אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
1.שאומרים לי לשים רכיב L ככה: אני עושה את זה לבד? אם כן מה הם מבקשים ומאיזה חומר? 2.עוד שאלה: מה זה טרימר: מה זה אומר?אני יודע שזה סוג של קבל אבל איזה סוג? 3.שאומרים לי קבל 4.7u/25V מה זה אומר ה- 25V? 4. שאלה אחרונה מה זה RFC? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש כבר די הרבה זמן מדריך או מעגל לבניית מערכת ראו-באס שעובדת על פוטנציומטר. בניתי כבר את המערכת הבאה: http://www.pc-spot.co.il/guides/reobusguide1.php אך יש בא מספר בעיות ונתקלתי בלא מעט קשיים. תודה מראש ניר
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חיברתי את החוט האדום לפלוס ושחור למינוס וקרה פיצוץ מה יכולה להיות הסיבה (גוף 3W - שנאי 3Wׁׂׂׂׂׂ)?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רציתי לדעת בבירור איך מרכיבים לדים למחשב. שיהיה הסבר מפורט וברור!!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום ברצוני לעשות מוד קטן למארז(מפרט מלא בצד) ברצוני להוציא את כלוב ההארד דיסקים ולעשות סידור כבלים בלי להוציא כסף על זה דבר ראשון איך אני מוציא את הכלוב הזה?? הוא מחובר עם ניטים כאלה ואני לא יודע איך להוציא אותם, מישהו יכול להגיד לי איך להוציא את הניטים האלה? ואחרי שהוצאתי את הכלוב צריך לשים את ההארד דיסקים איפה שהכוננים(DVD) איך אני עושה את זה? ההארד דיסק יותר קטן מהכלוב כוננים! ובנוסף רציתי לעשות סידור כבלים למארז, אבל אני לא מצליח עם הספק הזה ועם המארז הזה! יש יותר מידי חוטים ואני לא מצליח "להחביא אותם" מישהו יכול להגיד לי איך עושים את זה? מצורפות תמונות של המארז. כמה הערות על התמונות: אני יודע שיש שם פלופי לא מחובר, פשוט אין לי את החלק הקדמי במארז שמחסה את ה…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש כבל IDE ATA133 שאין לו 2 יציאות IDE אלא אחת (כמו שיש כבל מעוגל ל-FLOPPY) יש כאלו בארץ?
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב אז אני מעוניין לדעת מה זה בדיוק חיבור בטור..ואיך זה מתבצע? נגדים? משהו? נגיד יש לי עכבר, ואני מעוניין לחבר אליו 2לדים איך בדיוק אני אמור לחבר אותם? אני זוכר שקראתי איפשהו שאני צריך לחבר לכבל האדום והשחור...אבל מה צריך לעשות בדיוק? אה ומישהו מכיר איזה פורום אלקטרוניקה גדול? שאפשר לשאול שמה שאלות...ויש שם אנשים והוא לא נטוש באנגלית/עברית לא משנה Thanks!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
לפי הדרישה של התרגיל באיזה דלגלג אני אמור בידיוק להשתמש ? ואיך אני אמור לדעת את זה ??
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אוקיי, ממש התלהבתי מחיבור הlpt , עד כך שעשיתי תוכנה שמתי ששולחים הודעה במסנג'ר/ICQ כל הלדים מהבהבים. (שולח 0 / 255 ) (לא ניסיתי זאת בפועל, אך בתוכנת סימולציה זה פעל היטב) רציתי לדעת אם דרך אינפרא אדום אפשר לעשות שלד ורסיבר של IR ומס' סוללות ולד אינפרא אדום(כן? ככה קוראים לשולח של הIR?) אפשר לעשות מין דבר שכששולחים הודעה אז השולח שולח הודעה לרסיבר ואז הלד המרוחק מהבהב? ז"א הרסיבר מחובר ללד והשולח למחשב. ואם כן אשמח אם מישהו מבין יוכל לעזור לי בזה :]
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום ושבוע טוב. רכשתי את המארז ביום חמישי. סידור הכבלים לא כל כך הלך לי. החבאתי את כל הכבלים מאחורה אבל כתוצאה מכך לא הצלחתי לסגור את הפנל האחורי ונאלצתי להעביר את כל הכבלים מקדימה מה שיצר ברוך מאוד גדול. הצעות לשיפור/עזרה יתקבלו בברכה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שבת שלום! אחריי שהתסכלתי כאן על פרויקטיים ויצירות של אנשים החלטתי שגם אני רוצה לעשות מודינג. הבעיה היא שאני לא יודע איפה להתחיל,אין לי ידע במחשבים(רק אולי בבסיס שבבסיס). הייתי מעוניין לדעת איפה להתחיל,את הקטע של העיצוב ושאר הדברים הבנתי בכללי,אבל אין לי מושג בקטע של המחשב עצמו..למשל אני לא יודע איך כרטיס מסך נראה ואין לי מושג כמה מאוררים צריך ואם יש חשיבות לאיפה נמצא כל דבר.. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא זה,לקחת אותי כפרויקט ולגדל אותי עד שאני אגיע לרמה המאוד גבוהה שיש פה בפורום..
