אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
הכנתי אלמנט תאורה פשוט מהמדריך עכשיו אין לי מושג איך אני יוכל לחבר אותו לחשמל של המחשב יש לי מתג אז אני יוכל לשלוט בזה עם המתג האם זה אפשרי? אם כן בבקשהה תסבירו לי איפה בדיוקר לחבר את כל העניין של החשמל
-
- 2 תגובות
- 993 צפיות
-
-
היום אבא רצה שנסדר את האוטו אז זה מה שעשינו... מצאתי שם כמה שואבי אבק כאלה חזקים לאוטו... שמתחברים למצת ואז חשבתי 1+1=11 סתם חשבתי מצת אוטו=12 v מולקס=12 v שואב אבק-מצת אוטו+מולקס=שואב אבק קטן וחמוד למחשב!!!! ד"א למישהו יש רעיון לכותרת????? טוב,הלכתי אני יחזור יותר מאוחר
-
- 6 תגובות
- 993 צפיות
-
-
הקטע של 50 מעלות במנוחה קצת הטריד אותי במחשב של אחי (בדיעבד כנראה שהייתי צריך לקנות לו כרטיס עם קירור אקטיבי, אבל זה לא לנושא). בקיצור מה שעשיתי, לקחתי מאוורר 80 מ"מ פשוט שהיה לי והברגתי אותו עם בורג יחיד לצלעות הקירור של הכרטיס. התוצאה: לא הכי אסתטי, אבל זה גם לא מחשב שפותחים כל יום ומשוויצים בו. ירידה של 15 מעלות. 35 במנוחה, 50 במאמץ במשחק Assasin's Creed.
-
- 4 תגובות
- 993 צפיות
-
-
שלום יש לי זוג מאווררים על הקירור של המעבד מסוג scythe slip stream 1600rpm אני רוצה לשים עליהם נגדים משתנים כדי להוריד את המהירות שלהם במצבים שאני רוצה שקט כמו שאני הולך לישון. אני צריך לדעת איזה גודל התנגדות אני צריך בשבילהם ואיך לחבר אותם עברתי פה בחיפוש קטן בפורום אבל לא ראיתי משהו שיעזור לי ראיתי שאלות דומות אבל לא היה ערכים לנגדים. או לחלופין הציעו לי פתרון של בקרי pwn בקר כזה יכול לתת לי מענה ? ואם אפשר עזרה איך לחבר את זה ( למאווררים יש 3 חוטים , ואני צריך לחבר שני מאווררים לבקר)
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
חברה אני צבעתי את העכבר שלי בזהב ואחרי כמה זמן הוא הפך לירוק,מה הבעייה כאן וכיצד אפשר לפתור אותה?
-
- 8 תגובות
- 993 צפיות
-
-
אני אמור לקבל השבוע מחשב שאני לא יודע מה הנתונים שלו, אבל אני לוקח אותו רק למודינג תיכננתי לצבוע את כל המארז בשחור ולשים קטודה ירוקה/כחולה UV עם דלת פרספקס ולצבוע את הלוח אם עם הטושים הזוהרים בUV רציתי לדעת את שלבי הצביעה של המארז, מאיזה נייר לקנות ועד כמה לחכות בין כל צביעה לצביעה, ורציתי לדעת איפה אפשר להשיג את הטושים שניתן בעזרתם לצבוע את הלוח אם, וזה לא יורד? תודה
-
- 9 תגובות
- 993 צפיות
-
-
היי חבר'ה החלטתי לאחרונה לפתוח פרוייקט "סוף שבוע" חדש: הפרוייקט הוא גלאי דגים לאחר טיפה בדיקות באנטרנט כיצד הוא עובד הרעיון ניראה די פשוט: http://www.fishfinder-store.com/howfifiwo.html אומנם כשהתחלתי לנתח את הדברים לעומק ולתכנן הבנתי שהדברים לא פשוטים כמו שנשמעו לי בהתחלה והינה מספר שאלות: * הבנתי שהסונארים בנויים על בסיס חיישן פיזואלקטרי. אומנם מתוך הבנתי אפשר ליישם את החיישן באמצעות מיקרופון ורמקול פשוטים מישהו רואה למה לא לעשות את זה כך? * למישהו יש רעיונות לאיטום מפני מים לרמקול / מיקרופון/ חיישן פיזואלקטרי או רעיון שונה לשליחת גל הלם במיים וחיישן לקלוט אותו? אשמח לקבל תשובות ומחשבות נוספות בנושא. תודה, רון.
