עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by arm123,

אז ככה, במחשב שלי יש מאורר של שרת שעובד על 220V. אני רוצה לבנות לו בורר מהירות. תודה מראש לכל העונים.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  2. לאבא שלי יש בעבודה מקדח כוס. אבל יש לו כוסות רק בגודלים של 75 ו-85 MM. אני יודע שאפשר לקנות בזול כוס 80 ממ מחנות אבל הכוסות שלאבא שלי יש הם ממש איכותיות, מהסוג שעולה 300 ש"ח, ומשמשים אנשים שעובדים בהם במקצוע שלהם. אז אם אני אעשה חור עם מקדח 75 או 85 ממ זה יתאים למאוורר 80ממ? ועוד משהו: אני הורדתי את השרטוט המוכן שיש במדריך האתר של מאוורר 80MM, והוא לא עגול!!!!!! למה הוא לא עגול? (השרטוט שלפיו אני אמור לחתוך את חור הכוונה)

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  3. אני רוצה לחבר את המאוורר שהיה לי בספק הישן שלי למחשב הוצאתי את המאוורר ניתקתי אותו לחלוטין מהספק אבל ראיתי במדריך באתר שצריך לחבר אותו לחיבור של הפלופי. אני הרסתי את החיבור של הפלופי והחוטים בחוץ והחיבור התעקם ולא טוב האם יש דרך אחרת לחבר את המאוורר למחשב? אולי דרך חיבור המולקס? איך עוד אפשר? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by urinka,

הי חבר שלי מהבסיס רצה ללמוד איך להפוך את המחשב שלו ליפה אז יום א' אחד כשיצאתי מהבית לכיוון הבסיס לקחתי גם את כלי המודינג שלי כשהגעתי לבסיס המחשב שלו כבר היה על השולחן המלוכלך שלי (בטך תראו בתמונות) ואז ישבנו חיפשנו מה לעשות ואיך ואז התחלנו לעבוד לא צילמתי את כל השלבים כי אני בדרך כלל לא מצלם מה שאני עושה כי אני לא חושב על זה קיצר אני מבלבל לכם את המוח יאלה תמונות מונות תמונות... ] ועכשיו לפקספקס

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  5. סליחה אם שאלו את זה כבר אבל חיטטתי באתר ולא מצאתי תשובה. יש לי מארז coolermaster אלומניום ואני רוצה לעשות חור למאוורר 120 מ"מ בדופן. אני קצת ידיים שמאליות והמארז עלה לא מעט כך שאני מעדיף לתת את המארז למישהו מקצועי. מישהו מכיר בעלי מקצוע באיזור ת"א שיכולים לעשות את העבודה?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  6. זה מערכת נגיד של מאורר אחד... עכשיו יש לי גם לד וגם מאורר של 5V! האם התרשים נכון? הריבוע האדום זה המולקס... והריבוע הירוק זה מפסק 3 מצבים. שמתי לב שאם המאורר דורש 5 וולט אז לא ניתן להפעיל את שניהם בו זמנית אם מתח וולט כזה ולכן צריך מתח גבוה יותר! לכן אני ישתמש ב- 12 וולט בחוט הצהוב... איזה נגד אני צריך להשים ואיפה צריך להשים אותו... תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  7. שלום, לפני כמה ימים הוצאתי רמקולים מלפטופ שעובד (פשוט הוא היה פנטיום 1 או 2) כחלק מכלל פירוקו. אני יודע שהם חזקים ואם אני אמצא מגבר מתאים אוכל לעשות איזו מערכת הגברה קטנה ונחמדה שתיכס לכיס, עם איכות די טובה. אז זהו, הבעיה היא שלא כתוב על הרמקולים את ההתנגדות או את ההספק (שבלעדיהם אין מגבר ואין כלום) ואשמח אם טובים ממני יכולו לעזור לי בזיהוי הפרטים הללו. אם אצליח לבנות משהו נחמד, אשתף אתכם בתמונות.... תמונות של הרמקולים: מקרוב: (יש שניים כאלה) תודה רבה לעוזרים...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Vessilate,

היי, מה נשמע? אני מעוניין להתחיל פרוייקט קטן. אני רוצה לחתוך בצד המארז שלי, ריבוע, ולהרכיב בו זכוכית כדי שיהיה לי חלון צדדי. מכוון שאני מתחיל בנושא, יש לי מס' שאלות. 1. כיצד אני אמור לחתוך את דלת המארז? ג'יגסו? דיסק? 2. ראיתי שצריך לשים איפה במסגרת שחותכים מין מסילה מגומי, מאיפה אני משיג אותה? 3. איך בדיוק אני מדביק את הזכוכית? על המסילה? לפני? 4. עם איזה דבק מדביקים את הזכוכית, ומאיפה קונים אותו? תודה ענקית לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by spooky,