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! רציתי לדעת אם אפשר להחליף את התאורת רקע של הLCD שמעתי פעם שיש בין המסך לפנל - איזה שקף ירוק, ואם אני אחליף אותו - אז אני אקבל את הצבע שאני רוצה זה נכון? יש עוד דרכים - כגון תקיעת לדים בצדדים?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני וחבר שלי (Amos.G בפורום אם אני לא טועה.. הוא כבר לא פה הרבה זמן) צבענו את המארזים בשחור, עשינו חור בדלת וחיברנו לשם sf2 של Tt. צירפתי כמה תמונות שלא משקפות את התוצאה האמיתית. זה נראה בתמונות לא משהו אז תתרשמו רק התרשמות כללית * הטמפ' במארז שלו השתפרו בהרבה ! * מצורפת גם תמונה שמראה את הכלי שהשתמשנו בו כדי לגרד את הצבע. הדבר הזה מאוד עזר. (עולה 10 ש"ח בהום סנטר למי שרוצה) [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי את המאורר טונדר בלד 120. http://www.thermaltake.com/product/DCfan/LEDfan/thunderblade/thunderblade120/thunderblade120.asp עשיתי לו מוד ל 7 וולט לפני יומים (בעזרתו של iakovl ) הבעיה היא שכשהוא במצב של 7 וולט המוניטור של ה rpm לא מוצג (speed fan\everest) (במצב 12 וולט הוא כן מוצג) יודעים אולי למה? איך אפשר לסדר את זה? תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחרונה, ראיתי שהרבה אנשים מהפורום הזה ומפורמים אחרים, רוצים לבנות (ובנו גם) מארז שלם מפרספקס. אני מצאתי פרוויקט מודינג של מישהו בפורום אחר, שבו הוא בנה מארז שלם מפרספקס וגם הסביר איך הוא עשה את זה. לפי מה שאני קראתי, ראיתי שזה לא עד כדי כך קשה והחלטתי לבנות מארז שלם מפרספקס בעצמי. ישבתי על זה מהבוקר ותכננתי את הכל: גדלים, צורה וכו'. אני כבר די בטוח לגביי הכל, חוץ מהגודל של המארז. זה הגודל שהחלטתי עליו: גובה: 50 ב"מ אורך: 50 ס"מ רוחב (המרחק בין דלת לדלת הכוונה): 23 ס"מ אני מודע לזה שהמארז יהיה גדול יותר ממארז MIDI (רחב וארוך יותר), וכך אני רוצה אותו. אבל אני רציתי לדעת אם הגדלים האלה יצרו לי בעיה מסויימת? או שאני לא צריך לדאוג?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי מיקרופון אלחוטי ישן ונאבד לי המקלט שלו כלומר יש לי את המיקרופון הוא משדר טוב רק אין לי את המקלט רציתי לדעת האם יש איזה דרך לקלוט את זה אולי זה עובד בFM או בדרך כל שהיא המיקרופון הוא techman tdm-308 תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום.. לכם.. אני יהב... אני חדש.. אמממ אני עשיתי כבר כמה מודים למחשב שלי.. שזה כולל עיגול כבלים.. יצא משהו בן ז*נה ו.. אממ עשיתי משטח זוהר לעכבר .. שיצא פצצצצצצצה...אממ ועשיתי בפאנלים של המחשב מקדימה מאוורר עם מלאאאאאאאא חורים שעשיתי שעות כל חור וחור עם מקדחה.... ו... צבעתי את הפאנלים... .. טוב.. תמונות אני מקווה להביא בקרוב... עכשיו.. לשאלה.. איך לעזאזל.... אני עושה דבר כזה??? http://images.gruntville.com/casegallery/albums/albus29/Panel_Wrap_2.jpg אני מת לעשות דבר כזה.. ואין לי מושג מאיפה להתחיל אפילו..אז אם למישהו יש מדריך.. משהו..איך לצבוע.. או מה שזה לא יהיה.. תביאו לי.. וקשהההה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני זוכר שמישהו הביא פה פרוייקט מחו"ל שמישהו עשה מארז מפרספקס שרק שהוא מדליק את האור רואים את מה שהולך בפנים אז מצאתי פתרון ראיתי במלון אחד שהם שמו מין מדבקה שקופית כזאת שהוא עושה את החלון מראה, אבל שמתקרבים או מדליקים אור בטח, רואים דרך החלון מקווה שעזרתי למי שחיפש פעם אני מאמין שאפשר להשיג כזה מדבקה מאיפה שעושים למכוניות לחלונות שלהם
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מישהוא יודע אולי איפה אפשר לקנות דיסקיות לדרמל לחתוך והעגולות האלו שמשמשות לשיוף וכל אלו ואם מישהוא מכיר איפה אפשר לקנות ראשים חדשים לדרמל איזור נתניה יש בהום סנטר אולי?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי את הכפתור הזה:http://www.ebay.com/itm/1pc-Blue-Led-Dia-10mm-Cap-POWER-12V-Momentary-Tact-Push-Button-Switch-/300866130703?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item460d04d30f לאחר החיווט של הכפתור לפורט של הכפתור המקורי(כפתור הדלקה) הכפתור אינו פועל,ישנו אור כחול של הלד בפנים אך הוא לא מדליק את המחשב. יש בכפתור שתי רגלים ישרות שאני מניח שהם הרגלים שצריכים להשתמש בהם לסגירת המעגל, אבל יש עוד 4 רגלים בפינות שהם עקומות ואני לא יודע אם הם משמשו למש…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מניח שזה לא בדיוק המקום המתאים להודעה הזו... אבל תאלצו לסלוח לי, אני אוהב את HWzone וחוץ מזה לא ממש הצלחתי למצוא פורום אלקטרוניקה ישראלי שמכבד את עצמו (חוץ מהפורום של ישראל וויל אולי). בקיצור, הסיפור הוא כזה: אני מחפש מי שהו עם ידע (ורצוי גם מכשירים) קצת יותר מבסיסי באלקטרוניקה. בניתי את ה modularEEG שמתואר בקישור הבא: open EEG project - Modular EEG סיימתי את כל ההלחמות, והתחלתי לבדוק את המכשיר. נורת הביקורת דולקת כמו שצריך ואפילו מדדתי מתחים במקומות שונים והם תקינים. עם זאת אני לא מצליח לתכנת את ה AVR. אני מחפש מישהו שיוכל לעזור לי לבדוק את המכשיר ולמצוא מה לא בסדר בו. בתשלום במידת הצורך.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי דרמל ואני לא יודע עם איזה ראש אני חורט...ניסיתי את כל הראשים ולא מצאתי איזה אני צריך..אני רוצה לעשות חריטה דקה מאוד... ואם למשהו יש תמונה של הראש מקסימום אני יקנה אותו...
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
**הקדמה - ממש לא נחוץ** אוקי אז סוף סוף החלטתי לצאת מהבית ולקנות פרספקס (כחודש ימים אחרי ששלי נשבר והייתי צריך להסתפק ברשת גומי, שדרך אגב תחליף לא רע בכלל, רק שלא נותן אפקט צבעים אמיתי) אז קפצתי לי לעיר (חיפה) קניתי את הפרספקס + דבק דו צדדי + ראשים לדרמל (בשביל לחתוך את הפרספקס מסביב לידית) החיתוך היה חלק בלי שום בעיות (ולא כמו שאמר הזגג ליד שצריך ג'יגסו בשביל לחתוך חחח איזה איש מחוק...) גומי U לא ממש מצאתי אז בנתיים אני מסתפק בלי ובימים הקרובים אני כנראה יקנה.. בדרך ניצנצה לי חנות אלקטרוניקה בזווית של העין והחלטתי להכנס חנות איכותית מאוד אני חייב לציין, החל מצורבים של LITE ON ואוזניות של סנהייזר אל היט שרינקים מסכי LCD ועוד.. קניתי לי היט שרינק נחמד (כמטר וחצי אורך - בצב…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-