עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by m.l,

שלום יש לי שאלה על בניית מארז מעץ.....האם זה בסדר כלומר אני יודע שעץ מבודד וזה קצת ייגרום לבעיית חימום אבל אני ייתן קצת פרטים ותבינו למה אני לא חושב שזה אמור להפריע. שיפצתי מחשב ישן שהיה לי או יותר נכון שידרגתי והתקנתי עליו XP (היה 98) המפרט כרגע הוא: פנטיום 3 800MHZ עם 512MB SDRAM לוח אם אני לא יודע איזו חברה במדוייק...דיסק קשיח 1 של 20GB של WD עליו מערכת ההפעלה ועוד אחד של היטאצ'י 40GB ריק לחלוטין...אז חשבתי לבנות מארז מעץ משני בחינות. 1) הוא מבודד מרעש ככה שיהיה שקט. 2) הוא יפה וזמין לי (דוד שלי בעל נגריה) המחשב הזה עד היום היה עם מאוורר אחד מכניס מקדימה אוויר וזהו והוא לא ממש מיתחמם אז חשבתי שאם אני ישם כמה מאווררים נגיד 3 או 4 זה ייפתור את בעיית החום וזהו.. האם כדאי …

• 5 תגובות
    • 954 צפיות
  2. Started by eegg,

אני מתחיל בבנית מארז די מכלום הוספתי את הלינק לסקטץ שלי ב sketchup http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=other&file=comp1.skb רק שתדעו המארז יהיה ברובו שחור מט או מבריק יהיו 2 ספקים 1 בשביל הלוח אם,כוננים ודברים חיוניים והספק השני יהיה בשביל תאורה ומודינג אני אנסה להשיג אלמינום והכול יהיה מחובר בבברגים או ב ניטים. גם כל התאורה תהעשה עי" לדים ורובם אדום שחור ואדום ושאני לא אשכח ששכתי לצייר את ה הארד דרייבס שיהיו לפני המאוורים הקדמיים ואת המאוורים האחורנים ותחתונים וכולם 120

• 0 תגובות
    • 954 צפיות
  3. לאחותי יש מחשב כבר 3 שנים לפחות עכשיו היא אחרי פורמט לקחנו את המחשב לבדיקה אצל חבר טוב שלנו שהוא חבר של אבא שלי הוא טוען שזה רק מגעים אני לפי דעתי זה ספק שמפעיל את המחשב כול שעה שעיים חצי שעה זה לא יכול להיות וירוס אז לדעתכם להחליף ספק? כמה עולה כיום ספק סטנדרטי? ישמח אם תוכלו להגיב ולייעץ לי בבקשה מה לעשות בכבוד רב eliran23

• 9 תגובות
    • 954 צפיות
  4. שלום, יש לי פרויקט להגיש בנושא : מערכת עקיבה סולרית (בכלל למי שיש מוכן אני מוכן אפילו לשלם בעד העבודה חח) ואני צריך מידע לרכיבים הבאים בעברית... אם מישו יכול לתת לי אתר או משו שיש בו את כל המידע על הרכיבים פשוט צריך לרשום על הרכיב לסכם עליו מה הוא עושה וכו... אלה הכי חשובים ודחופים לי : Spst plc וכל השאר שאני צריך MotorDc Potentiometer lm324 uln2003a ldr

• 1 תגובה
    • 954 צפיות
  5. Started by miki26,

שלום לפרוייקט שלי מחשב ברכב אני מעוניין לשים מתגי כיבוי/הדלקה וריסט מיוחדים אולי אני אעדיף את הכפתורים הצבאיים האלה מסוג "גע תוק" או איזשהו מתג עם עיצוב אחר עכשיו נידמה לי שהמתג של כפתורי כיבוי הדלקה וריסט של מחשב זה כפתור שינוי מצב כלומר כמו שאני יכול לשים מתכת שתחבר בין שני המגעים לרגע כאשר אני רוצה להדליק את המחשב ישר דרך הלוח אם ללא מארז(בד"כ אני נוגע עם מברג כדי לסגור לרגע מעגל)בקיצור הבנתם למה אני מתכוון... אני חשבתי שמתג ON ON זה בעצם אותו תפקיד(משנה מצב) אבל המוכר אמר שלא וזה לא יתאים אז השאלה שלי זה איך אני קורא לסוג המתג של כיבוי והדלקה במחשב (כדי לדעת מה לבקש מהמוכר ) והאם יש כאלו מתגים בחנויות אלקטרוניקה ואם יש מבחר של עיצובים כמו מתגים רגילים??

