עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, יש לי מאוורר מחשב שאני לא צריך.. 12V ואני רוצה לחבר אותו ל- USB של הפלייסטיישן 2 כדי לקרר אותו קצת בדומה למאוורר שאפשר לקנות פה: http://www.moniline.co.il/Product.aspx?ProductID=625 ואני לא יודע.. יש איזה משהו שאני יכול להמיר את המתח ל- 12V?? אולי או שאני צריך להשתמש במאוורר יותר קטן?!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by NiceShoTe123,

שלום , אני דיי חדש בתחום של האלקטרוניקה ואני רוצה לבנות איזה פרויקט קטן... בעקרון הרעיון של הפרויקט זה: מיקרופון + מעגל הגברה , מהמעגל הגברה יוצא אל איזה רמקול ואל שבב LM3915 בשביל VU MTER . ויש אפשריות לנתק את הרמקול. זה המעגל: http://up203.siz.co.il/up3/tzjvnnc2qy2m.png תגידו מה צריך לשפר... תודה.

• 19 תגובות
    • 3.3k צפיות
  3. כמו שכתבתי בכותרת, בניתי משדר ומקלט RF. ~~חשוב להדגיש שלא קניתי את המשדר והמקלט, אלא בניתי בעצמי ע"י רכיבים אלקטרוניים~~. בניתי לפי המדריך הבא: עכשיו קודם כל שידרתי שירים דרך המיקרופון ושמעתי במכשיר רדיו, ויש המון המון רעשים על אף ששומעים את השירים. כך מלבד זה שאלתי היא: איך אני משדר בתכלס שידור מהמשדר כך שהמקלט יקלוט שידור זה וידליק לד?

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by omerhuri,

יש ליי שתייי רמקולים של 5~3 W , ועוד 9 ואז סימן של פרסה כזה.. זה מה שהיה רשום על הרמקולים מאחורה יותר מזה אני לא יודע.. אז לקחתי את הרמקולים וכמה כבליים ואבא שלי חיבר אותם לחיבור אוזניות רגיל 3.5 וחיברתי לפלא שליי והוא עשה צליל אבל חלש.. כנראה שזה לא אותו כוח אז זה לא שה את הצליל המקסימלי ויש לי אייפון אם צריך לדעת מה הפלאפון.. אז לעניין איך אני מכין מגבר ? שיהיה משו פשוט מה שצרייך אני יקנה אם יש מדריך ווידאו או משו אני ישמח.. תודה מראש !!

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. שלום לכולם. יש לחבר בעיה עם המאוור שהוא רועש מידי, זה הצלעות קירור שהוא קנה למעבד פרסקוט שלו והוא עושה את העבודה יופי אבל רועש: http://aluf.co.il/view_prod_he.aspx?ProdID=2137428752 המאוורר מתחבר ללוח אם עם 3 חוטים אז מה שאני רוצה לעשות זה ליקנות פוטנצימטר מתאים ולהלחים על אחד החוטים של המאוורר כדי להשתיק אותו קצת(להוריד מהסיבובים) איזה פוטנצימטר אני צריך ליקנות? ועל איזה צבע החוט שאני צריך להלחים עליו את הפוטנציומטר? תודה.

• 4 תגובות
    • 915 צפיות
  6. Started by liram21,

שלום לכולם, אני בתקופת שיפוצים של החדר, ואני רוצה לקבץ את כל המחברים שבתמונה הבאה לקופסא אחת כי זה נראה רע מאוד. http://img26.imageshack.us/img26/9476/img2012120400370.jpg מה אתם ממליצים ?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום לכולם, יש לי מכשיר נוקיה 5800 שהרסתי לו את הלוח (...) ורציתי לדעת אם אני יכול להפוך את המסך שלו למסך משני על הפנל הקידמי של המחשב שלי בחריץ 5.25" איפה שיושב ה- CD. מישהו יכול לעזור לי עם זה? לגבי חלקים, איך עושים, ותוכנה שתציג לי את הנתונים שאני רוצה על המסך (גם נגיד טמפ' מארז, מעבד, כרטיס מסך וכו', וגם כל מיני גרפיקות שאני יבחר..) אחרי הכל זה מסך צבעוני וחבל לי לזרוק אותו לפח...

