אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, לפניי כחצי שנה פתחתו פה נושא על עזרה במציאת כלוב של כוננים קשיחים למארז מכייוון ששלי נהרס. עד עכשיו הסתדרתי בכך שה HDD היה תלוי על כבלים באויר, אחר- כך עשיתי חורים ברצפה של המארז וחיברתי את הHDD דרך הברגים התחתוניים של הHDD(יש 4 חורים), שניסיתי לעשות הגבהה לברגים באמצעות הברגים שמשמשים הגבהה בין הלוח-אם למארז(אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון). מכיוון שלא נזהרתי וסיבבתי חזק מידי את הברגי" הגבהה" 2 מהם נשברו והברגה נתקעה בחורים התחתוניים של הHDD. לצערי הייתי צריך לחזק אותם עם אזיקונים לכלוב של הCD אבל הבעיה שזה לא אסטתי וזה עושה רעש מכייוון שהHDD מעביר הרבה רעידות וזה מרעיד את כל המארז. עכשיו חשבתי שתוכלו לעזור בלקחת מארז של CDDRIVE ישן, להוציא את תכולתו ולחבר בדר…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הגיע לידי מגבר ישן אך טוב והוא בלי יציאת ליין -אין אז כך שאני לא יכול להשתמש בו למחשב... יש לו כניסת אוזניות מיקרופון ,טייפ ופטיפון (כן הוא עד כדי כך ישן- אבל שומעים מצוין בכל זאת) יש איזושהי דרך לבנות יציאת ליין אין...? אני מקווה שהדיון מתאים לכאן אם לא תעבירו... אם אתם צריכים פרטים מסויימים נוספים על המגבר שתפו ואני אעדכן... תודה....
-
- 7 תגובות
- 995 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבנות למחשב החדש שלי מארז בשביל להשיג מספר מטרות: 1 - שהיה שקט 2 - זרימת אוויר טובה למען בריאות וקירור הרכיבים 3 - שלא יהיה אבק בכמות מופרזת 4 - שיהיה נוח לשימוש מבחינת המבנה יש לי כרגע את המפרט הבא: AMD 64 3000+ Venice Core Gygabyte K8NF-9 NFORCE4 Twinimos DDR400 2.5 CL 256 MB X4 - total 1024mb ATI X300SE Western Digital 80GB SATA Floppy 1.44 LG Super Multi Drive זה מה שצריך לדעת לא? בעיקרון הכל עובד כרגע בתוך מארז שקניתי מKSP שהגיע עם ספק 400 וולט והרבה מאווררים של 80 מ"מ שעושים המון רעש ומפוצץ באבק. אז אני צריך עזרה בתכנון, דרך אגב לאמא שלי יש סטודיו לאומנות אז יש לי הרבה חומרים בבית.
-
- 1 תגובה
- 867 צפיות
-
-
כבר פתחתי על זה ת'רד פעם אבל הוא הועבר לפורום "כללי" (למרות שלדעתי נושא זה מאוד קשור לאלקטרוניקה וצריך להישאר כאן) והמדריך שהיה לי שם היה קצת מסורבל עבורי. אתמול שוטטתי קצת באינטרנט ומצאתי מדריך שניראה קצת יותר פשוט ומובן: http://www.modfatha.com/ma_cmoy_hphone_amp.html אני רוצה היום בערב או מחר ללכת ולקנות את הרכיבים והיות והאנגלית שלי לא משהו רציתי לבקש מכם שתתרגמו עבורי את רשימת הרכיבים ככה שאני אדע בדיוק מה ללכת ולבקש מהמוכר. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם יש מדריכים או מישהו שיודע איך עושים את הדבר הזה: שעון של רכב יש לי.. ידע באלקטרוניקה יש קצת ותמיד אפשר ללמוד עוד יש הרבה סרטונים ביוטיוב על זה וגם היה בנאדם בארץ שעשה את זה השאלה איך מחברים את זה למחשב שיעבוד עם המחשק<? תודה
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום ברצוני להתחיל בפרויקט שיאפשר לי להפוך מחשב ישן יחסית אבל לא נורא למדיה סנטר אשר בו תרוכז כל המוזיקה שלי סרטים וכו'... עכשיו הבעיה העיקרית היא שיש לי ממש קצה חוט אם תוכלו לתת לי רעיונות ופתרונות כמו איך לתלות LCD על הקיר אני יודה לכם מאוד ... תודה מראש עומר
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, עלה לי רעיון לבנות ממסר פשוט שיופעל ע"י טלפון סלולרי ויפתח את הדלת לחניה אצלי בבית. הפרטים הם כאלו: יש לי בבית חניה פרטית עם מנוע חשמלי שפותח וסוגר שער. המנוע מופעל באמצעות שלט, אך יש אפשרת לפתוח את הדלת ע"י קיצור של 2 פינים על הבקר של המנוע. לאחר קיצור 2 הפינים (מספיק לשניה אחת) הבקר פותח את הדלת ולאחר זמן מוגדר סוגר אותה. הרעיון הוא להשתמש בטלפון ישן (Nokia 6320i) שיש אצלי בבית, לשים בו כרטיס סים לא התחייבות (prepaid) ולבנות סוג של ממסר שברגע שיקבל מתח מאחד מחיבורי הטלפון (מישהו מתקשר למכשיר) - פה אני צריך את עזרתכם, אולי אחד מחיבורי הדיבורית?? יקצר את הפינים על הבקר של השער לשניה (או זמן קצר). הרעיון הוא שיהיה למכשיר מס' ייעודי וכל שיחה למס' הזה תפעיל את המ…
-
- 40 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
אנשים!!! לכל מי שחשב שאני מת וכבר לא פעיל בעולמנו טעיתם הצבא הורס אותי אבל אני משתמש כבר בטקטיקות קשות בשביל להילחם על החיים שלי (ראו קב"ן וכלא) בקיצור אני מתכנן את MK3 הפרויקט היחיד שלי שיהיה ללא גבולות ויושלם כראוי בלי קשר לזמן ולתקציב שאני אהיה חייב להוציא עליו התכנון בעיקרו שילדת אלומניום עם מסגרת עץ הדבר הזה יכונה גוף 1 ויכיל בתוכו את כל המחשב חוץ מהספק שישב בשילדה דומה אבל נפרדת מהשילדה הראשית בשביל כל העסק אני ככל הנראה מזמין מגש ללוח אם MINI ATX מחו"ל ועוד כמה חומרים לבניית מארז DIY הדבר החשוב בשבילי הוא ההכנה של השילדה מהאלומיניום אני צריך שיטה (ואם יש למישהו גם מקום שעוסק בזה אז בכלל טוב) לחבר פרופילים של אלומניום (אני רוצה להשתמש בL אבל אם אין ברירה אז O סגורים…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התכנון זה מסך תצוגה צבעוני בפנאל למעלה של Corsair 800D מה אני צריך? איך לחבר ללוח ? מדריכים? ראיתי את זה : http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=53_70_293&products_id=22039 עכשיו השאלה אם אפשר לבנות משהוא לבד נגיד לקחת gps ישן ולחבר לו RCA לכרטיס מסך? או שזה הסתבכות עם כבלים וחיבורים ועדיף לקנות אחד מוכן? תודה לעוזרים ראיתי גם את אלה : http://www.ebay.com/itm/7inch-4-wire-tft-lcd-touch-panel-screen-with-USB-port-touch-panel-driver-/180833562988?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1a85316c http://stores.ebay.com/chinatobby/_i.html?_fsub=485979119 מישהוא יכול להסביר לי את ההבדלים ואיזה נהם אני צריך ?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בעת טריגר חיצוני יעבוד טיימר 555 למשך 10 שניות לאחר 10 שניות יופעל טריגר מהטיימר לטיימר נוסף של 10 שניות בנוסף מעגל ניתוק בעת צריכת זרם גבוהה מעל 9A מהצרכן (בעל התנגדות של 2 אוהם) המתח הכללי למעגלים הינו 12V בנוסף טיימר 555 (טריגר חיצוני) ל-15 שניות בסיום 15 שניות המתח יירד בצורה הדרגתית
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות מעגל עם שתי לדים או יותר שיהבהבו אחד אחרי השני או בסדר אחר... אני ישמח לקבל עזרה
-
- 0 תגובות
- 588 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות כזה דבר: לפעמים יש חושך וזה מעצבן כי אל רואים תמיקלדת אז אני רוצה להכניס לדים לתוך המיקלדת וכאשר יהייה חשוך האורות ידלקו אני יודע שצריך חיישן אור לדים חוטי חשמל אבל מה עוד?? אין לי ניסיון באלקטרוניקה
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לבקש את עזרתם בבניית המודול הבא: מודול שמקבל מתח של 220V ומתחבר למחשב בכניסת RS232. המודול שולח הודעה ברגע שאין לו אספקת מתח (סוגר מעגל) דרך ה-RS232 ואז תהיה תוכנה שתדגום את זה כל רגע ותבדוק אם יש מתח או לא.\ אשמח לעזרה, תודה!!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני בונה כרגע את המעגל הזה http://www.electronic-circuits-diagrams.com/alarmsimages/19.gif אבל אני דיי נדפקתי עם הIR MODULE הזה. אני לא מצליח למצוא את הרכיב הזה בשום חנות . יש מישהוא שמכיר חנות שמוכרת את זה ? ואם לא מישהוא מכיר תחליפים לרכיב הזה ?
