אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי ספק 400 W ממנו יוצאיםכול מני חוטים פין 20 מלוקסים ושאר חיבורים יש חוט שיוצא ממנו בצבע צהובשחור שבאמצע יש חיבור מלוקס ובסוף יש חיבור 3 פינים זה כמובן למאורר השאלה שלי היא כזאת אם אחבר שתי מאוררים לחיבור אחד של ה3 פינים כאילו משתי מאוררים אני יוציאי חיבור אחד זה בסדר? לא יעשה בעיות ? יעבדו כרגיל? לא יהיה עומס על הספק? תודה לעונים אבירם
-
- 4 תגובות
- 937 צפיות
-
-
כמה מתח/זרם ניתן לקבל מיציאת אודיו? והאם המתח משתנה עם התדר או שנשמרת איזושהי רמה קבוע של מתח בתדר משתנה? (הכוונה אם הפיק קבוע) תודה. :-*
-
- 5 תגובות
- 937 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי מצלמת סמסונג sid-450 למעגל סגור ואני רוצה לחבר אותו לכרטיס טלויזיה שלי במחשב ואי לא מצלח אני צריך עזרה תודה מראש לכול העוזרים..! (למצלמה יש חיבורים של אנטנה ולשקה לחשמל +12v) תמונות אם יעזור לכם המצלמה: המשדר: עוד תמונות: תודה רבה..!
-
- 7 תגובות
- 937 צפיות
-
-
בכל התוכנות ניתור שיש בדקתי על המחשב שלי והן כותבות שהמתח 5 וולט הוא יושב על 3.3 ועם רב מודד בדקתי וזה על 5 כמו שצריך מה הסיבה?
-
- 5 תגובות
- 937 צפיות
-
-
-
טוב אז ככה דבר ראשון יש לי שאלה מישהו יודע איפה אני יכול לקנות פרספקס באזור לוד וכמה זה עולה?? ואם מישהו יודע איזה דרך הכי טובה לחתוך את המארז ואם מה?? ועוד שאלה מישהו יודע מה זה:ג'גיסו אני רואה בהרבה מקומות שאומרים לאנשים לחתוך את המארז או אם דרמל או אם ג'גיסו... מה זה ג'גיסו???
-
- 5 תגובות
- 937 צפיות
-
-
בדלת אחת של המחשב יש לי כמו ריבועים מוכנסים כלפי פנים אך לא פתוחים.. אם אני יפתח אותם זה יאוורר את המחשב? ובדלת השניה יש לי מאוורר אחד עליו...אם אני ישים עוד מאוורר שם(יש לי מקום בדקתי) זה יעזור להורדת טמפרטורה?
-
- 5 תגובות
- 937 צפיות
-
-
זנ ציטוט של MoRtZkInG: איפה אפשר למצוא סרטוט של מעגל יצוב המתח לשנאי?
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את DELTA 92MM FFB0912EHE Case Fan ולשלוט בחורף במהירות כדי שלא יהיה המון רעש... ראיתי בPandas את ה ZALMAN FAN MATE 2 איך הוא...? ודרך אגב יש לי בינתיים את ה Vantec Tornado ויש לו זרימת אוויר של 84 CFM אבל אין לי אפשרות לשלוט בו בגלל שיש רק חוט צהוב (למדוד את המהירות לא?) אז אני לא יכול לשלוט עליו... והבעיה שהדלטא הוא 92 מילימטר וההיטסינק הוא 80 מ"מ... יש המלצות למאוורר 80 מ"מ (אני הולך לשים אותו על המעבד כמובן) עם זרימת אוויר בערך ב 80 + -?
-
- 6 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום...אני נתקל במילה הזאת (Embedded) הרבה.. מחפשים מהנדסים/ הנדסאים עם ידע ב Embedded .... אז....מה זה בכלל?? חיפשתי בויקיפדיה באנגלית אבל זה ארוך... סתם רציתי תשובה ב 2 מילים... תודה...