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
לא מצאתי באתרי אינטרנט. מישהו יכול להביא לי לינק? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 992 צפיות
-
-
יש לי את המפרט בצד... אני מעוניין להוסיף למארז מאורר או 2 הכי חשוב לי זה מאורר 120 למעלה... קראתי את המדריך ואני לא חושב שאני יסתדר עם כזה דבר... יש מישהו או חנות שעושה כאלה דברים בתשלום?
-
- 8 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה להכין את המעגל הבא: המעגל הזה בעצם מורכב ממיקרופון ובצד השני ושני חוטים שיתחברו לפלאש חיצוני של מצלמה, כאשר ישמע צליל הפלאש יפעל (עוד מידע) הבעיה היא שאני לא יודע לקרוא סרטוטים כאלו, ואין לי מושג מה הם רוצים פה מהחיים שלי. אני אשמח אם תעזרו לי, ברשימת מלאי של החלקים שאני צריך. ואיך בעצם מלחימים דבר כזה? אני צריך לחלק את זה לשורות אופקיות וכל שורה זאת שורה על הלוח הלחמה? תודה!
-
- 7 תגובות
- 992 צפיות
-
-
מחפש כבל מאריך לחיבור חשמל ללוח אם (המחבר הגדול) של ספק ATX או אם מישהו יודע איפה אפשר לקנות מחברים כאלה כדי להכין לבד? אילן.
-
- 3 תגובות
- 992 צפיות
-
-
סליחה אם שאלו את זה כבר אבל חיטטתי באתר ולא מצאתי תשובה. יש לי מארז coolermaster אלומניום ואני רוצה לעשות חור למאוורר 120 מ"מ בדופן. אני קצת ידיים שמאליות והמארז עלה לא מעט כך שאני מעדיף לתת את המארז למישהו מקצועי. מישהו מכיר בעלי מקצוע באיזור ת"א שיכולים לעשות את העבודה?
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים הוצאתי רמקולים מלפטופ שעובד (פשוט הוא היה פנטיום 1 או 2) כחלק מכלל פירוקו. אני יודע שהם חזקים ואם אני אמצא מגבר מתאים אוכל לעשות איזו מערכת הגברה קטנה ונחמדה שתיכס לכיס, עם איכות די טובה. אז זהו, הבעיה היא שלא כתוב על הרמקולים את ההתנגדות או את ההספק (שבלעדיהם אין מגבר ואין כלום) ואשמח אם טובים ממני יכולו לעזור לי בזיהוי הפרטים הללו. אם אצליח לבנות משהו נחמד, אשתף אתכם בתמונות.... תמונות של הרמקולים: מקרוב: (יש שניים כאלה) תודה רבה לעוזרים...
-
- 7 תגובות
- 992 צפיות
-
-
אהלן חברים! טוב תראו יש לי בעיה קניתי ספק חדש של טאירמלטק ושני קטודות יו וי וקטודה כחולה שניהם של טארימלטק ויש לי צמא של חוטים והיא ממש מפריע וזה לא יפה ככה אני לא יודע איך לסדר אותם אי אפשר לשים אותם בצינורות כי יש פה ממש הרבה תעזרו לי בבקשה וגם מה אתם אומרים על הפנים של המחשב עצמו שני תמונות אחד באור ואחד בחושך [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 12 תגובות
- 992 צפיות
-
-
הי אני מנסה ליצור לעצמי HTPC פשוט וכמובן בנסיון שיהיה zero cost. זו פעם ראשונה שאני עושה פרוייקט רציני חוץ מחיתוך מארז המחשב שלי והוספת מאווררים מואלתרים אליו. ברשותי כרגע רק פנטיום עם מעבד 200Mhz ספק כח 250W כרטיסי מסך וקול ישנים. את המחשב ברצוני להכניס למיני מערכת pioneer שמתו בה הטייפ ומערכת הדיסקים (עם צ'יינג'ר קסטה ל6 דיסקים למי שרוצה). הרכיבים המתים מהמערכת הוצאו, כך שבמערכת יש מגבר(סטראו פשוט 4 רמקולים rear+front) ורדיו,המערכת מופעלת גם על ידי שלט. היתרון שכאשר ניתקתי את הטייפ והסידי נותרו כמה יציאות מתח,אפשרות לחיבור לרמקולים פנימי כאשר המערכת במצב טייפ או סידי, ואולי אף אפענח את החיבור לשלט אינפרא אדום. ברצוני לדעת:אם אני רוצה שמערכת שאני אתקין תוכל להריץ סרטים ב…
-
- 9 תגובות
- 992 צפיות
-
-
טוב, הכל כתוב בכותרת: "איפה אפשר לקנות טוש מיוחד וזוהר שאפשר לצייר איתו על המארז בלי שהוא ירד?" וכשאני אומר יזהר אני לא מתכוון באור UV או משהו כזה, אני רוצה לעשות מסגרת ללהבות על המארז.
