אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום רציתי לדעת מה הוולט הדרוש כדי להפעיל לדים רגילים? ואיזה נגד אני צריך אם אני מחבר לד כזה ל 5V הלד: והאם יש מתח שונה להפעלה של לד דומה רק בצבע שונה או שזה אותו מתח לכולם? תודה
-
- 8 תגובות
- 973 צפיות
-
-
אני לא ידעתי לאן זה קשור אז פתחתי פה הנה כמה תמונות : http://up42.siz.co.il/up1/nlkjzdyownhz.jpg http://up31.siz.co.il/up3/mh4mbkgjmtvu.jpg http://up32.siz.co.il/up1/yxzwwtqmmyyu.jpg ויש לי כמה קליפסים כאלה שאפשר לחבר למארז ולתפוס בהם חוטים תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 973 צפיות
-
-
אני חדש בתחום, רציתי להתייעץ לגבי מה בדיוק אני צריך לקנות, על איזה דברים צריך לחשוב וכו'. ראשית הפרוייקט, אני מתכנן להתקין מאוורר שישמור על רמת לחות נמוכה באמבטיה, התוכנית היא שהבקר יקבל מידע מחיישן לחות ובהתאם יכבה/ידליק את המאוורר. מס' שאלות: 1. חשבתי לקנות את הUNO, אני מבין שזו ספינת הדגל של ארדואינו, יש סיבה ללכת דווקא על משהו אחר? 2. לא ברור לי מה צריך בשביל החיבוריות. מתי צריך מגן? מתי משתמשים במטריצה? אפשר להתחבר ישירות לבקר? אם מתחברים ישירות לבקר צריך להלחים או שאפשר להתחבר עם "חיבור זכר" כמו של מטריצה? 3. חשבתי לקנות את החיישן לחות הזה, נראה לכם בסדר? 4. בשביל לשלוט במאוורר אני מבין שאצטרך ריליי, איך לבחור אחד כזה? 5. יש עוד רכיבים שאצטרך ולא חשבתי עליהם? (בהינת…
-
- 2 תגובות
- 973 צפיות
-
-
אני רוצה להכין כבל עגול שאני אחבר בו את ה-CD-ROM והצורב ביחד (אני לא מתכוון לעשות אחד לכונן קשיח גי אני דואג שהוא יהפוך לאיטי יותר). עכשיו, אני יודע בדיוק איך להכין את הכבל העגול, רק מה שאני לא יודע זה כל כמה גידים אני צריך לחתוך? אני צריך לחתוך בין החוטים של הכבל, אז רציתי לדעת כל מה חוטים אני צריך לחתוך? כמה חוטים לשים ביחד? מקווה שהבנתם שוב, זה כבל IDE לצורב ולCD-ROM.
-
- 2 תגובות
- 973 צפיות
-
-
היי! שאלה מוזרה.. אפשר לשים משחה טרמית על זיכרונות??? או שרק את המדבקות?
-
- 7 תגובות
- 973 צפיות
-
-
-
קניתי עכבר חדש, ויש לי עכבר מיותר.. אין לי כ'כ מה לעשות איתו משהו יכול לתת לי מדריך איך לעשות לו אור כחול? או שתמליצו לי על מודינג טוב לעכבר+מדריך. תודה.
-
- 6 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום אני בונה מחשב חדש עם רדיאטור משולש של דנגר דן (או טרמוצ'יל לא יודע מה עדיף) על הגג של המחשב ואני זקוק למישהו שיודע לחתוך את המארז (לקדוח) חורים ל 3 מאווררים של הרדיאטור אשמח אם אקבל הצעות מחיר או אפילו עזרה בחינם (אם יש איזה בן אדם טוב שמוכן לעזור)
-
- 11 תגובות
- 972 צפיות
-
-
זנ ציטוט של MoRtZkInG: איפה אפשר למצוא סרטוט של מעגל יצוב המתח לשנאי?
-
- 4 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום לכם יש לי שאלה יש לי טלוויזיה מדגם ce-5488, אני לא רואה שום דבר במסך הוא נדלק אחרי כ15 דק' רואים כרבע מסך ואז הוא נכבה, מצאתי שם ptc שרוף החלפתי אותו וזה לא עזר רציתי לדעת אולי יש למישהו איזה מושג מה יכולה להיות הבעיה. או להמליץ לי מאיפה אני יכול למצוא מדריך שיכול לתת לי סכימה חשמלית של הדגם הזה\משהו דומה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
יש לי מארז CM HAF X לוח אם אסוס ASUS P8P67 Delux עם פאנל קדמי USB 3.0 גודל 2.5 בעיה אין לי מתאם פאנל 2.5 קדמי של מארז HAF X. אני צריך פאנל האחורי של USB 3.0 עם מחובר ללוח אם דומגא תמונה אני מנסה לחפש אתר אייבי יש פרטים מיליונים לא ברור אם יש מתאם פאנל קדמי 2.5 ל5.25 של HAF X אשמח תודה [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את DELTA 92MM FFB0912EHE Case Fan ולשלוט בחורף במהירות כדי שלא יהיה המון רעש... ראיתי בPandas את ה ZALMAN FAN MATE 2 איך הוא...? ודרך אגב יש לי בינתיים את ה Vantec Tornado ויש לו זרימת אוויר של 84 CFM אבל אין לי אפשרות לשלוט בו בגלל שיש רק חוט צהוב (למדוד את המהירות לא?) אז אני לא יכול לשלוט עליו... והבעיה שהדלטא הוא 92 מילימטר וההיטסינק הוא 80 מ"מ... יש המלצות למאוורר 80 מ"מ (אני הולך לשים אותו על המעבד כמובן) עם זרימת אוויר בערך ב 80 + -?
