עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Nike`,

הי.. אני בימים הקרובים מתחיל לשדרג את המארז ואני צריך עזרה אם חלק אחד. עם החלק של התמונה. אני רוצה לצבוע את המארז ולצייר עם שבלונה תמונה של גולגולת או משהוא יפה כזה. עכשיו הבעיה שלא מוכרים דברים כאלה . ואני לא יודע מאיפה להשיג. קניתי נייר קרטון למדפסת אני אוכל להדפיס תמונה שאני אמצא.. מה שאני צריך ממכם זה : אם אתה מכירים אתרים שיש שם כאלה ציורים במיוחד לשבלונות. כול אתר יתקבל ואני צריך לדעת אם איזה כלים אני צריך לעבוד כדי לעשות 2 שני חורים של 80 MM לחלון של המארז . [או של 120 MM] תודה רבה לעוזרים .

• 2 תגובות
    • 582 צפיות
  2. Started by ETB,

מישהו יכול לתת לי מדריך (עדיף בעברית) על שימוש במולטימיטר. עם פירוט על כל אפשרויות והפונקציות במדריך. תמונה של ההמולטי. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום אני רוצה לבנות פאן באס עם מפסק 3 מצבים כלומר שיהיה 12 7 5 עכשיו הסקיצה הכי קרובה שמצאתי לזה זה: אני רוצה שמישהו פה ישנה לי את הסקיצה לפי הצרכים שלי (אם מישהו יכול) שככה שבמפסק 3 המצבים יהיה מצב של 12 מצב של 7 ומצב של 5 ולא כמו שהם עשו 12 5 0 ! תודה מראש לעוזרים נ.ב אני צריך שתשנו את הסקיצה הזאת ולא אחרת כי מצאתי אחרות אבל הם לא מובנות לי זאת הסקיצה הכי מובנה שמצאתי אם יש הערות לגבי הסקיצה (משהו לא טוב או לא יפעל) הרגישו חופשי להגיד תודה מראש ;]

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. בניתי כבר פעם אחת את המעגל הפשוט הרגיל עם 8 לדים בשביל המודינג שלי אני צריך עזרה בהרחבת המעגל לכמות גדולה יותר של לדים קראתי הרבה בנושא ואני בערך יודע איך זה הולך אבל אני לא סגור ב100% אז רציתי שאחד מהחבר'ה המבינים פה יכין לי איזה מעגל שיתאים למה שאני צריך תודה מראש

• 2 תגובות
    • 779 צפיות
  5. אז ככה... ניסיתי לחתוך במארז שלי כזאת פצצה(עושה בווום 8))ולא יצא לי טוב/מדויק/יפה. בהמשך הנושא אני יתן תמונות. אני רוצה שתעזרו לי מה לעשות עם החיתוך הזה? האם אני יכול לעשות משהו במקום? אם למישהו זה כבר קרה שלא יצא לו טוב חיתוך-מה עשית? אלה התמונות: סליחה על האיכות. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  6. Started by momi2004,

פירקתי אתמול מדפסת ישנה של HP מדגם OfficeJet 5510. אני עושה את זה כי זה כיף ;D וגם כי למדפסת הייתה בעיה בהדפסת שחור. המדפסת הגיעה אליי ממישהי ככה שבסופו של דבר נראה לי שסתם נגמר לה הדיו, אבל הצבע מדפיס מצוין וגם הסורק והמזין ניירות עובד בסדר. הטעות שלי שפירקתי אותה בלי לצלם, ועכשיו אני מצטער על זה. אני יודע פחות או יותר איך הרכיבים נכנסים בחזרה, אבל יש איזה רכיב אחד או שניים שלא בדיוק מתלבשים לי. ניסיתי לחפש דיאגרמות או מדריכי שירות (Service Manual) של המדפסת ואין כלום. למישהו יש רעיון חוץ מלפרוץ למאגר המידע לטכנאים של HP? :-* הערה: כתבתי את זה כאן כי זה יותר התעסקות עם רכיבים ופחות מתאים לפורום ציוד היקפי.

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by avi-shay,

יש לי hp דגם dv6565us אני כרגע בארה"ב קניתי אותו פה ורציתי לדעת מה אני יכול לשפר בו אני רוצה בעיקרון כרטיס מסך יותר חזק ובלוטוט . . . אם יש עוד כמה דברים שאני יכול לשפר בו אז אני אשמח אם תמליצו לי עליו כי פה זה ממש גרושים . . . תודה לעוזרים גם בחו"ל אתם פורם מס' 1 !!!

• 1 תגובה
    • 630 צפיות
  8. אז ככה, אני רוצה לבנות אפקט תאורה שלם לכל המארז שמבוסס על המדריך הזה: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 עכשיו, הבנתי שהיציאה עצמה לא מספיק חזקה לחיבור מספר לדים ביחד אז אני צריך עזרה בבניית מעגל מתאים לחיבור 22 לדים בכל צבע (22*4 מתוכנן). עוד משהו שהייתי רוצה לשלב זה (אם זה אפשרי) שתהיה אפשרות לנטרל את יציאת הLPT ולשלוט על הצבעים בעזרת מפסקים. אשמח אם תעזרו לי בבניית המעגל + הסברים לדברים שלא אבין. תודה מראש ***עריכה - תמונות של הפרוייקט שלי (לפחות ההתחלה שלו) תוכלו ליראות פה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=109211.0

• 5 תגובות
    • 670 צפיות
  9. בת'רד פה הביאו את הסכמה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=246547.msg2183118#msg2183118 אני כניראה אשתמש בסכמה הזאת וחשבתי על רעיון שהייתי רוצה ליישם אך רציתי שתעזרו לי לדעת איך ליישם אותו. אני רוצה שבמקום הלד שמשנה את עוצמתו בהתאם למתח המוזרם אל המאורר, יהיו חמישה לדים שככל שהמתח יעלה, ידלקו יותר לדים וככל שהמתח ירד כמות הלדים הדלוקים תרד איתו יחד. הדבר קשה לביצוע? מסובך? הייתי רוצה שתעזרו לי עם זה בבקשה.

• 3 תגובות
    • 639 צפיות
  10. Started by gggil,

אהלן! עקב עצלנותי הרבה החלטתי לבנות משהו שישלוט לי על מתג התאורה בחדר מרחוק. לדעתי הדרך הקבילה ביותר היא כזאת: ממסר שמעורער ע"י רגש אינפרה אדום (עינית כזאת מגניבה) ושולט על מתג תאורה. לא שהחדר שלי כזה גדול שדורש ממני לשים נעלי הרים, לקחת שלוקר ושק"ש ולצאת לדרך למתג הרחוק...פשוט עצלנות לשמה. לי אין ניסיון רב בתחום, אך לפי מה שאני יודע ולמדתי, אני צריך ממסר שיכול להוליך במגעים שלו 220V (אני כבר יסתדר עם המקור מתח שלו), רגש אינפרה אדום (לקחתי עינית\מקלט מטלוויזיה ישנה) ושלט של הטלוויזיה המפורקת. אם תוכלו בבקשה לייעץ לי איזה ממסר אני צריך בדיוק או אם אני צריך להוסיף כל דבר, אני יודה לכם מקרב לב. תודה רבה, סוף שבוע נעים!

• 12 תגובות
    • 4k צפיות
  11. Started by aviran_n,

עברנו לפני כמה חודשים לבית חדש אבא רוצה להזמין בחור שעובד באלומיניום לגימורים אחרונים פה של מה שנשאר.. אז זאת ההזדמנות שלי כבר לקנות אלומיניום למארז.. אני מתכוון לקחת ממנו הצעה כמה הוא יקח לי על כמות אלומיניום שתספיק לי למארז.. אם זה לא יהיה סכום גדול מידיי (אני חוסך עכשיו לרישיון לאופנוע =\) אז אני אקנה ואבנה מארז נחמד בהתאמה אישית. עכשיו החלק שאני צריך אתכם! התחלתי לעבוד על כל מיני שרטוטים של מארזים, כל מיני רעיונות ודברים נחמדים. אני רוצה שהחבר'ה היצירתיים פה יתנו רעיונות ואפילו ישרטטו דוגמאות למארזים עם רעיונות נחמדים.. נוראה התלהבתי מהפרוייקט של אריק שיש פה.. תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 824 צפיות
  12. בדקתי את ההודעות בפורום שנוגעות לבניית "לדים לפי מוזיקה" ויש לי כמה שאלות 1) כל השרטוטים מראים מעגל של 4 לדים על טרנזיסטור tip31 אחד, אז אם אני רוצה להפעיל סטריפ לדים 12V שצורך 0.4 אמפר, הטרנזיסטור יחזיק אותו? עריכה: הפעלתי את המעגל, הטרנזיסטור מחזיק אותו ובקושי מתחמם, מקסימום אני אצמיד גוף קירור 2) הבנתי שכדי למנוע נזק לטרנזיסטור, או הפרעות ברמקולים, צריך לחבר צ'יפ 358, אולי יש שרטוט איך לחבר אותו בדיוק, איזה רגל לאן? (אני אפילו לא יודע כמה רגליים יש לו ) עריכה: שמתי נגד 100 אום ואין הפרעות ברמקולים 3) רגישות למוזיקה, קראתי שהשרטוט הפשוט עם tip31 מתאים לשירים עם באסים חזקים, איך אני יכול לשלוט ברגישות של המעגל על ידי פונציומטר? מה הרכיבים לזה? תודה לעונים

• 0 תגובות
    • 860 צפיות
  13. Started by IG,

OK, ככה, כרגע הגג של המארז שלי נראה ככה: נתרכז בזה: כמו שאפשר לראות, יש כמה פאקים, שאני מתכוון לפתור ע"י עיבוי הגבולות (אני אשתדל לעבות כמה שפחות...) נואשתי מלחפש אחר הניאון האדום שרציתי לשים מתחת לזה כדי שיאיר את הכוכב השני גוונים (המופרדים ע"י החריטה), והחלטתי לשים לד, שיאיר לי רק את החריטה. שאלה ראשונה: האים הפאקים האלה יבלטו יותר מידי? (אני לא אצליח לתקן את כולם...יש עוד אחד בזרועה העליונה של הכוכב... התיחום לא מדוייק...תראו בתמונה השנייה) שאלה שנייה: האים האור יגיע גם לנקודות האדומות בצדדים, אם אני אמקם את הלד במיקום של הפס האדום? במיקרה ואני כן אשיג ניאון, החריטה תיבלוט או שהיא תהייה בצבע של שאר החלון? (אם אני אאיר רק עם הניאון...) יש אפשרות לשלב בין …

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  14. Started by SuB,

שלום! יש לי תמונה של הצורה של החיתוך שעשיתי בגג המארז, ואני רוצה להכניס אותה ל-sketchup כך שאני יוכל ממש ליצור ממנה חלון שקוף, ושהיא תהיה חלק מהמארז שסרטטתי.. כרגע הכנסתי אותה בשיטה של ה-insert->image ואז זה מכניס לי אותה כך שלא ניתן לערוך קוים/למלאות אותה בצבע, אלא רק לשנות את גודלה.. מישהו יודע איך עושים מה שאני רוצה? אני כמעט בטוח שאפשר כי לא הגיוני שבשביל לתכנן משהו יהיה צורך לשבת ולצייר את הצורה (הצורה שחתכתי ממש מורכבת.. ובעלת המון קוים עגולים כך זה יקח ימים לצייר אותה ידנית). מה שניסיתי לעשות זה לשמור את הצורה בפוטושופ בתור GIF כך שהרקע של שקוף אך זה לא עזר.. ה-sketchup הופכת את הרקע ללבן.. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by SUB-ZIRO,

חבר'ה בניתי מכונת CNC ויש לי את התוכנה MACH3 ואני לא יודע איך ליצור צורות שאותם אני יכול לחרוט/לחתוך משהוא יודע איך עושים את זה ??? תודה רבה רבה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by bad boy,

אז ככה אני בניתי את המקלט והוא עובד כי בדקנו אצל חבר שלי אבל אין אצלי במחשב שלי אין לי פורטים תיראו בעצמכם זה מוזר לא מה אני עושה אני ניסיתי להוריד את התוכנה ממקורות שונים ולהתקין אותה שוב אבל אין זה עדיין לא מציג לי את הפורטים מה אני עושה??? אני מקווה שתעזרו לי

• 6 תגובות
    • 691 צפיות
  17. אחרי שעבדתי בחופש קניתי כמה דברים נישארת עם בעך 500 שקל אני רוצה לעשות מודינג וזה המודיגנ הראשון שלי אני כתבתי בפורום ואמרו לי שהטמפ' של המעבד שלי סבירות וקצת גבוהות http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=87543.0 אז אני קירור יותר חזק וגם שקט מצד שני כי יש לי מאוורר ג'נרי מעצבן שמרעיש ומארז די מעאפן http://www.pbase.com/baluta/image/34573638יש לי תקציב של 500 שקל בערך אני רוצה לדאוג לקירור יותר טוב ויותר שקט לקנות מאווררים וכל זה אולי גם מארז פשוט לבן אם יכנס לי בתקציב. אין לי דרמל בבית יש לי רק מסור ג'יגסו. יש מבצע עכשיו בהום סנטר על הדרמל ואני לא יודע אם לקנות. על המעבד יש לי מאוורר סטוק שקיבלתי עם המעבד. יש לי מאווררים ג'נרים ואת הblower של cooler …

• 2 תגובות
    • 807 צפיות
  18. Started by stingeR-,

זה מה שיש ברשותי כרגע : כמעט כל כלי שצריך לעבודה(דרמל וכ"ו) נמצא בהישג ידי. יש לי מארז ג'נרי(מידי) עם חלון שחתכתי ושעדיין לא שמתי עליו פרספקס , מארז צבוע שחור ופאנל בצבע כסף(לאלו שראו את המארז שלי , הצביעה - תוקנה) קטודה כחולה של סאנבים שני מאוררי Thunderblade ירוקים של TT , מאורר אחד ג'נרי 4 לדים צבעוני ומנוע קטן כזה שמונע על ידי סוללות(כרגע לא בשימוש , פועל , יכול להיות מאוד שימושי , אני רק צריך עזרה ממכם למצוא לו שימוש) וגם יש לי הארדקנו 2 לא בשימוש עם מד טמפרטורה אחד מתוך השתיים שעובד...(לכל אלו שלא יודעים , המד טמפרטורה ניתן לשליפה(LCD+חיישן) , ככה שזה יציג את מעלות המעבד שלי גם כשהמחשב לא דלוק כי זה עובד על בטריה... , וגם רציתי לשאול מאיפה אפשר להשיג בטריה חדשה לצג …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by tulipcorp,

שלום רב, ברשותי בלנדר מוט ישן מאוד שמקרטע בהפעלה, פועל ומפסיק לסירוגין. המפסק הוחלף בעבר הרחוק ויש לי החשש שהוא הגורם לבעיה, לכן חשבתי להחליף את המפסק באחר. פתחתי את המכסה וראיתי שלמפסק מחובר קבל. הערכים שלו: 0.025μF, 500V. fo: 3.1MHz חשוב לציין שמעבר להלחמות בסיסיות אין לי ידע נרחב באלקטרוניקה ולכן אשמח להרחיב את הידע בעזרת מספר שאלות: איזה סוג מפסק עליי להחבר? (לבלנדר מהירות הפעלה אחת) מדוע מחברים קבל למפסק? איזה קבל חלופי ניתן להרכיב במקום הישן? תודה מראש, tulipcorp

