עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by AmitDanan,

הנושא הקודם קצת גלש, הנושא העיקרי שאני צריך להבין UF ו ESR. האים UF חזק מהמקורי יהיה טוב יותר? האים ESR גבוה או נמוך יותר? מה יותר טוב? החשיבות העיקרית היא הUF? צריך לשים לב לESR?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by ELiA,

לא ידעתי כ"כ איפה לשאול את זה נדמה לי שכאן זה הכי מתאים אם לא תעבירו בבקשה וסליחה אם טעיתי... אז ככה מאיפה קונים פרספקס וכמה זה עולה? מאיפה קונים דרמל וכמה זה עולה?

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  3. Started by zivM,

יש ברשותי 2 קתודות של קולר מסטר בצבע כחול שמחזיקות כבר למעלה מחודשיים והן עושות את עבודתן. יש לי גם מפסק כזה: OFF ON OC שזה דולק לפי הסאונד (מגניב). יש לי 2 כאלו. אחד למעלה אחד למטה במארז של טרמלטייק. הקתודות מחוברות לספק כסוף כזה,ולספק יש למעלה 2 חיבורים כאלו כמו של טלפון שלדעתי זה מה שמחבר את הקתודה. אם אני רוצה להחליף קתודה אחת שיהיה למשל במקום 2 קתודות כחולות אחד אדום אחד כחול,ואותו מפסק ידליק והכול ישאר אותו דבר רק לשנות צבע קתודה? האם זה מסובך לנתק את הקתודה מהספק? זה אפשרי בכלל הדבר ? כמובן שהקתודה תיהיה מאותו סוג של קולר מסטר רק בצבע שונה וגם כן תומכת באפקט סאונד. מקווה שלא בילבלתי אתכם יותר מדי תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 838 צפיות
  4. RF זה סוג של שידור אינפרה אדום ? השלט זה Remote Wonder של ATi השלט הזה מוציא תדרים של אינפרה אדום ? בתודה איתי

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  5. אהלן לאחרונה שבק חיים טאבלט סיני זול שהיה ברשותי, בעל מסך LCD בגודל 7". מודול המגע (והפלסטיק המגן על הLCD) נשברו, לכן אני מייעד את המסך לתצוגה בלבד. רציתי לבדוק אפשרות לשלב את המסך במוד עתידי לPC. עם פירוק הטאבלט שמתי לב שלמסך אין בקר שיושב בנפרד מהלוח האלקטרוני של הטרבלט עצמו, ועל כן, השאלה: האם ניתן לנצל את המסך (אולי בקניית בקר תואם איפשהו) בכדי להשימישו שוב? מצורפים: 1. תמונת המסך והחיבור שלו. 2. תמונת לוח הטאבלט עצמו. תודה נדב

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום לכולם. ראיתי שלהרבה אנשים יש את המאווררים האלה [נראה לי קוראים לזה לאדים] והם בצבעים נגיד כחול מתי שהם מסתובבים. זה עושה אפקטים יפים ובכלל מגניב לעין. בכל מקרה זה מאווררים שצריכים לקנות? יענו אלה מאווררים שאפשר לקנות בצבעים שונים שיעשו נגיד אור כחול? ואיפה אפשר לקנות/ובכמה?

• 3 תגובות
    • 906 צפיות
  7. שלום! 1.יש לי על הלוח אם (MSI) חיבור IR והבנתי שלא צריך הרבה רכיבים כדי לעבוד עם החיבור הזה, וריצתי לדעת מה לקנות על מנת ליצור אינפרא ? 2.האם זה יעבוד עם כל שלט? 3.מה הטווח של זה? 4. האם זה רק מקלט אינפרא או גם משדר? 5.יש מדריך עם תמונות שמראה מה לחבר למה? 8)תודה ענקית למי שיעזור!!! 8)

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  8. איך אני מחבר קתודות ומאוררים למארז??? אני די נוב

• 3 תגובות
    • 739 צפיות
  9. Started by g2a2l2,

שלום יש לי פלאפונים nokia 3510i, nokia 3310 ועוד כמה פלאפונים ישנים וגם מכשיר game gear רציתי לדעת עם יש מה לעשות עם אחד מהם תודה לכול מי שעוזר