-
- 6 תגובות
- 992 צפיות
-
-
אז ככה חברה לא מזמן רכשתי אייפוד מיני דור 2 (כן, כן זה מעפן אבל לא היה יותר תקציב..) ומאז אני חורש על כל האפשרויות שיש לו... אחת האפשרויות שמצאתי באינטרנט היא משהו שניקרא iBeam. האיי-בים הזה בעצם לד שמחברים לאיפוד במקרה ואין פנס, או שזה גם יכול להיות לייזר. עכשיו חשבתי שלא שווה לבזבז על זה כסף ויותר טוב זה להכין אחד לבד אבל הבעיה היא שאין לי מושג כמה מתח יש באיפוד ואיך להכין את המחבר ולעצב אותו ככה כדי שיראה יותר טוב... וגם שאני עדין יוכל להכניס את האוזניות. אז ככה נירא המקורי: וככה בפרופיל: ככה מתי שהוא מחובר: וככה השקע שבאייפוד: אז למי שיש רעיונות ומדריכים או כל דבר קטן שיוכל לעזור שיגיד. תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 992 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות דגם של משהו אני צריך כנראה ליצוק את זה אבל לזה צריך תבנית איך אני מכין אחת?
-
- 2 תגובות
- 992 צפיות
-
-
זה התרגיל א. מה תפקידו של מגבר A1 ומה תפקידו של מגבר A2 במעגל זה A1 זה מגבר חוצץ זה אני יודע מה זה A2? ב. רשום ביטוי למתח Vo כתלות במתח V1 וV2 זה נכון? (אגב מה שחתוך למעלה זה i1=(V1-V2)/2K
-
- 2 תגובות
- 992 צפיות
-
-
האריהב האלה הרגו אותי, אחרי שעה של בדיקות ונסיון להבין למה זה שאני מדבר איתו עם הכבל שעשינו שומע את עצמו בחזרה, הבנתי שהסיבה לזה היא שאריהב שלחו לי בטעות שנאי של 500 אוהם במקום שנאי של 600, יש אפשרות לשנות שנאי של 500 לשנאי של 600 בעזרת נגדים או משהו?, כי זה סיפור להשיג את השנאי הזה. ושוב תודה. ???
-
- 8 תגובות
- 992 צפיות
-
-
אז ככה, במחשב שלי יש מאורר של שרת שעובד על 220V. אני רוצה לבנות לו בורר מהירות. תודה מראש לכל העונים.
-
- 13 תגובות
- 992 צפיות
-
-
תמונה שווה 1000 מילים ולי יש 4 תמונות אבל לא באיכות טובה אז בטח כל תמונה שווה 900 מילים תגובות... תמונה ראשונה יש משהו שאמרו לי שנקרא פיר של סאב ובתמונה השניה אני חותך את העיגול במקום החור המקורי של המארז ותוצאות [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 991 צפיות
-
-
http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=fanbus_2 מס' 8 נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). איזה נגדים אלה בדיוק? כמה נגדים? זה קצת התבלגן ולא הכי ברור מה כאן זה מה תודה מראש לעוזרים...
-
- 6 תגובות
- 991 צפיות
-
-
אחרי חיפוש הבנתי שלד UB צורך 3V אז איך זה שבפנס של האופניים יש 3 לדים UB והם מאירים חזק מאוד עם 2 סוללות AAA?
-
- 4 תגובות
- 991 צפיות
-
-
לא מזמן עשיתי את המודינג הראשון שלי מקרטון(מכיוון שאני רק בן 13 (שהגיל שלי לא יטעה אותכם אני יחסית טוב מאוד במחשבים)ואין לי תקציב לדרמל) לקחתי קרטון ביצוע צבעתי אותו בשחור חתכתי בו חלון ובו שמתי שקף ועליו ציור יפה של בארט סימפסון מאז עברו עלי שבועיים בלי מחשב (נשרף לי ההארד דיסק בגלל בערך 20 קצריך ביום מהמדיח)לפני שלושה ימים קיבלתי את המחשב מחדש ורציתי להוציא את החלק העליון של המארז ושמתי לב שהוא מחובר עם מין מסמרים כאלה אז חתכתי קרטון ביצוע בגודל המתאים צבעתי והדבקתי... עכשיו אני רוצה להאיר את המארז ואני לא יודע איך;או קטודה שזה נראה לי הכי הגיוני כי זה לא יותר מדי יקר ומאיר טוב או לדים שאני לא יודע עם זה כלכך שווה כי בארץ אין בדיוק חנויות משתלמות ואם אני יזמין מחו"ל אני…
-
- 8 תגובות
- 991 צפיות
-