עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by generalA,

חברה איך ניתן לבצע חיתוך פשוט עגול או מרובע בחלקו העליון של המארז? באיזה כלים עלי להשתמש?

• 7 תגובות
    • 994 צפיות
  2. א. עם איזה ניירות זכוכית לשייף? ב. אפשרי עם מכונת שיוף? או שלא מומלץ? ג. איזה סוג צבע? תודה רבה לעוזרים....

• 4 תגובות
    • 994 צפיות
  3. Started by Gosha,

התחלתי לתכנן את המודינג הראשון שלי ואני רוצה ליצור למחשב שלי מראה אחר (זה הרי מה שעושים במודינג), הרעיון הוא שאני רוצה לשנות את צבעו מאפור לשחור אך אני לא רוצה צבע שחור רגיל, אני רוצה שחור [glow=red,2,300]בוהק[/glow]! קראתי כאן באתר מדריך לצביעת מארז ושם היה לינק למודינג שאיזה בחור חביב מסינגפור עשה למארז שלו - http://www.virtual-hideout.net/articles/project_tivoli/index.shtml אמנם הבנתי את דרך הפעולה הארוכה (אורך המודינג הוא יותר משבוע, אם חישבתי נכון) של התחלה בשכבת צבע יסוד ושיוף בנייר שיוף ואז שכבה ראשונה, שנייה ושלישית וכל פעם לשייף ולחכות 48 שעות (אני לא מדייק כי קראתי את המדריך שלו - 7 עמודים, בריפרוף). עכשיו, אחת הבעיות היא במוצרי הצביעה שהוא השתמש. אני מבין …

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  4. למה צריך לחבר 5 דיודות ליציאות 5,6,7,8,9 כשאפשר לחבר את יציאות 5,6,7,8,9 ביניהן ולהשתמה בדיודה אחת? ובאותה הזדמנות: איך יודעים מה ה + וה - בדיודה? ואני לא מבין מאיפה אני צריך להוריד את הדרייברים. הנה קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0

• 0 תגובות
    • 994 צפיות
  5. Started by barzanger,

יש לי רצועות של פרספקס ואני רוצה לבנות מהם מארז איך אני חותך אותם עם מסור רגיל אני יכול? ועוד שאלה איך אני יכול לחבר אותם בשביל שלד מרובע ?

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  6. Started by TiGeRGuY,

השאלה בכותרת. אני מחפש משהו כזה: למי שלא הבין אין למסך הזה שורות. יש לו רזולוציה רגילה. (במקרה הזה 128x64) נראה לי שקוראים לזה dot matrix.במקרה הגרוע אין לי בעיה שיהיו גם שורות. אבל אני פשוט לא מצליח למצוא מסכים כאלו בארץ. וגם באיביי לא ראיתי משהו נורמלי. עוד שאלה, מחברים את המסך הזה כמו במדריך שבאתר? תודה לעזורים

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  7. Started by atuk,

הי יש ברשותי מטען לסוללות של מברגה שמחולק לשתים חלק שמתחבר לשקע שבו יש את החלק האלקטרוני שממיר את המתח וכו' וממנו יוצאים שתי חוטים של + - שמתחברים לחלק שטוען בפועל שבו קיים החלק שקורא את הבטריות מצב טעינה וכו' השאלה האם ניתן להחליף את החלק שמתחבר לשקע [בגלל שהמתח שלו 120] בספק כוח [שהמתח שלו 220] שמוציא פרמטרים זהים או שלא?

• 0 תגובות
    • 994 צפיות
  8. היי אני כנראה מקבל את המארז הזה במקום הJSP-H550-D שלי,אני יודע שיש למארז הזה אפשרות הרכבה של 2 מאווררי 80mm בFRONT ובBACK ועוד אחד בחלון. האם ישנה דרך לשים במקום ה80mmX2 במארז מאווררי 120mm? אשמח

• 8 תגובות
    • 994 צפיות
  9. Started by tulicooli,

אני רוצה תמונות בשביל לשים על המארז כאילו על החלון לחרוט. מישהו יכול להביא לי??? ולמי שיש לו פומה אז בבקשה שיביא לי תודה

• 1 תגובה
    • 994 צפיות
  10. Started by 1900GT,

שלום, אני רוצה להעביר מכשיר DVD, ממיר ללוין, וידיאו , פלייסטיישן ומערכת למדף מתחת לטלויזיה. זה לא בדיוק מדף אלא חלל בתוך בטון (כמו שולחן משיש למעלה ולמטה מסגרת בטון) הבעיה היא המכשירים יגיעו לטמפ' גבוהות מכיוון שיש כניסה של אוויר רק מלפנים אז חשבתי אולי להוסיף מאווררים מאחור. השאלה אם לא תיהיה בעיה של סירקולציה כי יש כניסה יחידה של אוויר. החלל שיש שם הוא 70X46X32 (גובהXרוחבXאורך) והחלק הכי רחב הוא 33 ס"מ . אז איך אתם מציעים לעשות את זה ? בעקרון אני רוצה שהמאווררים יתחברו לכבל רגיל לשקע בבית. ועוד שאלה האם יש אפשרות נגיד להפעיל את המאווררים באופן אוטומטי כאשר הטמפ' שם מגיעה לחום מסוים? תודה מראש למגיבים