-
- 3 תגובות
- 936 צפיות
-
-
אוקי, זה המוד השני שלי (הראשון היה עיגול כבלים) יש לי את הצורב DVD של סוני ומארז שחור, עכשיו הצורב לבן זה הפריע לי. אבא שלי היה בחדש ואמרתי שאני רוצה לצבוע אותו אז הוא יאללה, תביא נצבע. טוב, אחרי פירוק של הפלטה הקידמית יצאו לעבודה. השתמשנו בפריי לנעלים שחור שהוא מאוד איכותי וגם נצמד לפלסטיק אז הנה הפאנל שהצבע עוד רטוב והתוצאה הסופית לפניכם לשפוט: ותמונת בונוס: צורב סוני עירום
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום לכם, ישבתי שיפרתי ושירטטתי וכעת אני מבקש חוות דעת אחרונה אם לא שכחתי משהו ואם הכל נראה סביר. המעגל מתוכנן ל5V DC ושני רגלי הבקרה משמאל למעלה יקבעו איזו שורה תהבהב. קצב ההבהוב יקבע ע"י הפוטנציומטר המחובר ל MC1455 שהוא תואם CMOS ל 555. Top_Gun, Big Foot, מישהו אחר שבעניינים, תנו איזו מילה. תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 936 צפיות
-
-
אהלן חברים, למישהו יש מושג איפה אפשר לקנותך מאריכים ל צמת ה 12V של הספק וצמת ה 24 פין?
-
- 8 תגובות
- 935 צפיות
-
-
יש לי עכבר ישן שעדיין עם הגולה הזאת ובא לי לעשות איתו משהו חשבתי להוסיף שם לד ושזה יוציא אור בין המקשים האלה שעליו אבל ניתקלתי בבעיה של החשמל איך אני יחבר יש שם חיבור כלשהו שאין לי מושג איך אני יכול לחבר אליו הינה תמונות: (מצטער על האיכות-מצלמת אינטרנט)
-
- 8 תגובות
- 935 צפיות
-
-
מהשעמום של שבועיים לפני הגיוס. החלטתי לנסות לצרוב כמה מיקרובקרים. לאחר שמשלוח הדוגמיות הגיע בניתי את הצורב שכמה חבר'ה בכיתה שלי השתמשו בו והסירטוט (בסירטוט לא מופיעים חלק מהדקי ההזנה אבל הוספתי אותם בלוח שלי): והינה התוצאה המוגמרת: ועכשיו לשאלה - בדקתי את כל החיווטים וכולם טובים ועדיין התוכנה KEIL לא מזהה את הצורב כשאני אומר לה להתחבר לצורב ... למישהו יש ניסיון עם הצורב הזה? .
-
- 2 תגובות
- 935 צפיות
-
-
הי, עשיתי עכשיו קצת סדר במארז והחלטתי בין השאר גם לגלגל את כבל ה-IDE של ה-CDROM וה-HD שלי. אני מניח שכולכם ראיתם את המדריך כיצד לגלגל כבל IDE. בעיקרון צריך להפריד את הגידים לקבוצות של 4-5, ללפף אותם ולהדביק עם איזולירבנד. אז ככה בדיוק עשיתי לכבל של ה-CDROM וזה עבד יפה. אבל בכבל של ה-HD פחדתי לגעת.. פחדתי לקצר משהו ולגרום נזק (רק לפני חודשיים נשרף לי דיסק ישן עם כל החומר שלא היה מגובה...) אז ניסיתי לגלגל בלי לפרוס לרצועות. ונחשו מה? זה עובד ואפילו בקלות! חבל שאין לי תמונות, אבל אולי בעתיד אני אעלה כמה. בקצרה: 1. עבדתי עם הכבל של ASUS, שהוא "קשיח", זאת אומרת - אפשר לקפל אותו והוא מקבל את הצורה. הוא שונה מהכבלים IDE שהכרתי בעבר (שהיו יותר רכים) אך אני מניח שאפשר לעשות זאת גם…
-
