עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Gosha,

התחלתי לתכנן את המודינג הראשון שלי ואני רוצה ליצור למחשב שלי מראה אחר (זה הרי מה שעושים במודינג), הרעיון הוא שאני רוצה לשנות את צבעו מאפור לשחור אך אני לא רוצה צבע שחור רגיל, אני רוצה שחור [glow=red,2,300]בוהק[/glow]! קראתי כאן באתר מדריך לצביעת מארז ושם היה לינק למודינג שאיזה בחור חביב מסינגפור עשה למארז שלו - http://www.virtual-hideout.net/articles/project_tivoli/index.shtml אמנם הבנתי את דרך הפעולה הארוכה (אורך המודינג הוא יותר משבוע, אם חישבתי נכון) של התחלה בשכבת צבע יסוד ושיוף בנייר שיוף ואז שכבה ראשונה, שנייה ושלישית וכל פעם לשייף ולחכות 48 שעות (אני לא מדייק כי קראתי את המדריך שלו - 7 עמודים, בריפרוף). עכשיו, אחת הבעיות היא במוצרי הצביעה שהוא השתמש. אני מבין …

• 2 תגובות
    • 983 צפיות
  2. Started by bneli,

יש למישהו עוד רעיונות לשיפור?? הרעיון שהמארז יהיה דומה קצת לרכב.. על

• 7 תגובות
    • 983 צפיות
  3. Started by adlanm,

שלום מחפש מדריכים כגון http://www.beyondlogic.org/serial/serial3.htm או http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=115461 אבל משהו אם יותר תמונות או יותר מוסבר לאדיוט כמוני אני יודע שהנושא נטחן אבל בבקשה אל תשלחו אותי לחפש כי עשיתי את זה.

• 7 תגובות
    • 983 צפיות
  4. שלום! הייתי מעוניין לקבל פרטים לגבי ממסרים, וגם האם קיים דבר כזה ממסר העובד על 5v ? בתודה מראש ניר.

• 3 תגובות
    • 983 צפיות
  5. Started by CyberBot,

יש בתוך הספק של המחשב שנאים קטנים השאלה שלי אם אני יכול להשתמש בהם במגעל רגיל? ואיך אני יודע מכמה לכמה הם ממירים?

• 1 תגובה
    • 982 צפיות
  6. Started by urinka,

שלום קראתי כאן באתר בפינת המדריכים איך לעשות מכונת ארקיד ורציתי לדעת איפה פשר לקנות את הג'ויסטיקים והלחצנים כדי לבנות מכונה כזו תודה אורי

• 4 תגובות
    • 982 צפיות
  7. Started by pyro_man,

אז ככה לפני זמן מסויים התחלתי בבניית מארז מפרספקט 5 מילימיטר שכל הכוונה שהוא יהיה כמו אקוורים הדלתות יהיו בנויות מדופן כפולה שבתוכה יכנסו מים ללא דגים אין מה לדאוג. אז ככה פרספקט לא חסר חסר מישו שיתכנן לי כי במהלך הבניה נתגלו הרבה שגיאות עקב העובי של הפרספקט המסויים שוב 5 מילימיטר ובנוסף להכל אני הייתי מעוניין בפתרונות מקוריים כיצד לחבר את החלקים השונים אחד לשני כי סילקון איך נגיד את זה זה אולי פתרון לאתימה אבל לא פתרון יעיל על מנת לחהחזיק את הפרספקט מחובר אחד לשני וברגים עושים חור ובואו נגיד ככה המים יוצאים מהחור. למי שיש את היכולת והכח והרצון הטוב לעזור לחבר קהילה יכול לנסות את מזלו ובסקטאפ לתכנן פשוט אני חרא של גרפיקאי בתוכנה הזאת למרות שהיא דיי פשוטה. אז מי ישכול שיע…

