עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by card,

שלום מישהו ניסה והצליח להריץ את ה-Arduino IDE על Raspberry Pi?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום לכם! כבר המון זמן שאני רוצה לקנות דרמל, אך כל הזמן הזה היו לי דברים חשובים אחרים לקנות, ועכשיו התממן לי קצת ממון בשביל דרמל. רציתי לדעת על פי ניסיונכם היכן הכי זול לקנות בארץ דרמל? אם זאת חנות מסויימת תרשמו לי את שמה וכתובתה. אם זה אתר אינטרנט אז את הכתובת שלו. בנוסף רציתי לדעת היכן הכי זול לקנות בארץ ראשים. ובקשר לראשי החיתוך, תוך כמה זמן/אורך חיתוך הם נהרסים? תודה.

• 12 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. Started by Badi_Mami,

יש לי ציפטק פול טאוור צבע כחול יש לי בתחתית המארז על הרצפה שלו בצד שמאל מאורר קתודה ירוקה(מתחת לכרטס מסך) ובצד ימין מאורר קתודה אדומה קיבלתי מתנה 2 קתודות UV סגולות כאלו אולטרא ואני רוצה לקנות כבלים מעוגל שזוהר בUV אני צריך כבל אחד ארוך (לוח+צורב+כונן) ועוד כבל ארוך(לוח+הארדיסק+הארדיסק נוסף) את הפלופי אני יחליף מתי שיהיה כסף איזה כבל וצבע אתם ממליצים לי שיראו אותו באפקט הUV תזגרו שיש לי 2 מאוררי קתודה(אדום+ירוק) תודה

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. שלום לכולם נושא הארדואינו מעניין אותי מאוד וחשבתי על האפשרות לשלוט על שער חשמלי, תאורה וכו' דרך הסמרטפון. בנושא חשמל ואלקטרוניקה אין לי בעיה, אבל בתכנות אין לי מושג. אני בטוח שמישהו מכיר איזושהי אפליקציה לאנדרואיד וכמובן קוד שבטח כבר קיים שאפשר להעתיק כמו שהוא. אז אם מישהו יכול לעזור...

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by sahargt,

הייי אני רוצה לפרק כמה חלקים מה מארז שיש לי אני רוצה להחליף את המאורר מה הפנאל הקדמי וגם את המגירה של 1.44 GIGABYTE ALUMINIUM 3D AURORA 570 סתי היום לפרק ואני לא מצליח משהו יודע איך? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 891 צפיות
  6. Started by Vessilate,

היי יש לי כבל SATA אדום. אני רוצה לשים עליו סליבינג כחול או שחור (נראה כבר) אני לא רוצה שיראו את צבע הבסיס. השאלה שלי היא, האם אני יכול לשים עליו איזולירבנד בצבע שאני רוצה, ואז לשים את הסליבינג על האיזולירבנד? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  7. Started by Bose,

שלום, אני צריך המלצה לקתודה עם כבל באורך מטר+-/כבל מאריך בשביל שאני אוכל לתלות אותה בחדר. המחיר לא רלוונטי אני רק רוצה לדעת אם קיים כזה דבר. תודה.

8. אהלן אנשים עשיתי לי פה מוד נחמד שכלל קידוח ע"י מקדח כוס עיגול חוטים סידור חוטים מדבקות קתודה מאוררים לדים ונטק נקסוס ניראה יחסית לעבודה של יום ...פצצה טוב אני יחסוך במילים ויגש לתכלס הינה קישור לתמונות כנסו לקטגוריית "מודינג" וכבר תיראו שם תמונות של המוד.. http://photos.walla.co.il/asafay1 נ.ב: אשמח עם המוד שלי יצורף לשאר התמונות בגלרית האתר...בתודה מראש..יום טוב לכולנו ביי ;D

• 28 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. שלום, ראיתי מספר תרשימים שמראים שאפשר לחבר כפתורים לLPT שעליו מחובר המסך ובעזרת תוכנה מתאימה להשתמש בהם, כגון התרשים הזה: , השאלה שלי האם ניתן להוסיף עוד כפתורים לפינים הנוספים שפנויים? אצלי פנויים הפינים 10-13 15 ו17. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by simla101,

שלום למישהו יש איזו סכמה שבה מפורטים רכיבים לבניית Buck converter? אני יודע איך הרכיב בנוי ואני גם מכיר את המשוואות איך לחשב שהוא יעבוד בcontinuous mode אבל השאלה אם למישהו יש סכמה מוכנה של איזה ערכי סליל/קבל ואיזה טרנזיסטור לקחת בשביל שהרכיב יעבוד (ובאיזה תדירות מיתוג)? הממיר אמור לקבל מתח כניסה של 5-10 וולט בערך...למרות שהערך לא קריטי...הזרם שהוא יספק לא משנה. תודה בכל מקרה!