-
- 3 תגובות
- 899 צפיות
-
-
אני רוצה לתכנן מעעגל שיפתח לי ברז חשמלי כאשר הגובה של המים במיכל יגיע לראש המיכל ויסגר שהמים מתרוקנים. יהיה מצוף וכאשר המים מגיעים לגובה מקסימלי יפתח ברז חשמלי עד שהמצוף ירד למטה והוא יסגור את הברז. ברז כזה עובד על 12V אני מבין שאני צריך ממסר אבל אף פעם לא עבדתי עם ממסר מישהו יכול לעזור לי בשרטוט מעגל בעצם מה שאני צריך זה 2 מפסקים כאשר מפסק אחד נלחץ יוצא מתח של 24 V במוצא כאשר מפסק שני נלחץ לא יוצר כלום במוצא תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל שיש בו מפסק אחד כזה שלוחצים עליו פעם אחת (הקטן הזה) ושיהיה מסך של 7SEGMENT שכל לחיצה יעלה מספר מ0-10 או שיהיו 10 לדים בשורה וכל לחיצה על המפסק תדליק לד כאילו בהתחלה את הלד הראשון ואז לחיצה עוד אחד ולחיצה ועוד אחד.... תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות למחשב משהו כמו בתמונה עם כמה דרגות (12v, 10v,8v,5v) כדי לשקט ווטוב זה יהיה על לוח מעגלים עם כמה שפחות חוטים עליו ויהיה חיבור מולקס זכר וכמה מחברי שלוש פין לכל דרגה. צריך לדעת איזה נגדים לשים בשביל 10ולט, 8ולט או מספרים דומים שיעזרו תודה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שבת שלום לכולם, חיפשתי באינטרנט מעגלים של משדרים ומקלטים של אינפרא-רד המשולבים עם ריליי, הכוונה שלי היא ליצור שני מעגלים: האחד שלט (מעגל קטן ולא מסובך אני חושב) והשני הוא מקלט אינפרא המשולב עם ריליי ככה שנגיד אני יכול לחבר אותו ל-220V בבית ולהפעיל בשלט את המנורה על השולחן או דברים אחרים.... אז ככה מצאתי את השרטוט הזה שכולל את שני השרטוטים שאני מחפש, יש פה את כל המידע על השרטוט והערות: Infa-Red Remote Control I have received a number of emails requesting schematics for infa-red remotes. So here is one. This remote transmits a tone using an infa-red LED. This tone is decoded by the receiver. Since the receiver only switches when it "hears" the tone, there are no accide…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הייי שלום רציתי לדעת עם מישהו יכול לעזור לי לבנות מתקן תאורה למחשב. ואל תראו לי ת'מדריך שבאתר כי לא רואים ת'תמונותאז תעזרו לי בבקשההה :s05: אני מאוד יודע עם מישהו יעזור לי....
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברצוני לבנות את הפרויקט הבא: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ אני גר בכפר סבא. אני צריך שתסבירו לי אילו חומרים אני צריך לקנות ואם מישו יודע על חנות באיזור כפר סבא רעענה הרצליה שיש את החומרים אז שיגיד לי.
-
- 8 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום לכולם. באתי לכן על מנת לחפש קצת עזרה בבנית הפרוייקט שלי לחלק מהקיץ והוא בניית intervalometer. מי שלא יודע מה זה, זה מכשיר שמשתמשים בו בעיקר בצילום והוא מאפשר קביעה מראש של מספר חשיפות וזמן חשיפות ועוד המון פונקציות נוספות. ערכתי מעט חיפושים ברשת ואני לא יכול להגיד שיש הרבה מידע על זה. מצאתי את האתר הזה (מתורגם לאנגלית) שנותן הסבר די בסיסי לאיך לבנות אחד כזה ומוסיף דיאגרמה ואת התוכנה. א. מכוון שאין לי ידע ראשוני באלקטרוניקה ובגלל שהדיאגרמה קטנה מאוד אני מבקש ממכם לעזור לי להבין מה כתוב בדיאגרמה. ב. מכוון שאני לא יודע איך להשתמש במיקרו מעבדים ולא יודע איך מתבצעת העברת הנתונים והתוכנה מהמחשב למיקרו מעבד אני מבקש ממכם לשתף אותי בידע או להעביר אותי למקור שמסביר נושא זה…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לבנות אזאקה בbread board ע" רכיב הפוטוסל (אזעקה עם לייזר כמו פה: אבל אני לא מצליח להבין את כל התרשים אז אני צריך עזרה בקיצור אני צריך לדעת כמה w זה הנגד של ה 5k (אם חצי או רבע וכו') ולדעת כמה v אני צריך ל(קבל) של ה 1000 uf . כי אין 9v ככה שהנה התרשים : http://www.siz. co.il/my/ my 2y zk 0 d lj g0.bmp להוריד רווחים תודה לעוזרים.
-
- 30 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מעבד P4 3000 MHZ Prescott Socket 478 מה הגודל של המעבד ב ס"מ ו על איזה חומר אתם ממליצים לי (הברזל שנוגע במעבד ) אני רוצה ליבנות בלוק מים ועם זה יצליח לי אתם תיראו תמונה (זה סיפור לפרק ולימדוד את המעבד שלי כי יש לי כל מינה תוספות שאני הוספתי ואין לי זין לפרק )
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי שני רצועות לדים המאירות האחת בצבע לבן והשניה בצבע אדום. אני רוצה לבנות מעגל שידליק את הרצועות בצורה הבא. אדום דולק ל15 שניות ולאט האור נחלש ותוך כדי שהוא נחלש האור הלבן נדלק ך15. כך שזה יחזור על עצמו. ללא צורך של התערבות שלי. יש לי קצת רקע באלקטרוניקה תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-