אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
זה התרגיל א. מה תפקידו של מגבר A1 ומה תפקידו של מגבר A2 במעגל זה A1 זה מגבר חוצץ זה אני יודע מה זה A2? ב. רשום ביטוי למתח Vo כתלות במתח V1 וV2 זה נכון? (אגב מה שחתוך למעלה זה i1=(V1-V2)/2K
-
- 2 תגובות
- 967 צפיות
-
-
יש לי מאוורר של 220v ומזרים זרם של 0.14A אני רוצה לחבר אותו לנגד משתנה על מנת להישטלת לו על המהירות אני יודע לחבר נגד משתנה למאורר של 120 מ"מ שמיתחבר יש ל-12V זה לא בעיה הבעיה פה שהמאורר מתחבר ישר ל-220v ואני צריך עזרה בהרכבת נגד משתנה
-
- 3 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום אני חייב עזרה בתרמיסטור אם מישו כאן יכול לעזור לי : > אני אפצה אותו אפילו אני צריך את זה פשוט לעכשיו אשמח אם תעזרו כאן או תשאירו סקייפ יותר טוב.
-
- 3 תגובות
- 967 צפיות
-
-
לאבא שלי יש בעבודה מקדח כוס. אבל יש לו כוסות רק בגודלים של 75 ו-85 MM. אני יודע שאפשר לקנות בזול כוס 80 ממ מחנות אבל הכוסות שלאבא שלי יש הם ממש איכותיות, מהסוג שעולה 300 ש"ח, ומשמשים אנשים שעובדים בהם במקצוע שלהם. אז אם אני אעשה חור עם מקדח 75 או 85 ממ זה יתאים למאוורר 80ממ? ועוד משהו: אני הורדתי את השרטוט המוכן שיש במדריך האתר של מאוורר 80MM, והוא לא עגול!!!!!! למה הוא לא עגול? (השרטוט שלפיו אני אמור לחתוך את חור הכוונה)
-
- 4 תגובות
- 967 צפיות
-
-
יש לי כבר זרם של 3V ואני רק צריך לדעת איך אני עושה את המעגל עצמו..... אני רוצה ששני לדים יהבהבו לסרוגין..
-
- 1 תגובה
- 966 צפיות
-
-
סליחה אם שאלו את זה כבר אבל חיטטתי באתר ולא מצאתי תשובה. יש לי מארז coolermaster אלומניום ואני רוצה לעשות חור למאוורר 120 מ"מ בדופן. אני קצת ידיים שמאליות והמארז עלה לא מעט כך שאני מעדיף לתת את המארז למישהו מקצועי. מישהו מכיר בעלי מקצוע באיזור ת"א שיכולים לעשות את העבודה?
-
- 1 תגובה
- 966 צפיות
-
-
בוקר טוב, אתמול החלפתי את המאוורר של המעבד שלי ממעבד סטוק של אינטל.. למאוורר חדש של Arctic Cooling - Freezer 7 Pro אז במקום לזרוק את המאוורר הישן לפח, חשבתי להוסיף אותו למארז שלי כדי לקרר טוב יותר את הצלעות קירור של המעבד החדש. אז זאת הדלת של המארז: אני רוצה להוסיף את המאוורר הישן לחור העגול שבדלת, בגלל שהחור הזה נמצא בדיוק מעל הצלעות קירור של המאוורר החדש... ככה זה נראה מבפנים: וכמו שאפשר לראות בתמונה הזאת, המאוורר בדיוק בגודל של החור במארז: ועכשיו מה שאני רוצה לשאול.. 1. האם זה אפשרי ונחוץ? איך אני עושה את זה? 2. לאיזה כיוון כדאי שהאוויר יזרום? שיזרים אוויר למארז או שיוציא אותו החוצה? 3. לאן אני מחבר את הכבל מתח שלו? תודה לכל מי שעונה
-
- 7 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שלום =] חבר שלי רצה להחליף לוח אם,ובגלל שהשתמש במברג גדול מידי,הברגים בלוח האם התעקמו,ואי אפשר להבריג אותפ החוצה אז הוא חשב שהוא יהיה חכם גדול אם הוא ישבור את הפינים הצהובים מאחורה קיצר,הוא רוצה להחליף את הלוח,איך הוא עושה את זה עכשיו? תודה
-
- 9 תגובות
- 966 צפיות
-
-
-
הקטע של 50 מעלות במנוחה קצת הטריד אותי במחשב של אחי (בדיעבד כנראה שהייתי צריך לקנות לו כרטיס עם קירור אקטיבי, אבל זה לא לנושא). בקיצור מה שעשיתי, לקחתי מאוורר 80 מ"מ פשוט שהיה לי והברגתי אותו עם בורג יחיד לצלעות הקירור של הכרטיס. התוצאה: לא הכי אסתטי, אבל זה גם לא מחשב שפותחים כל יום ומשוויצים בו. ירידה של 15 מעלות. 35 במנוחה, 50 במאמץ במשחק Assasin's Creed.
