אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
http://www.io.com/~n5fc/batt_warn.htm שלום לכולם ברצוני לבנות מעגל זה אך יש לי כמה שאלות, 1.את הלוח המודפס הזה, הוא לא בדיוק הדפיס אלא חתך את החתיכות נחושת הלא נחוצות ושם על החתיכות הנחוצות (מוליכים) בדיל, האם זה נכון? אם כן יש למישהו מדריך נחמד שיעזור לי לעשות כך? 2.ברשותי סוללה של 7.2V 500mAh מסוג NiMH ועוד רשום עליה 2/3NP,איך אוכל להתאים מעגל זה כדי שיתאים לה? הכוונה איזה נגד יתאים לפה כי לא מצאתי הוראה איך לחשב מה אני צריך. 3.אם יש לכם מדריך אחר למשהו קומפקטי וקטן שיכול למדוד ולהזהיר לגביי סוללה חלשה מסוג NiMH אשמח לקבל קישור אליו
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
אני רוצה לשלוט מרחוק על אחד הלפ טופים שלי (די ישן) ע"י מקלט, אולי אינפרא אדום. אין במחשב הזה COM או USB פנוי. מה שכן יש זה LPT ו PS2 . האם מישהו מכיר אפשרות לבנות מקלט שיתחבר לשם?
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
יש לי חיבור כזה בלוח האם. איך אפשר לחבר את מקלט ה IR מהמדריך שבאתר אליו?
-
- 3 תגובות
- 830 צפיות
-
-
מצאתי בבית מפסק 3 מצבים .. כרגע אני משתמש בו לשני מצבים OFF - ON חיברתי אותו למאוורר . מה השימושים של מפסק כזה ? ואפשר לקבל רעיונות מה לעשות איתו ? (ניצול שלושת המצבים ) .. יש לי בבית שלט ישן איכותי (האלה של פעם אבל מהאיכותיים .. כל הכפורים נילחצים (מהמילה לחיצה ) בצורה יותר טובה משלט של טלויזיה חדשה\מערכת סטיריאו .. מה אני אוכל לעשות ע םהשלט הזה שקשור במחשב ?? אפשר להדליק או לפתוח איתו את המחשב ? לפתוח סי-די- רום ? אני מחכה להצעותיכם ורעיונותיכם בתודה מראש . אייל .
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני שמתי לב שיש פה באתר מדבקות להורדה... אבל כל הקטע של ההורדות איך להגיד "נדפק" אז אם הוריד את זה אני ישמח שיצור איתי קשר באי סי קיו:166706954 **ואני ישמח לדעת איך להדביק את המדבקות, איך זה עובד.. תודה מראש, יניב. [אני חייב עזרה ממש דחוף אני מוקצב בזמן]
-
- 3 תגובות
- 835 צפיות
-
-
יש לי מסך LCD צבעוני בערך 3 אינץ ... יש לו 68 חיבורים אם מישהו יודע איך אני יכול לחבר אותו למחשב אם איזה חוטים ואם אפשר גם סרטוט אז תודה רבה !!!
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. הרכבתי מערכת קולנוע וגיימינג הכוללת - מחשב HTPC , מגבר חזק , DVD,ממיר , XBOX . כל הרכיבים יכנסו למזנון סגור (שיש בו פתי איוורור רק בצד התחתון שלו (עומד בסלון). השאלה שלי היא איך אני יכול לחבר מאווררים לפתחי איוורור ע"מ שישאבו את החום (כי החום עולה למעלה) ואיך אני מחבר טרמוסטט כדי שהמאווררים יעבדו רק מטמפ' מסויימת ולא כל הזמן? אני חשבתי לחבר אותם לחשמל של הספק של המחשב אבל אין לי רעיון עם הטרמוסטט. אשמח לשמוע רעיונות אחרים. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 740 צפיות
-
-
לא יודע עם הסברתי טוב בכותרת אל תנעלו.. אז ככה עשיתי מייון בגג והפעם החלטתי שאני מפרק תמחשבים שם עד הבורג האחרון. פירקתי שם מחשב פנטיום 1 486 אם אני לא טועה ומצאתי מסכון כזה קטן שמציג מספרים באור ירוק יפה כזה... עכשיו בא לי לעשות איתו איזה מוד חמוד ויפה שיציג את הטמפ' שיש לי ב CPU השאלה איך עושים את זה מה שיש לי זה: 1) מלחם ובדיל.. 2) חוטים כמה שצריך 3) מחברים (לא יודע איך אומרים את זה חח) חופשי וזהו. הנה תמונות של המסך [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קודם כל אני מקווה שזה המקום הנכון לשאלה שלי, פשוט בדקתי את כל הפורומים וזה נראה לי הכי מתאים כי אני רואה פה לא מעט אשכולות בהם עוסקים הרבה בניקוי רכיבים על מנת להכין אותם למודינג. אז הסיפור שלי דומה - אני צריך עזרה בניקוי כרטיס המסך הישן שלי (7300GT) ממש אין לי מושג עם אילו חומרים צריך לעבוד ואיך בדיוק מנקים. צילמתי כמה תמונות כדי להמחיש את עוצמת הזיהום שהצטברה בכרטיס (כל השחור שאתם רואים על הכרטיס דביק) את הליבה אפשר לנקות? כי היא נראת שונה מכל ליבה של כרטיס אחר שראיתי
-
- 16 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
בניתי מטריצת לדים 9*6 שמחוברת ישירות לארדואינו . לעשות כל מיני צורות ושטויות כאלו הצלחתי אבל אין לי שום רעיון איך לכתוב את הקוד שמריץ מילים על המסך (הצלחתי להריץ אות אחת אבל לכתוב מילה כבר הסתבכתי). יש רעיונות לכיוון כל שהוא בנושא ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי מארז ג'נרי. מזמן, לפני כ3/4 שנה עשיתי חור בדלת בשביל מאוורר 120 מ"מ. עכשיו יש לי רעיון אחר לחלון בדלת הבעיה היא שיש כבר את החור הזה שאני צריך לסגור או למלא או לא יודע מה לעשות איתו. כאילו מה שיש זה תמונה זה מספר 1. ומה שאני רוצה לעשות זה תמונה מספר 2. תנו רעיונות או משהו. פתוח להצעות של פחות מ50 ש"ח, כי ב200 אני קונה מארז חדש. עריכה: עלו לי עוד 2 רעיונות שאני אישת לא ממש אהבתי. תגידו מה אתם חושבים. זה 3 ו-4. [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אהלן חברים! טוב תראו יש לי בעיה קניתי ספק חדש של טאירמלטק ושני קטודות יו וי וקטודה כחולה שניהם של טארימלטק ויש לי צמא של חוטים והיא ממש מפריע וזה לא יפה ככה אני לא יודע איך לסדר אותם אי אפשר לשים אותם בצינורות כי יש פה ממש הרבה תעזרו לי בבקשה וגם מה אתם אומרים על הפנים של המחשב עצמו שני תמונות אחד באור ואחד בחושך [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 12 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלומות 8) ברשותי חרא מארז ג'נרי מכוער ומגעיל. קיצר לא משנה, בא לי לסדר חוטים ;D הספק שלי הוא של Hec אני " מעריך " אותם ממש, לא עשו לי סליבינג לכבל ה-ATX \:. טוב הכל שם באלגן!! לאאאאאאאאא אז מה אני עושה איך כדאי לסדר? יש לי ATA עם סליבינג ביתי אבל המולקסים דופקים הכול.. איך לסדר את זה בצורה טובה? תודה.
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום! לפני די הרבה זמן התחלתי פרוייקט נחמד(וראשון שלי) על הchenbro xspider שלי. בשביל לסיים את הפרוייקט, אני זקוק למישהו שיוכל לעזור לי בקידוח חור 120 בגג ובשיוף וגימור.... אני מאיזור אשקלון, אתם מוזמנים להשאיר לי כאן הודעה או לפנות אליי בפרטי נדב
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תראו יש לי רמקול 8 אוהם ואני רוצה לעשות לו מגבר קטן שאפשר לקנות את הרכיבים בכל חנות אלקטרוניקה נורמאלית ולהרכיב האם זה אפשרי
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
היי אנשים.. אז ככה.. יש לי מארז של אנטק בעובי של 1מ"מ.. (סתכלו במפרט), הכל טוב ויפה, יש מספיק מאווררים ואיוורור אבל מה, אני רוצה לעשות סליביג לכבלים של הספק.. מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הסליבינג שיש בדרך כלל עם ספקי כוח על הכבל 24 פין שלהם? (ספקים כמו enermax וכד') כמו כן אני רוצה אולי לעשות חור בגג של המארז שיתאים עבור מאוורר של 80 מ"מ וגריל מבחוץ ויוציא אוויר חם החוצה מהמארז.. מישהו יכול לעזור לי בזה? איך להתחיל? נ.ב. פעם אחרונה שעשיתי חור בדלת במארז הישן שלי, זה לא יצא טוב כי צריך גם לשייף ועשו לי אותו עם כוס חריטה.. אולי זה לא הפתרון הנכון כי המאוורר הרעיש והרעיד את הדלת ברגע שחיברתי אותו לחור..
-
- 8 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה קטנה האם מישהו יכול להכין לי סקיצה לחיתוך של גריל למאוורר בגודל של 80 מילמטר אני יסביר את עצמי אני רוצה לחתוך פסים אנכיים בפח של המארז שלי שזה גם המכסה העליון של המחשב ... ואני רוצה משהו יפה .. לא יצא יפה לקדוח 2 חורים של 80 מ"מ ולשים רשתות ! תודה לכולם ... התכוונתי למשהו כזה רק בצורה עגולה . _____ _________ ____________ _______________ _____________ __________ _______ עם חירוץ כזה ... בעובי של 2 או 3 מ"מ תודה לכולם עוד הצעות יתקבלו בברכה !
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, קודם כל אני לא בטוח שזה הפורום הנכון אבל, זה נראה לי המקום הכי טוב לפתוח נושא כזה. אז ככה, יש לי מחשב שאני לא משתמש בו, יש בו 512 מגה זיכרון DDR המחשב שאני משתמש בו כרגע יש בו 512 מגה זיכרון DDR גם. אני רוצה להעביר מהמחשב שאני לא משתמש בו את ה- 512 מגה למחשב הזה, כך שיהיה לי 1 ג'יגה. אני רוצה שפחות או יותר תדריכו אותי מה לעשות, איך לעשות איך נראה הזיכרון, איך אני מוציא אותו מהמחשב שאני לא משתמש בו ושם אותו במחשב שאני משתמש בו, בקיצור את כל הפרטים על זה. תודה מראש, ויום נעים.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות כבר חור למאוורר בגג שאלתי היא איך אני עושה זאת? אני אמור לקחת את העיגול הפנימי? ואיך אני אמור לעשות חורים לברגים? ובמדריך שבאתר לא הבנתי תקטע של השבלונה... אז בבקשה עזרה תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אף פעם לא התעסקתי במודינג וכל הדברים האלה, אפשר הסבר קצר (ומנוסח היטב) על זה? ניסיתי לקרוא קצת כאן בפורום אבל לא ממש הבנתי כלום. נגיד אני לוקח מארז לבן רגיל, ואני רוצה לעשות לו בצד כזה חלון לדוגמא: http://www.ctcom.co.il/images/product/1935.jpg עם אור כזה, או אור אדום, איך עושים את זה?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. איך אפשר לבדוק תקינות של קבל? 2. איך מגלים את ה+ וה - של הקבל? 3. איפה קונים קבלים? תודה מראש לעוזרים.
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מישהוא יודעה איפה אני יכול ליקנות פרספקט לחלון שלי
-
- 5 תגובות
- 832 צפיות
-
-
מה אני צריך ואיך אני מחבר.....ולמה... אני יבין אם תסבירו במילולי אבל שיקטוט יהיה גם נחמד.... ;D איתן
-
- 3 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום לכולם איך אני מוציא את הפרופלור של המאוורר מתושבתו - מדובר על מאוורר 80 מ"מ
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום חברה, התחלתי בפרוייקט אישי של עיצוב מחדש של מארז, פעם ראשונה שלי אגב. השאלה שלי היא כזאת, האם ישנה דרך קלה להוציא את הברגים במארז שהם למעשה נטמעו במארז ולא הוברגו? או שמא זה פשוט בכוח? מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך. תודה.
-
- 2 תגובות
- 924 צפיות
-