הרצתי חיפוש אבל לא מצאתי ואני זוכר שהיה פה פעם איזה מדריך מישהו מוכן להביא לי קישור אליו בבקשה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by max74,

אני מחפש את הרכיב הזה מה שאני מבקש ממכם זה שתעזרו לי לדעת לפי הצבעים מסביב את הערך שלו .. אצלי הצבעים שתי עיגולים בצבע ירוק <>ואחד בצבע אדום <>והרכיב בצבע נחושת מקס. http://www.2send.us/view-6979/ [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. אני לא רוצה שבלונות של אש...אלא שבלונות כללי....בגוגל הבאתם רק של אש ואני מסתבך עם גוגל מה שיש באתר לא טוב לי....מישהו יכול לעזור לי ולהביא לי שבלונות מגוונות?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. טוב אז יש לי אורות עם חיבור שאין לי מושג מהו.. http://img24.imageshack.us/img24/3491/picture001huo.jpg http://img24.imageshack.us/img24/1987/picture002qhu.jpg איך בדיוק אני יכול לחבר 4 כאלו למחשב? קניתי את זה בזמנו והיה להם מן מתאם כזה...לכל אחד...לא ממש נוח, שלא נדבר על זה שאני לא מוצא את המתאמים אז למישהו יש מושג איך אני אמור לחבר אותם? או איפה קונים מתאם מתאים לזה? ועוד שאלה בקשר למארז..יש איזה חנות שמוכרת רק דלתות(חלונות..) למארז THERMALTAKE SOPRANO פשוט דלת נקייה שחורה...שתתאים והכל, כדי שיהיה אפשר לעשות איזה מודינג חמוד

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  13. הוספתי מאוורר בנוסף למאוורר המעבד והמארז. אבל אין לו חיישן. זה משנה\ חשוב\ קריטי?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. שלום לכולם.. ברשותי מארז supertalent אדום וברצוני לעשות לו מודינג או יותר נכון קצת צבעים.. אני צריך עזרה לגבי איורור המארז חלקים וכבלים.. טוב אז נתחיל:דבר ראשון יש לי 4 מאוררים במארז 2 מאוחרה 1 בצד ועוד אחד מקדימה ברצוני לקנות 2 מאוררים חזקים ביותר ועוד 2 מאוררים עם לדים וכמובן איך לשים כל מאוורר שיוציא או יכניס דבר שני אני צריך בקר מהירות לכל ארבעת המאררים פלוס המאורר של המעבד דבר שלישי 2 קתודות אדומות+כבלים של פלופי וIDE עגולים (אם יכנס בתקציב אז זוהרים) המארז הוא אדום לדעתי יהיה חמוד שבתוכו יראו אדום אבל אני עדיין לא בטוח לגבי זה אם יש לכם רעיונות של שילוב צבעים או צבע אחר זה יתקבל בברכה אני חושב שאמתי הכול אם אני יזכר במשו אז אני יגיד..התקציב לכל חלקים אלו הוא 500 ש…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  15. אני יודע שזה סוג של SMT הצילום נלקח מלוח השעונים של הרכב שלי.. הוא מפיץ אור כתום ואני רוצה לשנות את זה לכחול לכן אני צריך לקנות לדים בדיוק אותו הדבר ולהלחים את הלדים הכחולים במקום הכתומים אשמח לעזרה איזה סוג לד זה. את כל הפרטים.. תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. השאלה בכותרת חברים תעזרו לי בזה זה חשוב לי

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by JustB,

שלום אני דיי חדש בעולם של הבקרים ואלקטרוניק בכלל ויש לי שני שאלות אם אפשר. אני מחבר פוטנציומטר פיידר של 10K לכניסת אנלוג ב-UNO וקורא את הערכים דרך ה-SERIAL הערכים הם לא מ-0 עד 1023 אלה הערך הכי נמוך הוא 120 האם זה אמור להיות כך? רציתי לדעת אולי זה קשור לשאלה הקודמת כמה זרם מוציא הלוח UNO 5V ? תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. שמעו..נכון שמוזגים בירה בברים,יש כמו משאבה כזאת.. שלוחצים אותה ואז יוצאת הבירה..איפה אפשר להשיג כזה דבר?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by nimrods,

האם יש שעון כזה לחבר למאורר, ואתה מחבן את השעה שהמאורר יפסיק באותו(זמן) שעה שקבתה ואם כן איפה יכולים לקנות דבר כזה?? ואם לא מוכרים דבר כזה אז יש משהוא שיכול לאמציץ לי איך אני יכול לבנות דבר כזה??