• 4 תגובות
    • 993 צפיות
  11. שלום !!! אני רוצה לבנות מודינג שיכיל מסך LCD מהמדריך זה לא נראה כזה מסובך... עכשיו יש לי רדיו ישן שמכיל מסך LCD בדיוק בגודל המתאים לי ורציתי לדעת האם הוא יתאים... הבנתי שאי אפשר ללא בקר אז מה זה בקר ומאיפה משיגים בקר והאם למסך מרדיו ישן יש בקר??? (המון שאלות) נ.ב אני יעלה תמונה מחר...

• 6 תגובות
    • 993 צפיות
  12. Started by שמוליק82,

זהו הפרויקט הראשון שלי בתחום. רכשתי לוח Arduino uno R3 . חברתי את הלוח באמצעות הכבל (הנורה דולקת). איני מצליח לעשות deploy לקוד על גבי הלוח וזאת כאשר אני משתמש בדוגמאות הקוד שמובנות בתוך ה IDE. אשמח לעזרה. תודה, שמוליק

13. מה אתם אומרים על המוד שלי ? תכנסו בו http://photos.walla.co.il/haqhaq השקעתי עליו הרבה וכל החלקים עשיתי אותם בידי ללא כלים אבל אני לא מרוצה מהצואות :-* לצערי הרב :'( לא עשיתי את בגרות המתמטיקה בגלל המוד הזה

• 13 תגובות
    • 993 צפיות
  14. העניין הוא אני רוצה מסך קטן של איזה 2 שורות. ואני לא יודע היכן אני משיג דבר כזה. שאני לא פתאום יקנה מסך LCD ואז אני יגיע לכאן לנסות לחבר והבקר לא מתאים. איך אני יודע איזה לבחור? מה מי מו... חנויות אלקרוניקה באיזור לא חסר. אני רוצה משהו זול ופשוט עם תאורה פנימית. יש משהו ספציצי שאני יכול לבקש ? או שאני צריך לבקש באופן כללי מסך LCD 2xX??? אותו הדבר לגביי VFD אני רוצה יותר מסך כזה.... איך לבקש מה לבקש? מה יכולה להיות עלות של 2X16 כזה....?

• 1 תגובה
    • 993 צפיות
  15. Started by efergan7,

אני רוצה להכין מעגל שיאפשר לי לקרוא את הפולסים של הארדיסק ולחבר במקום לד 1 2 לדים לבנים מצאתי את זה ואני רוצה לדעת אם אפשר להשיג את החלק הזה בארץ 4N25או 4N35 -איזה מהם יהיה יותר טוב? ואם אפשרי להוציא את הקבל? אני רוצה שהיבהוב יהיה מדויק בלי השהייה

• 7 תגובות
    • 993 צפיות
  16. Started by urinka,

שלום קראתי כאן באתר בפינת המדריכים איך לעשות מכונת ארקיד ורציתי לדעת איפה פשר לקנות את הג'ויסטיקים והלחצנים כדי לבנות מכונה כזו תודה אורי

• 4 תגובות
    • 992 צפיות
  17. Started by Gizon,

למישהו יש ניסיון בעבודה עם זכוכית? היא ה-ר-ב-ה יותר נפוצה אצלי בבית מפרספקס. אם דרמל יכול לחתוך אותה אז אני ישתמש בה כחלון למארז (גם יותר יפה). מדובר בעיקר על זכוכית של מסגרות של תמונות, אני משער שהיא לא מאוד כבדה. תודה! גדעון

• 1 תגובה
    • 992 צפיות
  18. שלום לכולם!! טוב אז ככה עוד מעט משפצים לנו את הבית והולך להיות לנו בלאגן.. אז החלתתי שזה זמן טוב לעשות משו עם המארז המכוער שלי אז יש לי כמה שאלות.. 1) אני רוצה כבלים מעוגלים שזוהרים כזה בחושך שהם מתחילים מהספק ולכל רכיבי המחשב (סידירום ארדיסק וכו') בבקשה תנו לי קישור למוצר הזה 2)מאיפה אני יכול להשיג ספרי כזה שאיתו צובעים את המארז?? בבקשה תנו לי קישור.. עם אתם יכולים.. 3) פרספקס.. ראיתי בזיגזג.. זה פרספקס למארז כן ,לא?? ועם לא אז מאיפה אפשאר להשיג לפי הגודל שאני קובע?? 4) ראיתי בזיגזג גם מאוררים..עם לדים בגודל של 80 מ'מ.. זה לא ניראה לי בא עם גריל.. אז מאיפה משיגים?? וזהו לבינתים..אתם יכולים בערך לראות לפי השאלות מה אני רוצה לעשות.. למארז שלי.. דרמל כבר יש לי.. ואני יעזר ב…

• 7 תגובות
    • 992 צפיות
  19. Started by adlanm,

שלום מחפש מדריכים כגון http://www.beyondlogic.org/serial/serial3.htm או http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=115461 אבל משהו אם יותר תמונות או יותר מוסבר לאדיוט כמוני אני יודע שהנושא נטחן אבל בבקשה אל תשלחו אותי לחפש כי עשיתי את זה.