• 0 תגובות
    • 861 צפיות
  11. Started by CRiMinaL,

א. עד שהבנתי איך שולחים פה הודעה קיבלתי מיגרנה :-[ ב. שאלתי בכל חנות טמבור אם הם מוכרים דרמל - כולם שומעים על זה בפעם הראשונה(זה עד כדי כך לא נפוץ?!) ג. לא ידעתי איפה לשאול את השאלה,אז הנה השאלה : יש לי יציאה של ה3 פינים האלה (של מאוור) איך אני עושה לו הסבה ליציאה של הספק כח ? סליחה על הבורות ועל חוסר המילים המקצועיות P: פשוט,אין לי שמץ של מושג בדברים האלה, אני ממש דנדש בנושא,כבר צבעתי את כל המארז כולל הסידירומים(יצא מהמם.......) אני בשלבי תכנון לחתוך את המארז (וכמו שציינתי,לא מצאתי מישהו שמוכר דרמל!) אז אפשר בבקשה תשובה לג' בנוסף לתשובה ''איפה הייתי אמור לשאול שאלה מסוג כזה?'' תודה מראש. (:

• 9 תגובות
    • 815 צפיות
  12. Started by benyben,

שלום. מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה הזאת. http://www.nzxt.com/new/products/premium_cables/cb_24p האם כבלים אלה מיועדים להחליף את הכבלים המקוריים של ספק הכוח? כמובן, אני מניח שספק הכח חייב שיהיה מודולרי. האם אני צודק? תודה

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by Moty_p,

סוף סוף אחרי 200 שני עשיתי את החלון ועכשיו הכל מוכן עם פרספקס והכל... הנהנ תמונות: וגם הנה עידכון קטן בפרויקטים הקטנים שאני עושה (למי שראה את ההודעה שלי בפורום ביומני פרויקטים..)

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by Natan_Rozen,

שלום, ברשותי מאוורר פשוט שמתחבר לחיבור מולקס סטנדרטי לספק. ברצוני לשלוט עליו באמצעות התוכנה SPEED FAN, כדי לשלוט עליו אני צריך לחבר אותו ללוח, השאלה שלי היא האם ישנה אפשרות לאלתר משהו או לקנות איזה מתאם שיאפשר לי לחבר אותו ללוח ולשלוט עליו דרך התוכנה SPEED FAN, האם זה אפשרי או שצריך בשביל זה מאורר מיוחד? ???

• 7 תגובות
    • 759 צפיות
  15. היציאה של הפנטיום 1 היא כזאת לא זוכר איך קוראים לזה ) ..... 5 פינים (למעלה ) .... 4 פינים ( למטה) זה יציאה של העכבר שיש לפנטיום 1 עכשיו אני קניתי יציאה כזאת ויש לי מחשב פנטיום 1 ואני רוצה לחבר לו עכשבר אלחוטי אבל לעכבר אלחוטי יש את היציאה החדה של העיגול הזה עם הפינים במעגל... עכשיו השאלה שלה איך אני עושה את זה כשביציאה החדשה אני צריך לחבר 9 פינים אז איזה חוט מתחבר לאיזה פין ביציאה הישנה של הפנטיום 1 ?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. חיפשתי משהו בבית ופיתאום מצאתי פלאפון ישןן ישןן מדגם nokia (אפילו אין לי מושג מה המספר דגם) http://www.stopbuyingcrap.com/pics/sbc/cellphones1.jpg עכשיו חשבתי אולי אפשר להוציאת מסך שלו ולהשתמש במסך בתוך מוד למחשב יש אפשרות?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by hanan1,

היי, אני די חדש בתחום הארדוינו, יש לי ידע באלקטרוניקה וחשמל אבל פחות חזק בתכנות... ברשותי ARDUINO UNO ודרייבר למנוע סטפר בשם BIG EASY DRAIVER הצלחתי להפעיל את המנוע באמצעות קוד בסיסי שמצאתי באינטרנט. אני רוצה להפעיל את המנוע שלי בעזרת התקשורת הטורית Serial, כך שבכל פעם שאשלח תו דרך המוניטור הטורי Serial Monitor המנוע יסתובב מעלה אחת (לדוגמא) כמו שאמרתי אני לא הכי חזק בתכנות, ולכן כל עזרה בנושא תתקבל בברכה! תודה :-)

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by Big_Guy7,

יש לי את הפאנל הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6214 מחוברים אליו 5 מאווררים (ביניהם המאוורר של המעבד). כיביתי את המחשב (כיבוי מסודר כמובן) והדלקתי אותו שוב, אז הסתכלתי אל הפאנל, וראיתי שהוא לא מזהה שום מאוורר, ולא מראה טמפ' (יש לו חיישנים שפעלו לפני כיבוי המחשב). כל המאווררים מחוברים אליו בדיוק כמו שהיו קודם. יש למישהו מושג מה קרה?!!!!!!