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. שלום לכם יש לי שאלה יש לי טלוויזיה מדגם ce-5488, אני לא רואה שום דבר במסך הוא נדלק אחרי כ15 דק' רואים כרבע מסך ואז הוא נכבה, מצאתי שם ptc שרוף החלפתי אותו וזה לא עזר רציתי לדעת אולי יש למישהו איזה מושג מה יכולה להיות הבעיה. או להמליץ לי מאיפה אני יכול למצוא מדריך שיכול לתת לי סכימה חשמלית של הדגם הזה\משהו דומה. תודה.

• 1 תגובה
    • 901 צפיות
  21. Started by Elad128,

שלום שלום! יש לי טלויזיה של סוני KV-29FX30E שהפסיקה לעבוד לפני שבוע בערך. שמדליקים אותה הלד שעל הפנל מהבהב 11 פעמים. הבנתי שזה אומר שיש בעיה עם שנאי מתח גבוה. עד כמה מסובך לתקן דבר כזה? אפשרי לבד? הנה קישור ל service manual אם זה עוזר במשהו.. http://reglage.camescope.free.fr/broadcast/SNYtv%20(FE2)%20KV25_29FX30.pdf תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. היי לאחרונה ניסיתי לתקן טלויזיה שמרצדת - כלומר התמונה "קופצת". ניסיתי לפתוח אותה ולחפש אחר קבלים נפוחים, אך לא מצאתי כלום. הנה התמונות- ספק כח: לוח ראשי: אשמח לשמוע כל עצה בתודה מראש!

23. Started by 114508534,

ערב טוב הזמנתי צורב DVD בEBAY וברגע שאני מכניס דיסק פנימה הכונן נשמע כאילו הוא מנסר חתולה וכמובן בשלב מסויים מפסיק לעבוד . פניתי לPAYPAL אבל בינתיים אני מענויין לבדוק האם ניתן אולי לסדר את הבעיה . אשמח לשמוע לעזרתכם . תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by 114508534,

ערב טוב הגיע אלי לתיקון XBOX עם כונן שהפלסטיקים היו שבורים והגלגלי שיניים לא החזיקו, הזמנתי כונן חדש וקיבלתי ממש חרא- כונן משומש במאובק עם פלסטיקה שבורה מסביב אבל עובד, החלפתי בין שני הלוחות ככה שהכונן ה"חדש" יעבוד כמו הישן רק המכניקה הוחלפה . לוחץ על פתיחה והמגש לא מצליח לצאת החוצה , הורדתי את המכסה והמגש יוצא החוצה יופי, לפי דעתי המגנט מחזיק אותו ואין לו מספיק כוח לצאת החוצה , יכול להיות שהמנוע חלש ? ניסיתי כבר לעשות מיליון ואחד ניסיונות של לסדר את זה אבל ללא הצלחה , אשח לשמוע לדעתכם - תודה

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by ViPeRT,

שלום לכולם, יש ברשותי מגבר של חברת ProSound דגם: SX-4001 AM המגבר מחולק ל 2 חלקים: 1. הלוח שעליו יש את יחידת ההגברה 2. לוח הפיקוד. הבעיה היא בלוח של ההגברה עצמה יש שם 2 פיוזים 8A שברגע שמפילים את המגבר הם נשרפים. הספק עובד כי אפילו שהפיוזים שרופים יש תצוגה והכל רק אין קול. העלתי תמונות של הלוח: ספק- http://up353.siz.co.il/up2/ommjm2gl2iq0.jpg לוח- http://up353.siz.co.il/up3/ndwmftu3mgmu.jpg לוח- http://up353.siz.co.il/up3/mzthcj4hnn0z.jpg יש רעיון ממה להתחיל לבדוק? תודה ויום טוב

• 14 תגובות
    • 3.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים