אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=fanbus_2 מס' 8 נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). איזה נגדים אלה בדיוק? כמה נגדים? זה קצת התבלגן ולא הכי ברור מה כאן זה מה תודה מראש לעוזרים...
-
- 6 תגובות
- 985 צפיות
-
-
בוקר טוב, אתמול החלפתי את המאוורר של המעבד שלי ממעבד סטוק של אינטל.. למאוורר חדש של Arctic Cooling - Freezer 7 Pro אז במקום לזרוק את המאוורר הישן לפח, חשבתי להוסיף אותו למארז שלי כדי לקרר טוב יותר את הצלעות קירור של המעבד החדש. אז זאת הדלת של המארז: אני רוצה להוסיף את המאוורר הישן לחור העגול שבדלת, בגלל שהחור הזה נמצא בדיוק מעל הצלעות קירור של המאוורר החדש... ככה זה נראה מבפנים: וכמו שאפשר לראות בתמונה הזאת, המאוורר בדיוק בגודל של החור במארז: ועכשיו מה שאני רוצה לשאול.. 1. האם זה אפשרי ונחוץ? איך אני עושה את זה? 2. לאיזה כיוון כדאי שהאוויר יזרום? שיזרים אוויר למארז או שיוציא אותו החוצה? 3. לאן אני מחבר את הכבל מתח שלו? תודה לכל מי שעונה
-
- 7 תגובות
- 985 צפיות
-
-
הכנתי אלמנט תאורה פשוט מהמדריך עכשיו אין לי מושג איך אני יוכל לחבר אותו לחשמל של המחשב יש לי מתג אז אני יוכל לשלוט בזה עם המתג האם זה אפשרי? אם כן בבקשהה תסבירו לי איפה בדיוקר לחבר את כל העניין של החשמל
-
- 2 תגובות
- 985 צפיות
-
-
הי אני מנסה ליצור לעצמי HTPC פשוט וכמובן בנסיון שיהיה zero cost. זו פעם ראשונה שאני עושה פרוייקט רציני חוץ מחיתוך מארז המחשב שלי והוספת מאווררים מואלתרים אליו. ברשותי כרגע רק פנטיום עם מעבד 200Mhz ספק כח 250W כרטיסי מסך וקול ישנים. את המחשב ברצוני להכניס למיני מערכת pioneer שמתו בה הטייפ ומערכת הדיסקים (עם צ'יינג'ר קסטה ל6 דיסקים למי שרוצה). הרכיבים המתים מהמערכת הוצאו, כך שבמערכת יש מגבר(סטראו פשוט 4 רמקולים rear+front) ורדיו,המערכת מופעלת גם על ידי שלט. היתרון שכאשר ניתקתי את הטייפ והסידי נותרו כמה יציאות מתח,אפשרות לחיבור לרמקולים פנימי כאשר המערכת במצב טייפ או סידי, ואולי אף אפענח את החיבור לשלט אינפרא אדום. ברצוני לדעת:אם אני רוצה שמערכת שאני אתקין תוכל להריץ סרטים ב…
-
- 9 תגובות
- 985 צפיות
-
-
האריהב האלה הרגו אותי, אחרי שעה של בדיקות ונסיון להבין למה זה שאני מדבר איתו עם הכבל שעשינו שומע את עצמו בחזרה, הבנתי שהסיבה לזה היא שאריהב שלחו לי בטעות שנאי של 500 אוהם במקום שנאי של 600, יש אפשרות לשנות שנאי של 500 לשנאי של 600 בעזרת נגדים או משהו?, כי זה סיפור להשיג את השנאי הזה. ושוב תודה. ???
-
- 8 תגובות
- 985 צפיות
-
-
אז ככה, במחשב שלי יש מאורר של שרת שעובד על 220V. אני רוצה לבנות לו בורר מהירות. תודה מראש לכל העונים.