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. Started by keisyjons,

שלום לכולם!בניתי מעגל שבמוצאו הוא מפיק גל סינוסי מושלם ללא עיוותים בתדר של כ 1HZ (המעגל מוצג מטה). חיברתי את מוצא המעגל אל ביפר על מנת לשמוע את הגל, כלומר על מנת לשמוע אפקט של סירנה\אזעקה וכדו'... הביפר השמיע את הצליל כמו שציפיתי וכראוי. רציתי להחליף את הביפר ברמקול בעל הערכים 4 אום\4W , אך לא שמעתי כלום לצערי. לאחר זמן מה קירבתי את אוזני לרמקול (ממש קרוב) ושמעתי את מה שרציתי אך חלש מאוד! ברצוני להפוך מעגל זה לסירנה שמשמיעה קול דיי חזק, איך אני מבצע זאת ע"י הרמקול? נ.ב. הבנתי שלכול רמקול יש תדר מסויים וצריך להתאים את התדר לרמקול, אך איך בכול זאת אני שומע את הסירנה דרך הרמקול בעוצמה דיי חזקה? (אני לא דורש עוצמה ממש חזקה, כי אז דרוש מגבר וכדו', אבל אני…

9. אני עובד עם מיקרו בקר אשר לא מוציא מספיק זרם לMOC ולכן אני צריך להשתמש עם טרנזיסטור שיגביר לי את הזרם.. עכשיו השאלת מיליון הדולר היא באיזה טרנזיסטור אני צריך להשתמש שיעשה את הפעולה הזו בצורה ההכי איכותית וטובה? איזה טרנזיסטורים מגברי זרם טובים אפשר להמליץ עליהם?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Director,

שלום לכולם , הסתכלתי באשכול קירור של האנשים פה , ולהרבה אנשים היה כמו נייר חום כזה (דומה לפיבר קרבון ) , שעוטף את החוטים . אפשר להשיג את זה מאיזה מקום ? זה חוט או משהוא שעוטף אותו ? תודה לעוזרים ! תמונה: אני מדבר על החוטים שהולכים מהספק להארד דיסק

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by nirh216,

מישהו יכול לתת לי ציור של התאור הבא, פעם כשהוא בחיבור מקבילי ופעם כשהו בחיבור טורי: "את הדיודה נחבר בטור לכבל remote שמגיע מהרדיו דיסק למגבר, את הקבל נחבר לצד עם הפס של הדיודה ואז למינוס של המגבר." תודה רבה לכל מי שעוזר

• 0 תגובות
    • 674 צפיות
  12. שלום לכולם! יש ברשותי בקר 8051 ו usb blaster של חברת altera. אני רוצה לצרוב קוד תוכנה לבקר 8051, אך המחשב לא יזהה את הבקר ללא מעגל בעל רכיבים מסויימים שישדכו ביניהם. שורה תחתונה, אני מחבר צד אחד של ה usb blaster אל המחשב בחיבור ה USB ובצד השני יש לי מחבר של 10 פינים, איך אני מחבר אותם לבקר 8051?משהו יודע? אני אשמח לעזרה.*

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. מישהו מהתותחים פה יכול לעזור לי? יש לי מחשב נייד ישן (Pentium1) ואני רוצה לקחת לו את המסך ולחבר אותו ל- PlayStation2 הדק שיש לי... אפשר עזרה? משהו איך עושים? חשבתי לעשות למסך יציאות קומפוננט ואז לחבר את הקונסולה כאילו זה הטלויזיה... מישהו יכול לעזור איך עושים את זה?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by MightYaad,

