עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by monya2007,

אני רוצה לעשות פרויקט של הרבה (100+/-) לדים שיהבהבו לפי סאונד ראיתי שאנשים עושים וזה לא יוצא להם ממש חזק וכל זה איך אני יכול לעשות משהוא בקנה מידה כזה? (זה לא למחשב זה בכללי שיקלוט סאונד בחדר תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. יש לי מערכת מוזיקה 12V ובקיצר אני רוצה מעגל פשוט שיגיד לי כמה נשאר מהסוללה ויהיה על לדים בטור או שיגיד לי בערך מספרי על צג 7 סגמנט ואם אפשר גם מעגל קטן שאני יחבר בין המצבר למטען ושיסיים להטעין עד הסוף תידלק נורה וההטענה תיפסק. תודה מראש למומחים

• 4 תגובות
    • 809 צפיות
  3. Started by simon_hr,

אני רוצה עשות משהו שאני יחבר אותו גם ללחצן של המחשב.. וכאשר היה לחיצה בלחצן אני יקבל sms או יתקשר.. ושזה היה מחובר לפלאפון (טוקמן) יש למשהו רעיון?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אז נתחיל, אין לי הרבה ידע בבניה ואלקטרוניקה אבל אני אשמח אם תנסו לעזור לי פה וביחד נעשה משהו מעניין יש לי הרבה כוננים קשיחים {נגיד שנדבר על 8 כוננים (80 - 120 - 160) ide ואולי איזה 2 sata } אני רוצה לעשות איזשהו חיבור או קופסא או כל רעיון שיש פה למישהו לתת לי שלא כולל יותר מדי בלאגן בבניה של זה מבחינה אלקטרונית יש לי כמה חלקים שאנירוצה להתשתמש בהם אז מה שיש זה 2 כבלים של חיבור משולב ide & sata עם ספק כח. "גאדג'ט" כזה בשביל מחשבים ניידים (מאווררים + מפצל usb) וכמה כוננים. מה שאני חושב לעשות זה התקן לכוננים שיהיה בתוך "משהו" כולל ה"גאדג'ט" ואפשרות קלה להחליף את הכבל בין הכוננים או שיש למישהו רעיון שיעשה את זה יותר שימושי ונח (כי מה שיש לי בראש יכול לעשות…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אני רוצה מעגל פשוט שיחלק את הכניסות של ימין ושמאל ליציאות של שמאל וימין וSUBWOOFER יעני יציאת הצלילים והתדרים הנמוכים אם אני לא טועה..יעני שיצא רק באס משם [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by NiceShoTe123,

שלום. אני רוצה לבנות למחשב שלי PEAK METER . זאת אומרת שאני לוקח אחד מהכיסויים של ה 5.25" קודח בו שתי שורות של חורים בשביל לדים (כל שורה ערוץ אחד) , כל שורה 6 לדים. 3 ירוקים 2 כתומים ואדום אחד. וגם מפסק. מאחורי הפאנל יהיה המעגל שיוזן מ 12/6 V מהספק, ויתחבר בפלאג PL סטריאו לכרטיס קול. אני צריך את עזרתכם אם אתם יכולים להביא לי סרטוט של המעגל. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שבת שלום,יש לי 2 כבלים של USB אני רוצה לחבר בינהם על מנת שאני יחבר אותם למשל בין לפטופ למחשב ויעביר קבצים. לחבר בין הכבלים זה לא בעיה אבל בכבלים מיוחדים בשביל זה אני אתי שיש מין מעגל או משהו.. השאלה שלי זה עם צריך מעגל מסוים ביניהם או שפשוט לחבר את הUSB וזהו.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by mark1994,

תראו אנינ רוצה לעשות מודינג למארז הזה הוא די פריק אז אפר לעשות עבודה יותר טובה תציעו לי מה לעשות =] תמונות : חחח התמונה עם הגג של המארז די מקומט כי המחשב עיצבן אותי דפקתי לו ואחד פיצוץ ומהגש של הלוח אם יוצא

• 6 תגובות
    • 939 צפיות
  9. Started by zAuRuS,

אני צריך מדריך איך לחבר לדים למחשב את המצרכים במידה ואין לי אני אקנה אבל זה לא חשוב החשוב הוא איך אני מחבר המדריך שבלינקיה סבבה (המדריך הראשון הפשוט) רק שלא מראים איפה מחברים את הלדים אשמח שתענו לי במהרה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום, הביאו לי 2 פנסים לאופניים ובכל אחד יש 9 לדים והוא מופעל על 3 סוללות דקות. אני רוצה להוציא מאחד מהם את כל הלדים כי אני בונה מוד כלשהו.. שווה להסתכן כי הפנס עולה רק 8 שקל ויש בו 9 לדים אולטרהברייט וזה שוווה!!! יש לי מלחם של סטודנטים אז איך להוציא בזהירות?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by ynets14,

לא יודע עם זה קשור לפורום הזה בכל מקרה אני ינסה להסביר את הבעיה. ברגע שאני מפעיל מזגן 1 כוח סוס ואני משחק במקביל במחשב כל 20-15 דקות המסך של המסך קופץ נכבה ונדלק לשנייה.. זה קורה אך ורק שאני מפעיל את המזגן, מה לדעתם הבעיה? תודה לעוזרים!!