-
- 13 תגובות
- 985 צפיות
-
-
אני מתחיל עם חבר בימים הקרובים / מחר פד מהבהב לפי המוזיקה (אני לא מעתיק משום פד פה חשבתי על זה לפני כמה חודשים פשוט זה עבודה מבית ספר וחיכיתי שיתנו לנו אישור להתחיל) אז אני צריך עזרה עם P2 אני עושה את המעגל לפי המדריך הזה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ וקניתי P2 זכר כמו שהראו שם אבל החיבורים מבלבלים אותי קראתי וכתוב לחבר מTIP31 לאדמה של הP2 ועוד רגל מהTIP31 לערוץ שמאלי בP2 ואני לא יודע מה אדמה מה ערוצים תסתכלו בתמונה הבאה ותגידו לי בבקשה. [לחצו להגדלה] תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 984 צפיות
-
-
קיבלתי קקטוס והחלטתי לעשות איזה פרויקט מודינג קטן מסביבו.. לקחתי 10 לדים ירוקים וניסיתי שתי צורות לשלב את הקקטוס ואת הלדים: אופציה ראשונה עם סידירום שנצבע לשחור: http://img154.imageshack.us/img154/9420/kaktusmodgx9.jpg אופציה שניה עם הקקטוס בתוך המארז: http://img384.imageshack.us/img384/7868/newkaktusmw3.jpg (אני חייב להודות שהלדים לא כל כך בהירים וחשיפה ארוכה במצלמה עזרה לי להשיג את האפקט הרצוי ;D אבל זה רק בשביל להמחיש את הרעיון.) אז קודם כל, מה לדעתכם יותר יפה? ושנית כל, הלדים האלה לוקחים כרגע מהספק בערך 60 מילי אמפר מהחיבור של ה12 וולט (שהמתח בו עומד על 11.3 וולט בערך). יש לי סתם ספק ג'נרי מעפן, שלפי מה שכתוב עליו (ובטוח שזה לא נכון), מסוגל לתת 480W, וזרם של עד 19A בי…
-
- 7 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום =] חבר שלי רצה להחליף לוח אם,ובגלל שהשתמש במברג גדול מידי,הברגים בלוח האם התעקמו,ואי אפשר להבריג אותפ החוצה אז הוא חשב שהוא יהיה חכם גדול אם הוא ישבור את הפינים הצהובים מאחורה קיצר,הוא רוצה להחליף את הלוח,איך הוא עושה את זה עכשיו? תודה
-
- 9 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אחרי חיפוש הבנתי שלד UB צורך 3V אז איך זה שבפנס של האופניים יש 3 לדים UB והם מאירים חזק מאוד עם 2 סוללות AAA?
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
-
-
לא מזמן עשיתי את המודינג הראשון שלי מקרטון(מכיוון שאני רק בן 13 (שהגיל שלי לא יטעה אותכם אני יחסית טוב מאוד במחשבים)ואין לי תקציב לדרמל) לקחתי קרטון ביצוע צבעתי אותו בשחור חתכתי בו חלון ובו שמתי שקף ועליו ציור יפה של בארט סימפסון מאז עברו עלי שבועיים בלי מחשב (נשרף לי ההארד דיסק בגלל בערך 20 קצריך ביום מהמדיח)לפני שלושה ימים קיבלתי את המחשב מחדש ורציתי להוציא את החלק העליון של המארז ושמתי לב שהוא מחובר עם מין מסמרים כאלה אז חתכתי קרטון ביצוע בגודל המתאים צבעתי והדבקתי... עכשיו אני רוצה להאיר את המארז ואני לא יודע איך;או קטודה שזה נראה לי הכי הגיוני כי זה לא יותר מדי יקר ומאיר טוב או לדים שאני לא יודע עם זה כלכך שווה כי בארץ אין בדיוק חנויות משתלמות ואם אני יזמין מחו"ל אני…
-
- 8 תגובות
- 984 צפיות
-
-
טוב, הכל כתוב בכותרת: "איפה אפשר לקנות טוש מיוחד וזוהר שאפשר לצייר איתו על המארז בלי שהוא ירד?" וכשאני אומר יזהר אני לא מתכוון באור UV או משהו כזה, אני רוצה לעשות מסגרת ללהבות על המארז.
