אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
היה לי את הרעיון כי אצלי בבית המחשב יושב לבד על השולחן ואף אחד לא יושב שם אם הוא לא רוצה את המחשב. והמחשב יושב למטה ועמוק מה שאומר שאני צריך להיזדחל כל פעם שאני רוצה להדליק אותו. ואבא שלי לא מרשה לי להשאיר אותא פתוח (הוא אומר שזה מבזבז המון חשמל וזה עולה המון כסף) אני לא מבין שום דבר בתיכנון מעגלים אלקטורונים ודברים מסובכים מידי, אלה רק ליבנות אותם אז בבקשה עזרה בתיכנון של המעגל ואם אפשר גם כמה זה בערך יעלה
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני עומד לרכוש מארז Thermaltake Sviking VA4000BWS שבא עם חלון. שמתי לב שהוא לא מגיע עם תאורה כלשהי ורציתי לדעת מה הדרך הכי פשוטה להוסיף תאורה כלשהי. שימו לב שאין לי כוח להתעסק יותר מידי בהלחמות, התקנות וכדומה אז אני מעדיף משהו קנוי ופשוט לחיבור. כמו כן, הייתי רוצה שתהיה לי שליטה על התאורה )אפשרות הדלקה / כיבוי( כדי שזה לא יפריע לי לישון. אפשרי? רעיונות?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אחי שבר לי את הקופסא של HDD החיצוני שלי אבל ב"ה הHDD עצמו והמתאם של ה USB to SATA נשארו שלמים אבל הקופסא עצמה התפרקה לחתיכות ועכשיו אני צריך להכין/להשיג רק את הקופסא כי המתאם עצמו תקין יש למישהו הצעות+הוראות איך לעשות את זה?? רצ"ב המתאם ששרד את הנפילה [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכל המודרים, אני מתעניין בתחום המודינג והאמת היא שיש לי פרוייקט מאוד שאפתני שחשבתי עליו, אבל בשבילו אני קודם כל חייב להתנסות וללמוד ולהתמקצע על דברים יותר פשוטים. הדבר הראשון שרציתי לדעת זה מה הציוד הבסיסי ומה העלות שלו ? (דרמל וכדומה) תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, השאלה הזאת במידה מסויימת קצת תוכנה\ציוד היקפי, אבל אולי הראש היצירתי כאן יוכל לתת פתרון לפני איזה 4 שנים כשגם הייתי מודר מגניב שכזה בניתי מקלט אינפרא לפי הוראות באינטרנט ובעזרת תוכנות כמו WINLIRC וIRASSITANT יכולתי להשתמש בשלט של HOT כדי לשלוט על הווינאמפ ועוד תוכנות. זה לא תפקד חלק כמו שתוכנן ודי נזנח עם הזמן. במשך כמה זמן יש לי מקלט IR קנוי ששימש אותי כדי להעביר לפלאפון נוקיה 6100 קבצי מדיה. והייתי רוצה להשמיש אותו כדי לקלוט גם נתונים משלט HOT אותו אתכנת לשלוט על תוכנות מחשב. אממה... התוכנות שאיתן השתמשתי אז לא כ"כ התקדמו עם העולם המודרני. אין גרסאות שלהן מהשנים האחרונות וגם WINLIRC תמכה במקלט העובד דרך COM ולא USB. האם מישהו מכיר פרוצדורה דומה, תוכנה דומה או משה…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי צג טמפרטורה במחשב ישן.. אני רק לא מבין למה כתוב שם תמיד H1 או HI ולא הטמפ.. יש משהו שאני צריך לעשות כדי שזה יפעל? עכשיו יש אפשרות להוציא את הדבר הזה ולהעביר אותו למחשב אחר, ושזה יפעל?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם. אכן כן, עוד שאלה פילוסופית, בה בדר"כ אף אחד לא יודע מהי באמת התשובה האמיתית..ומי בכלל יודע אם יש אחת כזו? ;D אז, ככה. ההגיון שלי אומר- שאין טעם להוציא את הסמארטפון מההטענה שלו, גם לאחר שהיא מגיעה ל 100%, מפני שלכל סוללה יש LIFE \ RECHARGE CYCLES ...ובעצם בכל פעם שאני מגיע ל 0% ומטעין מחדש ל 100% - אני מאבד עוד Cycle כזה מתוך ה..מי יודע כמה? 800 הטענות שיש למכשיר, נגיד. אם אני משאיר את המכשיר תמיד מחובר למחשב [גם ככה אני עובד מול המחשב כל היום, אז הטלפון איתי], אז הטלפון גם נשאר טעון וגם לא "משגעים" ת'בטריה סתם עם ריקונה ומילואה מחדש. הבעיה היא שאני חושש שבגלל שהבטריה נשארת כל הזמן ב 100% טעינה [ומי יודע אם בכלל המכשיר מפסיק להטעין אותה ב 100%..אולי הוא מ…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם אני אשים את הCDROM שישכב כמו שהPS עומד,זה יעבוד? כי אני לא חושב שהוא יתפוס בגלל שאין לו תופסנים כמו לPS. יש אפשרות לסדר את זה? ויש סכנה שגם הHD יהיה כך?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מצאתי היום מסך 19״ של proview, ניסיתי להפעיל אותו- הוא מראה נורית שהוא עובד אבל לא מראה תצוגה כלל (גם לא תפריטים) בעת ההדלקה יש תאורה חלשה בצד שמאל למשך בדיוק חצי שניה. מה הסבירות לתיקון של המסך?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי כולם יש לי לוח שאיתו קיבלתי מסך LCD קטנטן .. המסך יושב בתוך פלסטיק שקוף וקטן .. והוא מתחבר ללוח אם שלי איתו אני רואה נתונים על הלוח וכדומה רציתי לדעת אם אני יכול ''לגנוב'' 20 מיליאמפר ולחבר לשמה לד על אותו חיבור יעודי.. זה יעמיס על הלוח ? לא יורגש? אפשר אולי לשים שתי לדים ? מה אומרים ? (החיבור הוא לערכתי 12 ולט ככה שאצטרך נגד 470 אוהם .. או 100 אוהם ל5V ......) בקיצור , יש סיכון בחיבור כזה?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מחברי D-TYPE של חב' GEWISS. המחברים שאני מחפש הם: מחבר 9 פינים דגם GW10441 מחבר 15 פינים דגם GW10442 https://www.gewiss.com/ww/en/products/experience-catalogue/catalogs/series/product/domotics/chorus---domestic-range-white-modular-devices/GW10441 https://www.gewiss.com/ww/en/products/experience-catalogue/catalogs/series/product/domotics/chorus---domestic-range-white-modular-devices/GW10442 אשמח אם משהו יודע לומר לי היכן ניתן להשיג את השקעים האלה. גיא.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חברה יש לי שלט ומקלט לשלט שקיבלתי ממזמן פעם שהיה לי כרטיס טלויזיה והם נשארו אצלי.. אני יכול איכשהו להפוך את זה לשלט שאני יוכל לשים בו את הפקודות כמו ווליום והעברת שיר\סרט...? הנה תמונה שלהם!!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
-
-
-
אני מחפש פלקס במחיר הגיוני אני לא צריך כמות גדולה. המליצו לי על NO CLEAN כדי לא להסתבך עם ניקוי שארית הפלקס (באיזה מקרים עדיף CLEAN?) מה שראיתי זה את זה http://www.ebay.com/itm/Kester-186-No-Clean-Flux-Electronic-Grade-No-Clean-Flux-DIY-Solar-Panels-/110861350623?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19cfd9f6df האם כדאי? מה הדגשים בבחירת פלקס לשימוש? (עד עכשיו עבדתי עם משחה, והיא הייתה די מלכלכת)
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מקום שיכול לעשות לי חריטה מקצועית על פרספקס . כבר חיפשתי ומצאתי את התרד הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=69428.0 אבל לא היו שם תשובות . דרמל הוא לא אופציה כי אני לא חושב שאני יצליח לחרוט משהו מורכב . ;D תודה לכולם .
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מישהו יודע איך לחבר פוטנציומטר למאוורר (לחוט הצהוב-12V) , אבל לפוטנציומטר יש 6 פינים כאלה.. ולא 2.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום,אני מעוניין לחבר 2 לדים(אולטרה ברייט) למולקס.. מה אני צריך לקנות?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מקווה שזה המקום הנכון לשאלה הזאת , אם לא אני מתנצל. ראיתי בעבר במארזי LIAN LI (אם אני לא טועה) שהמאוורר שיושב על הדלת הצדדית לא מחובר בחיבור רגיל (4 או 3 פינים או מולקס) אלא ישנה נק' מגע על המסגרת של הדלת ונק' ממולה על שלד המארז וכששתיהן נוגעות אחת בשניה המאוורר עובד. א.רציתי לדעת האם יש מקום שבו אפשר לרכוש סט מגעים שכזה ולעשות מודינג קטן ב.האם מבחינה חשמלית (קצר וכד') יש סיכון במגע שכזה והאם בכלל שווה להתעסק עם זה. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני רוצה בבקשה מדריך איך לבנות מקלט! או אפילו שתביאו לי סכמה של הקלט ואני יבנה אותו תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אמא שלי מדברת די הרבה בטלפון והיא גם עובדות והיא אומרת שזה מעצבן לדבר ככה והיא שאלה אם אפשר לדבר בדרך אחרת. אז אני חשבתי להחליף את השפורפות למיקרופון ואוזניות. אז חשבתי לחתוך בחות של השפורפות ואת החות של הרמקול והאוזניות ולחבר אותם.(כמו שזה מתחתי עשה במחשב) עכשיו חשבתי כדי לפתור את הבעיה של הניתוק לעשות מפסק בחוט שמחבר בין בזק לטלפון כשרוצים לענות נסגור את המתג(את המעגל) ולסגור את הטלפון נפתח את המטג(את המעגל) יש מצב שזה יעבוד? יש לכם אולי דרך יותר טובה תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי רדיו טייפ מעפן באוטו... אין לי מושג של איזה חברה אבל אם זה משנה אני אבדוק בכל מקרה..אני רוצה לסדר חיבור LINE IN כדי שאני אוכל לחבר את ה X5L ולשמוע דרכו ברמקולים של האוטו... יש מצב לסדר משהו כזה?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-