• 8 תגובות
    • 982 צפיות
  8. שלום, ברשותי מחשב עם E5300 וHD4890. לוח P35-DS3L וזכרונות 4GB 1066MHZ. לכאורה מחשב לOC. בעיה 1: חם חם חם, ב4GHZ (1.43V) המעלות מגיעות ל79-81 והרמקול מצפצף.... בעיה 2: אין סירקולציה. בכלל. הדבר הכי קרוב לסירקולציה זה בTOP של המארז 2 פתחי איוורור חמודים אחד למעבד שלא ייחנק והשני לכרטיס מסך. אין בצדדים, יש רק מקדימה כזה למטה שלא רואים... ומאחורה 2 מאווררים כאלה קטנצ'יקים חמודים שמוציאים אוויר אני חושב... הנה כמה תמונות : שימו לב ל2 הפתחי איוורור למעלה. מקדימה בפאנל הקדמי (שאגב עשוי מברזל, המארז כמו המארז כולו ששוקל איזה מאתיים קילו) יש חריצים למטה לכל האורך | | | | | | | | | | | | | | בערך ככה... ומאוורר אחד 80MM ששואב משם אוויר. אני צריך עזרה איך לעזאזאל מאווררי…

• 3 תגובות
    • 982 צפיות
  9. Started by aladin_7,

לכל המודרים פה ולמי שמעוניין היום גיליתי שבאריהב מוכרים pci riser עבור 3 כרטיסים (מאפשר לחבר כרטיסי PCI במקביל ללוח אם)

• 5 תגובות
    • 982 צפיות
  10. היי. יש באפשרותי להוציא מקוברה פיסי , 10 זוגות של קתודות בצבעים אדום כחול ירוק או אולטרה סגול כמו שיש להם באתר . http://www.cobrapc.co.il/category.asp?catcode=531&AdCat=531 המחיר לזוג הוא 85 קצת יותר זול מהמחיר הרגיל .. הקתודות זמינות אצלהם לפי מייטב הבנתי ... מי שרוצה , שישאיר לי פרטית עם טלפון שלו! מוגבל ל10 ברגע שיגמרו , אני יודיע פה. כנ''ל לגבי אפשרות לעוד 10 זוגות (בכלל לא בטוח שיהיו עוד ) אבירם.

• 1 תגובה
    • 981 צפיות
  11. זה מופיע בכרוז המדריכים שלכם. עכשיו הוא דיבר על - מחבר DSUB 9PIN נקבה (חיבור סריאלי כמו של עכברים ישנים). אז הבנתי איזה כבל וכל זה אבל לא הבנתי נמשל מה הצבע של PIN 1 או של PIN 5 וכו' ... זה חשוב לי כי אני רוצה לעשות כמו משהוא שישר מתחבר למחשב בלי שני יציאות כאלה של חיבור סיריאלי רק אחד שמתחבר למחשב והשני לקחת את החוטים שלו נגיד אם זה אדום סתם לדוגמא והוא שייך לPIN1 אז לחבר אותו ... אני חושב שבר הבנתם אותי ותוכלו לעזור לי תודה מראש לעוזרים ...

• 5 תגובות
    • 981 צפיות
  12. Started by a_yigal,

אז ככה אני מחפש מידע בעברית על החלקים הבאים: 1N4148 דיודת IR (אניפרא אדום) טרנזיסטור bc108 4027 lm567 אלו החלקים כל מידע יעזור! אפילו רק על חלק אחד מהם-זה בשביל פרויקט גמר יב' תודה מראש לעוזרים ושיהיה לכולם שבת שלום, יגאל נ.ב. חיפשתי בכל האינטרנט ולא מצאתי כלום אולי לכם יהיה יותר מזל ממני

• 4 תגובות
    • 981 צפיות
  13. Started by -LosNir-,

שלום, יש לי כאן סטוק של המון לדים UB במלא צבעים (אדום, כחול, צהוב וכו'..) אני מתכנן למכור חלק מהלדים, על כל לד 2.5 ש"ח, יהיה מי שיקנה? תודה.

• 4 תגובות
    • 981 צפיות
  14. Started by max74,

אני מחפש את הרכיב הזה מה שאני מבקש ממכם זה שתעזרו לי לדעת לפי הצבעים מסביב את הערך שלו .. אצלי הצבעים שתי עיגולים בצבע ירוק <>ואחד בצבע אדום <>והרכיב בצבע נחושת מקס. http://www.2send.us/view-6979/ [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 981 צפיות
  15. Started by Devil Servant,

נגיד יש לי מארז.. ואני רוצה להוסיף מאוורר.. אז אני קודם אחתוך עיגול (חח העיגול לא יצא) אח"כ אני אשים את המאורר בצד הפנימי של המארז,ובצד השני את הגריל. ואחבר עם ברגים זה נכון? ככה אמורים לעשות? האם יש אפשרות לעשות שיצא יפה בלי גריל? האם זה יצא שקט? ואם זה מאורר צבעוני האור יצא אפילו שאין לי פרספקט?

• 4 תגובות
    • 981 צפיות
  16. אני יודע שזה סוג של SMT הצילום נלקח מלוח השעונים של הרכב שלי.. הוא מפיץ אור כתום ואני רוצה לשנות את זה לכחול לכן אני צריך לקנות לדים בדיוק אותו הדבר ולהלחים את הלדים הכחולים במקום הכתומים אשמח לעזרה איזה סוג לד זה. את כל הפרטים.. תודה

• 5 תגובות
    • 981 צפיות
  17. שלום לכם. אכן כן, עוד שאלה פילוסופית, בה בדר"כ אף אחד לא יודע מהי באמת התשובה האמיתית..ומי בכלל יודע אם יש אחת כזו? ;D אז, ככה. ההגיון שלי אומר- שאין טעם להוציא את הסמארטפון מההטענה שלו, גם לאחר שהיא מגיעה ל 100%, מפני שלכל סוללה יש LIFE \ RECHARGE CYCLES ...ובעצם בכל פעם שאני מגיע ל 0% ומטעין מחדש ל 100% - אני מאבד עוד Cycle כזה מתוך ה..מי יודע כמה? 800 הטענות שיש למכשיר, נגיד. אם אני משאיר את המכשיר תמיד מחובר למחשב [גם ככה אני עובד מול המחשב כל היום, אז הטלפון איתי], אז הטלפון גם נשאר טעון וגם לא "משגעים" ת'בטריה סתם עם ריקונה ומילואה מחדש. הבעיה היא שאני חושש שבגלל שהבטריה נשארת כל הזמן ב 100% טעינה [ומי יודע אם בכלל המכשיר מפסיק להטעין אותה ב 100%..אולי הוא מ…

• 4 תגובות
    • 981 צפיות
  18. Started by B0o!,

אני רוצה לחתוך דלת בצורת לב, עכשיו אני רוצה לדעת איזה ראשים יעזרו לי בחתיכה, כמה מכל אחד אני צריך... 2. פרספקס... כמו מ"מ לקנות?... אם יש סוגים o0 [אז את הטוב ביותר P: ] וכמה בערך זה עולה! תודה מראש D:

• 7 תגובות
    • 981 צפיות
  19. Started by Gonk,

"Just some old school modding for ya' all!" לעבודה עצמה: זה מחשבון ישן שירשתי מאחי. משהו מאיזור אמצע שנות ה 80, עתיק (ועדיין בשימוש). יום אחד סתם פירקתי אותו וגיליתי שאפשר להפוך את המסנן המקטב של המסך. הנה כמה תמונות מהפירוק והמוד עצמו. המסנן המקטב: התוצאה הסופית: בעצם, המחשבון היה כבר אחרי המוד, אבל בדיוק קנינו מצלמה חדשה והייתי חייב לנסות אותה על משהו. אז החזרתי את המצב לקדמותו ועשיתי הכל מהתחלה עם תמונות. נ.ב. 1 אני יודע שבחלק מהתמונות יש קצת יותר מדי פלאש, מה לעשות. נ.ב. 2 לפני שמישהו ישאל, לא ערכתי את התמונה האחרונה, המחשבון באמת נראה ככה עכשיו.

