עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by re5pect,

היום אבא רצה שנסדר את האוטו אז זה מה שעשינו... מצאתי שם כמה שואבי אבק כאלה חזקים לאוטו... שמתחברים למצת ואז חשבתי 1+1=11 סתם חשבתי מצת אוטו=12 v מולקס=12 v שואב אבק-מצת אוטו+מולקס=שואב אבק קטן וחמוד למחשב!!!! ד"א למישהו יש רעיון לכותרת????? טוב,הלכתי אני יחזור יותר מאוחר

• 6 תגובות
    • 987 צפיות
  2. Started by Vessilate,

היי, מה נשמע? אני מעוניין להתחיל פרוייקט קטן. אני רוצה לחתוך בצד המארז שלי, ריבוע, ולהרכיב בו זכוכית כדי שיהיה לי חלון צדדי. מכוון שאני מתחיל בנושא, יש לי מס' שאלות. 1. כיצד אני אמור לחתוך את דלת המארז? ג'יגסו? דיסק? 2. ראיתי שצריך לשים איפה במסגרת שחותכים מין מסילה מגומי, מאיפה אני משיג אותה? 3. איך בדיוק אני מדביק את הזכוכית? על המסילה? לפני? 4. עם איזה דבק מדביקים את הזכוכית, ומאיפה קונים אותו? תודה ענקית לעוזרים

• 14 תגובות
    • 987 צפיות
  3. Started by RunX,

מחפש שבלונה של אש.. להבות כאלו.. יש לי חור איוורור במארז ואני רוצה לעשות כאילו יוצאים ממנו להבות.. משהו כזה : (הפסים זה כאילו להבות שיוצאות ממנו)

• 1 תגובה
    • 987 צפיות
  4. שלום יש לי זוג מאווררים על הקירור של המעבד מסוג scythe slip stream 1600rpm אני רוצה לשים עליהם נגדים משתנים כדי להוריד את המהירות שלהם במצבים שאני רוצה שקט כמו שאני הולך לישון. אני צריך לדעת איזה גודל התנגדות אני צריך בשבילהם ואיך לחבר אותם עברתי פה בחיפוש קטן בפורום אבל לא ראיתי משהו שיעזור לי ראיתי שאלות דומות אבל לא היה ערכים לנגדים. או לחלופין הציעו לי פתרון של בקרי pwn בקר כזה יכול לתת לי מענה ? ואם אפשר עזרה איך לחבר את זה ( למאווררים יש 3 חוטים , ואני צריך לחבר שני מאווררים לבקר)

5. Started by aviaderi,

קראתי את הדיון הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=102286.0 והרכבתי את המעגל. רציתי לדעת איך אני צריך לחבר את השקע (חיבור נקבה כמו שיש על הלוח אם) של ה-USB שיש לי, כלומר איזה פין זה + ואיזה זה -. אני רוצה לחבר את הנגן שיש לי כדי שיקבל מתח האוטו, אבל אני מפחד לשרוף אותו. חיפוש באינטרנט העלה את הסכמה הבאה: 4.שחור - אדמה 3. נתונים + 2. נתונים- 1. אדום 5V. מה שרציתי לדעת זה האם הסכמה הזו נכונה (תקראו אותה משמאל לימין)? כדי למנוע ממני בלבול מיותר ושאלות טיפשיות (שלי) אח"כ, כשאני אומר משמאל לימין אני מתכוון לזה שיש לי כבל USB שקניתי ואני מחזיק את השקע מולי כאשר הפלטה עם החיבורים נמצאת בחלק התחתון של השקע, והחיבורים עצמם פונים כלפי מעלה. תודה רבה לעוזרים, אביע…

• 6 תגובות
    • 987 צפיות
  6. Started by Kidney_stonE,

לא מקורי, האמת, קראתי את זה אפילו פה, בטוח, פרוייקט שמישהו חשב עליו, ואין לי מושג מה נסגר איתו ולא מוצא אותו בחיפוש. בכל מקרה מי שהרעש מהמחשב מפריע לו (ושוב, זה לא רעיון שלי) יכול לשים את המחשב בחדר אחר, שיש בינו לבין החדר עם המסך - קיר מפריד. עכשיו, דרך חור בקיר, בונים פאנל שליטה על המחשב (לדים מהלוח שמראים על ON/OFF ומצב ההרדיסקים, וכמובן כפתור הדלקה וכיבוי) את כל הדברים האלה כמובן צריך לחבר ללוח. ומעבירים כבלים או נקודות שליטה אלחוטיות (במקרה ויש לכם ציוד אלחוטי) למקלדת, עכבר, מסך, מודם. - גם, הכל עובר יפה בצד, דרך פאנל השליטה. (אפשר את הכבלים להעביר האמת בלי קשר לפאנל השליטה, מלמטה יותר, שיהיה אסתטי) הפאנל יהיה די קטן, בגודל שקע חשמלי בערך, כולה כמה לדים וכפת…

• 9 תגובות
    • 987 צפיות
  7. שלום אני חייב עזרה בתרמיסטור אם מישו כאן יכול לעזור לי : > אני אפצה אותו אפילו אני צריך את זה פשוט לעכשיו אשמח אם תעזרו כאן או תשאירו סקייפ יותר טוב.

