אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבנות קרוסאובר לרמקולים לרכב, לפי מחשבון חיתוך פילטר: http://www.v-cap.com/speaker-crossover-calculator.phpאני צריך קבל אלקטרוליטי בהספקים של 330UF בשביל לקבל חיתוך ב120HZ ו470UF בשביל לקבל חיתוך ב85HZ בערך. עכשיו הבנתי שבשביל ליצור קרוס עדיף להוסיף גם סליל. לפי המחשבון ל330UF אני צריך סליל עם השראה של 5.3MH ול470UF אני צריך סליל עם השראה של 7.5MH.השאלה שלי היא האם לפחות לקבל של 330UF יספיק לי סליל עם השראה של 4.7MH? כמו זה: https://www.4project.co.il/product/a...tor-4.7uh-0.5w. ואם לא איפה אני יכול להשיג סלילים עם השראה כמו שכתבתי למעלה.או האם זה בסדר שאני פשוט אחבר את הקבלים בטור וזהו..זה אכן חתך את התדרים עשינו בדיקה על הרמקולים עם קבל של 100UF …
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
למי שיש מאוורר של 120 מ"מ יכול בבקשה למדוד מה האורך שלו ומה הרוחב שלו? אני מתכוון לכל המאורר לא רק לחלק עם הכנפיים שמסתובבות, אלא לכל הריבוע עם הפלסטיק איפה שמחברים את המאוורר למארז. [זה צריך להיות 12X12 ס"מ?!] תמדדו בבקקשה ותגידו לי... תודה, טל
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התרשים שיש לי למטה מסביר לי לאן לחבר כול אחד מהצבעים כדי לקבל יציאת VGA מהמסך פליסטיישן 1 שיש לי בכבל שקניתי יש את הצבעים אבל חיברתי לפי בצבעים וזה לא עובד ניראה לי שהפינים לא תואמים את הצבעים יש נגיד למטה תמונה בצבע ורוד זה אומר שפין 13 צריך להיתחבר לחיבור 5 בתמונה למעלה ככה עשיתי וזה לא עובד הניחוש שלי הוא שהצבע של פין 13 הוא לא ורוד הוא צבע אחר מישהו יכול לתת לי תרשים של חיבור VGA איזה צבע זה כול פין כי ניראה לי הצבעים למטה זה סתם בישביל להבדיל רק או אולי מישהו מוכן להגיד לי מה מתחבר לאן? זה מסך של פלייסטשן אחד כמו שאמרתי הנה התמונות תודה לעוזרים אבירם [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מסך lcd עם תאורה ועברית ובקר מאחורי המסך כתוב ככה itm-1602d-04 ic2- ks0062 ic1- ks0066 רציתי לדעת עם החיבור שלו זה באותה דרך כמו שמסבירים באתר או שזה דרך אחרת חיברתי את המסך כמו שכתוב במדריך והוא לא עובד . הוא נדלק אבל לא רואים כלום ,חשבתי אולי זה בגלל שלא חיברתי את הפוטנציומטר נכון אז הורדתי אותו ועדיין לא רואים כלום בדקתי את החיבורים אלף פעם הכול מחובר כמו שכתוב אבל המסך עדיין לא מגיב . יכול להיות שצריך להגדיר את הlpt דרך הביוס או שזה לא קשור ? את המסך קיבלתי מתנה מחבר שהביא אותו מאיזה מעבדה [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום יש לי זמזם שמחובר ל12 וולט שנותן לי צפצוף יחיד והייתי מעוניין שיצפצף בקצב מקוטע(1 0 1 0 1)איך אני עושה זאת?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מסך של פליסטיישן אחד היום קניתי לו שתי בבנות שמתחברות לבננה של אוזניות כאלה זה כבר AV ממה שהבנתי בכרטיס מסך יש יציאה של בננה חיברתי אחת ולמסך חיברתי את הבננה שדומה לזאת של האוזניות הכול בחשמל אמור לעבוד אך לא פועל.. איזה הגדרות אני צריך לשנות או לשחק כדי שזה יעבוד ? אבירם והנה הוא עובד בתור טלוזייייייה ניראה לי אני ישים אותו טלוזיה וככהאני יראה טלוזיה חח כי הוא ממש ממש מולי אני ממש מתלהב ממנו חחחחחח [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
אז ככה השתמשתי בג'יקסו אתמול בשביל לחתוך את המארץ אך הוא התעקם לי שתי שאלות: 1. האם יש תקווה ואני אוכל לתקן את זה? 2. מה אני יכולה לעשות בשביל לחתוך את דלת המארז מבלי שיתעקם לי בצורה מוזר ? תודה רבה מראש ג'ו
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מישהו מאזור ב"ש, קרית גת, אשקלון, אשדוד (או משהו בכיוון), שיוכל לעזור לי בתחום (בתשלום כמובן), אני סטודנטית למדעי המחשב ואני פשוט רוצה להשתמש בארדואינו לפרוייקט גמר שלי. אשמח לקבל למייל שלי מייל עם פרטים במידה ומישהו פה מעוניין... galhd@yahoo.com ד"א אם אתם לא מהאזור שציינתי ואתם תותחים זה גם רלוונטי תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
מישהוא יכול לתת לי לינק לחיבור מסך hd44780u ליציאת com
-
- 2 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום, יש לי פרויקט להגיש בנושא : מערכת עקיבה סולרית (בכלל למי שיש מוכן אני מוכן אפילו לשלם בעד העבודה חח) ואני צריך מידע לרכיבים הבאים בעברית... אם מישו יכול לתת לי אתר או משו שיש בו את כל המידע על הרכיבים פשוט צריך לרשום על הרכיב לסכם עליו מה הוא עושה וכו... אלה הכי חשובים ודחופים לי : Spst plc וכל השאר שאני צריך MotorDc Potentiometer lm324 uln2003a ldr
-
- 1 תגובה
- 920 צפיות
-
-
תקשיבו היום היה לי שיעור על זה ורק התחלנו אבל השתחררתי בגלל איזה סיבה. עכשיו יש לנו בוחן אחרי החופש ואני צריך תעזרה שלכם. ממה שלמדנו בהתחלה יש שחור אדום צהוב וכל הצבעים האלה . עכשיו מה שלא הבנתי זה נגיד יש לי בנגד צבע זהב 5 אחוז חום שחור חוםאז אני לא מבין למה זה יוצא 100 זה לא אמור לצאת 101 מה הקטע פה אני לא הבנתי כי לא הייתי ויש עוד תרגיל נגיד צהוב סגול צהוב אז סגול זה 4 וסגול זה 7 אז למה זה יוצא 470000? אז סתם מהגיון הבנתי שנגיד צהוב זה 4 אחרי זה 7 ואז כאילו צהוב זה ה 4 אפסים אבל מישהו מוכן לפרט על הכול בשבילי בבקשה זה ממש דחוף עם אני יכשל יעיפו אותי מהפרוייקט הזה ...
-
- 6 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב ברכב שרץ אם XP אני רוצה לחבר לו מצלמת רוורס שתעלה אוטמטי בשילוב הילך אחורי לפי מה שהבנתי אני צריך לחבר ממסר לאור ברקס שיקצר 2 פינים ביציאת SERIAL 9pin( כמו פעולה של ג'ויסטיק ) לכתוב תוכנה פשוטה בvb/vc מה שנוח שמזהה את הקיצור של הפינים ושולחת hot-key פעם אחת בשביל פתיחה ופעם בשביל סגירה תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
יש לי LCD שהוצאתי מטלפון ביתי האם יש דרך לחבר אותו למחשב ? אגב יש לו 20 חוטים מצד אחד ו 10 חוטים מצד שני
-
- 12 תגובות
- 772 צפיות
-
-
נמצא ברשותי כרטיס TV של FLY VIDEO הכרטיס מגיע עם עינית אינפרא אדום לשליטה על התחנות ועל הוידאו האם ישנה אפשרות דרך העינית יהיה אפשר לשלוט על כל המחשב בעוצמת הווליום או להעביר שיר וכדומה ז"א לא רק בזמן הפעלת התוכנה של TV אלא בכל מצב בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לבנות את הספק כח הזה: http://makeprojects.com/Project/0-24-Volt-2-Amp-Bench-Top-Power-Supply/1428/1#.UCZzq6HN8qi השאלה שלי לגביו היא לגבי הגשר דיודות שבו, BR805D Bridge Rectifier. השאלה שלי היא כזאת: האם אני יכול להשתמש בגשר הדיודות RS605 במקום, או להשתמש בארבע דיודות 1N4007 במקום. אם אפשר לפרט לי על ההשלכות של השינוי... תודה רבה!
