עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by arm123,

אז ככה, במחשב שלי יש מאורר של שרת שעובד על 220V. אני רוצה לבנות לו בורר מהירות. תודה מראש לכל העונים.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by LIDOR_13,

היי אני חושב לעסוק במודיג כסתם תחביב השאלה היא איזה דרמל לקנות? יש של חברת WOLF ב200 ש"ח ויש של דרמל המקורי הדגם הכי זול ב450.... הדרמל של WOLF יספיק לי? ועוד שאלה,ציר גמישש הוא חיוני?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Vessilate,

היי, מה נשמע? אני מעוניין להתחיל פרוייקט קטן. אני רוצה לחתוך בצד המארז שלי, ריבוע, ולהרכיב בו זכוכית כדי שיהיה לי חלון צדדי. מכוון שאני מתחיל בנושא, יש לי מס' שאלות. 1. כיצד אני אמור לחתוך את דלת המארז? ג'יגסו? דיסק? 2. ראיתי שצריך לשים איפה במסגרת שחותכים מין מסילה מגומי, מאיפה אני משיג אותה? 3. איך בדיוק אני מדביק את הזכוכית? על המסילה? לפני? 4. עם איזה דבק מדביקים את הזכוכית, ומאיפה קונים אותו? תודה ענקית לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by bneli,

יש למישהו עוד רעיונות לשיפור?? הרעיון שהמארז יהיה דומה קצת לרכב.. על

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by ranran,

היכן ניתן להשיג ספיקר למחשב שמתחבר ל4 פינים בלוח אם? (יש את הקטנים האלה) תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by Blackout,

עריכה : אם אני לוקח 6 מנורות 12 V ומחבר אותם לספר כוח שמוציא 12 V לא צריך נגד נכון ? + אם אני לוקח מאוורר + מנורת לד 12 V גם צריך נגד ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by nice,

אני מחפש PCI RISERS מהסוג הפשוט שאוכל לקנות כאן בישראל. למי שלא יודע זה משהו כזה: http://www.inpc.kiev.ua/Riser.htm מישהו ראה אחד כזה בארץ? הם בכלל ניתנים להשגה?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by urinka,

הי חבר שלי מהבסיס רצה ללמוד איך להפוך את המחשב שלו ליפה אז יום א' אחד כשיצאתי מהבית לכיוון הבסיס לקחתי גם את כלי המודינג שלי כשהגעתי לבסיס המחשב שלו כבר היה על השולחן המלוכלך שלי (בטך תראו בתמונות) ואז ישבנו חיפשנו מה לעשות ואיך ואז התחלנו לעבוד לא צילמתי את כל השלבים כי אני בדרך כלל לא מצלם מה שאני עושה כי אני לא חושב על זה קיצר אני מבלבל לכם את המוח יאלה תמונות מונות תמונות... ] ועכשיו לפקספקס

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by dany_tab,

מישהו יכול בבקשה להשיג לי מעגל של FM Radio Bug אני חייב להשיג מעגל כדי לבנות אחד כזה. אבל תשיגו לי בבקשה מעגל שבאמת אפשר לבנות... עם פירוט חלקים והכל תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by SUB-ZIRO,

חיפשתי בפורום וראיתי מדריך להכנת בלוק מים מגוף קירור אבל שם ראיתי שבשביל לסגור את הברזלים הוא הלחים ורציתי לשאול אם אני אסגור את זה עם סילקון זה ימס\יהרס\ידלוף??? כמובן מלמעלה יהיה סגירה מוחלטת תודה רבה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  11. שלום, לפני כמה ימים הוצאתי רמקולים מלפטופ שעובד (פשוט הוא היה פנטיום 1 או 2) כחלק מכלל פירוקו. אני יודע שהם חזקים ואם אני אמצא מגבר מתאים אוכל לעשות איזו מערכת הגברה קטנה ונחמדה שתיכס לכיס, עם איכות די טובה. אז זהו, הבעיה היא שלא כתוב על הרמקולים את ההתנגדות או את ההספק (שבלעדיהם אין מגבר ואין כלום) ואשמח אם טובים ממני יכולו לעזור לי בזיהוי הפרטים הללו. אם אצליח לבנות משהו נחמד, אשתף אתכם בתמונות.... תמונות של הרמקולים: מקרוב: (יש שניים כאלה) תודה רבה לעוזרים...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by -LosNir-,