-
- 6 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אז ככה חברה לא מזמן רכשתי אייפוד מיני דור 2 (כן, כן זה מעפן אבל לא היה יותר תקציב..) ומאז אני חורש על כל האפשרויות שיש לו... אחת האפשרויות שמצאתי באינטרנט היא משהו שניקרא iBeam. האיי-בים הזה בעצם לד שמחברים לאיפוד במקרה ואין פנס, או שזה גם יכול להיות לייזר. עכשיו חשבתי שלא שווה לבזבז על זה כסף ויותר טוב זה להכין אחד לבד אבל הבעיה היא שאין לי מושג כמה מתח יש באיפוד ואיך להכין את המחבר ולעצב אותו ככה כדי שיראה יותר טוב... וגם שאני עדין יוכל להכניס את האוזניות. אז ככה נירא המקורי: וככה בפרופיל: ככה מתי שהוא מחובר: וככה השקע שבאייפוד: אז למי שיש רעיונות ומדריכים או כל דבר קטן שיוכל לעזור שיגיד. תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מסך מחשב שאין לי מה לעשות איתו אבל אני לא מעוניין לזרוק אותו או למכור אותו. אני מעוניין להפוך אותו למסך המשדר לי מהdvd החיצוני שלי. עכשיו, חתכתי את הכבל של המסך בכדי לחבר אותו לdvd. שמתי לב שיש שלושה כבלים האחראים על rgb הצבעים אדום,ירוק,כחול. וכמובן עוד מספר חוטי חשמל קטנים.אני ממש מיואס ניסתי כבר את כל האופציות אבל המסך לא נותן לי את התמונה אותה אני מבקש. אם יש פה משהו שמבין בזה אני ממש אשמח לעזרה ממך.תודה רבה. אוריה.
-
- 7 תגובות
- 984 צפיות
-
-
בבקשה תצביעו רק שתידעו קניתי את הWOLF חחחחח.............אני סתם רוצה לדעת............
-
- 6 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר סטריפ של לדים ומפעיל אותו על ידי המחשב רציתי לדעת איזה נגד אני צריך בהרבה מקומות ראיתי כתוב להשתמש בנגד הזה http://www.ebay.com/itm/2-2K-Ohm-1-4-Watt-5-Carbon-Film-Resistors-50pcs-/190586344194?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5fd4d302#ht_1660wt_1306 2.2KOhm איפה אני יכול להזמין כאלה באינטרנט? אפשר לינק ישיר ששולחים את המוצר הזה לישראל? ראיתי אתר כמו http://il.farnell.com/ אבל זה נותן כל מיני נגדים בכל מיני תצורות ואין לי מושג מה ההבדל ביניהם אם יש הבדל או שאני יכול להשתמש בכל אחד http://il.farnell.com/jsp/search/browse.jsp?N=203968+110086712+110019895+110156680&No=0&locale=en_IL&appliedparametrics=true&getResults=true&divisionLo…
-
- 5 תגובות
- 984 צפיות
-
-
יש לי את המפרט בצד... אני מעוניין להוסיף למארז מאורר או 2 הכי חשוב לי זה מאורר 120 למעלה... קראתי את המדריך ואני לא חושב שאני יסתדר עם כזה דבר... יש מישהו או חנות שעושה כאלה דברים בתשלום?