• 3 תגובות
    • 987 צפיות
  8. שלום, האם קיימת דרך באמצעות מוד או ע"י רכיב כלשהו לגרום לכך שיהיה ניתן לשלוט על מהירות המאוורר של הביג טייפון 120 מחוץ למארז? למיטב הבנתי במצב הקיים הדרך היחידה לשלוט במהירות היא ע"י כוונונו ישירות דרך המאוורר מה שמצריך פתיחת המארז וגישה למאוורר. ניסיתי לראות אם ניתן לפתור זאת ע"י תוכנה, אך הממצאים מצביעים על כך שגם אפשרות זו לא קיימת. אשמח לשמוע רעיונות או הצעות. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 987 צפיות
  9. יש לי כבר זרם של 3V ואני רק צריך לדעת איך אני עושה את המעגל עצמו..... אני רוצה ששני לדים יהבהבו לסרוגין..

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  10. Started by infer73,

יש לי מחובר למחשב מקלט אינפרא אדום (שנבנה לפי השרטוטים שכאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=73896.0) ורציתי לדעת אם ואיך ניתן לחבר לו איזה לד ככה שהלד ידלק לשנייה בעת קבלת סיגנל אינפרא אדום תודה...

• 4 תגובות
    • 986 צפיות
  11. Started by SUB-ZIRO,

חיפשתי בפורום וראיתי מדריך להכנת בלוק מים מגוף קירור אבל שם ראיתי שבשביל לסגור את הברזלים הוא הלחים ורציתי לשאול אם אני אסגור את זה עם סילקון זה ימס\יהרס\ידלוף??? כמובן מלמעלה יהיה סגירה מוחלטת תודה רבה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  12. Started by elan22,

מחפש כבל מאריך לחיבור חשמל ללוח אם (המחבר הגדול) של ספק ATX או אם מישהו יודע איפה אפשר לקנות מחברים כאלה כדי להכין לבד? אילן.

• 3 תגובות
    • 986 צפיות
  13. אני צריך סטנד לכלי עבודה (מקדחה\דארמל וכו'), כדי לקדוח בדיוק, עדיף שתהיה לו ידית תפעול נוחה (שמעלה ומורידה את כלי..) וכמה אמור לעלות לי התענוג?

• 3 תגובות
    • 986 צפיות
  14. Started by 114508534,

בוקר טוב אז אחרי שהצלחתי לתקן את הפטיפון שהוחלפה מחט וגומיה והכל עבד מצויין, פתאום היום באתי שמתי תקליט הכל כמו תמיד ואין קול מהרמקולים, כמובן חשבתי אולי משהו לא מחובר משהו התנתק אבל הכל מחובר, קרבתי את האוזן למחט ושמעתי ממנה שבוקע צליל חלש חלש, פתחתי החלפתי את הכל RCA כי הוא היה דפוק וחשדתי ששם הבעיה אבל עדיין לא יוצא לי קול מהרמקולים. מישהו מכיר את הבעיה ויודע איך לסדר, השלב הבא שאני חושד שאולי אחד מ4 הכבלים שמחוברים מהמחט לכבלים של ה RCA נדפק בדרך .

• 2 תגובות
    • 986 צפיות
  15. Started by Freddy,

שלום וערב טוב לכל גולשי Hwzone. תקופת החגים קרבה ובאה ולכן החלטתי בתור פרוייקט, לקנות מארז פשוט בסיגנון compucase ולעשות לו מודיינג משוגע. למרות שהפורום "יומני פרוייקטים" מלא יומנים ותמונות של מודינג אשמח לקבל עוד כמה בעיקר מחו"ל. חרשתי את האתרים הישראלים בחיפוש אחר לינקים אך לא מצאתי. אשמח אם תוכלו להביא לי גלריות של מודינג, תודה מראש אודי

• 10 תגובות
    • 986 צפיות
  16. Started by pc student,

חברה אני צבעתי את העכבר שלי בזהב ואחרי כמה זמן הוא הפך לירוק,מה הבעייה כאן וכיצד אפשר לפתור אותה?

• 8 תגובות
    • 986 צפיות
  17. אני לא רוצה שבלונות של אש...אלא שבלונות כללי....בגוגל הבאתם רק של אש ואני מסתבך עם גוגל מה שיש באתר לא טוב לי....מישהו יכול לעזור לי ולהביא לי שבלונות מגוונות?