- 5 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום , היום סוף סוף קניתי פרספקס לחלון שאני הולך לעשות. עכשיו אני מתלבט איך להאיר את המארז- 2 קטודות או 14 לדים UB. רציתי לשאול מה עדיף? ועוד שאלה קטנה-אם מה קודחים פרספקס? הפרספקס שקניתי הוא בעובי 4מ"מ(בהרבה יותר עבה וחזק מהמארז) והבחור שחתך לי אותו אמר שאני יכול לקדוח אם מקדח ברזל רגיל ואין סיכוי שהפרספקס יתופצץ-יש אמת בדבריו?? תודה,לכולם
-
- 6 תגובות
- 935 צפיות
-
-
יש לי כמה מושגים שאני לא מצליח להבין מההסברים שנותנים באתר השמח עם תוכלו לעזור לי 1. ההבדל בין int ל const int 2. מה boolian אמור לעשות 3. המושג long תודה מראש לעונים
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-
-
מחפש לקנות קתודה לבנה איפה ניתן לקנות? המארז לבן ולכן אני מחפש קתודה לבנה אלה אם יש הצעות טובות אחרות ואיפה ניתן לקנות פה בישראל ולהזמין? או שרק מאתרים בחו"ל ניתן לקנות? אם ניתן לקבל הצעות, אתרים שמוכרים תודה.
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-
-
1. אני זוכר שדיברתי איתכם לא מזמן על זה ומישהו אמר לי על 100 לדים במחיר די טוב באי ביי ואני ממש לא מוצא את זה.. אז אם אתם יכולים לעזור. 2. היתה נוסחה כלשהי שידעתי איך לחשב איזה נגד צריך לקנות לאותו מצב. תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 935 צפיות
-
-
קיבלתי דיסקיות 540... מה ההבדל בינן לבין הדיסקיות הרגילות של WOLF או של דרמל? הן יותר עבות וקוטרן יותר גדול.... תמונה...(מקווה שתבינו את החילוקים שלי ):
-
- 5 תגובות
- 935 צפיות
-
-
זה השלט: שעם השנים התאורה שלו שבקה חיים אבא למד אלקטרוניקה ופתח אותו יום אחד ולא מצא תקווה. האפשרויות: - השתלטת לדים? מסובך ולפי מה שראיתי לא נראה שיש שם מקום. - לקנות את החלק הזה שכנראה מגיע ביחד עם המסך LCD של השלט.. לא שמצאתי משהו כזה ברשת. (קישוריםלמקומות שכן מצאתם יעזרו..) או הצעות יצירתיות שיש לכם?
-
- 3 תגובות
- 935 צפיות
-
-
היום אני ואבי הלחמנו את המקלט IR ולא עבד!! השתמשתי בעינית בידיוק כמו במדריך והכל כמו במדריך רק המייצב היה L7805CV אבל זה היה אמור לעבוד.. יכול להיות שהעינית נראית אותו דבר אבל הרגליים שלה שונות? עוד שאלה איזה מקלט עדיף להכין? זה שבאתר או http://www.manoweb.com/alesan/lirc/ ???
-
- 8 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום בכל חנות חומרי בניין, כשמבקשים חומר לאיטום חיצוני של חלון, הם מציעים שתי אפשרויות: Silicone Seal או Acrylic Seal. מי מבינהם יותר טוב לאיטום חיצוני של חלון? ודרך אגב, אם יש יצרן ספציפי שכדאי לקנות - אשמח אם תגידו.. תודה רבה card
-
- 0 תגובות
- 935 צפיות
-
-
היי קניתי את המסך וחיברתי למדפסת ואני רוצה לעשות למסך תוכנית בשפת אסמבלי ואני מבין באסמבלי אני לא יודע מה הפורט של המדפסת בhex ואם מישהו יכול לעשות לי תוכנית פשוטה שאני אוכל ללמוד ממנה תודה מראש נ.ב אני מכיר את הקודים של הlcd כמו נקה מסך וכו ???
-
- 4 תגובות
- 935 צפיות
-