• 7 תגובות
    • 992 צפיות
  20. שלום לכם. אכן כן, עוד שאלה פילוסופית, בה בדר"כ אף אחד לא יודע מהי באמת התשובה האמיתית..ומי בכלל יודע אם יש אחת כזו? ;D אז, ככה. ההגיון שלי אומר- שאין טעם להוציא את הסמארטפון מההטענה שלו, גם לאחר שהיא מגיעה ל 100%, מפני שלכל סוללה יש LIFE \ RECHARGE CYCLES ...ובעצם בכל פעם שאני מגיע ל 0% ומטעין מחדש ל 100% - אני מאבד עוד Cycle כזה מתוך ה..מי יודע כמה? 800 הטענות שיש למכשיר, נגיד. אם אני משאיר את המכשיר תמיד מחובר למחשב [גם ככה אני עובד מול המחשב כל היום, אז הטלפון איתי], אז הטלפון גם נשאר טעון וגם לא "משגעים" ת'בטריה סתם עם ריקונה ומילואה מחדש. הבעיה היא שאני חושש שבגלל שהבטריה נשארת כל הזמן ב 100% טעינה [ומי יודע אם בכלל המכשיר מפסיק להטעין אותה ב 100%..אולי הוא מ…

• 4 תגובות
    • 992 צפיות
  21. שלום! הייתי מעוניין לקבל פרטים לגבי ממסרים, וגם האם קיים דבר כזה ממסר העובד על 5v ? בתודה מראש ניר.

• 3 תגובות
    • 992 צפיות
  22. Started by Gonk,

"Just some old school modding for ya' all!" לעבודה עצמה: זה מחשבון ישן שירשתי מאחי. משהו מאיזור אמצע שנות ה 80, עתיק (ועדיין בשימוש). יום אחד סתם פירקתי אותו וגיליתי שאפשר להפוך את המסנן המקטב של המסך. הנה כמה תמונות מהפירוק והמוד עצמו. המסנן המקטב: התוצאה הסופית: בעצם, המחשבון היה כבר אחרי המוד, אבל בדיוק קנינו מצלמה חדשה והייתי חייב לנסות אותה על משהו. אז החזרתי את המצב לקדמותו ועשיתי הכל מהתחלה עם תמונות. נ.ב. 1 אני יודע שבחלק מהתמונות יש קצת יותר מדי פלאש, מה לעשות. נ.ב. 2 לפני שמישהו ישאל, לא ערכתי את התמונה האחרונה, המחשבון באמת נראה ככה עכשיו.

• 6 תגובות
    • 992 צפיות
  23. Started by a_yigal,

אז ככה אני מחפש מידע בעברית על החלקים הבאים: 1N4148 דיודת IR (אניפרא אדום) טרנזיסטור bc108 4027 lm567 אלו החלקים כל מידע יעזור! אפילו רק על חלק אחד מהם-זה בשביל פרויקט גמר יב' תודה מראש לעוזרים ושיהיה לכולם שבת שלום, יגאל נ.ב. חיפשתי בכל האינטרנט ולא מצאתי כלום אולי לכם יהיה יותר מזל ממני

• 4 תגובות
    • 991 צפיות
  24. Started by max74,

אני מחפש את הרכיב הזה מה שאני מבקש ממכם זה שתעזרו לי לדעת לפי הצבעים מסביב את הערך שלו .. אצלי הצבעים שתי עיגולים בצבע ירוק <>ואחד בצבע אדום <>והרכיב בצבע נחושת מקס. http://www.2send.us/view-6979/ [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 991 צפיות
  25. Started by pyro_man,

אז ככה לפני זמן מסויים התחלתי בבניית מארז מפרספקט 5 מילימיטר שכל הכוונה שהוא יהיה כמו אקוורים הדלתות יהיו בנויות מדופן כפולה שבתוכה יכנסו מים ללא דגים אין מה לדאוג. אז ככה פרספקט לא חסר חסר מישו שיתכנן לי כי במהלך הבניה נתגלו הרבה שגיאות עקב העובי של הפרספקט המסויים שוב 5 מילימיטר ובנוסף להכל אני הייתי מעוניין בפתרונות מקוריים כיצד לחבר את החלקים השונים אחד לשני כי סילקון איך נגיד את זה זה אולי פתרון לאתימה אבל לא פתרון יעיל על מנת לחהחזיק את הפרספקט מחובר אחד לשני וברגים עושים חור ובואו נגיד ככה המים יוצאים מהחור. למי שיש את היכולת והכח והרצון הטוב לעזור לחבר קהילה יכול לנסות את מזלו ובסקטאפ לתכנן פשוט אני חרא של גרפיקאי בתוכנה הזאת למרות שהיא דיי פשוטה. אז מי ישכול שיע…

• 8 תגובות
    • 991 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.