• 3 תגובות
    • 815 צפיות
  10. Started by dima243,

רציתי לדעת עם יש לכם פרות על לוח האם asus p4r800-vm בבקשה תודה על היתעינות ותודה

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  11. איך אני יכול להשתמש במסך של מחשב נייד בצורה רגילה (AV , RGB..) ??? זה המסך שברשותי השייך למחשב CASIO FIVA 102 החיבור שבא מהמחשב אל מעגל המסך: (המעגל כולל בתוכו גם עכבר מגע) כתוב על המעגל: המעגל עצמו: החיבור של המטח לתאורה: (אבל נראה לי שעם זה אני אסתדר =] ) http://up31.siz.co.il/up1/hmgyjjkiwm0t.jpg *יש לי ידע באלקטרוניקה תודה, שחר.

• 3 תגובות
    • 932 צפיות
  12. Started by J.a.C.k,

לא בטוח אם זה מתאים לכאן ... בזמן שייהתי בגרמניה בשעות לפני המשחקים הסתובבתי בחנויות ומצאתי דונגל של IRDA עם חיבור USB ןאז עלה לי רעיון להשתמש בו כמקלט לשלט רחוק. אני משתמש בו לעיתים רחוקות כדי להעביר דברים לפאפון ולפאלם. ועכשיו אני רוצה לדעת אם זה אפשרי להשתמש בדונגל כמקלט לשלט (יכול להיות שווה..) תודה מראש

• 3 תגובות
    • 796 צפיות
  13. היי, יש לי מנוע חשמלי קצת מיושן בתהליכי שיפוץ, אני מחפש לכה מבודדת שאפשר למרוח על חוטי הנחושת. שיטוט באינטרנט לא מניב תוצאות מעניינות (או זולות) בארץ. האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג באיזור המרכז (ובזול)? תודה!

14. שלום לכולם. יש לי לוח אם gigabyte k8n-sli . הציפסט שלו הגיע עד 70 מעלות(הצלבתי עם 3 תוכנות:speedfan,everest sandra)בפורום חומרה מישהו אמר לי שזאת בעיה נפוצה בלוחות האלה וגם להם זה 70 מעלות וזה בסדר. אני חושב שזה עדיין מוזר. הורדתי תוכנה MB5 - mother board 5 והטמפ' ירדה ל מינוס 21 מעלות. מוזר לחלוטין!!!! ראו תמונה מצורפת!!! אימתתי את זה גם עם תוכנת speedfan. מה זה אומר מינוס 23 מעלות? זה מסוכן? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  15. Started by tomer434,

הצד של המחשב שלי הוא שקוף ואין בו תאורה מה שכן יש בו הרבה מקום ^^ הוא גדול.... רציתי לדעת לגבי לדים איפה אפשר להשיג וכמה זה עולה....? וגם אם יש כמה לאדים במכה אחת למשל כמו 20 לדים ביחד בעיגול יפה שיש להם חיבור + וגם - שבמקום שזה 1 אז זה יהיה יותר במכה אחת שיחשב למנורה אחת. אמרו לי שמנורת לד לא לוקחת כמעט חשמל זה נכון בכלל? אני יודע איך לחבר למחשב אז אנשים בבקשה מי שיכול להגיד לי מאיפה אני קונה ותביאו הצעות.... (אני לא צריך מאוררים עם לדים כי יש לי 4 מאווררים במחשב....)

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Asterix3,

אני לא יודע אם זה המקום הנכון לבקש פה עזרה הבעיה שלי שאני תקוע אם הפרויקט שלי אני צריך לסיים לבנות אותו ולכתוב תוכנה אם מישהו יכול לעזור אשמח מאוד יש גם תשלום בצד תודה מראש

17. Started by מאפיונר,

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7584 איך זה ומה הוא עושה הוא מראה טמפ? שולט על המאווררים? האם זה יותר מידי בלגן של חוטים? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 883 צפיות
  18. אמנם אני לא מהתחום אבל מוכן ללמוד (תחביב בלבד), אני מעוניין ליצור מערכת של 2 אורות -לדים- שתתחבר לאקסל, שהוא בלי קשר מחובר לנתונים חיצוניים. זה אפשרי?עד כמה זה מסובך? אשמח להפניות או הכוונה בנושא, "מתחיל" זוכרים? תודה

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  19. Started by eegg,

אני רוצה לקנות קטודה איזה חברה יותר טובה בקטודות? vastech או sunbeam ועוד שאלה על קטודות אפשר לשים אותם על 5v במקום 12v כדי שיהיו יותר חלשים?