• 2 תגובות
    • 986 צפיות
  18. Started by wons,

היי חבר'ה החלטתי לאחרונה לפתוח פרוייקט "סוף שבוע" חדש: הפרוייקט הוא גלאי דגים לאחר טיפה בדיקות באנטרנט כיצד הוא עובד הרעיון ניראה די פשוט: http://www.fishfinder-store.com/howfifiwo.html אומנם כשהתחלתי לנתח את הדברים לעומק ולתכנן הבנתי שהדברים לא פשוטים כמו שנשמעו לי בהתחלה והינה מספר שאלות: * הבנתי שהסונארים בנויים על בסיס חיישן פיזואלקטרי. אומנם מתוך הבנתי אפשר ליישם את החיישן באמצעות מיקרופון ורמקול פשוטים מישהו רואה למה לא לעשות את זה כך? * למישהו יש רעיונות לאיטום מפני מים לרמקול / מיקרופון/ חיישן פיזואלקטרי או רעיון שונה לשליחת גל הלם במיים וחיישן לקלוט אותו? אשמח לקבל תשובות ומחשבות נוספות בנושא. תודה, רון.

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  19. Started by Moty_p,

שלום לכם לא מזמן גזרתי כבל של איפון וראיתי שיש שם: חוט כחול עבה חוט ירוק עבה חוט אדום דק חוט ירוק דק חוט אדום-כחול דק חוט זהב דק חוט כחול דק רציתי לדעת מה עושה כל כבל או לפחות אני מאוד רוצה לדעת מה ה +5V והמינוס תודה לעונים!

• 2 תגובות
    • 986 צפיות
  20. Started by lion03,

זה התרגיל א. מה תפקידו של מגבר A1 ומה תפקידו של מגבר A2 במעגל זה A1 זה מגבר חוצץ זה אני יודע מה זה A2? ב. רשום ביטוי למתח Vo כתלות במתח V1 וV2 זה נכון? (אגב מה שחתוך למעלה זה i1=(V1-V2)/2K

• 2 תגובות
    • 986 צפיות
  21. Started by schredder,

היי לכולם. אם מישהו פה רצה אי פעם לבנות איזה פאנל - קוקפיט למשחקים , גו'יסטיק או הגה ונתקע עם הבעיה של חיבור למחשב יש לי פתרון... מזמן כבר בניתי את זה אבל רק לאחרונה יש התעניינות. מדובר בכרטיס אלקטרוני שמתחבר למחשב ע"י USB. הממשק הזה כאמור יכול לשמש כסטיק או הגה ויש לו הממממון אפשרויות. על המחיר שאמכור עוד לא חשבתי.... צריך לבדוק כמה עולים החלקים ועלויות הייצור. ישנן שתי גרסאות עיקריות: אחת ה"פשוטה" מעגל שיכול להכיל עד 24 כפתורים ו 6 צירים נפרדים (אתם מוזמנים לבדוק - אין סטיק מסחרי עם כל כך הרבה) השנייה - מורכבת יותר: מעגל שעשוי לקלוט עד 64 כפתורי לחיצה פשוטים + 16 כפתורי "טוגל " דו מצבי או תלת מצבי + 4 אנקודרים (כמו גלגלת בעכבר) ובנוסף 8 צירים. על המעגל הזה א…

• 0 תגובות
    • 986 צפיות
  22. Started by yuval1101,

היי, ראיתי שבאתר יש מדריכים לבניית פאן בס ולבניית תאורה ע"י לדים. אבל אני רוצה לדעת איך אני יכול לבנות בקר תאורה לתאורה של 4 פין ו-3 פין??? ואני רק רצה לדעת איך אני מחבר את התאורה עצמה למתג, ולא איך אני מחבר את המתג למארז. תודה מראש, יובל

• 6 תגובות
    • 986 צפיות
  23. Started by vaknin12,

יש לי מאוורר של 220v ומזרים זרם של 0.14A אני רוצה לחבר אותו לנגד משתנה על מנת להישטלת לו על המהירות אני יודע לחבר נגד משתנה למאורר של 120 מ"מ שמיתחבר יש ל-12V זה לא בעיה הבעיה פה שהמאורר מתחבר ישר ל-220v ואני צריך עזרה בהרכבת נגד משתנה

• 3 תגובות
    • 986 צפיות
  24. האם אני יכול להעביר מידע מהפלאפון למחשב באמצעות המקלט הזה? או שצריך גם לבנות משדר או משהו?

• 5 תגובות
    • 986 צפיות
  25. Started by idan1836,

מישהו יודע איך לחבר פוטנציומטר למאוורר (לחוט הצהוב-12V) , אבל לפוטנציומטר יש 6 פינים כאלה.. ולא 2.

• 3 תגובות
    • 985 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.