• 6 תגובות
    • 981 צפיות
  20. Started by Jules Winnfield,

ערב טוב, יש לי ספק HEC 400W TRT והמאוורר הקטן שלו נורא מרעיש מה שאני רוצה לעשות זה להפוך אותו כמו לספק זה: כלומר, שיהייה כבר מאוורר 120 מ"מ למטה (כבר מוכן להתקנה) ולנתק את המאוורר 80 המרעיש ולעשות חורים מאחורה. כמה בעיות שיכולות לצוץ: כשאנתק את מאוורר ה80 האם הספק יקבל "התראה" ולא ידלק? והאם הקירור של מאוורר 120 מלמטה יספיק ויעשה את העבודה בצורה טובה. זה שהוא לא בנוי כמו ספק יעודי למאוורר 120 מלמטה לא יפגע בזרימת האוויר מתוך הספק? מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 981 צפיות
  21. Started by BigFart,

במולקס יש חוטים אדומים שחורים וצהובים. (יש 2 חוטים צהובים שהולכים לאותו חור) איך אני יכול לדעת בצהוב איפה הפלוס ואיפה המינוס? אני רוצה לשים לד בתוך המולקס איך אני יעשה את זה? לאן לחבר?

• 7 תגובות
    • 980 צפיות
  22. Started by SUB-ZIRO,

חיפשתי בפורום וראיתי מדריך להכנת בלוק מים מגוף קירור אבל שם ראיתי שבשביל לסגור את הברזלים הוא הלחים ורציתי לשאול אם אני אסגור את זה עם סילקון זה ימס\יהרס\ידלוף??? כמובן מלמעלה יהיה סגירה מוחלטת תודה רבה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 980 צפיות
  23. שלום !!! אני רוצה לבנות מודינג שיכיל מסך LCD מהמדריך זה לא נראה כזה מסובך... עכשיו יש לי רדיו ישן שמכיל מסך LCD בדיוק בגודל המתאים לי ורציתי לדעת האם הוא יתאים... הבנתי שאי אפשר ללא בקר אז מה זה בקר ומאיפה משיגים בקר והאם למסך מרדיו ישן יש בקר??? (המון שאלות) נ.ב אני יעלה תמונה מחר...

• 6 תגובות
    • 980 צפיות
  24. Started by aviaderi,

קראתי את הדיון הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=102286.0 והרכבתי את המעגל. רציתי לדעת איך אני צריך לחבר את השקע (חיבור נקבה כמו שיש על הלוח אם) של ה-USB שיש לי, כלומר איזה פין זה + ואיזה זה -. אני רוצה לחבר את הנגן שיש לי כדי שיקבל מתח האוטו, אבל אני מפחד לשרוף אותו. חיפוש באינטרנט העלה את הסכמה הבאה: 4.שחור - אדמה 3. נתונים + 2. נתונים- 1. אדום 5V. מה שרציתי לדעת זה האם הסכמה הזו נכונה (תקראו אותה משמאל לימין)? כדי למנוע ממני בלבול מיותר ושאלות טיפשיות (שלי) אח"כ, כשאני אומר משמאל לימין אני מתכוון לזה שיש לי כבל USB שקניתי ואני מחזיק את השקע מולי כאשר הפלטה עם החיבורים נמצאת בחלק התחתון של השקע, והחיבורים עצמם פונים כלפי מעלה. תודה רבה לעוזרים, אביע…

• 6 תגובות
    • 980 צפיות
  25. Started by tulicooli,

אני רוצה תמונות בשביל לשים על המארז כאילו על החלון לחרוט. מישהו יכול להביא לי??? ולמי שיש לו פומה אז בבקשה שיביא לי תודה

• 1 תגובה
    • 980 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.