• 5 תגובות
    • 954 צפיות
  6. אנישים איפו אני יכול ליקנות לדים בהרצליה או רעננה לא דרך אתר תודה

• 6 תגובות
    • 954 צפיות
  7. Started by card,

שלום במגוון אתרים, אני רואה את הכבל הזה חוזר על עצמו, מתי צריך אותו? http://www.electrodragon.com/?product=usb-to-ttl-converter-module-cp2102 כלומר, אני מבין את הרעיון שהוא ממיר מ-USB ל-Serial TTL, אבל אני מחפש דוגמאות בהן הוא שימושי - דברים ספציפיים שאפשר לעשות איתו.. תודה רבה card

• 3 תגובות
    • 954 צפיות
  8. אני זקוק לרב מודד שיהיה לו דיוק לפחות של 1mV ולפחות 1mA וכמובן שיהיה מסוגל למדוד גם מתחים הרבה יותר גדולים עכשיו הדיוק מאוד מאוד חשוב אני חייב רב מודד שיהיה מאוד מדויק תודה , אפשר להזמין גם מחו"ל .

• 3 תגובות
    • 954 צפיות
  9. Started by Godmoney,

http://www.hardforum.com/showpost.php?p=1030774264&postcount=127

• 8 תגובות
    • 954 צפיות
  10. Started by Clicker7,

אם לא מתאים לפה תעבירו אבל זה הכי מתאים שמצאתי. *כותרת* וגם כמה הוא עולה ?

11. Started by al3xz,

שלום חברה, התחלתי בפרוייקט אישי של עיצוב מחדש של מארז, פעם ראשונה שלי אגב. השאלה שלי היא כזאת, האם ישנה דרך קלה להוציא את הברגים במארז שהם למעשה נטמעו במארז ולא הוברגו? או שמא זה פשוט בכוח? מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך. תודה.

12. Started by ranc80,

אני רוצה לבנות מעגל מאוד פשוט שמאפשר לדבר ב skype בעזרת הטלפון. הבעיה היא שבסירטוט מצויין שאני צריך 2 קבלים של 3.3 מיקרו-פארד אבל לא רשום של כמה וולט. המעגל משתמש בבטריה של 9 וולט ולכן חיפשתי קבל בסביבות המתח הזה אבל פשוט אין, הכי קרוב זה 25 וולט. הזמנתי אפילו במיוחד מאריהב כמה חלקים כדי שיביאו לי את הקבל הזה אבל הם שלחו לי במקום מה שביקשתי קבל של 100 וולט (אמרו שאין להם של 9). ניסיתי להשתמש בקבלים של ה 25 וולט אבל המעגל לא עובד אז רציתי לשאול, כדי שאני יהיה בטוח לפני שאני נוסע לאלסקה כדי לקנות קבלים כאלה, האם המעגל באמת לא אמור לעבוד עם קבלים כאלה או שיותר סביר שיש בעיה אחרת במעגל? תודה מראש, רן.

• 4 תגובות
    • 953 צפיות
  13. שלום לכולם, אני מעוניין לבנות "מעגל למציאת מכונית בחניון" ואני למדתי לפני כמה שנים קצת אלקטרוניקה אבל אני לא מבין איך אני בונה את המעגל שבסרטוט... אני לא מבין בסרטוטים אז אם למישהו יש זמן בשבילי והוא יכול בבקשה להכין לי תרשים אם רשימה של חומרים שצריך ולאן כל חלק מתחבר אני ישמח.. תודה מראש, אוהד כהן. הסרטוט כאן:

• 5 תגובות
    • 953 צפיות
  14. שלום אני רוצה לעשות תאורה לחריטה שעשיתי אני רוצה לשים 6 לדים UB 2 X אדום 2 X ירוק 2 X כחול איזה שנאי אני צריך כדי לחבר את הכל ל 220V? איך עדיף לי לחבר את זה? טורי או מקבילי? ואיזה נגדים אני צריך.. אם בכלל? ואם כבר.. למישהו יש המלצות איפה לקנות לדים UB באיזור הקריות / חיפה? תודה

• 9 תגובות
    • 953 צפיות
  15. איפה אני יכול למצוא אתר שמכוון אותי בהלחמות? מישהו עשה את זה כבר זה בעייתי?! בכללי אני יכול להביא ציפ' בזול אבל אני צריך להרכיב אותו לבד... אז כמו שאמרתי אני צריך איזה אתר שמראה לי איך אני מרכיב ומלחים את הציפ.. אלעד.

• 4 תגובות
    • 953 צפיות
  16. Started by k-o-b-y,

שלום לכולם יש לי שלושה מאווררי 120 עם לדים כחולים (שהגיעו עם ה 3D Aurora שלי). הבעיה היא שבלילה הם מאירים חזק וזה מפריע. השאלה שלי היא האם יש דרך נוחה לשלוט בהם, כך שאוכל להדליק אותם במהלך היום ולסגור אותם בלילה? ואם לא אז איך לכבות אותם? תודה.

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  17. אז ככה לפני שבועיים קניתי בספרד מצלמה חדשה של אולימפוס http://goo.gl/tcisR הבעייה שלי היא שיש למצלמה מגבלה די קשה בצילום בחושך מאחר והיא לא מצליחה להתפקס, בדגמים החדשים יותר העניין די נפתר כי שילבו נורת אוטופוקוס במצלמות, לאחר חיפושים ממושכים לא מצאתי פתרון אוטופוקוס לרכישה כמו שאני מחפש(מלבד קניית עדשה יותר בהירה (עניין של 330 דולר). אז אני מחפש לבנות פנס/נורת LED קטנים שיתחברו למצלמה באופן חיצוני ויפעלו באופן כמה שיותר אוטומטי. זה הפתרון הכי קרוב למה שאני מחפש http://goo.gl/pp7nm הנורות פועלות כל הזמן (יש מתג הפעלה או כיבוי) עד שמזוהה לחיצה מלאה על ההדק ואז האות פלאש שהמצלמה נותנת מביאה לכיבוי הנורות למשך מספר שניות (על מנת שלא יופיע במרכז התמונה אור של הנורות). החיסרו…

• 0 תגובות
    • 953 צפיות
  18. האם הAccelero Twin Turbo של AC הוא בעצם אותו גוף קירור כמו S1 rev 2 אבל עם 2 מאווררים עליו ? או אם נשאל את זה אחרת, אם אני מוריד מהTWIN TURBO את הפלסטיק עם שני המאוווררים אני אקבל ביצועים זהים לS1 בלי מאוורר ?

• 5 תגובות
    • 953 צפיות
  19. השאלה בכותרת חברים תעזרו לי בזה זה חשוב לי

• 7 תגובות
    • 953 צפיות
  20. Started by Director,

שלום . יש לי שעלה בקשר למולקסים , זה לא משנה לאין אני יחבר אותם ? לדוגמא : יש לי מולקס אחד חופשי מהצורב אז אני יוכל לחבר אליו מאורר ? (הכוונה שלי הכל יפעל לא משנה איזה מולקס אני יחבר אליו ? ישירות מהספק או מהחיבור הנוסף של המולקס?) (העיקר שיגיע זרם..)?

• 8 תגובות
    • 952 צפיות
  21. שלום , יש לי מארז COMPUCASE 6A19 , אחלה מארז רק מה הוא מאוד משעמם וזו הבעיה שלו- הבז' יכול לשגע באנונימיות שלו, אז החלטתי לעשות עם זה משהו, עכשיו אני ממש לא מודר מקצועי ואני ממש לא בעל כלים בבית, אז הלכתי לחנות פשוטה של כלי בי"ס וקניתי ספריי צבע אדום וטושים שחורים לשקפים: התוצאות לפניכם: אודה אם תגיבו אם הצביעה והבחירת צבעים יפה או מזעזעת (בכל זאת, קצת צעקני) וגם צירפתי כמה תמונות של בתוך המארז- תגידו לי אם זה נחשב צפוף ואם יש מה לשפר מבחינת סידור חוטים ואם כן , איך? (אגב התעלת אוורור לא מכוונת למעבד, אז הוצאתי אותה ותקעתי שם בצורה חובבנית מאוד את המאוורר סטוק של המעבד (שהוחלף בSF בצרוף עם SLK948U כפי שרואים בתמונות) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 952 צפיות
  22. השאלה בכותרת... **אחרי חיפוש.

• 7 תגובות
    • 952 צפיות
  23. אהלן חבר'ה. קיבלתי את המאוורר הזה ואני מעוניין לחבר אותו לדופן המארז. חיתוך ריתוך והגנות זאת לא הבעיה. הבעיה היא שהוא צורך 12 וולט DC. לאן אני מחבר אותו בדיוק והאם יכולה להיות בעיה במידה וספק הכח ישן (בן 4). הנה 2 תמונות שימחישו קצת ויתנו קצת פרטים. תודה תודה! עוד שאלה קטנה, אם אני רוצה להוסיף נורות לד, אני צריך לחבר אותן במקביל או בטור?

• 9 תגובות
    • 952 צפיות
  24. Started by sunny,

בביקורת "סליבים אולטרה ושאר ירקות" נסקר PSU Modding Tool Kit אני משער בתור קולורבי, לא מצאתי איפה אפשר לקנות אותו, (חיפשתי במספר חנויות מחשבים ואצל הירקן). האם קיבלתם את הקיט מחנות בארץ או מחו"ל ?

25. Started by Moty_p,

הרבה פעמים מעגלים שונים נמצאים בכל מיני הודעות שונות ואחר כך קשה מאוד למצוא אותם לדוגמה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=495125.msg4240799#msg4240799 ההצעה שלי אומרת שכל מגעל אלקטרוני יכנס לתרד הזה תחת כותרת מתאימה וכו' אני בהחלט מצפה לראות פה מגעלים כמו TIP31 מדריז מקלט IR מדריך לריאובאס קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 וכו', בניגוד לתרד של ריכוז דיונים ומדריכים לפי נושאים תרד זה יכיל אך ורק מעגלים אלקטרונים משמע סדר בבלגן.. מי בעד ומי נגד??

• 2 תגובות
    • 952 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.