עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני רוצה לבנות פאן באס ל5 מאווררים שנשלטים על ידי מפסקים וכאשר הם עובדים יהיו נורות לדים שידלקו המאווררים הם של ספקי כח ישנים 80מ"מ הלדים הם גם ישנים של מחשבי ששבקו חיים ישנם לדים קטנים וגדולים אני לא מבין גדול בלדים אז אני לאט יכול לתת עליהם יותר פירוט אבל בעיקרון אלה הלדים של המארזים של הפאור הריסט וכדומה. אני צריך לדעת גם את צורת החשמל שאני צראיך לתת להם מהספק בקיצור הכל כולל הכל. חיפשתי מדריך מתאים אבל לא מצאתי בכלל אולי אתם תוכלו למצוא לי איה מדריך שיכול לעזור לי? תודה מראש!!

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  2. מה אתם אומרים על לעשות מארז שייראה כאילו הוא מעץ? לוקחים את הפלסטיק שדומה לעך, כמו שיש בדלתות\ארונות ומדביקים. זה בטוח ייצא יפה אבל העיה היא איך ייצא הפאנל כשאני יצבא אותו בחום, יפה או כאילו חירבנו עליו?

• 3 תגובות
    • 716 צפיות
  3. Started by X-TeNDeR,

שלום לכולכם, אני מעונין להוסיף קצת חיים למארז היבש משהו שלי, ע"י הוספת תאורה פנימית כגון קתודה קרה או מאווררים עם לד. בנתיים חשבתי על הוספת שני מאוווררי 80 מ"מ עם לדים, אחד מקדימה והשני מאחורה. לאחר חיפוש קצר צימצמתי את האפשרויות למאוורר לדים טרמלטייק ת'אנדרבלייד 80 מ"מ, או סאנבים 80 מ"מ CCFL עם קתודה קרה (שמאיר הרבה יותר חזק). מה דעתכם על שני המאווררים הללו? היבט הביצועים (קירור) חשוב לי בנוסף למראה בעניין הזה. כמו-כן, מהם שילובי הצבעים היפים לדעתכם? אחד מהמאווררים בטוח יהיה כחול, ואני רוצה לשלב אותו עם עוד צבע. אשמח אם תביעו דעה בעניין, ואולי תציעו אלטרנטיבות אחרות.

• 3 תגובות
    • 639 צפיות
  4. Started by nimrods,

האם יכולים לחבר את החבור של הרמקולים במערכת ניידית כמו בתמונה ?? ואם לא מבינים אז אני יעלה תמונות

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  5. Started by green-man,

חיברתי ארדואינו ללד אינפרא אדום דרך טרנזיסטור עם מקור כח של 5 volt ונגד של 33 אוהם המקלט מצליח לקלוט את השידור רק עד מרחק של חצי מטר. לא יותר. ושלט טלויזיה רגיל הוא מצליח לקלוט מכמה מטרים איך ניתן להגדיל את טווח השידור ? איזה נגד אופטימלי עבורי ? מה הנוסחה ? 5 וולט כניסה ~1.2 וולט ללד ~ 0.7 וולט לטרנזיסטור

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by benyben,

שלום. שאלה מעניינת שנשאלתי - ואין לי מושג מה התשובה. מדובר בספק כוח של Corsair TX750, אשר בעליו רוצה לעשות לו Cable Sleeving לאדום-שחור. האם יש צורך בפירוק הספק? ז"א, כדי לבצע סליבינג מלא, האם יש צורך לפרק את הספק (ובכח לבטל את האחריות של הספק), או שיש דרך "לעקוף" מגבלה זאת? תודה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. אני קורא על כל מיני רכיבים ובדרך כלל רואה תיאורים כמו: SOIC 8-lead DFN 20-lead ברור לי שזה לא עופרת במקרה הזה, אז מה הכוונה ב-lead? איך קוראים להם בעברית? תודה!

8. Started by Aviko,

אני צריך הסבר איך לפענח את ההתנגדות של הנגד לפי הפסים הצבעוניים שמצוירים עליו. תודה, Aviko ;D

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  9. יש איזה מעגל קיים ששמור בפורמט של התוכנה הזו שאני רוצה לשנות, הבעיה שהתוכנה הזו עובדת לי נורמלי רק בלינוקס השאלה אם ניתן להמיר פרוייקט כזה לתוכנה אחרת (diptrace,orcad וכו') שיעבדו לי נורמלי על WINDOWS?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Moty_p,

שלום לכולם, מהספק כוח של המחשב יוצאים בדרך כלל 4 חוטים 1 צהוב שהוא מספק 12V 2 שחורים שהם מינוס ועוד 1 בצבע אדום שהוא מספק 5V לאחרונה אני רואה ספקי כוח שמתחברים להרדיסק מסוג SATA ש-להם יש גם את המטחים שציינתי מקודם (4 חוטים) ובנוסף לזה יש עוד חוט אחד שהוא בצבע כתום כמה מטח זה מביא? ובישביל מה זה טוב?

• 3 תגובות
    • 878 צפיות
  11. Started by nimrods,

יש משהו שיכול לעשים פה אתר של חנויות מחשבים כי אני לא מוצא תודה...!!

• 3 תגובות
    • 736 צפיות
  12. Started by adi518,

מדובר בקונקטור דומה לשל טלפון, עם הבדל קטן שבמקום 4 יש 6 מגעים מאוכלסים (הבית של הקונקטור יודע לקבל עד 6). הקונקטור הזה גם נקרא "RJ12". אני צריך כמה כאלה למיני פרויקט שאני עושה.. התקשרתי לטלסיס, היבואנים של מולקס ולצערי אין להם במלאי. מישהו יודע איפה אפשר להשיג בארץ חליפי באיכות גבוהה?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by shuy,

במה הוא השתמש, בצמיג? (מישהו אולי יודע לקרוא רוסית?) http://www.modmag.net/forum/viewtopic.php?t=181 [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 858 צפיות
  14. Started by SUB-ZIRO,

יש לי מסך LCD אומנם עם 18 חיבורים אבל הייתי רוצה לחפש עליו דפי נתונים ואני לא יודע איך חיפשתי בגוגל אבל ללא שום תוצאות אז ככה על המסך עצמו כתוב (אני מתכוון על לוח ההלחמה) שורה ראשונה TW-107 שורה שניה 94V-0 למטה יותר המסך כתוב שורה ראשונה DATA VISION שורה שניה 122*32 (הכתב יצא הפוך כתוב כך מאה עשרים ושתים כוכבית שלושים ושתים) ויש מדבקה על המסך שכתוב עליה שורה ראשונה 12232- (הקו הקטן מופיע אחרי הספרות) שורה שניה 01SRB שורה שלישית 93.09

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. רציתי לשאול איך ניתן לראות כמה מתח מגיע לגשר הצפוני וכמה לדרומי? בEVEREST זה לא מראה (אלא אם כן זה ה 3.3V) אני יודע רק דבר אחד שהגשר הצפוני דורש 1.5V. תודה לעונים. -נחום.

• 3 תגובות
    • 687 צפיות
  16. Started by אלי,

זה מה שיצא היו לי הרבא בעיות וגם עכשיו הvertex 3 מת לא יכול להתקין windowsעלי , זה loopאחד טמפרטורות לא משהו

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. יש לי מחשב ישם פנטיום 4 בן 4 שנים ואני רוצה להסב אותו למחשב בסלון שישמש בעיקר להלקלטה של תוכניות מה הדרישות לכך ומה צריך לקנות חוץ מהרד דיסק נוסףכי יש לי רק 80 גיגה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by pc student,

אני רוצה ליצבוע א המסך והמקלדת איך אני צריך לעשות זאת

• 3 תגובות
    • 899 צפיות
  19. יש לי חבר קונה עכשיו מחשב חדש E8400, GTX 250 3GB DDR3 קיצר משהו טוב, עכשיו הקמצן הזה לא רוצה לקנות מארז אז הוא הולך להרכיב את המחשב בארון מעץ, הוא ירכיב בדלת 4 מאווררים שיכנסו אוויר ובאחד המחיצות של הארון עוד 4 מאווררים שיוציאו אוויר. אני והוא רוצים לדעת אם יש סיכון כל שהוא של טמפרטורות גבוהות/הרס של רכיבים? עוד שאלה, מישהו מכיר חנות לרכיבים אלקטרונים בכפר-סבא או הוד השרון? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by coben,

אני מתכוון לשעון עצמו. תודה

• 3 תגובות
    • 3.9k צפיות
  21. תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 4.1k צפיות
  22. אהלן,אני צריך עזרה. יש לי כרסומת אבל זה לא יוצא כול כך מדוייק וזה הרבה תכנון בשביל גריל אחד. אז חשבתי לקנות מכונת CNC(לא רק בשביל זה) בגודל שיכולה לחתוך גריל עד 120MM. כמה דבר כזה יעלה לי? כי בדקתי פעם שעברה לפני כמה חודשים ואני כבר לא ממש זוכר מחירים.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. צריכה מעגל כמה שיותר פשוט שברגע שהוא יקלוט צליל חד הוא יתן 1 לוגי במשך שניה - שתיים.. צליל כמו פיצוץ קטן.. כאילו משהו נופל.. ענבר.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Dr.Narco,

רציתי לבקשר אם אתם יכולים להביא לי מדריך איך אני יכול לחבר לדים למחשב..שיעבדו קבוע או שאם אפשר בכלל שיעבדו מתי שאני רוצה ... תודה רבה לעוזרים... וחשבתי אולי מישהו יכול להציע לי בקר טוב שאפשר לחבר אליו לפחוט 3 מאווררים ושיהיה זול

• 3 תגובות
    • 707 צפיות
  25. Started by pMor,

אני צריך לקנות דרמל דחוף!! איפה אפשר להשיג, בכמה ואיזה דגם\חברה????? תודה!!!!!!!!

• 3 תגובות
    • 970 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.