אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי את הפוטנציומטר הבא: (תמונה) מי שלא הבין הפוטנציומטר הוא של 3 רגליים עכשיו, שאלתי היא איך לחבר אליו מאורר רגיל של 12V (עם חיבור מולקס רגיל) ? בתודה מראש, רועי [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום יש לי את ה Antec Lanboy כידוע יש לו מנורה על הפרונט איפה שהמאורר ויש לי עוד מנורה בפנים. אין לי איזה כפתור שמכבה אותם מה אני צריך לעשות בשביל כפתור שמכבה את שניהם ? עם צריך לקנות משהו תכתבו מה והאם זה מסובך ?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי קניתי מחשב חדש ועל האריזה של הכרטיס רשום oc edition עכיו הכרטיס הוא nx8800 gts 320 mb ורציתי לדעת מה זה אומר מה שרשום שכבר עשו לו oc? או שכדאי לי לעשות? ומה אתם מציעים לי לעשות בקשר לזה? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 531 צפיות
-
-
שלום , אני לא יודע אם זה הפורום המתאים , למרות שהוא עוסק באוברקלוק ומודינג ראיתי פה מדריכים על אלקטרוניקה... בכל מקרה השאלה שלי היא : איך מתקדמים בנושא הזה? כל המדריכים שאפשר למצוא זה רק חוקים בסיסיים ודברים שאולי למדתי 7 פעמים. אני רוצה ללמוד דברים כמו : רדיו , משדר FM , טרנזיסטורים , מסננים , מעגלים משולבים וכו'. יש מישהו שיכול לעזור בזה? יש ספר שאפשר לקנות בשביל ללמוד את זה?
-
- 2 תגובות
- 785 צפיות
-
-
סתכלו הבאתי את המאוור שיש על ההיסטניק בפנטיום 2 וזה מתאים לעכבר ולגודל עכשיו יש לזה חיבור של 3 חוטים ללוח אם אתם אומרים לחותך את זה וששלוש החוטים יהיו חשופים ואז לנסות בעכבר כל חוט למקום אחר עד שיעבודד ככה אמור לעשות? איזה חפרן אני אבל תודה רבה למי שיעזור
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מארז hec 69u6 ולוח אם של gigabyte k8n-sli אין לי מושג איזה מאווררים יש לי - אבל שני ה - 12 ס"מ (קדמי ואחורי) מרעישים לי יותר מדי... אפילו ניתן לשמוע אותם מחוץ לחדר מה ניתן לעשות? דיברתי עם התמיכה בחנות שבה קניתי (קיי אס פי) והם אמרו שאין לי אפשרות לשנות את מהירות המאווררים... הם המליצו לי לנתק מאוורר אחד כי יש לי מעבד 3200 64 ביט וגם ככה הטמפ' נמוכה (פחות מ-30 מעלות) כדאי לנתק? יש אפשרות אולי בכל זאת לשלוט במהירות המאווררים? הבנתי שיש אפשרות לשנות את המתח למאווררים ואז הם יהיו יותר איטיים (הבחור בחנות אמר שדרוש לי מתאם כלשהו) האם זה כדאי? אולי כדאי לקנות מאווררים שקטים יותר? איפה אפשר לקנות - בקי אס פי הוא אמר לי שאין להם... כמה הם יעלו? עריכה:: מה לגבי …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
העליתי סכמה חדשה אני רק צריך שתגידו לי אם זה נכון כעיקרון אני עשיתי שהלדים לא יתחלקו ל4 (אני צריך ל6) אלא חיברתי עם נגד ל12V אם היא לא נכונה בבקשה לתקן / לתת חדש עם 6 לדים אבל.. תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 753 צפיות
-
-
טוב אם אתם לא זוכרים אותי עשיתי את PROJECT BASIC http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=204185.0 ושאלתי אם כדאי לעשות מאוורר למעלה אמרו לי תעשה טוב אז חשבתי לקחתי רעיונות ופחות או יותר תראו מה יש לי עד עכשיו (רציתי לעשות כזה טבעת כמו שאיזה מישהו יפה עשה) הנה המאוורר והטבעת (מאוור של TT 120MM טבעת אבי הכין יש לו בעבודה מכונה בשם פרייזר כזה ואתה שם במחשב את הצורה וזה חותך אז אני מכין לו מידות והוא מכין ד"א אני חייב לו הרבה תודות גם עם המודינג הזה וגם עם הקודם!) הנה גריל שהצלחתי להשיג ממישהו הנה הפח עצמו של הגג והנה פחות או יותר המבנה הפח בא באמצע לא שמתי כי הוא יסתיר: עכשיו לבעיה.. הגריל מגעיל שונא את הצורה הזאת ממש כיעור תנו לי איזה המלצה לצורה אני יכול…