-
- 6 תגובות
- 972 צפיות
-
-
לילה טוב לכולם שמעו קיבלתי לא מיזמן את המארז החדש שלי אבל אין לי כוח לעביר לשם את כל התחולה של המארז שלי טוב לעינין אני מיתלבט איזה קתודות ליקנות ל Tempest שלי שיהיה יפה ועם אדום משתלב עם כחול תודה לעוזרים =] עריכה: תגידו גם איזה מודינג אפשר לעשות ל Tempest =]
-
- 7 תגובות
- 972 צפיות
-
-
תראו תתמונה הלדים דולקים אבל לא מהבהבים למה? [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 972 צפיות
-
-
היום המחשב ניכבה ובעקבות העבודה על הגג המחשב פועל ללא גג אז ראיתי עשן עולה למעלה. אחרי בדיקה נימצא שאחד מהרכיבים בארוגייט שלי עלה באש =\ איך שחיברתי את האורגייט לבדיקה הוא עבד רגיל לשניה ואז התחילו גיצים מאיזור הרכיב הזה ואז התחילה אש שישר כיביתי וניתקתי את כבל החשמל =\ עכשיו זה נזק פיזי ככה שאחריות לא תקפה (אני חושב =\) יש לי פה תמונות של הארוגייט מפורק והרכיב השרוף אם מישהו יכול לעזור לי אפילו בזיהוי הרכיב הזה כדי שאני אוכל לקנות חדש ולהחליף יהיה סבבה!!! תמונות:
-
- 10 תגובות
- 972 צפיות
-
-
לחובבי המודינג - לאחר הפסקה ארוכה (למיטב ידיעתי) - לוחות VIA שוב נמכרים בארץ. למי שלא מכיר, חברת VIA מייצרת לוחות בתקן miniITX בגודל 17cmx17cm שפופולריים בהרבה מאד מודים (www.mini-itx.com). חלק מהלוחות נמכרים עם קרור פסיבי ללא מעבד, וחלקם עם מאוורר קטנטן. הביצועים לא מי יודע מה, אבל הגודל ממש קטן. המחירים לא ממש זולים (בערך 20% יותר ממה שעלו אותם הלוחות בלמיר לפני חצי שנה עד שנה!) הלוחות נמכרים בפלונטר http://www.plonter.co.il/stores/main.tmpl?store=VIA
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
שלום לכולם.. הצחתי להשיג לפני מספר ימים את המסך הבא, הוא מסך צבעוני ששימש כצג של מצלמת אבטחה וידוע לי שהוא תקין לחלוטיו!! עכשיו ככה, אין לי מושג אין לחבר אותו, יש לו קונקטור מוזר שנראה כמו החיבור של S-VIDEO עם 6 חיבורים. אני יודע שהמסך עובד על 12V ושאין לו סאונד... לפי מה שהצלחתי להבין עד עכשיו הקונקטור הזה הוא די שכיח במסכים מסוג זה. משהו יכול לעזור לי לפענך את החיבורים או להגיד לי מאיפה אני יכול להשיג את החוט שמתחבר לקונקטור. זה אמור להיות מין חוט שמתפצל לחשמל, לוידאו וכו... תודה ניר [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה לקתודה עם כבל באורך מטר+-/כבל מאריך בשביל שאני אוכל לתלות אותה בחדר. המחיר לא רלוונטי אני רק רוצה לדעת אם קיים כזה דבר. תודה.
-
- 7 תגובות
- 972 צפיות
-
-
היי בניתי מקלט IR לפי המדריך באתר אך הוא אינו עובד עברתי על כל הסכימה הרבה פעמים והכל מחובר לפי הכתוב יכול להיות שהשרטוט לא תקין ?
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
יש לי מאווררים, שיש להם חיבור של 4 פין- מצד אחד זגר ומצד השני נקבה. רציתי לדעת אם לדוגמא אני יכול לחבר צד אחד ( הנקבה ) לספק מקבל שיוצא ממנו, ואת הצד השני ( את הזכר ) לחבר לכונן קשיח לדוגמא, או לעוד מאוורר או לכל משהו שצריך חיבור של 4 פין, וכך שני הרכיבים ( המאוורר והכונן קשיח או מה שזה לא יהיה ) יפעלו בלי בעיה כאילו כל אחד מחובר לקבל אחר???
-
- 11 תגובות
- 972 צפיות
-
-
קיבלתי את הלדים שהזמנתי מאריה"ב (ד"א מהר מאוד תוך יום עבודה! כל הכבוד להם!) הרגל הארוכה זה פלוס? או ההפך??
-
- 2 תגובות
- 972 צפיות
-
-
יש לי רכב יחסית ישן, לאונה פשע 92... ואני רוצה לבנות דיימר , עמם, לתאורת פנים... יש למישהו איזה תרשים של כזה דבר? או שיכול לבנות לי כזה דבר..? תודה רבה..
-
- 4 תגובות
- 971 צפיות
-
-
-
האם מתיי שאני יצבע עם ספריי תמאורר זה יוכל לגרום להורדת RPM? האם זה יאט או יפגע במאורר תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 971 צפיות
-
-
יש לי שני מנועי DC 4.5V וולט ואני מחבר אותם למכונית לחבר אותם במקביל או בטור ? ושחיברתי בשתי הצורות זה נסע אבל עשה מין גיצים כאלה ראיתי שלמנועים מסוג כזה מחברים קבל 1PF איך לחבר אם צריך ? אני מחבר אותם ל4.5 וולט כמובן .
-
- 3 תגובות
- 971 צפיות
-