שלום, יש לי כאן סטוק של המון לדים UB במלא צבעים (אדום, כחול, צהוב וכו'..) אני מתכנן למכור חלק מהלדים, על כל לד 2.5 ש"ח, יהיה מי שיקנה? תודה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by aladin_7,

לכל המודרים פה ולמי שמעוניין היום גיליתי שבאריהב מוכרים pci riser עבור 3 כרטיסים (מאפשר לחבר כרטיסי PCI במקביל ללוח אם)

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. הי. אני מעוניין בדרמל מאמזון,ואחי יכול להביא לי את זה לארץ שהוא יגיע. השאלה שלי היא האם יווצרו בעיות כלשהן בשדה התעופה... (יש לומר שהוא עולה פחות מ-200$,אז אני יודע שהוא אמור להיות פטור ממשהוא). MuTaTiOn.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  15. אני רוצה לחבר את המאוורר שהיה לי בספק הישן שלי למחשב הוצאתי את המאוורר ניתקתי אותו לחלוטין מהספק אבל ראיתי במדריך באתר שצריך לחבר אותו לחיבור של הפלופי. אני הרסתי את החיבור של הפלופי והחוטים בחוץ והחיבור התעקם ולא טוב האם יש דרך אחרת לחבר את המאוורר למחשב? אולי דרך חיבור המולקס? איך עוד אפשר? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שמעו..נכון שמוזגים בירה בברים,יש כמו משאבה כזאת.. שלוחצים אותה ואז יוצאת הבירה..איפה אפשר להשיג כזה דבר?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Gonk,

http://www.technick.net/ יש שם הרבה מידע טכני על מעגלים, pinouts של כבלים ועוד הרבה דברים מעניינים אחרים. לדוגמה, איך מיצרים לוח מעגל מודפס (pcb) בעצמכם: http://www.technick.net/public/code/cp_dpage.php?aiocp_dp=guide_pcb נ.ב. זה כנראה שייך יותר לחלק של האלקטרוניקה בפורום מאשר המודינג... אבל אני בכל מקרה מתכוון להשתמש במעגל משם לעשות משהו מעניין מאוד...

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. הקטע של 50 מעלות במנוחה קצת הטריד אותי במחשב של אחי (בדיעבד כנראה שהייתי צריך לקנות לו כרטיס עם קירור אקטיבי, אבל זה לא לנושא). בקיצור מה שעשיתי, לקחתי מאוורר 80 מ"מ פשוט שהיה לי והברגתי אותו עם בורג יחיד לצלעות הקירור של הכרטיס. התוצאה: לא הכי אסתטי, אבל זה גם לא מחשב שפותחים כל יום ומשוויצים בו. ירידה של 15 מעלות. 35 במנוחה, 50 במאמץ במשחק Assasin's Creed.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום, ברשותי מחשב עם E5300 וHD4890. לוח P35-DS3L וזכרונות 4GB 1066MHZ. לכאורה מחשב לOC. בעיה 1: חם חם חם, ב4GHZ (1.43V) המעלות מגיעות ל79-81 והרמקול מצפצף.... בעיה 2: אין סירקולציה. בכלל. הדבר הכי קרוב לסירקולציה זה בTOP של המארז 2 פתחי איוורור חמודים אחד למעבד שלא ייחנק והשני לכרטיס מסך. אין בצדדים, יש רק מקדימה כזה למטה שלא רואים... ומאחורה 2 מאווררים כאלה קטנצ'יקים חמודים שמוציאים אוויר אני חושב... הנה כמה תמונות : שימו לב ל2 הפתחי איוורור למעלה. מקדימה בפאנל הקדמי (שאגב עשוי מברזל, המארז כמו המארז כולו ששוקל איזה מאתיים קילו) יש חריצים למטה לכל האורך | | | | | | | | | | | | | | בערך ככה... ומאוורר אחד 80MM ששואב משם אוויר. אני צריך עזרה איך לעזאזאל מאווררי…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אני לא רוצה שבלונות של אש...אלא שבלונות כללי....בגוגל הבאתם רק של אש ואני מסתבך עם גוגל מה שיש באתר לא טוב לי....מישהו יכול לעזור לי ולהביא לי שבלונות מגוונות?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Moty_p,