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  20. כחלק ממוד גדול יותר לפאלפון שלי אני מתכנן לשנות את הפורט של הכרטיס זיכרון, חיפשתי את הפינים של MMC ושל MINI/MICRO SD וזה נראה אפשרי. http://www.planetmobile.it/jumpjack/adattatore/pinout-eng.html מצאתי את כל הפינים פה,ל mini SD נראה שיש 3 פינים של מידע לעומת 1 של MMC. יש הצעות למישהו? דרך אגב אני יעלה פה אשכול של המוד המלא שלי בקרוב,זה משהו ייחודי והפלאפון שלי זה Nokia 6680 או שנגיד N95 : למי שהבין את הרמז למוד. סרטוט ראשוני וכמה שאלות מקרא: שחור-DAT3 כחול-CMD אדום-VDD ירוק-CLK אפור-VSS צהוב-DAT0 ולקטע של השאלות, בשניהם חיברתי את DAT0 ביחד,האם צריך לחבר את DAT1 או DAT2 במקום? לגבי ה VSS,לMMC יש 2 ,האם זה אפשרי לחבר בין שניהם כי זה במילא Ground? והאם א…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by bubbles,

היי, יש לי בפרויקט שאני עובד עליו הפרדת אדמות - אדמת RF (אנלוגית) ואדמה דיגיטלית. עכשיו, בעקבות העובדה שהאדמה האנלוגית רועשת מן הסתם יש לחבר את האדמות בעזרת סלילים - שיחסמו את ה- RF ולא "ילכלכו" את האדמה הדיגיטלית. השאלה שלי היא איך אני בוחר את ערכי הסלילים. אשמח לעזרה, תודה.

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  22. הייי אחים שלי שמעו לא מזמן רציתי לבנות ועכשיו אני רציני ורוצה לבנות מין סירנה שתעשה סירנה כמו למשטרה או עם מיקרופון קטן ואז ישמעו חזק... כמו למשטרה!!! 8) עכשיו כל האלו שישר מחפשים חנויות כדי לקנות ,לא , לא צריך אני רוצה לבנות לבד!!! אז מי שמבין טוב באלקטרוניקה ואנגלית אז תחפשו מדריכים בשבילי או משהו פליייייייייייז.......... עכשיו מה כל פריט חוץ מכמה דברים אני לא יודע מה זה מה... תודה מראש לעוזרים...

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by sub_man,

תראו בכל המדריכים שראיתי בנתיים ומהם הגדלוים שבפיסיטיפ ובHWZONE ראיתי שצריך להלחים את הפינים שמגיעים עם הצג לצג אבל אצלי הכל שונה, אני לא קיבלתי פינים(קניתי בחנות אלקטרוניקה רגילה בהרצליה) אני קיבלתי מין צמת תקשורת כזאת קטנה... עכשיו עוד משהו ששם הפינים היו אמורים להתחבר כשורה ארוכה ואצלי יש שתי שורות קטנות בצד ושתי הצדדים של הצמה מליחים להיכנס פנימה ככה שאין לי מושג איזה צד צריך להיכנס מה שעוד יותר מעצבן זה שאולי עכשיו כל ההלחמות וזה יהיה שונות... עכשיו צילמתי כמה תמונות של זה(מצטער האיכות ירודה מאוד) אז אם אתם לא מבינים משהו או שרוצים שאני יצלם עוד אז אני יצלם http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=folder&path=200401191852379872

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by -UltraV-,

תקשיבו שניה יש לי מסך של מחשבון....עכשיו אני רוצה לעשות את המודינג כמו שיש פה באתר מדריך לראות את המעלות וזה..... אז כתוב שיוצאים 16 יציאות מהמסך....עכשיו פה יש איזה 40 =\ מה שאני עושה עם זה?

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  25. Started by מאפיונר,

אני צריך לקנות נגד של 150 אום אבל אני רואה באינטרנט באתר שאני מזמין מימנו שיש כול מיני סוגם : 1/2 W 1/4 W 1W 2W 5W פוטנציומטר מה זה אומר? אני צריך של 150 אום אז איזה אני צריך? תודה ויום טוב

• 3 תגובות
    • 808 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.