סבבה הוא עושה הרבה רעש ויש לו רק בעיה אחת קטנה שהיא מסוכנת מתי שאני נגיד חותך משהוא ומושך את הדראמל או הציר הגמיש (לאיפה שמחובר הדיסקית החיתוך) אז אפשר לראות בעין שלמרות שסגרתי את זה חזק (המוט שעליו מחובר הדיסקית החיתוך …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Iko89,

-כותרת- אפשרי להפוך יציאת USB של מצלמת רשת לחיבור RCA ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. אני וחבר שלי (Amos.G בפורום אם אני לא טועה.. הוא כבר לא פה הרבה זמן) צבענו את המארזים בשחור, עשינו חור בדלת וחיברנו לשם sf2 של Tt. צירפתי כמה תמונות שלא משקפות את התוצאה האמיתית. זה נראה בתמונות לא משהו אז תתרשמו רק התרשמות כללית * הטמפ' במארז שלו השתפרו בהרבה ! * מצורפת גם תמונה שמראה את הכלי שהשתמשנו בו כדי לגרד את הצבע. הדבר הזה מאוד עזר. (עולה 10 ש"ח בהום סנטר למי שרוצה) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by פ י נ י,

אני חדש פה,, ונהנה לקרוא את האתר, התחלתי לעשות מודינג למארז ישן מודינג ראשון שלי אני מקווה לסיים תוך יום או יומיים, את התמונות אני יפרסם בכייף באתר,,, שיהיה לכולנו בוקר טוב וסוף שבוע רגוע.

• 6 תגובות
    • 858 צפיות
  19. Started by yaron88,

שלום לכולם, אני מתכנן פרויקט קטן של הדלקה וכיבוי של הדוד מרחוק, ראיתי כאן מספר פוסטים של אנשים שמימשו זאת. רציתי להתייעץ לגבי באיזה דרך כדאי לממש מבחינת הלוח אם זה arduino uno rev3 OR Electric imp - כמו כן אני מעוניין לממש זאת ב wifi אבל גם שתיהייה לי האופציה לממש זאת ב GSM. - מסך LCD ראיתי גם של - electric imp דרוש ריליי נוסף כי הוא מוציא רק מתח של 3.3V. הנה לינקים למה שראיתי - http://www.ebay.com/itm/230890930834?_trksid=p2055120.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT http://arduino.cc/en/Main/ArduinoGSMShield http://www.adafruit.com/products/1129 http://www.adafruit.com/products/1130 תודה רבה לכל העוזרים!.

• 0 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. ואז אני נתקל במשהו כזה:

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by shay360,

היי למישהו יש מושג מאיפה אפשר לקנות תאים סולריים? לא בכמות מסחרית כמובן...אפילו קטנים לפרוייקטים בייתים? ומידע על כמה חשמל הם מפיקים..? תודה מראש...

• 11 תגובות
    • 5.9k צפיות
  22. Started by aviaderi,

שלום לכולם, יש לי כרטיס (FireWire (IEEE 1934 ויש לי כבל שבצד אחד יש לו 4 פינים שמתחבר למצלמת וידאו דיגיטלית (DV) , ובצד השני 6 פינים שמתחבר לכרטיס. אני רוצה להשתמש בו כדי ללכוד תוכניות יש מהטלויזיה אבל אין לי חיבור כזה בטלויזיה. האם אפשרי להפוך את הצד שמתחבר למצלמה לפלאג RCA/BNC/RF/S-VIDEO או כל חיבור אחר? אם זה אפשרי בבקשה תסבירו לי איך, עדיף עם שרטוטים. תודה לכולם.

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by YOCHANAN,

כבר הרבה זמן אני מחפש סכמה והדרכה לבניית בקר לשלושה מנועי צעד (CNC) עם אופציה להוספת שני מנועים חיישן בית וחיישן שימדוד את הגובה של האובייקט ואת הנתונים של הראש הקודח של הדרמל הבקר יחובר למחשב עם יציאת USB או יציאה פרללית כמובן שעדיף USB אשמח לעזרה אגב כשהפרוייקט של ה CNC יתחיל לרוץ אני יפתח יומן פרוייקט ואשתף אותכם בתהליך הבניה כרגע זה קצת מוקדם מדי

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by solo53,

לא מצאתי בדיוק איפה לכתוב אז כתבתי פה (אם יש צורך להעביר למקום אחר ) ברצוני להקליט שיחות שמנוהלות על קו הטלפון שלי האם יש דרך פשוטה על ידי בנית מעגל כמה שיותר פשוט שיתחבר לקו הטלפון ולשקע כניסה MIC OR LINE IN במחשב אפשר לMIC כי 1. הטלפון הוא מונו אם יש למישהו מעגל חשמלי כלשהו תודה מראש

• 1 תגובה
    • 813 צפיות
  25. האם אפשר לחבר מאוורר עם יציאת MOLEX של 4 פינים, ללוח אם - לחיבור 3 פינים הקטן של המאוררים ( כמו מאורר מעבד ) ואם כן אז האם אני אוכל לשלוט על ה RPM של המאורר? יוגב

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.