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. 1. האם אני יכול בעזרת מפצל מולקס לחבר מספר קתודות לאותו חיבור? 2. מה המידות המדוייקות של קתודה? 3. האם קתודה מאירה מתחילתה ועד סופה או שיש בקצוות איזה פלסטיק או משהו? תודה מראש לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by master whilee,

קיבלתי קקטוס והחלטתי לעשות איזה פרויקט מודינג קטן מסביבו.. לקחתי 10 לדים ירוקים וניסיתי שתי צורות לשלב את הקקטוס ואת הלדים: אופציה ראשונה עם סידירום שנצבע לשחור: http://img154.imageshack.us/img154/9420/kaktusmodgx9.jpg אופציה שניה עם הקקטוס בתוך המארז: http://img384.imageshack.us/img384/7868/newkaktusmw3.jpg (אני חייב להודות שהלדים לא כל כך בהירים וחשיפה ארוכה במצלמה עזרה לי להשיג את האפקט הרצוי ;D אבל זה רק בשביל להמחיש את הרעיון.) אז קודם כל, מה לדעתכם יותר יפה? ושנית כל, הלדים האלה לוקחים כרגע מהספק בערך 60 מילי אמפר מהחיבור של ה12 וולט (שהמתח בו עומד על 11.3 וולט בערך). יש לי סתם ספק ג'נרי מעפן, שלפי מה שכתוב עליו (ובטוח שזה לא נכון), מסוגל לתת 480W, וזרם של עד 19A בי…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by elan22,

מחפש כבל מאריך לחיבור חשמל ללוח אם (המחבר הגדול) של ספק ATX או אם מישהו יודע איפה אפשר לקנות מחברים כאלה כדי להכין לבד? אילן.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by psycho killer,

שלום לכולם אני בונה HTPC בתוך מארז של DVD ישן כרגע אני רק בשלב החיתוכים בפירוק הDVD חשבתי על המסך והשלט האם יש דרך כלשהיא לחבר אותם למחשב ?? בקרוב אני יעלה תמונות ויצטרך חוות דעת היכן למקם את המאווררים תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  24. Started by 114508534,

בוקר טוב אז אחרי שהצלחתי לתקן את הפטיפון שהוחלפה מחט וגומיה והכל עבד מצויין, פתאום היום באתי שמתי תקליט הכל כמו תמיד ואין קול מהרמקולים, כמובן חשבתי אולי משהו לא מחובר משהו התנתק אבל הכל מחובר, קרבתי את האוזן למחט ושמעתי ממנה שבוקע צליל חלש חלש, פתחתי החלפתי את הכל RCA כי הוא היה דפוק וחשדתי ששם הבעיה אבל עדיין לא יוצא לי קול מהרמקולים. מישהו מכיר את הבעיה ויודע איך לסדר, השלב הבא שאני חושד שאולי אחד מ4 הכבלים שמחוברים מהמחט לכבלים של ה RCA נדפק בדרך .

25. Started by reggaewithdoli,

הי אני מנסה ליצור לעצמי HTPC פשוט וכמובן בנסיון שיהיה zero cost. זו פעם ראשונה שאני עושה פרוייקט רציני חוץ מחיתוך מארז המחשב שלי והוספת מאווררים מואלתרים אליו. ברשותי כרגע רק פנטיום עם מעבד 200Mhz ספק כח 250W כרטיסי מסך וקול ישנים. את המחשב ברצוני להכניס למיני מערכת pioneer שמתו בה הטייפ ומערכת הדיסקים (עם צ'יינג'ר קסטה ל6 דיסקים למי שרוצה). הרכיבים המתים מהמערכת הוצאו, כך שבמערכת יש מגבר(סטראו פשוט 4 רמקולים rear+front) ורדיו,המערכת מופעלת גם על ידי שלט. היתרון שכאשר ניתקתי את הטייפ והסידי נותרו כמה יציאות מתח,אפשרות לחיבור לרמקולים פנימי כאשר המערכת במצב טייפ או סידי, ואולי אף אפענח את החיבור לשלט אינפרא אדום. ברצוני לדעת:אם אני רוצה שמערכת שאני אתקין תוכל להריץ סרטים ב…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים