עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. ככה יש לי פרויקט שאני צריך להגיש ,אני יודע בערך מה צריך לעשות אבל לא סגור על זה. הפרויקטון: צריך לתכנן מעגל דרייבר להפעלת מנוע DC שצורך 10 וולט מספק בעזרת אות PWM (זמן מחזור 1 מילישנייה בערכים של 0 ו 10 וולט) פרופוציונלי למתח Vin בתחום 0-10 וולט שיקבע את מהירות המנוע למנוע עומס של 10 אום וזרם מקס' 1 אמפר,את כל המעגל יש להתנות בלחיצה על לחצן טעון קפיץ הרכיבים לרשותי ספקי מתח DC 10,5 מגברי שרת LM324 וטרנזיסטור הספק 2N6059 ונגדים וקבלים חופשי אפשר להשתמש גם בפליפ פלוף ועוד רכיב שצריך להשתמש בו רכיב שמייצר גל ריבועי עם זמן מחזור של 1 מילישנייה שערכיו +5 וולט לחצי זמן מחזור ו -5 וולט לחצי מחזור שני (לרכיב תדר תונד קבוע) צריך לבנות מעגל המרה של Vin שמשתנה ברציפות בתחום 0-10 וו…

• 3 תגובות
    • 976 צפיות
  2. http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ אם תוכלו להסביר לי את זה: 1)לאן לחבר את ה12V ? 2)לאן לחבר את את החיבור הזה שנראה כמו חיבור של אוזניות לאן לחבר מהTIP31 ?ולאיפה לחבר? 3)מה זה המלבן הזה שיש לו חיבור של שלוש פינים? 4)לאן לחבר את הקו השחור שיוצא מהP2? בקיצור אני די צריך שתסבירו לי הכול אם תוכלו בבקשה..... תודה רבה!!! [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 976 צפיות
  3. זה בערך הכל אשמח לתגובות בהקדם

• 8 תגובות
    • 976 צפיות
  4. Started by צחיויינר,

שלום לכולם. לאחר חיפוש קצר בפורום לא מצאתי תשובה ל"חידה " : *בחיבור 2 סוללות בטור ,האחת 12 וואלט 72 אמפר, השניה 6 וואלט 1.2 אמפר, אני מבין שהמתח יהיה 18 וואלט , אבל מה יהיה האמפר ? (לפני יום כיפור , אני חייב להפוך את הטרקטורון של הילד לחזק יותר ) תודה צחי

• 3 תגובות
    • 976 צפיות
  5. Started by eyalgross,

שלום לכולם בשבת התחלתי פרויקט מעניין של HTPC לקחתי מגבר + TUNER ישנים מאוד ( מהמחסן של סבא ) ופירקתי אותם לגורמים בתוחו אני מתכוון ליבנות את ה-HTPC ממחשב ישן שיש לי בצד עכשיו לשאלה : משהו יודע איך אני יכול לחבר את הרולר של ה-TUNER (זה שמחליף תחנות ) לשליטה על הסאונד במחשב ? זה בכלל אפשרי אשמח לשמוע כל סוג של עזרה נ.ב בהמשך אני יפרסם את כל תהליך הבניה זה אמור לצאת משהו משהו :-) יש המלצה לדרמל שפציפי (מהזולים יותר סטודנט אנוכי) תודה רבה

• 1 תגובה
    • 976 צפיות
  6. Started by 114508534,

אהלן ראיתי פעם באינטרנט מדריך של איך לעשות הסבה לפנס וו צבאי ובמקום המנורה לשים לדים , אני לא מצליח למצוא את זה , אשמח לקישור אם מישהו יודע על מה מדובר . תודה

• 0 תגובות
    • 975 צפיות
  7. Started by ZacNaboot,

אחי שבר לי את הקופסא של HDD החיצוני שלי אבל ב"ה הHDD עצמו והמתאם של ה USB to SATA נשארו שלמים אבל הקופסא עצמה התפרקה לחתיכות ועכשיו אני צריך להכין/להשיג רק את הקופסא כי המתאם עצמו תקין יש למישהו הצעות+הוראות איך לעשות את זה?? רצ"ב המתאם ששרד את הנפילה [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 975 צפיות
  8. Started by re5pect,

חברה יש לי שלט ומקלט לשלט שקיבלתי ממזמן פעם שהיה לי כרטיס טלויזיה והם נשארו אצלי.. אני יכול איכשהו להפוך את זה לשלט שאני יוכל לשים בו את הפקודות כמו ווליום והעברת שיר\סרט...? הנה תמונה שלהם!!

• 7 תגובות
    • 975 צפיות
  9. לצורך פרוייקט, אני רוצה לשלוט על מאפייני התצוגה של המסך באמצעות הרצת פקודות הDCC/IC בממשק I2C. לצורך העניין נגיד שאשתמש בADUC841. ניסיתי למצוא ברשת שליטה כזו, אבל בינתיים מה שמצאתי הוא מבוסס תוכנה. כעיקרון, הרעיון שלי הוא לחבר את הפינים הרלוונטיים בVGA ישירות למיקרו בקר על מנת לקבל הגדרות שיקונפגו בעזרתו. מישהו יכול לסייע?

• 0 תגובות
    • 975 צפיות
  10. יש לי פלאפון sony ericsson w7601 ואני רוצה לתקן אותו אבל אני לא מצליח לפתוח את הברגים בתמונה למישהו יש עצה? :s05:

• 4 תגובות
    • 975 צפיות
  11. Started by r.g.comuters,

בנית את המקלט לפי המדריך של Nadi ואני קצת בבעיה אני לא יודע איך מתקינים את התוכנה עכשיו יש לי שאלה אליכם יש אוליי מדריך מפורט איך אני מתקין את התוכנה הנ"ל מה להגדיר בהתקנה הראשונית תודה רבה לכם על שהקדשתם לי מזמנכם הפנוי

• 1 תגובה
    • 975 צפיות
  12. מצאתי פוטנציומטר של Thermaltake ואני רוצה לחבר אותו בטור לשני מאווררי 80 מ"מ שמחוברים יחד (במקביל, כנראה). יכולה להיות בעיה מבחינת עומס?

• 2 תגובות
    • 975 צפיות
  13. חשבתי על זה.. למה לא? יש לי ספק רזרבה, אם אני אמצא לו מקום טוב, כדאי לי לחבר אותו למחשב? זה יחסוך לו עבודה, ואני אוכל לחבר אליו כמה דברים כבדים כמו המודינג והמאווררים.. רק רעיון :

• 8 תגובות
    • 975 צפיות
  14. Started by eladh16,

שלום מאיפה אני יכול לקנות מסנן IR ?? אני רוצה חתיכה קטנה של מסנן IR כדי לשים על עינית מצלמת הרשת שלי, בשביל איזה משהו שאני בונה. כמו שמוצג כאן בתמונה של מישהו שהוא קנה מסנן IR ושם אותה על המצלמה

• 1 תגובה
    • 975 צפיות
  15. Started by uzi_sch,

לדעתי זה ימצא חן בעינייכם. יש פה איזה אוסטרלי שמכין PINBALL תוצרת בית:

• 3 תגובות
    • 974 צפיות
  16. Started by RenTex,

יש 2 סוגים של חיבורים למאווררבמחשב : 3 פינים או 4 שזה לבן קטן שמתאים ללוח, ואפשרות שניה זה 4 פינים מולקס, עכשיו אני רוצה לבנות בקר, והשאלה שלי היא כל קאבל מה הוא מסמל ? נגיד בחיבור שיש בלוח הלבן, האדום הוא הזרימה החשמלית ככה אני יודע, אז אם תוכלו להביא לי לינק למשו שמסביר או לא יודע מה .. שיעזור לי =]

• 4 תגובות
    • 974 צפיות
  17. אני רוצה לעשות חלון ואין לי כוח לעשות עם דרמל ועם JIG SAW אי אפשר כי אני רוצה לעשות צורה מיוחדת תהיתי אם יש מקום שמוכן לעשות לי את זה (עם תשלום כמובן) אני מחפש מקום שאפשר לחתוך בו באזור השרון ואם לא בשרון אז באזור תל אביב אבל עדיפות מאוד גבוה לאזור השרון ברעננה יהיה אפילו טוב יותר אני מעוניין לעשות את החיתוך על הקו החיצוני של הדלת למי שלא הבין