שלום לכם לא מזמן גזרתי כבל של איפון וראיתי שיש שם: חוט כחול עבה חוט ירוק עבה חוט אדום דק חוט ירוק דק חוט אדום-כחול דק חוט זהב דק חוט כחול דק רציתי לדעת מה עושה כל כבל או לפחות אני מאוד רוצה לדעת מה ה +5V והמינוס תודה לעונים!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by aviaderi,

קראתי את הדיון הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=102286.0 והרכבתי את המעגל. רציתי לדעת איך אני צריך לחבר את השקע (חיבור נקבה כמו שיש על הלוח אם) של ה-USB שיש לי, כלומר איזה פין זה + ואיזה זה -. אני רוצה לחבר את הנגן שיש לי כדי שיקבל מתח האוטו, אבל אני מפחד לשרוף אותו. חיפוש באינטרנט העלה את הסכמה הבאה: 4.שחור - אדמה 3. נתונים + 2. נתונים- 1. אדום 5V. מה שרציתי לדעת זה האם הסכמה הזו נכונה (תקראו אותה משמאל לימין)? כדי למנוע ממני בלבול מיותר ושאלות טיפשיות (שלי) אח"כ, כשאני אומר משמאל לימין אני מתכוון לזה שיש לי כבל USB שקניתי ואני מחזיק את השקע מולי כאשר הפלטה עם החיבורים נמצאת בחלק התחתון של השקע, והחיבורים עצמם פונים כלפי מעלה. תודה רבה לעוזרים, אביע…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by arkadur,

קראתי את המדריך לבניית לדים, ונתקעתי! 1. למה צריך את הפרספקט? 2. לאן בדיוק אני מחבר את הלדים? (לצד השני של השוקולד?) 3.האם זה באמת חזק? דחוף! אני באמצע המודינג!

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. השאלה בכותרת חברים תעזרו לי בזה זה חשוב לי

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by schredder,

היי לכולם. אם מישהו פה רצה אי פעם לבנות איזה פאנל - קוקפיט למשחקים , גו'יסטיק או הגה ונתקע עם הבעיה של חיבור למחשב יש לי פתרון... מזמן כבר בניתי את זה אבל רק לאחרונה יש התעניינות. מדובר בכרטיס אלקטרוני שמתחבר למחשב ע"י USB. הממשק הזה כאמור יכול לשמש כסטיק או הגה ויש לו הממממון אפשרויות. על המחיר שאמכור עוד לא חשבתי.... צריך לבדוק כמה עולים החלקים ועלויות הייצור. ישנן שתי גרסאות עיקריות: אחת ה"פשוטה" מעגל שיכול להכיל עד 24 כפתורים ו 6 צירים נפרדים (אתם מוזמנים לבדוק - אין סטיק מסחרי עם כל כך הרבה) השנייה - מורכבת יותר: מעגל שעשוי לקלוט עד 64 כפתורי לחיצה פשוטים + 16 כפתורי "טוגל " דו מצבי או תלת מצבי + 4 אנקודרים (כמו גלגלת בעכבר) ובנוסף 8 צירים. על המעגל הזה א…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים