אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה עלשות מודינג למחשב הישן שלי אך אני לא מכיר חנות בארץ שמוכרת ציוד מודינג ובחול חוץ מאיבי שגם בה יש דברים שלא מצאתי וקשה למצוא שם דברים לא ממש מצאתי אתר רציני שעושה משלוחים לישראל חלק מהדברים שאני קוצה לקנות: -גרילים (גם מעוצבים וגם רגילים) -מאווררים (באיבי מצאתי רק את הפשוטים) - כבלים למיניהם -סליבינג (באיבי מצאתי במחירים ממש מופקעים) יש עוד דברים בסיסיים שאני לא שוכר כרגע אבל זה בערך הדברים שאני צריך תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מרשה לעצמי להעלות לפורום מאמר שסרקתי מחוברת אלקטור משנת 1992 (הנציגות הישראלית כבר לא קיימת) בנושא מייצבי מתח ממותגים. מייצבי מתח ממשפחת LM2575 אומנם יחסית מאוד יישנים אבל הם זמינים לרכישה במחיר יחסית מאוד נוח בכול החנויות בשדרות הר-ציון בת"א.
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
לקחתי 2 לדים ממחשב ישן: ברצוני לחבר אחד מהם או שניהם למחשב שלי, השאלה שלי היא כזאת: האם אני יכול לחבר אותם כמו שהם ללוח האם או שאני אצטרך לחתוך את החוטים ולחבר אותם ישירות לספק ? תודה.
-
- 3 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מידע על סיכוך מהו סיכוך. מה תפקידו. ממה הוא עשוי. כיצד הוא פועל. והאם יש לו תחליפים. לדוגמה אם יש לי כבל שאינו מסוכך ואני רוצה לעטוף אותו בסיכוך [ האם אפשר להשתמש בנייר אלומיניום מהסוג שעוטפים בו מזון וכד' ] ועוד מידע שאתם יכולים לתת. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה לעוזרים. יש לי שנאי 12v 1A, רגיל פשוט. רוצה להוריד את הזרם ל5V ולהשאר ב1A. האם ניתן לעשות את זה עם נגד פשוט? או שצריך להסתבך ועדיף לקנות שנאי חדש? ואם אני בכל מקרה משתמש בנגד, כמה הפסד יש לי האמפר? אם יש.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום. נשרף לי פיוז. F6.3AL 250V. אני רוצה להחליף אותו. מישהו יודע איפה אני יכול לקנות פיוז כזה בסביבת רחובות, קריית מלאכי? אני צריך פיוז כזה בדיוק? או שמשהו אחר יכול גם להתאים?
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום! אני בזמן האחרון מתעניין מאד בתחום האלקטרוניקה אז אני מעוניין להתחיל ללמוד את זה אבל הבעיה שאני לא יודע מאיפה להתחיל. אשמח לייעוץ על מדריך או ספר עם הסברים . תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום . מכון יש את הכבל IDE : אז עכשיו יש לי כזה עם חוטאחד כחול .. זה אותו דבר או זה שונה?
-
- 3 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עובד על פרוייקט של מערכת בקרת אקלים קטנה (מדידת טמפרטורה ולחות) על לוח ארדואינו מגה ונתקלתי בבעיה בזמן הרצת הקוד. החיישנים שאני עובד איתם לצרכי המדידות: טמפרטורה- LM35 לחות- HIH4030 החיישנים מחוברים אל הכניסות האנלוגיות של הלוח. כאשר הלוח נדרש לקבל מידע (מתח) מחיישן הטמפרטורה בלבד, הקריאה נעשת ללא דופי. הבעייה מתחילה כאשר אני רוצה לקבל מידע משני החיישנים ביחד. הקריאה מחיישן הטמפרטורה משתנה לערך אחר בכל הרצה של הלולאה (כל 3 שניות). עברתי על שורות הקוד ועל החיבורים עצמם ולא מצאתי בעייה. מה שכן גלתי הוא הדבר הבא: כאשר בקוד אני מבקש לקרוא רק את הכניסה האנלוגית עבור הטמפרטורה אין שום בעייה: TempC = analogRead(TempPin); //TempPin = 0 אך כאשר אני מבקש לקרוא את ה…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז ככה הרבה פעמים אני רוצה להתחיל לבנות מין מארז קטן שיהיה לי למחשבב אחד שזרוק לי בבית אבל אני תמיד חושב איך בידיוק עובד המתג של המחשב כי לא נראה לי שהוא סוגר בידיוק מעגל כלשהו אם מחברים מתג פשוט ל+- של החיבור של הPWR על הלוח אם זה יעבוד רגיל ? בתודה איתי
-
- 3 תגובות
- 700 צפיות
-
-
יש לי EEE PC ששכב בצד לא מעט זמן. ללא ספק הסוללה נפרקה. מסתבר שהשנאי נדפק (הוא לא מוציא מתח בכלל) ולכן אין טעינה והמחשב לא נדלק. ניסיתי לטעון אותו עם שנאי אחר שיש לי שמוציא 8V (במקום ה9.5 שהמחשב צריך), אומנם מדובר בסטייה - אך המחשב לא מזהה אותו גם. (לא נדלק ולא נטען) לדעתכם המתח נמוך מידי, או שמדובר במעגל על הלוח של המחשב (פתחתי אותו, החיבור לשנאי יציב, יש רציפות למייצבי המתח וכו') אשמח לשמוע דעות נוספות
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מארז לAT HALF TOWER ג'נרי לחלוטין שנקנה לפני כמה שנים מפח דק, מקום למאווררים רק עד 8mm, צד קדמי עגול מכוער ועוד הרבה דברים גרועים. אני מתכנן מוד כולל-כלומר חלון,הרחבת ופתיחת מקומות למאווררים, סידור חוטים וסליבינג, תאורה, אולי גם פאן באס, צד קדמי חדש לחלוטין מ0 ואם יתאפשר-גם הצרת המארז. עכשיו, הלוח אם שלי הוא ATX, יש לי דיסק קשיח אחד וכונן דיסקים אחד(וגם אלה בקושי), כרטיס גרפי דיי טוב יחסית לאז(לפני מספיק זמן. GEFORCE 4400), ספק גם ג'נרי ושום דבר אחר. אני רוצה לדעת אם זה אפשרי ואיך לקצר את המארז-כלומר לקחת חלק באמצע(נגיד 20 ס"מ) ופשוט לחתוך אותו החוצה ולחבר בין 2 הצדדים שנחתכו-וכך לקבל מארז קומפקטי ונייד יחסית תודה מראש לעוזרים=]
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
סוף סוף סיימתי לצבועה את המארז בצבע זהב לצערי אין תמונות :'( אבל יש פרטים:לשים גוף קירור של סלרון על כרטיס המסך קדודה ומאוורר לדים
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני זקוק לחנות שבה ניתן לקנות קתודה קרה שמרצדת לפי מוזיקה,באיזור השרון. כפר סבא,רעננה ,הוד השרון והסביבה הקרובה. תודה. עדיפות לחנות מחשבים,כי באוטודיפו מוכרים קטודות מחברות לא מוכרות.
-
- 3 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום לכולם היום רציתי להחליף את ספק הכוח שלי (250W ל 400W) שאבא שלי נתן לי וכאשר התחלתי לחבר את החוטים של הספק החדש שמתי לב למשהו מוזר... קיימים שני חיבורים ללוח אם,אחד עם כ20+ כניסות ואחד ריבוע עם ארבע. עכשיו משום מה הספק הנוכחי מחסרי 4 כניסות בחיבור של ה20+,4 כניסות נשארות ללא חיבור. לעומת זאת הספק הקודם נכנס בכולן... כרגע אני חיברתי חזרה את הספק הקודם,לא רציתי לקחת סיכון שיקרה משהו. מישהו מוכן להסביר לי מה קורה כאן שני הספקים הספקים סטנדרתיים אז למה יש הבדל בכמות הכניסות והאם זה משנה?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש אתר טוב ומעודכן של MANUAL לא למשתמש רגיל אלה לטכניים שנותן מפרט ברמת הרכיביםhttp://i42.tinypic.com/309svio.jpg יש לי מסך FLATRON L1753HM אני מחפש את התוכנית של הספק כוח כולל מתחים כול מפרט של הרכיבים תודה לעוזרים http://tinypic.com/view.php?pic=r298vo&s=5 com/view.php?pic=309svio&s=5
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לצבוע את המארז שלי ולצייר עליו משהו גם. אני ראיתי את המדריך שיש פה באתר אבל ראיתי איך שהם צבעו מבלי לשייף בהתחלה את המארז אז הם ישר צבעו על הצבע הקיים וזה יצא להם די מכוער הצבע ניראה מרוח כזה לא יפה כל כך לדעתי... לשייף קודם את המארז?! עם איזה מספר נייר? אם למישהו כאן יש נסיון של צביעת מארז שהוא צבע את שלו או שעזר למישהו אחר יכול בבקשה לכתוב לי מה הוא עשה את הסדר עבודה שהוא עשה בערך... עם איזה מספר נייר שיוף הוא השתמש, ואם יש לכם מדריך גם אם הוא באנגלית אז זה טוב ד"א אני לא רוצה לקבל אפקט מראה מאוד מאוד חזק. מישהו יכול לעזור לי בבקשה... תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כמה שאלות תתיחסו אלייהם בנפרד בבקשה..:] 1.אז ככה נתחיל מהספק : אני קונה ספק tagan tg420-u02 iexe ואני רוצה לשנות בו כמה דברים א.את המולקסים אני רוצה להחליף ב ventec ez-grip molex blue uv אני קונה חבילה אחת כזאת יש בה 10 מולקסים ,השאלה אם זה יתאים לספק הזה..? וגם באותה שאלה בנוגע לספק אני רוצה לקנות לו גם ventec cable sleeving kit uv green ושוב השאלה אם זה מתאים ,ואם כן אז כמה חבילות אני צריך לקנות? 2.aerocool gatewatch אני רוצה לחבר לו ככה.. את המאוורר של המעבד שהו: zalman 7700cu את המאוורר של הכרטיס מסך שהו:zalman vga cooler vf-700cu ועוד 2 מאווררים ג'נרים 80" אחד שיהיה כאילו ל hdd והשני למארז כללי הקטע הוא אם אני יוכל לחבר את שניי הזלמנים ואם הם יעבד…
-
- 3 תגובות
- 772 צפיות
-
-
תגידו יש אפשרות להעביר לגיים בוי תוכנה בעזרת קבל מהמחשב כדי שיהיה אפשר לשים בו שירים ???
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
קניתי את המקדחה החשמלית הזאת ומצורפת תמונה של המטען. לא ברור לי כל כך מה הכוונה בכניסה של 240W, והאם אני צריך יותר משנאי קומפקטי של 25W בשביל המטען לפי מה שהוא מוציא.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
LG P500 הסוללה מקורית, מנופחת ומחזיקה שעתיים בקושי. אני מתלבט בין אלה: http://www.ebay.com/itm/LG-LGIP-400N-Battery-GM750-GD888-GW620-GT540-GW820-GM825v-GX200-GX500-P500-GD880-/300679338924?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4601e29bac http://www.ebay.com/itm/New-2450mAh-Standard-Gold-Battery-for-LG-LS670-P509-US670-MS690-VM670-VM670-P500-/370825211731?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&hash=item5656e7af53 http://www.ebay.com/itm/Original-OEM-LGIP-400N-Cell-Phone-Battery-LG-Optimus-One-P500-/221226033503?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&hash=item338219615f האם כדאי דווקא לקנות מקורית? האם ה2450 תחזיק יותר זמן? אפילו שהיא לא מקורית?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הבאתי SSD והוא מחובר על ה SATA 2 כי אין לי מן הסתם 3 חשבתי להזמין מאייבי SATA 3 על PCI-E השאלה אם זה אפקטיביב או סתם פלציבו?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מקום בארץ או בחול אם הם עושים משלוחים לארץ חוץ מאיביי אני רוצה לקנות פלטייר 12ולט בשביל כמה פרויקטים תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
קניתי קתודה ורציתי לדעת עם אפשר שהיא תהבהב לפי המוזיקה שאני שם במחשב..לפי באס או משהו... ???
-
- 3 תגובות
- 794 צפיות
-