-
- 4 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שלום המלצה לרב מודד [US$16.99 47% OFF]MUSTOOL MT99PRO Dual Mode Voltage Detection Intelligent True RMS Multimeter Voltage Detect Indicator Fully Auto-Range with Ultra-large EBTN LCD Screen מכשירי מדידה וניתוח from כלים on banggood.com https://banggood.app.link/SwHQWgsI67 או [US$52.99 38% OFF]MUSTOOL MT8206 2 in 1 Intelligent Digital Oscilloscope Multimeter with Analog Bar Graph מכשירי מדידה וניתוח from כלים on banggood.com https://banggood.app.link/hA2v45xI67 אם יש המלצה אחרת אשמח כיצד אני מחליף את הקבל האלו . אתי שיש קבל שנתן להוציא בסיבוב . האם זה המקרה ! תודה
-
- 0 תגובות
- 966 צפיות
-
-
היי חבר'ה החלטתי לאחרונה לפתוח פרוייקט "סוף שבוע" חדש: הפרוייקט הוא גלאי דגים לאחר טיפה בדיקות באנטרנט כיצד הוא עובד הרעיון ניראה די פשוט: http://www.fishfinder-store.com/howfifiwo.html אומנם כשהתחלתי לנתח את הדברים לעומק ולתכנן הבנתי שהדברים לא פשוטים כמו שנשמעו לי בהתחלה והינה מספר שאלות: * הבנתי שהסונארים בנויים על בסיס חיישן פיזואלקטרי. אומנם מתוך הבנתי אפשר ליישם את החיישן באמצעות מיקרופון ורמקול פשוטים מישהו רואה למה לא לעשות את זה כך? * למישהו יש רעיונות לאיטום מפני מים לרמקול / מיקרופון/ חיישן פיזואלקטרי או רעיון שונה לשליחת גל הלם במיים וחיישן לקלוט אותו? אשמח לקבל תשובות ומחשבות נוספות בנושא. תודה, רון.
-
- 1 תגובה
- 966 צפיות
-
-
הי, בכל הפאן באסים שניתקלי ראיתי שהם מגיעים רק עם חיבורי PWM למאווררים, אצלי במארז יושבים מאווררי מולקס. מה כן תומך?
-
- 2 תגובות
- 966 צפיות
-
-
אני רוצה לחתוך דלת בצורת לב, עכשיו אני רוצה לדעת איזה ראשים יעזרו לי בחתיכה, כמה מכל אחד אני צריך... 2. פרספקס... כמו מ"מ לקנות?... אם יש סוגים o0 [אז את הטוב ביותר P: ] וכמה בערך זה עולה! תודה מראש D:
-
- 7 תגובות
- 966 צפיות
-
-
האם אני יכול להעביר מידע מהפלאפון למחשב באמצעות המקלט הזה? או שצריך גם לבנות משדר או משהו?
-
- 5 תגובות
- 966 צפיות
-
-
קיבלתי קקטוס והחלטתי לעשות איזה פרויקט מודינג קטן מסביבו.. לקחתי 10 לדים ירוקים וניסיתי שתי צורות לשלב את הקקטוס ואת הלדים: אופציה ראשונה עם סידירום שנצבע לשחור: http://img154.imageshack.us/img154/9420/kaktusmodgx9.jpg אופציה שניה עם הקקטוס בתוך המארז: http://img384.imageshack.us/img384/7868/newkaktusmw3.jpg (אני חייב להודות שהלדים לא כל כך בהירים וחשיפה ארוכה במצלמה עזרה לי להשיג את האפקט הרצוי ;D אבל זה רק בשביל להמחיש את הרעיון.) אז קודם כל, מה לדעתכם יותר יפה? ושנית כל, הלדים האלה לוקחים כרגע מהספק בערך 60 מילי אמפר מהחיבור של ה12 וולט (שהמתח בו עומד על 11.3 וולט בערך). יש לי סתם ספק ג'נרי מעפן, שלפי מה שכתוב עליו (ובטוח שזה לא נכון), מסוגל לתת 480W, וזרם של עד 19A בי…
-
- 7 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום לכלום אני רוצה להכין צלחת WIFI שמשפרת את הקליטה אבל אני חייב לדעת האם זה באמת אמיתי ועוזר זה המדריך http://www.upim.co.il/t1328/ אם תסתכלו במדריך תראו שאני סך הכל מחבר לו מעמד.. זה לא שאני מחבר את ה"כלי אידוי" לאנטנה של הWIFI אז השאלה שלי האם ה"כלי אידוי" באמת יהפוך לאנטנה של הWIFI אם אני יכין לפי המדריך הנ"ל? כי אני פשוט לא רואה שום מגע בין האנטנה של הWIFI ל"כלי אידוי". שימו לב שבסוף כותב המדריך אומר שמאין קליטה קפץ לו ל72% אבל לי זה נראה שפשוט בגלל שהוא תלה את הWIFI בחוץ זה נהיה לו ככה... מישהו יודע האם זה יעזור והאם ה"כלי אידוי" באמת יהפוך לאנטנה?