-
- 4 תגובות
- 672 צפיות
-
-
אני בבעייה רצינית! הזמנתי מאוורר לדים + קטודה, עכשיו הם אמורות להגיע ביום שני או ראשון והיום פתחתי את המחשב וגיליתי שאין לי מולקסים פנויים, הכל תפוס!!! אז תקשיבו, נראה לי שיש לי תקוע באיזה שהוא מקום ספק ישן עם מולקסים, מה אתם אומרים, אני ייקח שני מולקסים מהישן וישים במחשב (בעזרה הלחמה ואז בידוד בעזרת איזולרבנד ואז סליבינג? זה לא יעשה לי בלגן? זה מומלץ? יש לי בעייה שיש לי ספק ג'נרי, אז עד שאני אביא את החדש אני אעשה זאת? עוד משהו, עם ההזמנה אני רוצה לעשות חיתוך של חלון, הנה הדלת של המארז שלי: עכשיו אני רוצה לחתוך את החלק הבא: יש לי דרמל של וולף שבעזרתו אני רוצה לחתוך את הצורה הזאת, יש לך טיפים? שימו לב שהצורה מוטבעת בתוך הדלת, ככה שאיו לי בעייה עם סימון.. יש לך …
-
- 6 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום יש לי את כל החלקים כדי להרכיב את המסך LCD כמו במדריך הזה: http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/ רציתי לדעת כתוב שם שהמסך מקבל 5V אבל אומרים לחבר את זה למולקס בחיבור אדום שהוא 12V אז מה לעשות? תודה מראש sa_ka
-
- 29 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז המעגל מורכב והכל עובד מצויין.. אבל מה שמפריע לי זה שהמעגל מגיב רק לערוץ הימני.. אם אני יחבר את הערוץ השמאלי והימני ביחד, מה תיהיה התוצאה? עוד שאלה לידע כללי. מחוברים עכשיו 4 לדים בטור משמע 3 וולט על כל אחד. אבל איך נקבע הזרם שיעבור דרכם? כמה זרם הספק נותן? כי חשבתי לחבר עוד 4 לדים במקביל אבל השאלה אם לא יפול עליהם 10 מילי אמפר כי הזרם מתפצל?
-
- 2 תגובות
- 648 צפיות
-
-
-
הי חיפשתי ולא מצאתי תשובה חד משמעית: 1. בונדו מתאים לעבודה עם עץ (לשים שכבה, ולשייף לצורה הרצוייה)? 2. איפה אפשר לקנות בונדו כזה? אני באיזור הקריות אם זה משנה. 3. אחרי שאני מסיים עם הבונדו ומגיע למרקם הרצוי, איך אני צובע כדי להגיע לצבע מבריק-מטאלי? יש צורך בפריימר? תודה!
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
משיו יכול להגיד לי מזה ה Transferite paper שמשתמשים איתו לצביעת המארז ? או אולי איך קוראים לו בעברית? [שפה שהמוכר יבין ] [נראה ככה: ]
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום! ברשותי טלויזיה haier l24f6 קודם כל הבעיה הייתה שהמסך לא נדלק והמנורת מצב של המסך הייתה נדלקת לשניה ואז נכבת בעקבות זה חיפשתי בעיותפיזיות על הספק כוח ולא מצאתי אחרי זה ניסיתי לנתק תחילה את האינוורטר והמסך נדלק(כאילו רק המנורת מצב של המסך נשארה דולקת קבוע) המסקנה היא שהאינוורטר מקצר ובמבט קרוב שמתי לב שיש בו קבל מנופח ופה השאלה שלי יש עליו גם טרנספורמר שהוא נראה טוב מלמעלה אבל מלמטה יש סימון על הPCB שאולי הוא נשרף אני רוצה עזרה מכם אתם בטח מנוסים ממני האם כדאי להחליף את הטרנספורמר או שרק הקבל ואיך אפשר לבדוק את הטרנספומר? כדאי להוציא אותו בשביל הבדיקה ויזואלית? או אולי לקנות מעגל כזה חדש? תודה על העזרה וחג שמח!! תמונות: שימו לב לכתם בPCB מתחת לטרנספורמר התמונה של הקב…
-
- 20 תגובות
- 9.6k צפיות
-
-
תשמעו הורדתי תתוכנה אתמול וזה ואני לא מבין אני רוצה להוריד תמהיהרות בנייתםעד שאני יקנה או יכין פאב בס אז מישבו בבקשה יכול לעזור לי אם התוכנה אני רק רוצה להוריד את המהירות שיהיה פחות רעש תודה
-
- 2 תגובות
- 593 צפיות
-
-