אני עושה סוג של מוד... והמיקום של הספק יוצר בעיה קטנה... יש כבל של 4 פינים שיוצא מהספק (זה שיש בו שני כבלים שחורים ושניים צהובים) ומתחבר ליד המעבד. וחסרים לו סנטימטרים ספורים בגלל המיקום של הספק כוח... לכן אני צריך מארך לכבל הזה...ניסיתי לחפש ומצאתי רק בחנויות בחו"ל... אני מקווה שזה קשור לפה כי זה ממש חשוב למוד שלי... לצורך העניין זה הכבל שאני מחפש... יש לי העדפה לחנויות בארץ... http://images.maplin.co.uk/full/a46ak.jpg

• 10 תגובות
    • 980 צפיות
  15. Started by yakir1834,

היי לעוזרים, יש לי דיוידי נייד maraton pdvd-101hd יש לו כניסת אודיו/וידאו לצורך הצגה ממקורות חיצוניים אני רוצה לפרק לו את המסך, לעשות לו חיבור S-VIDEO ולהרכיב אותו על המארז בתור מסך מישני על ידי חיבור ליציאת S-VIDEO שבכרטיס מסך שלי מחיפוש בפורום הבנתי שאם יש למסך שבב ויש את הפרטים על השבב אז זה אפשרי פירקתי את המסך וראיתי שיש עליו שבב VX1828B והורדתי גם את הפרטים שלו מצורף תמונות של המסך, השבב, והחיבורים של המסך על הלוח אודה מאוד אם תוכלו לעזור לי במידה וזה אפשרי מסך: http://i1265.photobucket.com/albums/jj514/yakir1834/public%20share/2012-04-21233530.jpg שבב: http://i1265.photobucket.com/albums/jj514/yakir1834/public%20share/2012-04-21233602.jpg חיבור 1 ללוח…

• 10 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16. Started by thedag,

האם מישהו פה יודע לעשות מוד לליזר הירוק ולשפר אותו משמעותית? תודה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by oren12,

אני צריך לספר של הפרוייקט מידע על פוטוטרנזיסטור הפכתי תאינטרנט לא מצאתי מצאתי באגלית כמה דברים אבל אין לי כח לתרגם אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא מידע בעברית אני אשמח תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by YOCHANAN,

אני שוקל לבנות מסך לדים ויש לי כמה שאלות השימוש הוא לצורך הצגת אנימציות לפי קצב המוזיקה / לפי קירבה (ישמש כשולחן שכשמניחים עליו כוס הלדים באותו איזור נדלקים) קודם כל הדרישות 1. המסך צריך להיות בנוי מקוביות 2.5*2.5 ס"מ ומורכב מלדים RGB 2. המסך צריך להיות מודולארי ובנוי מיחידות עצמאיות שמחוברות לארדואינו שלי (עם יכולת להוספת יחידות) 3. המסך צריך להיות עם מיקרופון כדי לפעול עצמאית (ללא מחשב) לפי המוזיקה ועם אופציה להעביר תוכניות ולשאלות 1. איך אני מחבר את הלדים ל shift register . ניסיתי לחבר לדים רגילים בצורה הזאת וזה עובד כל עוד אני שולט על לד אחד בלבד אבל אם אני רוצה לשלוט על שני לדים לדוגמא A1 ו B2 נדלקים לי ארבעה לדים כמו באיור הבא מה הצורת חיבור הנכ…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  19. יש ברשותי מיקרו בקר מסוג 89V51RD2 (כמו 8051), ואני רוצה לצרוב לתוכו תוכנית שכתבתי בשפת C. יש לי את המיקרו בקר כצ'יפ בודד ללא ערכת הפיתוח. ואני צריך שרטוט חשמלי שעל ידי יישומו אני אוכל לצרוב את התוכנית שהכנתי אל המיקרו בקר שיש ברשותי. תודה רבה לכול העוזרים!!!

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. שלום, אני מחפש מחשב לינוקס מינימלי ביותר, אני צריך שיהיו בו: 1. משדר/מקלט (לא בטוח אם יש הבדל) בלוטות' 2. כנ"ל לWiFi. אם יש אופציה למכשיר כזה שיתמוך בסים זה בכלל מעולה אבל לא מחייב. 3. סוללה מובנית/אופציה לחיבור אחת שתספיק לכמה שעות עבודה ללא חיבור לחשמל. 4. חיבור כלשהו למסך לשם תהליך הפיתוח, עדיפות למין dock, כי אחרי הפיתוח החיבור לא יהיה בשימוש. 5. כמה שיותר קטן. וכמובן, בכמה שפחות כסף. תודה רבה מראש

21. Started by eladj05,

אני עכשיו בכיתה יד' הנדסאי אלקטרוניקה ואני עובד עכשיו על פרוייקט גמר. הפרוייקט הוא מכונה להברשת נעליים אוטומטית, הכוונה ברגע שאני מכניס את הרגל למקום של ההברשה היא מתחילה להבריש לבד ושיהיה אפשר לשלוט במהירות של המנוע עם שלט. החלטתי להשתמש בצמד אופטי שיזהה שהנעל נכנסה ושמנוע יפעל. חברתי את הצמד האופטי והוא עובד ומפה אין לי מושג איך להמשיך. המנוע שאני החלטי לקחת זה מנוע של המאורר כי לא מצאתי מנוע אחר מספיר חזק ואני אשלוט בו באמצעות ממסרים (החליף את הכפתורים של המאורר בממסרים שידמו לחיצה על הכפתור). עכשיו איך אני מעביר את "הפקודה" של להפעיל את המאוורר דרך הצמד האופטי? אמרו לי פעם משהו לגביי ULN שישמש כדוחף לממסרים(תקנו אותי אם הבנתי לא נכון) תודה מראש לעוזרים ובאמת אני מת…

22. אני מתכנן לבנות footswitch לגיטרה שלי.... עכשיו במגבר יש יציאת PL שאם סוגרים את המעגל שלה אז הוא מעביר מקלין (נקי) לדיסטורשן מה שאני רוצה זה לעשות פדל שפשוט יתחבר אל המגבר ויסגור את המעגל. יש שתי אפשרויות.... אפשרות 1: סגירה שכאשר לוחצים זה עובר מצב וכדי לחזור למצב הקודם צריך ללחוץ שוב אפשרות 2: שמחזיקים לחוץ כדי לעבור מצב ורק משחררים כדי לחזור למצב הקודם. אז אני צריך רעיונות איך אפשר לסגור את המעגל לפי האפשרויות שהבאתי הערה חשובה: כל זה מבלי להשתמש בכפתור קנוי....אלא הכל בנייה ידנית

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אני רוצה ליקנות את זה http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19071 עכשיו השקע שלו לחשמל זה של ארה"ב (שטוח) אם אני יחבר לו מתאם שהופך את זה לשקע של הארץ(עגול) זה יעבוד לי??? כי רשום שמה 100-240V ואני יודע שבארץ זה 220 ובחול 110 תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by keisyjons,

יש ברשותי משדר ומקלט RF עם 4-5 ערוצים כמתואר באתר: http://talkingelectronics.com/projects/27MHz%20Transmitters/27MHzLinks-2.html#GS%20REMOTE%20CONTROL%20RECEIVER(איפה שרשום: CHANNEL RECEIVER 4 ,CHANNEL TRANSMITTER 4)הרגל החמישית של הרכיב TX-2B מחוברת ללחצן, לחצן זה מוזיז לי את המכונית קדימה.השאלה:מה אני צריך לשנות או להוסיף(נגד משתנה או כול דבר אחר), כך שאני אוכל לשלוט במהירות המכונית שלי (במקום שתהיה לה מהירות קבועה, כמו עכשיו)?תודה לכול העוזרים, ואם אפשר - שהשינוי יהיה מלווה בשרטוט חשמלי שלא יהיו אי הבנות וכדו'.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום אני חייב עזרה בתרמיסטור אם מישו כאן יכול לעזור לי : > אני אפצה אותו אפילו אני צריך את זה פשוט לעכשיו אשמח אם תעזרו כאן או תשאירו סקייפ יותר טוב.

• 3 תגובות
    • 956 צפיות

דיונים חדשים בפורומים