• 8 תגובות
    • 974 צפיות
  18. Started by Gonk,

http://www.billablog.com/archives/18

• 6 תגובות
    • 974 צפיות
  19. בסך הכל ניסיתי לעזור לאנשים פה.. מה אתם ישר קופצים? (גרמתם לי לבכות.. רציני לא צחוק) מקווה שתיבינו שרק ניסיתי לעזור וכמו שאני יודע.. ונגיד שיש לי ידע כזה.. במחשב ועל ידי אנשים מומחים לזה! שאמרו שאין סיכון של חיבור כזה או אחר לUSB! אין סיכון ללוח האם או לחלקים במחשב! אז קחו את זה לתשומת ליבכם!

• 10 תגובות
    • 974 צפיות
  20. אם יש לי מאורר 24V ואני מחבר אותו לחיבור מולקס - אדום ושחור - אל הצהוב שחור, כמה וולט זה אמור לתת? ואם אני מחבר אותו ישירות אל האדום שחור שבמולקס כמה וולט הוא יקבל אז? במאורר יש לי 3 חוטים, אדום צהוב שחור אם אני מחבר את שלושתם למולקס, כמה וולט יצא? 17?

• 6 תגובות
    • 974 צפיות
  21. Started by gigabot,

אז ככה אני חדש בכל התחום של האלקטרוניקה ואני רוצה לעשות תאורה לפרספקס יש לי כמה שאלות: איזה לדים אני צריך להשתמש, ואיזה נגדים אליהם תודה מראש לכל העוזר

• 1 תגובה
    • 974 צפיות
  22. שלום לכולם! אני מתכוון להכי את " אלמנט התאותרה הפשוטה" הנה לינק אליה http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=caseled6.php שאלתי היא איפה אני מחבר תלדים????? איפה ש חיברנו את החוטים השחור והאדום רק בצד השני? תודה לכ מי שיעזור!

• 8 תגובות
    • 974 צפיות
  23. Started by or0126,

אני רוצה לקנות דרמל של וולף אבל המחיר שלו כצת מדאיג אותי אז עם יש לכם דרמל של וולף או השתמשתם באחד בבקשה תתנו לי את חוות הדעת שלכם לגביו

• 7 תגובות
    • 974 צפיות
  24. אני רוצה לשים באחת הפאות של המארז מאורר (ד.א איך המאורר הזה? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6186 ) אני רוצה שהגריל יהיה מקדימה והמאורר יהיה מאחורה... זה תכנון טוב? : לחתוך עיגול עם מקדח כוס. לשים את המאורר בצד האחורי ואת הגריל בצד השני ולחבר באמצעות ברגים.. האם המאורר יאיר החוצה גם כאשר הפאה לא שקופה?

• 6 תגובות
    • 973 צפיות
  25. כחלק ממוד גדול יותר לפאלפון שלי אני מתכנן לשנות את הפורט של הכרטיס זיכרון, חיפשתי את הפינים של MMC ושל MINI/MICRO SD וזה נראה אפשרי. http://www.planetmobile.it/jumpjack/adattatore/pinout-eng.html מצאתי את כל הפינים פה,ל mini SD נראה שיש 3 פינים של מידע לעומת 1 של MMC. יש הצעות למישהו? דרך אגב אני יעלה פה אשכול של המוד המלא שלי בקרוב,זה משהו ייחודי והפלאפון שלי זה Nokia 6680 או שנגיד N95 : למי שהבין את הרמז למוד. סרטוט ראשוני וכמה שאלות מקרא: שחור-DAT3 כחול-CMD אדום-VDD ירוק-CLK אפור-VSS צהוב-DAT0 ולקטע של השאלות, בשניהם חיברתי את DAT0 ביחד,האם צריך לחבר את DAT1 או DAT2 במקום? לגבי ה VSS,לMMC יש 2 ,האם זה אפשרי לחבר בין שניהם כי זה במילא Ground? והאם א…

• 3 תגובות
    • 973 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.