-
- 2 תגובות
- 965 צפיות
-
-
http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=fanbus_2 מס' 8 נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). איזה נגדים אלה בדיוק? כמה נגדים? זה קצת התבלגן ולא הכי ברור מה כאן זה מה תודה מראש לעוזרים...
-
- 6 תגובות
- 965 צפיות
-
-
אחרי חיפוש הבנתי שלד UB צורך 3V אז איך זה שבפנס של האופניים יש 3 לדים UB והם מאירים חזק מאוד עם 2 סוללות AAA?
-
- 4 תגובות
- 965 צפיות
-
-
הכנתי אלמנט תאורה פשוט מהמדריך עכשיו אין לי מושג איך אני יוכל לחבר אותו לחשמל של המחשב יש לי מתג אז אני יוכל לשלוט בזה עם המתג האם זה אפשרי? אם כן בבקשהה תסבירו לי איפה בדיוקר לחבר את כל העניין של החשמל
-
- 2 תגובות
- 965 צפיות
-
-
חברה אני צבעתי את העכבר שלי בזהב ואחרי כמה זמן הוא הפך לירוק,מה הבעייה כאן וכיצד אפשר לפתור אותה?
-
- 8 תגובות
- 965 צפיות
-
-
אני אמור לקבל השבוע מחשב שאני לא יודע מה הנתונים שלו, אבל אני לוקח אותו רק למודינג תיכננתי לצבוע את כל המארז בשחור ולשים קטודה ירוקה/כחולה UV עם דלת פרספקס ולצבוע את הלוח אם עם הטושים הזוהרים בUV רציתי לדעת את שלבי הצביעה של המארז, מאיזה נייר לקנות ועד כמה לחכות בין כל צביעה לצביעה, ורציתי לדעת איפה אפשר להשיג את הטושים שניתן בעזרתם לצבוע את הלוח אם, וזה לא יורד? תודה
-
- 9 תגובות
- 965 צפיות
-
-
היי לכולם. אם מישהו פה רצה אי פעם לבנות איזה פאנל - קוקפיט למשחקים , גו'יסטיק או הגה ונתקע עם הבעיה של חיבור למחשב יש לי פתרון... מזמן כבר בניתי את זה אבל רק לאחרונה יש התעניינות. מדובר בכרטיס אלקטרוני שמתחבר למחשב ע"י USB. הממשק הזה כאמור יכול לשמש כסטיק או הגה ויש לו הממממון אפשרויות. על המחיר שאמכור עוד לא חשבתי.... צריך לבדוק כמה עולים החלקים ועלויות הייצור. ישנן שתי גרסאות עיקריות: אחת ה"פשוטה" מעגל שיכול להכיל עד 24 כפתורים ו 6 צירים נפרדים (אתם מוזמנים לבדוק - אין סטיק מסחרי עם כל כך הרבה) השנייה - מורכבת יותר: מעגל שעשוי לקלוט עד 64 כפתורי לחיצה פשוטים + 16 כפתורי "טוגל " דו מצבי או תלת מצבי + 4 אנקודרים (כמו גלגלת בעכבר) ובנוסף 8 צירים. על המעגל הזה א…
-
- 0 תגובות
- 965 צפיות
-
-
בבקשה תצביעו רק שתידעו קניתי את הWOLF חחחחח.............אני סתם רוצה לדעת............
-
- 6 תגובות
- 965 צפיות
-
-
איך אפשר להשיג אפקט אור כחול חזק כל כך כמו הפלאפונים במסכי LCD קטנים? התאורה הצהובה האופינית למסכים כאלו בכלל לא מתקרבת בעוצמה לזאתי שבפלאפונים אז איך בכל זאת אפשר להשיג אפקט כחול שכזה?
-
- 4 תגובות
- 964 צפיות
-