• 8 תגובות
    • 805 צפיות
  19. Started by CyberBot,

התחדשתי בספק CROSAIR vx550w וכרטיס מסך HD5770 עכשיו ראיתי שלספק יש מאוורר 120 שחור מה שאני רוצה לעשות להחליף את המאוורר הזה לאחד עם לדים אדומים(120ממ) למישהו יש מושג את המאוורר מתחבר לספק בהלחמה או במחבר 2 פין קטן? ואם זה יהיה בכלל אפשרי להחליף הכוונה הספק לא ימות?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by nir_ofer,

רציתי לדעת מה משמעות 6 הפינים במפסק הנל ומה הוא מאפשר לי לעשות שאני לא יכול לעשות עם מפסק של 2-3 פינים רגיל. תודה מראש ניר [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by keisyjons,

שלום לכולם! אני התחלתי פרויקט שהוא בעצם בניית QUADCOPTER וא' ועד ת'. יש ברשותי סוללה 3.7V , 600mA . המנועים שחיברתי הם מנועי coreless קטנים. הבעיה היא, כאשר אני מחבר את הסוללות ישירות אל המנועים הם מסתובבים מספיק מהר כך שהם מצליחים לעופף את הטיסן. אך כאשר אני מחבר את המנועים דרך L293D ...כביכול הוא לוקח את כל הזרם אליו ומשאיר קצת למנועים כך שהם לא מצליחים לעופף את הטיסן. ויתר על כך הג'וק גם מתחמם מהר מאוד לטמפ' גבוהה ויש חשש שישרף.... מה שמוזר לי שראיתי הרבה mini quadcopter שהם כן מצליחים לעופף אפילו ללא בקר L293D אלא רק ע"י טרנזיסטורים... מה אפשר לעשות חברים?? אשמח לתגובות.

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. שלום אני בחודש הבא נוסע לטיול ארצות הברית. ויש לי גלאסי 4S. קניתי תקע מיוחד לחשמל בבתי מלון. השאלה: בטעינה בגלאסי 4S רגיל חשמל בישראל. אבל האם חשמל בארצות הברית מתאים לגלאסי 4S? בתודה מראש! - - - תגובה אוחדה: - - - עוד שאלה: מה עם חשמל טעינה במכוניות זה מתאים לגלאסי 4S? תודה

23. הקדמה: מדריך זה הוא פשוט למדי ואפשר לעשות את כולו ב 25 דקות. למה צריך לנקות? : מכיוון שמאוורר מלוכלך מרעיש ובחלק מהפעמים גם מסתובב יותר לאט למה צריך לשמן? : אם יש לכם מאוורר שמרעיש, שימון יפתור את הבעיה למה אני צריך פילטר?!? : כדי למנוע הכנסת אבק למחשב (כפי שאנו יודעים אבל הוא האוייב הכי גדול של המחשב) אז יאללה לעבודה 1. ניקוי הנה המאוורר בהתחלה מלוכלך אה? עכשיו פשוט לוקחים סמרטוט של מטבח מרטיבים אותו קצת ומתחילים לנקות וזאת התוצאה עכשיו שהמאוורר נקי אפשר לשמן ולהכין פילטר. 2. שימון לשמן זה החלק הכי קל, פשוט לוקחים שפרי שמן ( רצוי לאופניים ) ומשפריצים כמות קטנה לחריץ של המאוורר אחרי שהשפרצתם לחריץ (כן, אני יודע איך זה נשמע ) מסובבים את הלהבים …

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by qweqweqwe,

שלומות, נגמר לי מלאי הפרספקס ואני פשוט לא מוצא איפה יש לקנות. בדקתי בטמבוריות ליד הבית, בדקתי בחנויות היצירה ליד הבית, בדקתי באופיס דיפו, בדקתי בהום סנטר, ובשום מקום אין. מישהו מכם יכול להפנות אותי לחנות שמוכרת, עדיף במחירים סבירים עד זולים, לוחות פרספקס באזור ת"א-חולון או שעושה משלוחים לאזור? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 855 צפיות
  25. האמנם קצת באיחור אבל מגיע לו. ssR- המודר שבהחלט העלה את הרמה של המודינג בארץ ואת רמת הפורום בפרט, עכשיו הופך להיות מומחה של הפורום. בואו כולנו נאחל לו בהצלחה בתפקיד החדש. אז בבקשה חברים, מחיאות כפיים, מגיע לו! :yelclap: Aviko

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.