הי אני רוצה לקנות פרו מיני סיני(אם יש משהו יותר קטן אז עדיף יותר קטן), רכיב max485, ריליי, לחצנים פשוטים ולדים פשוטים. בדקתי באלי אקספרס, והסתבכתי לגמרי, מיליון סוגים של כל דבר, לא ברור באיזה מתח כל דבר עובד, אם יש אפשרות לפתח את הפרו מיני דרך הסביבת פיתוח של ארדואינו, ואם אפשר לחבר אותם למטריצה. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על מה לקנות. עדיף שהכל יהיה כמה שיותר קטן. לגבי הmax485, (אני לא מחפש דווקא אותו אלא ג'וק נוח לrs485 חד צדדית ונראה שהוא הכי נפוץ, אבל אפשר מבחינתי כל אחד אחר...) אפשר לקנות את הג'וק עצמו וישר לעבוד איתו או שצריך לחבר נגדים וקבלים ועדיף לקנות כבר את המודל? בגדול הבקרים אמורים "לדבר" אחד עם השני דרך הmax485 ולהפעיל את הריליי (כ…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
משום מה אני לא מצליח להגיב בשרשור הקודם אז אני כותב פה. אם יש לי בקר אחד שמקבל בgpio שלו מקסימום 3.6, והשאר עובדים עם 5 וכן הרכיב max485 שהציעו עובד עם 5v איך אפשר לחבר את הבקר של ה3.6 אליהם? לקבל מידע אפשר אולי על ידי מחלק מתח, אבל אם נוריד את המתח זה לא יעשה לו בעיה בשליחת מידע? (כמובן הרכיב יקבל 5v ממקום אחר)
-
- 56 תגובות
- 25.6k צפיות
- 2 followers
-
-
אני מעוניין לרכוש חיישן NFC /RFID לפי חיפוש שעשתי יש הרבה סוגים איך אני אמור להחליט איזה סוג מתאים לי , הבנתי גם שיש הבדל בין הכרטיסים אשמח לקצת פרטים (האם הכרטיס של הרב קו יעבוד ?)
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, חובב אלקטרוניקה עם מעט ידע מעשי אך עם רק תיאורתי. רוצה להיכנס לתחום האלקטרוניקה והתכנות. הייתי שמח אם תוכלו לקשר אותי ללוחות Arduino Uno מומלצים למתחילים במחירים סבירים. כמו כן אשמח לעזרה ברכיבים נוספים שעלי לרכוש עם קניה של לוח כזה כמו, חוטים, לדים, נגדים וכד'.. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, חובב אלקטרוניקה עם מעט ידע מעשי אך עם רק תיאורתי. רוצה להיכנס לתחום האלקטרוניקה והתכנות. הייתי שמח אם תוכלו לקשר אותי ללוחות Arduino Uno מומלצים למתחילים במחירים סבירים. כמו כן אשמח לעזרה ברכיבים נוספים שעלי לרכוש עם קניה של לוח כזה כמו, חוטים, לדים, נגדים וכד'.. תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לרכוש קבלים של Sanyo או Nichicon (קיבולים של בין 330 ל-1500 מיקרופרד ומתחי עבודה של בין 6.3 ל-16 וולט). יש לי כוונה להשתמש בהם על מנת לתקן מספר לוחות אם ישנים.. האם למישהו יש מושג איפה אפשר להשיג קבלים של החברות האלו בארץ? אם אין זמין בארץ אשמח להצעות לגבי ספק טוב מחו"ל, והצעות איך ניתן למזער עלויות של מכס, דמי משלוח וכו' (אין לי כוונה לבזבז יותר ממאה דולר כולל הכל). תודה רבה מראש לכל העונים.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי רעיון אבל הוא בינוני לצבוע את הצדידם והגג של המארז כל אחד בצבע של צבא מסוים לעשות את הסמל של הצבא בעזרת סלוטייפ לשים על המארז ואז לצבוע הכל בשחור אבל זה די בינוני
-
- 2 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום לכולם! בתור סטודנט מתחיל עם הרבה מוטיבציה לעבודה על פרויקט, חשבתי על רעיון המצריך מדידת מרחק לאורך מקסימילי הכרחי של עד 2 מטרים, מומלץ אפילו לכ-4 מטרים והעברת זרם המידע לפלאפון באמצעות bluetooth. אני מאוד אעריך אם מישהו יצליח לזהות את הרכיבים שנמצאים בסרטון המצורף, אם כי אני לא קושר את עצמי בדיוק לאותם הרכיבים בסרטון. אשמח אם תצליחו לכוון אותי לרכישה נכונה של רכיבים ואולי אפילו להרכבתם. תודה מראש! תומר שרוני מצ"ב הסרטון:
-
- 18 תגובות
- 6k צפיות
-
-
האם יכול להיות שהחלק העליון של המארז שלי לא מתפרק? קבלו תמונות, הוא מחובר עם ניטים לפי מה זה ניראה לי מה אתם אומרים כדאי לנסות לפרק את הניטים ולהחליף אותם בברגים ? [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 990 צפיות
-