עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by פ י נ י,

אני חדש פה,, ונהנה לקרוא את האתר, התחלתי לעשות מודינג למארז ישן מודינג ראשון שלי אני מקווה לסיים תוך יום או יומיים, את התמונות אני יפרסם בכייף באתר,,, שיהיה לכולנו בוקר טוב וסוף שבוע רגוע.

• 6 תגובות
    • 843 צפיות
  2. Started by black tiger,

משהו יכול להסביר לי איך אני בונה שלט למשהו? אם תוכלו שלחו את התשובה ישירות אלי לדואר: dani2500@walla.com תודה

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  3. Started by ido-nava,

האם זה אפשרי ?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by arkadur,

טוב, מכירים את המתקן שהופך את המולטיפרו לרוטר? אני מעוניין בו, או ברוטר "רגיל" השאלה המתבקשת היא כמה יעלה לי התענוג (רוטר רגיל עולה כ500 שקל ומעלה) הדרמל לבדו עולה כ370, מישהו יודע כמה עולה המתקן?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by -Blaze-,

אני רוצה לקנות מארז חדש (בלי ספק), שיהיה בסיס טוב למודינג, חשבתי על זה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4178 איך הוא? מה שאני מחפש במארז - שיהיה יפה, גם בלי מודינג, שיהיה קר יחסית, ושלא יהיה FULL-TOWER! אני צריך גם - פאנל שליטה במאווררים+מאווררים צג LCD שמראה טמפרטורות וכו'... ומדריך לאיך להרכיב אותו

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by AnoxiA,

אוקי שתי שאלות..אבל לפני בשביל שיהיה נוח בואו נציב משתנה קטן: ממ"כ = מפסקים\מתגים\כפתורים :) הראשונה היא האם יש אתר או משהו שאפשר לראות סוגים שונים של ממ"כ? והשנייה היא היכן בארץ אפשר לקנות ממ"כ ?האם יש חנות שכוללת את כל הסוגים? חחחחח..תודה מראש לעונים..

• 6 תגובות
    • 816 צפיות
  7. Started by amilo,

לילה טוב לכולם קודם אני ארצה לציין שלמדתי היטב את אופן חיבור הלדים וקראתי היטב את כל המדריכים שצריך לקרוא... אני מתכנן אלמנט תאורה קטן עכשיו יש לי שאלה- כל המדריכים שנתקלתי באתר מתוכננים לעבוד ב לדים עם אותם מתחים וזרמים(תקנו אותי אם אני טועה) בניתי לי מעגל קטן: http://img271.imageshack.us/my.php?image=circuit9ne.jpg הנתונים ללדים לפי האתר - ls diodes , איך אני מחשב את ההתנגדות של הנגדים ללדים השונים? אם אפשר הסבר על הדרך... תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by big foot,

ברצוני לעשות מודינג קטן למחשב, אבל אני חייב לדים RGB. חפשתי בחנויות באזור תל אביב ולא מצאתי. אינני מעונין לקנות דרך האינטרנט וחשוב שהחנות תיהיה באזור תל אביב. האם משהו יכול לעזור לי בנושא? תודה מראש

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by SD Project,

אנשים, איזה ראש הכי טוב לפי דעתכם לחריטה על פרספקס.. תודה לעונים...

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by ryan_b,

ברוב כונני התקליטורים הפשוטים, יש חיבור לאוזניות, ווליום ועצור ונגן. האם זה אפשרי להמיר את החיבור של הכונן מהכונן לכרטיס קול למשהו שיוכל להתחבר לרמקולים? והאם יש מצב להשתמש בממיר כלשהוא כדי לחבר את הכונן לתקע החשמל במקום לחיבור המולקס? תודה

• 9 תגובות
    • 832 צפיות
  11. Started by Mindistortion,

חיפשתי ושוב חיפשתי ושוב חיפשתי אך לא מצאתי תמדריך על הגיויסטיק בחיפוש. איך אני מרכיב שלט ג'ויסטיק PS2 למחשב בלי מתאם ראיתי פה פעם מדריך כזה....

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  12. היי חברה. לאור השאלות ההולכות וחוזרות בנושא -איך מחברים לדים. החלטתי לכתוב מדריך קטן וידידותי שיחסל את התופעה. (נכתב מהפסקת קפה אחת לשנייה ) דבר ראשון הינה כמה סוגי לדים לכל המבולבלים: 1. LED UB רגיל , ניתן להשיג בגדלים 3 מ"מ , 5 מ"מ ו-8 מ"מ 2. לד מסוג S-Flux, לד בעל 4 רגלים , 2 (+) ו 2 (-), הלד מגיעה בגדלים 5 ו-8 מ"מ והוא משמש בעיקר במעגלים שכמות הלדים בהם גדולה והשטח קטן.( כמו בפנסי הבלם האחוריים של מכוניות) 3. לד"SMT"- קטן מאוד שמש בעיקר להאיר מקומות בהם אין מקום ללדים גדולים וארוכים ( כמו תאורת מקשים של מכשירי טלפון ניידים) 4.לד עם 4 רגלים . 2 (+) ו 2 (-), , יש בלד שני צבעים , ועל ידי מפסק אפשר לבחור איזה צבע רוצים , כך למשל כאשר מדליקים מכשיר מסוים הלד ירוק…

• 28 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. Started by SD Project,

אוקיי הזמתי 4 מאוררי Silent Wheel של Termaltake שקטים שקטים מיש'ו יודע איפה אני יכול להשיג להם גרילים ?! כאילו גריל רגיל לא יעלה עליו טוב, קבלו תמונה... http://www.zigzag2000.co.il/catalog/images/thermaltake_Silent_Wheel_A2330.jpg תודה רבה לעונים

• 9 תגובות
    • 849 צפיות
  14. AnoxiA @ Source אוקי אז הפרויקט הזה נקרא ככה מפני שכולו התחיל מהרצון הבסיסי שלי לשחק קואנטר סטרייק סורס כמו שצריך ומשם הכל התפתח, זהו הפרוייקט הראשון שלי ואני גם חדש בעניין אז אנא תתחשבו גם אם זה לא נראה לכם פרויקט ממש רציני וגדול. השלבים הראשוניים הם אוברקלוק לכרטיס מסך (ראה חתימה) ואוברקלוק למעבד, שלבים אלו הם על מנת להביא את המחשב לתועלת מירבית. השלבים הבאים הם: הרכבת מאוורר 120 של TT על החלון ובניית גריל אם החייל מסמל של קואנטר סטרייק(כנראה מפרספX) הסמל : [http://www.igniq.com/images/logo_wh.jpg] כמובן סידור הכבלים במחשב חריטת שם הפרויקט על החלון (AnoxiA @ Source) הרכבת מסך LCD קטן שיראה סטטוס מתוך המשחק (Kills,Deaths,FPS,Ping) תאורת המארז על ידי קטודות (צבעים ע…

• 27 תגובות
    • 4.3k צפיות
  15. אני רוצה לבנות פאן באס ל5 מאווררים שנשלטים על ידי מפסקים וכאשר הם עובדים יהיו נורות לדים שידלקו המאווררים הם של ספקי כח ישנים 80מ"מ הלדים הם גם ישנים של מחשבי ששבקו חיים ישנם לדים קטנים וגדולים אני לא מבין גדול בלדים אז אני לאט יכול לתת עליהם יותר פירוט אבל בעיקרון אלה הלדים של המארזים של הפאור הריסט וכדומה. אני צריך לדעת גם את צורת החשמל שאני צראיך לתת להם מהספק בקיצור הכל כולל הכל. חיפשתי מדריך מתאים אבל לא מצאתי בכלל אולי אתם תוכלו למצוא לי איה מדריך שיכול לעזור לי? תודה מראש!!

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  16. Started by oren13,

אני רוצה לחבר לד (LED) למעגל אלקטרוני שיהיה מחובר אליו לחצן כשאני ילחץ עליו קבוע אז המכשיר ידליק את הנורה בהבהוב איטי כל שניה בערך תהבהב הנורה אני ילחץ שוב על הלחצן ויהיה יותר מהיר בערך 2 הבהובים לשניה ועוד לחיצה ממש מהיר בערך 5 הבהובים לשניה ואז כשאני ילחץ שוב זה יחזור למצב הרגיל היבהוב איטי וכשאני ילחץ לחיצה קבועה הוא יתכבה אם אתם יכולים להביא לי מדריך לזה או אם אתם יודעים איך להכין אני ישמח אני ממש צריך את זה תודה לעוזרים אורן

• 2 תגובות
    • 713 צפיות
  17. Started by Wood-Elf,

אם אני משנה לד לעכבר - זה יכול להרוס אותו? (בהנחה שאני יודע להחליף לד, כמובן) כאילו, אני אני שם לד יותר חזק, בצבע כחול, לדוגמא (כרגע זה אדום) - זה יכול להשפיע על הקליטה של החיישן?

• 13 תגובות
    • 986 צפיות
  18. תראו יש לי מחשב לפני 2+ שנים עכשיו יש לי מאוור אחד שהוא בקדימה של המחשב נגיד איפה שמפעילים את המחשב אז שם הוא יושב והוא לא פועל אבל שמתי לב שהארתי עליו עם מנורה הוא התחיל לזוז מעט אז מה תפקידו? תמונות(מצטער על האיכות צולם במצלמת מחשב)

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by psycho59,

שלום, היה לי במצת שני מנורות לדים ופירקתי אותו בישביל המנורות (הוא גם ככה היה גמור והוא לא עלה לי כסף בכלל) לעניין, ראיתי שאת שתי המנורות מפעילות 3 בטריות עגולות שטוחות וקטנות( כמו בטריות של שעון יד רק יותר קטנות) הבטריות חוברו בתור מה שאפשר להבין מזה שבטריה אחת לא תצליח להפעיל את שניהם ושני בטריות יפעילו חלש ו3 יפעילו על מקסימום. הלדים פועלים על מתח של 3V איך אני מספק להם מתח כזה?

• 6 תגובות
    • 768 צפיות
  20. תודה רבה לכל מי שעוזר אני מיואש כבר!!!!!!!!!!! מי שיכול לעזור לי במקלט אינפרא-אדום שיש באתר...הוא לא עובד לי! בבקשה אני נואש!!! :s05:

• 0 תגובות
    • 637 צפיות
  21. Started by Spirit Crusher,

אהלן אני מארגן עם חברים מסיבה עוד כמה שבועות וחשבנו לבנות פליקר אין לי בעיה לבנות את המעגל עם 555 זה לא דורש תכנון רב מדיי השאלה זה איזה נורה צריך לקנות בשביל חדר של 25 ממ"ר (בערך)? לא מצאתי בגוגל.. ואם למישהו יש איזה מדריך לבנייה זה יכול לעזור ולחסוך בזמן וכאב ראש.. תודה עריכה : אופס התבלבלתי בפורום..אנא העבירו לפורום אלקטרוניקה ומודינג

22. Started by urich,

עריכת המודר: הודעה זו נפתחה במקור בת'רד הזה, ופוצלה לת'ראד חדש. אני רציתי לחבר מאורר 120 מ"מ ישירות לספק כי יש לי חיבור אחד למאורר מערכת על לוח האם. החיבור היה תפוס ע"י מאורר 120 אחר שיש לי במארז (6a19) רק שלי יש במאורר חיישן טמפרטורה כלומר 5 חוטים. מה שעשיתי חתכתי את החיישן טמפרטורה, וגם את החוט הלבן קצר קצר. חיברתי אדום לצהוב ושחור לשחור (זה לשליד הצהוב אפילו שהבנתי שלא משנה). טוב הנה מסקנה חשובה שהגעתי לאחר שהמאורר לא פעל -הבקר טמפרטורה סוגר מעגל... הבעייה שחתכתי אותו ממש אבל ממש קצר מה שעשיתי זה עם מלחם שרפתי את הבידוד בין המאוררים נתתי נגיעה של בדיל.... ו המאורר עובד המשימה הושלמה ואני למדתי מספר שיעורים: 1. לא לחתוך חוטים קצר מדי! 2. במאוררים עם בקר לא ל…

• 0 תגובות
    • 667 צפיות
  23. Started by urich,

טוב אני יודע שהנושא ממש עתיק אבל יש לי עדכון.. עריכת המודר: הודעה זו פורסמה במקור בת'רד הזה, ופוצלה לת'רד חדש. היום הכנתי כונס מבקבוק פלסטיק קשיח שהיה לי בבית, חתכתי אותו בזווית יענו (__) -> /__/ עכשיו הכונס יושב נכון מילימטר מעל המאורר של המעבד.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  24. קודם כל האם ניתן לצפות אלומיניום בכרום. במידה וכן: האם הציפוי פוגם בצורה משמעותית בהולכת החום של האלומיניום ? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by K0sTa,

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3998 אני רוצה משהו שלא נראה כל כך פשוט, קצת יותר יפה, לא יקר מידי ו-120 מ"מ אם מישהו יודע על דבר כזה שקיים שידבר ואני לא רוצה אחד שנדלק מאיר או משו רגיל **לא רלוונטי כבר, הזמנתי משו אחר. תנעלו

• 0 תגובות
    • 722 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.