-
- 8 תגובות
- 983 צפיות
-
-
תמונה שווה 1000 מילים ולי יש 4 תמונות אבל לא באיכות טובה אז בטח כל תמונה שווה 900 מילים תגובות... תמונה ראשונה יש משהו שאמרו לי שנקרא פיר של סאב ובתמונה השניה אני חותך את העיגול במקום החור המקורי של המארז ותוצאות [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 983 צפיות
-
-
זה מערכת נגיד של מאורר אחד... עכשיו יש לי גם לד וגם מאורר של 5V! האם התרשים נכון? הריבוע האדום זה המולקס... והריבוע הירוק זה מפסק 3 מצבים. שמתי לב שאם המאורר דורש 5 וולט אז לא ניתן להפעיל את שניהם בו זמנית אם מתח וולט כזה ולכן צריך מתח גבוה יותר! לכן אני ישתמש ב- 12 וולט בחוט הצהוב... איזה נגד אני צריך להשים ואיפה צריך להשים אותו... תודה
-
- 1 תגובה
- 983 צפיות
-
-
אהלן חברים! טוב תראו יש לי בעיה קניתי ספק חדש של טאירמלטק ושני קטודות יו וי וקטודה כחולה שניהם של טארימלטק ויש לי צמא של חוטים והיא ממש מפריע וזה לא יפה ככה אני לא יודע איך לסדר אותם אי אפשר לשים אותם בצינורות כי יש פה ממש הרבה תעזרו לי בבקשה וגם מה אתם אומרים על הפנים של המחשב עצמו שני תמונות אחד באור ואחד בחושך [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 12 תגובות
- 983 צפיות
-
-
יש לי את המארז של קומפיוקייס 6A19 ורציתי לעשות לו משהו אין לי כלים וכל אלה אז סתם חשבתי ליופי שבמקום 2 הפנלים אני ישים 2 מאווררים מוארים של 80 מ"מ, מה אתם אומרים? יש לי כונן ומתחתיו 2 פלסטיקים וצורב והמאווררים נכנסים בדיוק בגודל 2 הפלסטיקים..אני קונה בחנות שכונתית 2 מאווררים של קולר מאסטר עם לדים (1 עולה 50 שקל) בטח על 2 הוא יעשה איזה 10 שקל הנחה משתלם? זה בכלל יעזור לטמפ? ??? או סתם ליופי
-
- 10 תגובות
- 983 צפיות
-
-
אני צריך חיבור זכר של הארד דיסק... זה שהכבל נתונים מתחבר אליו... כמו החיבור שיש על הארד דיסק עצמו וכמו זה שיש על הלוח אם... ואל תגידו לי לפרק מלוח או הארד דיסק כי אין לי יתר עודפים לפרק מהם... בקיצר בלי תגובות מתחכמות תודה
-
- 9 תגובות
- 983 צפיות
-
-
חברה ...תשמעו..... כל פעם שאני מנסה לחתוך שבלונה מסוימת של כל מיני צורת הכל "מתחרבש" לי .....אף פעם זה לא מצליח.....עכשיו ראיתי שלוש שיתות עיקריות אז בבקשה תגיבו ותציעו 1.לוקחים דף אם הקווים (ובחוסר הצלחה מוחלט ) חותחים אם סכין יפני טת הצורות..... 2.לוקחים את הדף.....מדביקים על הלוח שעליו עושים את הצביעה ואז חותכים את השבלונה..... 3.מדביקים את הנייר על קרטון או נייר מדבקה כדי שנוכל לחתוך יותר טוב את הצורות............ בקיצור לא צריך להיות בעייה אבל בכל זאת .....תנו כמה טיפים קטנים שעוזרים......אני יעריך מאוד
-
- 3 תגובות
- 983 צפיות
-
-
איך אפשר להשיג אפקט אור כחול חזק כל כך כמו הפלאפונים במסכי LCD קטנים? התאורה הצהובה האופינית למסכים כאלו בכלל לא מתקרבת בעוצמה לזאתי שבפלאפונים אז איך בכל זאת אפשר להשיג אפקט כחול שכזה?
-
- 4 תגובות
- 982 צפיות
-