12. Started by BIGBENG5,

יש לי אוזניות שנקרעו עכשיו אני ניסיתי לחבר את שני החוטים (החזקתי אותם מחוברים ביחד) אבל לא שומעים כלום אפילו לא רעש הכי קטן מה עושים איך מחברים את זה?? התמונות יסבירו יותר טוב ממני(אים לא רואים טוב בתמונות יש שם שתי צבעים אחד כחול והשני נחושת) [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 4.8k צפיות
  13. אוקייי אממ הביאו לי רדיוטייפ וברצוני לחבר אותו עם מצבר 12V ו2 רמקולים למערכת מוזיקה ניידת לאופניי תלת אופן עכשיו יש חיבור עם 12 פינים ורק 2 פיניפ מהם אני יודע שזה חשמל(האדון והשחור) וכל השאר אני לא יודע ואני רוצה שתגידו לי מה כל פין ופין יענו מי מהם הולך לרמקולים,מי מהם זה הכניסה שרטוט של החיבורים: http://www.siz.co.il/my.php?file=cnj3k1zntao2.jpg __________________

• 2 תגובות
    • 754 צפיות
  14. שלום יש לי אופנוע ממונע של ילדים אך הוא נשבר פיזית,לקחתי חלקים כדאי לבנות קארטינג לילדים בעת פירוקו פירקתי כפתור הדלקה של ON/OFF ויש לו 6 חיבורים ולהם 6 כבלים הייתי חייב לנתק את החיבורים כדי להוציא את הכפתור ממקומו עכשיו אני לא יודע את הסדר של החיבורים כי יש צבעים שונים והכנתי סרטוט: יש לי עוד כפתור של ON/OFF ולו 3 חיבורים ועדיף להשתמש בו כי הוא קטן יותר ואם תוכלו להסביר את חיבורו ויש עוד כפתור של ON/OFF עם 2 חיבורים אז תעזרו לי לחבר למתג הרצוי ויש לי עוד בעיה המנוע תקוע מבפנים ואני לא יכול לפתוח אותו כדי לנקות ואני גם מפחד שיהרס עוד יותר בזמן פתיחה אז תעזרו לי למצוא באינטרנט מנוע 6V שנראה ככה: התקציב למנוע משומש או חדש הוא 70 אפשר גם למנוע אלקטרוני חזק יותר ובאזו…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. חיטטתי בארונות של אבא שלי.. ומצאתי שם מחשב פנטיום 1 ... על המארז היה (נוסטלגיה למי שזוכר "לחצן טורבו" חחח ) מסך קטן וחמוד ואמרתי שאני חייב אותו... הוא היה מחובר בכבלים כמו שמחברים את לחצן הON במחשב.. (אבל בפנטיום 1 לא לשכוח) ועכשיו איך אני מחבר אותו למחשב שלי?? ואיך אני שולט עליו כדי שהוא יקרא טמפ' של המעבד?? (לא היה על המסך הזה במדריך ) תמונות 1. http://img262.imageshack.us/my.php?image=031pz8.jpg 2. http://img142.imageshack.us/my.php?image=032tb6.jpg מקווה שתעזרו לי foty123

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  16. אממ יש לי "מטען"(סתם ממיר מתח של טלפון בית)עם חצי אמפר ו12 וולט הקטע שאני רוצה להטעין איתן 2 מצברים של 6 וולט אז אפשר לחבר אותם בחיבור טורי שיתקבל 12 וולט וככה להטעין אותם? ועוד שאלה:יש לי מערכת ניידת עם רדיודיסק של רכב ורמקולים,הרדיו דיסק דורש 8 אמפר שהמצבר שלי מספק 8.5 אמפר ושהמצבר מוטען עד הסוף הוא לא מספיק להרבה זמן בשביל המערכת כי גם המערכת דורשת כמעט את מלוא האמפר בגלל העוצמת קול ברדיו דיסק וההפרש הקטן גם ממש משפיע בקיצור אם אני יחבר 2 מצברים של 6V ו12 אמפר לשעה כל אחד אז יצא 12V ו24 אמפר לשעה?מה יותר טוב מבחינת כוח וזמן המצבר היחיד של 12V ו8.5 אמפר או שניי המצברים של 6V ו12 אמפר? תודה מראש וסליחה על זה שאני כותב הרבה ושאפשר היה לסכם בכמה שאלות קטנות.. לילה טוב ושוב…

• 0 תגובות
    • 684 צפיות
  17. Started by boxer555,

תגידו אנשים איך עושים כזה דבר ? אם מישהו יוכל להסביר לי אני יודה לו מאוד תודה חבר'ה! http://youtube.com/watch?v=QYQDYBmY-ak

• 3 תגובות
    • 675 צפיות
  18. שלום יש לי חיישן טמפרטורה פשוט: http://media.digikey.com/photos/Analog%20Devices%20Photos/505-T0-92-3.jpg ורציתי לדעת עם בהשקעה כספית מינימלית אפשר לגרום לחיישן לשלוט על מאוורר(אם חם אז מסתובב מהר ואם קר אז פחות) ואם זה הרבה הלחמה ורכיבים אז אולי יותר קל לבנות מעגל שיראה את הטמפ של החיישן על גבי מסך 7SEG

19. Started by NiceShoTe123,

היי. קניתי לפני כמה ימים שעון קיר דיגיטלי כזה עם לדים כחולים (135ש"ח) זה מה שיש לי אבל שלי זה רק החלק העליון בלי השנה ותאריך. הוא באמת יפה מאוד, אבל יש לי בעיה: בלילה למרות שמעשר עד שבע התאורה נחלשת האור עדיין חזק מדי ומפריע לישון... אז אני צריך את היצירתיים שבכם לרעיונות איך או לעשות שבלילה (מעשר עד שבע - השעות שהוא נחלש) זה יחלש הרבה יותר או איך לעשות בכלל שהתאורה תהיה יותר חלשה. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by MightYaad,

אני רוצה לעשות מערכת משלי בשביל החוויה...אז רציתי לברר כמה דברים... משאבה איזה אני צריך בדיוק (עדיף פרטים מדויקים כמה שאפשר) ולא משאבה ביותר מ150-200 ש"ח ובלוק קירור...יש לי מישהו שיכול לרתך לי קוביה כזאת עם חורים והכל...זה יהיה טוב? ורדיאטור 90% שאני משיג של אופנוע... וכל השאר אני מניח דיי פשוט...הכי חשוב זה לגבי הבלוק והמשאבה.

• 3 תגובות
    • 647 צפיות
  21. שלום, לפניי כשנה נהרס לי הדיוידי הנייד של ELECTRA (של מועדון חבר). הוצאתי את המסך בתקווה להשיג בקר ולחבר אותו לרכב. החיבור לרכב זה לא בעיה. הבעיה שאין לי את הבקר, ובאינטרט יש רק את המסכים לא את הבקרים. דגם המסך המלא הוא: AT070TN01 V.A של INNOLUX. אני רוצה פשוט לחבר אליו כבל וידאו ומתח ושיציג משהו מסויים.[ /font] הנה פרטים על המסך הנ"ל. http://www.panelook.com/modeldetail_parameter.php?id=1534 וDATASHEET: http://bdtic.com/DataSheet/Innolux/AT070TN07-VA.pdf

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by NiceShoTe123,

שלום. אני צריך קופסה שמתאימה למפרץ ה5.25". פשוט קופסאת פלסטיק בצבע שחור בעלת חורים לברגים במקומות המתאימים ופאנל קידמי חלק ונקי בגודל המדויק של כוננים רגילים. המארז הוא ANTEC 300 והפאנל הקדמי ניתן לפירוק קל. אז הקופסה צריכה להיות כמו בגודל של כונן רגיל כדי להתאים. זה ישמש לאיזה פרויקט. בהתחלה חשבתי לשים רכיבים על כיסוי של המארז ואת המעגל בתוך המארז אבל זה מונע מהפאנל הקדמי מלהתפרק. עלה לי רעיון של לחבר את המעגל לפאנל באמצעות כבל DVI זכר-נקבה ואז יהיה אפשר לפרק אותו. אבל אני מנסה לפשט עניינים אז אני צריך כזאת קופסה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. כותרת

• 6 תגובות
    • 8.3k צפיות
  24. אז חברים וחברות (אם יש בכלל בפורום הזה O.0) החלטתי לבנות מארז מפרפקס עכשיו הבעיה אני לא יודע לעשות מתגי כיבוי משהו יכול להביא לי תרשים תודה! וכן אני יודע שאני אוהב להשתמש בסמיילים

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  25. טוב אז קניתי דרמל של HYUNDAI לפני שלוש ימים - ואתמול והיום חתכתי איתו עם הציר הגמיש - ואני די מרוצה מאיך שהוא חתך ומהחלקים שקיבלתי איתו (חוץ מזה ששברתי 2 דיסקיות על שטויות - אבל זה היה באשמתי...) והיום באמצע שאני חותך עם הציר הגמיש פתאום אני רואה שהדסקית שעל הציר לא מסתובבת. ואז עצרתי את הדרמל וראיתי שהפלסטיק השחור הזה יצא מהמקום , הנה תמונה שתבינו אותי יותר . ואיפה שסימנתי את הפס הלבן משם הוא יצא . וגם המסמר הארוך שבפנים נופל ... עכשיו אני כשאני שם את המסמר הזה שוב בפנים ודוחך אותו ממש קרוב ואז מסובב את הראש של הצד השני(איפה שמכניסים את הדיסקית) אז זה עובד. אבל הבעיה שכל רגע הפלסטיק שוב נופל... וגם אני לא מבין למה זה קרה- לא קיפלתי את הציר ועבדתי בעידינות... אתם…

• 4 תגובות
    • 852 צפיות

דיונים חדשים בפורומים