-
- 38 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
ה- VIN שנכנס לתוך הרכיב הוא בין 0.40 ל- 0.80 וולט. באמצעות נגד משתנה אני יוצר מחלק מתח וכך אני מכוון את מתח היחוס לרכיב. השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת מבלי להפעיל עוד את המעגל, לכמה לכוון את מתח היחוס שלי?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם...! מצאתי אתמול מחשב ישן והחלטתי לחלץ ממנו את המאורר שישב על צלעות הקירור של הCPU ואת המאורר מספק הכוח... (מצורף תמונה) הבעיה היא כזאת לשניהם אין חיבור מולקס ככה שאין לי לאן לחבר אותם... רציתי לדעת האם ישנה דרך לשנות להם את החיבור כך שאני יוכל להשתמש בהם והאם אין סיכון בליקיחת רכיבים ישנים למחשב חדש...? תודה!!! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 5 תגובות
- 822 צפיות
-
-
ראיתי באריהב אל המסך Display TFT Module (176*220) מישהו יכול להזביר איך זה בא זה מוכן לחיבור אז שצריך להלחים ולתכנת
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
שלום לכולם=] אני כבר מלא זמן מנסה לעשות מסליל וחשמל את החוט האדום הזה.. אני מבין קצת באלקטרוניקה אבל הפרויקט הזה לא הולך לי.. אני רוצה לבנות מצית שתדליק סיגריות ע"י חוט אדום לוהט.. כמו באתר הזה: http://www.usbid.co.il/product1330.aspx יש שם תמונות.. אני לא בטוח באיזה חוט כדי להשתמש ומה שאני עושה כל פעם או שאין מספיק זרם או שהחוט נשרף.. אני רוצה לעשות את זה נייד כמו בקישור אז אם מישהו יכול לייעץ זה יהיה נחמד.. תודה רבה [br]פורסם בתאריך: 15.02.2011 בשעה 16:37:24 אם יש איזה נגד שיכול לייצר חום שמספיק להדלקת סיגריה עם מתח נמוך(סוללת AA ) זה גם טוב
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אם יש מקום בפורוםא הזה או פורום אחר שאתם מכירים שיוכל לענות לי בצורה יותר טובה אני אשמח.. אני רוצה לדעת כמה ואט לוקח מזגן 3.5 טון (כוח) מזגן מרכזי לשעה וכמה לוקחים מכונת כביסה ומייבש כביסה לשעה... איפה אני יכול להשיג את המידע הזה?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני קראתי קצת באינטרנט על הבקר ובערך על השפה הדרושה לתיכנות הבקר. חיפשתי מקור ופירוט לכל הפקודות כתיבה של ארדואינו אבל לא ממש מצאתי בנוסף לזה רציתי לדעת אם פקודות הכתיבה של שפת C++ הם אותם פקודות של ארדואינו האאם אפשר לקבל הפניה לקישור לכל הפקודות של ארדואינו? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
חיברתי את המאוורר לספק ככה זה טוב??? כי הוא לא מסתובב מהר דגם המאוורר הוא TA450DC האתר http://www.nidec.com/ta450dc7/ta450dc7.htm אבל הוא לא נראה ככה בתמונה של האתר [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, פורום מאוד מעניין.... רציתי לבקש עזרה עם מישהו יודע היכן אפשר ליצר LVDS cable יש לי כמה מסכים שאני רוצה להפעיל וחסר לי ידע ביצור הכבל. אני יכול להזמין חלקים מאמריקה אבל אין לי ידע או זמן לחבר אותם תודה
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה, זוהי הודעתי הראשונה. מאוד מעניין אותי כל התחום הזה של אלקטרוניקה ומודינג, אם כי אני עדיין לא ממש חזק בזה. (למרות שעשיתי קצת מודינג אצלי במחשב) טוב אז ככה, יש לי דיבורית של סאמסונג. פירקתי ממנה את הרמקול ואת המיקרופון. כעת אני רוצה לחבר אותם ביחד, כאשר אני אדבר במיקרופון ישמעו מה אני אומר דרך הרמקול. אני יודע שהרמקול (ואולי גם המיקרופון) צריכים להיות מחוברים למקור מתח כלשהו כדי לעבוד. אז איך אני מחבר את הכל כדי שיעבוד? יש איזה לוח אלקטרוני שאפשר לקנות/לבנות? ולאחר מכן איך אני מחבר את הרכיבים? תודה על עזרתכם.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני עוד כמה זמן קונה לדים ונגדים ואני רוצה הסבר הכי פשוט איך אני יכול לעשות להם מעגר עם מפסק OFF/ON יש לי כבר לדים במארז(זה בא ככה מהחברה משהו יפה אני יצלם לכם תמונות),אני רוצה הצעות לקירור המארז,ועם אפשר הסברים מחירים חנויות שמוכרים דרמלים(יש לי מקדחה ואולי יש לאבא שלי במחסן גם דיסק) סליחה על החפירה תודה ליאור הרוש...!!!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-